Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ποια είναι η νέα... μόδα στον τουρισμό ;


Μια απλή... πισίνα και ένα σπα δεν αρκούν για να περάσετε ευχάριστα τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο. Η νέα... μόδα επιβάλλει αρωματοθεραπεία, φωτοθεραπεία και καθαρισμό του αέρα!

Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν “θεραπευτικό τουρισμό” ή αλλιώς “τουρισμό ευεξίας” και τον τύπο ολιστικής ιατρικής Αγιουρβέδα, αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση το 2013, σύμφωνα με έκθεση που παρακολουθεί την παγκόσμια βιομηχανία.

Τα γυμναστήρια, οι πισίνες και τα σπα υπάρχουν στους χώρους των περισσότερων ξενοδοχείων, αλλά οι διεθνείς αλυσίδες και τα ξενοδοχεία μπουτίκ θα ενισχύσουν τις προσφορές τους προσθέτοντας υπηρεσίες όπως γυμναστική στο δωμάτιο, προγράμματα ύπνου, οργανωμένες διαδρομές τζόγκινγκ και μενού με προϊόντα χωρίς γλουτένη και για χορτοφάγους.

"Τα ξενοδοχεία συνειδητοποιούν ότι όσο ταξιδεύουν οι άνθρωποι θέλουν να παραμένουν υγιείς", είπε στους δημοσιογράφους η Σούζι Έλις, πρόεδρος της εταιρείας SpaFinder Wellness, που συντάσσει την ετήσια έκθεση πρόβλεψης των τάσεων.

Κάποιες αλυσίδες αμερικανικών ξενοδοχείων θα εντάξουν στις παροχές τους διαδρομές τζόγκινγκ με τη συνοδεία υπαλλήλου υποδοχής ξενοδοχείου, ενώ άλλα θα εγκαινιάσουν δωμάτια σχεδιασμένα για "ευ ζην" με αρωματοθεραπεία, καθαρισμό του αέρα ή φωτοθεραπεία για αφύπνιση.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μετρητή άγχους» κατασκεύασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο


Στην κατασκευή «μετρητή άγχους» που συνυπολογίζει τον καρδιακό παλμό, την εφίδρωση και την θερμοκρασία του «υπό εξέταση» ατόμου, προχώρησε το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετριέται το άγχος; Κι όμως μετριέται! Έτσι τουλάχιστον απέδειξαν οι έρευνες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη δημιουργία μιας συσκευής βιοανάδρασης για αναγνώριση συναισθημάτων.

Το "μετρητή άγχους" υλοποίησε το εργαστήρι Πολυμέσων του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, υπό την εποπτεία του επίκουρου καθηγητή Θρασύβουλου Τσιάτσου. Το άτομο συνδέεται με τον υπολογιστή φορώντας ένα ειδικό περικάρπιο και έναν αισθητήρα (κλιπ) που τοποθετείται στο λοβό του αυτιού.

"Ο μετρητής περιλαμβάνει τρεις τεχνικές μέτρησης: τον καρδιακό παλμό, την επιδερμική εφίδρωση και τη θερμοκρασία. Στην πορεία της έρευνας αναμένεται να προστεθούν κι άλλες τεχνικές", εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υποψήφιος διδάκτωρ, Ιπποκράτης Αποστολίδης.

Η αξιοπιστία της συσκευής βιοανάδρασης για αναγνώριση συναισθημάτων αγγίζει μέχρι στιγμής το 85%.

Η έρευνα εστιάζει κυρίως στη συμπεριφορά των φοιτητών και εξετάζει τη σχέση άγχους και απόδοσης. "Είναι σημαντικό να καταλάβει εγκαίρως ο φοιτητής αν διακατέχεται από άγχος και σε ποιο βαθμό, γιατί πολλές φορές όταν αυτό ξεφεύγει από τα φυσιολογικά όρια είναι αργά", τόνισε ο κ.Αποστολίδης.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, κάθε "υποκείμενο μέτρησης" έχει τις δικές του συναισθηματικές περιοχές και γι' αυτό προηγήθηκε των κανονικών μετρήσεων, δοκιμαστική μέτρηση υπό την ευθύνη ειδικού ψυχολόγου.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, "πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες με τη σύγχρονη παρουσία υπό εξέταση φοιτητών, κάποιες εκ του σύνεγγυς και κάποιες εξ αποστάσεως. Οι φοιτητές (παρακολουθώντας τις ενδείξεις άγχους τους) είχαν εκπαιδευθεί από την ψυχολόγο ώστε όταν οι ενδείξεις ήταν υψηλές να εφαρμόζουν μία τεχνική χαλάρωσης, χρησιμοποιώντας την διαφραγματική αναπνοή".

Ο μετρητής άγχους βοηθά στην κατανόηση διαφόρων συμπεριφορών ενώ μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλούς ακόμη τομείς και σε άλλες ηλικίες. "Ενδιαφέρον θα ήταν να καταγράψουμε, για παράδειγμα, τα επίπεδα άγχους πολύ μικρών παιδιών, που μπορεί να βιώνουν στρεσογόνες καταστάσεις αλλά αδυνατούν να εκφραστούν", πρόσθεσε ο κ.Αποστολίδης.

Η έρευνα παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Έκθεσης "Το ΑΠΘ στο Νόησις: Συνάντηση καινοτομίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού" που πραγματοποιείται στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογικό Μουσείο- Νόησις, μέχρι την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αντεπίθεση ΑΝΤ1: Νέα τουρκική σειρά στο prime time - H επιστροφή της Ναζλί!



 


  Αλλη μια τουρκική σειρά είναι στα σκαριά για να προβληθεί στη χώρα μας και τελικά μετά από μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Αντ1 και το Mega για να αγοράσουν τα δικαιώματα της πολύ πετυχημένης σειράς "SON", που στα ελληνικά σημαίνει "ΤΕΛΟΣ", το κανάλι του Αμαρουσίου κατάφερε να το εξασφαλίσει!
Nehir Erdogan - Son
Στο "SON" πρωταγωνιστούν πολλά πρόσωπα που έχουν αγαπηθεί στην Ελλάδα μέσα από άλλους ρόλους! Η επιστροφή της αγαπημένης Ναζλί από "Τα σύνορα της αγάπης" είναι γεγονός! Επίσης έχουμε την επιστροφή του "κακού" Τζενγκίζ του "Ezel"!


Πάμε να μάθουμε την υπόθεση! Ένα ζευγάρι έχει τα πάντα.. Έρωτα, ευτυχία, ένα παιδί, όμως ξαφνικά τίποτα δεν θα μείνει το ίδιο και όλα θα αλλάξουν δραματικά. Ο πρωταγωνιστής της σειράς και ο σύζυγος της Ναζλί, αφήνει ξαφνικά γυναίκα και παιδί και θα εξαφανιστεί! Στην αρχή νομίζουν πως είναι νεκρός μαζί με ττους υπόλοιπους επιβάτες ενός αεροπλάνου που έπεσε, όμως μετά μαθαίνουν πως ο άνδρας δεν μπήκε ποτέ μέσα στο αεροσκάφος!

Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Ουλούτς Μαιρακτάρ, ο ίδιος που σκηνοθέτησε και το Ezel.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ




Η πρεμιέρα της σειράς θα γίνει αμέσως μετά το τέλος της σειράς "Las Vegas" στις 24 Ιανουαρίου και θα προβάλλεται καθημερινά στις 22:15 απέναντι από το Master Chef!

Πηγή tlife
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βουλή: Οι κότες δεν έφτασαν! 150 φιλέτα κοτόπουλο, μπόλικο αλκοόλ και δεκάδες ταψιά!


Όταν άνοιγε η κάμερα χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, συνήθως τα έδρανα ήταν αδειανά. Ακόμα και όταν ανέβηκε στο βήμα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, οι βουλευτές ήταν λιγοστοί στο ακροατήριο.
Που ήταν όλοι; Εκαναν ουρές στο εντευκτήριο. Δηλαδή, στο εστιατόριο της Βουλής, όπου γινόταν μάχη για ένα τραπέζι. Οι εργαζόμενοι στην κουζίνα ήταν "στα κάγκελα" αφού δεν προλάβαιναν τις παραγγελίες.
Εφυγαν: 150 μερίδες φιλέτο κοτόπουλο, ταψιά με άλλα φαγητά, ενώ, ούτε λόγος για το πόσο αλκοόλ καταναλώθηκε. Άλλωστε οι περισσότεροι ήταν εκεί από τις 10 το πρωί έως τα ξημερώματα της Παρασκευής....

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Είμαστε όλοι (αρχαίοι) Έλληνες στο χρέος

Του Thad A. Titze

Οι Τριάκοντα Τύραννοι, που ανήλθαν στην εξουσία στην Αθήνα μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, δανείστηκαν εκατό τάλαντα από τους νικητές Σπαρτιάτες. Όταν όμως οι δημοκρατικοί επέστρεψαν ανέλαβαν το χρέος που δημιούργησαν οι Τύραννοι και το αποπλήρωσαν στους Σπαρτιάτες εξ’ ολοκλήρου. Αυτή η ιστορία είναι αξιοσημείωτη καθώς πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση δημόσιου χρέους.


Παρ’ όλα αυτά, η περίπτωση της έγκαιρης αποπληρωμής από τους Αθηναίους είναι αφύσικη στη μακρά ιστορία του δημόσιου δανεισμού. Η αδυναμία πληρωμής και η επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους είναι μια πρακτική τόσο παλιά και σταθερή όσο σχεδόν και το ίδιο το δημόσιο χρέος.

Καθώς το ενδιαφέρον σχετικά με το κρατικό χρέος στρέφεται ξανά προς τους Έλληνες -πρωτοπόρους του δημόσιου χρέους- είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι οι κυβερνήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας σπάνια υπήρξαν προσεχτικοί διαχειριστές των δανείων τους.

Ο δημόσιος δανεισμός ακολούθησε τον συχνό ιδιωτικό δανεισμό. Η χρήση των νομισμάτων στις καθημερινές συναλλαγές γύρω στον 7ο αι. π.Χ απλοποίησε το εμπόριο και οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση του δανεισμού. Το ιδιωτικό (ατομικό) χρέος οδηγούσε όμως τόσο συχνά σε αδυναμία αποπληρωμής και ακολούθως στη δουλεία, ώστε ο Σόλων αναγκάστηκε να καταργήσει το θεσμό της υποδούλωσης για χρέη (με τη Σεισάχθεια) όταν ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας στην Αθήνα, περίπου έξι αιώνες πριν τη γέννηση του Χριστού.

Ενώ ο ιδιωτικός δανεισμός και οι καταχρήσεις του μεγάλωναν, η πόλη-κράτος της Αθήνας αύξησε σημαντικά τα έξοδα της προς κρατικούς υπαλλήλους, δημόσια έργα και σε βοήθεια προς τους φτωχούς. Όσο αυξάνονταν οι δαπάνες, τόσο γιγαντωνόταν και ο δημόσιος δανεισμός της Αθήνας. Η Α΄ Αθηναϊκή Συμμαχία (ή της Δήλου) ήταν μια εύκολα διαθέσιμη πηγή πιστώσεων για την Αθήνα. Το δανεισθέν ποσό αντιπροσώπευε περίπου το 40% των δημόσιων δαπανών.

Η Αθήνα αθέτησε τις υποχρεώσεις καταβολής πληρωμής κατά τη διάρκεια του καταστροφικού για την οικονομία της Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ), για τον οποίο εξάντλησε τόσο τις φορολογικές όσο και τις μεταλλευτικές πηγές αργύρου ενώ παράλληλα απαιτούνταν αυξημένες δαπάνες για τη συνέχισή του.

Η μη πληρωμή των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας και η συνολική εξασθενημένη οικονομία επιδείνωσαν τα οικονομικά προβλήματα της πόλης. Το θησαυροφυλάκιο της Αθήνας (στο οποίο μεταφέρθηκε και το ταμείο της συμμαχίας της Δήλου, που είχε μετατραπεί σε αθηναϊκή ηγεμονία) ήταν ένας βολικός «πιστωτής» κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αρχικά τα δάνεια από το ταμείο της θεάς Αθηνάς ήταν μικρά. Όμως, το 423 π.Χ οι Αθηναίοι έφτασαν να χρωστούν στο ταμείο περίπου 7.000 τάλαντα. Πιεζόμενη από τα τεράστια χρέη και τα μικρά έσοδα η κυβέρνηση κήρυξε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους στο ιερό ταμείο.

Ο δανεισμός της από διάφορες πόλεις-κράτη κατά τη κλασική περίοδο επίσης είχε καταλήξει σε αδυναμία πληρωμής και σε επαναδιαπραγμάτευση ή μη πληρωμή στη συνέχεια.

Ενώ οι Αθηναίοι πνίγονταν στα χρέη, η ανθίζουσα ρεπουμπλικανική Ρώμη εισήγαγε ένα διαφορετικό μοντέλο δημόσιων οικονομικών. Σε αντίθεση με τις χαλαρά συνδεδεμένες μεταξύ τους ελληνικές πόλεις-κράτη, η «ευρωπαϊκή ένωση» της εποχής χρηματοδοτείτο από τα λάφυρα του πολέμου και με ένα φορολογικό σύστημα με χαμηλά επίπεδα άμεσης φορολογίας. Οι Ρωμαίοι απέφυγαν το δημόσιο χρέος και αντ’ αυτού κατά τη διάρκεια των ειρηνικών περιόδων συσσώρευαν πλεονάσματα για να χρηματοδοτήσουν επικείμενους πολέμους. Όμως το δημοσιονομικό τους σύστημα εξαφανίστηκε μαζί με την πτώση της Αυτοκρατορίας. Ο δημόσιος δανεισμός επανεμφανίστηκε στο Μεσαίωνα, οδηγώντας πάλι σε αδυναμία πληρωμής.

Η σύγχρονη Ελλάδα δεν έμαθε τίποτε από την αρχαία σχέση της με το δημόσιο χρέος καθώς η πρόσβασή της σε ξένους πιστωτές διακόπηκε για το μισό του 19ου αιώνα εξαιτίας μιας σειράς πτωχεύσεων. Η πίεση των περικοπών και των μέτρων λιτότητας, των υψηλών επιπέδων του κρατικού χρέους, της επαπειλούμενης χρεωκοπίας και της μεγάλης φοροδιαφυγής διαταράσσουν για άλλη μια φορά την ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, η Ελλάδα, δεν κατέχει το μονοπώλιο στη χρεωκοπία ακόμη και ανάμεσα στις πολύ ανεπτυγμένες οικονομίες. Η οικονομική ιστορία των ΗΠΑ περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις οριστικής στάσης αποπληρωμής δανείων και επαναδιαπραγμάτευσης χρέους. Κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, οι νέες κυβερνήσεις των πολιτειών αποκήρυξαν τους λογαριασμούς πίστωσης που εκδίδονταν από τις πρώην αποικιακές κυβερνήσεις και η νέα εθνική κυβέρνηση κατέστησε το νόμισμα της ουσιαστικά άνευ αξίας. Η ίδια κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύθηκε πολλές από τις εσωτερικές και εξωτερικές της υποχρεώσεις.

Στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 1837 πολλές πολιτείες δανείστηκαν μεγάλα ποσά για να χρηματοδοτήσουν τεράστια προγράμματα δημοσίων έργων. Το 1841, οκτώ από αυτές (και μία περιφέρεια) κήρυξαν αδυναμία πληρωμής των οφειλών τους και ορισμένες αποκήρυξαν οριστικά τα χρέη τους. Ακόμη δώδεκα πολιτείες και περιφέρειες έφτασαν πολύ κοντά στη χρεωκοπία. Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, οι Συνομόσπονδες Πολιτείες της Αμερικής επέτρεψαν τα χρήματά τους να καταστούν άνευ αξίας και αθέτησαν τις εγχώριες και ξένες πιστωτικές τους υποχρεώσεις. Και μεμονωμένες πολιτείες κήρυξαν αδυναμία πληρωμής, ενώ μετά τον πόλεμο η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκήρυξε όλα τα χρέη του πολέμου των Συνομόσπονδων Πολιτειών.

Σήμερα, η πιστοληπτική ικανότητα διάφορων πολιτειών βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υποβαθμίστηκε το περασμένο έτος. Είναι, λοιπόν, σαφές ότι ακόμα και οι ΗΠΑ δεν παραμένουν απρόσβλητες από την αδυναμία ή τη στάση αποπληρωμής χρέους.

Σε τέσσερις περιόδους κατά τους δύο τελευταίους αιώνες, πάνω από 40% των κρατών αδυνάτησαν να αποπληρώσουν ή αναδιέταξαν το χρέος τους. Η ίδρυση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το 1944 υποτίθεται ότι θα σηματοδοτούσε την υποστήριξη του εξωτερικού δανεισμού και της ανάπτυξης. Από την εμφάνισή του ΔΝΤ όμως κι έπειτα η συχνότητα των χρεωκοπιών, των στάσεων πληρωμών κλπ έχει αυξηθεί. Το δημόσιο χρέος συνεχίζει να διογκώνεται σε πολλές χώρες αναγκάζοντας υγιείς επιχειρήσεις να προετοιμαστούν για ένα ενδεχόμενο κύμα κρατικών χρεωκοπιών και τους πολιτικούς να αναρωτηθούν αν κάτι πρέπει τελικά να γίνει.

Η επιστροφή στο ρωμαϊκό μοντέλο των πλεονασμάτων δεν φαίνεται να είναι προ των πυλών. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζα και νομπελίστας Joseph Stiglitz υποστηρίζει ότι οι στάσεις αποπληρωμής χρεών βοηθούν τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να αναπτυχθούν, ενώ οι υποστηρικτές της «σύγχρονης νομισματικής θεωρίας» στηρίζουν μια ευρεία χρήση του χρέους για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και τον περιορισμό της ανεργίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Ιστορίας, οι κυβερνήσεις δεν υπήρξαν τις περισσότερες φορές καλοί διαχειριστές των χρημάτων των άλλων. Η δημοσιονομική απερισκεψία είναι τόσο παλιά και πανταχού παρούσα όσο ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός. Επομένως, ακόμη και αν η Ε.Ε καταφέρει να λύσει τα σημερινά οικονομικά της προβλήματα, ας περιμένουμε και άλλα προβλήματα στο μέλλον, στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο. Διότι, όταν πρόκειται για δημόσιο χρέος, είμαστε όλοι Έλληνες σήμερα.

Ο Thad A. Titze είναι ερευνητής στη μελέτη των Χρηματοπιστωτικών Αγορών, Οργανισμών και Κανόνων στο Ινστιτούτο Thomas Willing, στο Augustana College της Νότιας Ντακότα



tvxs.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η σοκαριστική ομολογία ενός μύθου

Αποφασίζοντας να δεχθεί τη μοίρα του σαν άντρας, ο Λανς Άρμστρονγκ, παραδέχθηκε πως ο μύθος του χτίστηκε με τη βοήθεια απαγορευμένων ουσιών με μια τηλεοπτική ομολογία που σοκάρει.


Πλέον και οι τελευταίες αμφιβολίες που υπήρχαν –έστω στο μυαλό ορισμένων ρομαντικών ή αφελών- διαλύθηκαν από τον ίδιο τον Λανς Άρμστρονγκ.

Ο ποδηλάτης-μύθος, το αδιαφιλονίκητο νούμερο 1, ο άνθρωπος που νίκησε τον καρκίνο, αυτός με την τεράστια φιλανθρωπική δράση. Εκείνος που είδε ό,τι έχτιζε να γκρεμίζεται μετά τις αποκαλύψεις του επί σειρά ετών φίλου και συνεργάτη του, αποφάσισε πως δεν έχει κανένα νόημα να κρύβεται σαν σκιά πίσω από μια πεισματική άρνηση παραδοχής της αλήθειας.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην Όπρα Γουΐνφρεϊ, ο Άρμστρονγκ παραδέχθηκε πως δεν είναι το «καλύτερο παιδί», εικόνα που για χρόνια λάτρευαν να προβάλλουν τα αμερικάνικα μίντια, στη γνωστή τους απόπειρα να δημιουργούν θρυλικούς χαρακτήρες-πρότυπα. Αντίθετα, ψέλλισε: «Είμαι ένας ελαττωματικός τύπος. Δεν νιώθω πως έκλεψα. Νιώθω όμως τρομαγμένος, πολύ τρομαγμένος. Η ζωή μου ήταν τέλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένας μύθος. Η τέλεια ιστορία. Μόνο που δεν ήταν αληθινή».

Ο Άρμστρονγκ παραδέχθηκε τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή όταν κλήθηκε να δώσει μονολεκτικές απαντήσεις σε δύσκολες ερωτήσεις. Κάθε του «ναι» έσπαγε τη σιωπή αλλά κι ένα κομμάτι από τις καρδιές των Αμερικανών που τόσο φιλόξενα τον κράτησαν για χρόνια μέσα τους.

-Έχεις χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες;
-Ναι…
-Συμπεριλαμβανομένης και της EPO;
-Ναι…
-Ντοπαρίστηκες και μέσω μετάγγισης αίματος;
-Ναι…
-Χρησιμοποίησες τεστοστερόνη, κορτιζόνη και αυξητική ορμόνη;
-Ναι…
-Είχες κάνει χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια όλων των θριάμβων σου στο «Γύρο της Γαλλίας»;
-Ναι…


Ο Άρμστρονγκ πάντως αρνείται πως έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με απαγορευμένες ουσίες μετά το δεύτερο come-back του και οι μοναδικές ερωτήσεις που προτίμησε να μην απαντήσει ήταν εκείνες στις οποίες θα έπρεπε να αναφερθεί σε ονόματα τρίτων που είχαν εμπλακεί στο κύκλωμα.

Οι αντιδράσεις στους κόλπους της αμερικανικής υπηρεσίας αντί-ντόπινγκ ποικίλουν. Για ορισμένους επρόκειτο για μια ειλικρινή κατάθεση ψυχής, ενώ για άλλους όλα αυτά θα πρέπει να ειπωθούν ενόρκως για να κλείσει η υπόθεση. Αυτό που αφήνεται να εννοηθεί είναι πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο η ποινή του ισόβιου αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα θα μειωθεί σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση θεωρείται πως μια ακόμη επιστροφή του θα συνοδευόταν από οποιαδήποτε επιτυχία σε αγωνιστικό ή προσωπικό επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως αυτός είναι ο στόχος του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ερμηνεία που έδωσε ο ίδιος ο Άρμστρονγκ στην έννοια «εξαπάτηση». Μια ερμηνεία με την οποία δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς και συχνά έρχεται η ίδια η πραγματικότητα να την επιβεβαιώσει όσο κι αν τις περισσότερες φορές (και εμείς οι δημοσιογράφοι) προτιμούμε να την αγνοούμε προσποιούμενοι πως ζούμε σε ένα αγγελικό κόσμο όπου οι… σατανάδες τύπου Άρμστρονγκ σπανίζουν.

«Έψαξα στο λεξικό την ερμηνεία της λέξης εξαπάτηση. Αυτό που αναφέρει εκεί είναι πως εξαπατά εκείνος που προσπαθεί να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του. Δεν το είδα ποτέ έτσι. Για μένα με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζα απλά ισονομία στο παιχνίδι», τόνισε ο Αμερικανός, θέλοντας να δείξει με αυτά τα λόγια πως όσο ισοπεδωτικό είναι να λέει κανείς ότι όλοι μα όλοι είναι ντοπαρισμένοι, άλλο τόσο κοντόφθαλμο και εξαιρετικά βολικό για τους πάντες θα ήταν να θεωρήσουμε πως υποθέσεις σαν και αυτήν του Άρμστρονγκ ή της Τζόουνς αποτελούν την εξαίρεση. Πως πρόκειται για λίγα μαύρα πρόβατα και όχι για πραγματικότητα που καλά θα κάναμε όλοι να την δεχτούμε και να την αντιμετωπίσουμε στην έκταση και με τα χαρακτηριστικά που έχει.

Αλλιώς, υπάρχουν πάντα χιλιάδες τρύπες στην άμμο όπου πολύ βολικά μπορούμε να χώσουμε το κεφάλι προσποιούμενοι πως ούτε είδαμε, ούτε ακούσαμε τίποτα.


sport-fm.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Έλληνας που "έφαγε" 769 εκατομμύρια λίρες από βρετανικές τράπεζες


Βρετανός δικαστής καταδίκασε χθες σε κάθειρξη επτά ετών έναν άνδρα που υποδυόταν τον μεγιστάνα.

Πάρτι στη Μύκονο, βίλες, γιοτ και ακριβά αυτοκίνητα. Και όλα αυτά, με λεφτά του "αέρα".

Ο Επαγγελματίας παίκτης του πόκερ ελληνικής καταγωγής, Αχιλλέας Καλλάκης, γνωστός και ως "The Don", κατηγορείται για μυθική απάτη σε βάρος τραπεζών.

Ο 44χρονος καταδικάστηκε την Τετάρτη για απάτη για λήψη 740 εκατομμυρίων στερλινών σε δάνεια από την "Allied Irish Banks" με ψευδείς βεβαιώσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες απάτες με ακίνητη περιουσία που έχει πραγματοποιηθεί στην Βρετανία.

Ο Καλλάκης και ο στενός του συνεργάτης Αλεξάντερ Ουίλιαμς, χρησιμοποίησαν τα χρήματα για να αγοράσουν ακίνητα και να χρηματοδοτήσουν έναν "υπερ-χλιδάτο" τρόπο ζωής.

Συγκεκριμένα, οι δύο άντρες απέκτησαν 16 ακίνητα. Ένα από αυτά βρισκόταν στο κέντρο του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο κτίριο, ο Καλλάκης ήθελε να το κάνει μάλιστα προσωπική κατοικία μέχρι που η αίτηση του απορρίφθηκε από το τοπικό συμβούλιο.

Ο Καλλάκης εξασφάλισε άλλα 29 εκατομμύρια στερλίνες από την "Bank of Scotland" για να μετατρέψει ένα πορθμείο σε σούπερ γιοτ, το οποίο ανήκει τώρα στον οίκο Lloyds, και πάλι με ψευδείς βεβαιώσεις.

Ο συγκατηγορούμενος του, ο 44χρονος Αλεξάντερ Ουίλιαμς, καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών για την δημιουργία πλαστών εγγράφων για να υποστηριχθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του Καλλάκη στις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ, είχε καταφέρει να αποκομίσει έπαθλα $350.000 από τα τουρνουά πόκερ στα οποία είχε λάβει μέρος.

"Ελλείπείς οι έλεγχοι των τραπεζών"

"Οι δύο τράπεζες, η Allied Irish Banks και η Bank of Scotland, ενήργησαν αναμφιβόλως απρόσεκτα και απερίσκεπτα καθώς δεν έκαναν πλήρεις έρευνες προτού καταβάλουν τα χρήματα", δήλωσε ο δικαστής Άντριου Γκόιμερ ανακοινώνοντας την ετυμηγορία του.

"Αν και δεν εξισώνω την θέση των τραπεζών με αυτήν ενός νοικοκυριού ή ενός ιδιοκτήτη αυτοκινήτου που ξεχνάει να ασφαλίσει το σπίτι ή το αυτοκίνητό του και γίνεται το θύμα μιας διάρρηξης ή κλοπής, φέρουν κάποια ευθύνη γι' αυτό που συνέβη", πρόσθεσε.

Ο δικαστής επισήμανε ότι η Bank of Scotland είχε προειδοποιηθεί από τους δικηγόρους της για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η αποδοχή μιας συγκεκριμένης εγγυητικής επιστολής από έναν Ελβετό δικηγόρο που υποστήριζε την αίτηση του Καλλάκη για δάνειο.

"Μας κάνει σχεδόν να πιστέψουμε ότι η ανώτερη διοίκηση επέλεξε να παραβλέψει αυτήν την προειδοποίηση στην βιασύνη της να ολοκληρώσει την συμφωνία με κάθε τίμημα", σημείωσε.

"Ωστόσο είναι αρκετά προφανές ότι και οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την επικρατούσα τραπεζική κουλτούρα στην οποία όλα γίνονται πολύ γρήγορα και οι έλεγχοι στις αιτήσεις είναι επιφανειακοί και βιαστικοί", κατέληξε.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Προανακριτική παραπέμπεται με 265 ψήφους ο Παπακωνσταντίνου


Σε προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ παραπέμπεται ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς 265 βουλευτές υπερψήφισαν την σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Πλέον, θα συγκροτηθεί άμεσα η επιτροπή που θα αποτελείται από 15 μέλη η οποία υποχρεούται να παραδώσει το πόρισμα έως τις 25 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι αργά το απόγευμα της Πέμπτης έφτασε στο Κοινοβούλιο και η συμπληρωματική δικογραφία των οικονομικών εισαγγελέων που περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων τις μαρτυρικές καταθέσεων των συγγενικών προσώπων και των στενών συνεργατών του κ. Παπακωνσταντίνου.

Αναφορικά με την μυστική ψηφοφορία το βασικό συμπέρασμα  –  όσο μπορεί να υπάρξει καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική – είναι πως δεν υπήρξαν διαρροές από τους βουλευτές της ΝΔ υπέρ της παραπομπής του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Συγκεκριμένα, υπέρ της παραπομπής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν 124 βουλευτές, όσοι σχεδόν είναι και οι βουλευτές του αντιπολιτευτικού τόξου, συν ορισμένους ανεξάρτητους που είχαν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν.

Επιμέρους συμπεράσματα υπάρχουν από το αποτέλεσμα που έβγαλε η κάλπη για τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο.  Υπενθυμίζεται ότι για τους 2 πρώην υπουργούς ζητούσαν παραπομπή 37 βουλευτές. Σύμφωνα, λοιπόν, με το τελικό αποτέλεσμα προκύπτει ότι για τον κ. Παπανδρέου υπήρξαν 43 διαρροές και για τον κ. Παπαδήμο 26.


Αναλυτικά το αποτέλεσμα είχε ως εξής:

Για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 294 βουλευτές: Έγκυρα 286, 3 Λευκά και 5 άκυρα

Για να παραπεμφθεί με βάση την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Υπέρ ψήφισαν 265 βουλευτές, Κατά 6, Παρών 3

Για να παραπεμφθεί για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ 129 βουλευτές, Κατά 26, Παρών 4

Για να παραπεμφθεί για την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 110 βουλευτές, Κατά 28, Παρών 3

Για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές, έγκυρά 154, άκυρα 15 και λευκά 56

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε: Υπέρ 124, Κατά 24,  Παρών 2
Η πρόταση των των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 104, Κατά 23, Παρών 1

Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές, έγκυρα 107, άκυρα 14, Λευκά 103

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε : Υπέρ 80, Κατά 19, Παρών 8

Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές

Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε: Υπέρ 63, Κατά 34, Παρών 6
«Διαμάχη» προέκυψε πριν τη ψηφοφορία όσον αφορά τα ψηφοδέλτια αλλά και τη δικογραφία Πεπόνη. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να διακόψει την συνεδρίαση και να μεταθέσει για σήμερα την ψηφοφορία προκειμένου να της δοθεί χρόνος να μελετήσουν τα νέα στοιχεία. Ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι το θέμα είναι παρεμπίπτον και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει δια εγέρσεως και τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απόφαση-βόμβα από τον Άρειο Πάγο: Ολόκληρη η Καλντέρα της Σαντορίνης ανήκει στο Δημόσιο !


Απόφαση-βόμβα έλαβε ο Άρειος Πάγος για την περιοχή Καλντέρα της Σαντορίνης και τις...
εκτάσεις που διεκδικούσαν ιδιώτες!

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, δεχόμενη την εισήγηση του αντιεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου, αποφάσισε ότι οι εκτάσεις της περιοχής ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει ανώνυμη εταιρεία, η οποία ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση του Εφετείου Αιγαίου που είχε δικαιώσει το Δημόσιο, κρίνοντας ότι οι επίμαχες εκτάσεις του ανήκουν.

Το Δημόσιο έχει καταθέσει διεκδικητική αγωγή κατά τις επίμαχης ανώνυμης εταιρείας, η οποία έχει ξεκινήσει κατασκευαστικά έργα σε έκταση λίγο λιγότερο από 90 στρέμματα στην περιοχή της Καλντέρας. Το Δημόσιο επικαλέστηκε ότι σε αυτήν την περιοχή της Σαντορίνης κανένας ιδιώτης δεν έχει αποκτήσει κυριότητα, γιατί ανέκαθεν ήταν βοσκότοπος, λιβάδι και γκρεμνά.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου δέχθηκε την εισήγηση του κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι οι εκτάσεις που είναι δασικές, αιγιαλός, κοινόχρηστες, βοσκές, αλλά και γενικά οι εκτάσεις των Κυκλάδων (μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης), οι οποίες λόγω της μορφής τους δεν εξουσιάζονταν από κανένα, είναι του ελληνικού Δημοσίου, ως διάδοχου του Οθωμανικού Κράτους.

Ανάλογες αγωγές εκκρεμούν στα δικαστήρια, όχι μόνο για την περιοχή της Καλντέρας (και την ευρύτερη περιοχή των «γκρεμνών») της Σαντορίνης, αλλά και για παρόμοιες εκτάσεις σε άλλα ελληνικά νησιά.



lykavitos.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχονται τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων


Τη δημιουργία 99 Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, για την κάλυψη κενών από τη συγχώνευση των εφοριών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Τα Γραφεία αυτά, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες:

1. Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους

2. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα:

-φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους
-δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών
-δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων
-αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες
-δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων

3. Χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες

4. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων

5. Χορήγηση Α.Φ.Μ. σε φυσικά πρόσωπα

6. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις Δ.Ο.Υ. στις οποίες υπάγονται τα Γ.Ε.Φ.
Αναλυτικά οι αρμοδιότητες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Υ.Α. Δ6Α 1157277 ΕΞ 2012/ 15-11-2012 (ΦΕΚ Β’ 3042/2012), οι αρμοδιότητες των Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) είναι:

«1δ) Οι αρμοδιότητες των Τμημάτων των Δ.Ο.Υ., οι οποίες ασκούνται και από τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων, κατά Τμήμα, είναι οι εξής:

Ι. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

α) Παραλαβή φορολογικών δηλώσεων (αρχικών, συμπληρωματικών, τροποποιητικών) και διαβίβασή τους στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., στις περιπτώσεις μη υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής.
β) Χορήγηση εντύπων φορολογίας εισοδήματος (ενδεικτικά, Ε1, Ε2, Ε3, Ε5, Ε7), παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων για την συμπλήρωσή τους και την συνυποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
γ) Παραλαβή φορολογικών αιτημάτων και διαβίβαση στις Δ.Ο.Υ..
δ) Ενημέρωση των φορολογουμένων βάσει των ερμηνευτικών εγκυκλίων και των Υπουργικών Αποφάσεων και χορήγηση αντιγράφων αυτών στους ενδιαφερομένους.

ΙΙ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

α) Παραλαβή (προσωρινή) δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από λαχεία και μεταβίβασης ακινήτων, έλεγχος των στοιχείων των δηλούντων, καταχώρηση των δηλώσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της δήλωσης με την καταγραφή επί αυτής, αναλυτικά, όλων των συνυποβαλλόμενων στοιχείων και δικαιολογητικών, αποστολή των δηλώσεων στην Δ.Ο.Υ. και χορήγηση των αντιγράφων αυτών μετά από την επιστροφή τους από την Δ.Ο.Υ..
Η διαδικασία αυτή μπορεί να ακολουθηθεί μόνο για τις περιπτώσεις, στις οποίες δεν απαιτείται άμεση καταβολή του αναλογούντα φόρου με την υποβολή (όπως, φ.μ.α. ) ή όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή.
β) Παραλαβή αιτήσεων για χορήγηση των πιστοποιητικών του άρθρου 105 του Κώδικα Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών και Γονικών Παροχών (ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2961/2001) και του άρθρου 48 του ν. 3842/2010, καταχώρηση των αιτήσεων στο βιβλίο πρωτοκόλλου, χορήγηση βεβαίωσης για την κατάθεση της αίτησης, αποστολή της αίτησης στην Δ.Ο.Υ. με τηλεομοιοτυπία, παραλαβή των πιστοποιητικών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., με αντίστοιχο τρόπο, χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου αυτών στον νομίμως αιτούντα, μετά από έλεγχο των στοιχείων του και φύλαξη των αιτήσεων και των πιστοποιητικών σε ειδικό φάκελο.
Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και για τη χορήγηση κυρωμένου αντιγράφου της υπεύθυνης δήλωσης που προβλέπεται στην απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΠΟΛ 1265/2011).

ΙΙΙ. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΜΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ

i. ΘΕΜΑΤΑ Φ.Π.Α.
α) Παραλαβή αιτήσεων επιστροφής αγροτών, με τα σχετικά δικαιολογητικά και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.
β) Παραλαβή γραπτών ερωτημάτων και διαβίβασή τους στην Δ.Ο.Υ.
γ) Χορήγηση όλων των σχετικών εντύπων.
ii. ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ
α) Παραλαβή αιτημάτων, μαζί με όλα τα εκάστοτε προβλεπόμενα δικαιολογητικά, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Δ.Ο.Υ. προς εξέταση, όπως ενδεικτικά η αίτηση για χορήγηση απαλλαγών από τέλη κυκλοφορίας (απαλλαγές αναπήρων πολιτών).
β) Παραλαβή της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας για τη θέση των οχημάτων σε προσωρινή ακινησία.
IV. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΩΔΙΚΑ BIΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
α) Παραλαβή αιτήσεων και αποστολή τους στην Δ.Ο.Υ.
β) Χορήγηση των απαντητικών εγγράφων που αποστέλλονται από την Δ.Ο.Υ.
V. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ
α) Διαδικασίες χορήγησης Α.Φ.Μ.: Δήλωση χορήγησης Α.Φ.Μ φυσικού προσώπου (έντυπο Μ1)
β) Διαδικασίες Έναρξης Εργασιών:
αα) Δήλωση έναρξης εργασιών φυσικού προσώπου (έντυπο Μ2)
ββ) Δήλωση υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)
γ) Διαδικασίες Μεταβολής Εργασιών
αα) Δήλωση μεταβολής ατομικών στοιχείων φυσικού προσώπου, επιτηδευματία και μη (έντυπο Μ1)
ββ) Δήλωση Μεταβολής εργασιών σε φυσικό πρόσωπο επιτηδευματία (έντυπο Μ2), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές :
- - μεταφορά έδρας της επιχείρησης
- - μεταφορά έδρας υποκαταστήματος
- - αλλαγή κατηγορίας βιβλίων καθώς και τρόπο ένταξης, τρόπο και τόπο τήρησης αυτών, εκτός από τις μεταβολές που απαιτείται απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.
- - αλλαγή καθεστώτος Φ.Π.Α. και τρόπο ένταξης
- - άσκηση ενδοκοινοτικών συναλλαγών και παύση ενδοκοινοτικών συναλλαγών
- - θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση
- - υπαγωγή ή μη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης
- -τρόπο άσκησης της δηλούμενης δραστηριότητας (συνέχεια – εποχικά – πλανόδια)
- - ίδρυση και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού
γγ) Δήλωση Μεταβολής Εργασιών Νομικού Προσώπου (έντυπο Μ3), μόνο για τις ακόλουθες μεταβολές:
- θέση της επιχείρησης σε αδράνεια και την επαναφορά της σε ενεργή επιχείρηση
- παράταση του χρόνου διάρκειας της επιχείρησης
- αύξηση ή μείωση του κεφαλαίου της επιχείρησης
- έναρξη και διακοπή εγκατάστασης εξωτερικού
δδ) Δήλωση μεταβολής στοιχείων υπό ίδρυση επιχείρησης (έντυπο Μ5)
Η εκπρόθεσμη υποβολή των παραπάνω δηλώσεων δεν γίνεται δεκτή από τα Γραφεία, τα οποία παραλαμβάνουν δηλώσεις έναρξης και μεταβολής εργασιών μόνο εφόσον υποβάλλονται εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών (εμπρόθεσμα), με τα αντίστοιχα, κατά περίπτωση, έντυπα και δικαιολογητικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
δ) Αιτήσεις
αα) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Απόδοσης Α.Φ.Μ. Φυσικού Προσώπου
ββ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων Φυσικού Προσώπου
γγ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Έναρξης Εργασιών φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου
δδ) Αίτηση για επανεκτύπωση Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών Φυσικού και μη Φυσικού Προσώπου
εε) Αίτηση για ένταξη στο Ειδικό Καθεστώς Αγροτών
στστ) Αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού, για τις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Χώρας
Μετά από τον έλεγχο των υποβαλλόμενων δηλώσεων και δικαιολογητικών και αφού ελεγχθεί η ταυτότητα του υποβάλλοντος το αίτημα και καταγραφούν τα στοιχεία επικοινωνίας, χορηγείται από το Γραφείο στον ενδιαφερόμενο, συμπληρωμένο ως προς τις δηλώσεις και τα δικαιολογητικά, αντίγραφο του «Αποδεικτικού Παραλαβής Δηλώσεων Μητρώου και Δικαιολογητικών» (έντυπο Μ) και το πρωτότυπο αποστέλλεται, στη συνέχεια, με τα συνημμένα σε αυτό δικαιολογητικά, στην Δ.Ο.Υ., για διεκπεραίωση του αιτήματος.

VI. ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

α) Παραλαβή αιτήσεων μερικής ή ολικής άρσης απαγορευτικών μέτρων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 14 του ν.2523/1997, όπως ισχύουν.
Οι αιτήσεις εν συνεχεία διαβιβάζονται απευθείας στην Διεύθυνση Παρακολούθησης Νομικών Υποθέσεων Ελέγχου και Αναγκαστικής Είσπραξης
β) Παραλαβή και διαβίβαση αιτημάτων:
αα) Απαλλαγής από προσαυξήσεις με βάση το άρθρ.6 του ΚΕΔΕ λόγω μη γνώσης της οφειλής.
ββ) Διαγραφής χρεών άρθρου 82 του ΚΕΔΕ λόγω οικονομικής αδυναμίας.
γγ) Άρσης ή περιορισμού κατασχέσεων.
δδ) Εξάλειψης ή περιορισμού υποθηκών.
εε) Υποβολής δηλώσεων συμψηφισμού με απαίτηση κατά του Δημοσίου ή γνωστοποιήσεων.
στστ) Υποβολής προσφυγών κατά αποφάσεων των προϊσταμένων της Δ.Ο.Υ του άρθρου 9 του ν. 2386/96 για ακάλυπτες επιταγές του άρθρ.6 και του άρθρ. 82 του ΚΕΔΕ.
ζζ) Χορήγηση Αποδεικτικού Ενημερότητας μηνιαίας ισχύος ή Βεβαίωσης οφειλής.
ηη) Επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
γ) Παραλαβή, έλεγχος και διαβίβαση φακέλων μετά των αιτημάτων
αα) Ρυθμίσεων χρεών, πτωχών οφειλετών κατά άρθρο 62 Α του ΚΕΔΕ
ββ) Διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών προς την επιτροπή του άρθρου 70Α του ν.2238/94.
δ) Χορήγηση εντύπων
ε)Παροχή πληροφοριών».


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...