Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Είχε master στις λογοκλοπές

Λογοκλόπος με μεγάλο ταλέντο φαίνεται ότι ήταν ένας αναπληρωτής καθηγητής περιφερειακού Πανεπιστημίου, ο οποίος τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση ενός έτους και δεν μπήκε καν στον κόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ειδικότερα, ο πρύτανης του περιφερειακού Πανεπιστημίου παρέπεμψε στο Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων τον επίμαχο αναπληρωτή καθηγητή για τις λογοκλοπές που είχε διαπράξει.
Ο αναπληρωτής καθηγητής -σύμφωνα με το πειθαρχικό κατηγορητήριο- στην ιστοσελίδα του περιφερειακού Πανεπιστημίου, αλλά και στο βιογραφικό που είχε υποβάλει για την εξέλιξή του στις βαθμίδες του επίκουρου και αναπληρωτή καθηγητή, περιελάμβανε ως δικό του έργο οκτώ μελέτες συναδέλφων του στο εξωτερικό που είχαν δημοσιευθεί σε επιστημονικά περιοδικά.
"Ουδέποτε έχω συνεργαστεί μαζί του"
Παράλληλα, στον εκδοθέντα από το περιφερειακό Πανεπιστήμιο τόμο, στη μνήμη του αναπληρωτή καθηγητή Απόστολου Κομπότη περιέλαβε μελέτη του, η οποία όμως είναι και πάλι προϊόν λογοκλοπής.
Συγκεκριμένα, το κείμενο αυτό στον τιμητικό τόμο, που υπογράφεται από τον εν λόγω καθηγητή που παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό, αποτελεί εισήγηση αλλοδαπού καθηγητή που έγινε σε συνέδριο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2005. Να σημειωθεί ότι ο λογοκλόπος καθηγητής δεν είχε παραστεί καν στο επίμαχο αυτό συνέδριο.
Μάλιστα, ο αλλοδαπός καθηγητής όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τον Έλληνα συνάδελφό του, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι ουδέποτε είχε συνεργαστεί μαζί του σε οποιαδήποτε μελέτη και, πολύ περισσότερο, δεν συνεργάστηκε με αυτόν στην εκπόνηση της εισήγησής του στο συνέδριο του 2005, την οποία ο λογοκλόπος καθηγητής παρουσιάζει ως δική του.
Άλλαζε ονόματα και σελίδες
Για τις οκτώ πλαστές -όπως χαρακτηρίζονται στην πειθαρχική απόφαση- μελέτες το πειθαρχικό κατηγορητήριο αναφέρει ότι διατηρούσε τους τίτλους των επιστημονικών μελετών, των περιοδικών και τους αριθμούς των σελίδων που δημοσιεύονταν και άλλαζε το έτος δημοσίευσης, ενώ αντικαθιστούσε τα ονόματα των πραγματικών συγγραφέων με το δικό του.
Ο καθηγητής τον μόνο ισχυρισμό που προέβαλε για όσα του αποδίδονται, είναι ότι τα παραπτώματα τα οποία του καταλογίζονται έχουν παραγραφεί. Όμως τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου απέρριψαν το επιχείρημα αυτό.
Έτσι, το Πειθαρχικό Συμβούλιο ομόφωνα έκρινε ότι ο λογοκλόπος πανεπιστημιακός δάσκαλος επέδειξε διαγωγή που δεν συνάδει στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού, λόγω της συστηματικής και επανειλημμένης λογοκλοπής επιστημονικών εργασιών.
Για το λόγο αυτό του επέβαλε, κατά πλειοψηφία (τρία υπέρ και δύο κατά), την πειθαρχική ποινή της προσωρινής παύσης ενός έτους.
Αντίθετα, δύο μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου, υποστήριξαν ότι λόγω της ιδιάζουσας βαρύτητας των πειθαρχικών παραπτωμάτων που αποδίδονται στον πανεπιστημιακό δάσκαλο, η προσήκουσα ποινή είναι της οριστικής παύσης και όχι της προσωρινής διάρκειας ενός έτους που τελικώς του επιβλήθηκε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μπλόγκερ φάντασμα η Αμίνα Αμντάλα

Ο Τομ ΜακΜάστερ ισχυρίζεται ότι είναι άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ψεύτικο μπλογκ "A Gay Girl in Damascus',  ομολογώντας ότι η Αμίνα Αμντάλα είναι αποκύημα της φαντασίας του.
Όπως υποστηρίζει δημιούργησε τον εν λόγω χαρακτήρα για να ευαισθητοποιήσει για το δράμα που ζουν οι καταπιεσμένοι Σύριοι.
Ο 40χρονος που είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου αποκάλυψε  την είδηση βόμβα "προδίδοντας" εκατοντάδες που παρακολουθούσαν το μπλογκ και πίστευαν πως η ομοφυλόφιλη μπλόγκερ από τη Συρία ήταν υπαρκτό πρόσωπο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό για να ακουστεί η φωνή ενός Αμερικανού για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και να τα πάρουν πιο σοβαρά.
Υποστηρίζει δε ότι η ιστορία της "φανταστικής" Αμντάλα δε θα πρέπει να απορριφθεί δεδομένου πως αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την κατάσταση στη Συρία, όπου η βία κλιμακώνεται ανάμεσα στους διαδηλωτές και στη κυβέρνηση.
"Ήταν αποκύημα της φαντασίας μου, αλλά τα όσα παρουσιάζω μέσα από τα μάτια της Αμντάλα είναι απολύτως αληθινά", σημείωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC.
"Το πιο σημαντικό είναι να βγει προς τα έξω στο κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει", τόνισε, προσθέτοντας ότι όταν ανέφερε ζητήματα της Μέσης Ανατολής ενόσω ζούσε στην Αμερική, η άμεση αντίδραση ήταν να τον ρωτήσουν γιατί ήταν Αντι-αμερικανός και Aντι-εβραίος, κάτι που δεν ισχύει όπως λέει.
"Είμαι Αμερικανός και περήφανος για αυτό και η εν λόγω αντίδραση αποσπούσε τη προσοχή του κόσμου από τον πυρήνα του προβλήματος", τόνισε.
Ο ΜακΜάστερ ανέφερε ότι ήταν σε διαρκή επαφή με φίλους του στη Συρία οι οποίοι του παρείχαν πληροφορίες για την τεταμένη εκεί κατάσταση, την οποία αποφάσισε να μεταφέρει ως Αμίνα Αμντάλα, θέλοντας ο κόσμος να εστιάσει στο ίδιο το πρόβλημα όπου η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη εκεί.
Μάλιστα οι φωτογραφίες της υποτιθέμενης Αμίνα Αμντάλα ανήκουν στην Κροάτισσα  Γέλενα Λέτσιτς, που διαμένει στη Βρετανία, η οποία και κατήγγειλε ότι οι εμφανιζόμενες σαν φωτογραφίες της "λεσβίας και πολιτικοποιημένης μπλόγκερ" στην πραγματικότητα είναι δικές της.
Η Λέτσιτς τόνισε ότι ο ΜακΜάστερ με αυτή του την κίνηση έθεσε την ίδια σε κίνδυνο.
"Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από την ίδια", είπε ο 40χρονος, τονίζοντας ότι στο μυαλό του είχε μια ιδέα για το πως θα ήταν ο χαρακτήρας του και ενώ χάζευε στο διαδίκτυο έπεσε στο προφίλ της Λέτσιτς η οποία πληρούσε το σκεπτικό του.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καλούν σε αποκλεισμό του σπιτιού του Παπανδρέου στο Καστρί




Να περικυκλώσουν το σπίτι του Γιώργου Παπανδρέου στο Καστρί ετοιμάζονται τα μέλη του κινήματος «Πόρτα - Πόρτα», που στο παρελθόν έχουν κάνει ανάλογες συγκεντρώσεις έξω από τα σπίτι πολλών πολιτικών.
 Σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η «Πόρτα - Πόρτα» καλεί τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών την ερχόμενη Τετάρτη, 15 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα. Το ραντεβού έχει κλειστεί στον «Τροχονόμο» της Κηφισιάς.«Όχι στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας. Όχι ...

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φορομπλόκο για ελεύθερους επαγγελματίες

Επαγγελματικά κριτήρια για 800.000 μικρομεσαίους επιτηδευματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που θα προσδιορίζουν ένα ελάχιστο ύψος εισοδήματος, καθιερώνονται με βάση τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Κριτήρια για τον προσδιορισμό του ελάχιστου ύψος εισοδήματος θα είναι το είδος της επαγγελματικής δραστηριότητας, η περιοχή στην οποία έχει έδρα ο επαγγελματίας, το ενοίκιο, τα ελάχιστα όρια αμοιβών των υπάλληλων που απασχολούνται στην επιχείρηση κ.ά.
Με βάση αυτά τα κριτήρια θα προσδιορίζεται το ελάχιστο εισόδημα βάσει του οποίου θα θεωρείται  βιώσιμη η άσκηση ενός επαγγέλματος.
Το εισόδημα που θα προκύπτει με βάση τα "επαγγελματικά τεκμήρια" θα συγκρίνεται με το εισόδημα που δηλώνεται στην Εφορία και με το εισόδημα που προσδιορίζεται με τα τεκμήρια διαβίωσης.
Όποιο από τα τρία ποσά είναι το υψηλότερο, αυτό θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος.
Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα ένας γιατρός που διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας ορίζεται από την Εφορία ότι πρέπει να έχει εισόδημα τουλάχιστον 30.000 ευρώ το χρόνο, τότε ο συγκεκριμένος γιατρός θα πληρώσει φόρο για 30.000 ευρώ, ακόμα και αν τα πραγματικά του εισοδήματα είναι χαμηλότερα.
Το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν από εφέτος.
Τα αντικειμενικά κριτήρια για πρώτη φορά, είχαν καθιερωθεί το 1986 με τη μορφή του τεκμηρίου βιωσιμότητας, το οποίο καταργήθηκε το 1990.
Τα τεκμήρια που καθιερώθηκαν από το οικονομικό έτος 1995 ίσχυσαν μέχρι και τη χρήση του 1998.
Από τη χρήση του 1999 καθιερώθηκε ο "διπλός" τρόπος προσδιορισμού των καθαρών κερδών των επιχειρήσεων, που ίσχυσε μέχρι και τη χρήση του 2002 και από το 2003 καθιερώθηκε ο λογιστικός προσδιορισμός των καθαρών κερδών.
Στο παρελθόν αρκετοί ήταν αυτοί έκαναν λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση, καθώς δεν φορολογείται το εισόδημα που αποκτάται, το οποίο μπορεί να προσδιορισθεί είτε λογιστικώς είτε με τον έλεγχο, αλλά ένα πλασματικό εισόδημα το οποίο με βάση ορισμένα κριτήρια υποτίθεται ότι αποκτά ο φορολογούμενος.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ...ΚΡΥΨΟΥΝ...!!!



Πίσω από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ...
το μυστικοπαθές καρτέλ των κορυφαίων τραπεζιτών, των επικεφαλής των ευρωπαϊκών πολυεθνικών, πολιτικών, ακαδημαϊκών και των ιδιοκτητών των ΜΜΕ που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Αποτελεί μέρος του παγκόσμιου δικτύου όπου περιλαμβάνονται το CFR(ΗΠΑ) και η Τριμερής Επιτροπή (ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία). Ο κύριος σκοπός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ από την πρώτη της επίσημη παρουσίαση στο ξενοδοχείο Bilderberg, στο Oosterbeek της Ολλανδίας το Μάιο του 1954, ήταν η δημιουργία ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, η υλοποίηση ενός απόκρυφου σχεδίου της "μαύρης" αριστοκρατίας των "γαλαζοαίματων" οικογενειών της Ευρώπης.

Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών (IISS: International Institute for Strategic Studies)
 


Η ιδέα της δημιουργίας του ΙΙSS προέκυψε στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, το 1957. Έχει υποστηριχτεί επανειλημμένα η διασύνδεση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (Royal Institute of International Affairs - RIIA) των Illuminati. 

Σύμφωνα με τον δρα John Coleman, στα μέλη του ΙΙSS περιλαμβάνονται εκπρόσωποι των 87 κυριότερων υπηρεσιών ειδήσεων και Πρακτορείων Τύπου, καθώς και 138 εκδότες και αρχισυντάκτες που δουλεύουν στις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά. Η παραπληροφόρηση διοχετεύεται από το IISS υπό τη μορφή ειδικά κατασκευασμένων σεναρίων, όπως εκείνα που φτιάχνονταν για να δικαιολογήσουν την από αέρος επίθεση στη Λιβύη, να κατηγορήσουν την ΡLΟ, να φορτώσουν στους Σέρβους χιλιάδες εγκλήματα...

Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR: Council on Foreign Relation)
 

Η ιεραρχία, αξιωματούχοι και διευθυντές του CFR, αποτελείται κυρίως από απογόνους των αρχικών Illuminati, πολλοί εκ των οποίων εγκατέλειψαν το παλιό οικογενειακό τους όνομα και απέκτησαν νέο εξαμερικανισμένο όνομα. Για παράδειγμα, ο Dillon, που ήταν Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, λεγόταν αρχικά Laposky. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Ρauley, επικεφαλής του τηλεοπτικού καναλιούCBS, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Ρalinsky. Τα μέλη του CFRείναι περίπου 1.000 εκεί περιλαμβάνονται οι κεφαλές κάθε βιομηχανικής αυτοκρατορίας στην Αμερική, όπως ο Βlough, πρόεδρος της αμερικανικής Steel Corporation, o Rockefeller, βασιλιάς της πετρελαιοβιομηχανίας, ο Henry Ford ο Β', κ.ά. Και φυσικά όλοι οι διεθνείς τραπεζίτες. 

Ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και στα σημαντικά μέλη των κυβερνήσεων τους που ήταν μέλη του CFR περιλαμβάνονται οι Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ρίτσαρντ Νίξον και Τζορτζ Μπους, καθώς και οι Τζον Φόστερ Ντάλες, Μακναμάρα, Γκολντγουότερ κ.ά.

Η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (THE TRILATERAL COMMISSION)
 

Η ύπαρξη της ελιτίστικης αυτής οργάνωσης, της οποίας ηγούνται οι David και Laurance Rockefeller, είναι αναμφισβήτητη και δεν είναι αποκύημα κάποιας συνωμοσιολογικής θεωρίας. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 και από τότε μέχρι σήμερα, κάθε χρόνο, τα μέλη της, μια δράκα από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους χρηματιστές, βιομηχάνους, βαρόνους των media και πολιτικούς από τη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ιαπωνία, συνέρχονται σ' ένα μυστικό κονκλάβιο και αποφασίζουν για τις τύχες του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν "η μυστική κυβέρνηση", "το κατεστημένο", "η παγκόσμια ελίτ" . 


Η ιδέα του Ροκφέλερ για τη δημιουργία της επιτροπής, του προέκυψε αφότου διάβασε ένα βιβλίο του Μπρεζίνσκι (Zbignew Brzezinski) με τον τίτλο Βetween Two Ages (Ανάμεσα σε δύο εποχές), όπου πρότεινε μια πολύ μεγάλου εύρους συμμαχία μεταξύ της Βόρειας Αμερικής, της Δυτικής Ευρώπης και της Ιαπωνίας - εξ ου και ο όρος "Τριμερής".. 


Στην κυβέρνηση Κάρτερ συμμετείχε ο Zbignew Brzezinski ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, ο άνθρωπος που θεωρείται πνευματικός πατέρας της Τριμερούς. Και επίσης οι «Walter Mondale, Cyrus Vance, Harold Brown W.Michael Blumenthal, Andrew Young κ.ά. 

Σύμφωνα με τις φήμες οι τραπεζίτες και το ΙΜF (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) ενθαρρύνουν την καλλιέργεια και τη διάδοση των ναρκωτικών. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που η κουλτούρα των ναρκωτικών διαδόθηκε ευρύτατα μετά την απόκτηση του ελέγχου της αμερικανικής κυβέρνησης από την Τριμερή, επί Τζιμι Κάρτερ.

Πολλοί συνωμοσιολόγοι επίσης πιστεύουν πως τα μέλη της Τριμερούς, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του CFR αποτελούν ένα και μοναδικό δίκτυο της ελίτ που προωθεί την παγκοσμιοποίηση και αυτό είναι αλήθεια αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την ομιλία του David Rockefeller στην συνάντηση της τριμερούς Επιτροπής τον Ιούνιο του 1991: "Ευχαριστούμε το “Washington Post” το “New York Time”το “Time Magazine”και άλλες μεγάλες εκδόσεις, των οποίων οι διευθυντές είχαν παρευρεθεί στις συγκεντρώσεις μας και τήρησαν τις υποσχέσεις τους για διακριτικότητα, για σχεδόν 40 χρόνια. Αλλά τώρα, το έργο έχει γίνει πιο εξεζητημένο και είναι έτοιμο να προχωρήσει προς μία παγκόσμια κυβέρνηση. Η υπερεθνική ηγεμονία μιάς διανοητικής ελίτ σε συνεργασία με τους διεθνείς τραπεζίτες είναι, σίγουρα, προτιμότερη από την αυτοδιάθεση που εφαρμόστηκε στους περασμένους αιώνες.
 

volostv 

Πηγή  24ωρο:
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Βροχή" τα εξώδικα σε βουλευτές για το Μνημόνιο 2

Μετά τους 1.380 κατοίκους του Ηρακλείου, ένας ακόμα νομός της Κρήτης αναλαμβάνει δράση, με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών να αποστέλλουν εξώδικο διαμαρτυρίας στον Ιωσήφ Βαλυράκη, τον Ευτύχιο Δαμιανάκη και την Ευαγγελία Κουρουπάκη.
Η διαμαρτυρία, με την οποία καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα γιατί αν το πράξουν θα πρέπει να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους, κοινοποιήθηκε και προς τον Βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όπως σημειώνει το flashnews.gr.
"Περιμένουμε από αυτούς που εκλέγουμε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, και όχι τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου", επισήμανε, μεταξύ άλλων, το μέλος της Κίνησης  Ανεξάρτητων Πολιτών Χανίων  Σάκης Κουβάτσος.
Το κείμενο της Εξωδίκου Διαμαρτυρίας:
"ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ
1) ΒΑΛΥΡΑΚΗΝ ΙΩΣΗΦ
2) ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΝ ΕΥΤΥΧΙΟΝ ΚΑΙ
3) ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΝ, Βουλευτές ΠΑ.ΣΟ.Κ Νομού Χανίων Κρήτης.
Κοινοποιούμενη και προς τον Βουλευτή Χανίων Χρήστο Μαρκογιαννάκη, παρά το ότι, τον Μάιο 2010 , ως βουλευτής Χανίων της Ν.Δ δεν ψήφισε το Ν. 3845/2010, προς γνώσιν του και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν.
Κυρία και κύριοι Βουλευτές του νομού Χανίων,
Εσχάτως γίνεται πολύς λόγος για το αν θα πρέπει να πωλείται ή να αξιοποιείται με άλλους τρόπους (μίσθωση, παραχώρηση χρήσης για εκμετάλλευση, κλπ) η περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου.
Η συζήτηση αυτή είναι, δυστυχώς, άνευ αντικειμένου, διότι το σύνολον της δημοσίας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας, τις Χώρες της Ευρωζώνης και το Δ.Ν.Τ, όπως τούτο τεκμηριώνεται από τα παρακάτω συνοπτικώς εκτιθέμενα:
1. Σύμφωνα με τις πολύπλοκες δικολαβικού χαρακτήρα διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 2 της από 8.5.2010 «Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των άλλων δεκαέξι χωρών της Ευρωζώνης, ολόκληρη η κινητή και ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου είναι δεσμευμένη για την εξυπηρέτηση του δανείου και όσο αυτό υπάρχει.
2. Η αποδέσμευση της δημοσίας περιουσίας δεν είναι ούτε θα είναι ορατή, όσο δε θα είναι ορατή η αποδέσμευση της χώρας μας από το δάνειο.
3. Από το πραγματικό νόημα των διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 2 της Σύμβασης προκύπτει ότι : (α) η Ελλάδα δεσμεύεται με ολόκληρη την κινητή και ακίνητη περιουσία της απέναντι στους Δανειστές της Σύμβασης, (β) δεν μπορεί να διασφαλίσει κανέναν άλλο δανειστή με ενέχυρο, υποθήκη ή άλλου είδους εγγύηση, ώστε να αποκτήσει εκείνος προτεραιότητα απέναντι σ’ αυτούς, και (γ) όποια άλλη αξιοποίηση ή εκποίηση επιτρέπεται με βάση τις ειδικές διατάξεις του άρθρου 4 της Σύμβασης, θα είναι εις όφελος των Δανειστών.
4. Το περιεχόμενο της δέσμευσης της εθνικής περιουσίας δεν είναι εκ των προτέρων γνωστό. Αυτό καθορίζεται – ουσιαστικά επιβάλλεται από τους Δανειστές – με το «Μνημόνιο Συνεννόησης» της 3.5.2010, που αποτελεί διεθνή σύμβαση βάσει της « Συμβάσεως Δανειακής Διευκόλυνσης», και με τα μέχρι σήμερα και τα μελλοντικά «επικαιροποιημένα Μνημόνια», που αποτελούν επίσης διεθνή σύμβαση, με βάση το Προοίμιο του « Μνημονίου Συνεννόησης» που τα προβλέπει. Με βάση αυτή την πρόβλεψη, οι Δανειστές έχουν το δικαίωμα να προσαρμόζουν συνεχώς στα δικά τους συμφέροντα τα μέσα και τους τρόπους επιβολής της βασικής Σύμβασης Δανειοδότησης, χωρίς να ξέρει η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός ποιο περιεχόμενο θα αποκτήσουν οι δεσμεύσεις τους στο μέλλον.
5. Οι διατάξεις αυτές του άρθρου 4 έχουν ως συνέπεια ότι : (α) κάθε αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων ( ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λπ.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα γίνεται εις όφελος του δανείου και, επομένως, μόνο με συγκατάθεση της Τρόικα, (β) Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί να προβεί σε καμιά αξιοποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου υπέρ της ανάπτυξης ή υπέρ του ελληνικού λαού, παρά μόνο εις όφελος των Δανειστών, ( γ) η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των Δανειστών της, να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού αντικειμένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό χωρίς την έγκριση των Δανειστών της Συμβάσεως και (δ) ποια θα είναι η μορφή αξιοποίησης: πώληση, μακροχρόνια παραχώρηση εκμετάλλευσης, μίσθωση, πώληση μετοχών ή ομολόγων του δημοσίου ή εταιρείας αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου κλ.π., θα εξαρτάται από την τυπική ή άτυπη συναίνεση των Δανειστών.
Και αν ακόμη θεωρηθεί η Ελλάδα ελεύθερη να ορίσει τον τρόπο ή τη μορφή (με πώληση, μίσθωση, παραχώρηση κ.λπ.) αξιοποίησης της περιουσίας της, το προϊόν της αξιοποίησης αποτελεί και θα αποτελεί δεσμευμένη περιουσία.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι η εξωτερική και οικονομική πολιτική της χώρας είναι απολύτως δεσμευμένη.
6. Εάν οι παραπάνω δανειακές δεσμεύσεις της Ελλάδας συνδυασθούν με την παραίτηση «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση, που επίσης περιέχει ως όρο η « Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» ( άρθρο 14 παρ. 5, 15 παρ. 1 α με Παράρτ. 4 με υπόδειγμα Γνωμοδότησης ΝΣΚ της Σύμβασης), βλέπει κανείς ότι το σύνολο της οικονομικής υπόστασης της Ελλάδας είναι δεσμευμένο στους σκοπούς του δανείου. Με άλλες λέξεις, η Ελλάδα, σε περίπτωση επιβολής μέτρου κατά της χώρας μας από τους Δανειστές, δεν μπορεί να επικαλεστεί ούτε την ασφάλειά της με βάση τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε τις συνταγματικές και διεθνείς εγγυήσεις της ιστορικής και πολιτισμικής της κληρονομιάς, ούτε τις εγγυήσεις του φυσικού περιβάλλοντος, ούτε καν την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου σε σχέση με την διαβίωση του λαού της.
7. Ο παραπάνω συνδυασμός της δέσμευσης της εθνικής περιουσίας με τη δέσμευση της εθνικής κυριαρχίας και κάθε άλλου δικαιώματος (άρθρ. 4 σε συνδυασμό με άρθρ. 15 παρ. 1 α της Σύμβασης) σημαίνει όχι μόνο πλήρη οικονομική δέσμευση από τους Δανειστές, αλλά και τα εξής: (α) Η κυριαρχία, το ιστορικό και φυσικό περιβάλλον και κάθε άλλο δικαίωμα της Ελλάδας υπόκεινται στους Δανειστές εις όφελος του δανείου (β) Οι Δανειστές ή ο δικαιούχος τους (γιατί μπορούν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους σε τρίτο βάσει του άρθρου 2 παρ.3 της Σύμβασης) μπορεί να ασκήσει οικονομική και πολιτική βία στην Ελλάδα, τόσο στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής της ( κηδεμόνευση της εξωτερικής πολιτικής), όσο και ως προς την επίλυση των εθνικών θεμάτων της Χώρας.
8. Η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», το «Μνημόνιο Συνεννόησης» και τα «Επικαιροποιημένα Μνημόνια», ως διεθνείς συμβάσεις με τις οποίες δεσμεύεται η Ελλάδα και ατομικώς οι Έλληνες, έπρεπε να είχαν επικυρωθεί και κυρωθεί, με βάση τα άρθρα 36 παρ. 2 και 28 παρ. 2 του Συντάγματος με τα τρία πέμπτα των μελών της Βουλής. Έτσι, έχουμε παραβίαση του πολιτεύματος και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας, με βάση τα άρθρα 1 και 120 του Συντάγματος. Το άρθρο 1 παρ. 3 ορίζει : «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα».
Στην προκείμενη περίπτωση, η εξουσία που ασκείται με βάση τις δανειοδοτικές συμβάσεις, ούτε από το Λαό πηγάζει, αφού δεν επικυρώθηκαν από την Λαϊκή Αντιπροσωπεία, ούτε υπέρ του λαού και του Έθνους λειτουργεί, αφού παρεβιάσθησαν για την εφαρμογή της οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η εξουσία εφαρμογής των όρων του Δανείου είναι εκτός Συντάγματος και εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας. Είναι ‘’de facto ‘’ εξουσία.
9. Με την ολοκληρωτική δέσμευση των δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας, του ιστορικού και φυσικού περιβάλλοντος, της εθνικής περιουσίας και της πλήρους χειραγώγησης της εξωτερικής και της οικονομικής πολιτικής από τους Δανειστές, η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από την πλήρη κηδεμονία των Δανειστών της. Η κατάσταση αυτή είναι χειρότερη από την παλαιά μορφή κηδεμόνευσης ενός λαού που λεγόταν προτεκτοράτο, γιατί Δανειστές μας δεν παρέχουν καμία προστασία και ασφάλεια.
10. Οι Συμβάσεις Δανεισμού είναι νομικά ανυπόστατες, γιατί παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές του Συντάγματος, καθώς και της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας. Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει το θάρρος να ζητήσει την απάλειψη των αθέμιτων όρων και την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα αρνηθεί την εκτέλεσή τους, προβάλλοντας το ανυπόστατό τους, λόγω παραβίασης θεμελιωδών αρχών που τις καθιστούν ανυπόστατες.
Χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα ζητήσει διεθνή λογιστικό έλεγχο για τον προσδιορισμό του ύψους του απεχθούς χρέους της χώρας, το οποίο δεν οφείλεται πραγματικά και ως εκ τούτου δεν πρέπει να καταβληθεί.
Ως προς το πρώτο θέμα:
Θα πρέπει το νέο Μνημόνιο να μην έχει όρους που θα παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο. Θα πρέπει, επίσης, να κατατεθεί στη Βουλή για κύρωση με τα 3/5 των μελών της Βουλής ( 180 Βουλευτές). Η παράκαμψη της Βουλής αποτελεί πραξικόπημα και σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας.
Οι οικονομικοί όροι του 2ου Μνημονίου θα πρέπει να είναι δίκαιοι και όχι απάνθρωποι, όπως στις Συμβάσεις Δανεισμού του Μαΐου του 2010. Το 2ο Μνημόνιο θα πρέπει να εισαχθεί στη Βουλή, αφού καταργηθεί το πρώτο (δηλαδή οι αρχικές Συμβάσεις Δανεισμού) με τους αθέμιτους όρους,
όπως: η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία, η καθολική δέσμευση της εθνικής περιουσίας και οι παραβιάσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Η γενική παραίτηση από τις ενστάσεις της εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ασυλία αποτελούν εσχάτη προδοσία και για αυτό θα πρέπει κ.κ βουλευτές να προσέξετε ιδιαιτέρως επ’ αυτού.
Σας επισημαίνομε ακόμη ότι, από συστάσεως κόσμου μέχρι σήμερα, δηλαδή από την αρχαιότητα με την γνωστή τότε μορφή του κράτους (πόλεις – κράτη) , μέχρι τη σημερινή μορφή συγκροτήσεως των κρατών, κανένα, μα κανένα κράτος, δεν παρέδωσε – παραιτήθηκε από την εθνική του κυριαρχία – ασυλία.
Μοναδική περίπτωση, παγκοσμίως, τέτοιας ατιμωτικής και επαίσχυντης παραιτήσεως αποτελεί η Ελλάδα, με την υπογραφή την 8-5-2010 της λεγόμενης Συμβάσεως Δανειακής Διευκολύνσεως, της ευρύτερα γνωστής ως Μνημόνιο, η οποία αποτυπώθηκε στο Ν. 3845/6-05-2010, ο οποίος ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή υπερψηφισθείς από όλους τους βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ, δίκην λόχου υπό διατεταγμένην υπηρεσίαν (κομματική πειθαρχίαν), χωρίς να μελετηθεί (και πώς να μελετηθεί αφού δεν διανεμήθηκε σ’ αυτούς το σύνολον των υπογραφέντων κειμένων, τα οποία συνολικώς αριθμούν σχεδόν 1300 σελίδες), μεταξύ των οποίων (ψηφισάντων) είστε και οι δύο πρώτοι εξ υμών Βαλυράκης Ιωσήφ και Δαμιανάκης Ευτύχιος (η τρίτη εξ υμών Κουρουπάκη Ευαγγελία δεν ήτο τότε Βουλευτής), πλην των βουλευτών Βασιλείου Οικονόμου (Βουλευτή Αττικής), Σοφίας Σακοράφα ( βουλευτή Αθηνών) και Ιωάννου Δημαρά (Βουλευτή Αθηνών), ψηφίστηκε επίσης από τους δέκα πέντε βουλευτές του ΛΑΟΣ και τη βουλευτή Θεοδώρα (Ντόρα) Μπακογιάννη, ενώ καταψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.
Κατόπιν όλων αυτών ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ κατά τον πλέον έντονον τρόπον, για τις επιθεθείσες εις τον Ελληνικό Λαό αλυσίδες, όχι μόνον στις σήμερον ζώσες Ελληνικές γενιές, αλλά και στις μελλοντικές, τις αγέννητες και με τη δική σας, ως ανωτέρω, σύμπραξη και σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ όπως, έστω και σήμερα, εν όψει και του νέου μνημονίου που η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, υπό το ψευδεπίγραφο πρόσχημα «σωτηρίας της Πατρίδος», να αρθείτε στο ύψος της αποστολής σας, ως αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού και όχι ως εκτελεστών αθέμιτων εντολών του κόμματος σας.
Οφείλετε, τώρα, να ζητήσετε με ερώτηση ή επερώτηση να μοιραστούν τα κείμενα των δανειακών συμβάσεων του Μαΐου 2010 (πρώτου «Μνημονίου») προκειμένου, έστω και τώρα, να ενημερωθείτε επ’ αυτών.
Η μέχρι σήμερα αμέλειά σας να πράξετε τούτο αποτελεί περιφρόνηση του Ελληνικού Λαού τον οποίο, σύμφωνα με την αληθή έννοια της αποστολής σας, αντιπροσωπεύετε.
Εσείς οφείλατε να ενημερώσετε τους Έλληνες Πολίτες για το περιεχόμενο των Δανειακών Συμβάσεων, οι οποίες έδεσαν χειροπόδαρα την Εθνική Κυριαρχία και την Εθνική Περιουσία της Ελλάδος, πλην ουδέν επράξατε.
Εάν δεν πράξετε τούτο, έστω και τώρα, ουδεμία απολύτως δικαιολογία θα έχετε.
Θα είστε επίορκοι και θα παραδοθείτε εις την Ιστορίαν ως τέτοιοι, εμείς δε σας ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι επιφυλασσόμεθα να σας καταγγείλουμε και δημοσίως περί αυτού, ως και να ενεργήσουμε κάθε τι άλλο αναγκαίο και νόμιμο εναντίον σας.
Η εκατόμβες των νεκρών για την Ελευθερία αυτού του μικρού, του μεγάλου τόπου, που ονομάζεται Ελλάς, εγείρονται από τα μνήματά τους και μας υπενθυμίζουν, αληθώς όμως και όχι ψευδεπιγράφως, το από την Ρωμαϊκή εποχή γνωστόν «SALUS POPULUS SUPREMA LEX ESTO»
(υπέρτατος νόμος η σωτηρία του Λαού).
Και πολύ παλιότερα ( -480) οι Σαλαμηνομάχοι μας άφησαν υποθήκην ιεράν τον παιάνα τους « Ω παιδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερουτε πατρίδ’ ελευθερουτε δε παίδας, γυναίκας, θεων τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων αγών ».
Εμείς και εκατομμύρια άλλα των Ελλήνων ακούμε και σήμερα τον παιάνα αυτόν, από τα βάθη των αιώνων.
Εσείς κύριοι Βουλευτές τον ακούτε; Θα τον ακούσετε επιτέλους;
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής επιδότω νομίμως την παρούσα προς ένα έκαστον που απευθύνεται, για να λάβουν γνώσιν και δια πάσαν νόμιμον συνέπειαν
Οι εξωδίκως διαμαρτυρόμενοι, προσκαλούντες και δηλούντες
Μέλη και φίλοι του κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών Χανίων

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Ο κανίβαλος που έφαγε τον αδερφό μου θα αφεθεί ελεύθερος»

«Ο κανίβαλος που έφαγε τον αδερφό μου θα αφεθεί ελεύθερος»


Η γυναίκα της οποίας ο αδερφός έπεσε θύμα κανίβαλου που διαμέλισε το πτώμα του και στη συνέχεια το έφαγε, μίλησε για τον εφιάλτη που ζει, καθώς ο δράστης αναμένεται να απελευθερωθεί από τη φυλακή και να κυκλοφορήσει ξανά στους δρόμους του Ρόουντ Άιλαντ. 

Η Ράβεν Ομπίν ήταν μόλις δέκα ετών όταν ο κατά πέντε χρόνια μικρότερος αδερφός της εξαφανίστηκε το 1975. Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια από το συμβάν για να ανακαλύψει η οικογένεια την αλήθεια γύρω από το τι πραγματικά συνέβη. 

Με αφορμή την επικείμενη απελευθέρωση του κανίβαλου Μάικλ Γούντμανσι, η Ράβεν Ομπίν ξαναζεί τις εικόνες της παιδικής της ηλικίας. 

«Ο Μάικλ διαμέλισε το πτώμα του αδερφού μου και το έφαγε σαν να ήταν ζώο. Όχι, ήταν χειρότερος από ζώο. Τουλάχιστον τα ζώα σκοτώνουν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη της πείνας. Ο Μάικλ σκότωσε για πλάκα» δηλώνει η 47 ετών σήμερα Ράβεν στην εφημερίδα «Daily Mail».

«Ήταν πραγματικά μια τρέλα. Είναι αδύνατον να εξηγήσω πως το έκανε αυτό στην οικογένεια μου. Μας διέλυσε. Ο πατέρα μου έγινε αλκοολικός και η μητέρα μου έπαθε κατάθλιψη». 

Ο Γούντμανσι που είναι σήμερα 52 ετών θα αφεθεί ελεύθερος δώδεκα χρόνια νωρίτερα από ό,τι είχε σχεδιαστεί αρχικά, λόγω καλής διαγωγής. Ωστόσο αυτό είναι κάτι αδιανόητο για την οικογένεια που έχασε το γιο της. 

Ο πατέρας του αγοριού μάλιστα έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι αν ποτέ συναντήσει το δράστη, θα τον σκοτώσει. 





Ο άτυχος Τζέισον Φόρμαν που έπεσε θύμα του κανίβαλου


Ο κανίβαλος Μάικλ Γούντμανσι που διαμέλισε και έφαγε το πτώμα του μικρού Τζέισον
Πηγή newsbeast

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερμηνεύοντας τα κρυμμένα σύμβολα της Μεγάλης Πυραμίδας

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ο κόσμος είδε για πρώτη φορά μετά από 4.500 χρόνια μια σειρά από σύμβολα τα οποία βρέθηκαν στην καρδιά της Μεγάλης πυραμίδας του Χέοπα, και ξεκίνησαν οι πιθανές ερμηνείες τους.
Η αποκάλυψη ότι στο εσωτερικό μιας από τις δύο τομές που ξεκινούν από τον λεγόμενο Θάλαμο της Βασίλισσας στη Μεγάλη Πυραμίδα υπήρχαν σύμβολα έκανε το γύρο του κόσμου. Επρόκειτο για μια σειρά συμβόλων και μια γραμμή από κόκκινη ώχρα καθώς και ένα άλλο σημείο μαύρου χρώματος, τα οποία φωτογράφισε στο εσωτερικό της τομής και στο διάστημα μεταξύ δύο λίθων που την έφρασσαν, το ρομπότ «Τζέντι» (από το όνομα ενός μάγου-συμβούλου του Χέοπα με βάση αιγυπτιακό λογοτεχνικό κείμενο). Ο φακός του ρομπότ αυτού, που λειτούργησε με βάση πρόγραμμα έρευνας των αθέατων χώρων της πυραμίδας υπό τον Z. Hawass, μπόρεσε για πρώτη φορά να διαπεράσει μέσω ορυγμάτων τους λίθους οι οποίοι, όπως είχε αποκαλυφθεί σε παλαιότερο πρόγραμμα, έφρασσαν την τομή.
Δεδομένου τα κείμενα απουσιάζουν από τους τοίχους του μνημείου- όπως και σε όλες τις πυραμίδες της 4ης Δυναστείας – , ότι δεν έχει δοθεί επαρκής εξήγηση για τον χαρακτήρα των τομών που ξεκινούν από τους δύο θαλάμους του καθώς και ότι οι δύο τομές του Θαλάμου της Βασίλισσας καταλήγουν σε αδιέξοδο στο εσωτερικό του όγκου της πυραμίδας, τα σημεία αποτέλεσαν από την αρχή αντικείμενο έρευνας των επιστημόνων αλλά και των απανταχού «πυραμιδολόγων».

Την αρχή έκανε ο Luca Miatello, ανεξάρτητος επιστήμονας ειδικός στα αρχαία αιγυπτιακά μαθηματικά, ο οποίος βλέπει στα σύμβολα αριθμούς σε ιερατική γραφή. Από δεξιά προς τα αριστερά λοιπόν, ο δρ. Miatello διαβάζει τα σύμβολα 100, 20 και 1, που αποδίδουν τον αριθμό 121. Στον αριθμό αυτό βλέπει την απόδοση του μήκους της τομής που θα έφτανε τους 121 βασιλικούς πήχεις (αγγλ. cubits, αιγ. “meh”), ενώ στηρίζει την άποψη αυτή με βάση παλαιότερη διαπίστωσή του ότι στα σχέδια της Μεγάλης Πυραμίδας απαντούν πολλαπλάσια του 7, του 9 και του 11 σε πήχεις. Επιφανείς ερευνητές, μεταξύ των οποίων ο James P. Allen (Πανεπιστήμιο Brown), επιδοκιμάζουν την παρατήρηση του Miatello ενώ και ο Zahi Hawass υποστηρίζει ότι τα σύμβολα είναι είτε αριθμοί είτε χαρακτηριστικά «τεκτονικά σημεία», τα οποία οι χτίστες χρησιμοποιούσαν κατά την κατασκευή των μνημείων για να επισημαίνουν τρόπο, σημείο ή σειρά τοποθέτησης δόμων. Εξυπηρετούσαν δηλαδή πρακτικούς σκοπούς και δεν είχαν καμία θρησκευτική ή μεταφυσική χροιά.
Επιπλέον στοιχεία για το θέμα αναμένονται τον προσεχή Αύγουστο, οπότε ο Τζέντι θα ξαναμπεί στην πυραμίδα για περισσότερες φωτογραφίες!

arxaiologia.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 13 Ιουνίου

Γεγονότα
1381: Ο Γουάτ Τάιλερ ηγείται της Εξέγερσης των Χωρικών στην Αγγλία, απαιτώντας λιγότερους φόρους από τον βασιλιά Ριχάρδο Β'. Πρόκειται για την πρώτη λαϊκή εξέγερση που έχει καταγραφεί στην αγγλική ιστορία.

1525: Ο Μαρτίνος Λούθηρος παντρεύεται την Καταρίνα φον Μπόρα, αψηφώντας το δόγμα της Καθολικής Εκκλησίας για την αγαμία του κλήρου.

1821: Νίκη των Ελλήνων στη μάχη του Λάλα.

1930: Η πρώτη αποικία γυμνιστών ιδρύεται στις ΗΠΑ.

1956: Η Ρεάλ Μαδρίτης νικά στο Παρίσι τη Ρεν με 4-3 και κατακτά το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

1968: Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη γωνία των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

Γεννήσεις

1831: Τζέιμς Κλαρκ Μάξγουελ, άγγλος φυσικός, ο οποίος το 1873 διατύπωσε τους βασικούς νόμους της ηλεκτρομαγνητικής. [θαν. 5/11/1879]

1865: Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, ιρλανδός ποιητής και δραματουργός. Βραβεύθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1923. [θαν. 28/1/1939]

1888: Φερνάντο Πεσόα, πορτογάλος ποιητής και συγγραφέας. [θαν. 30/11/1935]

Θάνατοι

1977: Γεώργιος Κοτζιάς, διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής, με σημαντικό έργο στην καταπολέμηση του «Πάρκινσον» και του καρκίνου. [γεν. 1920]

1986: Ντιν Ριντ, διεθνούς εμβέλειας ροκ σταρ, ηθοποιός και αγωνιστής της ειρήνης. [γεν. 22/9/1938]

1986: Μπένι Γκούντμαν, αμερικανός μουσικός, ο «βασιλιάς του σουίνγκ». [γεν. 30/5/1909]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προφητικό άρθρο από το 2003: Τα σχέδια του Σόρος για την Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2003 ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Κούρος, δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο στο περιοδικό «ΓΥΝΑΙΚΑ». Τότε πολλοί ήταν εκείνοι που το θεώρησαν «συνομωσιολογικό». Ξέρετε ποιοι, τα παπαγαλάκια του συστήματος που προσπαθούν να εμφανίσουν ως «γραφική» και «εξωπραγματική» κάθε αποκάλυψη.
Σήμερα, επτά χρόνια μετά, είναι απλώς η πραγματικότητα. Διαβάστε το…

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2003

Από τον ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΟ

Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του.

Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο. Κατά καιρούς βγαίνουν διάφορα σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Σενάρια που εκπονούνται από τους σχεδιαστές της εξωτερικής πολιτικής κάθε κράτους ή από διάφορα think tank που ερευνούν επάνω στα γεωπολιτικά δεδομένα.

Οι κυριότερες μέχρι στιγμής πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα, είναι …

στον πολιτιστικό τομέα, στον οικονομικό και στον πολιτικό. Ο στρατιωτικός τομέας δεν υφίσταται τον ίδιο βαθμό πίεσης διότι η στρατιωτική δυνατότητα της Ελλάδας θεωρείται ικανή.

Τα γεωπολιτικά σχέδια των μητροπολιτικών χωρών εκπονούνται σε δεδομένη στιγμή για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα σε βάθος χρόνου. Γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες αδυναμίες του ελληνικού λαού αυτά τα σχέδια λαμβάνουν κατά κύριο λόγο υπόψη τον οικονομικό τομέα ( π.χ. ορατά τα αποτελέσματα του πρόσφατου χρηματιστηριακού κραχ) και τον πολιτιστικό.

Ο πολιτιστικός τομέας είναι πολύ σημαντικός για την διατήρηση της ελληνικής ιδιοπροσωπίας και γι’ αυτό οι πιέσεις προς αυτή την πλευρά είναι διαρκείς και συνεπείς για τουλάχιστον δύο δεκαετίες και θα συνεχίσουν για αρκετές δεκαετίες ακόμα, έως ότου ομογενοποιηθούμε μέσα στη δίνη της παγκοσμιοποίησης.

Η εσωτερική αντίσταση του ελληνικού λαού ίσως ήταν αυτή που ανάγκασε τον σπουδαίο γεωπολιτικό σχεδιαστή Σ. Χάντιγκτον να μας τοποθετήσει πολιτισμικά στην πλευρά της Ανατολής όταν κατασκεύαζε τον γεωπολιτικό χάρτη που διαχώριζε την Ανατολή από τη Δύση.

Ο Χάντιγκτον δεν είναι ο μοναδικός σχεδιαστής γεωπολιτικών μοντέλων στις Η.Π.Α. Είναι αρκετά τα κέντρα που σχεδιάζουν και προωθούν τα σχέδια τους ανάλογα με τις εκάστοτε επικρατούσες πολιτικές ισορροπίες. Ένα άλλο σενάριο είχε εκπονηθεί από το αμερικανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Ερευνών RAD και είχε δεί το φως της δημοσιότητας το 1998, το οποίο μιλούσε για ελληνοτουρκικό πόλεμο που θα ξεσπούσε το 2003. Αφορμή γι’ αυτόν τον πόλεμο θα ήταν επεισόδια που θα ξεσπούσαν στην περιοχή της Θράκης, τα οποία θα δώσουν την αφορμή στα τουρκικά στρατεύματα να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος για να προασπίσουν τους μουσουλμάνους δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας. Αυτός ο σχεδιασμός για ουδέτερη ζώνη στη Θράκη υπήρχε από το 1945 και είχε εκπονηθεί από γερμανικά γεωπολιτικά κέντρα και όπως φαίνεται αυτούς τους σχεδιασμούς τους υιοθέτησαν σήμερα οι Αμερικανοί.

Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφορούσαν διάφοροι χάρτες αμερικανικής πάλι υποστηρίξεως που έφεραν την Μακεδονία αποκομμένη από τον ελληνικό κορμό και ενσωματωμένη στα Σκόπια. Μάλιστα το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων μιλούσε ξεκάθαρα για τις στρατηγικές βλέψεις αυτές των Σκοπιανών. Σήμερα φαίνεται πως έχουν ατονήσει λόγω των εξελίξεων. Τα ίδια πάνω κάτω σχέδια για τη Μακεδονία έχουν και οι Βούλγαροι εθνικιστές παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια τα έχουν απεμπολήσει λόγω της δεινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

Εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια κυκλοφορούν χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας που έχουν προσαρτημένη όλη την Ήπειρο. Μάλιστα, στα διάφορα διπλωματικά γραφεία οι Αλβανοί πολιτικοί κυκλοφορούσαν απόψεις για διεκδικήσεις και δικαιώματα επί της αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Ένα άλλο σχέδιο που εκπονήθηκε πάλι σε αμερικανικά γραφεία αφορούσε στη δημιουργία των Ηνωμένων Βαλκανικών Κρατών, κατά το αμερικανικό πρότυπο. Ένα σχεδίασμα που θα απέκοπτε τα Βαλκάνια από την υπόλοιπη Ευρώπη, θα απέκοπτε οριστικά τη Ρωσία από το Αιγαίο και θα ελεγχόταν εξ’ ολοκλήρου από τα αμερικανικά κέντρα αποφάσεων.

Ένα τελευταίο σενάριο για το μέλλον του ελληνικού χώρου και του ελληνικού έθνους έχει τεθεί υπό την αιγίδα του διαβόητου Τζ. Σόρος, ο οποίος για περισσότερο από μια δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των Βαλκανίων με τα διάφορα ιδρύματα του και τις χρηματιστηριακές του επιχειρήσεις. Το σχέδιο αυτό έχει αρκετές δεκαετίες ορίζοντα υλοποίησης και προβλέπει:

Α. αγορά εδαφών που θα φτάσουν το 30% των εκτάσεων.

Β. εξαγορά των ελληνικών τραπεζών;

Γ. εκμηδένιση της ελληνικής βιομηχανίας ;

Δ. μείωση της αγροτική παραγωγής στο ελάχιστο δυνατό όριο

Ε. εξαγορά των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων και μεταβολή της Ελλάδας σε κέντρο τουρισμού φθηνού επιπέδου

Στ. λαθρομετανάστες θα καταλάβουν τους ακατοίκητους χώρους της ελληνικής υπαίθρου

Ζ. Έλληνες εργάτες και διανοούμενοι θα διευκολύνονται να μεταναστεύσουν στις βαλκανικές και στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η. έλεγχος των εσόδων από την πορνεία και τα ναρκωτικά.

Αυτό είναι το «μαύρο» σενάριο των νέων αμερικανικών γεωπολιτικών σχεδιασμών, αλλά δεν θα κλείσουμε μ’ αυτό. Θα κλείσουμε με την άποψη του καθηγητή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Ι. Μάζη ο οποίος αποδέχεται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αισιοδοξούμε. Ο Ι. Μάζης θεωρεί ότι όταν λυθούν σοβαρά γεωπολιτικά ζητήματα που αφορούν πρώτα απ’ όλα το ξεμπέρδεμα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή, την ασφαλή επιβίωση του Ισραήλ, την εξασφάλιση του Ανατολικού Αιγαίου ως ασφαλούς διόδου των πετρελαίων της Κασπίας, τον εκδυτικισμό της Τουρκίας, γεγονότα που έχουν δρομολογηθεί σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, τότε στην χώρα μας θα υπάρξει ηρεμία και θα λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που σήμερα την ταλανίζουν. Είδομεν.


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ

Πριν λίγους μήνες , ο αστρολόγος  Κώστας  Διαμαντής, σε μια εκπομπή που τον ρώτησαν τι προβλέπει για το πολιτικό μέλλον της χώρας, είπε υπό τύπον αινίγματος  : 
 
"Αυτός   που γεννήθηκε ανήμερα  του Αγίου Μνημονίου θα φύγει εξ αιτίας του μνημονίου  αφού γιορτάσει τα πεντηκοστά ένατα   γενέθλιά του"
 
Πρόσφατα κάποιος απεκάλυψε ότι  στις 16 Ιουνίου  2011 συμπίπτουν τα πεντηκοστά ένατα γενέθλια του Πρωθυπουργού  και η μνήμη   του Αγίου Μνημονίου,  με αποτέλεσμα να λυθεί  το αίνιγμα που είχε βάλει ο αστρολόγος και εξ αιτίας των γνωστών εξελίξεων  να εξετάζουμε όλο και πιο   σοβαρά το ενδεχόμενο να βγει αληθινή η   πρόβλεψη, ιδιαίτερα τώρα που   πλησιάζουμε την επίμαχη ημερομηνία.
 
               
Η λύση όμως του αινίγματος  σε συνδυασμό με την προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, μου  ενέπνευσε  το παρακάτω σατυρικό ποίημα,  που νομίζω αξίζει να δημοσιεύσετε.
 
 
Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
με κανό θα φύγει ο Γιώργος
που μας βγήκε  μυθολόγος 
ά ρε  κάλπη είσαι   τζόγος

Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
φεύγει  ο Θόδωρος ο μπόγος
ο φαγάνας   μπουρδολόγος 
ας τον δει  διαιτολόγος

Τόπε - τόπε ο Διαμαντής
πάει κι'   ο  «αλχημιστής» 
του πρες-ρούμ   Πεταλωτής
πού χει     αυτί  Πινακωτής

Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
περί της Οικονομίας λόγος
είν' ο Τσάρος μας ο Γιώργος
μούφα οικονομολόγος
 
 
Τόπε -τόπε ο Αστρολόγος
στους «τριακόσιους» πέφτει λόγος 
να ψηφίσουν αναλόγως 
μην τους μείνει «στάμπα» ο ψόγος
 
 
    Ναι, μου  λέει ο αστρολόγος
μόλις τούρτα κόψει ο Γιώργος
με πενηνταεννιά κεράκια, 
Θα τον ζώσουν τα φιδάκια
 
 
Μα τον Άγιο Μνημόνιο
δεν   αντέχω το μνημόνιο
Και γι αυτό συντρέχει λόγος 
νάχει δίκιο ο αστρολόγος.

Από e-mail που λάβαμε από αναγνώστρια
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέο ραντεβού των Αγανακτισμένων για το πρωί της Τετάρτης

Περισσότεροι από 30.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν για 19η ημέρα στο Σύνταγμα, δίνοντας δυναμικό παρών στο τρίτο κατά σειρά ευρωπαϊκό ραντεβού.

Με σύνθημα "δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θάμαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία", οι Αγανακτισμένοι της πλατείας Συντάγματος, βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου.

Πολλές ήταν και οι ομαδες διαδηλωτών από πολλές πλατείες της Αττικής που κατέφθασαν στο Σύνταγμα, στο πλευρό των Αγανακτισμένων του κέντρου.

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού των Αγανακτισμένων θα είναι την Τετάρτη με τους διαδηλωτές να απευθύνουν κάλεσμα για αποκλεισμό της Βουλής.
Στις 7 το πρωί της Τετάρτης, οι Αγανακτισμένοι έχουν προαναγγείλει τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στο Σύνταγμα, μια στο Παναθηναικό Στάδιο και μια στη στάση του Μετρό στον Ευαγγελισμό. Από αυτά τα τρία σημεία, θα ξεκινήσει η περικύκλωση της Βουλής.

Πιστοί στο ραντεβού τους στην πλατεία του Λευκού Πύργου ήταν την Κυριακή και οι Αγανακτισμένοι της Θεσσαλονίκης, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από νωρίς το απόγευμα.
Με σύνθημα «Δεν φεύγουμε εάν δεν φύγουν αυτοί» πολίτες κάθε ηλικίας και κοινωνικής διαστρωμάτωσης άρχισαν να κατεβαίνουν σταδιακά μετά τις 6 το απόγευμα και υπό δυνατή βροχόπτωση στο Λευκό Πύργο, ενώνοντας τις φωνές τους με αυτές των άλλων ευρωπαίων πολιτών στο πλαίσιο της τρίτης πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων.
Φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας κατά της κυβερνητικής πολιτικής παρέμειναν στην πλατεία λευκού Πύργου έως τις 8.30 οπότε συγκροτήθηκαν σε πορεία και κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ’ όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.

protothema.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Guardian: Ακραίος φορολογικός μαζοχισμός στην Ελλάδα

Βαρύ το τίμημα για τη διάσωση της ευρωζώνης

Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει βαρύ τίμημα, ενώ η ευρωζώνη προσπαθεί να προστατεύσει τις απερίσκεπτες τράπεζες. Το πρόγραμμα μεγαλύτερης λιτότητας που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμεύσει μόνο για να κρύψει τις καταστροφικές συνέπειες του ανεύθυνου δανεισμού, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».

Το δημοσίευμα σχολιάζει εκτενώς την έντονη ανησυχία των πολιτών που αντιδρούν στο νέο μνημόνιο και στα επιπρόσθετα μέτρα, ενώ τονίζει τις καταστροφικές συνέπειες που είχε η συμβολή του ΔΝΤ σε άλλες χώρες, όπως στην Ασία.

«Ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων έχει εκτοξευθεί κατά 40% τους τελευταίους 12 μήνες, με το ποσοστό των ανέργων να ανέρχεται σήμερα πάνω από 16%», αναφέρει ο Guardian. «Ωστόσο, τα τελευταία σχέδια της κυβέρνησης προβλέπουν επιπλέον τέσσερα χρόνια λιτότητας, μειώνοντας το έλλειμμα από 10,5% του ΑΕΠ σε 7,5% φέτος και στο 1% μέχρι το 2015. Πρόκειται για ακραίο φορολογικό μαζοχισμό, που δεν πρόκειται να λειτουργήσει», είναι το καυστικό σχόλιο της εφημερίδας.

Κατά την ίδια στιγμή η ανάπτυξη της οικονομίας είναι ρηχή, καθώς αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,2% το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ η ύφεση έφτασε το 5,5%. «Ωστόσο, ενώ η Ελλάδα καταπίνει το φάρμακο, γίνεται πιο σαφές (όπως πολλοί οικονομολόγοι και επενδυτές υποστηρίζουν εδώ και μήνες) ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο να αντιμετωπισθεί η βραχυπρόθεσμη ρευστότητα, αλλά η κρίση φερεγγυότητας. Με την οικονομική συρρίκνωση η Ελλάδα απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πληρώσει τα χρέη της», σημειώνει η εφημερίδα.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα 1η στην Ευρώπη σε πνιγμούς

"Ο παιδικός πνιγμός είναι σιωπηλός". Η φράση αυτή πρέπει να ειπωθεί δυνατά. Τόσο δυνατά, που να ακουστεί παντού, για να μην εφησυχάζουν οι γονείς, όταν βρίσκονται σε παραλίες ή πισίνες με τα παιδιά τους. Αρκούν μερικά δευτερόλεπτα για να χαθεί η ζωή ενός παιδιού στο νερό. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι πνίγονται και δεν προλαβαίνουν να αντιδράσουν. Συνήθως παρακολουθούν το φαινόμενο, ενώ το βιώνουν.
"Η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους από πνιγμούς, αναλογικά με τον πληθυσμό της. Κάθε χρόνο χάνονται περίπου 400 άτομα από πνιγμούς", αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας, ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.
"Δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε τον κόσμο, αλλά κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα, που έχει 700-800 πολυσύχναστες παραλίες, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε τεράστια ευθύνη και ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε άγνοια", επισημαίνει.
"Στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν λαμβάνονται τα απλά μεν, πολύ βασικά δε, προληπτικά μέτρα: Συνεχής επιτήρηση των παιδιών και να είναι νηστικά τουλάχιστον 3 ώρες πριν από το μπάνιο", προσθέτει.
Με τα παιδιά δεν πρέπει να αισθάνεται ποτέ κάποιος σίγουρος, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΝΑΚ. Όχι μόνο επειδή ο πνιγμός τους είναι σιωπηλός, αλλά επειδή λειτουργούν πολλές φορές παρορμητικά στη θάλασσα ή στην πισίνα και μπορεί να παρασυρθούν και να χτυπήσουν. Ειδικά στις ηλικίες από 10 έως 15 ετών -και περισσότερο στα αγόρια- συμβαίνουν πολλά ατυχήματα, που οδηγούν σε πνιγμούς.
Ένα ακόμη βασικό στοιχείο είναι, ότι οι άνθρωποι πρέπει να τηρούν με ευλάβεια το όριο των τριών ωρών χωρίς φαγητό, πριν από το μπάνιο. Αν κάποιος έχει φάει, μπορεί να πνιγεί είτε από παλινδρόμηση είτε από ανακοπή καρδιάς. "Ακόμη και μια πολύ μικρή ποσότητα μπορεί να αποβεί μοιραία. Σπάνιο μεν, αλλά έχει συμβεί", τονίζει ο κ. Γιοβανίδης.
Τα Ελληνόπουλα δεν ξέρουν μπάνιο
Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνες της ΕΝΑΚ, διαπιστώνεται ότι τα Ελληνόπουλα, αλλά και οι ενήλικες δεν γνωρίζουν να κολυμπούν. "Επειδή στην Ελλάδα οι παραλίες μας είναι βατές και ενδείκνυνται για μπάνιο, νομίζουμε όλοι ότι η θάλασσα είναι 'πλατσούρισμα' και δεν αντιμετωπίζουμε σοβαρά κάποια πράγματα", επισημαίνει ο κ. Γιοβανίδης.
"Η θάλασσα έχει θάνατο. Το λέω εγώ, που είδα στα χέρια μου να πεθαίνουν άνθρωποι κάθε ηλικίας", συμπληρώνει.
"Τα Ελληνόπουλα, δυστυχώς, δεν γνωρίζουν μπάνιο. Καλό είναι, όμως, από την ηλικία των τριών ετών να φροντίζουν οι γονείς τους, ώστε να δέχονται την απαραίτητη εκπαίδευση από ειδικούς", τονίζει.
Σύμφωνα με τη γιατρό Αντωνία Μουτάφη, συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας και Πρόληψης των Ατυχημάτων σε Παιδιά και Νέους (ΚΕΠΠΑ), το 2009 στην Ελλάδα καταγράφτηκαν 386 πνιγμοί, εκ των οποίων οι 259 αφορούσαν αγόρια, ενώ μόνο 127 κορίτσια. Τα στοιχεία αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
"Σε βάθος 10ετίας πάντοτε οι πνιγμοί των αγοριών ήταν περισσότεροι (σχεδόν διπλάσιοι) από αυτούς των κοριτσιών. Αυτό ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης", σημειώνει και διευκρινίζει: "Πιθανώς αυτό να οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία των αγοριών, που είναι από τη φύση τους πιο παρορμητικά και τολμηρά".
"Οι ηλικίες σε μεγαλύτερο κίνδυνο, πάντως, είναι τα νήπια (1-5 ετών) και οι υπερήλικες (άνω των 65 ετών), στους οποίους συντρέχουν λόγοι υγείας, που προκαλούν τους πνιγμούς (π.χ. καρδιακή ανακοπή)", αναφέρει.
"Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει μείωση των πνιγμών, στην Ελλάδα υπήρχε μια μικρή αύξηση από το 2006 από 1,71/100000 πληθυσμού σε 2,52/100000 πληθυσμού. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 1,21/100000 πληθυσμού" επισημαίνει.
Έλλειψη σε ναυαγοσώστες
Την ώρα που στη χώρα μας, κάθε καλοκαίρι, η δεύτερη αιτία θανάτου από ατυχήματα είναι οι πνιγμοί, μετά τα τροχαία, δεν υπάρχουν άνθρωποι να στελεχώσουν τις θέσεις των ναυαγοσωστών.
Παρά το γεγονός ότι είναι μια εποχική εργασία που αμείβεται καλά, φαίνεται πως δεν υπάρχει ανταπόκριση.
"Βάσει του νόμου, κάθε δήμος πρέπει να προσλαμβάνει ναυαγοσώστες από την 1η Ιουνίου έως την 31η Αυγούστου. Δυστυχώς, όμως, σήμερα δεν καλύπτονται οι ανάγκες μας ούτε κατά 50%, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να στελεχώσουν τις θέσεις", υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΕΝΑΚ.
"Σε μια περίοδο που η χώρα μαστίζεται από την ανεργία, ούτε για την Αττική δεν βρίσκουμε ναυαγοσώστες. Δεν αναφέρομαι σε απομακρυσμένα μέρη, μιλάω για την Αττική", τονίζει.
"Θέλω να πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί πολλοί δεν το γνωρίζουν και όχι γιατί αδιαφορούν. Παρόλα αυτά, δεν είναι μια απλή δουλειά. Είναι περισσότερο λειτούργημα. Αυτός που θα το κάνει πρέπει να έχει όρεξη και να είναι υπεύθυνος, να έχει την αίσθηση του καθήκοντος. Δεν μπορείς να το κάνεις μόνο για τα χρήματα", διευκρινίζει.
Για να γίνει κάποιος ναυαγοσώστης πρέπει να είναι από 18 έως 45 ετών για τη θάλασσα και έως 65 για την πισίνα. Εκπαιδεύεται για δύο εβδομάδες, προκειμένου να πάρει το πτυχίο του επαγγελματία ναυαγοσώστη. Στη συνέχεια, πρέπει να βγάλει δίπλωμα για ταχύπλοο σκάφος και να δώσει εξετάσεις στο λιμεναρχείο. Όλη αυτή η διαδικασία στοιχίζει περίπου 800 ευρώ. Η αμοιβή του ναυαγοσώστη κυμαίνεται από 1000 έως 2000 ευρώ το μήνα, για 7ωρο ωράριο, ενώ του εξασφαλίζουν και τη διαμονή.
Σύμφωνα με το διευθυντή της ΕΝΑΚ, σε κάθε πισίνα θα πρέπει να υπάρχει, όπως ορίζει ο νόμος, επόπτης ασφαλείας, δηλαδή επαγγελματίας ναυαγοσώστης. Καθένας έχει το δικαίωμα αυτό, να το ζητεί και να το διεκδικεί.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Στο χέρι σας να αποτρέψετε τη στάση πληρωμών"

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της πτώχευσης αφήνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιενς Βάιντμαν, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πιάσει τους στόχους του κοινού προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Εκτιμά επίσης ότι και αδυναμία πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας δεν θα συνιστούσε νομισματική απειλή για το ευρώ.
Επισημαίνει μάλιστα ότι η αποτροπή της στάσης πληρωμών εξαρτάται κυρίως από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού.
"Θα υπάρξει εκτενής βοήθεια αλλά υπό αυστηρούς όρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ευρείες και ταχείες ιδιωτικοποιήσεις. Εάν δεν υλοποιηθούν οι αναληφθείσες δεσμεύσεις θα εκλείπει η βάση για περαιτέρω μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας", τόνισε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag.
Σημειώνει πως την απόφαση αυτή θα έχει λάβει η Ελλάδα και θα υποστεί σίγουρα τις δραματικές οικονομικές συνέπειες μιας στάσης πληρωμών.
"Δεν θεωρώ μια τέτοια απόφαση ιδιαίτερα συνετή και θα ήταν σίγουρα μια δύσκολη κατάσταση για τους εταίρους. Αλλά το ευρώ και στην περίπτωση αυτή θα παραμείνει σταθερό", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Bundesbank.
Υπογραμμίζει παράλληλα την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να σταματήσει το πρόγραμμα αγορά ομολόγων επισφαλών χωρών της Ευρωζώνης.
"Πραγματικότητα είναι ότι εδώ και δέκα εβδομάδες δεν αγοράζουμε ομόλογα χωρών που είναι σε κρίση και την απόφαση αυτή τη θεωρώ σωστή", σημείωσε ο Γιενς Βάιντμαν που συμμετέχει και στο συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Απορρίπτει κάθε σκέψη για υποχρέωση των ιδιωτών πιστωτών να συμμετάσχουν στο κόστος του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα.
"Θα χαιρέτιζα μια εθελοντική λύση, διότι και οι πιστωτές έχουν ένα ενδιαφέρον για τη σταθερότητα. Ωστόσο δεν θα πρέπει να έχουμε υψηλές προσδοκίες, καθώς ήδη τώρα δεν υπάρχουν πολλά ελληνικά ομόλογα σε ιδιώτες επενδυτές εκτός Ελλάδας".
Εκτιμά ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει το φιλόδοξο πρόγραμμα εξυγίανσης έτσι όπως έχει συμφωνηθεί με τη διεθνή κοινότητα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα χρέους.
Επικαλείται μάλιστα το παράδειγμα των βαλτικών χωρών, οι οποίες μέσω ενός σκληρού προγράμματος εξυγίανσης επανήλθαν σε επιτυχή πορεία ανάπτυξης.
Αναφορικά με τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατά του προγράμματος προσαρμογής δηλώνει ότι έχει "κατανόηση ότι ο κόσμος σε δύσκολες εποχές δυσφορεί και το δείχνει. Αλλά ένα είναι σίγουρο: το τωρινό πρόγραμμα προσαρμογής είναι αναπότρεπτο, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστικότερη και να βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...