Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Πώς έζησα 49 χρόνια χωρίς να έρθω στα ελληνικά νησιά;


Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μύκονο βρίσκεται από προχθές ο Russel Crowe και φαίνεται οτι έχει ξετρελαθεί με τις ομορφιές της χώρας μας.

Αν και η άφιξή του μαθεύτηκε χθές ο διάσημος σταρ βρίσκεται στην χώρα μας κάνοντας τουρ στα ελληνικά νησιά από προχθές και έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία. "Πώς μπόρεσα να ζήσω  49 χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη χωρίς να έχω επισκεφθεί ως τώρα τα Ελληνικά νησιά; Είναι πανέμορφα! Yasssou Mykonos θα επιστρέψω" έγραψε ο ίδιος πριν από  2 ώρες στο twitter του και μόλις πριν λίγα λεπτά ενημέρωσε και τους paparazzi οτι δεν είναι πια εκεί. "Μου είπαν οτι με περιμένουν paparazzi έξω από το Belvedere. Δεν είμαι εκεί.." και ανέβασε ένα μικρό βιντεάκι από το κινητό του όπου φαίνεται να φεύγει από το νησί με το σκάφος του για άλλο προορισμό. Όπως και να έχει η διαφήμιση που κερδίζει η χώρα μας από τέτοιες επισκέψεις και twitts είναι ανεκτίμητη.


gossip-tv.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξεμπλοκάρουν δεκάδες οικοδομικοί συνεταιρισμοί


«Ξεμπλοκάρουν» δεκάδες οικοδομικοί συνεταιρισμοί που επί χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ χιλιάδες οικογένειες - ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, προωθεί λύση μέσω μεταφοράς συντελεστή δόμησης από τους συνεταιρισμούς που βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις σε άλλη περιοχή, ενώ με τη δημιουργία της «Τράπεζας Γης» θα μπορούν να «πουλήσουν» άυλα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Ο νέος θεσμός θα αφορά συνεταιρισμούς μέσα σε ιδιωτικές δασικές εκτάσεις ή σε άλλες προστατευόμενες περιοχές, ενώ αποκλείονται οι δημόσιες δασικές περιοχές. Μιλώντας για το θέμα χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σταύρος Καλαφάτης, στην διάρκεια αναπτυξιακού συνεδρίου για τα έργα ΕΣΠΑ, δήλωσε: «Προχωρούμε στην δημιουργία και λειτουργία «Τράπεζας Γης».

Ένα σύγχρονο θεσμό «Αγοράς Δικαιωμάτων Γης», μέσω του οποίου θα μπορεί, μεταξύ άλλων, ένας οικοδομικός συνεταιρισμός ή ένας φορέας ιδιωτικής πολεοδόμησης, να μεταφέρει συντελεστή δόμησης σε άλλη περιοχή». Επισήμανε πως στόχος είναι να ξεμπλοκάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι οικοδομικοί συνεταιρισμοί και να υπάρξει προσέλκυση κεφαλαίων στην ιδιωτική πολεοδόμηση. Η «Τράπεζα Γης» αναμένεται να νομοθετηθεί στο πλαίσιο νέου νόμου για την χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση που προγραμματίζεται να έχει ψηφιστεί από τη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός και με βάση πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος:

Μέσω της «Τράπεζα Γης» ενεργοποιείται η μεταφορά συντελεστή δόμησης προκειμένου να απελευθερωθούν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας των συνεταιρισμών. Οι περιοχές υποδοχής θα οριστούν από τον νέο νόμο.

Δημιουργείται μία υπηρεσία στο υπουργείο Περιβάλλοντος, αρμόδια για οικοδομικούς συνεταιρισμούς και ιδιωτική πολεοδόμηση (One stop shop). Όλες οι διαδικασίες θα γίνονται από την υπηρεσία και όχι από τους πολίτες/ιδιώτες. Η μέγιστη προθεσμία έγκρισης ορίζεται στους έξι μήνες.

Όλες οι διαδικασίες που αφορούν στην «Τράπεζα Γης» ή στο One stop shop θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Δίνεται η δυνατότητα στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς να δημιουργήσουν εταιρείες Ανάπτυξης, με τη συμμετοχή επενδυτών, ώστε να χρηματοδοτηθούν τα έργα υποδομής και η κατασκευή κοινόχρηστων χώρων.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχουν καταγραφεί 550 οικοδομικοί συνεταιρισμοί και ιδιωτικές πολεοδομήσεις. Εξ αυτών, οι 220 βρίσκονται εντός Αττικής και οι μισοί (110) αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω δασικών εκτάσεων. Από τους 330 που βρίσκονται εκτός Αττικής, το 25% αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω δασικών εκτάσεων. Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα και την πρόσφατη «εμπλοκή» στο ΣτΕ ο κ. Καλαφάτης είπε ότι «με το νομοσχέδιο που προωθούμε αντιμετωπίζονται προβλήματα συνταγματικότητας». Εκτιμάται ότι το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.



imerisia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανυπολόγιστες οι ζημιές από τους ανεμοστρόβιλους στην Οκλαχόμα


Οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο σε προάστιο της Πόλης της Οκλαχόμα ενδέχεται να ξεπεράσουν αυτές που είχαν προκληθεί από το αντίστοιχο φαινόμενο το 2011 στο Τζόπλιν του Μισούρι, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 158 άνθρωποι, υποστήριξε σήμερα ο επίτροπος ασφαλείας της Οκλαχόμα Τζον Ντόακ.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς μετά την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή, ο Ντόακ επεσήμανε πως οι απώλειες ενδέχεται να είναι μεγαλύτερες απ' ότι στην καταιγίδα στο Τζόπλιν, οι οποίες είχαν προκαλέσει ζημιές περίπου 3 δισ. δολαρίων.

«Αυτές μάλλον θα τις ξεπεράσουν», ήταν το σχόλιό του. Οι ενασφάλιστες ζημιές στο Τζόπλιν ξεπέρασαν τα 2 δισ. δολάρια και ενδέχεται το ποσόν αυτό να αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς οι χρηματικές διεκδικήσεις ρυθμίζονται ακόμη.




newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ωρα κρίσης για 200.000 υπαλλήλους


Κλειδί για την επιλογή των υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον επόμενο μήνα αποτελούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων και των οργανισμών. Μέχρι τις 3 Ιουνίου θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και ο κατάλογος με τους καταργούμενους φορείς.

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι μεγάλες αλλαγές στο Δημόσιο, αφού πλησιάζει η ώρα της «κρίσης» για 200.000 δημοσίους υπαλλήλους από τους οποίους οι 12.500 θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας μέχρι τα τέλη του Ιουνίου.

Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνει με την αποτύπωση των προσόντων τους και ο καθορισμός των νέων κριτηρίων για τη διαθεσιμότητα θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης που αναμένεται να παρουσιαστεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου και να παραδοθεί η λίστα με τους καταργούμενους φορείς απ΄ όπου αναμένεται να απολυθούν 2.000 υπάλληλοι, το αργότερο μέχρι τις 3 Ιουνίου.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...