Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Άστεγοι, η νέα "γενιά" των Ελλήνων


Δεν έχουν "που την κεφαλήν κλίναι" οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει άρδην η ζωή τους.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Ο 40χρονος,  μέχρι πρότινος ήταν σεφ και έχει μαγειρέψει επί 18 χρόνια μουσακά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας. Τώρα μαγειρεύει για 50 άτομα σε ένα καταφύγιο αστέγων.
Το όνομα που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, όπως τονίζει, είναι ψεύτικο καθώς δε θέλει συγγενείς και φίλοι του να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Ο 40χρονος το 2010 απολύθηκε και μη μπορώντας να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει, έχασε και το σπίτι του και κατέληξε να γυρνά στους δρόμους.
"Ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ζωή του πήρε στροφή 180 μοιρών.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου

326: Η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, ανακαλύπτει στην Ιερουσαλήμ τον Σταυρό του μαρτυρίου.

1814: Ιδρύεται στην Οδησσό, την ημέρα της Ύψωσης του Σταυρού, απ' τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ, η «Φιλική Εταιρία».

1849:Γεννήθηκε ο Ιβάν Παβλόφ, ψυχολόγος - ερευνητής, ο οποίος έγινε διάσημος κάνοντας πειράματα με το σκυλί του, το περίφημο «Πείραμα του Παβλόφ».

1922: Μετά την επικράτηση της Επανάστασης, η οποία ξεκίνησε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με αρχηγό τον συνταγματάρχη Νικόλαο Πλαστήρα, παραιτούνται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η κυβέρνηση Τριανταφυλλάκου. Νέος βασιλιάς ορκίζεται ο Γεώργιου Β'. Εξέγερση στην Αθήνα υπό τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Συλλαμβάνονται εκατοντάδες «κωνσταντινικοί».

1927: Πέθανε η Ισιδόρα Ντάνκαν, αμερικανίδα χορεύτρια, μία από τις πρωτοπόρες του φεμινιστικού κινήματος.

1993: Υπογράφεται η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και PLO, κατά την οποία παραχωρείται μερική αυτονομία στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας και στην Ιεριχώ.

1935: Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της για επέκταση του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μέχρι την Κηφισιά.

1956: Γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Α. Καραμανλής, πρωθυπουργός.

1960: Πέθανε ο Μ. Καραγάτσης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Ροδόπουλου, συγγραφέας. («Γιούγκερμαν», «Συνταγματάρχης Λιάπκιν»)

2001: Πέθανε ο Στέλιος Καζαντζίδης, τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος σε όλα τα ακίνητα ανεξαρτήτως παλαιότητας


Σε δύο δόσεις εξετάζεται να εισπραχθεί φέτος, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, το νέο τέλος που θα επιβληθεί στα ακίνητα, ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμη το ζήτημα εάν θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του η παλαιότητα των κτισμάτων.
Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι καταλήγουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δώσουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξοφλήσουν το νέο φόρο με τους δύο επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ, σε κάθε περίπτωση δε έως το τέλος Φεβρουαρίου.
Από την άλλη πλευρά, η εισήγηση που κερδίζει έδαφος προβλέπει να μη λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του εν λόγω τέλους η παλαιότητα των κτισμάτων, καθώς, όπως επισημαίνουν οι υποστηρικτές της, δεν θα καταστεί δυνατή η είσπραξη των 4 δισ. ευρώ στη διετία 2011 - 2012.
Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, η οποία υποστηρίζει ότι οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα είναι ήδη πολλές και, με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες περιμένουν ακόμη τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του 2010, το συνολικό πακέτο θα είναι δυσβάσταχτο για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με δεδομένες και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, στις οποίες έχει προχωρήσει ήδη η κυβέρνηση.
Το θέμα αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει σήμερα, οπότε, εκτός απροόπτου, θα δοθούν οι πρόσθετες διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι το νέο τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, αποκάλυψε ότι για τον υπολογισμό του νέου τέλους θα υπάρχουν 20 κλίμακες χρέωσης, από τα 0,50 έως και τα 10 ευρώ ανά τ.μ.
Ωστόσο, υπάρχει και η αντίθετη άποψη, η οποία υποστηρίζει ότι οι επιβαρύνσεις στα ακίνητα είναι ήδη πολλές και, με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες περιμένουν ακόμη τα εκκαθαριστικά του ΕΤΑΚ του 2009, αλλά και του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας του 2010, το συνολικό «πακέτο» θα είναι δυσβάσταχτο για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, με δεδομένες και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, στις οποίες έχει προχωρήσει ήδη η κυβέρνηση.
Το θέμα αναμένεται, πάντως, να ξεκαθαρίσει σήμερα, οπότε, εκτός απροόπτου, θα δοθούν οι πρόσθετες διευκρινίσεις από το υπουργείο Οικονομικών, η ηγεσία του οποίου ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι το νέο τέλος θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες και όχι τους ενοικιαστές.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, αποκάλυψε ότι για τον υπολογισμό του νέου τέλους θα υπάρχουν 20 κλίμακες χρέωσης, από τα 0,50 έως και τα 10 ευρώ ανά τ.μ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από την 1η Οκτωβρίου το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Ο κύβος ερρίφθη. Αργά το βράδυ της Τρίτης η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νέο μισθολόγιο με τις μεγάλες περικοπές στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων σε 16 ημέρες, δηλαδή από την 1η του επόμενου μήνα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ζητήσει την Τετάρτη από την κυβερνητική επιτροπή να δώσει και τυπικά το πράσινο φως στο νέο μισθολόγιο και θα πει ότι πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα, χωρίς καμία παρέκλιση.

Από το νέο μισθολόγιο θα εξαιρεθούν οι στρατιωτικοί, οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, εκτιμάται ότι το Δημόσιο θα εξοικονομήσει με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου 200 εκατ. ευρώ για το 2011 και επιπλέον ένα δισ. ευρώ για το 2012. 

Υπενθυμίζεται ότι το νέο μισθολόγιο, το οποίο είχε αποφασιστεί από τον υπουργό Οικονομικών να περιλάβει και την προσωπική διαφορά, ώστε να μην μειωθούν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ήταν ο λόγος που η Τρόικα, πριν από δύο εβδομάδες, τα «έσπασε» με την κυβέρνηση και αποχώρησε από την Αθήνα, θεωρώντας ότι «το υπουργείο Οικονομικών τους δουλεύει»...



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη"


- Καθησυχαστικός ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Yποθέσεων λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη
- Θετικό άνοιγμα στο ελληνικό Χρηματιστήριο- Πως αντιδρούν οι αγορές
- Οι εγγυήσεις της Ελλάδας για να πεισθούν Μέρκελ-Σαρκοζί
- Έκτακτη σύσκεψη της κυβερνητικής επιτροπής το μεσημέρι

Καθόλου τυχαία, τουλάχιστον χρονικά, η παρέμβαση του Γάλλου υπουργού τόσο μετά την ανακοίνωση του οίκου Moody's για την υποβάθμιση δύο γαλλικών τραπεζών, όσο και πριν την κρίσημη τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί

Διπλό το μήνυμα του Γάλλου υπουργού τόσο για τους τριγμούς στο γαλλικό τραπεζικό σύστημα, όσο κυρίως σε ό,τι μας αφορά (δείχνοντας και τις προθέσεις ενόψει τηλεδιάσκεψης του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί) με την φράση "Δεν θα υπάρξει ούτε χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη".

Η κρισιμότητα των στιγμών που διανύουμε φαίνεται από τη στάση των αγορών απέναντι στα ενδεχόμενα γύρω απ' το ελληνικό χρέος ενόψει της τηλεδιάσκεψης.

Αλλαγή κλίματος και άνοδος μετά το πτωτικό άνοιγμα στα χρηματιστήρια

Το Λονδίνο και ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,87, επανήλθε στα “πράσινα” ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,84 και ο DAX στη Φραγκφούρτη σημειώνει άνοδο 0,49
Θετικό το πρόσημο και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη στις 11:10 στο +1,13%

“Το πακέτο” της Αθήνας

Οι μειώσεις των μισθών, αλλά και οι απολύσεις (εφεδρεία και μη) στο Δημόσιο που θα ρίξουν κατακόρυφα τα έξοδα, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων μαζί με άλλες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και όλα τα υπόλοιπα (εδώ και μήνες συμφωνηθέντα) που τώρα μπαίνουν σε εφαρμογή (καθυστερημένα) είναι τα μόνα χαρτιά στα χέρια του Γ. Παπανδρέου ώστε να πείσει του εταίρους να συνεχίσουν τη στήριξη στην Ελλάδα.

Ωστόσο, με τις φήμες να μην κοπάζουν για συντεταγμένη χρεοκοπία της Ελλάδας, όλοι περιμένουν κάτι παραπάνω από αυτή την τηλεδιάσκεψη. Νωρίτερα από τη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στις 16.00, με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στην Αθήνα, από χθες το μεσημέρι τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά, ενώ μια πολύ κρίσιμη συνάντηση έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με την συμμετοχή όλου του οικονομικού επιτελείου αλλά και της ηγεσίας της Εθνικής Τράπεζας. Το απόγευμα επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Γερμανό, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αλλά και τον Γάλλο υπουργό, Φρανσουά Μπαρουέν.

Επισήμως, οι συνομιλίες αυτές είχαν αντικείμενο την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας.

Νωρίτερα πάντως επικράτησε σύσγχιση όταν το πρακτορείο Reuters μετέδιδε οτι το απόγευμα θα γίνει έκτακτη συνάντηση Μερκελ - Σαρκοζί - Βαν Ρομπάϊ.

Μια ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε οτι ουδέποτε είχε προγραμματισθεί συνάντηση Μέρκελ - Σαρκοζί αλλά οτι αύριο θα γίνει έκτακτη τηλεδιάσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο και την Γερμανίδα Καγκελάριο, ενόψει και του ΕΚΟΦΙΝ της Παρασκευής...

Μέσα σ' όλα αυτά και ενώ η Μέρκελ συνάντησε στο Βερολόνο τον Φινλανδό πρωθυπουργό για να συζητήσουν το θέμα των εγγυήσεων που ζητά το Ελσίνκι από την Αθήνα για την παροχή του δεύτερου πακέτου στήριξης, το Βέλγιο μας έδινε ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι Βέλγοι βουλευτές ενέκριναν την ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Η εγγύηση του βελγικού κράτους στο δεύτερο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, που αυξάνεται από τα 15,3 στα 34,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών, πολλοί από τους οποίους όμως κατήγγειλαν την έλλειψη οικονομικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι είχε προηγηθεί:

Γαλλική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας θα κάνουν αργότερα σήμερα δηλώσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχαν χθες Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία και δήλωσαν "αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο" για να κατευνάσουν την κρίση αξιοπιστίας της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

"Ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος", είχε υπογραμμίσει αυτή η πηγή. "Επικοινώνησε με την Άγγελα Μέρκελ χθες για να συμφωνήσουν τις θέσεις που θα δημοσιοποιήσουν σήμερα. Θα αναλάβουν δράση σήμερα", είχε επισημάνει η γαλλική κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Τελικά το γραφείο του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί διέψευσε σήμερα ότι η Γαλλία και η Γερμανία ετοιμάζονταν να δημοσιοποιήσουν μία κοινή ανακοίνωση σχετικά με την Ελλάδα, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα μία γαλλική κυβερνητική πηγή στο Ρόιτερς.

"Δεν θα υπάρξει καμία γαλλογερμανική πρωτοβουλία σήμερα", δήλωσε ένας αξιωματούχος του γραφείου του Σαρκοζί.

Το μήνυμα των Κινέζων

Ενώ τα πάντα είναι ανοιχτά με τα χρηματιστήρια να κάνουν “βουτιές στο κόκκινο” από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο πρωθυπουργός της Κίνας Ουέν Τζιαμπάο έστειλε το μήνυμα ότι η Κίνα θα “συμβάλλει περισσότερο σε μια ισόρροπη παγκόσμια ανάπτυξη”, αν και σε επίπεδο άμεσης στήριξης με αγορά ομολόγων ευρωπαϊκών χωρών εμφανίστηκε ως τώρα διστακτική.

Ο Ουέν Τζιαμπάο σημείωσε πως το Πεκίνο προτίθεται να κάνει περισσότερες επενδύσεις σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ επισήμανε ότι πρέπει να αποτραπεί η περαιτέρω διόγκωση των κρατικών χρεών και να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις χρέους.

Μόλις χθες η φήμη και μόνο ότι η Κίνα αγοράζει Ιταλικά ομόλογα έδωσε ανάσα στις αγορές παγκοσμίως, το κλίμα όμως άλλαξε άμεσα όταν φάνηκε ότι οι Κινέζοι είχαν απλά καλές προθέσεις και δεν προχώρησαν σε πράξεις.

Εκτίμησε ότι “η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη θα πάρει πολύ καιρό και θα είναι κοπιώδης και περίπλοκη”. Όπως είπε, “τα ποσοστά της ανεργίας στις μεγαλύτερες οικονομίες συνεχίζουν να είναι υψηλά, και οι αναδυόμενες οικονομίες αντιμετωπίζουν εντεινόμενες πληθωριστικές πιέσεις”. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είναι στοιχειωμένο το αγγλικό νοσοκομείο της Κέρκυρας;


Το κτίριο του αγγλικού νοσοκομείου στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα σε άθλια κατάσταση. Η πρόσβαση στο εσωτερικό του είναι σχετικά εύκολη ενώ τμήμα της στέγης η οποία καλύπτει τη μεγάλη νότια αίθουσα του 2ου ορόφου έχει καταρεύσει.
Όπως μπορείτε να δέιτε στο βίντεο πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι και είναι απαράδεκτο που το αφήνουν να καταρρέει. Οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι τουρίστες καταγγέλουν πως τα σημάδια από την εγκατάλειψη είναι εμφανή.
Τι γίνεται όμως με τα "άλλα σημάδια"; Εκείνα που υποστηρίζουν ότι βλέπουν και ακούνε δεκάδες κάτοικοι της περιοχής κοντά στο Παλαιό Φρούριο; Σκιές που διαπερνούν τους τοίχους, ήχοι από αλυσίδες που σέρνονται, λυγμοί και σπαραχτικές κραυγές είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της κάθε ιστορίας. Όλα φανερώνουν ότι το νοσοκομείο "ζει" υπό το άγρυπνο βλέμμα των πνευμάτων που αναζητούν την ηρεμία, εκείνη που ποτέ δεν απέκτησαν...
Σε αυτή τη γειτονιά οι άυλες παρουσίες δεν περιφέρονται σε στενά. Σύμφωνα με τις λαϊκές δεισιδαιμονίες έχουν φράξει το δρόμο της εξέλιξης και με τη σιωπή τους έχουν αγκαλιάσει το φρούριο .Τα πνεύματα δεν μπορούν να ηρεμήσουν. Δεν μπορούν να ξεχάσουν. Οι μνήμες αναβιώνουν.
Ένας κάτοικος της περιοχής , αποκαλύπτει:
"Ακόμη κι αν δεν πιστεύεις σε αυτά τα πράγματα σιγά σιγά γίνεσαι προληπτικός. Εγώ γνωρίζοντας τα ιστορικά στοιχεία διαπιστώνω καθημερινά ότι μέσα στο κτίριο του αγγλικού νοσοκομείου έχουν παγιδευτεί χιλιάδες ζευγάρια μάτια που βασανίστηκαν επί κατοχής. Όλοι οι κάτοικοι επιθυμούμε να ανακαινιστεί ο χώρος επειδή έχει ιστορική σημασία, αλλά και γιατί έτσι ίσως ηρεμήσουν οι νεκροί που τον στοιχειώνουν. Το Ιόνιο πανεπιστήμιο είχε δείξει ενδιαφέρον, αλλά δεν έγινε τίποτα απολύτως".
"Η υγρασία του κτιρίου δεν αφήνει τις βασανισμένες ψυχές να ξεχάσουν..."
Ο γιατρός της περιοχής, δίνει την δική του πιο "επιστημονική" εξήγηση για τα όσα ακούγονται για το "στοιχειωμένο νοσοκομείο" :
"Η ψυχή δεν επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά τον θάνατο του σώματος. Παραμένει στον ίδιο χώρο όπου συνέβει ο θάνατος. Τι είναι όμως η "ψυχή"; Μια σύνθετη ηλεκτρομαγνητική συγκέντρωση με πολλαπλές συχνότητες. Παράλληλα ξέρουμε πλέον ότι το νερό έχει πολλαπλές μνήμες .
Αν δoθεί μια πληροφορία σε μια σταγόνα νερό, αυτή θα τη κουβαλά για πάντα. Βρισκόμαστε λοιπόν σε έναν χώρο που έχει πολύ υγρασία/νερό και στον οποίο έχουν συμβεί εκατοντάδες θανατηφόρα περιστατικά. Φοβάμαι ότι η ηλεκτρομαγνητική συγκέντρωση που απελευθερώθηκε μετά τον φρικτό θάνατο όλων αυτών των ανθρώπων, έχει παραμείνει εκεί μέσα υπό τη μορφή μνήμης".
Το αγγλικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, αυτή η αποθήκη ταλαιπωρημένων ψυχών, βρίσκεται πράγματι σε ένα υγρό περιβάλλον. Ίσως λοιπόν η εξήγηση του γιατρού να έχει κάποια βάση. Όμως ο ίδιος σπεύδει να διευκρινήσει: "Δεν θέλω να γίνω γραφικός. Θεωρώ ότι όσα ακούγονται , ίσως να είναι σκευάσματα των κατοίκων. Ίσως θέλουν να τρομάζουν τους επισκέπτες ώστε να μην πλησιάζει κανείς εκεί. Να υπάρχει το μυστήριο" συμπληρώνει.
Κανείς δεν είναι σε θέση να πει με σιγουριά εάν όλα αυτά ανήκουν στην κατηγορία των θρύλων ή στην πραγματικότητα. Όποιος βρεθεί στα μέρη εκείνα, αρκεί να οπλιστεί με θάρρος... Να πάρει μια βαθιά ανάσα και να ανεβεί τα σκαλιά... Να διασχίσει την είσοδο... Ίσως κάτι τον τρομάξει, ίσως κάτι κυριέψει τη ψυχή του... Ίσως όμως και να μην συμβεί τίποτα...
πηγή: pyles.tv
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παιχνίδια κατασκόπων στην ΕΥΠ


Όπως αναφέρουν τα "Νέα", σύμφωνα  με τη δικογραφία που έχει συνταχθεί εις βάρος του, το υψηλόβαθμο στέλεχος φέρεται να έχει αποστείλει με ειδικό κωδικό τα ονόματα των προσώπων, που προσλήφθηκαν επί Ι. Κοραντή στην ΕΥΠ, αλλα και όσων είχαν υποβάλει αίτηση, αλλά δεν έγινε δεκτή.
Η δράση του αξιωματούχου, πολιτικού υπαλλήλου, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, για άλλο στέλεχος της ΕΥΠ.
Και οι δύο ανήκαν στην ίδια Διεύθυνση της ΕΥΠ - τη Γ' Διεύθυνση Αντικατασκοπείας (εσωτερικής κατασκοπείας) - και διατηρούσαν πολύ καλή σχέση μεταξύ τους.
Στο πλαίσιο της πρώτης έρευνας και έπειτα από καταγγελία δύο υφισταμένων του πολιτικού υπαλλήλου, εξετάσθηκε ο υπολογιστής του για να διαπιστωθεί ότι τα αρχεία με τα στοιχεία των πρακτόρων της ΕΥΠ είχαν αποσταλεί κωδικοποιημένα στη Βρετανία.
Ο υπάλληλος, που είναι από τους παλαιότερους που υπηρετούν στην ΕΥΠ, βρέθηκε χθες ενώπιον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της υπηρεσίας του με το ερώτημα της απόλυσης.
Ο υπάλληλος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και υποστηρίζει ότι τα e-mails δεν είναι παρά συνήθης υπηρεσιακή αλληλογραφία. Μάλιστα, αποδίδει την όλη υπόθεση εις βάρος του σε εσωτερικό πόλεμο σκοπιμοτήτων στην ΕΥΠ.
Σημειώνεται πάντως ότι οι κατηγορίες σε βάρος του πρώτου στελέχους, που φερόταν να έχει υποκλέψει απόρρητα έγγραφα έχουν - στο μεγαλύτερο και σοβαρότερο μέρος τους - καταπέσει.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...