Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κινητό για γερή καρδιά



Τα νέα έξυπνα κινητά τηλέφωνα ΕΡΙ Life τα οποία δημιουργήθηκαν στη Σιγκαπούρη έχουν ασυνήθιστες δυνατότητες. Αν ο χρήστης πιέσει το δάχτυλό του σε μια υποδοχή, το κινητό θα του κάνει ένα μίνι-ηλεκτροκαρδιογράφημα, ελέγχοντας το σφυγμό του.



Στη συνέχεια, η συσκευή θα στείλει αυτόματα τα αποτελέσματα μέσω διαδικτύου σε ένα 24ωρης λειτουργίας ιατρικό κέντρο, το οποίο, αν χρειαστεί, θα φροντίσει να στείλει άμεσα ένα ασθενοφόρο.



Ο χρήστης απλώς θα λάβει ένα γραπτό μήνυμα στην οθόνη του που θα λέει "το ασθενοφόρο έρχεται" ενώ αν τα πράγματα δεν είναι τόσο επείγοντα, απλώς θα έρθει ένα γραπτό μήνυμα με μια σύντομη διάγνωση.



Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κοστίζει 700 δολάρια και απευθύνεται κυρίως σε καρδιοπαθείς.



Υπάρχει και μια μίνι-συσκευή EPI Life, με κόστος μόνο 99 δολαρίων, η οποία έχει μια μικρότερη υποδοχή για έλεγχο του σφυγμού, που συνδέεται μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε "έξυπνο" κινητό και η οποία σύντομα θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία και την Ισπανία.

Πηγή news247.gr



Το νέο κινητό-γιατρός παρουσιάστηκε  στην ετήσια παγκόσμια συνδιάσκεψη-έκθεση κινητής τηλεφωνίας της Βαρκελώνης.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Wii των οργίων




Οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί νέο παιχνίδι για το Wii, με τους γονείς να υποστηρίζουν ότι προάγει τα όργια, αλλά και τον λεσβιακό έρωτα μεταξύ παιδιών ηλικίας ακόμα και 12 ετών.
Το τρέιλερ του παιχνιδιού "We Dare Flirty Fun For All" παρουσιάζει δύο ζευγάρια, που ακολουθούν οδηγίες από την κονσόλα.
Οι γυναίκες στο διαφημιστικό τοποθετούν μέσα από τη φούστα τους το χειριστήριο, με τους άνδρες να δίνουν χαστούκια στα οπίσθιά τους, με στόχο τον χειρισμό ενός καρτούν στην οθόνη.
 
Το παιχνίδι περιλαμβάνει μεταξύ άλλων στριπτίζ, αλλά και φιλιά στο χειριστήριο από τους άνδρες και τις γυναίκες.
Μία εκδοχή του διαφημιστικού, που την έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, τελειώνει με τα ζευγάρια να αλλάζουν συντρόφους και να πηγαίνουν για σέξ.
 
Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για το Wii και το Playstation 3, τον επόμενο μήνα.
Πάντως, οι γονείς θεωρούν ότι η ένδειξη 12+ στο παιχνίδι είναι ντροπή. Η 52χρονη Laura Pearson από το Bermigham, δήλωσε εξοργισμένη: "Έχω μια 13χρονη κόρη. Αν μάθαινα ότι έπαιζε ένα τέτοιο σεξουαλικό παιχνίδι, θα πάθαινα σοκ".
Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής, τόνισε ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε ενήλικες και η ένδειξη 12+ μπήκε από αναξάρτητη ευρωπαϊκή επιτροπή και όχι από την εταιρεία.
Δείτε το βίντεο και στείλτε μας την άποψή σας.
 

  
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ηλικιωμένοι σε δίκτυο




Πόσο εύκολο είναι για έναν ηλικιωμένο να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού, μέσω ΑΤΜ, να αγοράσει εισιτήρια από το Ίντερνετ ή να στείλει μήνυμα με το κινητό; Ίσως όχι τόσο δύσκολο τελικά.
Η χρήση νέων τεχνολογιών δεν διευκολύνει μόνο την καθημερινή ζωή των ηλικιωμένων, αλλά, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα μελετών, η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας και να έχει θετική επίδραση στην κατάθλιψη, την αίσθηση μοναξιάς και τον αυτοέλεγχο.
Η χρήση του Ίντερνετ, η αποστολή ενός μηνύματος με το κινητό, η ανάληψη χρημάτων και η πληρωμή λογαριασμών μέσω ΑΤΜ, η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων δεν φαίνεται πια ... βουνό για τα 86 άτομα, ηλικίας από 55 έως και 90 ετών, που παρακολούθησαν το 2010, για 12 εβδομάδες, το παραπάνω πρόγραμμα.
«Το πρόγραμμα περιλάμβανε εισαγωγή στην κινητή τηλεφωνία, τη χρήση οικιακών συσκευών, τη χρήση συσκευών ανάληψης χρημάτων, τη χρήση συστημάτων τηλεπρόνοιας, τηλεϊατρικής και της φωνητικής πύλης 1535, για να κλείσουν ραντεβού στο νοσοκομείο, τη χρήση υπολογιστών και τη χρήση διαδικτύου. Στο τέλος του προγράμματος, οι ηλικιωμένοι που το παρακολούθησαν, ένιωθαν εξοικειωμένοι με τη νέα τεχνολογία, λέγοντας πολλές φορές: τώρα τουλάχιστον δεν θα φοβόμαστε να αγγίξουμε τον υπολογιστή των παιδιών μας, να τον ανάψουμε και να τον σβήσουμε ή να μετακινήσουμε το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο», αναφέρει ο καθηγητής εφαρμογών ρομποτικής στο ΑΤΕΙ, Απόστολος Τσαγκάρης.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η επιτυχία του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη κίνησε το ενδιαφέρον δήμων και άλλων περιοχών της Ελλάδας, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα, με επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη μορφή, στη Λευκάδα.
«Η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να βοηθήσει σε ενεργοποίηση ευρύτερων νευρωνικών δικτύων και κατά συνέπεια στην αιμάτωση περιοχών του εγκεφάλου», τονίζει ο κ. Φλώρος. 

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυροβολούν εν ψυχρώ τους διαδηλωτές στη Λιβύη – Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι με το ΝΑΤΟ στις ακτές της χώρας







Με αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας επιστρέφουν στην Ελλάδα οι 8 Ελληνες και οι 11 Κύπριοι που εργάζονταν σε κυπριακή κατασκευαστική εταιρεία, στην έρημο.

Οπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο εξωτερικών και οι 19 έχουν επιβιβαστεί σε C-160 της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας το οποίο επιστρέφει στη Σούδα.


Πυροβολούν στο ψαχνό τους διαδηλωτές
"Μισθοφόροι" που μεταφέρθηκαν στη Μιζουράτα με ελικόπτερα του καθεστώτος του Καντάφι άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών την ώρα που βρίσκονταν στην κηδεία των θυμάτων των χθεσινών συγκρούσεων, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο αυτόπτης μάρτυρας διευκρίνισε οτι δύο ελικόπτερα μετέφεραν "μισθοφόρους" σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Λιβύης, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Κατα τη διάρκεια της συνομιλίας με το γαλλικό πρακτορείο ακούγονταν πυροβολισμοί.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την εφημερίδα Quryna, δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα στη δυτική Λιβύη όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Το τάγμα Αλ-Χουβέιλντι αλ-Χουμάιντι άνοιξε πυρ σε μία περιοχή κατά μήκος της μεσογειακής ακτής ανάμεσα στις πόλεις Σαμπράτα και Σουρμάν, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της Quryna, επικαλούμενη τον τοπικό ανταποκριτή της. Δεν διευκρίνισε τις περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί ούτε την ταυτότητα των θυμάτων.




"Οι διαδηλωτές χειραγωγούνται"

Ο γιός του Καντάφι Σάιφ αλ-Ισλάμ, σε συνέντευξη που έδωσε το τηλεοτπικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια δήλωσε οτι οι λίβυοι διαδηλωτές χειραγωγούνται. Ταυτόχρονα είπε οτι η αναταραχή στη Λιβύη ανοίγει όλες τις επιλογές περιλαμβανομένου του εμφυλίου πολέμου και της ξένης επέμβασης.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνήλθε  για δεύτερη μέρα συνεχόμενη μέρα στην προσπάθεια να επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στο καθεστώς του Καντάφι. Υπό συζήτηση είναι ένα σχέδιο ψηφισματος που συνέταξε η Δύση, το οποίο προειδοποιεί τον Καντάφι ότι μπορεί να διωχθεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το σχέδιο ψηφίσματος προβλέπει κυρώσεις μεταξύ των οποίων ένα εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Λιβύη, απαγόρευση ταξιδίων για τον Καντάφι και δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβάλλει μονομερείς κυρώσεις. Ο πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε διάταγμα με το οποίο μπλοκάρονται όλες οι συναλλαγές με τη Λιβύη και “παγώνοντας” όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι και των παιδιών του που ελέγχουν οι ΗΠΑ.
Η ΕΕ συμφώνησε επίσης να επιβάλλει εμπάργκο στην πώληση όπλων και να απαγορεύσει τα ταξίδια προς τη Λιβύη για τους πολίτες της.



Το Παρίσι κάλεσε όλους τους οικονομικούς οργανισμούς να αναφέρουν κάθε ύποπτη κίνηση γύρω από τα περιουσιακά στοιχεία του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, ανακοίνωσε ο πυρήνας κατά του ξεπλύματος χρήματος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Tracfin.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων στη Λιβύη εκτιμώντας ότι ο λαός της χώρας θα είναι αυτός που θα υποφέρει.



Έντονη είναι η πολεμική κινητικότητα στην περιοχή, με αρμάδα πολεμικών να βρίσκεται ήδη ανοιχτά της Λιβύης. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα “Ψαρά”. Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert, 15 πολεμικά βρίσκονται στην περιοχή : η βρετανική φρεγάτα HMS Cumberland, γερμανική φρεγάτα , ένα πετρελαιοφόρο , η ελληνική φρεγάτα ΨΑΡΑ,μία Ολλανδική φρεγάτα, τέσσερα ιταλικά πλοία τρία τουρκικά και τρία γαλλικά.

Η παρουσία των πολεμικών πλοίων δεν αποτελεί απλά μία επίδειξη δύναμης ή μια εγγύηση ασφάλειας για τους ξένους πολίτες που εγκαταλείπουν μαζικά τη Λιβύη. Έχουν ως αποστολή και την αποτροπή ενός μεταναστευτικού κύματος που έτσι κι αλλιώς αναμένεται από τη φλεγόμενη Λιβύη.

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Αλέν Ζιπέ,δήλωσε χθες ότι «όταν μία κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της η διεθνής κοινότητα είναι υποχρεωμένη να παρέμβει». Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν που τη Πέμπτη δήλωνε ότι το ΝΑΤΟ δεν είχε πρόθεση να παρέμβει χθες φαινόταν λιγότερο βέβαιος για τη δήλωσή του. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων,τάξεως 1965 είναι ο «συνταγματάρχης» Μουαμάρ Καντάφι.....


1965:Ο Εύελπις Καντάφι στην Αθήνα!
Η επιμέλεια στην παρακολούθηση των μαθημάτων του στην Αθήνα,δεν τον βοήθησε να γίνει μεγάλος στρατάρχης,αλλά ένας ραδιούργος πραξικοπηματίας. Λίγα χρόνια μετά την αποφοίτησή του, ο νεαρός αξιωματικός που βλέπετε στην ασπρόμαυρη φωτογραφία ηγήθηκε πραξικοπήματος με το οποίο ανέτρεψε τον βασιλιά Ίντρις,ο οποίος δεν θα το πιστέψετε αλλά τη 1η Σεπτεμβρίου 1969 που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του βρισκόταν στην Ελλάδα! Συγκεκριμένα στα Καμένα Βούρλα για λόγους υγείας.
Τάξη 1965.Η τάξη του Καντάφι στη Σχολή Ευελπίδων.
Ο Καντάφι ήταν τόσο αδίστακτος από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, που κράτησε σε κατ΄ οίκον περιορισμό το γιό του βασιλιά για περισσότερο από 15 χρόνια!
Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1942,στη Σύρτη. Το 1961 διώχτηκε εξαιτίας της ακτιβιστικής δράσης τους και βρέθηκε στην Αθήνα όπου και τον κάναμε αξιωματικό.
Το πόσο εκκεντρικός είναι φαίνεται από το ντύσιμό του.
Κατάγεται από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων και είναι πατέρας 8 παιδιών, με μεγαλύτερο γιο το Μουχαμάντ Καντάφι, επικεφαλής σήμερα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Λιβύης.
Σημαντικές ημερομηνίες της περιόδου Καντάφι:
1976: εκδίδει το “Πράσινο Βιβλίο” στο οποίο περιγράφει το “παναραβικό του όραμα” που τον φέρνει αντιμέτωπο με τη Δύση τις δεκαετίες του 70 και του 80.
15 Απριλίου 1986: οι ΗΠΑ με πρόεδρο τον Ρ.Ρήγκαν βομβαρδίζουν τη Λιβύη. 60 νεκροί.
Αφορμή, ήταν η βομβιστική επίθεση σε αμερικανική ντισκοτέκ του Βερολίνου, στην οποία βρήκαν το θάνατο και Αμερικανοί.
Η Βρετανία κατηγόρησε το καθεστώς του Καντάφι για την τραγωδία στο Λόκερμπι της Σκοτίας, όταν ανατινάχθηκε η πτήση 103 αεροσκάφους της Pan Am, με 270 νεκρούς.
1993. Αξιωματικοί του στρατού επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Καντάφι.
1994. Η Λιβύη αποχώρησε από το Τσαντ.
1999. Μετά από πιέσεις του ΟΗΕ, η Λιβύη παρέδωσε στη δικαιοσύνη τους 2 υπόπτους για την τραγωδία στο Λόκερμπι.
2003 . Η Λιβύη ανέλαβε επίσημα την ευθύνη, αλλά και την αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων.
2004.Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε επίσημα την Τρίπολη.
15 Μαίου 2006. Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε την επαναφορά των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Λιβύης. Επίσης, ήρθησαν οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί κατά της Λιβύης από το 1992.
2007. Ο Καντάφι επισκέφθηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Γαλλία,
2 Φεβρουαρίου 2009.Ο Καντάφι εξελέγη πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης .
29 Μαρτίου του 2009. Χαρακτήρισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ως «μια νέα μορφή διεθνούς τρομοκρατίας.
Δεν αποκλείεται καθόλου πια να βρεθεί ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου.
Τάξη 1965.Η τάξη του Καντάφι στη Σχολή Ευελπίδων.
ΟΝΑLERT
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα εξαφανιστούν ως το 2050 οι κοραλλιογενείς ύφαλοι

Θα εξαφανιστούν ως το 2050 οι κοραλλιογενείς ύφαλοι

Όλοι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι του κόσμου είναι πιθανό να έχουν εξαφανιστεί έως το 2050 γεγονός που θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές 500 εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, μέχρι το 2030 θα έχει εξαφανιστεί το 90% και οι περιβαλλοντολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι για να προλάβουμε την ολική εξαφάνιση θα πρέπει πολύ γρήγορα να ληφθούν μέτρα.

Οι ειδικοί, συγκαταλέγουν στη λίστα με τις σημαντικότερες απειλές την υπεραλίευση την παράκτια οικιστική ανάπτυξη και την κλιματική αλλαγή. 

Το 2005 η Καραϊβική ήταν η περιοχή όπου παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη εξαφάνιση των κοραλλιογενών υφάλων που έχει παρατηρηθεί ποτέ παγκοσμίως, γεγονός που οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην άνοδο της θερμοκρασίας της θάλασσας. 

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κάνουν τους ωκεανούς πιο όξινους κι αυτό με τη σειρά του θα κάνει την ανθρωπότητα να βιώσει καταστάσεις που έχουν να συμβούν από την περίοδο των δεινοσαύρων. 

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα η Λευκωσία - Για το έτος 2017

Υποψήφια για πολιτιστική πρωτεύουσα η Λευκωσία


Ο Δήμος Λευκωσίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου προτίθεται να υποβάλει υποψηφιότητα στο διαγωνισμό για τη διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το έτος 2017 και προς το σκοπό αυτό έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες προετοιμασίας της πρότασης της Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα ΑΡΤος.

Οι πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης μπορούν να προσφέρουν τεράστια οφέλη σε μια πόλη από πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική άποψη, κατά τη διάρκεια του ίδιου του έτους και μετά.

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για αναζωογόνηση των πόλεων, για την αλλαγή της εικόνας τους και για να γίνουν καλύτερα γνωστές σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του τουρισμού. 

Η Κύπρος θα μοιραστεί τον τίτλο με μια πόλη της Δανίας, η οποία θα ανακηρυχτεί, όπως και η πόλη της Κύπρου περί τα τέλη του 2012.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τη νύχτα ολοφώτιστη, τη μέρα σκοτεινή




Μετά την Ανάφη… η νυχτερινή Αθήνα! Στις 23 Φερβουαρίου  ο Ιταλός αστροναύτης Paolo Nespoli έστρεψε το φακό της φωτογραφικής μηχανής του προς την Αττική για να μας προσθέτει μια ξεχωριστή εικόνα από την πρωτεύουσα.
Ο Ιταλός αστροναύτης, που ζει και εργάζεται τους τελευταίους δύο μήνες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, μοιράζεται τις εικόνες που συλλέγει με τη φωτογραφική μηχανή του (μία Nikon D3S) μέσα από το διαδίκτυο.
Οι εικόνες από διαφορετικές γωνιές της Γης τις οποίες έχει αναρτήσει στο Flickr έχουν έως τώρα προσελκύσει εκατομμύρια επισκέπτες.
"Επιθυμία μου είναι να έχουν όλοι τη δυνατότητα να έρθουν κάποια στιγμή εδώ επάνω και να δουν τη Γη από ψηλά, αλλά αφού αυτό δεν είναι εφικτό, αρκούμαι προς το παρόν στο να μοιράζομαι εικόνες και συναισθήματα," λέει ο ίδιος ο Paolo.
Πηγη news 247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Σέντραλ Παρκ" στο Ελληνικό




Μέχρι το Φθινόπωρο θα παρουσιάσει η κυβέρνησή της την πρόταση αξιοποίησης του Ελληνικού, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για θέματα Στρατηγικών Επενδύσεων Χάρη Παμπούκη.
Ο κ. Παμπούκης, μιλώντας στην εφημερίδα "Τα Νέα", λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στη Ντόχα, σημειώνει ότι είναι πολύ πιθανή μια συμφωνία με επενδυτές από το Κατάρ, που ίσως ανοίξει τον δρόμο και για την αξιοποίηση, άλλων εκτάσεων.
Ο υπουργός, μετά τη συνεδρίαση της εταιρείας Invest in Greece (Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.), είχε δηλώσει ότι η αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού θα δημιουργήσει 35.000 μόνιμες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει την πύλη για την προσέλκυση, άλλων επενδύσεων.
Ο Χάρης Παμπούκης επανέλαβε ότι το Κατάρ έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για το έργο, οι συζητήσεις προχωρούν και η αίσθηση από την επίσκεψή του στη χώρα, στις αρχές της εβδομάδας, είναι ικανοποιητική.
Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης:
Στον χώρο του πρώην αεροδρομίου θα δημιουργηθεί Μητροπολιτικό Πάρκο, μεγέθους περίπου του Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους πολίτες.
Θα υπάρξει μέρισμα για όλη την Ελλάδα, με την έννοια, ανέφεραν σχετικές πληροφορίες, της κατασκευής υποδομών που θα ωφελήσουν τη χώρα και θα σηματοδοτήσουν το νέο πρόσωπο της χώρας προς το εξωτερικό, πιθανώς με την κατασκευή ενός κτιρίου - συμβόλου της πόλης.
Στόχος είναι στα 5.300 στρέμματα του Ελληνικού, να δημιουργηθούν μεταξύ άλλων χώροι αφιερωμένοι στις επιστήμες και τις τέχνες, αλλά και ένα Διεθνές Κέντρο γνώσης και τεχνολογίας.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν το έργο θα προχωρήσει με διαγωνισμό ή με διακρατική συμφωνία, σε κάθε περίπτωση όμως θα υπάρξουν ρήτρες διαφάνειας.
 Πηγή news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τι σημαίνει το νέο πακέτο - Όπως κι αν τα βαφτίσουν …νέα μέτρα είναι!

Όπως κι αν τα βαφτίσουν …νέα μέτρα είναι!


Διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ζητεί να σταματήσει η τρομοκρατία των νέων μέτρων… Για την κυβέρνηση ονομάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις…Ίσως γιατί ο υπουργός Οικονομικών είχε δεσμευθεί ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα είναι εκείνος που θα τα πάρει… Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όμως… δεν είχε δεσμευθεί ότι δεν θα κάνει…

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που καλούμαστε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε, δεν έχουμε τέτοιες παραξενιές… Όπως και να τα βαφτίσουν, το νούμερο δεν αλλάζει…27,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2015! Και θα βγουν από τις δικές μας τσέπες!

Μόνο για φέτος, το “καπέλο” των πρόσθετων μέτρων -συγνώμη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων- φθάνει το 1,8 δισ. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι “κίνδυνοι” του Προγράμματος… Με απλά, λόγια, δεν πιστεύει η Τρόικα ότι με τα μέτρα που είχαμε λάβει μέχρι σήμερα θα πέσει το έλλειμμα στο 7,4% του ΑΕΠ και γι’ αυτό μας ζητεί το κατιτίς παραπάνω!

Ποιόν ενδιαφέρει, αλήθεια, εάν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι διαρθρωτική μεταρρύθμιση; Η μείωση των μισθών και η κατάργηση των συμβάσεων είναι μέτρο και μάλιστα επώδυνο…

-Το Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων με τον εξορθολογισμό των αμοιβών και την περικοπή των επιδομάτων στους υψηλόμισθους είναι νέο μέτρο ή διαρθρωτική μεταρρύθμιση;

-Η κατάργηση των φοροαπαλλαγών είναι διαρθρωτική μεταρρύθμιση ή νέο μέτρο;

Για την κυβέρνηση, που πρέπει να εξοικονομήσει δαπάνες θεωρείται σίγουρα διαρθρωτική μεταρρύθμιση. Για τον οικογενειάρχη με 25.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, που μπορεί να θεωρηθεί υψηλόμισθος και, επομένως, δεν δικαιούται φοροαπαλλαγών, θα σας γελάσω…

-Τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των επιδομάτων είναι διαρθρωτική μεταρρύθμιση ή νέο μέτρο;
Αν είσαι πολύτεκνος με 150.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα μπορεί και να είναι διαρθρωτική μεταρρύθμιση…Αν πάλι έχεις 4 παιδιά και βγάζεις 40.000 ευρώ το χρόνο (δηλαδή είσαι πλούσιος για την Εφορία) τότε δεν θα ήθελα να είμαι μπροστά για να ακούσω πώς θα χαρακτήριζες το κόψιμο του πολυτεκνικού επιδόματος!

-Ως διαρθρωτική μεταρρύθμιση αναφέρεται στο Μνημόνιο και η αναπροσαρμογή του επιδόματος ανεργίας ώστε να συμβαδίζει με τα ελάχιστα απαιτούμενα κριτήρια διαβίωσης… Πόσα είναι αυτά; Πόσα λιγότερα από 450 ευρώ το μήνα; Να ρωτήσουμε κανέναν άνεργο αν είναι νέο μέτρο ή διαρθρωτική μεταρρύθμιση;

-Το ότι θα πληρώσουμε το πετρέλαιο θέρμανσης από 80 λεπτά φέτος, 1,60 ευρώ του χρόνου είναι νέο μέτρο ή διαρθρωτική μεταρρύθμιση;

-Ο φόρος στην πορτοκαλάδα και την coca cola είναι νέο μέτρο ή διαρθρωτική μεταρρύθμιση;

-Η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στις επικουρικές συντάξεις από το 2012 είναι διαρθρωτική μεταρρύθμιση ή μείωση σύνταξης (δηλαδή νέο μέτρο);

Η διαφορά μας με την κυβέρνηση είναι στις λέξεις… Η ουσία είναι ακριβώς η ίδια… Η μείωση μισθού παραμένει μείωση μισθού, έστω κι αν για κάποιους οι αμοιβές ήταν εξωφρενικές και δεν αντανακλούσαν την παραγωγικότητα.

Η περικοπή ή το πάγωμα της σύνταξης για τον συνταξιούχο δεν έχει σημασία πώς θα “βαφτιστεί”, αλλά ότι στο τέλος του μήνα, ο λογαριασμός δεν θα βγαίνει…

Το ίδιο και για τον άνεργο, τον πολύτεκνο, τον δημόσιο ή τον ιδιωτικό υπάλληλο…

Όπως, λοιπόν, κι αν το ονομάσουμε, διαρθρωτική μεταρρύθμιση ή νέα μέτρα… περαστικά μας!

Πηγή: aixmi.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χιλιάδες υπογραφές από απλούς πολίτες στο Facebook - Ζητούν άρση της βουλευτικής ασυλίας...

Ζητούν άρση της βουλευτικής ασυλίας

Οκτώ χιλιάδες υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής η πρωτοβουλία πολιτών που οργανώθηκε μέσω του Facebook με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. 

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» η Β. Σαρλή, μέλος της επιτροπής πολιτών, η ιδέα ξεκίνησε από το Facebook επειδή διαπιστώθηκε ότι «ο κόσμος θέλει επιτέλους να τιμωρηθεί κάποιος. Έτσι αποφασίσαμε να μαζέψουμε υπογραφές και να τις καταθέσουμε στη Βουλή». 

Η κατάθεση των υπογραφών πάντως έγινε επεισοδιακά, καθώς τα μέλη της επιτροπής έφθασαν στη Βουλή με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ, όπως καταγγέλλουν, εκτός από την υπάλληλο της γραμματείας που παρέλαβε και πρωτοκόλλησε το αίτημα με τις υπογραφές, κανείς άλλος δεν τους έδωσε σημασία. 

Ο μόνος που σχολίασε το αίτημα ήταν ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φέρεται να είπε ότι το αίτημα για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών δεν θα γίνει ποτέ δεκτό επειδή «οι Έλληνες είναι δικομανείς και θα σέρνουν συνεχώς τους βουλευτές στα δικαστήρια».
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στις 26 Φεβρουαρίου

Σαν σήμερα

1802: Γεννήθηκε ο Βίκτωρ Ουγκώ, γάλλος συγγραφέας. («Οι Άθλιοι») [θαν. 22/5/1885]

1815: Ο Ναπολέων με 1.200 οπαδούς του ξεκινά από το νησί Έλβα, όπου ήταν εξόριστος, με προορισμό το Παρίσι για να ξαναπάρει την εξουσία.

1872: Η κυβέρνηση Βούλγαρη διενεργεί εκλογές, στις οποίες κυριαρχούν η βία και η νοθεία και κερδίζει τη σχετική πλειοψηφία.

1883: Πέθανε ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα, που χρημάτισε δέκα φορές πρωθυπουργός. [γεν. 1817]

1829: Γεννήθηκε ο Λιβάι Στρος, γερμανικής καταγωγής αμερικανός ράφτης, εφευρέτης και κατασκευαστής των ρούχων τζιν, ιδρυτής της βιομηχανίας ρούχων Levi's. [θαν. 26/9/1885]

1936: Έπειτα από μακροχρόνιες έρευνες, ο Φερδινάνδος Πόρσε παρουσιάζει το «λαϊκό αυτοκίνητο», γνωστότερο ως Volkswagen.

1938: Γεννήθηκε ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήρωας του κυπριακού αγώνα της ανεξαρτησίας. [θαν. 14/3/1957]

1969: Πρώτη προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού, με θέμα τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη.

1983: Το άλμπουμ «Thriller» του Μάικλ Τζάκσον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικάνικου πίνακα επιτυχιών, όπου θα παραμείνει για 37 εβδομάδες.

1986: Πέθανε ο Αμαλία Φλέμιγκ, επιστημονική συνεργάτιδα και σύζυγος του μεγάλου βρετανού επιστήμονα Αλεξάντερ Φλέμιγκ που ανακάλυψε την πενικιλίνη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. [γεν. 1909]

1991: Παροπλίζεται το «Βέλος», το πολεμικό πλοίο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Κίνημα του Ναυτικού κατά τη διάρκεια της δικτατορίας.

2003: Πέθανε ο  Δημήτρης Ποταμίτης, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. [γεν. 1945]

Πηγή: sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...