Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν μανιωδώς εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής...

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»

Λιποθύμησε ο Αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για τηνσυμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).



Η πιο σκληρή δοκιμασία ήταν το ζύγισμα της ψυχής του νεκρού, που έκανε ο θεός Άνουβις. Η ψυχή ζυγιζόταν σε σχέση το Φτερό της Αλήθειας της θεάς Μά'ατ. Αν η καρδιά ήταν πιο ελαφριά από το φτερό, επιτρεπόταν να προχωρήσει στην επόμενη ζωή, αν όχι καταβροχθιζόταν από το τέρας Αμμίτ, ένα συνδυασμός κροκόδειλου, λιονταριού και ιπποπόταμου.

Τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι είναι οι τελευταίες σελίδες του πολύτιμου παπύρου ο οποίος λέγεται πως φτάνει τα 20 μέτρα μήκος και ανήκε στον υπεύθυνο για την κατασκευή του ναού του Άμμωνα, Αμενχοτέπ (ο οποίος ανακηρύχτηκε Φαραώ όσο ήταν ακόμα παιδί και βασίλεψε περίπου 39 χρόνια).

Τα υπόλοιπα κομμάτια του παπύρου βρίσκονται σε συλλογές σπουδαίων μουσείων του κόσμου, όπως το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Οι αρχαιολόγοι που τα μελετούν δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους για τη μεταθανάτια ζωή, κυρίως επειδή έλειπαν αυτά τα τελευταία μέρη του παπύρου.

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη οι ειδικοί για να αποκρυπτογραφήσουν τη Βίβλο των Νεκρών αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων αιώνων: το μυστικό της αθανασίας της ψυχής.




periergaa.blogspot.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως ήταν τα ινστιτούτα ομορφιάς στις αρχές του 20ου αιώνα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σειρά φωτογραφιών μας ξεναγεί στις περίεργες μεθόδους των ινστιτούτων ομορφιάς στις αρχές του 20ου αιώνα...















http://kosmoskaipolitismos.blogspot.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ολες οι αλλαγές στο χάος των αυθαιρέτων -Πρόστιμα και εκπτώσεις

Με το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει την «πληγή» των αυθαιρέτων και να βάλει επιτέλους τέλος στο χάος της αυθαίρετης δόμησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα γίνει διαχωρισμός των αυθαιρέτων σε σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με την πολεοδομική παράβαση, και βάσει αυτών των κατηγοριών θα πέσουν και τα προβλεπόμενα κλιμακούμενα πρόστιμα.

Οπως αναφέρει το Εθνος με τη δημιουργία της Τράπεζας Γης θα μπορέσουν και οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια τουλάχιστον για μία 30ετία να τα διασώσουν. Μάλιστα η αντιμετώπισή τους θα γίνει με καθαρά πολεοδομικά κριτήρια, ενώ η λύση που θα παρουσιαστεί θα λαμβάνει υπόψη της το απορριπτικό σκεπτικό του ΣτΕ.

Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις -Ποια αυθαίρετα γλιτώνουν την κατεδάφιση

Βάσει των νέων ρυθμίσεων από τη διαδικασία των κατεδαφίσεων όπου εντάσσονται όσα αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί σε δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό εξαιρούνται τα εξής:

Ολες οι αυθαίρετες κατοικίες που χτίστηκαν πριν το 1975 με την πληρωμή παραβόλου των 5000 ευρώ, ανεξαρτήτως αν έχουν άδεια ή όχι.
Οσα αυθαίρετα χτίστηκαν πριν το 1983, με τους ιδιοκτήτες τους να πρέπει να πληρώσουν τόσο το παράβολο των 500 ευρώ, όσο και το 15% του προστίμου που είχε προβλεφθεί με τον παλιότερο μαθηματικό τύπο.
Οσα κτίρια προ του 1983 έχουν αυθαιρεσίες έως 40% βάσει της άδειας που διαθέτουν, μπορούν να νομιμοποιηθούν με την πληρωμή παραβόλου 500 ευρώ και το 80% του αρχικού προστίμου.
Για τα κτίρια που έχουν ανεγερθεί μετά το 1983 και δεν έχουν άδεια θα υπάρξουν ξεχωριστές ρυθμίσεις.
Τι αλλάζει με την Τράπεζα Γης

Η Τράπεζα Γης θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο και μέσω αυτής θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να δώσει τη δυνατότητα μεταφοράς ή αγοράς συντελεστή δόμησης από μία περιοχή σε άλλη από τα διαθέσιμα δικαιώματα, ενώ βάσει του νέου πλαισίου για τα συγκεκριμένα αυθαίρετα θα εξετάζεται και η δυνατότητα μια περιοχής για ενσωμάτωση των αυθαιρέτων.

Τι αλλάζει με τους ημιυπαίθριους

Τη δυνατότητα να ενταχθούν στις διατάξεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα με συμψηφισμό των ποσών που έχουν ήδη καταβάλει, θα έχουν όσοι είχαν προχωρήσει σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων βάσει των προηγούμενων ρυθμίσεων.

Από το ΥΠΕΚΑ διαβεβαιώνουν πως όσοι επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν χρήση με συμψηφισμό του ποσού που έχουν ήδη καταβάλει. Για όσους δεν είχαν μπορέσει να αποπληρώσουν τις οφειλές τους θα προβλεφθεί μία μεταβατική περίοδος και θα μπορέσουν να ενταχθούν και αυτοί στο νέο νόμο και να συνυπολογιστεί η οφειλή τους.

Πως θα πληρωθούν τα πρόστιμα

Με ευνοϊκές ρυθμίσεις θα μπορέσουν οι ιδιοκτήτες να αποπληρώσουν τα πρόστιμα και τις οφειλές τους. Ειδικές ρυθμίσεις θα ισχύσουν για τους μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα τους καταβάλλοντας μόνο το 50% του προστίμου.

Ευκολίες πληρωμής θα δωθούν και σε άλλες κατηγορίες πολιτών όπως για παράδειγμα άτομα με ειδικές ανάγκες και πολύτεκτο, οι οποίο θα πληρώσουν μισό πρόστιμο. Οπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Εθνος για όλους τους υπόλοιπους αναμένεται να υπάρξουν εκπτώσεις στην περίπτωση που τα πρόστιμα καταβληθούν εφάπαξ (25%) ή καταβληθεί το 30% του προστίμου εντός εξαμήνου (10%).



iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τρόικα έβαλε στο μάτι και τη μισθοδοσία των κληρικών !

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να επανέφεραν την πρόταση που είχαν θέσει και το 2011.

Τους μισθούς των περίπου 9.500 κληρικών της Ελλάδας έχει βάλει «στο μάτι» η τρόϊκα που φαίνεται αποφασισμένη να ανοίξει για τα καλά το κεφάλαιο των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Παραπολιτικά», την προηγούμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών, επανέφεραν την πρόταση που είχαν θέσει και το 2011 στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία, το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να πληρώνει τη μισθοδοσία των ιερέων ή στην καλύτερη περίπτωση να την μοιραστεί με την Εκκλησία.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τα ταμεία του Κράτους θα εξασφαλίσουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, αφού θα «απολύσει» ουσιαστικά τους περίπου 9.500 κληρικούς όλων των βαθμίδων που υπηρετούν στην χώρα μας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ενήμεροι για την πρόταση αυτή με την οποία φέρονται σύμφωνοι, είναι τόσο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε όσο και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



epikaira.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο «κυνηγός» της διαφθοράς

O Λέανδρος-Σωκράτης Ρακιντζής έχει πολλούς και πιστούς φίλους. Από το 2004 μέχρι σήμερα απέκτησε και αρκετούς εχθρούς. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για παράδειγμα, όπου οι έλεγχοι της υπηρεσίας που εποπτεύει κατέγραφαν κατά καιρούς σημεία και τέρατα, δεν είναι λίγοι οι αιρετοί που τον αντιμετωπίζουν ως «κόκκινο πανί».

Γνωστό είναι ότι οι ελεγκτές του 75χρονου αρεοπαγίτη τα έχουν βάλει στο παρελθόν ακόμα και με ισχυρά υπουργικά γραφεία, φέρνοντας στο φως κυκλώματα διαφθοράς. Ο ίδιος ο Ρακιντζής φημίζεται για το χιούμορ του και τα ανέκδοτα που διανθίζουν μονίμως τις εξιστορήσεις του, αλλά η παρουσία σε αυτό το κρίσιμο πόστο μόνο ανέκδοτο δεν είναι.

Ο Γενικός Επιθεωρητής, που θεωρείται και είναι «σκληρό καρύδι», προέρχεται από οικογένεια δικαστικών. Ο πατέρας του Τριαντάφυλλος υπηρετούσε ως δικαστής στην Καβάλα και εκεί γεννήθηκε το 1938. Αποφοίτησε από το λύκειο Χίου και στη συνέχεια πήρε δύο πτυχία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: ένα της Νομικής, το 1962, και ένα του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, ενώ παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο King's College του Λονδίνου.

Πολίστας στα νιάτα του, τενίστας και πρωταθλητής νομικών στο πινγκ πονγκ, ξεκίνησε να δικηγορεί στην Αθήνα το 1964 και από το 1966, οπότε και μπήκε στο δικαστικό σώμα, άρχισε να ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά της Δικαιοσύνης, για να φθάσει το 1998 στη θέση του αρεοπαγίτη. Είναι ελάχιστα γνωστό, αλλά ο Λ. Ρακιντζής, το 1994, ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση ΑΓΕΤ-Ηρακλής. Ως αναπληρωτής ανακριτής διεξήγαγε την ανάκριση και στη συνέχεια ως εισηγητής εξέδωσε το Βούλευμα βάσει του οποίου έπαυσε λόγω παραγραφής και η ποινική δίωξη του Κ. Μητσοτάκη.

Μια «θερμή» γνωριμία...

Του χρόνου θα σβήσω 10 κεριά για τα γενέθλια του Γενικού Επιθεωρητή» δήλωσε ο Λ. Ρακιντζής στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την 9η έκθεση των πεπραγμένων του. Στο στόχαστρό του βρίσκεται πάντα ο πρώην υπουργός Αντ. Μανιτάκης -«ολέθριο Αντώνιο», τον αποκαλούν στο περιβάλλον του Επιθεωρητή- επειδή κάποια στιγμή του ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταργήσει την υπηρεσία, συγχωνεύοντάς τη με το Σώμα Επιθεωρητών. «Ο κύκλος μου στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή μπορεί να κλείσει. Ομως η ανεξαρτησία του θεσμού πρέπει να διατηρηθεί, και αυτή θα είναι η παρακαταθήκη μου», συνηθίζει να λέει ο πρώην δικαστής.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...