Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκλονιστικό βίντεο:βολή "ατομικού" βλήματος.Δείτε τι προκάλεσε!


Το “ατομικής κανόνι”, 280 mm, ήταν το μεγαλύτερο πυρηνικό κινητό στοιχείο πυροβολικού που κατασκευάζονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 25 Μαΐου 1953, ένα τέτοιο κανόνι έκανε βολή ενός ατομικού βλήματος σε απόσταση 7 μιλίων από τον τόπο δοκιμών στη Νεβάδα.Δείτε τι έγινε! Είκοσι τέτοια κανόνια είχαν κατασκευαστεί. Κανένα ευτυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε. 

onalert.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα

1926: Ο Χένρι Φορντ ανακοινώνει στο προσωπικό της αυτοκινητοβιομηχανίας του την απόφασή του να καθιερώσει το οκτάωρο και την πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση.

1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ. Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).

1992: Μόσχα και Ουάσινγκτον εξαλείφουν ένα από τα τελευταία κατάλοιπα του Ψυχρού Πολέμου, επιτρέποντας την ελεύθερη διακίνηση των δημοσιογράφων και των επιχειρηματιών που εργάζονταν στην ΕΣΣΔ ή στις ΗΠΑ.

1996: Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση Σημίτη. Την ίδια μέρα, παραιτείται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΝΔ), Μιλτιάδης Έβερτ.

2005: Η Ελλάδα νικά 78-62 τη Γερμανία και κατακτά τον τίτλο στο 34o Ευρωμπάσκετ. Είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός θρίαμβος για την εθνική μας.

Γεννήσεις

1944: Μάικλ Ντάγκλας, αμερικανός ηθοποιός και παραγωγός.

1951: Πέδρο Αλμοδoβάρ, το «τρομερό παιδί» του ισπανικού κινηματογράφου.

1969: Κάθριν Ζίτα Τζόουνς, ουαλή ηθοποιός.

Θάνατοι


1849: Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστότερος ως Νικηταράς ο Τουρκοφάγος, ήρωας του '21.

1849: Γιόχαν Στράους ο πατήρ, αυστριακός συνθέτης.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

ΑΤΜ νερού στην Ινδία

Μια εναλλακτική λύση για τη διασφάλιση καθαρού νερού στην Ινδία έδωσε η οργάνωση Sarvajal.

Με δεδομένο ότι το νερό στην Ινδία ευθύνεται για το 60% μέχρι και το 80% των ασθενειών που προκαλούνται η συγκεκριμένη οργάνωση προέβη στην παραπάνω πρωτοβουλία.

Η Sarvajal για αυτόν το λόγο τιμήθηκε με το βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιεί τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί την ποιότητα και ποσότητα του νερού από απόσταση.

Η ύπαρξη αυτού του ιδιότυπου ATM προσφέρει επίσης και θέσεις εργασίας καθώς χρειάζονται κάποιοι να εργαστούν ως θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους.

Τα μέλη της κοινότητας στη συνέχεια παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα.

Στην περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα σχετικό με την καθαρότητα του νερού το κινητό τηλέφωνο το οποίο είναι συνδεδεμένο με το ATM ειδοποιεί την αρμόδια εταιρεία που έχει αναλάβει την τροφοδοσία του μηχανήματος .

Το δίκτυο της Sarvajal μέχρι τώρα μετρά 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία και εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ανθρώπους .

Η τιμή του νερού για κάθε οικογένεια ανέρχεται στα 3$ το μήνα ενώ περιοχές με δύσκολη προσβασιμότητα στο νερό, πλέον είναι σε θέση να απολαμβάνουν το πολύτιμο αυτό αγαθό.



newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιβύη: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 1.270 πτώματα


Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος που περιέχει τα πτώματα περισσότερων από 1.270 ανθρώπων οι οποίοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας του Μουάμαρ Καντάφι το 1996 στην φυλακή Αμπού Σαλίμ, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης.
"Μιλάμε για περισσότερους από 1.270 μάρτυρες και πρέπει να ξεχωρίσουμε τον έναν από τον άλλον για αναγνώριση συγκρίνοντας το DNA τους με εκείνο μελών της οικογενείας τους. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποκαλυφθεί η αλήθεια," δήλωσε ο δρ Οσμάν Αμπντουλ, αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, μετά την ανακάλυψη του ομαδικού τάφου στην Τρίπολη.
Η σφαγή στην Αμπού Σαλίμ, είχε οδηγήσει στην εξέγερση και το κύμα διαδηλώσεων που κατάφεραν και απομάκρυναν τον Μ. Καντάφι από την εξουσία.
Σύμφωνα με όσα υπολογίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, κατά τη σφαγή του 1996 περίπου 2.000 κρατούμενοι σκοτώθηκαν στην Αμπού Σαλίμ .

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν θέλουν τη δραχμή οι Έλληνες


Υπέρ της παραμονής στο ευρώ και κατά της επιστροφής στη δραχμή τάσσεται το 66% των πολιτών, θεωρώντας ότι μία παρόμοια μεταβολή θα επιδείνωνε την κατάσταση της χώρας μας, σύμφωνα με έρευνα της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής".
Σε σύγκριση με ανάλογη έρευνα πριν από τέσσερις μήνες, το ποσοστό αποδοχής αυξήθηκε κατά 5%.
Αρνητικά διακείμενο στο κοινό νόμισμα παραμένει το 1/3 (34%) του εκλογικού σώματος.
Υπέρ της επιστροφής στη δραχμή τάσσεται το 15% (έναντι 16% τον περασμένο Μάιο).
Το 52% των ερωτώμενων πιστεύει στο μέλλον της ευρωζώνης, ενώ το 40% το θεωρεί αβέβαιο. Τέσσερις μήνες πριν τα αντίστοιχα αποτελέσματα ήταν 60% και 34%.
Παράλληλα, το 60% θεωρεί πιθανή την πτώχευση της Ελλάδας. Το 36% κρίνει ότι το ενδεχόμενο πτώχευσης είναι απίθανο.
Όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα, το 82% των ερωτηθέντων δείχνει λίγο ή καθόλου εμπιστοσύνη στον Γιώργο Παπανδρέου για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας, έναντι 17% που τον εμπιστεύεται πολύ/ αρκετά. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Μάιο ήταν 77% και 22%.
Το 62% των ερωτηθέντων αξιολογεί λάθος τη στάση του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα οικονομίας, έναντι του 26% που την αξιολογεί σωστή. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Μάιο ήταν 62% και 21%.
Τέλος, το 74% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας, έναντι του 24% που τον εμπιστεύεται.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένας Κύπριος τα βάζει με τον Αϊνστάιν


O Kύπριος, Μάρκος Δράκος που κατάγεται από το Πραστειό Μόρφου, περιλαμβάνεται στα στελέχη της διεθνούς ομάδας επιστημόνων που ανέτρεψαν θεμελιώσεις αρχές της επιστήμης της σύγχρονης φυσικής, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, αφού ουσιαστικά οι έρευνές της ομάδας δείχνουν ότι ο περίφημος νόμος της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, ενδεχομένως να μην ισχύει, τουλάχιστον πλήρως.
Η διεθνής ομάδα επιστημόνων στην οποία συμμετέχει ο Κύπριος Πυρηνικός Φυσικός, με ειδικότητα στα υποατομικά σωματίδια, καταγράφουν σωματίδια τα οποία ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Πρόκειται για διαπιστώσεις από μετρήσεις, στα πλαίσια πειράματος που διεξάγεται στο CΕRΝ της Γενεύης.
Οι μετρήσεις που διεξάγονται τα τελευταία τρία χρόνια αποκάλυψαν νετρίνα, τα οποία κινούνταν με ταχύτητα μεγαλύτερη κατά 60 δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (νανοδευτερόλεπτα) σε σύγκριση με εκείνη του φωτός, καλύπτοντας μια απόσταση 730 χιλιομέτρων μεταξύ της Γενεύης και ενός εργαστηρίου στο Γκραν Σάσο της Ιταλίας, μέσω ειδικής σήραγγας που κατασκεύασαν οι επιστήμονες 1400 μέτρα κάτω από το βουνό, ώστε να εμποδίσουν την εμφάνιση άλλων σωματιδίων. Ο Μάρκος Δράκος και η ομάδα του έμειναν τόσο έκπληκτοι από τα αποτελέσματά τους ώστε επανέλαβαν το πείραμα περί τις 15.000 φορές.
Υπεύθυνος για τα συστήματα μετρήσεων του πειράματος είναι ο συμπατριώτης μας επιστήμονας.
Όπως δηλώνει στον "Φιλελεύθερο", ο Μάρκος Δράκος από τη Γενεύη, όπου έγινε τη Παρασκευή και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των επιστημόνων, πιθανότατα καταρρίπτεται η θεωρία της σχετικότητας που θεμελίωσε το 1905 ο Αλβέρτος Αϊνστάιν.
"Ενδεχομένως μόνο τα νετρίνα, να είναι πιο γρήγορα από τα φωτόνια και να μην υπάρχει οτιδήποτε άλλο", σημειώνει ο επιστήμονας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε απειλείται όχι μόνον η θεωρία του Αλμπερτ Αϊνστάιν -ο ακρογωνιαίος λίθος της Φυσικής- αλλά και όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης Φυσικής, ίσως και ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, ενώ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για ταξίδια στο μέλλον, ακόμα και στο παρελθόν. Ο Μάρκος Δράκος, μετοίκησε στο Στρασβούργο το 1997 μετά την τουρκική εισβολή και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...