Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ποια είναι τα 15 επαγγέλματα που απελευθερώνονται με το Μεσοπρόθεσμο


Σημαντικές αλλαγές σε πολλά επαγγέλματα θα έρθουν με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από τη Βουλή, αφού πολλές δουλειές που ήταν «κλειστές» ανοίγουν, καθώς αίρονται διάφοροι περιορισμοί, όπως αυτοί που αφορούν στον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα γεωγραφικά όρια, η διάθεση συγκεκριμένων αγαθών κλπ.

Ορκωτοί εκτιμητές, εκτελωνιστές, ενεργειακοί επιθεωρητές, πωλητές εφημερίδων, φοροτεχνικοί, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, φυσικοθεραπευτές και άλλοι θα δουν πολλές και σημαντικές αλλαγές στους τομείς τους.

Για τη σύνταξη εγγράφου ενώπιον συμβολαιογράφου, με αντικείμενο την από επαχθή αιτία σύσταση, μετάθεση, αλλοίωση, τροποποίηση ή κατάργηση εμπραγμάτων δικαιωμάτων σε ακίνητα (εκτός από την εξάλειψη υποθηκών και προσημειώσεων), είναι υποχρεωτική η παράσταση δικηγόρου μόνο για τον αποκτώντα το σχετικό δικαίωμα και εφόσον οι ανωτέρω συμβάσεις έχουν συνολικό αντικείμενο αξίας μεγαλύτερο των 80.000 ευρώ, ανεξαρτήτως του τόπου στον οποίο βρίσκεται το ακίνητο. Από 1.1.2014 η παράσταση δικηγόρου θα είναι προαιρετική για όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Αλλάζει το πλαίσιο για τους ορκωτούς εκτιμητές, αφού πλέον θα μπορούν να οριστούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την ιθαγένεια ή την έδρα τους αντίστοιχα σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο αριθμός των ορκωτών εκτιμητών και των βοηθών θα είναι πλέον απεριόριστος και η αμοιβή τους θα καθορίζεται με κοινή συμφωνία των μερών.

Οι εκτελωνιστικές εργασίες μπορούν να διενεργούνται από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, εγκαταστημένα σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρκεί να διαθέτουν ενεργό ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ή αριθμό καταχώρισης και αναγνώρισης οικονομικών φορέων EORI (εκτελωνιστικές εργασίες είναι οι κατά τις κείμενες διατάξεις και κανονισμούς απαιτούμενες πάσης φύσεως διατυπώσεις ενώπιον των Τελωνειακών Αρχών προκειμένου για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων).

Αλλαγές και στην αμοιβή των ενεργειακών επιθεωρητών για επιθεώρηση κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και εγκαταστάσεων κλιματισμού καθορίζεται πλέον ελεύθερα με έγγραφη συμφωνία των συμβαλλόμενων μερών. Οι προβλεπόμενες ως ελάχιστες νόμιμες αμοιβές καταργούνται.

Λογιστές και φοροτεχνικοί και τη χορήγηση της σχετικής επαγγελματικής ταυτότητας υποβάλλεται στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ) ή ανάλογα με τον τόπο της επαγγελματικής του εγκατάστασης στην αρμόδια Τοπική Διοίκηση Περιφερειακού Τμήματος του ΟΕΕ αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος. Η δε επαγγελματική ταυτότητα χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα. Η ιδιότητα του μέλους του ΟΕΕ δεν αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού μετά την 01.01.2015

Η άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, και η άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας αντικαθίστανται πλέον με αναγγελία έναρξης ασκήσεως του επαγγέλματος και συνοδεύεται από όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας. Όπου στις κείμενες διατάξεις προβλέπεται άδεια διδασκαλίας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών και άδεια κατ' οίκον διδασκαλίας, εφεξής νοείται η ως άνω αναγγελία.

Τα τουριστικά γραφεία και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και οι εταιρείες και συνεταιρισμοί επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινήτων, η ολική εκμίσθωση με οδηγό μέσω προκρατήσεως με αντίστοιχη σύμβαση ελαχίστου διάρκειας 12 ωρών, επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκινήτων απαγορευομένης της μεταφοράς επιβατών με κόμιστρο με τα αυτοκίνητα αυτά.

Οι κάτοχοι άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών μπορούν να χρησιμοποιούν για τη μεταφορά των πετρελαιοειδών προϊόντων τις υπηρεσίες τρίτων μεταφορέων μη κατόχων άδειας, και στους οποίους δεν πραγματοποιείται μεταβίβαση της κυριότητας των μεταφερόμενων προϊόντων.

Για τους φορτοεκφορτωτές που δεν απασχολούνται με σχέση εξαρτημένης εργασίας η αμοιβή τους συμφωνείται ελευθέρως με τον φορτοπαραλήπτη. Σε κάθε άλλη περίπτωση εφαρμόζονται οι διατάξεις της κείμενης εργατικής νομοθεσίας.

Βεβαίωση λειτουργίας οδοντοτεχνικού εργαστηρίου χορηγείται πλέον όχι μόνο σε όσους έχουν άδεια ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος αλλά και σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες με οποιαδήποτε νομική μορφή, με την προϋπόθεση να ορίζεται επιστημονικά υπεύθυνος ο κάτοχος βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος οδοντοτεχνίτη.

Βεβαίωση λειτουργίας εργαστηρίου φυσικοθεραπείας χορηγείται πλέον και σε φυσικά πρόσωπα και σε εταιρείες με οποιαδήποτε νομική μορφή από την οικεία Περιφέρεια. Προϋπόθεση λειτουργίας είναι ο ορισμός επιστημονικά υπεύθυνου φυσικοθεραπευτή.

Πλέον για τη λειτουργία Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (Μ.Χ.Α.) απαιτείται μόνον αναγγελία έναρξης λειτουργίας στην Περιφέρεια-έδρα της Μονάδας.

Το επάγγελμα του ξεναγού ασκείται πλέον ελεύθερα μετά την πάροδο 10 ημερών από την υποβολή από τους ενδιαφερομένους στο υπουργείο Τουρισμού αίτησης για αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος ξεναγού, συνοδευόμενης από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού. η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας ενός μηνός από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

Αλλαγές και στην πώληση Εφημερίδων, καθώς κάθε ενδιαφερόμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, μπορεί να προβεί στην ίδρυση και λειτουργία Πρακτορείου Εφημερίδων και Περιοδικών, εφόσον υποβάλει στη Διεύθυνση Εποπτείας Εντύπων και Επαγγελματικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης αναγγελία έναρξης άσκησης της εν λόγω δραστηριότητας.

Παράλληλα κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο έχει δικαίωμα πώλησης και διακίνησης εφημερίδων, περιοδικών και εν γένει εντύπων. Εφημερίδες, περιοδικά και εν γένει έντυπα μπορούν να πωλούνται χωρίς περιορισμούς από κάθε εγκατάσταση, υπαίθρια ή στεγασμένη, χωρίς να απαιτείται η δραστηριότητα αυτή να αποτελεί τη μοναδική ή την κύρια δραστηριότητα που ασκείται στην εν λόγω εγκατάσταση.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανεπάγγελτος με περιουσία 6 εκατ. ευρώ και δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ


Νέα "λαβράκια" έπεσαν στη τσιμπίδα του ΣΔΟΕ. Εικονικά τιμολόγια ύψους 65 εκατ. ευρώ από 17 εταιρίες, ανακριβείς δηλώσεις και αδικαιολόγητα εισοδήματα.

Αγρότες με εικονικά τιμολόγια εκατομμυρίων, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έκοβαν αποδείξεις, ανεπάγγελτος με... περιουσία έξι εκατ. ευρώ αλλά και δημόσιος υπάλληλος με καταθέσεις 2,6 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων αποκαλύφθηκαν και καταλογίσθηκαν οι σχετικές παραβάσεις:

*Σε τέσσερις αγρότες στη Θήβα, οι οποίοι έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 5.467.000 ευρώ.

*Σε 17 επιχειρήσεις, οι οποίες εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 65.000.000 ευρώ. Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνονται διαφημιστικές εταιρείες, επιχείρηση εμπορίας ζωοτροφών, βιομηχανία ενδυμάτων, επιχείρηση εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, επιχείρηση καθαρισμού κτιρίων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, κατασκευαστική επιχείρηση και εργαστήριο ελευθέρων σπουδών .

*Σε 19 επιχειρήσεις καταλογίσθηκαν οι σχετικές παραβάσεις γιατί έλαβαν και καταχώρησαν στα βιβλία τους εικονικά τιμολόγια ύψους 21.600.000 ευρώ. Πρόκειται για επιχείρηση οδικών μεταφορών, βιομηχανία ενδυμάτων, εργολάβο οικοδομών, επιχείρηση catering, πρατήριο καυσίμων και επιχείρηση διακοσμήσεων.

*Σε έξι επιχειρήσεις ή ελεύθερους επαγγελματίες καταλογίσθηκαν παραβάσεις γιατί δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία για ποσά 5.500.000 ευρώ που εισέπραξαν. Πρόκειται για ένα πλαστικό χειρουργό, έναν οδοντίατρο, ένα videoclub και άλλες τρεις επιχειρήσεις εμπορίας.

*Σε γνωστή επιχείρηση κατασκευής κτιρίων και αγοραπωλησιών ακινήτων διαπιστώθηκε η ανακριβής έκδοση φορολογικών στοιχείων ύψους 12.000.000 ευρώ.

*Ανεπάγγελτος διαπιστώθηκε ότι ασχολείτο με εισαγωγές και παραγγελίες αυτοκινήτων και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία ύψους 5.500.000 ευρώ και είχε προσαύξηση της περιουσίας του κατά 6.000.000 ευρώ.

*Τέλος, στο πλαίσιο του ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι δημόσιος υπάλληλος κάτοικος Βούλας είχε αδικαιολόγητες καταθέσεις 2.679.000 ευρώ.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βιονικό πόδι που ελέγχεται με τη σκέψη


Το διάσημο Willis Tower, των 103 ορόφων, του Σικάγο ανέβηκε την Κυριακή ο Ζακ Βότερ, 31 ετών, αποτελώντας τον πρώτο άνθρωπο που κατάφερε να ανεβεί στο συγκεκριμένο κτήριο, ένα από τα «σήματα κατατεθέντα» της πόλης, με βιονικό πόδι.

Ο Βότερ είχε χάσει το πόδι του σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και συμμετέχει σε πρόγραμμα του Rehabilitation Institute του Σικάγο, που διοργάνωσε τη συγκεκριμένη «εκδήλωση», ονόματι SkyRise Chicago. Το βιονικό του πόδι είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ελέγχεται μέσω ηλεκτρικών εκκενώσεωνν από τους μύες στον ιγνυακό του τένοντα, σύμφωνα με το Associated Press. Όταν ο Βότερ σκέφτεται πως θέλει να ανεβεί μία σκάλα (στη συγκεκριμένη, με τα περίπου 2.100 σκαλοπάτια του «πύργου») και αρχίζει να κινεί το πόδι του, το βιονικό πόδι συγχρονίζεται με την κίνηση των μυών του, με αποτέλεσμα να προκύπτει σταθερό και ομαλό βάδισμα. Το πόδι, βάρους περίπου 4,5 κιλών, είναι εφοδιασμένο με δύο μοτέρ, που καθορίζουν την κίνηση στο γόνατο.

Η χρηματοδότηση για το εν λόγω βιονικό πόδι προέρχεται από το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, το οποίο συνεργάζεται με το ΜΙΤ και τα πανεπιστήμια Vandrebilt, Rhode Island και New Brunswick. Θεωρείται πως αποτελεί σημαντική πρόοδο στον τομέα των βιονικών οργάνων, καθώς, όπως αναφέρει το Popular Science, δεν απαιτείται ο χρήστης να φορέσει κάποιον εξωσκελετό, με αποτέλεσμα να ενδείκνυται για χρήση από άτομα που έχουν χάσει μέλη- σε αντίθεση με εξωσκελετούς όπως το σύστημα eLEGS, που απευθύνονται περισσότερο σε παραπληγικούς, οι οποίοι έχουν τα μέλη τους, αλλά δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Βιονικά χέρια υπάρχουν εδώ και χρόνια, ωστόσο τα πόδια θεωρούνται «δυσκολότερα», καθώς, εάν υπάρξει πρόβλημα, οι επιπτώσεις είναι χειρότερες από ό,τι σε περίπτωση δυσλειτουργίας ενός χεριού, καθώς ο κάτοχος πέφτει στο έδαφος, με κίνδυνο να τραυματιστεί.

Από πλευράς του Rehabilitation Institute, η δοκιμή θεωρήθηκε εξαιρετικά επιτυχής, ειδικά από τη στιγμή που η συγκεκριμένη χρήση (το ανέβασμα 103 ορόφων) ήταν ιδιαίτερα απαιτητική.

Ο Βότερ προπονήθηκε σκληρά σε γυμναστήριο για να καταφέρει να φέρει σε πέρας το εγχείρημα, ενώ οι ρυθμίσεις και η προσαρμογή του ποδιού χρειάστηκαν μήνες. Παρόλα αυτά δεν πρόκειται να το κρατήσει, καθώς το βιονικό πόδι θα επιστρέψει στα χέρια των ερευνητών που το ανέπτυξαν, για περαιτέρω βελτιώσεις.


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Πάνω από 50% οι μειώσεις στους στρατιωτικούς". Ένας ανθυπολοχαγός γράφει


Αρθρο του Βασίλειου Γκαβαρδίνα
      Ανθλγος(ΑΠΖ)
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου


Τα πράγματα ξεκαθάρισαν και είναι χειρότερα από ότι περιμέναμε. Τελικά ήταν μύθος λοιπόν η περικοπή ‘μόνο’ 6% στους ένστολους. Η πραγματικότητα ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τη φαντασία.

Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια θα έχουν ως εξής:
Μείωση 2%  έως 1000 ευρώ
Μείωση 10% από 1001 έως 1500 ευρώ
Μείωση 20% από 1501 έως 2500 ευρώ
Μείωση 30% από 2501 έως 4000 ευρώ
Μείωση 35% από 4001 και πάνω
 
Και φυσικά συνάδελφοι (δυστυχώς) μιλάμε για τις ακαθάριστες αποδοχές. Δηλαδή εδώ φαίνεται ότι οι μειώσεις θα ξεκινούν από 7% στους
αμειβόμενους με 1000 ευρώ (καθαρά) ενώ το ποσό της μείωσης θα ανεβαίνει κλιμακωτά για τους συναδέλφους με περισσότερα χρόνια
υπηρεσίας και με μεγαλύτερο βαθμό, με αποκορύφωμα τους ανώτατους αξιωματικούς όπου οι μισθοί τους κατακρημνίζονται.
   
Και είναι μόνο αυτά; Φυσικά και όχι. Όλα τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας) κόβονται. Αυτό από μόνο του, στον μισθωτό των 1000 ευρώ, σημαίνει επιπλέον περικοπή στο εισόδημά του 7%.
   
Και υπάρχει και συνέχεια. Τα οδοιπορικά κόβονται. Δηλαδή μία επιπλέον περικοπή περίπου 10% για όλους.
   
Σε πολλά Μ.Μ.Ε. δημοσιοποιήθηκε η είδηση ότι οι παλαιοί ασφαλισμένοι θα επιβαρυνθούν με επιπλέον κρατήσεις για τη σύνταξή τους, εξαιτίας της εξίσωσης κρατήσεων παλαιών και νέων ασφαλισμένων.
   
Για ακόμα μία φορά λοιπόν ο στρατιωτικός εξαπατάται. Μας έλεγαν κάποιοι ότι αναγνωρίζουν το έργο μας και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το εισόδημά μας ανέπαφο ή έστω με τις ελάχιστες δυνατές απώλειές. Βέβαια όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει το τελευταίο καιρό και αυτές οι φωνές σίγησαν καθώς είναι δεδομένο ότι οι τελικές αποφάσεις για μειώσεις πάνω από 20%  έχουν ήδη παρθεί και προστίθενται στις προηγούμενες μειώσεις  που οδήγησαν τη συνολική μείωση πάνω από 50%.
   
Μάλιστα κύριοι συνάδελφοι. Οι πλέον χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, πριν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, (με επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών) χάνουν το μισό του εισοδήματός τους για να βρεθούν για ακόμη μια φορά στη γνώριμή τους θέση, την τελευταία. Αυτή είναι η θέση που τοποθετεί η πολιτεία τους υπερασπιστές της πατρίδας. Είμαστε το αναγκαίο κακό. Είμαστε αυτοί που ΄΄κατασπαταλούν΄΄ το δημόσιο χρήμα χωρίς να παράγουν τίποτα. Πλήθος τα παραδείγματα αξιωματούχων της πολιτείας που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί δημόσια με απαξιωτικά λόγια για μας. Στα γνωστά σε όλους επίθετα «αντιπαραγωγικοί» , «αυτιστικοί» , «τεμπέληδες» ήρθε να προστεθεί και η έκφραση « χαμηλό γενικά μορφωτικό επίπεδο» σε επερώτηση βουλευτή, σχετικά με μια μεγάλη ομάδα συναδέλφων μας, στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι υπερήφανοι δημόσιοι λειτουργοί που κυκλοφορούσαν ένστολοι τις δεκαετίες του 50 και του 60 και προκαλούσαν το θαυμασμό, έγιναν οι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου δημόσιοι υπάλληλοι που ευθύνονται για πολλά δεινά του ελληνικού κράτους, που τεμπελιάζουν κάθε μέρα στις μονάδες επιδιδόμενοι μόνο στο ‘βασανισμό’ των παιδιών του ελληνικού λαού που έρχονται να υπηρετήσουν τη πατρίδα.
   
Και όλη αυτή τη εξέλιξη την παρακολουθήσαμε να πραγματοποιείται αργά αλλά σταθερά σε μία περίοδο δεκαετιών. Είδαμε σιγά σιγά τις όποιες διευκολύνσεις είχε ο στρατιωτικός και η οικογένειά του, να περικόπτονται, ενώ μισθολογικά είδαμε όλους τους άλλους δημόσιους λειτουργούς και υπαλλήλους να μας προσπερνούν με τεράστια επίπτωση στο βιοτικό επίπεδο το δικό μας και της οικογένειάς μας.
 
Σαν Έλληνες στρατιωτικοί θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ‘ευχαριστώ’ σε αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια μας έφεραν σε αυτή τη κατάσταση, καθώς επίσης και στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που φιλότιμα και άοκνα προσπαθούν όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσουν το προφίλ του Έλληνα στρατιωτικού.
 
Ο ελληνικός λαός όμως ξέρει.

Ξέρει ότι στρατιωτικός εργάζεται χωρίς ωράριο εργασίας, χωρίς υπερωριακή αμοιβή, μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, μετακινούμενος κάθε δύο ή τρία χρόνια, σε όλα τα μέρη της πατρίδας μας, πληρώνοντας μία ζωή ενοίκιο, με ένα μισθό που δεν επαρκεί καν να καλύψει τις βασικές ανάγκες, με εργασιακό αντικείμενο που απαιτεί υψηλή ευθύνη, μεγάλη πιθανότητα εργασιακού ατυχήματος, τεράστια ψυχολογική πίεση με αντίστοιχη φθορά του οργανισμού, με μία άνεργη σύζυγο που είναι αναγκασμένη να ακολουθεί σε όλη την Ελλάδα τον σύζυγό της και φυσικά με παιδιά συναισθηματικά πληγωμένα από τις συνεχόμενες αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος, φιλικού και κοινωνικού περίγυρου.
 
Ο ελληνικός λαός ξέρει ότι ανεξάρτητα από την αντιμετώπιση που έχει ο στρατιωτικός από την πολιτεία, είναι πάντοτε ταγμένος στο καθήκον του και στην αποστολή του. Όσες δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζει δεν θα επιτρέψει ποτέ να πληγεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων και να τεθεί υπό αμφισβήτηση ούτε ένα εκατοστό εθνικών χερσαίων ή θαλασσίων συνόρων, ή εναέριου χώρου.
 
O ελληνικός λαός ξέρει καλά ότι ο στρατιωτικός αν ποτέ χρειαστεί θα κάνει πράξη την διαταγή της 30 Οκτωβρίου 1940 του διαβόητου Στρατηγού Κατσιμήτρου διοικητή της 8ης Μεραρχίας  «Πάντες από του στρατηγού διοικητού μεραρχίας μέχρι και του τελευταίου στρατιώτου θα αγωνισθώμεν επι των θέσεών μας και εν ανάγκη θα πέσωμεν όλοι υπερασπιζόμενοι αυτάς».


onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το έγκλημα και η προδοσία σε βάρος της Ελλάδας με απλά λόγια !


Οι Ισπανοί οδηγούν τους δικούς τους Πανταλάκηδες, Παπαδήμους και Προβόπουλους στη φυλακή, πριν την ανακεφαλαιοποίηση. Και η Ελλάδα κύριε;

Η αλήθεια λέγεται δωρεάν. Το ψέμα επ' αμοιβή.

Πως είναι δυνατόν δεκάδες πολιτικοί να λένε εν χορώ το ίδιο άθλιο ψέμα;

Ότι δηλαδή "χωρίς τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις";

Πως είναι δυνατόν να το λένε επί μήνες αναίσχυντα βάζοντας κάθε φορά διαφορετικό χρονικό ορίζοντα εκβιασμού όταν λήγει ο προηγούμενος;

Διαβάστε λοιπόν την απλή, ξεκάθαρη αλήθεια.

Η δόση όπως ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι, δεν θα πάει ούτε στην πραγματική οικονομία ούτε στα δημόσια ταμεία. Θα χρησιμοποιηθεί για την "ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών".

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα λάβουν έναν πακτωλό χρημάτων για να "διασωθούν". Αυτά τα χρήματα όμως θα περάσουν στο "δημόσιο χρέος", δηλαδή στις πλάτες των πολιτών.

Μα αυτό είναι παράνοια (!) θα πείτε δικαίως.

Πώς είναι δυνατόν ο πολίτης που έχασε το μαγαζί του, τη βιοτεχνία του, το σπίτι του, τη δουλειά του από τις αδηφάγες τράπεζες, να υποχρεώνεται να πληρώνει τα "σπασμένα" τους;

Δεν είναι "παράνοια". Είναι το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα στην ιστορία του νεώτερου Ελληνικού κράτους. Ένα έγκλημα που ενορχηστρώθηκε πριν την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή, με τα περιβόητα δείπνα του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Παπανδρέου με τους τραπεζίτες.

Το πρώτο μνημόνιο, ένα πραγματικό μνημείο βιασμού του Ευρωπαϊκού δικαίου, προέβλεπε αυτόν τον περιβόητο όρο της "ανακεφαλαιοποίησης". Γιατί η Ευρώπη δεν μίλησε; Γιατί απλούστατα από την Ελληνική τραγωδία απεκόμισε και αυτή, ειδικά η Γερμανία τεράστια κέρδη όπως γνωρίζουμε σήμερα.

Το "Ελληνικό" μνημόνιο λοιπόν, προέβλεπε την καταχρηστική χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, με έναν υποτυπώδη έλεγχο στα πεπραγμένα τους.

Χρηματοδότηση που θα την πλήρωνε ο Ελληνικός λαός, υποθηκεύοντας όχι μόνο το μέλλον του μέσω των εγκληματικών μέτρων ύφεσης και αδικίας, αλλά και την ίδια τη δημόσια περιουσία.

Για κάθε ευρώ που λαμβάνουν οι τράπεζες, υποθηκεύεται αντίστοιχη αξία Εθνικού πλούτου ως "εγγύηση".

Το "πρόβλημα" άρχισε όταν η κρίση πήρε διαστάσεις και οι Ισπανοί με τους Ιταλούς τραπεζίτες προσπάθησαν να περάσουν αυτό το εγκληματικό, αντευρωπαϊκό κατασκεύασμα στην χώρα τους.

Τότε πρώτος ο Ραχόι είπε ένα μεγάλο "ΟΧΙ". Δεν θα πληρώσει ο Ισπανικός λαός τα σπασμένα των τραπεζών. Και τα κατάφερε. Η τράπεζα Bankia ανακεφαλαιοποιείται από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό, χωρίς να επηρεάσει το δημόσιο χρέος. Τα εκεί Golden Boys, όπως άλλωστε έγινε και στις ΗΠΑ, οδηγούνται μαζικά στον εισαγγελέα, για μία σειρά κακουργημάτων. Μαζί και ο "αρχηγός". Ποιος είναι;

Ο Ροδρίγο Ράτο, που χρημάτισε υπουργός Οικονομικών από το 1996 έως το 2004, κατόπιν γενικός διευθυντής του ΔΝΤ έως το 2007! Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν; Απάτη, κακοδιαχείριση, παράνομη ιδιοποίηση, παραποίηση λογαριασμών και συνωμοσία για τιμολογιακές μεταβολές.

Κοινώς, ισόβια.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μόντι, που απαίτησε Ευρωπαϊκή λύση για τις τράπεζες από το Ευρωπαϊκό πλέον ταμείο, που δεν θα επιβαρύνει τις χώρες μέλη.

Και η Ελλάδα κύριε; Γιατί η κυβέρνηση που ξιφουλκούσε για την "παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη" δεν ακολουθεί την Ευρωπαϊκή λύση, αλλά διατηρεί αυτό το ελληναράδικο μοντέλο διαπλοκής;

Η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται σε δύο φράσεις:

• Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης, περνούν στο δημόσιο χρέος και δίνονται στις τράπεζες από το κράτος. Έτσι, ο όποιος έλεγχος για κακοδιαχείριση, θα έπρεπε να γίνει από το ίδιο το κράτος. Το κράτος που κρατά ακόμα στα συρτάρια την έκθεση της BlackRock. Το κράτος που ήδη έχει δώσει δισεκατομμύρια στις τράπεζες, κρατώντας τις διοικήσεις τους ανέγγιχτες!
• Εάν η Ελλάδα ακολουθούσε την Ευρωπαϊκή λύση, για κάθε Ευρώ που θα πήγαινε στις τράπεζες, ο έλεγχος στους τραπεζίτες θα ήταν αμείλικτος και ο αριθμός που θα πήγαινε στον Κορυδαλλό, πολλαπλάσιος.

Πως είναι δυνατόν τότε, το πλειοψηφικό μέρος του πολιτικού συστήματος να συντάσσεται διακομματικά με αυτό το έγκλημα; Και να βγαίνει ο κάθε Σαχινίδης να μας λέει ότι "δεν ακολουθούμε το Ευρωπαϊκό μοντέλο για να μην μας πάρουν τις τράπεζες οι "κακοί ξένοι", αλλά από την άλλη να μιλά για "Νεφελίμ";

Η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο ο κύκλος διαπλοκής στην Ελλάδα. Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, το κράτος κατέστρεψε ευλαβικά την πραγματική οικονομία με τα άθλια μέτρα υπέρ των τραπεζών.

Πλέον, ΜΟΝΟ οι τράπεζες έχουν χρήμα. Τι σημαίνει αυτό;

Οι τραπεζίτες χρηματοδοτούν τους εκδότες για να τους κρατήσουν ζωντανούς, οι εκδότες προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους, οι οποίοι με την σειρά τους εξασφαλίζουν την καταχρηστική χρηματοδότηση και ασυλία στους τραπεζίτες.

Ο απλός φαύλος κύκλος, που στραγγαλίζει την πατρίδα.

Θα υπάρξει νέο "Γουδή"; Θα στηθούν νέα ειδικά δικαστήρια που θα αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη;

Είναι μοναδική ευκαιρία για να ακουστεί από το στόμα ενός πραγματικού ηγέτη ένα πραγματικό ΌΧΙ! Αλλιώς θα ακουστεί σίγουρα από το στόμα σύσσωμου του ελληνικού λαού...


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι…


Εκπληκτικό κείμενο από τον Γάλλο λογοτέχνη Ζαν Ρισπέν Ζαν. Διαβάστε το:

«Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…»

1. Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
2. Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
3. Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.

1. Από την ιατρική σας, την… … φαρμακευτική σας.
2. Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
3. Από την φυσική σας, χημεία
4. Από την αστρονομική σας
5. Από την πολιτική σας
6. Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε…

Θα πείτε «δεν γίνεται».

Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη…

Η πρόκληση πάντως ισχύει.»




tromaktiko
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...