Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Νέο σύστημα στον τρόπο καταβολής των συντάξεων

 


Καθυστέρηση λίγων ημερών ενδέχεται να υπάρξει στην καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα καταβολής των συντάξεων αλλάζει.
Με το νέο σύστημα, που θα αφορά κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και το ΕΚΑΣ, οι συντάξεις θα καταβάλλονται την τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολυνθεί η καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αρχής πληρωμών και θα εντοπιστούν εγκαίρως οι συνολικές αποδοχές των συνταξιούχων από κάθε πηγή, ώστε να επιβληθούν και οι νέες μειώσεις που κυμαίνονται από 5 έως και 20% για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.


Το νέο σύστημα θα εφαρμοσθεί κατά πάσα πιθανότητα για την πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου που καταβάλλονται στο τέλος Δεκεμβρίου ή στην περίπτωση που υπάρξουν προβλήματα στην εφαρμογή του μέτρου, τότε θα ισχύσει για συντάξεις Φεβρουαρίου.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σόιμπλε: Η Γερμανία θα αποζημιώσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος

 


Η Γερμανία πρόκειται να αρχίσει να καταβάλει αποζημιώσεις σε θύματα του Ολοκαυτώματος στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες αποζημιώσεις δεν είχαν καταβληθεί ποτέ μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ως σήμερα.
"Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων", δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio. "Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων (από το Τρίτο Ράιχ). Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους".

Μέσα στην ημέρα, ο κ. Σόιμπλε επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή οργάνωση Jewish Claim Conference (JCC), η οποία διεκδικεί αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και για λογαριασμό επιζώντων συγγενών τους. Επίσης, διέρρευσε ότι η συμφωνία αυτή γεωγραφικά εκτείνεται σε αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου υπολογίζονται σε περίπου 80 χιλιάδες οι δικαιούχοι αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου.


Πρόκειται για μια εφάπαξ κατ' άτομο αποζημίωση ύψους 2.556 ευρώ. Σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται επίσης ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σημείωσε ο Σόιμπλε.


Την 10η Σεπτεμβρίου του 1952 στο Λουξεμβούργο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είχε συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ, να παρέχεται γερμανική οικονομική στήριξη σε όσους Εβραίους κατευθύνονταν τότε για μόνιμη εγκατάσταση στο εβραϊκό κράτος, εξέλιξη που συνέβαλε αναμφίβολα στην επανένταξη της δημοκρατικής Γερμανίας στη διεθνή κοινότητα. Η συμφωνία αυτή, ποτέ δεν έτυχε εφαρμογής από τις αρχές της "αντιφασιστικής" Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.


Η JCC εκτιμά ότι μισό εκατομμύριο θύματα του Ολοκαυτώματος βρίσκονται ακόμα εν ζωή.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ναι» στο συζυγικό σεξ μέσα στις φυλακές


Το δικαίωμα των κρατουμένων  να συνευρίσκονται με τους συντρόφους τους μέσα σε ειδικό χώρο στη φυλακή αλλά και η ημιελεύθερη διαβίωση κρατουμένων που εκτίουν ποινές για ήπια αδικήματα, προβλέπεται για πρώτη φορά στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον καθηγητή κ. Γ. Πανούση και παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης παρουσίασε  το νέο σχέδιο κώδικα για τους δικηγόρους, που καταρτίστηκε επίσης από ειδική επιτροπή, υπό τον δικηγόρο της Αθήνας κ. Αντώνη Βγόντζα και παραδόθηκε ήδη προς διαβούλευση. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στα μέτρα που έχουν επιβληθεί βάση του τρίτου Μνημονίου για να τονίσει ότι «οι δανειστές μας έχουν πατήσει στο λαιμό», ενώ επανέλαβε όσα είχε πει στην συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή σε ό,τι αφορά την κατάργηση των κατωτάτων ορίων αποδοχών των δικηγόρων του ιδιωτικού τομέα που επιβλήθηκε, όπως είπε, για να βοηθηθούν τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες που απασχολούν δικηγόρους, την Χρυσή Αυγή, που αποτελεί «απειλή για τη Δημοκρατία», τις φυλακές, κ.ά. ( Διαβάστε εδώ )

Ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

Τώρα, σε ό,τι αφορά το νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που παρουσίασε σήμερα ο κ. Ρουπακιώτης σε αυτόν προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

- Η δυνατότητα επικοινωνίας των κρατουμένων, για πρώτη φορά, (σ.σ. σε χώρες του εξωτερικού ισχύει ήδη) και συγκεκριμένα το δικαίωμα των συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών. Επίσης, προβλέπεται το δικαίωμα ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στη φυλακή.

-Πρόσβαση στο Διαδίκτυο για κρατούμενους. Οι όροι ωστόσο και η όλη διαδικασία θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

- Η ημιελεύθερη διαβίωση κρατουμένων σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών. Η ρύθμιση αφορά κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα, ενώ στο καθεστώς αυτό δυνατότητα ένταξης έχουν όσοι δεν έχουν διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα (π.χ. δεν έχουν παραβιάσει άδεια) ενώ την σχετική απόφαση θα λαμβάνει Δικαστικό Συμβούλιο.  Όπως δε σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης στην γειτονική Ιταλία έχουν ενταχθεί στο σύστημα ημιελεύθερης διαβίωση 25.000 κρατούμενοι σε σύνολο 90.0000.

Η εισαγωγή σώματος ελέγχου και επιθεώρησης των φυλακών αλλά και έλεγχοι από το Συνήγορο του Πολίτη.

- Μειώνεται για τους ανηλίκους, στο ήμισυ της αντίστοιχης ποινής για ενήλικες, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια της βαρύτερης πειθαρχικής ποινής (του εγκλεισμού του σε ειδικό κελί), που μπορεί να φτάνει το πολύ στις πέντε ημέρες.

- Προστίθεται στον ευεργετικό υπολογισμό ημερών της ποινής λόγω εργασίας, η περίπτωση επιτυχούς αποφοίτησης από ολοκληρωμένο κύκλο σπουδών.

- Καθορίζεται ο ακριβής αριθμός κρατουμένων που επιτρέπονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα να τοποθετούνται σε κάθε κελί.

- Γίνεται  πιο αυστηρή η χορήγηση αδειών για όσους κρατούμενους τις έχουν παραβιάσει. Όπως δε ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης προχωρά γρήγορα το έργο της και η επιτροπή που εξετάζει το σύστημα με το βραχιόλι εντοπισμού κρατουμένων.


Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρουπακιώτης, παρουσία των προέδρων των μεγαλύτερων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, ο νέος κώδικας, μεταξύ άλλων, αναμορφώνει το θεσμό των διαγωνισμών υποψηφίων δικηγόρων, καθιερώνοντας πανελλήνιο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων, αλλάζει πλήρως το πειθαρχικό δίκαιο προβλέποντας ότι τα πειθαρχικά συμβούλια είναι ανεξάρτητα από τα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων και επεκτείνει τη δυνατότητα άσκησης των ασκουμένων δικηγόρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μεταξύ άλλων με το σχέδιο νόμου για το νέο Κώδικα Δικηγόρων:

- Αντικαθίσταται πλήρως ο θεσμός των διαγωνισμών υποψηφίων δικηγόρων. Διεξάγεται ταυτόχρονα πανελλήνιος διαγωνισμός σε όλες τις έδρες των Εφετείων. Είναι μόνο γραπτός. Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε πρακτικά θέματα με περισσότερα ερωτήματα στους αντίστοιχους κλάδους. Λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο των εξετάσεων και των αποτελεσμάτων.

- Επιτρέπεται η μαθητεία φοιτητών σε δικηγορικά γραφεία.

- Παραμένει η διάρκεια της άσκησης στους 18 μήνες, ενώ η αμοιβή των ασκουμένων δικηγόρων καθορίζεται από τον Διοικητικό Συμβούλιο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.

- Συστηματοποιείται η άσκηση των ασκουμένων δικηγόρων στα διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια, τις αντίστοιχες Εισαγγελίες και το Ειρηνοδικείο της έδρας των δικηγορικών Συλλόγων. Ακόμη, μέρος της άσκησης μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

- Προβλέπεται Ειδική Επιτροπή Εποπτείας κατά την άσκηση σε κάθε Δικηγορικό Σύλλογο ξεχωριστά.

- Παρατίθενται με σαφήνεια οι ειδικές προϋποθέσεις άσκησης των κατόχων τίτλων Πανεπιστημίων και ασκουμένων δικηγόρων της αλλοδαπής.

- Αναστέλλεται η δικηγορική ιδιότητα στις περιπτώσεις κατάληψης δημόσιου αξιώματος, αιρετού ή μη, όχι όμως και στους Προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων.

- Αναστέλλεται μερικώς για τους καθηγητές και αναπληρωτές των Νομικών Σχολών ΑΕΙ. Επιτρέπεται η παράστασή τους ενώπιον ανακριτικών αρχών για κακουργήματα. Δικηγόροι που έχουν εκλεγεί Βουλευτές ή Ευρωβουλευτές δεν επιτρέπονται να αναμιγνύονται σε υποθέσεις ναρκωτικών, κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος του οποίου η ανάληψη της υπεράσπισης μπορεί να θίξει τη φιλοτιμία και τις σταθερές ευαισθησίες της κοινής γνώμης.

- Ρυθμίζεται το ζήτημα των θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των δικηγόρων. Αρκετές από τις ρυθμίσεις που προτείνονται συνιστούν αποκλίσεις από τις προτάσεις των δανειστών στο τελευταίο μνημόνιο.

- Αναγνωρίζονται ως σύμβουλοι της πολιτείας και συμμετέχουν υποχρεωτικά στις σχετικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές οι δικηγορικοί Σύλλογοι. Παρεμβαίνουν σε μία σειρά κρισίμων δικών ενώπιον οποιουδήποτε δικαστηρίου οποιουδήποτε βαθμού δικαιοδοσίας.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος με... sms


Ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η μέθοδος διακοπής καπνίσματος με μηνύματα ή βιντεομηνύματα όπως αποδεικνύει τελευταία επιστημονική μελέτη.

Συγκεκριμένα η μελέτη απέδειξε πως τα προγράμματα διακοπής καπνίσματος με τη βοήθεια του κινητού, τα οποία περιλαμβάνουν την αποστολή γραπτού μηνύματος ή βιντεομηνύματος στο κινητό του καπνιστή καθημερινά και για αρκετές εβδομάδες με περιεχόμενο κίνητρα και συμβουλές, έδειξε πως διπλασιάζουν το ποσοστό επιτυχίας τους σε σχέση με εκείνους που δεν δέχτηκαν τέτοιου είδους βοήθεια.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cochrane Library, το 9% εκείνων που σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα, άντεξαν χωρίς τσιγάρο για τουλάχιστον έξι μήνες όταν δέχονταν υπενθύμιση με μήνυμα μέσω του κινητού τους και μόνο το 5% εκείνων που δεν έλαβαν τέτοια βοήθεια.

Στο πείραμα συμμετείχαν συνολικά 9.100 καπνιστές που παρακολουθήθηκαν επί έξι μήνες.

Από τους 4.730 ανθρώπους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, οι 444 κατάφεραν να το κόψουν, ενώ από τους 4.370 που δεν λάμβαναν μηνύματα στο κινητό τους, οι 240 σταμάτησαν το κάπνισμα για έξι μήνες.




iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυξήθηκαν κατά 80% οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία


Αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012-αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή ευρωζώνη.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους- από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.

Η στατιστική υπηρεσία, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες- 306.000- που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.



spirospero.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πόσα μας κοστίζουν τα κινητά των υπουργείων


Στο 1.000.000 ευρώ ετησίως ανέρχεται το κόστος της χρήσης κινητών τηλεφώνων για το σύνολο των υπουργείων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος είχε απευθύνει σχετική ερώτηση σε όλα τα υπουργεία.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου, ο κ. Ψυχάρης, από τις απαντήσεις που έλαβε, τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα διαθέτει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο αριθμός των συνδέσεων φτάνει τις 1.000, με ετήσιο κόστος 476.814 ευρώ.

Το υπουργείο με το μικρότερο κόστος, 2.000 ευρώ, για χρήση μόλις ενός κινητού του υπουργού, είναι το Μακεδονίας-Θράκης. Το υπουργείο Οικονομικών δαπάνησε 99.985 ευρώ, το 2011.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μέχρι σήμερα στοιχεία δεν έχουν αποστείλει τέσσερα Υπουργεία: Δικαιοσύνης, Εργασίας, Υγείας και Τουρισμού.

Αναλύτικά τα στοιχεία που έδωσαν τα υπουργεία

Το Υπουργειο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέχει το ρεκόρ συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και ο αριθμός των κινητών που χρησιμοποιεί φτάνουν τα 1000. Από αυτά τα 717 ειναι σε στελέχη αστυνομικών υπηρεσιών, τα 238 σε αστυνομικούς της γειτονιάς και τα 45 σε λοιπό προσωπικό και στελέχη. Το 2011 το πόσο που πληρώθηκε από το Υπουργείο για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων φτάνει στις 476.814 ευρω.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπαρχουν 15 τηλεφωνικές συνδέσεις και το μηνιαίο κόστος φτάνει τα 500 ευρώ.

Οπως αναφέρει στη απάντησή του ο κ. Δενδιας πρόσφατα αναμόρφωθηκαν τα μηνιαία όρια κόστους των συνδιαλέξεων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος χρήσης των κινητών τηλεφώνων.

Το Υπουργειο Εξωτερικών είναι το μόνο που δεν έδωσε αριθμό κινητών τηλεφώνων, τα οποία χρησιμοποιεί λόγω του εθνικού κανονισμού ασφαλείας που εφαρμόζει, όπως λέει στη απάντησή του.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το κόστος των συνδιαλέξεων για το 2012 φτάνει στα 105.895 ευρώ και όπως τονίζει στην απάντησή του ειναι μειωμένο κατα 28% σε σχέση με το 2011, χωρίς όμως στην απάντηση να αναφέρεται το κόστος της προηγούμενης χρονιάς.

Το Υπουργειο Οικονομικών χρησιμοποιεί 685 συνδέσεις κινητών τηλεφώνων για την πολιτική ηγεσία, τις γενικές διευθύνσεις και το ΣΔΟΕ και για το 2011 το ποσό που δαπανήθηκε φτάνει στα 99.985 ευρώ.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει 95 υπηρεσιακά κινητά για τον Υπουργό, τον Υφυπουργό, επιτελικά γραφεία, συμβούλους, διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες. Το κόστος αυτών των τηλεφώνων για το 2010 ήταν 48.781 ευρώ, για το 2011 46.044 ευρώ και για το 2012 μέχρι τον Σεπτέμβριο 35.818 ευρώ.

Το Υπουργειο Ναυτιλίας και Αιγαίου διαθέτει 186 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και για το λιμενικό σώμα. Το κόστος αυτών των συνδέσεων φτάνει στα 58.000 ευρώ, αλλά εχει υπογραφεί υπουργική απόφαση με την οποία μειώνεται ο αριθμός των κινητών, αλλα και περιορίζεται το ανώτατο χρηματικό όριο κλήσεων.

Στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης υπάρχει μόνο ενα υπηρεσιακά κινητό για τις ανάγκες του Υπουργού και το εγγεγραμμένο ποσό για όλο το 2012 φτάνει τα 2000 ευρώ.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στον προϋπολογισμό του για το 2012 το ποσό για χρήση κινητών τηλεφώνων αναφέρεται στα 29.898 ευρώ και από αυτά μέχρι και τις 12 Αυγούστου είχαν δαπανηθεί 16.073 ευρω. Υπηρεσιακά κινητά δεν χρησιμοποιούνται από τον Υπουργό και τους συνεργάτες του.

Στο Υπουργείο διαθέτουν κινητά ο Υφυπουργός και στελέχη του γραφείου του, ο Γενικός Γραμματέας, ο Ειδικός Γραμματέας και λοιπά στελέχη.

Στον τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ίδιου υπουργείου ο προϋπολογισμός προβλέπει ποσό 29.800 ευρώ και μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί 10.035 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων το συνολικό ετήσιο κόστος δαπάνης για κινητα τηλέφωνα φτάνει τα 4.080 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το ετήσιο συνολικό κόστος ειναι 15.000 ευρώ. Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου-Καταναλωτή η ετήσια δαπάνη αφορά 4 συνδέσεις με κόστος 5.160 ευρώ.

Το Υπουργειο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής εχει 17 κινητά τηλέφωνα με κόστος για το 2012 που φτάνει τις 30.000 ευρώ ενώ η εγκεκριμένη πίστωση για την ίδια χρονιά φτάνει στα 42.000 ευρώ.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών απο τον Ιανουάριο του 2012 εώς τον Σεπτέμβριο το συνολικό κόστος σε κινητά ανέρχεται σε 5.025 ευρώ και από αυτά 1.281 ευρώ κόστισαν οι επικοινωνίες του Ευριπιδη Στυλιανίδη και του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Δεκέμβριο του 2011 εώς τον Σεπτέμβριο του 2012 δαπανήθηκε το πόσο των 8.517 ευρώ παρά το γεγονός οτι το συνολικό κονδύλι για έξοδα κινητής τηλεφωνίας ανέρχεται στα 48.000 ευρώ. Κινητά τηλέφωνα διαθέτουν ο Υπουργός, ο Αναπληρωτής Υπουργος, ο Γενικός και ο Ειδικός Γραμματεας, ο διευθυντής του γραφειου του Υπουργού και ο διευθυντής του γραφειου του Αναπληρωτή Υπουργού.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού το κόστος των τηλεφωνικών επικοινωνιών για τα 18 υπηρεσιακά κινητά απο τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα φτάνει στο πόσο των 36.704 ευρώ. Οπως αναφέρεται στην απαντηση για τους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του 2012 το μηνιαίο κόστος θα ειναι περίπου στα 2000 ευρώ διότι έχουν καταργηθεί 19 συνδέσεις.

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Υφυπουργός και οι συνεργάτες του δεν χρησιμοποιουν υπηρεσιακά κινητά. Κινητα χρησιμοποιούν μόνο η γενική διευθύντρια αθλητισμού, ο επικεφαλής του γραφειου τυπου και ο προϊστάμενος του γραφείου συντήρησης.

Τα έξοδα για τα τέσσερα κινητα δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της έκπτωσης που εχει δώσει η cosmote από προηγούμενες καταναλώσεις και η οποία φτάνει στο πόσο των 13.047 ευρω. Όπως αναφέρεται στη απάντηση όταν εξαντληθεί αυτό το πόσο θα διακοπεί η σύμβαση με την εταιρεία και θα σταματήσει η χρήση των κινητών.





ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

 

Διαδηλωτές γρονθοκόπησαν μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας, που έφτασαν στη ΔΕΘ για να συμμετάσχουν σε ημερίδα, όπου αναμένεται και ο Χανς Φούχτελ...



Στη συνέχεια, ομάδα διαδηλωτών εισήλθε στους χώρους του εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, ψάχνοντας τον Χανς Φούχτελ και Γερμανούς αντιπροσώπους, που πρόκειται - ή τέλος πάντων, επρόκειτο - να συμμετάσχουν στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση παρουσία του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ.


Θυμίζουμε ότι χθες ο κ. Φούχτελ δήλωσε ότι στην Ελλάδα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά που θα μπορούσαν να κάνουν 1.000.

Πηγή enikos




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ετοιμο για κλιμάκωση των επιχειρήσεων στη Γάζα το Ισραήλ



Σοβαρεύει η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει η πλευρά της Χαμάς. Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει έξι άνθρωποι από τις επιδρομές του Ισραήλ μεταξύ των οποίων και ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, Αχμέντ αλ Τζααμπάρι.
Το Ισραήλ απηύθυνε ένα «ξεκάθαρο μήνυμα» στη Χαμάς και είναι έτοιμο να «επεκτείνει» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας αν αυτό κριθεί απαραίτητο, δήλωσε σήμερα το απόγευμα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Σήμερα στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Χαμάς και στις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις και, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, είμαστε έτοιμοι να επεκτείνουμε τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις», σημείωσε ο Νετανιάχου λίγες ώρες μετά τον θάνατο του επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς Άχμεντ αλ Τζααμπάρι σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.


«Η Χαμάς και οι τρομοκρατικές οργανώσεις επέλεξαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον των ισραηλινών πολιτών τις τελευταίες ημέρες. Δεν θα ανεχθούμε μια κατάσταση στην οποίο (ισραηλινοί πολίτες) θα απειλούνται από ρουκέτες», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.


Το Ισραήλ «δεν επιθυμεί πόλεμο, όμως οι προκλήσεις της Χαμάς τις τελευταίες ημέρες μας ανάγκασαν να δράσουμε σκληρά και με αποφασιστικότητα», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης Τύπου.


«Είμαστε στην αρχή και όχι στο τέλος της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης. Δεν θα υπάρξει μαγική λύση, όμως θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», πρόσθεσε ο Μπαράκ, καλώντας τους ηγέτες της περιοχής να δράσουν «δίκαια και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους προκειμένου να προωθηθεί η σταθερότητα και να επιστρέψει η ηρεμία».


Στο μεταξύ, οι ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί εναντίον της Λωρίδας της Γάζας συνεχίζονται και στη διάρκεια της νύχτας, ενώ τουλάχιστον 29 ρουκέτες έχουν πλήξει το έδαφος του Ισραήλ μετά τον θάνατο του αλ Τζααμπάρι.


Εξάλλου εννέα άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως δήλωσε ο παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ. «Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα ανέρχεται προς το παρόν σε εννέα, αλλά ο αριθμός τους θα αυξηθεί», δήλωσε ο Ριάντ Μάνσουρ στους δημοσιογράφους. Μέχρι τώρα πηγές από την Χαμάς έκαναν λόγο για επτά νεκρούς.


Η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε επίσημα αργά σήμερα ότι ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στο Τελ ΑΒίβ "ανακαλείται στο Κάιρο για διαβουλεύσεις".


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Κάιρο προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, όπου και του επιδόθηκε 'νότα' διαμαρτυρίας για τη σφοδρή στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας όλη τη σημερινή μέρα.


Οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν το Σάββατο στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου στο Κάιρο για να συζητήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Άχμεντ μπιν Χίλι στο Ρόιτερς.


"Ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τους άραβες υπουργούς Εξωτερικών να συμμετάσχουν σε μια συνάντηση αυτό το Σάββατο στο Κάιρο για να εξετάσουν την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο μπιν Χίλι. Οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν και από το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.


Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Χάμαντ μπιν Τζάσεμ αλ Θάνι καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Γάζας, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον επτά Παλαιστίνιοι μεταξύ αυτών και ο επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παραμείνουν ατιμώρητες.


 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τον τερματισμό της βίας στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που προκάλεσαν το θάνατο του στρατιωτικού διοικητή της Ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και άλλων έξι Παλαιστίνιων. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από μια σύνοδο με τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών του Κόλπου στο Ριάντ, ο Λαβρόφ δήλωσε: "Είναι σημαντικό οι επιθέσεις και η βία (στη Γάζα) να σταματήσουν".
 Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 3 Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή σους πριν από λίγο από επίθεση με ρουκέτα σε κτιριακό συγκρότημα στο Νότιο Ισραήλ.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεύτερη γλώσσα τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία


Ως δεύτερη γλώσσα και όχι ως διδασκόμενη μόνο σε μαθητές και μαθήτριες ελληνικής...
καταγωγής, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, αναπτύσσονται τα ελληνικά στα αυστραλιανά σχολεία.

Με την απόφαση αυτή, η ομογενής Ομοσπονδιακή βουλευτής του Εργατικού Κόμματος, Μαρία Βαμβακινού επισημαίνει ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται σε όλους τους μαθητές των αυστραλιανών σχολείων και όχι μόνο σε αυτούς που είναι ελληνικής καταγωγής.

Σημειώνεται πως κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ο Συντονιστή Εκπαίδευσης του Ελληνικού Προξενείου Μελβούρνης, Βασίλειος Γκόκας που συντόνιζε την παρέμβαση της ομογένειας και ο οποίος τόνισε στην Επιτροπή ACARA ότι:

«Η διδασκαλία των Γλωσσών, όπως τονίζεται στο Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών, είναι ένας από τους βασικούς τομείς μάθησης και βασικό συστατικό της εκπαιδευτικής εμπειρίας όλων των μαθητών. Σύμφωνα, λοιπόν, με το πνεύμα και το σκεπτικό αυτό η ανάπτυξη της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας θα μπορέσει να:

- Ενεργοποιήσει όλους τους μαθητές, ανεξάρτητα από το πολιτιστικό και γλωσσικό υπόβαθρό τους να συμμετάσχουν στην εκμάθηση της Νέας Ελληνικής, αν το επιλέξουν. Στο πλαίσιο αυτό, η αξία της Νέας Ελληνικής θα αποτελέσει επιπλέον εφόδιο για όλους τους μαθητές της Αυστραλίας που θα κατευθυνθούν στις Κλασικές Σπουδές, Βιβλικές Σπουδές, Ιατρική, Φαρμακολογία κ.ά.

- Θα αγκαλιάσει τις μελλοντικές γενιές των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν Νέα Ελληνικά, ενώ παράλληλα δεν θα δημιουργήσει προβλήματα σε αυτούς που τώρα φοιτούν.

- Θα αντιμετωπίσει τη λανθασμένη, εδώ και χρόνια, αντίληψη ότι η ελληνική είναι διαθέσιμη μόνο για τους μαθητές που μιλούν την Ελληνική στο σπίτι (και η σχετική εικόνα της γλώσσας θα είναι αντικίνητρο για τη μελέτη της γλώσσας που υπάρχει σήμερα).

- Θα εξασφαλίσει το κύρος της Νέας Ελληνικής στο πλαίσιο του Αυστραλιανού Προγράμματος Σπουδών για όλες τις παρούσες αλλά και τις μελλοντικές γενιές των μαθητών».

Η Επιτροπή ACARA λαβούσα υπόψη τις υποδείξεις της ελληνικής παροικίας αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή της και να επιτρέψει την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών ως «δεύτερη γλώσσα», στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, αλλαγή που ικανοποιεί το αίτημα της ομογένειας και διαμορφώνει νέες, θετικές προοπτικές για τη γλώσσα μας στο αυστραλιανό εκπαιδευτικό σύστημα.



protothema.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...