Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Στο Μαξίμου η λίστα με τα «ρουσφέτια» υπουργών και βουλευτών


Ειδικό γραφείο ελέγχου τροπολογιών αναγκάστηκε να «στήσει» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος προκειμένου να βάλει φρένο στα δεκάδες ρουσφέτια που επιχειρούν τις τελευταίες εβδομάδες να περάσουν υπουργοί και βουλευτές.

Έως αυτή την ώρα, το επιτελείο του κ. Σταυρόπουλου έχει καταγράψει 92 τροπολογίες που έχουν κατατεθεί σε τέσσερα συνολικά νομοσχέδια, ενώ η σχετική λίστα – την οποία παρουσιάζει το protothema.gr- έχει πάει ήδη στο γραφείο του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Να σημειωθεί ότι τις 92 τροπολογίες υπογράφουν περισσότεροι από 200 βουλευτές όλων των κομμάτων.

Πάντως, παρά τις αυστηρές συστάσεις των κ. κ. Παπαδήμου, Σταυρόπουλου αλλά και του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πεστάλνικου, υπουργοί και βουλευτές εξακολουθούν να νομοθετούν κατά βούληση και να εξυπηρετούν προεκλογικά κάθε ρουσφέτι που θα φτάσει στα γραφεία τους.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σοκ σε όλο τον κόσμο από την αυτοκτονία στο Σύνταγμα


Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή ΜΜΕ, κάνουν λόγο για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.
Με γκρίζα χρώματα περιγράφει το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης".
Στα ίδια μήκη κύματος και το δημοσίευμα της Telegraph για την αυτοκτονία 77χρονου λόγω χρεών "στην Αθήνα της κρίσης και της απόγνωσης", ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά σε παρόμοια θλιβερά περιστατικά στην Ιταλία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.
"Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας" αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.
Αναφορά, στην αυτοκτονία του 77χρονου κάνει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει των οποίων οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
"Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης" γράφει η Wall Street Journal.
"Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια" είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει:"Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς", τονίζει η εφημερίδα.
"Ένας Έλληνας αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες, που στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση και πολύς κόσμος" είναι ο τίτλος της εφημερίδας "La Presse".
"Η πλατεία Συντάγματος είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζεται από περικοπές, ανεργία και ύφεση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα" επισημαίνεται ακόμα στο δημοσίευμα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πέρασε… από σαράντα κύματα ο νόμος για τα ταξί


Πέρασαν με ευρεία πλειοψηφία τα άρθρα 83 και 84 και η τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που ρυθμίζουν την διαμόρφωση των εδρών σύμφωνα με τις οποίες θα καθορίζεται και αριθμός αδειών ταξί καθώς και των τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα, από του 225 συνολικά βουλευτές που  ήσαν παρόντες, οι 199 ψήφισαν «ΝΑΙ» για τα άρθρα 83 και 84 και οι 26 «ΟΧΙ». Την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα των ιδιωτικών ΚΤΕΟ ψήφισαν 192 ενώ 33 την καταψήφισαν.

Μετά από αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε σε τροποποίηση, σύμφωνα την οποία οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια αν θα προχωρήσουν σε κατανομή των εδρών των ταξί σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων ή αν θα διατηρήσουν την υπάρχουσα κατανομή σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές ήταν απόντες ενώ η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση ο οποίος με παλαιότερες δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τις προωθούμενες διατάξεις για τα ταξί.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...