Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Από 10 ετών στο Facebook



Περίπου 7.5 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες του facebook είναι μικρότεροι από 13 χρονών και λένε ψέματα για την ηλικία τους. Ακόμη, περισσότερα από τα 5 εκατομμύρια αυτών των χρηστών είναι κάτω από 10 ετών!

Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα του περιοδικού «Consumer Reports», την οποία δημοσίευσαν πρόσφατα οι Los Angeles Times. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η έρευνα, η πλειοψηφία των γονέων των ανηλίκων οι οποίοι έχουν δημιουργήσει προφίλ και ασχολούνται με το facebook δε γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα των παιδιών τους.

Αυτό εξηγεί και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Jeff Fox, ο οποίος ανέφερε ακόμη πως πολλοί από τους γονείς δε δείχνουν να ενδιαφέρονται για το ότι τα ανήλικα (κάτω των δέκα ετών) παιδιά τους έχουν προφίλ στο facebook, παρά το γεγονός πως – χωρίς κανέναν έλεγχο – είναι ευάλωτα σε πολλούς κινδύνους.



Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σόιμπλε: Σε περίπτωση πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα να συμπεριληφθούν και ιδιώτες επενδυτές





Ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δεν απέκλεισε πρόσθετη βοήθεια στην Ελλάδα, αλλά παρέπεμψε στην έκθεση που καταρτίζει κάθε τρίμηνο η τρόικα και από την οποία θα κριθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων.








"Πρόκειται για φήμες, αλλά εάν επιβεβαιωθούν από τους αριθμούς που θα έχουμε τον Ιούνιο, τότε πρέπει να συζητήσουμε, τι πρέπει να κάνουμε", είπε ο κ. Σόιμπλε. Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί πρόσθετη βοήθεια για την Ελλάδα, είπε ο κ. Σόιμπλε, "ένα κομβικό σημείο θα πρέπει να είναι ότι την ώρα που η κοινότητα των χωρών της Ευρωζώνης βοηθάει την Ελλάδα να κερδίσει χρόνο, ο ιδιωτικός τομέας αποσύρεται όλο και περισσότερο". Αυτό κατά τον κ. Σόιμπλε οδηγεί σε μετακύληση του βάρους από τους ιδιώτες στους φορολογούμενους. "Για αυτό και χρειαζόμαστε εδώ μία σαφή ρύθμιση, εάν υπάρξει επιμήκυνση, τότε επιμήκυνση για όλους", είπε ο κ. Σόιμπλε.

Ο υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτίμησε ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν δεν επιβαρύνει τις προσπάθειες διάσωσης υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης. Η λειτουργία του ΔΝΤ είναι απολύτως δεδομένη και στις διαβουλεύσεις των υπ. Οικονομικών του Erugroup θα πάρει μέρος εκπρόσωπος του επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Σόιμπλε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στα κανάλια ARD και ZDF. 


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αντιμέτωπος με πολυετή φυλάκιση ο Ντομινίκ Στρος Καν





  


Εντός της ημέρας θα βρεθεί ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους του πρόκειται να αρνηθεί όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί. 

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομονίκ Στρος-Καν αρνείται όλες τις κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος, τόνισε ο δικηγόρος του στην Ουάσινγκτον Ουίλιαμ Τέιλορ.

Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πως ο Ντομινίκ Στρος-Καν, "είναι μέσα στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ και δεν θα φύγει απο εκεί πριν από τουλάχιστον τρεις ώρες".

Ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι "καλά", αφότου τον είδε στo αστυνομικό τμήμα. "Τον είδαμε, είναι καλά, και θα είμαστε μαζί του στο δικαστήριο".  Ο Στρος-Καν έχει επίσης ως συνήγορο υπεράσπισης ένα δικηγόρο της Νέας Υόρκης, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επίσης πήγε στην αστυνομία νωρίτερα σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρία εις βάρος μίας 32χρονης καμαριέρας του πολυτελούς ξενοδοχείου Sofitel της Νέας Υόρκης.Σύμφωνα με την αστυνομία ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έχει διπλωματική ασυλία. Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού. Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.

Η είδηση της κινηματογραφικής σύλληψης του Στρος Καν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία τόσο στις αγορές,όσο και στη Γαλλία καθώς ήταν η τελευταία ελπίδα των γάλλων Σοσιαλιστών να κερδίσουν τις εκλογές του 2012. Προηγείτο κατά κράτος έναντι του Σαρκοζί στις δημοσκοπήσεις και αναμενόταν να δηλώσει την υποψηφιότητά του στα τέλη Ιουνίου.

Αμέσως μετά το πρώτο σοκ στο άκουσμα της είδησης, πολλοί στη Γαλλία άρχισαν πάντως να μιλούν για σκευωρία.


Το χρονικό

Όλα συνέβησαν σε σουίτα του ξενοδοχείου της Times Square, όπου ο επικεφαλής του ΔΝΤ υπήρξε δράστης συμφωνα με την καταγγελία τουλάχιστον, μίας απίστευτης πράξης.Σύμφωνα με επίσημη αστυνομική ενημέρωση βγήκε γυμνός από το μπάνιο γύρω στη μία το μεσημέρι (τοπική ώρα) και επιτέθηκε στην 32χρονη καμαριέρα εξαναγκάζοντας την να του κάνει στοματικό σεξ και κρατώντας τη με τη βία.

Η κοπέλα αντέδρασε με τρόμο και κάλεσε σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ να τραπεί κυριολεκτικά σε φυγή. Εγκατέλειψε το ξενοδοχείο τόσο γρήγορα που ξέχασε πίσω το κινητό του.

Κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης όπου προσπάθησε να επιβιβαστεί στη πρώτη πτήση της Air France για το Παρίσι. Ωστόσο είχε ήδη δοθεί σήμα από τις αμερικανικές αρχές και η απογείωση καθυστέρησε. Άνδρες της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μπήκαν στο αεροσκάφος και τον συνέλαβαν. Στη συνέχεια προσήχθη με περιπολικό στο τμήμα όπου ανακρίθηκε για το περιστατικό και του ασκήθηκαν διώξεις.

Δηλώσεις του εκπροσώπου της αστυνομίας της Ν. Υόρκης

“Η γυναίκα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι βγήκε από το μπάνιο γυμνός, έτρεξε στο διάδρομο προς το χωλ όπου βρισκόταν εκείνη, την τράβηξε μέσα σε μία κρεβατοκάμαρα και άρχισε να της επιτίθεται σεξουαλικά (...) Εκείνη του ξέφυγε και αυτός την τράβηξε ξανά στο διάδρομο και την οδήγησε βίαια στο μπάνιο. Στη συνέχεια προσπάθησε να την κλειδώσει μέσα στο δωμάτιο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Πολ Μπράουν.

Σύμφωνα με τον Μπράουν η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με "ελαφρά τραύματα" μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

Ρεπορτάζ του Γαλλικού Πρακτορείου



Ο κ. Στρος Καν θα μετέβαινε στο Βερολίνο σήμερα για συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, με αντικείμενο συζήτησης την κρίση χρέους στην Ευρώπη με έμφαση σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ρεπορτάζ του AFP από το ξενοδοχείο





Αστυνομία έξω από το SofitelΑστυνομία έξω από το Sofitel




Η είδηση έκανε γρήγορα το γύρο του κόσμου



Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πράσινο φως σε ιδιώτες για καθαριότητα


Είσοδο ιδιωτών στην αποκομιδή απορριμάτων προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών. Αντιδράσεις από το συνδικάτο των εργαζομένων στους δήμους
Βάσει τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπεται η συμμετοχή ιδιωτών στην αποκομιδή των απορριμάτων στους δήμους που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.
Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση εμφανίζεται να συμφωνεί η πλειοψηφία των 325 δημάρχων, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση ανοίγει μέτωπο με το συνδικάτο των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ ΟΤΑ), που απαντά με 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τετάρτη, καταγγέλλοντας κυβερνητικές μεθοδεύσεις για ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας.
Από την τροπολογία προβλέπεται ότι για τις υπηρεσίες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και για την καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων και δημοτικών κτιρίων, οι δήμοι μπορούν να συνάψουν συμβάσεις με ιδιώτες, έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Θα πρέπει, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του "Έθνους", να τεκμηριώνεται η αδυναμία εκτέλεσης των συγκεκριμένων υπηρεσιών με τα μέσα του δήμου και να καθορίζονται η διάρκεια, η περιοχή και το αντικείμενο των υπηρεσιών που θα παρέχονται.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών δεν γίνεται παραχώρηση της αρμοδιότητας που αφορά την καθαριότητα, η οποία παραμένει στη δικαιοδοσία των ΟΤΑ.
Η ρύθμιση αφορά νησιωτικούς δήμους, οι οποίοι δέχονται χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της καθαριότητας με το μόνιμο και το εποχικό προσωπικό, ή ορεινούς δήμους όπου οι υπηρεσίες καθαριότητας δεν μπορούν να καλύψουν απομακρυσμένες περιοχές.
Επίσης, οι ίδιες πηγές επικαλούνται και το αίτημα της ΚΕΔΚΕ που ζητούσε τη δημιουργία μεικτού συστήματος αποκομιδής.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο κρούσμα του ιού έμπολα στην Ουγκάντα


 

Οι υγειονομικές αρχές στην Ουγκάντα ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ένα κρούσμα της εξαιρετικά μολυσματικής ασθένειας Έμπολα και ότι το θύμα, ένα κορίτσι, εξέπνευσε την 6η Μαΐου σε νοσοκομείο 40 χλμ. βόρεια της Καμπάλα
Οι υγειονομικές αρχές έχουν θέσει σε καραντίνα 33 ανθρώπους που είχαν έλθει σε άμεση επαφή με το κορίτσι, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.
Το κορίτσι εμφάνισε τα συμπτώματα της ασθένειας. Η εθνική ομάδα περιορισμού της ασθένειας ενεργοποιήθηκε εκ νέου κατεπειγόντως.

tvxs.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ για συχγώνευση σχολείων


Ο Δήμος Kηφισιάς με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας με την οποία καταργείται για οικονομικούς λόγους το Γυμνάσιο Εκάλης και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.


Πρόκειται για την πρώτη αίτηση ακύρωσης που κατατίθεται στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά των πρόσφατων συγχωνεύσεων σχολείων που πραγματοποιηθήκαν από το υπουργείο Παιδείας. Σημειώνεται οτι μετά τον "Καλλικράτη" η Εκάλη έχει υπαχθεί στον Δήμο Κηφισιάς.

Ο Δήμος Κηφισιάς υποστηρίζει ότι η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης ελήφθη αποκλειστικά και μόνο με οικονομικά κίνητρα κατά παράβαση του άρθρου 16 του Συντάγματος που επιβάλλει τη συνεχή βελτίωση της εκπαίδευσης.

Ο Δήμος υπογραμμίζει ότι η επίμαχη απόφαση της υφυπουργού στερείται αιτιολογίας και δεν επικαλείται για την κατάργηση του εν λόγω Γυμνασίου λόγους που να αφορούν την εκπαίδευση ή την παιδεία γενικότερα, έστω και μακροπρόθεσμα. Ούτε όμως καν επικαλείται συγκεκριμένους οικονομικούς λόγους, σημειώνει ο Δήμος.

Η επίμαχη απόφαση, τονίζει ο Δήμος, λήφθηκε χωρίς συγκεκριμένη μελέτη και αναφορά στα ποσά που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του Γυμνασίου Εκάλης, στα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθεί το Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας με το οποίο συγχωνεύεται και πώς θα χρησιμοποιηθούν τα ανωτέρω ποσά για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Δήμο καμία έρευνα και μελέτη για την ύπαρξη άλλης ενδεδειγμένης λύσης για την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση των δαπανών δεν έγινε (π.χ. μείωση μισθώματος, μερική χρησιμοποίηση υποαπασχολούμενων καθηγητών σε άλλα σχολεία κ.λπ.), αλλά επιλέχθηκε βιαστικά και πρόχειρα η εύκολη λύση της κατάργησης του σχολείου, προσθέτει ο Δήμος.

    Επίσης καμία αναφορά και αιτιολόγηση υπάρχει στην επίμαχη υπουργική απόφαση για την αναγκαιότητα κατάργησης του Γυμνασίου Εκάλης ούτως ώστε να βελτιωθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση, αλλά και γενικά δεν γίνεται αναφορά στους λόγους κατάργησης του εν λόγω δευτεροβάθμιου εκπαιδευτηρίου και τη συγχώνευσή του με το ήδη επιβαρυμένο Γυμνάσιο Νέας Ερυθραίας.

    Μάλιστα, επισημαίνει ο Δήμος ότι το Γυμνάσιο της Νέας Ερυθραίας είναι υπερκορεσμένο και κτιριακά ανεπαρκές για το αριθμό των μαθητών που εξυπηρετεί και είχε προβλεφθεί η τοποθέτηση κοντέινερ για την κάλυψη αναγκών του, τα οποία όμως κρίθηκαν ακατάλληλα και δεν τοποθετήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν κτιριακές ανάγκες που δεν έχουν ικανοποιηθεί.

    Έτσι όμως επέρχεται χειροτέρευση των συνθηκών της παρεχόμενης παιδείας τη στιγμή μάλιστα που λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των παιδιών που εγκαταλείπουν τα ιδιωτικά σχολεία και «μετακομίζουν» στα δημόσια, τονίζει ο Δήμος.

    Τέλος, πριν την έκδοση της υπουργικής απόφασης δεν προηγήθηκε εισήγηση της δημοτικής επιτροπής παιδείας για τη συγχώνευση των δύο Γυμνασίων, όπως προβλέπει η νομοθεσία (Ν. 1566/1985), ακόμη και αυτή μετά τον Καλλικράτη (Ν. 3852/2010)



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρεις πολίτες κάηκαν στο κέντρο της Αθήνας όμως καμία σύλληψη καμία προσαγωγή


Ένας Παπουτσής, πουθενά η ΔΕΛΤΑ, τρεις τραυματίες. Τι συνέβη το μεσημέρι στο Α.Τ Εξαρχείων; Γιατί καμία αστυνομική υπηρεσία δεν εντόπισε την ομάδα των 20-25 ατόμων που επιτέθηκαν σε αυτό.
Γιατί τραυματίστηκαν 3 άνθρωποι που ψώνιζαν ή εργάζονταν στην γειτονική λαϊκή αγορά;
Που ήταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ, η οποία δημιουργήθηκε για την αντιμετώπιση τέτοιων καταδρομικών επιθέσεων;
Μήπως προβαίνουν σε εκδικητική «λευκή απεργία»; Γιατί δεν υπήρξαν προσαγωγές; Πόσο ρόλο έπαιξε η ομιλία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, σε όσα επικίνδυνα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι στα Εξάρχεια;
 
Μήπως για όλη την παραπάνω αστυνομική ανεπάρκεια και τα χαμηλά αντανακλαστικά αστυνομικής αντίδρασης, σημαντικό μερίδιο κατέχει ο «εμφύλιος» πόλεμος ανάμεσα στους επικεφαλής αξιωματικούς των ομάδων ΔΙ.ΑΣ, ΔΕΛΤΑ, με αντίστοιχους της Άμεσης Δράσης και της «Ζ», ο οποίος ξεκινά από τα υψηλά κλιμάκια της αστυνομικής ηγεσίας;
 
Στον πρόσφατο ποδοσφαιρικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» κατέθεσαν σε βάρος συναδέλφων τους της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σχετικά με επίθεση σε βάρος οδηγού λεωφορείου που μετέφερε οπαδούς, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής είχε κάνει λόγο για «υγιή ανταγωνισμό».
Από τότε όμως έως το μεσημέρι της Παρασκευής και την ομιλία του κ. Παπουτσή στο αμφιθέατρο της ΓΑΔΑ προς τις ηγεσίες και τους επιτελείς των σωμάτων ασφαλείας, φαίνεται πως είχαν αλλάξει πάρα πολλά στην διαμόρφωση της άποψής του. Είχαν μεσολαβήσει ο φρικτός θάνατος του Μανόλη Καντάρη, η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Γιάννη Καυκά, και το κυνήγι αλλοδαπών από τους αυτόκλητους «τιμωρούς».
 
Ο κ. Παπουτσής έκανε λόγο για «έλλειμμα δημοκρατίας» στα σώματα ασφαλείας, επίσης φαίνεται πως διαπίστωσε πως κάποιοι αξιωματικοί και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ έχουν φτιάξει τα δικά τους «μαγαζάκια» αυθαιρεσίας και ιδιότυπης συντεχνιακής συγκάλυψης. Είπε χαρακτηριστικά: «Μια υπηρεσία όσο ισχυρή, αποτελεσματική ή δημοφιλής κι αν εμφανίζεται, είναι προτιμότερο να διαλυθεί και να συγκροτηθεί από την αρχή παρά να λειτουργεί σε ένα ιδιόμορφο καθεστώς ανοχής που εξυπηρετεί από την μια πλευρά κάποιες ατομικές συμπεριφορές ανυπακοής, απειθαρχίας, αυθαιρεσίας, βίας και κατάχρησης εξουσίας και από την άλλη πλευρά να επιτρέπει σε περιπτώσεις αδικοπραξίας μία ιδιόμορφη συντεχνιακή συγκάλυψη. Ιδιαίτερα για τις Μονάδες της πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε διαρκείς επιχειρήσεις και αναφέρομαι τόσο στις πεζοπόρες όσο και στις εποχούμενες».
 
Όλοι κατάλαβαν ότι αναφερόταν στον πόλεμο ανάμεσα σε υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ και οι «βολές» του αφορούσαν τις ομάδες ΔΕΛΤΑ, ΔΙ.ΑΣ και κατ’ επέκταση των ΜΑΤ. Εκτός ομιλίας και ο ίδιος φαίνεται να παραδεχόταν ότι εκεί «στόχευε».


 
Στις 12:39, μια ομάδα ατόμων 20-25 ατόμων, χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί έφθασαν έξω από το Α.Τ Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου εκτοξεύοντας δεκάδες βόμβες μολότοφ εναντίον της εισόδου, της σκοπιάς και σταθμευμένων οχημάτων έξω από αυτό.
Προκλήθηκαν ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα και δύο ιδιωτών. Λίγα μέτρα μακρύτερα στη συμβολή της Καλλιδρομίου με την Χαρ. Τρικούπη, όπου καταλήγει η λαϊκή αγορά, κάποιοι από τους επιτιθέμενους νεαρούς εντοπίζουν δύο αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας που επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα και κινούνται εναντίον τους.
Οι αστυνομικοί εγκαταλείπουν την μοτοσυκλέτα και τρέπονται σε φυγή. Κάποιοι νεαροί ρίχνουν κάτω τη μοτοσυκλέτα, βγάζουν το σωληνάκι καυσίμων και βάζουν φωτιά. Δευτερόλεπτα αργότερα εξερράγη το ντεπόζιτο καυσίμων, με φλεγόμενα καύσιμα να εκτινάσσονται στις τέντες των πάγκων της λαϊκής αγοράς. Μια 55χρονη εργαζόμενη υπέστη εγκαύματα στο 16% του κορμιού της, ενώ δύο ακόμη πολίτες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, με τον έναν μάλιστα αρχικά να διασωληνώνεται μέσα στο ασθενοφόρο, αφού φαίνεται πως εισέπνευσε φωτιά!
 
Οι νεαροί έχουν χαθεί μέσα στους δρόμους των Εξαρχείων. Πουθενά δεν φαίνονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ ή ΔΙ.ΑΣ. Καμία προσαγωγή δεν γίνεται. Να σημειωθεί ότι καμία προσαγωγή δεν έγινε και σε τρεις ακόμη καταδρομικές επιθέσεις εναντίον τραπεζικών υποκαταστημάτων, που καταγράφηκαν το τελευταίο 20ημερο.
 
Στις 15:46 ακολουθεί μια «αινιγματική» ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριζε ότι οι δημοσιογράφοι προέβησαν σε «αυθαίρετες ερμηνείες» της χθεσινής ομιλίας του. Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε συγκεκριμένη Υπηρεσία. Υπήρξαν επισημάνσεις και κατευθύνσεις για όλες τις Υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής. Ιδιαίτερα για τις Μονάδες της πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε διαρκείς επιχειρήσεις τόσο στις εποχούμενες όσο και στις πεζοπόρες».
 
Στις 17:27 ακολουθεί η δήλωσή του για την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων: «Το σημερινό χτύπημα τυφλής βίας στα Εξάρχεια είναι εγκληματική ενέργεια, η οποία αποδεικνύει ότι ορισμένοι με συστηματικό τρόπο επιζητούν με κάθε τρόπο να χυθεί αίμα και να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Οι δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση στο κέντρο της Αθήνας. Γίνεται εκτεταμένη έρευνα για τη σύλληψη των υπευθύνων, αλλά και για την αντιμετώπιση κάθε άλλης παράνομης δραστηριότητας. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και αυτό το δικαίωμα θα το εγγυηθούμε με κάθε τρόπο. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να εγκλωβιστεί η κοινωνία στον κύκλο της βίας, του φόβου και της ανασφάλειας».
 
Ότι και να συμβαίνει, οι συνέπειές του έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια του πολίτη, και καλά θα κάνει η πολιτική και αστυνομική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να εγκαταλείψει την στάση «ισορροπίας» ανάμεσα στα κάθε είδους συμφέροντα και να διαλύσει τα αστυνομικά συντεχνιακά «μαγαζάκια». Μόνο η συνεργασία έχει αποτέλεσμα

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 15 Μαϊου


Γεγονότα
44 π.Χ. - Ρωμαίοι συγκλητικοί με επικεφαλής τον Βρούτο και τον Γάιο Κάσσιο Λογγίνο δολοφονούν τον Ιούλιο Καίσαρα.
1567 - Η Μαρία Α' της Σκωτίας κάνει τον τρίτο της γάμο με τον Ιάκωβο Χέπμπορν, 4ο κόμη του Μπόθγουελ, ο οποίος είχε δικαστεί και αθωωθεί για το φόνο του πρώην συζύγου της βασίλισσας.
1602 - Ο Μπαρτόλομιου Γκόσνολντ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που φτάνει στο Ακρωτήριο Κοντ (Μασαχουσέτη).
1618 - Ο Γιοχάνες Κέπλερ επαλήθευσε την ιδέα που αρχικά είχε απορρίψει και που έγινε γνωστή ως ο τρίτος νόμος του Κέπλερ για την κίνηση των πλανητών.
1756 - Ξεκινά ο Επταετής Πόλεμος, με την Αγγλία να κηρύσσει τον πόλεμο στη Γαλλία.
1866 - Με μυστικό υπόμνημα προς τις μεγάλες δυνάμεις, οι Κρήτες απευθύνουν έκκληση για ένωση με την Ελλάδα.
1905 - Ιδρύεται η πόλη Λας Βέγκας στην πολιτεία Νεβάδα των ΗΠΑ
1911 - Παραδίδεται στην Ελλάδα το νέο θωρηκτό «Αβέρωφ».
1918 - Τελειώνει ο εμφύλιος πόλεμος στη Φινλανδία.
1919 - Η 1η (Ι) ελληνική μεραρχία με νηοπομπή που συνοδευόταν από ελληνικά και αγγλικά πολεμικά πλοία αποβιβάζεται στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Κατά την αποβίβαση τα τμήματα δέχθηκαν αιφνίδια πυρά από διάφορα κτίρια της τουρκικής συνοικίας. Μετά από ημίωρη συμπλοκή επιβλήθηκε η τάξη.
1928 - Ο Μίκυ Μάους κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη, με το φιλμάκι των Ντίσνεϊ / Άιγουερκς «Plain Crazy»
1940 - Ιδρύεται η εταιρεία εστιατορίων «McDonald's».
1941 – Βυθίζεται από Γερμανική αεροπορική επιδρομή το αντιτορπιλικό Λέων στον όρμο στης Σούδας.
1943 - Ο Ιωσήφ Στάλιν διαλύει την Κομμουνιστική Διεθνή, γνωστή και ως Τρίτη Διεθνή.
1948 - Το Ισραήλ δέχεται επίθεση από την Αίγυπτο, το Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία και την Υπεριορδανία.
1952 - Ιδρύεται η Οδοντιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τις αντιρρήσεις των καθηγητών της ιατρικής
1955 - Υπογράφεται η συνθήκη με την οποία η Αυστρία ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
1988 - Ο Κόκκινος Στρατός αρχίζει την αποχώρησή του από το Αφγανιστάν, ύστερα από οκτώ και πλέον χρόνια πολέμου.
1991 - Η Εντίθ Κρεσόν γίνεται η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Γαλλίας.
Γεννήσεις
1567 - Κλαούντιο Μοντεβέρντι, Ιταλός μουσουργός
1773 - Κλέμενς Βέντσελ φον Μέττερνιχ, Αυστριακός πολιτικός και διπλωμάτης
1786 - Δημήτρης Πλαπούτας, αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης
1854 - Ιωάννης Ψυχάρης , Έλληνας συγγραφέας και γλωσσολόγος
1859 - Πιερ Κιουρί, Γάλλος φυσικός και νομπελίστας
1914 -- Τενζίνγκ Νοργκέϋ, Νεπαλέζος Σέπρα που συνόδεψε τον Έντμουντ Χίλλαρυ στην κατάκτηση του όρους Έβερεστ (πέθανε το 1986)
1937 - Μαντλίν Ολμπράιτ, Αμερικανίδα πολιτικός
1938 - Νταϊάν Νας, Αμερικανίδα ακτιβίστρια υπέρ της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που ίδρυσε την Φοιτητική Επιτροπή Ειρηνικής Συνεργασίας στη δεκαετία του '60
1973 - Αιμιλία Τσουλφά , Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας
1974 - Βασίλης Κικίλιας, Έλληνας καλαθοσφαιριστής
Θάνατοι
44 π.Χ. - Ιούλιος Καίσαρας
1622 - Πέτρος Πλάνκιος, Ολλανδός αστρονόμος, χαρτογράφος και κληρικός.
1703 - Σαρλ Περώ, Γάλλος συγγραφέας
1886 - Έμιλι Ντίκινσον, Αμερικανίδα ποιήτρια.
1935 - Καζιμίρ Μαλέβιτς , Πολωνο-ουκρανός καλλιτέχνης
1954 - Γουίλιαμ Μαρτς , Αμερικανός συγγραφέας
1967 - Έντουαρντ Χόπερ, αμερικανός ζωγράφος, που απεικόνισε στους πίνακές του τη μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου.
1986 - Έλιο ντε Άντζελις, Ιταλός οδηγός αγώνων F1
1995 - Έρικ Πόρτερ , Βρετανός ηθοποιός
2007 - Γιολάντα Κινγκ Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, κόρη του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι απλοί πολίτες θα πληρώσουν «τη νύφη»


Ιδού τα μέτρα που έρχονται

Άλλο ένα ψαλίδισμα στο εισόδημα επιβάλλει η τρόικα σε περισσότερους από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους, συνταξιούχους, ακόμη και άνεργους. 

Οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν αποδέχονται της επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι μπορεί να πατάξει την εισφοροδιαφυγή και τη φοροδιαφυγή. 

Οι στόχοι που έχουν τεθεί μέσω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν γίνονται αποδεκτοί και ως αντιστάθμισμα ζητείται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα «άμεσης απόδοσης». Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει σήμερα η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: 

1. Γενναίες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ.
2. Επιβολή αυξημένων εισφορών και στους αγρότες, ασφαλισμένους του ΟΓΑ. 
3. Επιβολή πλαφόν στο επίδομα ανεργίας, που αναμένεται να οδηγήσει στην απώλεια του δικαιώματος για τουλάχιστον 50.000 ανέργους. Εξετάζεται ο άνεργος να μην μπορεί να πάρει το επίδομα περισσότερες από δύο φορές μέσα σε μια πενταετία.
4. Επιβολή εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα. Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως τα πολυτεκνικά επιδόματα και οι ισόβιες συντάξεις. 
5. Ψαλίδισμα των επικουρικών συντάξεων ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάθε επικουρικό ταμείο. 
6. Αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να εισπράξει το υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης από το «ξεσκόνισμα» της λίστας των δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων. 
7. Διαγραφή επαγγελμάτων από τη λίστα βαρέων-ανθυγιεινών.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκαν τον τάφο της Mona Lisa


Την τελευταία κατοικία της  Lisa Gherardini Del Giocondo, της γυναίκας που κρύβεται πίσω από τον διάσημο πινάκα του Leonardo Da Vinci, Mona Lisa ισχυρίζονται ότι βρήκαν Ιταλοί ερευνητές.
Η κρύπτη ανακαλύφθηκε μετά από έρευνα δύο εβδομάδων σε  ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι από εμπειρογνώμονες που χρησιμοποίησαν αρχαίους χάρτες και έγγραφα.
Η κρύπτη βρέθηκε κάτω από το δάπεδο της μονής της  St Ursula στη Φλωρεντία. Οι ερευνητές αφού αφαίρεσαν το τσιμέντο έφεραν στο φως ένα στρώμα αρχαίων τούβλων.
Ο καθηγητής Vinceti  δήλωσε στην Βρετανική Daily Telegraph: "Κάτω από το βωμό  έχουμε βρει  δύο κρύπτες, η μια  μεγαλύτερη  από το άλλη και θεωρούμε ότι  μια από αυτές είναι ο τάφος της Lisa Gherardini" και πρόσθεσε "Έχουμε  ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας. Θα  πρέπει να εργαστούμε  μερικές μέρες ακόμα πριν φτάσουμε στον τάφο και να τον  ανοίξουμε  για να πάρουμε τα οστά"
"Στην αρχή ένιωθα φρίκη , αλλά τώρα είμαι γοητευμένος. θεωρώ ότι είναι ενδιαφέρον να ψάχνω που είναι η τελευταία κατοικία ενός εκ των προγόνων μου", αναφέρει ο Vinceti.
Παρόντες στην ανασκαφή ήταν και Natalia Gucciardini Strozzi, πρόγονος της  Gherardini. Σύμφωνα με τους ιστορικούς η  Gherardini πέθανε το 1542 και ήταν σύζυγος ενός πλούσιου εμπόρου μεταξιού  του Francesco del Giocondo.
Η ομάδα έχει βρει μέχρι τώρα κάποια όμορφα κομμάτια αγγειοπλαστικής. Ο στόχος της ανασκαφής είναι να συγκρίνουν οι επιστήμονες το DNA  της  Gherardini με δυο από τα παιδιά της τα οποία είναι θαμμένα στη εκκλησιά Santissima Annunziata της Φλωρεντίας και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να συγκρίνουν το πρόσωπό της με αυτό του πίνακα του Da Vinci.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τουρκική πρόταση για το Αιγαίο από το 2009


Την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα έξι μίλια ανάλογα με την περιοχή φέρεται να είχε προτείνει η Τουρκία ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2009, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν στο Wikileaks και δημοσιεύει το "Βήμα της Κυριακής".
Μάλιστα, η Άγκυρα προωθούσε συμφωνία πακέτο για το Αιγαίο, με προσφυγή στη Χάγη, την ίδια περίοδο που οι ΗΠΑ πίεζαν για την υιοθέτηση "κώδικα συμπεριφοράς" από Ελλάδα και Τουρκία.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα από τα τηλεγραφήματα προκύπτει και το περιεχόμενο επιστολής του Ερντογάν στον Γ. Παπανδρέου, όπου φαίνεται ότι υιοθετούνται πλήρως οι προτάσεις της Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με εμπιστευρικό τηλεγράφημα από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, ο αξιωματούχος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Μπερκ, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να μελετήσει την  την επιλεκτική επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια σε ορισμένες περιοχές.
Σε παρατήρηση αμερικανίδας αξιωματούχου σχετικά με την ένταση στο Αιγαίο και τις υπερπτήσεις, ο αξιωματούχος φέρεται να απαντά ότι η Τουρκία είχε προτείνει στην Αθήνα έναν "κώδικα συμπεριφοράς" στην περιοχή, ενώ αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα και στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η Τουρκία "δεν είναι ξένη για το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου είναι καλός εταίρος".
Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα, η Τουρκία είχε σταματήσει προσωρινά τις υπερπτήσεις στο Αιγαίο κατά τη διάρκκεια της προεκλογικής περιόδου του 2009, ωστόσο ήταν έτοιμη να τις ξαναρχίσει -όπως και έγινε- αμέσως μετά.
Ενόχληση για την καθυστέρηση και τη Θράκη
Επίσης, διαπιστώνεται ότι οι Τούρκοι ήταν δυσαρεστημένοι από την καθυστέρηση του Έλληνα πρωθυπουργού να απαντήσει στην επιστολή που είχε στείλει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", στο τέλος Ιανουαρίου η Αγκυρα λαμβάνει την πολυαναμενόμενη απάντηση του κ. Παπανδρέου. Λίγες ημέρες αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2010, o αναπληρωτής διευθυντής για την Ελλάδα και την Κύπρο του τουρκικού ΥΠΕΞ κ. Κερίμ Ουράς, στη συνάντησή του με τον πολιτικό σύμβουλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα κ. Ντάνιελ Ο΄ Γκρέιντι δηλώνει ότι η Αγκυρα σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένη από την απάντηση Παπανδρέου.
Τέλος σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα, η Τουρκία είχε ενοχληθεί από την απάντηση Παπανδρέου σχετικά με τα μεινονοτικά θέματα και το Κυπριακό.
"Η άρνηση του έλληνα πρωθυπουργού να αναφερθεί σε “μειονότητες” στη Θράκη, καθώς και ο ισχυρισμός του ότι οι δύο κοινότητες στην Κύπρο πρέπει να αφεθούν να λύσουν μόνες τους το πρόβλημα, δείχνουν ότι η προσέγγιση είναι ανεύθυνη, δεδομένου ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο ως εγγυήτρια χώρα"  αναφέρει αξιωματούχος.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σύλληψη Ντομινίκ Στρος Καν για απόπειρα βιασμού

Στη σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το Σάββατο με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε καμαριέρα ξενοδοχείου στο Μανχάταν.
Τρεις αστυνομικοί, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει η πτήση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις 4:45 από το αεροδρόμιο Κένεντι για το Παρίσι, τον έθεσαν υπό κράτηση.
Ήδη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, απόπειρα βιασμού και ομηρίας, κατά του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνονομίας. Ο Στρος-Καν αναμένεται να παρουσιαστεί αργότερα ενώπιον δικαστηρίου.
Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου "θα δηλώσει αθώος".

Τον Στρος-Καν εκπροσωπεί ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ο οποίος επικοινώνησε με το Reuters με e-mail.
Η αστυνομία αναμένεται να εξετάσει οπτικό υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για την ύπαρξη γενετικού υλικού.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο, καθώς και στο παρελθόν πολλά δημοσιεύματα τον ήθελαν να διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις.
Ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, επρόκειτο να συναντηθεί την Κυριακή με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, την πορεία της Ελλάδας και την έκθεση των ελεγκτών της τρόικας. Όπως είναι φυσικό η συνάντηση ματαιώθηκε.
"Βγήκε από το μπάνιο εντελώς γυμνός"
Ο 62χρονος πολιτικός, που έχει το παρατσούκλι του "μεγάλου γόη", όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικό άρθρο της New York Post, επιτέθηκε σε καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel μόλις μπήκε στο δωμάτιό του, να την πέταξε στο κρεβάτι και προσπάθησε να την εξανάγκασει να του κάνει στοματικό σεξ και στη συνέχεια προσπάθησε να την κρατήσει στο δωμάτιο, κλειδώνοντας την πόρτα.
Η γυναίκα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ΝΥDaily News, κατόρθωσε να διαφύγει από το δωμάτιο και ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έφυγε με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, όπου λίγο αργότερα συνελήφθη.
Η είδηση, που έκανε τον γύρο του κόσμου επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία κατέθεσε μήνυση, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με ελαφρά τραύματα μετά την επίθεση, που είπε πως σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.
"Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά", ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας επικαλούμενος τη μαρτυρία της καμαριέρας, η οποία αντιστάθηκε με αποτέλεσμα ο Στρος Καν να την πιάσει και με βία να τη σύρει στο μπάνιο.
Η γυναίκα, αφού κατάφερε να αποδράσει, ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του 
Πλήγμα στην εικόνα του
Ώρες προτού συλληφθεί ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπήρχαν φωνές που ανέφεραν ότι ήταν στόχος εκστρατείας λασπολογίας από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.
"Υπάρχει τώρα μια δομημένη και ενορχηστρωμένη εκστρατεία, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Νικολά Σαρκοζί και τους στενότερους συμμάχους, να επιτεθούν στο χαρακτήρα του Ντομινίκ Στρος Καν", δήλωνε o Jean-Marie Le Guen στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Η κατηγορία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει σοβαρό πλήγμα για τον ίδιο και το ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δάνεια δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους στην ευρωζώνη. Η υπόθεση ακολουθεί την ανακοίνωση του Τζον Λίπσκι, δεύτερου τη τάξει στο Ταμείο, ότι θα αποχωρήσει τον Αύγουστο από αυτό, με τη λήξη της θητείας του.


Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Δημοσκοπήσεις τον φέρουν να κερδίζει άνετα το συντηρητικό σημερινό γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί σε μια ενδεχόμενη αναμέτρησή τους.

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ
Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.
Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού.


Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.


Ο Στρος-Καν επρόκειτο να λάβει μέρος την Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου είπαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

news247.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...