Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Έκλεψαν Στραντιβάριους και το πωλούσαν... 100 ευρώ

Όταν δεν γνωρίζεις από μουσική ακόμη και κλέφτης να είσαι τελικά την πατάς. Οι Βρετανοί που έκλεψαν το βιολί δεν ήξεραν ότι κρατούσαν θησαυρό

Μέχρι τη στιγµή που πληκτρολόγησαν στο Google τη λέξη Στραντιβάριους, οι κλέφτες που µόλις το είχαν αρπάξει από ένα σαντουιτσάδικο στο Λονδίνο δεν είχαν ιδέα ότι το βιολί που κρατούσαν στα χέρια τους αξίζει µία περιουσία. Το 300 ετών µουσικό όργανο, ένα από τα µόλις 450 σε όλον τον κόσµο, αξίζει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
 
Καθώς όµως εκείνοι δεν είχαν ιδέα, επιχείρησαν να το πουλήσουν µέσω Ιντερνετ, προκειµένου να κερδίσουν το «αστρονοµικό» ποσό των 100 ευρώ. Και όπως µαρτυρά η απάντηση του υποψήφιου αγοραστή - «Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Η κόρη µου παίζει φλογέρα» - ούτε εκείνος µπορούσε να φανταστεί τη µεγάλη ευκαιρία που του παρουσιαζόταν.

Εως τον περασµένο Νοέµβριο, το πολύτιµο Στραντιβάριους ανήκε στη Νοτιοκορεάτισσα Μιν Γιν Κιµ, κορυφαία βιολονίστρια, η οποία το απέκτησε πριν από δέκα χρόνια. Εκ των υστέρων, η 32χρονη Κιµ µετάνιωσε οικτρά που έκανε εκείνη τη στάση για φαγητό µαζί µε τον βιολοντσελίστα φίλο της.
 
Η µαύρη θήκη, που εκτός από το χρυσό βιολί περιείχε δύο δοξάρια, αξίας περίπου 70.000 και 9.000 ευρώ, κέντρισε το ενδιαφέρον του αρχηγού της συµµορίας, µε τα 40 ψευδώνυµα, τις 65 καταδίκες, αλλά τις πολύ φτωχές µουσικές γνώσεις. Μέσα σε κλάσµατα δευτερολέπτων, η θήκη είχε κάνει φτερά.
 
Η αντίδραση του Χαφίντ Σαλάχ που εργάζεται στο κατάστηµα ήταν άµεση. Ηταν άλλωστε βέβαιος από τις φωνές και τον πανικό της κοπέλας ότι επρόκειτο για κάτι πολύ µεγάλης αξίας. «Ηταν έτοιµη να κλάψει. Νοµίζαµε ότι της έκλεψαν υπολογιστή», περιγράφει στους «Τάιµς». Σύµφωνα µε την κατάθεση µάρτυρα, οι τρεις κλέφτες πήγαν την επόµενη µέρα σε Ιντερνετ καφέ, στο Κεντρικό Λονδίνο.

«Εψαχναν τη λέξη Στραντιβάριους και το1696, έτος κατασκευής του βιολιού», κατέθεσε στο δικαστήριο αυτόπτης µάρτυρας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι προσπάθησαν να το πουλήσουν προς 100 ευρώ σε κάποιον που αρνήθηκε επειδή η κόρη του ασχολείται µε τη φλογέρα. Οι τρεις κλέφτες – ένας ενήλικος και δύο ανήλικοι – συνελήφθησαν τέσσερις εβδοµάδες αργότερα, η τύχη του σπάνιου βιολιού όµως παραµένει άγνωστη.
 


Πηγή: "Τα Νέα"
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υπουργείο πλήρωνε τους λαμπτήρες 30 φορές πάνω από την τιμή τους

Σκάνδαλα συμβαίνουν παντού και η Βρετανία δε μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση! Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας κατασπατάλησε το δημόσιο χρήμα. Έκτος από τους λαμπτήρες, πλήρωσε... χρυσάφι και βίδες!

Δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρουν ότι το υπουργείο Άμυνας, που καλείται να μειώσει κατά 8% τις δαπάνες του μέσα σε τέσσερα χρόνια, πλήρωσε για λαμπτήρες πάνω από 30 φορές την τιμή της αγοράς, αποκαλύπτουν δημοσιεύματα του Τύπου.

Ξόδευε επίσης 40 φορές περισσότερο από την κανονική τιμή για ειδικές βίδες για Land Rover, καθώς πλήρωνε 103 στερλίνες (120 ευρώ) για μία βίδα που πωλείται στο εμπόριο 2,60 στερλίνες (3 ευρώ).

Αυτό δείχνει «πλήρη έλλειψη κοινής λογικής», σχολίασε ο υπουργός Άμυνας Λάιαμ Φοξ, για τον οποίο οι δαπάνες αυτές δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η προηγούμενη εργατική κυβέρνηση ξόδευε τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ένας στρατιώτης που απασχολούνταν σε αποθήκες του στρατού δήλωσε στη Sun: "Όταν παράγγελνα 100 λαμπτήρες όπως αυτοί, κόστιζαν 2.000 στερλινες (2.300 ευρώ), ενώ μπορούσα να βρω ακριβώς τους ίδιους στο εμπόριο για 65 πένες".

Ο στρατιώτης εξήγησε ότι τα συμβόλαια για προμήθειες περνούσαν από ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες προσέθεταν το κέρδος τους. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν όλα τα συμβόλαια.

Και όλα αυτά ενώ η Βρετανία επιβεβαίωσε την Τετάρτη την κατάργηση 11.000 θέσεων στις ένοπλες δυνάμεις της, στο πλαίσιο δημοσιονομικών περικοπών με στόχο να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα ρεκόρ της χώρας.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στον Άρειο Πάγο η δικογραφία για την ενοικίαση 5 ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009

Θα ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Δημοσια

 

ς Τάξης, Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Την έρευνα για την υπόθεση πραγματοποίησε το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Η δικογραφία, που διαβιβάζεται στον Άρειο Πάγο, προκειμένου να δώσει έγκριση για την αποστολή στη Βουλή, βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αφορά την ενοικίαση πέντε ελικοπτέρων από την Πυροσβεστική το 2009.

Για άλλο σκέλος της υπόθεσης, που αφορά τη συντήρηση πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρη Τασούλα.

Το θέμα με την ενοικίαση των πέντε ελικοπτέρων είχε φέρει στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος για τη μίσθωσή τους από την ΕRICSON AIR-CRANE το 2009, ήταν κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο που καταβλήθηκε το 2010.

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε», όπως λέγεται, σε ενδεχόμενες ευθύνες τού τότε αρμόδιου υφυπουργού, Χρ. Μαρκογιαννάκη, και έτσι, όπως ορίζεται από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, η αρμόδια Εισαγγελέας οφείλει να αποστείλει τα στοιχεία της στη Βουλή για να κριθεί εκεί η υπόθεση.

Για το δεύτερο σκέλος, που σχετίζεται με την συντήρηση άλλων πέντε ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής και σύμβαση που υπογράφηκε το 2010, τα στοιχεία οδηγούν σε ποινικές ευθύνες προσώπων για επιζήμιες στο Δημόσιο ενέργειες. Έτσι, με το πέρας της έρευνας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του αρμόδιου υπουργείου κ. Τασούλα για το αδίκημα της απιστίας, ενώ άμεση συνέργεια στην απιστία αποδίδεται σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής που έχουν εμπλακεί με το θέμα.

Η Εισαγγελέας απήγγειλε, επίσης, την κατηγορία της απλής συνέργειας στην απιστία σε υπαλλήλους της Πολιτικής Αεροπορίας.

Η υπόθεση, κατά το σκέλος που αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα ανατεθεί σε ανακριτή.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο, ο Λιάπης έπαιρνε ΕΚΑΣ !

Tην ώρα που η οικονομική κρίση μαστίζει όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα, τα “αξιοπερίεργα” στην πολιτική ζωή της χώρας έρχονται το ένα μετά το άλλο στο φως της δημοσιότητας.

Επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης λάμβανε ο Μιχάλης Λιάπης το 2008, τη χρονιά δηλαδή που ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή ως υπουργός Πολιτισμού. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται από τη φορολογική του δήλωση. Συγκεκριμένα, ο κ. Λιάπης, στη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2009 αναφέρει ότι εισέπραξε «καθαρό ποσό επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ)» 6.434,49 ευρώ.
Επίσης αναφέρεται το ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης για το έτος 2008: «Άθροισμα καθαρών εισοδημάτων, που φορολογούνται με το ζ' ψήφισμα (βουλευτές - δικαστές)»: 35.308,20 ευρώ. Αξίζει να ανααφέρουμε πως εκείνη την περίοδο οι βουλευτές φορολογούνταν μόνο για το μισό του μισθού τους.
Και αυτά δεν είναι τα μόνα δηλωθέντα εισοδήματα. Όπως φαίνεται, δήλωσε από «μισθούς, ημερομίσθια κτλ» 13.740,96 ευρώ, ενώ από «επικουρικές συντάξεις, μερίσματα κτλ» 17.584,59 ευρώ και από εκμίσθωση κατοικιών 27.400 ευρώ!
Αναφέρεται επίσης ένα ποσό 70.000 ευρώ που προέρχεται από «διάθεση περιουσιακών στοιχείων, εισαγωγή συναλλάγματος, δάνεια, δωρεές κλπ». Στη δήλωση του κ. Λιάπη αναφέρεται μάλιστα και η πισίνα, που διαθέτει, ως τεκμήριο: Τεκμαρτή δαπάνη για δεξαμενές κολύμβησης 11.600 ευρώ.
Αυτό πάντως που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το πώς έγινε δεκτή και πώς μπήκε σε διαδικασία εκκαθάρισης μια φορολογική δήλωση στην οποία ενώ περιέχονται τόσο υψηλά εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες, υπάρχει και εισόδημα από ΕΚΑΣ!
Υπενθυμίζεται πως το Επίδομα Κοινωνικής αλληλεγγύης, το εισπράττουν κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι για να συμπληρώσουν την ομολογουμένως πενιχρή σύνταξή τους.

newsday.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Aποκαθίσταται μακεδονικός τάφος στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δερβενίου

Tην αποκατάσταση, τη μερική αναστήλωση και την ανάδειξη του μακεδονικού τάφου Μακρίδη στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δερβενίου Θεσσαλονίκης προβλέπει έργο, ύψους 1.200.000 ευρώ που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013».
Το έργο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία φωτογραφικού αρχείου, ηλεκτρονικής ιστοσελίδας και ψηφιακών εικονικών αναπαραστάσεων του μνημείου.

Παράλληλα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα εντάχθηκαν έργα αναπλάσεων στις περιοχές της Άνω Ηλιούπολης, της Περαίας και της Θέρμης. Ενώ, με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα έργα ύδρευσης στα Δίκαια του Δήμου Ορεστιάδας και στον Δήμο Δοξάτου.

zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λήστεψαν τράπεζα με καλάσνικοφ στη Σπάρτη

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε στις 14:15 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Σπάρτη.

Τρεις δράστες, κρατώντας καλάσνικοφ, εισέβαλαν στην τράπεζα, αφού έσπασαν την πλαϊνή τζαμαρία της, κατευθύνθηκαν στο ταμείο και απέσπασαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια οι ληστές διέφυγαν και αναζητούνται από τις Αρχές.


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Αλέξης: Μία ελληνική τραγωδία»

«Αλέξης: Μία ελληνική τραγωδία»


Στο Παρίσι θεατρική παράσταση με πηγή έμπνευσης τον Γρηγορόπουλο

«Αλέξης: Μια ελληνική τραγωδία» είναι ο τίτλος της αφίσας έξω από το θέατρο του πάρκου Βιλέτ (Parc de la Villette) στο Παρίσι, όπου έως τις 12 Μαρτίου ο ιταλικός θίασος «Motus» δίνει μία παράσταση, εμπνευσμένη από την εξέγερση που προκάλεσε στην Ελλάδα, ο θάνατος του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην αφίσα, η σιλουέτα ενός νεαρού μοιάζει να τρέχει μέσα σε ένα θολό τοπίο, κρατώντας μία πέτρα στο χέρι. 

Οι καλλιτέχνες του θίασου Motusμ, από το 2008 έχουν ασχοληθεί με την αναζήτηση αυτή, δημιουργώντας μάλιστα ένα πρόγραμμα με ελληνόφωνο τίτλο «SYRMA ANTIGONES», που τον μεταφράζουν «στα ίχνη της Αντιγόνης».

Με επικεφαλής τη Σύλβια Καλντερόνι η ομάδα έχει δημιουργήσει τρία θέματα με τις «μάχες της Αντιγόνης»: «Αντιγόνη και Πολυνείκης», «Αντιγόνη και Κρέοντας και Αίμονας», «Αντιγόνη και Θηρεσίας». 

Για την υλοποίηση, ήρθαν στην Ελλάδα και πέρα από την Αθήνα πήγαν σε Άργος και Θήβα.

Στην παράσταση έχουν ενταχθεί στοιχεία από την οικονομική κρίση, η δε Ελλάδα χαρακτηρίζεται «εργαστήριο της Ευρώπης», στο οποίοι όλοι τώρα έχουν στραμμένα τα βλέμματα, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία για τις άλλες εύθραστες οικονομίες σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία. 

Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβαν οι Ενρίκο Καζαγράντε (Enrico Casagrande) και η Ντανιέλα Νικολό (Daniela Nicolo), είναι και ιδρυτές του θιάσου Motus από το 1991.

Στην παράσταση παίζουν εκτός από την Σύλβια Καλντερόνι (Silvia Calderoni) και την Αλέξια Σαραντοπούλου, οι Βλαντιμίρ Αλεξιτς (Vladimir Aleksic) και Μπένο Στάινεγκερ (Benno Steinegger).

To μοντάζ του βίντεο από την Ελλάδα έχει κάνει ο Ενρίκο Καζαγκράντε.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...