Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Ενιαίο συνταγολόγιο από την 1η Οκτωβρίου


Ενιαίο συνταγολόγιο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα αποτελέσει το σημερινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ από την 1η Οκτωβρίου καλύπτοντας με ενιαίο τρόπο τη συνταγογράφηση στους ασφαλισμένους των Ταμείων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
O Γ. Κουτρουμάνης για τον ΕΟΠΥΥ
Επίσης από 1ης Οκτωβρίου, εντάσσονται στη δύναμη του ΕΟΠΥΥ 50 μεγάλα κέντρα υγείας της χώρας, συνάπτοντας προγραμματικές συμβάσεις, ενώ ώς το τέλος του έτους θα έχουν υπαχθεί -λειτουργικά- και τα υπόλοιπα 180 Κέντρα Υγείας της χώρας, τα οποία διοικητικά θα συνεχίσουν να υπάγονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους.
Τον Οκτώβριο θα επεκταθεί και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα Κέντρα Υγείας και το ΙΚΑ, (σήμερα γίνεται σάρωση των συνταγών). Τα δύο συστήματα θα λειτουργούν παράλληλα, με τη σάρωση να μειώνεται σταδιακά, υπέρ του ηλεκτρονικού ελέγχου των συνταγών.
Με τις επερχόμενες αλλαγές θα ξεκινήσει ενοποίηση των παροχών των ασφαλισμένων των τεσσάρων ταμείων, οι οποίοι θα μπορούν να απευθύνονται τόσο στους συμβεβλημένους γιατρούς, όσο και στα συμβεβλημένα θεραπευτήρια. Γι΄ αυτό προωθείται η δημιουργία ενιαίου κανονισμού περίθαλψης.
O A. Λοβέρδος για τον ΕΟΠΥΥ
Ο οριστικός διαχωρισμός των κλάδων υγείας των παραπάνω Ταμείων για την πλήρη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, προγραμματίζεται να γίνει και λογιστικά, από 1.1.2012.
Τα παραπάνω τόνισαν χθες οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του νέου Οργανισμού.
Ο κ. Κουτρουμάνης διευκρίνισε ότι δεν θα καταργηθεί το βιβλιάριο υγείας, που διαθέτουν σήμερα οι ασφαλισμένοι, καθώς μέσω αυτού ορίζεται από το Ταμείο τους το δικαίωμα της ασφάλισης. Σημείωσε ότι για τη λειτουργία του θεσμοθετήθηκε ενιαία εισφορά 4% στους συνταξιούχους.
Οι δύο υπουργοί σημείωσαν ότι πρόθεση είναι στον ΕΟΠΥΥ να απασχοληθούν όλοι οι γιατροί που είναι σήμερα συμβεβλημένοι με τα παραπάνω Ταμεία, οι γιατροί του ΙΚΑ και των Κέντρων Υγείας (σύνολο 22.000), με συμβάσεις που κυμαίνονται μεταξύ 1.000-2.800 ευρώ ανάλογα με την ειδικότητα και το πλήθος των εξεταζομένων ασθενών.
Ο νέος φορέας αρχικά θα στεγαστεί στην οδό Γερανίου 42.
Αντιδράσεις
Θνησιγενή χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ οι Ιατρικοί Σύλλογοι οι οποίοι έχουν κηρύξει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που ολοκληρώνεται σήμερα.
Η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας ΙΣΑ χαρακτήρισε επικίνδυνο τον ΕΟΠΥΥ για την περίθαλψη των πολιτών και πρόσθεσε πως ο Οργανισμός θα οδηγήσει στον επιστημονικό και επαγγελματικό αφανισμό χιλιάδων γιατρών. Γι΄ αυτό εξέφρασε την πρόθεση να καταθέσει αγωγές κατά Ασφαλιστικών Οργανισμών και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 9 Σεπτεμβρίου

1828:Γεννήθηκε ο Λέων Τολστόι, από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους όλων των εποχών. («Πόλεμος και Ειρήνη», «Άννας Καρένινα»)

1901: Πέθανε ο Τουλούζ Λοτρέκ, γάλλος ζωγράφος, ο «πατέρας» της αφίσας.

1926: Αιματηρό κίνημα Κονδύλη, με περίπου 300 νεκρούς και τραυματίες στην Αθήνα.

1941: Ιδρύεται από τον Ναπολέοντα Ζέρβα ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Στρατός), αντιστασιακή οργάνωση επί γερμανικής κατοχής.

1947: Κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική ο πρώτος ιός των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στον υπολογιστή Mark II του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

1965: Το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Κίνας.

1971: Ένα χρόνο μετά τη διάλυση των Beatles, ο Τζον Λένον ηχογραφεί το «Imagine».

1976: Πέθανε ο Μάο Τσε Τουνγκ, ο μεγάλος τιμονιέρης της Κίνας.

1993: Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάρτε όλα τα σχολικά βιβλία εδώ!

Από εχθές ημέρα Πέμπτη μπορούν  να πάρουν  στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις.

Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση “http:digitalschool.minedu.gov.gr,του υπουργείου , οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν - το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα.

Βήμα –βήμα ο μαθητής μπορεί να «ανοίξει» τα βιβλία και «φυλλομετρώντας» το περιεχόμενο να ξεκινήσει τη μελέτη των σχολικών βιβλίων, πριν ακόμα να χτυπήσει το κουδούνι.

Επιπλέον,  όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα όλοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν ένα dvd στην τσάντα του , όπου θα εμπεριέχεται το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχθούν, ενώ στους μαθητές του δημοτικού η διδασκαλία θα γίνεται με dvd που θα χειρίζεται ο δάσκαλος. 



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

''Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία λόγω χρέους'' – Κορυφώνεται το ανθελληνικό παραλήρημα


- Απίστευτα βλακώδεις προτάσεις από ανθρώπους που κατέχουν ανώτατες θέσεις στην Ε.Ε
- Δείτε ποιός είναι ο Γερμανός επίτροπος ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ που προτείνει επίσης να έρθουν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι για να μαζεύουν φόρους και να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις
- ''Δεν είστε ικανοί να καταρτίσετε προυπολογισμό – Αφήστε το στην Ε.Ε''

Όχι δεν πρόκειται για ανθελληνικές κραυγές από κάποιο περιθωριακό ευρωπαικό κόμμα ή έντυπο.
Είναι αυτούσιες οι δηλώσεις προς την εφημερίδα Bild του Γκίντερ Έτινγκερ, που είναι επίτροπος στην Ε.Ε για θέματα ενέργειας.

Ο κύριος αυτός, που εκμεταλλεύεται τη δεινή μας θέση, προφανώς παραληρεί αλλά νομίζει πως εκστομίζει σοφές κουβέντες.



Πρώτα από όλα ζητάει, ως ενδεδειγμένη τιμωρία, να κυματίζουν μεσίστια στα ευρωπαικά κτίρια οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών.

Με σύνθημα αυτήν την ατάκα προχωράει στο παρασύνθημα, δηλαδή εκχώρηση μέρους της κυριαρχίας της Ελλάδας στην Ευρώπη, λες και η κυριαρχία είναι ένα κεφάλι τυρί που κόβεται σε κομμάτια.

Δηλαδή προτείνει να αποσπαστούν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι και να αναλάβουν τόσο τη συλλογή των φόρων, όσο και τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την πώληση της Δημόσιας περιουσίας.
Γιατί σύμφωνα με τον Γερμανό Επίτροπο οι ευρωπαίοι υπάλληλοι θα αγνοήσουν τις ντόπιες αντιστάσεις και θα βάλουν τέλος στην αδράνεια.

Η καρδιά, εαν υπάρχει, στη λογική, πάλι εαν υπάρχει, του κυρίου Έτινγκερ είναι η εξής φράση του :'' Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του''.

Πάντως δεν εκπλήσσεται κανείς που ο Γερμανός Επίτροπος δεν επιθυμεί την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, προφανώς θέλει έναν σάκκο του μποξ να εκτονώνεται. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάγισσες με σκουπόξυλα στον ουρανό του Μεξικού


Οι λόφοι μιας μικρής πόλης του Μεξικού έγιναν το επίκεντρο μιας περίεργης πτήσης «μαγισσών». Το περιστατικό συνέβη πριν από μερικά χρόνια στα περίχωρα του Μοντερέι και απασχόλησε τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης για αρκετό καιρό. Μάλιστα, η πτήση της μίας μάγισσας έχει καταγραφεί και σε βίντεο.
Στις έρευνες ζητήθηκε η γνώμη τηςλέσχης παρατήρησης UFO του Μεξικού. Αφού οι «ειδικοί» μελέτησαν το βίντεο, κατέληξαν ότι πρόκειται για πλάσμα με ανθρώπινη μορφή, που φορά κάπα και κάτι που μοιάζει με μυτερό καπέλο.
Στον ισχυρισμό αυτό προστέθηκαν οι καταθέσεις δύο αστυνομικών της μικρής αυτής πόλης, οι οποίοι υποστήριξαν ότι είδαν δύο πλάσματα να πετούν σε κύκλους, πάνω από το νεκροταφείο. Μάλιστα, ο ένας βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής, όταν η μία μάγισσα του επιτέθηκε! Η μάγισσα ήταν μαυροφορεμένη και είχε τεράστια κυρτά νύχια. Ο αστυνομικός, μετά την απροσδόκητη αυτή συνάντηση, χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη.
Παρότι οι επιστήμονες προσπάθησαν να καθησυχάσουν τον κόσμο, αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα κοιτούν ψηλά στον ουρανό του Μοντερέι, θέλοντας να αντικρύσουν τα απόκοσμα πλάσματα.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στάση πληρωμών τον Οκτώβριο


Το ενδεχόμενο μερικής στάσης πληρωμών τον Οκτώβριο στο Δημόσιο –εκτός μισθών και συντάξεων– αντιμετωπίζει η κυβέρνηση σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της 6ης δόσης.
Η τρόικα έχει καταστήσει σαφές ότι, εάν δεν καλυφθεί το δημοσιονομικό «κενό» ύψους 1,7 δισ. ευρώ, δεν θα δοθούν τα 8 δισεκατομμύρια της δόσης.
Και ενώ η δημοπρασία των εντόκων γραμματίων θα μπορούσε να δώσει μία ανάσα αντλώντας από τις συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές που είχαν γίνει στα έντοκα γραμμάτια της Τρίτης το ποσό των 300 εκατομμυρίων ευρώ, οι τράπεζες παρείχαν μόνο τα 155 εκατ. ευρώ.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα, καλώντας τη χώρα μας να παραμείνει πιστή στο πρόγραμμά της και τονίζοντας ότι «Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έκαναν ό,τι ήταν να κάνουν» και τώρα είναι η σειρά της.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, καθώς ο εκπρόσωπός του Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα οι ελεγκτές της τρόικας.
Διέψευσε πάντως, ότι συζητείται πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να πάρει την επόμενη δόση αλλά και για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε εφεδρεία 20.000 υπάλληλοι μέσα στο φθινόπωρο


Έρχεται το πρώτο κύμα εφεδρείας για 20.000 υπαλλήλους, από τους 200.000, του ευρύτερου δημοσίου τομέα που μετά την πάροδο ενός έτους μπορεί να απολυθούν.
Η αρχή θα γίνει από τους 11 φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται (ΕΡΤ, ΚΕΔ, ΙΓΜΕ, Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ΟΣΚ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, ΕΘΙΑΓΕ, ΔΕΠΑΝΟΜ, Θέμις Κατασκευαστική, ΕΟΜΜΕΧ), σε ένα ποσοστό 10% δηλαδή 700 άτομα θα βγουν σε εργασιακή εφεδρεία.
Δηλαδή 700 άτομα από τους 11 προς κατάργηση φορείς και 3.500 άτομα από τις ΔΕΚΟ, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι υπάλληλοι που αυτή τη στιγμή υπηρετούν σε νοσοκομεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ασφαλιστικά ταμεία, από όπου και θα εισέλθουν σε κατάσταση εργασιακής εφεδρείας 15.800 άτομα.
Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αμέσως το νέο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας, με τις πρώτες ανακοινώσεις να γίνονται την ερχόμενη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέρχονται στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ", το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να του αποσταλούν μέχρι σήμερα, Παρασκευή, στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί σε άλλους 160 φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι θα αποτελέσουν το δεύτερο πακέτο που θα τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης.
Για την ένταξη σε αυτές βασικό κριτήριο θα είναι η ηλικία του υπαλλήλου, αν δηλαδή είναι κοντά στη σύνταξη, και επομένως μπορεί να τεθεί σε εφεδρεία και να αποχωρήσει με εθελουσία έξοδο. Έτσι αυτοί που είναι πρώτοι στη λίστα της εργασιακής εφεδρείας είναι οι υπάλληλοι άνω των 57 ετών.
Το επόμενο κριτήριο θα είναι τα τυπικά προσόντα του υπαλλήλου, με τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να μπουν σε εργασιακή εφεδρεία.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...