Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Έξυπνη ιδέα για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας στην Αυστραλία


Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, που λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας στην Αυστραλία, θα πρέπει να αναφέρεται στους σχολικούς ελέγχους και το βάρος του μαθητή για να ελέγχεται!

Αυτό προτάθηκε σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας από τον πρώην πρύτανη του πανεπιστημίου Μελβούρνης, καθηγητή Ντέιβιντ Πένιγκτον.


«Η αναφορά του βάρους στους σχολικούς ελέγχους θα δώσει τη δυνατότητα σε δασκάλους και γονείς να παρακολουθούν την διατροφή αλλά και την άσκηση των μαθητών, καθώς και η παχυσαρκία αρχίζει από την παιδική ηλικία» είπε ο καθηγητής Πένιγγκτον.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να αυξήσει τον ΦΠΑ για όλες τις τροφές που είναι πλούσιες σε λιπαρά.

Ο ομογενής πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αυστραλίας, Άντζελο Γαβριελάτος, συμφώνησε ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της παχυσαρκίας αλλά πρόσθεσε ότι «χρειάζονται υποδομή και έξτρα πόρους».




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Του «μίλησε» ο Θεός και φτιάχνει κιβωτό!


Ο Ρίτσαρντ Γκριν διάβαζε τη Βίβλο ένα βράδυ του 1974, όταν του «μίλησε» ο Θεός.


«Ρίτσαρντ, υπήρξε μια κιβωτός και έτσι πρέπει να ξαναγίνει, χτίσε την τώρα εσύ ως τη νέα σου εκκλησία», υποστηρίζει ο ιερέας από το Μέριλαντ ότι έλεγε η θεϊκή εντολή.

Δύο χρόνια αργότερα, το 1976, ξεκίνησε την κατασκευή της νέας κιβωτού. «Είμαι σαν τον Νώε. Με κοροϊδεύουν, όπως κορόιδευαν τον Νώε. Όμως, όπως ήρθε κατακλυσμός, θα έρθει και ο Χριστός».

Εδώ και 40 χρόνια ο Γκριν χτίζει την κιβωτό, χωρητικότητας 17.000 θέσεων. Όμως, μετά από έξοδα 3 εκατομμυρίων δολαρίων, το έργο δεν θα είναι έτοιμο πριν από την 21η Δεκεμβρίου.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...