Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Φοροδιαφυγή που φτάνει το 500% "ξεσκέπασε" το ΣΔΟΕ - Μεγαλογιατροί και δικηγόροι στις λίστες με τους υπόπτους




- Η αύξηση αυτή αφορά μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2011
- Μεγαλογιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και μηχανικοί πάλι στη λίστα υπόπτων
- Δήλωναν φτωχά εισοδήματα και είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία
- Τα πρόστιμα φθάνουν τα 16,3 εκατομμύρια ευρώ









Από τον έλεγχο που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν οι παραβάσεις που αφορούν σε πλαστά και εικονικά στοιχεία, τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στην διακίνηση αγαθών η οποία φθάνει και το 500%(!), παραβατικότητα σε επιχειρήσεις που φθάνει το 35% παρότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι έλεγχοι, και πρόστιμα που φθάνουν τα 16,3 εκ ευρώ.

Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας στην περιοχή. Όπως αναφέρεται σήμερα σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της Λάρισας, που παραθέτει και τα σχετικά στοιχεία, με λίστες ονομάτων που προέκυψαν από διασταυρώσεις στοιχείων με εξειδικευμένα κριτήρια επικινδυνότητας και πληροφοριών, από καταγγελίες πολιτών, εντοπίστηκε αυξημένη σε έκταση και εύρος φοροδιαφυγή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και ομάδες φορολογουμένων.

Την ίδια στιγμή ισχυρό δείχνει να είναι, το πλήγμα που δέχεται η επώνυμη φοροδιαφυγή, καθώς το ΣΔΟΕ έχοντας προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε μεγαλογιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους μηχανικούς και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αποκάλυψε περιπτώσεις αναντιστοιχίας των εισοδημάτων που δηλώνονται με την ακίνητη περιουσία που διαθέτουν και τις υψηλές δαπάνες σε σχέση με τα δηλούμενα μικρά κέρδη, με αποτέλεσμα να ζητήσει την συνδρομή των τραπεζών για το άνοιγμα των λογαριασμών τους.

Ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ, Παν. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει απτό αποτέλεσμα λόγω της χρονοβόρου διαδικασίας, αλλά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στην επιφάνεια εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν και να βρεθούν οι υπαίτιοι αντιμέτωποι με ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέσα στο Φεβρουάριο οι Έλληνες σήκωσαν 2,4 δισ ευρώ από τις τράπεζες




Συνολικά από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ.





Συνεχίστηκε και το Φεβρουάριο η εκροή καταθέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος το Φεβρουάριο τα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέσυραν από τις τράπεζες 2,4 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το σύνολο των καταθέσεων να περιοριστεί στα 201,2 δισ. ευρώ, από 208,9 δισ. ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους.

Συνολικά από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν μειωθεί κατά 6 δισ. ευρώ. Η διεύθυνση μελετών της Εθνικής Τράπεζας σε μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του έτους οι καταθέσεις θα μειωθούν συνολικά κατά 8%.

Η μεγαλύτερη μείωση τον Φεβρουάριο παρατηρείται στις καταθέσεις των νοικοκυριών κατά 1,5 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στα 169 δισ.ευρω από 173,5 δισ.ευρώ που ήταν στις αρχές του έτους. Οι επιχειρήσεις μείωσαν τις καταθέσεις τους κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ.
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αλλαγή του εργασιακού τοπίου στη χώρα μας, σύμφωνα με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Μειώνονται οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Αναλώσιμοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι. Δείτε τα στοιχεία.
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) τα στατιστικά στοιχεία (συγκριτικοί πίνακες) για την εξέλιξη των συμβάσεων εργασίας κατά το α' δίμηνο του 2011.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 2011 οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης, ενώ λιγότερες κατά 10,32% είναι σε σχέση με πέρυσι οι επιχειρήσεις που προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων.
Μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης κατά 45,08% και αύξηση 21,82% της εκ περιτροπής απασχόλησης.
Πιο αναλυτικά, σε πίνακα ο οποίος αφορά δεδομένα του α' διμήνου των ετών 2010-2011, παρουσιάζεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που κατέθεσαν νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων, καθώς και το είδος των συμβάσεων της κάθε πρόσληψης.
Στον ίδιο πίνακα παρουσιάζεται επίσης, ο αριθμός των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.
Όπως σημειώνεται, τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι το 2011 προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων οποιασδήποτε μορφής 10,32% λιγότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2010.
Επίσης, από τα στοιχεία του ίδιου πίνακα διαπιστώνεται ότι το 2011 υπάρχει κατά 45,08% μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, ενώ μειωμένο κατά 11,65% είναι και το ποσοστό των συμβάσεων μερικής απασχόλησης. Αντίθετα, έχει αυξηθεί κατά 21,82% η εκ περιτροπής απασχόληση.
Αξιολογώντας τα δεδομένα, όπως αυτά παρουσιάζονται στον πίνακα, διαφαίνεται ότι το 2011 οι «ελαστικές» μορφές εργασίας κυριαρχούν των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης σε αντίθεση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2010 που εκπροσωπούσαν το 46,2%.
Τέλος, η αλλαγή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης των προηγούμενων ετών που μετατράπηκαν στη διάρκεια του 2011 είναι αυξημένες κατά 199,15% όσον αφορά τη μερική απασχόληση, 1.121,45% για την εκ περιτροπής απασχόληση κατόπιν συμφωνίας με τους εργαζομένους και 2.725% για την εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2010.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έκλεψε τα χρήματα της 5ημερης

Άγνωστο παραμένει ακόμα το που βρίσκεται ο μαθητής που δεν δίστασε να αρπάξει από το ταμείο του σχολείου το ποσό των 10.000 ευρώ που είχαν συγκεντρώσει μαθητές για την πενθήμερη εκδρομή τους. Άγνοια δηλώνουν οι γονείς του.
Η υπόθεση προκαλεί σοκ στην μαθητική κοινότητα της Κάτω Αχαΐας, καθώς κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο συμμαθητής τους ήταν ικανός για κάτι τέτοιο.
Πιο αναλυτικά, μαθητής σχολείου της περιοχής κατηγορείται ότι εδώ και ημέρες άρπαξε τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί  για την πενταήμερη σχολική εκδρομή και έγινε καπνός, ενώ τον αναζητούν και από το σπίτι του.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομία και η ίδια ξεκίνησε άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό του. Οι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση, καθώς κινδυνεύει με ακύρωση η εκδρομή, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται και οι γονείς οι οποίοι διαμαρτύρονται για τα χρηματικά ποσά που έχουν χάσει.
Ο μαθητής που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αλβανικής καταγωγής, άρπαξε περίπου 10.000 ευρώ. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε όταν καθηγητές και μαθητές τον αναζήτησαν στο σπίτι του, αλλά δεν τον βρήκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες  η οικογένειά του φέρεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό.
Εντύπωση πάντως προκαλεί πως ακόμα και οι ίδιοι του οι γονείς δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο ανήλικος μαθητής.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εφιαλτικό ταξίδι του μέλιτος

Στο σπίτι του ασφαλές επέστρεψε ένα νεόνυμφο ζευγάρι από την Σουηδία το οποίο κατά τη διάρκεια του μήνα του Μέλιτος είδε κυκλώνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και δυο σεισμούς. Από τύχη κατάφερε να επιστρέψει σώο και αβλαβές σπίτι του!
Ο λόγος για τον Στέφεν και την Έρικα Σβανστορμ που μετά το γάμο τους τον περασμένο Νοέμβριο αποφάσισαν να κάνουν ένα τετράμηνο διάλειμμα  γυρίζοντας τον κόσμο.
Ούτε σε ταινία με πρωταγωνιστή τον Μερφι, δεν περίμενε κανείς απ’ όπου περνούσαν να γινόταν και μια φυσική καταστροφή.
Αρχικά έφτασαν αεροπορικώς στο Μόναχο όπου τους βρήκε μια χιονοθύελλα, η αποκαλούμενη από το Γερμανικό τύπο  "καταιγίδα του αιώνα".
Ωστόσο το ζευγάρι δεν απογοητεύτηκε και σκέφτηκε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και θα απολαύσουν τον ήλιο στις παραλίες της Νοτιανατολικής Ασίας.
Για κακή τους τύχη όταν προσγειώθηκαν στο Μπαλί  βρήκαν  μουσώνες αντί για ηλιοφάνεια. Συνεχίζοντας το ταξίδι τους έφτασαν στην Αυστραλία όπου ο κυκλώνας Cairns τους ανάγκασε να περάσουν 24 ώρες σε ένα εμπορικό κέντρο με 2.500 ξένους.
Μετά από την περιπέτεια τους ταξίδεψαν στη Νέα Ζηλανδία και στο Christchurch όπου και τους "χτύπησε" ο ισχυρός  σεισμός.
Η περιπέτειά τους ωστόσο δεν είχε τέλος καθώς λίγες μέρες αργότερα βρέθηκαν στο Τόκιο και έζησαν από κοντά το σεισμό το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή
Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι στη Στοκχόλμη στις 29 του περασμένου Μαρτίου  αφού πέρασε τις μοναδικές ήσυχες μέρες κάπου στην Κίνα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Παραιτήσου δεν τα φάγαμε μαζί σου"

Έξω από το πολιτικό γραφείο του Θεόδωρου Πάγκαλου συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, μέλη του κινήματος "Πόρτα- Πόρτα".
Οι περίπου 30 πολίτες, με οργανωτή τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολάτο, έφθασαν στις 3 το μεσημέρι στη συμβολή Κριεζώτου και Ακαδημίας, όμως, τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες και τους απώθησαν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως "Παραιτήσου, δεν τα φάγαμε μαζί σου" και  "Πάγκαλε κοπρίτη μας έκλεισες το σπίτι", χωρίς να πτοούνται από την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.
Μάλιστα, έκαναν αναφορές στους χειρισμού του Θεόδωρου Πάγκαλου στην υπόθεση των Ιμίων το 1996, αλλά και στη υπόθεση του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κατέληξε στα χέρια των Τούρκων.
Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν την αποπομπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ο οποίος παραμένει "κόκκινο πανί" για τους πολίτες, λόγω των δηλώσεών του τους τελευταίους μήνες.
Αντίστοιχες συγκεντρώσεις είχαν πραγματοποιηθεί έξω από το Σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εντείνονται οι έλεγχοι για φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο

Σε σύσκεψη που είχε σήμερα το μεσημέρι στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, με τους προϊσταμένους των ΔΟΥ, των τελωνείων και του ΣΔΟΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συζήτησε τον προγραμματισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην περιοχή.
Ο κ. Κουσελάς επισκέφθηκε επίσης το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας μας.
«Δεν παραγνωρίζουμε τις αδυναμίες των ελεγκτικών - εισπρακτικών μηχανισμών, τους οποίους παραλάβαμε διαλυμένους, και οι οποίες αντιμετωπίζονται με την πλήρη αναδιοργάνωσή τους» είπε ο υφυπουργός.
«Όμως, σε σχέση με το δημοσιονομικό έλλειμμα, το πρώτο δίμηνο του 2011 είμαστε 50 εκατ. κάτω, δηλαδή καλύτερα, από τις προβλέψεις μας και τους επόμενους μήνες θα καλύψουμε τις εκκρεμότητες είσπραξης φόρων προηγουμένων ετών, όπως του ΕΤΑΚ 2009 και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2010».
Παράλληλα, επιταχύνονται οι στοχευμένοι έλεγχοι και η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες περιορισμού της φοροδιαφυγής, «αξιοποιώντας όλα τα όπλα του νέου φορολογικού νόμου στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου» συμπλήρωσε ο υφυπουργός.
«Προχωράμε άμεσα στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και σε διαρθρωτικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, στο χτύπημα της σπατάλης. Δεν πρόκειται, πάντως, να αυξήσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Αντίθετα, στόχος μας είναι η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών. Να πληρώνουν περισσότεροι, για να πληρώνουμε όλοι λιγότερα, να μη φορτώνονται άνισα και υψηλά φορολογικά βάρη οι ίδιοι και οι ίδιοι».

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σημερα 6 Απριλίου

Γεγονoτα


1722: Στη Ρωσία, ο Μέγας Πέτρος βάζει τέλος στη φορολογία όσων έχουν μούσι.
1868: Ιδρύεται στις ΗΠΑ η Κου Κλουξ Κλαν, μία οργάνωση των λευκών που αντιτίθεται στη φυλετική ισότητα.
1909: Οι αμερικανοί εξερευνητές Ρόμπερτ Έντουαρντ Πίρι και Μάθιου Χένσον ανακαλύπτουν τον Βόρειο Πόλο.
1941: Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα.
1957: Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε την κρατική ΤΑΕ.
2003: Οι αμερικανικές δυνάμεις εισβάλουν στη Βαγδάτη.
  • Γεννησεις
1483: Ραφαήλ (Ραφαέλο Σάντι), ιταλός αναγεννησιακός γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας. [θαν. 6/4/1520]
1929: Αντρέ Πρεβέν, γερμανός πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας.
1942: Μπάρι Λέβινσον, αμερικανός σκηνοθέτης. («Good Morning Vietnam»)
  • Θανατοι
885: Άγιος Μεθόδιος, μοναχός, που μαζί με τον αδελφό του Κύριλλο εκχριστιάνισαν τους Σλάβους. [γεν. 815]
1199: Ριχάρδος Α' ο Λεοντόκαρδος, βασιλιάς της Αγγλίας. [γεν. 8/9/1157]
1971: Ιγκόρ Στραβίνσκι, ρώσος συνθέτης. («Ιεροτελεστία της Άνοιξης») [γεν. 5/6/1882]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα σημεία που «καίνε» τον Άκη

Τι επισημαίνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η απόφαση του Άκη Τσοχατζόπουλου για απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης και της επισκευής των υποβρυχίων «καίει» τον πρώην υπουργό, με βάση το διαβιβαστικό σημείωμα της δικογραφίας για την επίμαχη υπόθεση που έφτασε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανανάσιου Κατσιρώδη, η υπόθεση υποβάλλεται στη Βουλή για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών:

- Του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Αθανάσιου - Απόστολου Τσοχατζόπουλου και των λοιπών μελών της κυβέρνησης που αποφάσισαν:

α) την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης υποβρυχίων τύπου 214 στα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ και τα Γερμανικά Ναυπηγεία FS/HDW

β) την απευθείας ανάθεση της επισκευής υποβρυχίων τύπου 209 στα ίδια Ναυπηγεία

γ) την κατάρτιση των 8/2000 και 13/2002 συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που απορρέουν από τις δύο παραπάνω αναθέσεις.

-Των μελών των κυβερνήσεων που κατά καιρούς επόπτευαν την υλοποίηση των παραπάνω συμβάσεων.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ΣτΕ «κρεμάει» τον Αβραμόπουλο

Αντισυνταγματική και παράνομη κρίθηκε η πρόωρη λήξη θητείας των διοικητών των νοσοκομείων

Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την πρόωρη λήξη της θητείας των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε το 2007 από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε το διοικητή του αντικαρκινικού ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» κ. Νικόλαο Κορδιολή, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνης, επειδή στις 19 Φεβρουαρίου 2007 ο τότε υπουργός Υγείας με απόφασή του έληξε πρόωρα τη θητεία του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάσισαν ότι «ενόψει της ειδικής φύσεως της θέσης του και του περιεχομένου των αρμοδιοτήτων του, καθώς και των προσόντων διορισμού του, σύμφωνα με το Ν. 3229/2005, δεν είναι μετακλητός υπάλληλος αλλά είναι, επιτρεπτός κατά το Σύνταγμα, υπάλληλος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με θητεία, που απολαύει κατά τη διάρκεια της θητείας του, της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας και επομένως δεν μπορεί να απολυθεί χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται κατά τα δύο τρίτα, τουλάχιστον από μόνιμους υπαλλήλους, η οποία προσβάλλεται με προσφυγή ουσίας ενώπιον του ΣτΕ».
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ομόνοια γέμισε με... άμμο και ξαπλώστρες

Η Ομόνοια γέμισε με... άμμο και ξαπλώστρες

Τρίβουν τα μάτια τους σήμερα όσοι περνούν από την Ομόνοια καθώς αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της πλατείας, αντικρίζουν στη θέση της μία οργανωμένη παραλία με ομπρέλες, άμμο, ξαπλώστρες και λουόμενους με μαγιό.

Η μεταμόρφωση της πλατείας σε πλαζ δεν οφείλεται σε κάποια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων, αλλά αποτελεί μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής μάρκας χυμών.

Το ασυνήθιστο αυτό θέαμα θα διαρκέσει ως τις 20.00 το βράδυ. Δείτε τις φωτογραφίες...


















Πηγή .newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...