Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Στα πρόθυρα της επιδημίας χολέρας η Κούβα

 

Οι αρχές της Κούβας προσπαθούν να συγκρατήσουν μια επιδημία χολέρας από την οποία έχουν ασθενήσει δεκάδες άνθρωποι στην Αβάνα, την πρωτεύουσα των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων η οποία αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
Σε μια σύντομη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, το υπουργείο Υγείας αναφέρει πως τα κρούσματα εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά στις 6 Ιανουαρίου και γίνονται ενέργειες για να περιοριστεί η λοιμώδης νόσος.
"Πενήντα ένα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα", αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία δεν γίνεται λόγος για θανάτους.

"Χάρη στα μέτρα που υιοθετήθηκαν, η μετάδοση της νόσου έχει σχεδόν σταματήσει", προστίθεται.

Όμως σε "οφ δι ρέκορντ" συζητήσεις με μία αξιωματούχο του υπουργείου και με γιατρό που συμμετέχουν άμεσα στη μάχη κατά της νόσου, προέκυψε μια διαφορετική εικόνα με εκατοντάδες πιθανά κρούσματα.

Οι πηγές αυτές είπαν πως τα πρώτα κρούσματα εντοπίσθηκαν σ' έναν αγώνα μπέιζμπολ στο Λατινοαμερικανικό Στάδιο του δήμου του Σέρο της κουβανικής πρωτεύουσας, όπου οπαδοί είχαν φτάσει απ' όλη την πόλη για να παρακολουθήσουν το παιγνίδι της ομάδας τους, των Ιντουστριάλες.

"Ξέρουμε τι συνέβη. Σ' ένα παιγνίδι νωρίτερα αυτό το μήνα, ήταν μολυσμένα είτε τα χοιρινά σάντουιτς ή το αναψυκτικό Tan Rico", δήλωσε η αξιωματούχος.

"Ασθένησαν ακόμη και μερικοί παίκτες του μπέιζμπολ", πρόσθεσε.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρεται πως η χολέρα έκανε την εμφάνισή της στο Σέρο και "αργότερα επεκτάθηκε σε άλλους δήμους της πρωτεύουσας".

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την Αβάνα, όμως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τουρίστες που ασθένησαν.
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γυναίκα παρέμενε νεκρή στο σπίτι της στην Αίγινα επί 12 χρόνια

 


Στο εξοχικό της σπίτι στο παραλιακό χωριό Βαγία της Αίγινας βρισκόταν νεκρή επί 12 χρόνια η Ειρήνη Ξένου, κάτοικος Αθηνών. Αστυνομικοί και γείτονες, βρήκαν το μουμιοποιημένο σώμα της στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της, σε πλήρη αποσύνθεση και φαγωμένο από ποντίκια.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονες, που συχνά στο παρελθόν δυσφορούσαν από την ύπαρξη ποντικιών στη γειτονιά, αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι, που επί χρόνια ήταν εστία σκουπιδιών και μολύνσεων.
Το σπίτι απ' έξω φαινόταν εγκαταλελειμμένο. Όλοι πίστευαν, ότι η γυναίκα είχε πάει σε μοναστήρι ή στο Δαφνί, όπως λένε κάτοικοι του χωριού. Τα χόρτα στην αυλή είχαν πυκνώσει και υπήρχαν παντού φίδια και ποντίκια.
Οι γείτονες πήγαν να κόψουν τα χόρτα, αλλά επειδή παρατήρησαν ότι ποντίκια μπαινόβγαιναν στο σπίτι, αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα για να ψεκάσουν.
Ο κλειδαράς που κλήθηκε για να ανοίξει την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Η πόρτα εκτός από κλειδωμένη ήταν σφραγισμένη και με τσιμεντόλιθους που η ίδια είχε τοποθετήσει από πίσω και όλα τα παράθυρα ήταν σφηνωμένα με πανιά. Στη συνέχεια, προέκυψε το μακάβριο εύρημα.
Η Ειρήνη Ξένου ήταν γεννημένη το 1959, άγαμη, χωρίς αδέρφια και γονείς. Πριν 12 χρόνια νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια το σπίτι της στο Βύρωνα, όπου διέμενε, και έφυγε για την Αίγινα.
Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της, αφού ούτε η φοιτήτρια μπόρεσε να την βρει ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν χαρτιά από γιατρούς και φάρμακα.

Πηγή Akous
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο των δύο δίδυμων αδερφών με ευθανασία

 


Δυο δίδυμα κωφά αδέρφια από το Βέλγιο, 45 ετών, ζήτησαν να υποβληθούν σε ευθανασία όταν έμαθαν ότι σύντομα θα έχαναν και την όρασή τους και δεν θα μπορούσαν πλέον να βλέπουν ο ένας τον άλλον...
Η ευθανασία στο Βέλγιο είναι νόμιμη, εάν οι ασθενείς που τη ζητούν έχουν σώας τας φρένας και αποδειχτεί ότι υποφέρουν πάρα πολύ.

Τα δύο αδέρφια, ζούσαν μαζί από την πρώτη στιγμή της γέννησης τους και δεν άντεχαν να τυφλωθούν και να μην βλέπουν ο ένας τον άλλον.

Δούλευαν και οι δύο ως τσαγκάρηδες και μοιράζονταν ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.
Ο γιατρός που έκανε την ευθανασία είπε ότι είχαν πλήρη συνείδηση και ότι ήταν ευτυχισμένοι και ανακουφισμένοι που φεύγουν.

Χαιρέτησαν τους γονείς και τον τρίτο τους αδερφό με ηρεμία και γαλήνη. Στο τέλος, απλά σηκώθηκαν, έγνεψαν γεια και μπήκαν στο δωμάτιο της ευθανασίας.

Η είδηση έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση... 
Πηγή  Akous.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...