Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Χείμαρρος τα μηνύματα των νέων στο twitter ,ως ένδειξη συμπαράστασης στον 20 χρονο Νίκο."Ήμουν κι εγώ φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήμουν εκεί το 2008."




Με το μήνυμα : "Ήμουν κι εγώ φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήμουν εκεί το 2008."  έχουν κατακλύσει το τουίτερ δεκάδες νέοι ανά την Ελλάδα.  

Τα νέα παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, καταλογίζουν με αυτό τον τρόπο,  την ευθύνη, για την οργή και τις πληγές στην ψυχή του Νίκου Ρωμανού,  στην τραγική παρουσία του την στιγμή της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 .

Νέα παιδιά λίγο πάνω λίγο κάτω από την ηλικία του Νίκου και του Αλέξη ,  προσπαθούν να συμπαρασταθούν στον 20 χρονο που σύμφωνα με τους οικείους του,  άλλαξε δραματικά ως χαρακτήρας ,  από την μαύρη εκείνη μέρα.

Μέσα σε λίγες  ώρες  το μήνυμα που ξεκίνησε από μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει εξαπλωθεί και σε πολλές άλλες και οι νέοι στέλνουν την δική τους ερμηνεία στην βία που μπορεί να αλλοιώσει τους ανθρώπους ειδικά  όταν την βιώνουν στην κρίσιμη ηλικία των 16 ετών.

Πηγή TheSnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατασκευάζουν «πιστό αντίγραφο» του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω υπολογιστών

Κατασκευάζουν «πιστό αντίγραφο» του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω υπολογιστών



Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια για τους επιστήμονες και η νευροεπιστημονική έρευνα δεν σταματά ποτέ , ενώ το τελευταίο μεγαλόπνοο πρόγραμμα εν ονόματι Human Brain Project να γεννάει ελπίδες.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός ακριβούς «αντιγράφου» του ανθρώπινου εγκεφάλου μέσω υπερυπολογιστών ώστε να δημιουργηθεί μία νέα υπολογιστική υποδομή που θα δώσει νέα ώθηση στη νευροεπιστήμη, της ιατρική και την τεχνολογίας υπολογιστών.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα βρίσκεται υπό την αιγίδα της Κομισιόν, έχει χρηματοδότηση 1,6 δισεκατομμυρίων, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 200 ερευνητές από 80 ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Το Human Brain Project αναμένεται να έχει διάρκεια δέκα ετών, ωστόσο, παρά τα μεγέθη παραμένει άγνωστο ότι αυτά θα είναι επαρκή.
Απώτερος στόχος της χαρτογράφησης των δισεκατομμυρίων νευρώνων είναι να δώσει απαντήσεις σε θέματα όπως η ανθρώπινη μνήμη, η κατάθλιψη, το Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ.
Μάλιστα οι ερευνητές παρομοιάζουν την έκταση και τη φιλοδοξία του εγχειρήματος με αυτή του πειράματος του Μεγάλου Επιπταχυντή Αδρονίων του CERN.
«Η κατανόηση του ανθρωπίνου εγκεφάλου είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επιστήμης του 21ου αιώνα. Εάν ανταπεξέλθουμε στην πρόκληση, θα κερδίσουμε σημαντικές γνώσεις πάνω στο τι ακριβώς μας κάνει ανθρώπους, θα αναπτύξουμε νέες θεραπείες για ασθένειες του εγκεφάλου και θα δημιουργήσουμε νέες επαναστατικές τεχνολογίες υπολογιστών.
Η σύγχρονη τεχνολογία υπολογιστών μας έχει φέρει κοντά σε αυτούς τους στόχους» αναφέρεται σχετικά στην περιγραφή του οράματος και των σκοπών του Human Brain Project.
Το τελικό αποτέλεσμα, όπως περιγράφεται, δεν θα είναι «απλά η νέα κατανόηση του εγκεφάλου», αλλά η «μεταμόρφωση του ICT» (Information and Communications Technology).


Πηγή:TheSnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία - Ανακοίνωσε έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου και Ελλάδας




- ΘΑ ΨΆΞΕΙ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΆΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΚΎΠΡΟΥ – ΕΛΛΆΔΑΣ Η ΤΟΥΡΚΊΑ.
- ΕΠΙΣΤΡΆΤΕΥΣΕ ΝΟΡΒΗΓΙΚΌ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΌ ΣΚΆΦΟΣ
- ΤΗΝ ΆΝΟΙΞΗ ΟΙ ΈΡΕΥΝΕΣ 








Σύμφωνα με την "Χουρριέτ", τις έρευνες θα διενεργήσει το νέο νορβηγικό σεισμολογικό σκάφος "Πολάρκους" το οποίο απέκτησε η Τουρκία μετά το "Πίρι Ρέις".

Το σκάφος, το οποίο αναμένεται να πλεύσει στην Ανατολική Μεσόγειο στις αρχές Μαρτίου, συνοδευμένο από πολεμικά πλοία, θα διενεργήσει έρευνες στα τεμάχια 1, 4, 5, 6, και 7, της κυπριακής ΑΟΖ, καθώς και στο τεμάχιο 12, το οποίο η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δήθεν ανήκει στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους.
Σύμφωνα με τη "Χουρριέτ", έρευνες θα διενεργηθούν και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας, μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου.

Το σκάφος στοίχισε στην Τουρκία 150 εκατομμύρια δολάρια, έχει μήκος ογδόντα-πέντε μέτρα και διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, με δυνατότητα να προβαίνει σε τρισδιάστατες έρευνες σε βάθος μέχρι και έξι χιλιομέτρων.
Με εντολές του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, το σκάφος θα βαφτεί με τα εθνικά χρώματα της Τουρκίας.

Πηγή newsit.com.cy
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Γ. Στουρνάρα!



Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της είδησης ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έγινε παραλήπτης ενός φακέλου, που περιείχε μια σφαίρα και ένα απειλητικό για τη ζωή του σημείωμα.

«Απρόβλεπτες οι συνέπειες για εσάς και τους εντολείς», αναφέρεται κατά πληροφορίες στο απειλητικό κείμενο που συνόδευε τη σφαίρα που εστάλη στον κ. Στουρνάρα.

Κανείς δεν γνωρίζει αν πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση ή αν πρόκειται για απειλή από συμφέροντα που θεωρούν ότι θίγονται, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και κάποιος αγανακτισμένος από τα οικονομικά μέτρα πολίτης.
 
Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία όχι μόνο στο υπουργείο Οικονομικών και στο περιβάλλον του κ. Στουρνάρα, αλλά γενικότερα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Καθώς φαίνεται, η όξυνση του κλίματος, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο δημόσιο βίο, τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο...

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η ιστοσελίδα antinews.

Όπως είναι φυσικό, στην Αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός, μετά το φάκελο με σφαίρα που έφθασε περίπου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών. 

Ο φάκελος με τη σφαίρα παρελήφθη από αστυνομικούς και οδηγήθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι πληροφορίες λένε πως μέσα στο φάκελο υπήρχε ένα σημείωμα, που έφερε την υπογραφή «Κρητική Επανάσταση». 

Το φάκελο παρέλαβε η γραμματέας του υπουργού και αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία. 

Πηγή TheSnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πως θα φορολογούνται τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ


Mε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, τροποποιείται η φορολόγηση των κερδών των παικτών του ΟΠΑΠ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σήμερα, τα κέρδη των παικτών του ΟΠΑΠ φορολογούνται με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ.

Πλέον, η φορολογία των κερδών διαμορφώνεται στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.

Η απόφαση αυτή, όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της
Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία -σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών- απάντησε θετικά.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Κεφαλικός φόρος” ως το 2018! - 10 δισ. ευρώ τα μέτρα στο νέο μεσοπρόθεσμο


- “Τρύπα” 1,2 δισ. φέρνει νέο φόρο στα ακίνητα για όλους

- Τα αγροτεμάχια μπαίνουν στο στόχαστρο για να αυξήσουν τα έσοδα

- 14 δισ. ευρώ τα νέα μέτρα στα επόμενα πέντε χρόνια

- Η τρόικα ξανάρχεται για επιθεώρηση τις επόμενες ημέρεςΗ... εξίσωση δεν βγαίνει. Το οικονομικό επιτελείο προϋπολόγισε και για τα επόμενα έτη ποσό 3,2 δισ. ευρώ από φόρους ακινήτων.

Με μια διαφορά. Εφέτος οι ιδιοκτήτες πληρώνουν επιπλέον 1,2 δισ. ευρώ λόγω του ΦΑΠ παρελθόντων ετών. Ο εν λόγω φόρος δεν θα υπάρχει όμως τα επόμενα χρόνια και έτσι προκύψει... τρύπα.

Η τρόικα καταφτάνει τις επόμενες ημέρες για την επιθεώρηση του μεσοπρόθεσμου και αυτή η τρύπα θα φανεί.

Ο νέος ενιαίος φόρος που ακόμη... μαγειρεύεται πρέπει να έχει ισοδύναμο αποτέλεσμα. Οι τροϊκανοί δεν δέχονται μέτρα που δεν έχουν άμεσα αποτελέσματα και έτσι όλα δείχνουν ότι είτε θα έρθει νέος επιπλέον φόρος, είτε θα επεκταθεί ο φόρος στα αγροτεμάχια ώστε να αυξηθούν τα έσοδα από εκεί.

Ως τώρα υπολογίζεται ότι η αξία των αγροτεμαχίων είναι λίγο πάνω από τα 300 δισ. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια στρέμματα τα οποία δεν φορολογούνται και έτσι αναζητείται τρόπος να μπει φόρος και σε αυτά.

Πως; Άγνωστο. Αναζητείται λύση.

Παράλληλα είναι δεδομένο ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα αρχίσει να τρέχει το επόμενο πρόγραμμα για την περίοδο 2014-2017.

Η χώρα πρέπει να εξασφαλίσει για αυτά τα χρόνια 10 δισ. ευρώ επιπλέον έσοδα. Η λέξη επιπλέον σημαίνει και επιπλέον φόρους.

Μάλιστα τα μισά από τα χρήματα πρέπει να εξευρεθούν εντός της πρώτης διετίας μεταξύ 2014 και 2016.

Κάπως έτσι και με δεδομένη την ανικανότητα πάταξης της φοροδιαφυγής και την αδυναμία είσπραξης των ληξιπρόθεσμων φαίνεται ότι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στη “μονιμοποίηση” του κεφαλικού φόρου. Ουσιαστικά ο “προσωρινός” κεφαλικός φόρος ήρθε για να μείνει και ως το επόμενο μεσοπρόθεσμο, κοινώς τουλάχιστον ως το 2018.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...