Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Πόσα χρωστάει ο καθένας από εμάς στους δανειστές !


- Το Κυπριακό είναι το 5ο πακέτο διάσωσης στην ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια

- Οι Ελληνες χρωστούν περισσότερα απ' όλους γιατί δανείστηκαν και περισσότερα

- Οι Ισπανοί είναι αυτοί που μπορούν να ξεχρεώσουν άμεσα

- "Ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικών χωρίς έξτρα", χρωστάει κάθε Κύπριος στους δανειστές

- Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα του Economist

H απόφαση της 25ης Μαρτίου για την Κύπρο συνιστά το 5ο πακέτο διάσωσης στην χώρα του ευρώ και ο Economist σε δημοσίευμά του αναφέρει χαρακτηριστικά πόσα χρωστούν οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί στους δανειστές τους.

"Τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στο νησί(στην Κύπρο), είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας", γράφει το άρθρο και υπενθυμίζει ότι μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δις ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

"Η συμφωνία με την Κύπρο είναι η πρώτη κατά την οποία επιβάλλεται φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις της χώρας. Ένα είναι σίγουρο: Τα οικονομικά βάσανα του νησιού κάθε άλλο παρά πλησιάζουν στο τέλος τους."

Σε γράφημα ο Economist παρουσιάζει την κατ' άτομο αναλογία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια.

Έτσι:

- κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ,

- κάθε Ισπανός 2.170 ευρώ,

- κάθε Πορτογάλος 7.306 ευρώ,

- κάθε Ιρλανδός 14.989 ευρώ

και κάθε Κύπριος 12.500 ευρώ.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έγχρωμες φωτογραφίες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί!


Μπορεί το σκότος να έχει χρώμα; Κι όμως, μπορεί. Το αποδεικνύουν οι έγχρωμες φωτογραφίες των πρώτων θυμάτων της θηριωδίας των Ναζί. Των πρώτων που μπήκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Είναι φωτογραφίες ειδικά επεξεργασμένες από τα πρώτα χρόνια των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Τα οποία άνοιξαν λίγο μετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία το 1933. Τότε άρχισαν οι Ναζί να «μαζεύουν» αυτός που θεωρούσαν «ανεπιθύμητους»: κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους, μάρτυρες του Ιεχωβά, αλκοολικούς, πόρνες, άστεγους, ικέτες, τσιγγάνους και εγκληματίες.




Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες «ανέβηκαν» στην ιστοσελίδα Vintage Everyday. Δεν είναι σαφές ποιο είναι το στρατόπεδο ή πότε ακριβώς έχουν τραβηχτεί. Αλλά θεωρείται πως είναι πριν το 1939.

Τα SS είχαν δημιουργήσει μεγάλα στρατόπεδα στο Οράνιενμπουργκ, στο Έστερβαγκεν και στο Νταχάου. Για τις γυναίκες υπήρχε το στρατόπεδο Λιχτενμπουργκ στη Σαξονία, ενώ στο Κολούμπια Χάους του Βερολίνου συγκεντρώνονταν όσοι βρίσκονταν υπό έρευνα από τη Γκεστάπο.




Όσοι βρίσκονταν σε στρατόπεδα έφεραν διακριτικά. Οι πολιτικοί κρατούμενοι φορούσαν κόκκινο τρίγωνο, οι εγκληματίες πράσινο, οι ομοφυλόφιλοι ροζ και οι Ιεχωβάδες μωβ. Οι Εβραίοι φορούσαν το κίτρινο αστέρι του Δαβίδ πάνω από το τρίγωνο.

Το 1934 ο Χίτλερ έδωσε εντολή στον ηγέτη των SS, Χάινριχ Χίμλερ να «χτίσει» το σύστημα της διοίκησης των στρατοπέδων.
Μέχρι το τέλος του 1933 οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ήταν περίπου 45.000. Όταν προς το τέλος του ο Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, τα στρατόπεδα στη Γερμανία και σε εδάφη που είχαν κατακτηθεί έφταναν τις 40.000.
Τα πιο γνωστά ήταν το Άουσβιτς και το Νταχάου.



Εκτιμάται ότι έξι εκατομμύρια Εβραίοι και εκατομμύρια Πολωνοί, Ρώσοι στρατιώτες, τσιγγάνοι, ομοφυλόφιλοι και άλλοι «ανεπιθύμητοι» για τους «άριους» Ναζί έχασαν τη ζωή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.


















newsit.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 14 πιο ασύλληπτα ρεκόρ που έχουν να κάνουν με την ερωτική επαφή


Εκμεταλλευόμενο το ενδιαφέρον που υπάρχει παγκοσμίως για θέματα που έχουν να κάνουν με την ερωτική πράξη, αμερικανικό ινστιτούτο, κατόπιν έρευνας, συγκέντρωσε και παρουσιάζει τις 14 πιο απίστευτες ερωτικές πράξεις.

Οπως αναφέρει το K-mag.gr, την πρωτότυπη αυτή έρευνα διεξήγαγε το αμερικανικό Kinsey Institute. Οι... απίστευτες ερωτικές πρωτιές έχουν να κάνουν με τη μητρότητα και την πατρότητα, τον οργασμό, τη διάρκεια του σεξ, ακόμη και με το... μέγεθος.

Ρεκόρ πατρότητας
Το ρεκόρ πατρότητας ανήκει στον Μουλά Ισμαήλ Ιμπν Σαρίφ, που έζησε τον 17ο αιώνα και ο οποίος απέκτησε... 1.042 παιδιά, με 500 γυναίκες.

Ρεκόρ μητρότητας
Το ρεκόρ μητρότητας ανήκει σε μια Ρωσίδα αγρότισσα που έζησε το 1700 και η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, γέννησε 27 φορές και έφερε στον κόσμο 69 παιδιά!

Ρεκόρ ηλικίας πατρότητας και μητρότητας
Τα ρεκόρ αυτά ανήκουν στον Σαούν Στερν που έγινε πατέρας σε ηλικία 12 ετών και στην Λίνα Μεντίνα που έγινε μητέρα σε ηλικία μόλις 5 ετών.

Ρεκόρ αυνανισμού
Το ρεκόρ στην κατηγορία των ανδρών κατέχει ένας 28χρονος Κινέζος ο οποίος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των γιατρών του Κέντρου Συζυγικών και Σεξουαλικών Σπουδών στην Καλιφόρνια πέτυχε 16 αυνανισμούς μέσα σε μια ώρα. Το αντίστοιχο ρεκόρ στην κατηγορία των γυναικών κατέχει μια επίσης Κινέζα, η οποία είχε 134 πολλαπλούς οργασμούς σε μια ώρα.

Ρεκόρ διάρκειας οργασμού
Ο μέσος όρος διάρκειας ενός ανδρικού οργασμού είναι πέντε με οκτώ δευτερόλεπτα. Αντιθέτως οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν έναν συνεχή εγκεφαλικό οργασμό που επιστημονικά λέγεται status orgasm, που συνήθως επιτυγχάνεται με αυνανισμό. Ενας γιατρός το 1966 κατέγραψαν ένα γυναικείο οργασμό που διάρκεσε 43 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Ρεκόρ απόστασης εκσπερμάτισης
Η μεγαλύτερη μέση απόσταση που μπορεί να τιναχτεί το σπέρμα είναι 20 εκατοστά με ταχύτητα 11 χιλιομέτρων την ώρα. Όμως το ρεκόρ ανήκει σε έναν Γερμανό ονόματι Χορστ Σουλτς που έφτασε τα 5,71 μέτρα μήκος, τα 3,76 ύψος και ταχύτητα 16,3 χιλιομέτρων.

Ρεκόρ ποσότητας σπέρματος
Ο μέσος όρος σπέρματος που παράγεται από έναν φυσιολογικό άνδρα είναι 3,2 ml τη συν 0,4 ml κάθε μέρα που περνάει άνευ εκσπερμάτισης. Η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει επίσημα καταγραφεί το 1954 είναι 15 ml.

Ρεκόρ επανάληψης ερωτικής πράξης
Το ρεκόρ κατέχει ένας 38χρονος που πέτυχε μέσα σε δύο ώρες 8 ολοκληρωμένους οργασμούς, τη στιγμή που ο μέσος όρος είναι δύο την ώρα.

Ρεκόρ κατάποσης σπέρματος
Το ρεκόρ ανήκει στην Αμερικανίδα ηθοποιό Μισέλ Μόναχαμ από το στομάχι της οποίας αφαίρεσαν το 1991 σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες 457 γραμμάρια σπέρμα.

Ρεκόρ μήκους πέους
Ο Δρ. Ρόμπερτ Ντίκινσον το 1913 μέτρησε το πέος ενός άντρα που είχε μήκος 34,3 εκατοστά και πάχος 15,8 εκατοστά. Αντιθέτως τα 2,6 εκατοστά μήκος που καταγράφηκαν από ερευνητές θεωρούνται μέχρι σήμερα αρνητικό ρεκόρ.

Ρεκόρ στύσης
Η ταχύτητα με την οποία κάποιος προσεγγίζει πλήρη στύση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όμως το 1948 καταγράφηκαν από ερευνητές μερικοί άνδρες που είχαν πλήρη στύση σε 3-5 δευτερόλεπτα!

Ρεκόρ μεγέθους όρχεων
Το ρεκόρ έχει καταγραφεί στην Αφρική, όταν εντοπίστηκε άνδρας με όρχεις που είχαν διάμετρο 76 εκατοστά, τη στιγμή που ο μέσος όρος του μεγέθους των όρχεων στους ενηλίκους είναι τα 2 με 2,5 εκατοστά.

Ρεκόρ ερωτικών επαφών
Ο κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ κατάφερε στη διάρκεια της ζωής του να έρθει σε ερωτική επαφή πάνω από 52.000 φορές. Πώς το πέτυχε; Εκανε σεξ τουλάχιστον 33 φορές την εβδομάδα για περίπου 30 χρόνια.

Ρεκόρ ερωτικών επαφών σε μία μέρα
Το ρεκόρ αυτό ανήκει σε μια Αμερικανίδα πορνοστάρ η οποία σε μια μέρα ήρθε σε ερωτική επαφή με 919 άνδρες.



pinnokio.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Τράπεζα κελαηδημάτων» στη Μόσχα για ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης


Την δημιουργία μιας τράπεζας κελαηδημάτων τα οποία θα μπορούν να μεταφορτώνονται δωρεάν, με στόχο την "ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των Μοσχοβιτών", ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος της Μόσχας.

Τα κελαηδίσματα των πουλιών που ζουν στην ρωσική πρωτεύουσα και την περιοχή της θα ηχογραφηθούν και θα καταχωρηθούν σε έναν κατάλογο, ο οποίος θα διανέμεται στα πάρκα, τα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Άντον Κουλμπατσέφσκι.

Ο κατάλογος αυτός θα περιέχει εικόνες και τις περιγραφές των τοπικών ειδών, οι οποίες θα συνοδεύονται από κώδικα (bar code) που θα παραπέμπει σε αρχεία μεταφόρτωσης, τα οποία και θα επιτρέπουν την ακρόαση των κελαηδισμάτων τους, σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Ιζβέστια".

"Ο κατάλογος αποσκοπεί στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των Μοσχοβιτών", εξήγησε ο ίδιος.

Συνολικά σχεδόν 250 είδη πτηνών ζουν στην περιοχή της Μόσχας, εκ των οποίων περίπου 160 στην ίδια την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την Ρωσική Ένωση Προστασίας των Πτηνών.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Reuters για Κύπρο: Σήκωναν χρήματα με το πρόσχημα ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο οι τράπεζες ήταν κλειστές




Αναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού, μεταφορές κεφαλαίων με το αιτιολογικό ότι προορίζονταν για "ανθρωπιστική βοήθεια", αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών ήταν μερικά από τα κόλπα που χρησιμοποίησαν αρκετοί πελάτες τραπεζών της Κύπρου για να σηκώσουν, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν, ενώ διαρκούσαν οι διαπραγματεύσεις της Λευκωσίας με την τρόικα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Reuters.
Με τον τρόπο αυτό έφυγαν από το νησί δεκάδες, ή κατ' άλλους εκατοντάδες, εκατομμύρια ευρώ, όσο ήταν κλειστές οι τράπεζες και λίγο πριν ληφθεί η τελική απόφαση αναδιάρθρωσης των τραπεζών.
Τα στελέχη της Ε.Ε. κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου άρχισε να ζητά περισσότερα χαρτονομίσματα, από όσα δήλωνε στα κεντρικά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, και ότι έκαναν αναλήψεις πελάτες τραπεζών της Μεγαλονήσου, αναφέρουν πηγές του Reuters.
"Τα ποσά που δήλωναν οι Κύπριοι σε ημερήσια βάση ήταν πολύ λιγότερα από όσα ήταν στην πραγματικότητα".
Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει σύγχυση για τα ποσά που μπόρεσαν να τραβήξουν οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών, ακολουθώντας τις πρακτικές αυτές, όπως και για το πού κατέληξαν.
Τα παραδείγματα που παρατίθενται είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατούσε:
Η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου έχουν υποκαταστήματα στο Λονδίνο, τα οποία παρέμειναν ανοικτά ολόκληρη την εβδομάδα και μάλιστα δεν είχαν κανένα όριο στις αναλήψεις.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι τράπεζες στην Κύπρο (και οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα) παρέμειναν κλειστές μέχρι να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με την τρόικα. Επίσης η Τράπεζα Κύπρου ελέγχει το 80% της ρωσικής Uniastrum Bank, η οποία δεν έθεσε κανένα όριο αναλήψεων στα υποκαταστήματά της στη Ρωσία.
Κι ενώ πολλοί μικροκαταθέτες κύπριοι έκαναν ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουν μερικές μόνο εκατοντάδες ευρώ, άλλοι που είχαν πρόσβαση κυρίως σε εταιρείες χρησιμοποίησαν μια σειρά τεχνάσματα για να σηκώσουν περισσότερο ρευστό.
Εταιρείες έπαιρναν πράσινο φως για αναλήψεις δηλώνοντας ότι έπρεπε να καλύψουν επενδυτικά ανοίγματα (margin calls), ενώ επιτράπηκαν ακόμη και μεταφορές κεφαλαίων για όσους τις ζητούσαν με αιτιολογικό την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας, φαρμάκων ή καυσίμων για αεροσκάφη.
Πηγή news247
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κύπριος υπουργός Οικονομικών: Νομίζω ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Πέμπτη - Στην εντατική η αγορά στην Κύπρο

.


Με την Λαϊκή να αποτελεί πλέον παρελθόν και την τράπεζα Κύπρου να επωμίζεται όλο το βάρος των χρεών μαζί με το κούρεμα στην Κύπρο ξεκινάει μια περίοδος αβεβαιότητας.

Ένα είναι το δεδομένο. Ο τραπεζικός τομέας, η βαριά βιομηχανία της χώρας, έχει πληγεί ανεπανόρθωτο πλήγμα και ο μεγάλος φόβος πλέον είναι η φυγή των κεφαλαίων στο εξωτερικό. 
Από τα περίπου 40 των ξένων καταθέσεων κάποιοι υπολογίζουν ότι άμεσα θα φύγουν προς το εξωτερικό τα 10 δισ. το 1/4 δηλαδή.
Έτσι με τις δύο μεγαλύτερες τράπεζες ήδη στο καναβάτσο και με το φόβο πλήρους διάλυσης του τραπεζικού τομέα λήφθηκε η απόφαση να μην ανοίξουν οι τράπεζες για ακόμη δύο ημέρες. 
Όλα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα αλλά και αύριο. Ο Κύπριος υπουργός ΟΙκονομικών δήλωσε ότι νομίζει πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την Πέμπτη.
Αυτό προβλέπει και το υπάρχον σχέδιο προβλέπει άνοιγμα των υποκαταστημάτων την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και πάλι παραμένει άγνωστο το υπό ποιους όρους θα ανοίξουν τα καταστήματα.
Εάν και πάλι θα υπάρχει όριο αναλήψεων και εάν θα υπάρξει πάγωμα μεταφοράς των τραπεζικών κεφαλαίων.
Και τα δύο ενδεχόμενα θα πρέπει να θεωρούνται υπό τις συνθήκες που υπάρχουν στο νησί δεδομένα.
Ήδη όμως στην Κύπρο υπάρχει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.
Σταδιακά το όριο αναλήψεων έπεσε από τα 500 στα 260 ευρώ και ύστερα από το απόγευμα της Κυριακής λίγο πριν την έναρξη του eurogroup στα 100 ευρώ.
Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να κρατήσουν 3 ή ακόμη και έξι μήνες.
Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το όριο αναλήψεων, αλλά και το πλαφόν στις κινήσεις λογαριασμών.
Παρά τις αντιδράσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου που διαπιστώνει ασφυξία στην αγορά η απόφαση πάρθηκε υπό την πίεση και την ΕΚΤ ώστε πριν το άνοιγμα των τραπεζών να έχει διασφαλιστεί η ρευστότητα.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή πάντως δεν έχει δοθεί καμία εντολή για το άνοιγμα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Όριο αναλήψεων δεν υπάρχει και όλοι ελπίζουν να οριστικοποιηθούν όλα το μεσημερι. 
Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς.
Το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών κυπριακών τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων, τονίζει η ανακοίνωση.

Πηγή thesnews
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ημερίδα με θέμα την Αξιοποίηση του Εθνικού πλούτου στην Ελλάδα της Κρίσης

.


Την Κυριακή 31 Μαρτίου, η κίνηση πολιτών Ενωμένη Ελλάδα πραγματοποιεί  ημερίδα με θέμα την  αξιοποίηση του Εθνικού πλούτου στην Ελλάδα της Κρίσης. 
 Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων της Ενωμένης Ελλάδας , με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την εύρεση κοινών σημείων, από τους ανθρώπους της πολιτικής ζωής του τόπου,  με στόχο την έξοδο της χώρας από το οικονομικό αδιέξοδο,  την ανεργία, την στασιμότητα,  μέσω της ανάπτυξης.
Συνδιοργανωτές στην εκδήλωση είναι τα μέλη του Ομίλου Χάραξης Εθνικής Στρατηγικής "Ενωση για την Ελλάδα"  καθώς και ο ιστότοπος  "Διπλωματικό Περισκόπιο".

Εισηγητές και Θέματα:
Α’ Συνεδρία
Συντονιστής: Χρήστος Σαμαράς, Μηχανολόγος, Αντιπρόεδρος ΣΕΔ
- Κώστας Στούπας, δημοσιογράφος:
«Η ασθένεια του πετρελαίου και το κοίτασμα των τριών τρισεκατομμυρίων ευρώ...»
- Χρήστος Κίσσας, σύμβουλος επιχειρήσεων:
«Με ποιά Δημόσια Διοίκηση θα γίνουν επενδύσεις;»
- Γεώργιος Προκοπάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων:
«Ιδιωτικοποιήσεις και ανάταξη»
Β’ Συνεδρία
Συντονιστής: Γιώργος Τσακίρης - ταξίαρχος ε.α. (Σ.Σ.Ε., ΣΧ.ΠΟΛ.), Οικονομολόγος
- Παύλος Φωτίου, Νομικός-Διεθνολόγος:
«ΑΟΖ ή Υφαλοκρηπίδα: οριοθέτηση, προβλήματα, προοπτικές»
- Γεώργιος Σέκερης, πρέσβυς επί τιμή, Πρόεδρος Ομίλου «Ένωση για Ελλάδα»:
«Η ευρωπαϊκή στρατηγική της Ελλάδας της Κρίσης»
-Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συγγραφέας, Πρόεδρος της «Κοινωνίας Αξιών»:
«Για μια Εθνική Στρατηγική Ανασυγκρότησης»
Μετά το τέλος κάθε συνεδρίας θα ακολουθούν ερωτήσεις και συζήτηση.



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

40% κούρεμα καταθέσεων πάνω από 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου


Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου να φτάσει το 40%, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της Λευκωσίας, η οποία μετά την συμφωνία στο Eurogroup υπολόγιζε ότι το κούρεμα δεν θα ξεπερνούσε το 30%.

Όπως φαίνεται πρόκειται για μια δυσμενέστατη πολιτική συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας, στην οποία κατέληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας η Κύπρος και η Τρόικα.

Η Τράπεζα Κύπρου θα επιβαρυνθεί με τα εννέα δισ. ευρώ που έχει δανειστεί η Λαϊκή από το μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης της ΕΚΤ, και θα έχει συνολική έκθεση στον ELA ύψους δέκα δισ. ευρώ. Μέρος του κόστους της διάσωσης της Τράπεζας Κύπρου θα κληθούν να πληρώσουν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι της.

Ακόμη, η συμφωνία προβλέπει τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και το κλείσιμό της. Οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ διασώζονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου.

Οι καταθέσεις της Λαϊκής άνω των 100.000 ευρώ θα περάσουν στην «κακή» τράπεζα, η οποία θα εκκαθαριστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι καταθέσεις αυτές θα «παγώσουν» και θα υποστούν μεγάλες ζημιές, που μένει να φανούν.

Όλες οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες είναι εγγυημένες.
Πληροφορίες για το πλαίσιο της συμφωνίας

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την επιβολή ζημιών στους ανασφάλιστους καταθέτες της Λαϊκής (όσους δηλαδή έχουν καταθέσεις άνω των 100 χιλιάδων ευρώ) θα προκύψουν 4,2 δισ.ευρώ. Τα υπόλοιπα θα εξασφαλιστούν με επιβολή ζημιών στους ανασφάλιστους καταθέτες της Τράπεζας Κύπρου μέχρι να φθάσει δείκτη κεφαλαίων 9%. Τα κύρια σημεία της συμφωνίας είναι:

1. Η Λαϊκή Τράπεζα θα αναδιαρθρωθεί άμεσα με την πλήρη συμμετοχή των ιδίων κεφαλαίων, κατόχων ομολόγων και ανασφάλιστων καταθετών - με βάση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

2. Η Λαϊκή θα χωριστεί σε μια καλή τράπεζα και μια κακή τράπεζα. Η κακή τράπεζα θα «τρέξει» με την πάροδο του χρόνου.

3. Η καλή Λαϊκή Τράπεζα θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εξυγίανσης τραπεζών, αφού ακούσει τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Θα λάβει τα εννέα δισ. ευρώ του ELA και οι ανασφάλιστες καταθέσεις θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι να πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση και μπορεί στη συνέχεια να υπόκειται σε κατάλληλες συνθήκες.

4. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παρέχει ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.

5. Η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου θα γίνει μέσω μετατροπής των καταθέσεων / ίδια κεφάλαια των ανασφάλιστων καταθέσεων με πλήρη συμβολή των ιδίων κεφαλαίων και των κατόχων ομολόγων.

6. Η μετατροπή θα είναι τέτοια ώστε να διασφαλιστεί δείκτης κεφαλαίων 9% από το τέλος του προγράμματος.

7. Όλα οι ασφαλισμένοι καταθέτες σε όλες τις τράπεζες (όσοι δηλαδή διατηρούν αποταμιεύσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ) θα πρέπει να προστατεύονται πλήρως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

8. Τα χρήματα του προγράμματος (έως 10 δισ. ευρώ) δεν θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.

H επίσημη ανακοίνωση του Eurogroup

Στην επίσημη ανακοίνωση του Eurgroup αναφέρεται ότι η Ευρωομάδα είναι πεπεισμένη ότι αυτή η λύση είναι η καλύτερη για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του συστήματος και την ικανότητα της Κύπρου να χρηματοδοτήσει την οικονομία της.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το τρένο το "σκασε"...


Πρόκειται για μια είδηση που βγάζει πολύ γέλιο… Αν και μπορεί να πει κανείς πως είναι για κλάματα η κατάσταση που ζούμε. Ένα τρένο, ένας συρμός Rail Bus για την ακρίβεια,
έφυγε μόνος του, χωρίς μηχανοδηγό, χωρίς να μπουν μπροστά οι μηχανές… τσούλησε με λίγα λόγια μέσα από τον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ στον Πύργο. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις δέκα το βράδυ της Δευτέρας, οπότε και έκπληκτοι οι περίοικοι είδαν ένα τρένο με σβηστά φώτα να κινείται αργά στη γραμμή προς Πάτρα.

Από θαύμα πέρασε χωρίς συνέπειες δύο ισόπεδες διαβάσεις και μάλιστα φυλασσόμενες – αλλά πώς να κατέβουν τα δίφρακτα αν δεν υπάρχει ψυχή στο σταθμό – στην οδό Πατρών και στην οδό Κοκκίνου και πλησίαζε στην οδό Ερυθρού Σταυρού κοντά στο κατάστημα Βέρροιος και το ΚΤΕΛ, όταν άρχισε να μειώνει ταχτύτητα. Ο συρμός προφανώς λόγω κάποιας μικρής καμπής που παρουσιάζει εκεί η γραμμή, φρέναρε και ευτυχώς δεν πέρασε και αυτή τη διάβαση να συνεχίσει προς Πάτρα.

Κάποιοι περίοικοι όταν κατάλαβαν πως το τρένο εκινείτο μόνο του προσπάθησαν να βάλουν κάποιο εμπόδιο στη γραμμή να το φρενάρουν και κάλεσαν την Τροχαία… Με τη σειρά τους και οι αστυνομικοί αναζήτησαν κάποιον άνθρωπο στον ΟΣΕ, χωρίς αποτέλεσμα όταν κάποια στιγμή είδαν έναν υπάλληλο να τρέχει πίσω από το τρένο. Είχε ειδοποιηθεί προφανώς και τελικά ανέλαβε να γυρίσει το τρένο στο σπίτι του, δηλαδή στο σταθμό.

Τώρα το πώς και το γιατί, έφυγε μόνος ένας συρμός Rail Bus από στο σταθμό… μην το ρωτήσετε στην Ελλάδα ζούμε.





ilialive.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...