Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πέρασε… από σαράντα κύματα ο νόμος για τα ταξί


Πέρασαν με ευρεία πλειοψηφία τα άρθρα 83 και 84 και η τροπολογία του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών που ρυθμίζουν την διαμόρφωση των εδρών σύμφωνα με τις οποίες θα καθορίζεται και αριθμός αδειών ταξί καθώς και των τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα, από του 225 συνολικά βουλευτές που  ήσαν παρόντες, οι 199 ψήφισαν «ΝΑΙ» για τα άρθρα 83 και 84 και οι 26 «ΟΧΙ». Την τροπολογία που ρυθμίζει θέματα των ιδιωτικών ΚΤΕΟ ψήφισαν 192 ενώ 33 την καταψήφισαν.

Μετά από αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε σε τροποποίηση, σύμφωνα την οποία οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια αν θα προχωρήσουν σε κατανομή των εδρών των ταξί σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων ή αν θα διατηρήσουν την υπάρχουσα κατανομή σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές ήταν απόντες ενώ η πιο ηχηρή απουσία ήταν αυτή του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση ο οποίος με παλαιότερες δηλώσεις είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνεί με τις προωθούμενες διατάξεις για τα ταξί.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...