Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα 21 Μαρτίου

Σαν σήμερα

1821: Οι Έλληνες επαναστάτες καταλαμβάνουν τα Καλάβρυτα. Θεωρείται η πρώτη πολεμική πράξη του Αγώνα στην Πελοπόννησο.

1952: 25.000 άνθρωποι παρακολουθούν την πρώτη Rock & Roll συναυλία στο Κλίβελαντ του Οχάιο.

1961: Στη σκηνή του Κάβερν Κλαμπ του Λίβερπουλ ανεβαίνει για πρώτη φορά ένα άγνωστο συγκρότημα με το περίεργο όνομα... «Beatles».

1963: Κλείνει η περιβόητη φυλακή του Αλκατράζ, στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

1972: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος καταργεί τον Γεώργιο Ζωιτάκη από αντιβασιλέα και αναλαμβάνει ο ίδιος το αξίωμα.

1979: Ιδρύεται η Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ), υπεύθυνη για τις επαγγελματικές διοργανώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Γεννήσεις

1685: Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, γερμανός συνθέτης. [θαν. 28/7/1750]

1920: Μανώλης Χιώτης, λαϊκός συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού. [θαν. 21/3/1970]

1960: Άιρτον Σένα, βραζιλιάνος πιλότος της Formula 1. [θαν. 1/6/1994]

Θάνατοι

1988: Πάτρικ Στέπτοου, βρετανός ιατρικός ερευνητής, που μαζί με τον συνάδελφό του Ρόμπερτ Έντουαρντς τελειοποίησαν τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης. [γεν. 9/6/1913]

1991: Λίο Φέντερ, αμερικανός εφευρέτης ηλεκτρικών μουσικών οργάνων ανάμεσά τους και της ηλεκτρικής κιθάρας (Fender Broadcaster,Telecaster, Stratocaster). [γεν. 10/8/1909]

2001: Τσουνγκ Τζου-Γιουνγκ, νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας, ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας HYUNDAI. [γεν. 25/11/1915]

Πηγή: sansimera
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περίεργες συμπτώσεις

Περίεργες συμπτώσεις

Η κατάρα του αμαξιού του James Dean
Το Σεπτέμβριο του 1995 , o James Dean σκοτώθηκε σε ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα καθώς οδηγούσε την Porsche του. Μετά το τρακάρισμα, το αμάξι αποδείχτηκε οτι ήταν πολύ γρουσούζικο.
α) Όταν το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε απο τον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρθηκε σε ένα γκαράζ, η μηχανή γλίστρησε απο το αυτοκίνητο και έπεσε στα πόδια ενός μηχανικού με αποτέλεσμα να χάσει και τα δυο του πόδια.
β) Αργότερα η μηχανή αγοράστηκε απο κάποιον γιατρό που την έβαλε στο δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκε μετά απο λίγο καιρό κατα τη διάρκεια ενος αγώνα. Στον ίδιο αγώνα, σκοτώθηκε ακόμα ένας αυτοκινητιστής στο αμάξι του οποίου υπήρχε ένα εξάρτημα απο το αυτοκίνητο του James Dean.
γ) Όταν η Porsche του James Dean επιδιορθώθηκε, το γκαράζ
στο οποίο βρισκόταν καταστράφηκε απο φωτιά.
δ) Κάποια άλλη φορά το αυτοκίνητο παρουσιάστικε στο Sacramento, αλλα έπεσε απο τη βάση του με αποτέλεσμα να σπάσει το ισχίο του ένας έφηβος.
ε) Στο Oregon, το τρέϊλερ στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, έφυγε απο τον κοτσαδόρο και το αμάξι έπεσε πάνω σε μια βιτρίνα.
στ) Τέλος, το 1959 το αμάξι μυστηριοδώς διαλήθηκε σε 11 κομμάτια ενώ στηρίζονταν σε ατσάλινη βάση.

Ένα μωρό που έπεσε απο παράθυρο δύο φορές και σώθηκε απο τον ίδιο άνθρωπο
Στο Detroit γύρω στο 1930 μια νεαρή μητέρα θα πρέπει να ευχαριστεί για πάντα έναν άντρα με το όνομα Joseph Figlock. Καθώς ο Figlock περπατούσε στο δρόμο, το μωρό της γυναίκας αυτής έπεσε πάνω στον Figlock, με αποτέλεσμα να ανακοπεί η πτώση και να μην πάθει κακό κανείς απο τους δυο. Ένα χρόνο αργότερα η ίδια ακριβώς σκηνή επαναλήφθηκε με το ίδιο μωρό να πέφτει, απο το ίδιο παράθυρο στο ίδιο άτομο. Και πάλι δεν χτύπησε κανείς απο τους δυο.

Μια σφαίρα που έφτασε στον προορισμό της μετά απο χρόνια
Το 1883 ο Henry Ziegland τα χάλασε με την κοπέλα του η οποία απο τη δυστυχία της αυτοκτόνησε. Ο αδελφός της κοπέλας ήταν τόσο εξοργισμένος που κυνήγησε τον Henry και τον πυροβόλησε. Ο αδελφός νόμιζε οτι είχε σκοτώσει τον Henry και στη συνέχεια αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ωστόσο ο Ziegland δεν είχε πεθάνει. Στην πραγματικότητα η σφαίρα του έιχε γρατζουνίσει το πρόσωπο και έιχε σφηνωθεί σε ένα δέντρο. Σίγουρα θεωρούσε τον ευατό του πολύ τυχερό. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το μεγάλο δέντρο το οποίο ακόμα έιχε τη σφαίρα πάνω του. Η δουλεία αυτή του φαινόταν πολύ επίπονη και έτσι αποφάσισε να ανατινάξει το δέντρο με λίγο δυναμίτη. Η έκρηξη προκάλεσε την εξοστράκηση της σφαίρας προς το κεφάλι του Ziegland με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Δίδυμα αγόρια, δίδυμες ζωές
Η ιστορίες με δίδυμα παιδία και σχεδόν δίδυμες ζωές είναι εκπληκτικές αλλα ίσως όχι όσο των δύο διδύμων απο το Ohio. Τα δίδυμα αδέλφια χωρίστηκαν μετά τη γέννησή τους και υιοθετήθηκαν απο διαφορετικές οικογένειες. Χωρίς να υπάρχει επαφή μεταξύ των οικογενειών, και οι δύο οικογένειες ονόμασαν τα παιδία James. Και οι δύο μεγάλωσαν χωρίς ο ένας να γνωρίζει τον άλλον και όμως και οι δύο ενδιαφέρθηκαν να εκπαιδευτούν για την επιβολή του νόμου, και οι δύο έχουν δεξιότητες στο σχεδιασμό και στην ξυλουργική και παντρεύτικαν και οι δύο γυναίκες με το όνομα Linda. Και οι δύο είχαν γιούς, και ο ένας τον είχε ονομάσει James Alan και ο άλλος James Allan. Και οι δύο δίδυμοι χώρισαν τις γυναίκες τους και μετά παντρεύτηκαν ξανά γυναίκες με το όνομα Betty. Επίσης είχαν σκύλο και οι δύο με το όνομα Toy. 40 χρόνια μετά το αποχωρισμό τους, τα αδέλφια συναντήθηκαν ξανά και ανακάλυψαν τις καταπληκτικές ομοιότητες στη ζωή τους.

Ακριβώς όπως το βιβλίο του Edgar Allan Poe

Το δέκατο ένατο αιώνα ο φημισμένος συγγραφέας , Edgar Allan Poe έγραψε ένα βιβλίο με το όνομα “ Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ” . Έχει θέμα τέσσερις επιζώντες ενός ναυαγίου που ήταν σε μια βάρκα για πολλές μέρες πριν αποφασίσουν να σκοτώσουν και να φάνε τον καμαρότο που το όνομα του ήταν Richard Parker. Κάτι χρόνια αργότερα, το 1884, το πλοίο Mignonette ναυάγησε με μόνο 4 επιζώντες που ήταν σε μια βάρκα για αρκετές μέρες. Τελικά, τα 3 ανώτερα μέλη του πληρώματος, σκότωσαν και έφαγαν τον καμαρότο. Το όνομα του ήταν Richard Parker.

Δίδυμοι σκοτώθηκαν στον ίδιο δρόμο με δύο ώρες διαφορά

Το 2002 , 2 εβδομηντάχρονοι δίδυμοι πέθαναν με διαφορά δύο ωρών στον ίδιο δρόμο, σε δύο διαφορετικά ατυχήματα. Ο πρώτος απο τους διδύμους πέθανε όταν τον χτύπησε φορτηγό ενω βρισκόταν στο ποδήλατό του στο Raahe, 600 χιλιόμετρα μακριά απο την πρωτεύουσα Helsinki. Πέθανε μόλις ενάμιση χιλιόμετρο μακριά απο το σημείο που πέθανε κ ο αδελφός του. Ένας αστυνομικός δήλωσε οτι παρόλο που ο δρόμος είναι πολυσύχναστος, δεν γίνονται συχνά ατυχήματα πράγμα που κάνει το γεγονός ακόμα πιο απίστευτο.

Τρεις απόπειρες αυτοκτονίας όλες διακόπηκαν απο τον ίδιο μοναχό
Ο Joseph Aigner ήταν ένας γνωστός ζωγράφος τον δέκατο ένατο αιώνα και απ΄οτι φαίνεται δεν ήταν και πολύ χαρούμενος αφού αρκετές φορές προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Όταν ήταν 18 χρονών προσπάθησε να κρεμαστεί αλλα διέκοψε τα σχέδια του λόγο της μυστηριώδης παρουσίας ενός μοναχού. Στην ηλικία των 22 ξαναπροσπάθησε αλλα και πάλι ο ίδιος μοναχός τον διέκοψε. 8 χρόνια αργότερα τον καταδίκασαν σε θάνατο με κρεμάλα, λόγο των πολιτικών του απόψεων. Και πάλι η ζωή του σώθηκε απο την παρέμβαση του ίδιου μοναχού. Στην ηλικία των 68 χρόνων επιτέλους κατάφερε να αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι. Την κηδεία έκανε ο ίδιος μοναχός το όνομα του οποίου ο Aigner ποτέ δεν έμαθε.

Κέρδη απο το Poker στο ανυποψίαστο γιό
Το 1858 ο Robert Fallon πυροβολήθηκε ως πράξη εκδίκησης απο αυτούς που έπαιζαν μαζί του Poker. Ισχυρίστηκαν οτι ο Fallon κέρδισε 600 δολλάρια κλέβοντας. Με την θέση του Fallon άδεια και ενώ κανείς δεν ήθελε να την πάρει γιατί το θεωρούσαν γρουσουζιά , βρήκαν ένα νέο παίκτη για να συνεχίσουν και του φόρτωσαν τα 600 δολλάρια του νεκρού άντρα. Μέχρι να έρθει η αστυνομία να ερευνήσει το φόνο, ο άντρας είχε μετατρέψει τα 600 δολλάρια σε 2200 δολλάρια. Η αστυνομία απαίτησε τα 600 δολλάρια ( που αρχικά κέρδιζε ο Fallon) να πάνε στον πιο κοντινό συγγενή του, και εκεί ανακάλυψαν οτι ο νέος παίκτης ήταν ο γιος του Fallon ο οποίος δεν είχε δεν τον πατέρα του για 7 χρόνια!

Μία νουβέλα που περιέγραφε τον κατάσκοπο της διπλανής πόρτας
Όταν ο Norman Mailer ξεκίνησε να γράφει τη νουβέλα του Barbary Shore, δεν είχε σχέδια να περιλάβει έναν Ρώσο κατάσκοπο σαν χαρακτήρα. Καθώς δούλευε πάνω στο βιβλίο του περιέλαβε ένα Ρώσο κατάσκοπο στην Αμερική σαν χαρακτήρα. Όσο προχωρούσε η νουβέλα, ο κατάσκοπος έγινε ο κύριος χαρακτήρας του βιβλίου. Μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου το γραφείο μετανάστευσης της Αμερικής, συνέλαβε έναν άντρα που έμενε ακριβώς πάνω απο τον Norman Mailer. Ήταν ο Colonel Rudolf Abel, υποτιθέμενος μεγάλος κατάσκοπος της Ρωσίας που δούλευε στην Αμερική εκείνη την εποχή.

Ο Mark Twain και ο κομήτης του Halley.
Ο Mark Twain γεννήθηκε τη μέρα που εμφανίστηκε ο κομήτης του Halley το 1835 και πέθανε τη μέρα της επόμενης εμφάνισής του το 1910. Αυτό το είχε προβλέψει και ο ίδιος το 1909 όταν είπε: “Ήρθα με τον κομήτη του Halley το 1835. Έρχεται ξανά του χρόνου και αναμένω να φύγω μαζί του”.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Εχουν πάει όλα πίσω στην Φουκουσίμα - Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και πέραν της ζώνης εκκένωσης





Ολα πήγαιναν "καλά" στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊτσι μέχρι που άρχισε να βγαίνει και πάλι καπνός από τους αντιδραστήρες 2 και 3. 











'Ετσι οι εργασίες για την σύνδεση των καλωδίων, προκειμένου να δοθεί ρεύμα στους αντιδραστήρες 3 και 4 και να λειτουργήσει το σύστημα ψύξης, "πάγωσαν". Επίσης, οι πυροσβέστες ανέβαλαν τη ρίψη θαλασσινού νερού στον αντιδραστήρα 3 της Φουκουσίμα όταν εθεάθη γκρίζος καπνός πάνω από το κτίριο του αντιδραστήρα.

Οι εργασίες σύμφωνα με την TEPCo θα συνεχιστούν την Τρίτη, με την εταιρία να δηλώνει ότι δε γνωρίζει τα αίτια πρόκλησης του καπνού αυτού.

Ταυτόχρονα εκκενώθηκαν και πάλι οι εγκαταστάσεις προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι ζωές των εργαζομένων.

Και ενώ η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, δια του επικεφαλής της, Γιουκίγια Αμάνο, εξέφρασε την πεποίθηση πως η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία, αν και είναι σοβαρή, θα ξεπεραστεί αποτελεσματικά, ανακοίνωσε επίσης ότι ότι υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας ανιχνεύτηκαν όχι μόνο εντός αλλά και έξω από την ζώνη εκκένωσης των 30 χιλιομέτρων πέριξ του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Η TEPCO γνωστοποίησε νωρίτερα ότι μετρήθηκαν αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού κοντά στη Φουκουσίμα.

Μέχρι στιγμής τα επίπεδα αυτά δεν είναι τόσο υψηλά ώστε να προκαλούν άμεσο κίνδυνο. Εκπρόσωπός της εταιρίας εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι «για να φτάσει κάποιος να μολυνθεί με ένα μιλισίβερτ θα πρέπει να πίνει από το νερό αυτό για ένα ολόκληρο χρόνο».

Η Αμερικανική Επιτροπή Ελέγχου για τα Πυρηνικά (NRC) επανέλαβε, στο μεταξύ, ότι οι ανιχνευτές ραδιενέργειας της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) δεν έχουν εντοπίσει κάποιο ανησυχητικό επίπεδο ακτινοβολίας στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έθεσε δισκία ιωδίου στη διάθεση των υπαλλήλων του και των οικογενειών τους που διαμένουν στην Ιαπωνία. Πρόκειται για προληπτικό μέτρο και η χρήση τους θα γίνει μόνο «σε περίπτωση συγκεκριμένης εντολής προς αυτή την κατεύθυνση, αν αλλάξουν οι συνθήκες».

Εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων σε 4 επαρχίες λόγω ραδιενέργειας
Την ίδια ώρα, με απόφαση της κυβέρνησης απαγορεύθηκε η μεταφορά λαχανικών από 4 περιοχές μεταξύ των οποίων και η Φουκουσίμα. Αιτία, η ανίχνευση ραδιενεργών ουσιών πάνω από τα κανονικά επιπεδα.

Πρόκειται για τις επαρχίες, Φουκουσίμα, Ιμπαράκι, Τσοσίγκι και Γκούνμα. Επίσης, ζητήθηκε από τον κυβερνήτη της Φουκουσίμα να απαγορεύσει την μεταφορά και πώληση γάλακτος.

Αυτό που δεν γνωρίζουν ακόμα είναι σε τι επιπεδα υπάρχουν ραδιενεργές ουσίες στα ψάρια.

Σημειώνεται οτι το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε οτι το 2009 το 17,4% της συνολικής τροφοδοσίας της Ιαπωνίας σε σπανάκι προερχόταν από τις 4 αυτές επαρχίες. Το 60% πήγαινε στο Τόκιο και το υπόλοιπο σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ανησυχητικά είναι τα επίπεδα καισίου στις επαρχίες Τσόγκι και Γκούνμα αλλά και στις περιφέρειες Σαϊτάμα, Τσίμπα, Τόκιο, Καναγκάουαμ Νιιγκάτα και Γιαμανάσι.

Πάντως, ο αναπληρωτής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Τετσούρο Φουκουγιάμα έκρινε ότι είναι ασφαλή τα τρόφιμα που παράγονται στη χώρα έξω από τη ζώνη γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βομβαρδίζουν ΤΩΡΑ την Τρίπολη – Ελληνική εμπλοκή στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης




 Εκρήξεις και αντί-αεροπορικά πυρά στην πρωτεύουσα της Λιβύης
- "Δεκάδες νεκροί από τις επιθέσεις σε λιμάνια και στο αεροδρόμιο της Σύρτης" καταγγέλει το καθεστώς Καντάφι
- Η Ελλάδα τα δίνει όλα και η Τουρκία μπλοκάρει τη συμφωνία στο ΝΑΤΟ!
- Ομπάμα: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φύγει ο Καντάφι» 










Αντί-αεροπορικά πυρά φώτισαν τον ουρανό της λιβυκής πρωτεύουσας λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας), με τον ανταποκριτή του CNN στην Τρίπολη, Νικ Ρομπερτσον, να μεταδίδει πως ακούστηκαν και εκρήξεις.

Σειρήνες ακούστηκαν από την περιοχή της πρωτεύουσας όπου βρίσκεται το καταφύγιο του Καντάφι και πυρά φαίνεται να προέρχονται από εκεί. Την επίθεση κατά της Τρίπολης επιβεβαίωσε και η κρατική τηλεόραση της Λιβύης, που ανέφερε πως σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές περιοχές της πόλης από το "στρατό των στραυροφόρων". Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters, δήλωσε ότι από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν σε λιμάνια της χώρας αλλά και στο αεροδρόμιο της Σύρτης, έχασαν τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι.

Την ώρα που η πρωτεύουσα της Λιβύης βομβαρδίζεται, η Δύση προσπαθεί να συντονιστεί αλλά φαίνεται ανήμπορη να τα καταφέρει. Οι εκπρόσωποι των κρατών μελών του ΝΑΤΟ απέτυχαν να καταλήξουν στο πως θα δράσει η Συμμαχία κατά της Λιβύης, με την Τουρκία να μπλοκάρει την οριστική απόφαση. . Οι περισσότερες χώρες θέλουν να αναλάβει το ΝΑΤΟ την ηγεσία των επιχειρήσεων, την οποία για την ώρα ασκούν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία. Υπέρ αυτής της άποψης και η Ιταλία, όπως δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Και ενώ η Τουρκία «πατάει πόδι» και διαχωρίζει την θέση της –μετά τη Γερμανία- η Ελλάδα δίνει ό,τι της ζητηθεί και εμπλέκεται άμεσα στην επιχείρηση. Στη Σούδα φτάνει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολβελγικά μαχητικά απογειώθηκαν και επέστρεψαν στον Άραξο, ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναμένονται στη βάση της Σούδας και έξι Νορβηγικά F-16.

Εκτός από το ΝΑΤΟ, το θέμα της Λιβύης προκαλεί διχασμό και στη Ρωσία. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την οργή του για τους βομβαρδισμούς κατά της Λιβύης και μίλησε για «μεσαιωνική σταυροφορία», όρος που χαρακτηρίστηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ «απαράδεκτη», σε μια άνευ προηγουμένου κριτική κατά του πρωθυπουργού του!

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φροντίζουν για το μέλλον τους

Την ώρα που οι πολίτες κάνουν θυσίες και η ανεργία αυξάνεται, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν αφήνουν τα στελέχη τους απροστάτευτα. Στο υπουργείο Υποδομών θα μεταταχθεί με τη λήξη της βουλευτικής του θητείας ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης. Στον ΟΑΣΑ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Τζότζολα. Νομότυπες οι μετατάξεις.....
Μπορεί η κυβέρνηση να εφαρμόζει πρόγραμμα αυστηρών περικοπών, ωστόσο είναι γνωστό, πώς δεν είμαστε όλοι ίσοι, ακόμα και υπό το βλέμμα της τρόικας.
Και επειδή η οικονομική κρίση, δημιουργεί φόβους για το μέλλον, τα μεγάλα κόμματα φροντίζουν να αποκαταστήσουν τα στελέχη τους με θέσεις στο δημόσιο.
Έτσι, ο γραμματέας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, όταν λήξει η θητεία του στο Κοινοβούλιο θα μεταπηδήσει στο υπουργείο Υποδομών.
Σύμφωνα με το "Βήμα", την πρόσληψή του υπογράφει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, και οι υφυπουργοί Οικονομικών Φ. Σαχινίδης και Εσωτερικών Γ. Ντόλιου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, θεμελιώνει δικαίωμα μετάταξης, ως πρώην υπάλληλος της Ολυμπιακής και μάλιστα με νόμο που είχε ψηφιστεί επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Φυσικά η περίπτωση του κυρίου Καρχιμάκη δεν είναι η μοναδική, καθώς και η Νέα Δημοκρατία φροντίζει για τα δικά της παιδιά.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Βασιλική Τζότζολα, επίσης με προϋπηρεσία στην Ολυμπιακή,  μετατάσσεται στον ΟΑΣΑ
Σύμφωνα πάντα με το ΒΗΜΑ, η κυρία Τζοτζόλα, μεταφέρεται στον ΟΑΣΑ με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Υποδομών, κ. Δημ. Ρέππα και των υφυπουργών Εσωτερικών, κ. Γ. Ντόλιου και Οικονομικών, κ. Φιλ. Σαχινίδη.
Όπως αναφέρει το κείμενο της απόφασης, "μεταφέρουμε στον ΟΑΣΑ ΑΕ την πρώην υπάλληλο των Ολυμπιακών Αερογραμμών ΑΕ, και Pantheon Airways, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Βασιλική Τζότζολα σε κενή θέση, Ειδικότητας Δικηγόρων".
Η Βασιλική Τζότζολα  είχε προσληφθεί ως ειδική σύμβουλος του πρώην υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη την 1η Απριλίου 2009 (ΦΕΚ ΥΟΔΔ 226/2009), ενώ η σύμβασή της έληξε αυτοδικαίως το Νοέμβριο του ιδίου έτους, λίγο καιρό μετά τις εθνικές εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης.
Το 2007 όμως, σύμφωνα με το βιογραφικό της προσελήφθη στην Ολυμπιακή και ευεργετήθηκε με την την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Καραμανλή, με την οποία δόθηκαν περαιτέρω διευκολύνσεις σε ομάδες εργαζομένων της Ολυμπιακής.
Τα δύο περιστατικά επαναφέρουν το ερώτημα, αν το νόμιμο είναι ηθικό, καθώς την ώρα που οι πολίτες δεν βρίσκουν εργασία ή απολύονται, βουλευτές και στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων εξασφαλίζουν θέσεις στο δημόσιο.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εισαγγελική κλήση σε 37 άτομα για τις μίζες των υποβρυχίων

Θα κληθούν εντός των επόμενων ημερών να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου για την υπόθεση των "προμηθειών" για τα υποβρύχια τύπου 214, του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι 37 κλήσεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αφορούν τα κακουργήματα της απιστίας, δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τα πρόσωπα που καλούνται να λογοδοτήσουν προέκυψαν ως εμπλεκόμενα από τα στοιχεία της Εισαγγελίας και το πόρισμα του ΣΔΟΕ, το οποίο διαβιβάστηκε στο Οικονομικό Τμήμα πριν από λίγες ημέρες.

Μεταξύ εκείνων που καλούνται ως ύποπτοι είναι κυρίως πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στρατιωτικοί, μέλη επιτροπών που είχαν συσταθεί για την προμήθεια των υποβρυχίων, αλλά και ιδιώτες.

Και οι 37 που θα κληθούν να λογοδοτήσουν φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση από το 1998 -- όταν αποφασίστηκε η προμήθεια των υποβρυχίων με απευθείας ανάθεση στις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal και τα ναυπηγεία Σκαραμάγκα -- έως και το 2002 που έγιναν τροποποιήσεις των αρχικών συμβάσεων για αντισταθμιστικά οφέλη και άλλα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας συνεχίζεται και για το διάστημα μετά το 2002, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων. Το θέμα αυτό θα κριθεί από την αξιολόγηση των ήδη υπαρχόντων στοιχείων αλλά και αυτών που θα προκύψουν από την πορεία της έρευνας.

Με τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ζημιά του δημοσίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αν συνυπολογιστεί και η απώλεια από τη μη εκτέλεση των συμβάσεων για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία, προερχόμενα από τις γερμανικές δικαστικές αρχές, φαίνεται να προκύπτει ποσό 55 εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με καταθέσεις Γερμανών, διατέθηκε σε "ωφέλιμες πληρωμές".

newsit.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς τα ακίνητα του δημοσίου θα γίνουν μετοχές για να μειωθεί το χρέος

«Ελλάδα δεν είναι μόνο το... Ελληνικό»! Με αυτό το σύνθημα οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου ζήτησαν από την ΚΕΔ και την ΕΤΑ να ορίσουν τα ακίνητα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους και θεωρούν ότι μπορεί να αξιοποιηθούν.
Στον πόλεμο κατά του χρέους θα πρωτοστατήσουν οι... παραλίες, καθώς, όπως έχει πει ο Ντ. Στ. Καν, «είναι ατελείωτες και αναξιοποίητες».

Μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι του εξωτερικού και διεθνείς επενδυτές ενδιαφέρονται να μπουν στο παιχνίδι «ήλιος-θάλασσα», στο οποίο η χώρα μας διαθέτει ακαταμάχητο πλεονέκτημα.
Αττική
Στην περιοχή της πρωτεύουσας, η περίφημη Ριβιέρα του Σαρωνικού αποτελεί αναμφισβήτητα το «φιλέτο» του κρατικού χαρτοφυλακίου.
Αυτήν τη στιγμή στην ευθύνη της ΕΤΑ είναι οι μαρίνες και οι πλαζ, από τον Πειραιά μέχρι και το Σούνιο, αλλά και οικόπεδα με κέντρα διασκέδασης και ξενοδοχεία. «Οπου υπάρχουν συμβόλαια θα τηρηθούν, όποιο τελειώνει θα μπαίνει στο καλάθι» επισημαίνει στην «Ημερησία» συνεργάτης του πρωθυπουργού. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να έρθει σε συνεννόηση με την Εκκλησία, η οποία επίσης διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία στην περιοχή και η οποία, σύμφωνα με τον αστικό θρύλο, έχει δοθεί σε ιδιώτες προς εκμετάλλευση «έναντι πινακίου φακής».
Σε ό,τι αφορά σε παραλίες και αιγιαλούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και το Ιόνιο, μερικές από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι οι εξής:
Ανατολικό «τόξο»:
  • Εύβοια: Ακτή Αγίου Μηνά/ αιγιαλός, Ακτή Αιδηψού/ αιγιαλός, Ακτή Αμαρύνθου/ αιγιαλός.
  • Φθιώτιδα: Αρκίτσα/ αιγιαλός, Καμένα Βούρλα/ κάμπινγκ.
  • Μαγνησία: Ακτή Βόλου/ αιγιαλός, Δράκεια/ σχολάζουσα έκταση, Κτήμα Καλά Νερά/ σχολάζουσα έκταση.
  • Πιερία: Σκάλα Σκοτίνας/ παραθαλάσσια έκταση Ξενίας Πλαταμώνα/ δεν λειτουργεί το ξενοδοχείο, Χασκάρα/ εδαφική έκταση.
  • Θεσσαλονίκη: Παραθαλάσσιες εκτάσεις στην Επανομή, την Αγία Τριάδα και την Ασπροβάλτα.
  • Χαλκιδική: Αρναία/ αιγιαλός, Κτήμα Αγιος Ιωάννης Σιθωνίας/ σχολάζουσα έκταση, Μονοδένδρι/ σχολάζουσα έκταση, Κτήμα Νέας Φώκαιας/ σχολάζουσα έκταση, Νέα Μουδανιά/ σχολάζουσα έκταση.
  • Καβάλα: Ακτή Καλαμίτση/ αιγιαλός, Κτήμα Νέας Ηρακλείτσας/ σχολάζουσα έκταση.
Δυτικό «τόξο»:
  • Κόρινθος: Ακτή Σικυώνος/ αιγιαλός, Ακτή Βραχατίου/ αιγιαλός, Πευκιάς Ξυλοκάστρου/ σχολάζουσα έκταση.
  • Αργολίδα: Τολό/ αιγιαλός.
  • Κέρκυρα: Ακτή Κορακιάνα/ αιγιαλός, Ερμόνες/ αιγιαλός, Κανόνι/ αιγιαλός.
  • Κεφαλονιά: Μακρύς Γιαλός/ αιγιαλός, Καταβόθρες/ αιγιαλός, Τραπεζάκι/ αιγιαλός.
  • Ηλεία: Βαρθολομιό/ σχολάζουσες εκτάσεις, Ιαματικές Πηγές Κουνουπελίου.
  • Θεσπρωτία: Τέσσερις νησίδες Θεσπρωτίας.
Ο προγραμματισμός
Βήμα βήμα τα «πωλητήρια» και διάλογος με φορείς
Οι αντιδράσεις που συνοδεύουν συνήθως τις προσπάθειες αξιοποίησης της δημόσιας γης και η ανάγκη η χώρα μας να κινηθεί γρήγορα, είναι οι παράγοντες που καθορίζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης.
Προκειμένου να είναι πιο αποτελεσματική η προσέγγιση των διαθέσιμων εκτάσεων, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες χάραξαν δύο ηπειρωτικά αναπτυξιακά «τόξα», από την Αττική μέχρι τον Εβρο και από την Αργολίδα μέχρι τα Ιωάννινα, και δημιούργησαν δύο «καλάθια» με τα ακίνητα σε ορεινούς όγκους και νησιωτικές περιοχές.
Τα ακίνητα χωρίστηκαν στη συνέχεια σε τρεις κατηγορίες: οικόπεδα, εκτάσεις με κτίσματα και αιγιαλός. Επιπλέον, τα ακίνητα διαχωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες: ελεύθερα και ενοικιασμένα. Πρώτη ομάδα-στόχο αποτελούν οι ελεύθερες αναξιοποίητες εκτάσεις, με ή χωρίς κτίσματα και λοιπές εγκαταστάσεις. Αν και η καταγραφή από τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι αναλυτική, η εντολή είναι οι ανακοινώσεις να γίνονται με το σταγονόμετρο. Προφανώς για την αποφυγή αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και όσους σήμερα, νόμιμα ή παράνομα, ασκούν οικονομική δραστηριότητα επί της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Η πρώτη εικόνα που έχουν μεταδώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών οι υπηρεσίας της Πλατείας Συντάγματος δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα. Υπάρχουν δεκάδες εκτάσεις με τον χαρακτηρισμό «σχολάζουσες», αλλά και εκατοντάδες παραλίες που «αντέχουν την τουριστική αξιοποίηση». Το ζήτημα είναι να ληφθεί η πολιτική απόφαση.
Καμπάνια
Το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση θα το προσπαθήσει, επισημαίνοντας και στις τοπικές κοινωνίες, που ενδέχεται να αντιδράσουν, τα οφέλη σε θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Με την ανεργία να αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση θα τονίσει τη συγκεκριμένη θετική συνέπεια των επενδύσεων.
Φιλοδοξία του Μαξίμου είναι κάθε ακίνητο που θα οδηγείται προς αξιοποίηση να συνοδεύεται από μελέτη των ευεργετημάτων που θα προκύψουν για τα δημόσια οικονομικά, αλλά και για τις επιμέρους περιοχές. «Μετρήσιμα αποτελέσματα και διαφάνεια» είναι οι δύο βασικές εντολές του Γ. Παπανδρέου προς όλους όσοι εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.
«Αδιανόητη τη σημερινή κατάσταση»
Στοίχημα του Γιώργου ο φάκελος «ακίνητα»
«Αδιανόητη» θεωρεί ο πρωθυπουργός τη σημερινή κατάσταση, όπου η δημόσια περιουσία είτε είναι αναξιοποίητη είτε προσφέρει ελάχιστα στα δημόσια ταμεία είτε είναι καταπατημένη. Ο Γ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να πρωτοστατήσει στην υπόθεση της αξιοποίησης. Οχι μονάχα γιατί τη θεωρεί «αυτονόητη», αλλά και γιατί, όπως θα εξηγήσει στις δημόσιες παρεμβάσεις του, ο άλλος δρόμος θα είναι να κοπούν μισθοί και συντάξεις ή να αυξηθούν οι φόροι.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, οι τελευταίες επιλογές «είναι απλά απαράδεκτες». Τονίζουν πως «είναι υποχρέωσή μας να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, όχι απλά για να μειώσουμε το χρέος, αλλά για να δημιουργήσουμε ανάπτυξη και θέσεις εργασίας». Δηλαδή, ο στόχος είναι διπλός: από τη μία να ανακουφιστούν τα δημόσια ταμεία και από την άλλη να γεμίσουν οι τσέπες δημόσιων οργανισμών και πολιτών που θα εμπλακούν στα έργα που θα προκύψουν. Το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι αν το κάθε ακίνητο θα δίνεται προς αξιοποίηση αυτόνομα ή αν θα δημιουργηθούν ομάδες με στόχο την προσέλκυση μεγάλων επενδυτών.
Ανοίγει το παιχνίδι
Ενισχύσεις και από το εξωτερικό στο εγχείρημα
Σε όλη τη διάρκεια του 2010 έγιναν τρεις μονάχα διαγωνισμοί για ακίνητα της ΕΤΑ. Και οι τρεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Για το τουριστικό περίπτερο Βολισσού Χίου, τη μίσθωση του κτήματος Σκάλας Σκοτίνας στην Πιερία και τη μακροχρόνια εκμίσθωση του τουριστικού λιμένα Βουλιαγμένης. Το 2011 τα πράγματα έχουν... «βελτιωθεί», καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός για το τουριστικό περίπτερο Περίσσας Σαντορίνης. «Είναι προφανές ότι έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, δεν βγάζει πουθενά» ομολογούν οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου. Το όλο εγχείρημα, όμως, απαιτεί συντονισμό, που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να πάρει αποφάσεις, τόσο για τα πρόσωπα που θα το αναλάβουν, όσο και για τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. Σε ενίσχυση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών θα προστρέξουν οίκοι αξιολόγησης, σύμβουλοι αποκρατικοποιήσεων, αλλά και ειδικοί από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, καθώς και οι τρεις δανειστές μας διαθέτουν τεχνογνωσία που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη. «Ετσι θα διαλυθεί ο μύθος του τι έχουμε, αλλά και του τι μπορούμε να πετύχουμε» προσθέτουν στον συλλογισμό τους οι συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου.
Καταπατημένα
Ρύθμιση προ των πυλών
Ρύθμιση για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση, με στόχο την εισροή ζεστού χρήματος πάνω από 1,5 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία την περίοδο 2011-2013.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζει ρύθμιση, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν καταπατήσει ακίνητα του Δημοσίου να τα εξαγοράσουν έναντι τιμήματος που θα υπολογίζεται επί της αντικειμενικής τιμής και θα είναι συνάρτηση του είδους και της χρήσης της έκτασης, του χρόνου κατοχής, καθώς και της οικογενειακής κατάστασης του πολίτη.
Το σχέδιο που επεξεργάζονται στο οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι όποιος κατέχει αυθαίρετα δημόσιο ακίνητο, είτε έχει τίτλους είτε όχι, θα μπορεί να ζητήσει από την αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία την εξαγορά του μέσα σε συγκεκριμένη χρονική προθεσμία.
Το τίμημα εξαγοράς θα προσδιορίζεται με βάση την αντικειμενική αξία που έχει το ακίνητο κατά τον χρόνο υποβολής της σχετικής αίτησης εξαγοράς, ενώ στις περιοχές που δεν ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού για το τίμημα θα λαμβάνεται υπόψη η αγοραία αξία, μειωμένη κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%. Επίσης, το τίμημα θα μειώνεται κατά ένα ποσοστό για κάθε χρόνο κατοχής του ακινήτου πριν από το 2009, που θα κυμαίνεται στο 0,25% για κάθε χρόνο, αλλά θα υπάρχει ανώτατο όριο στο ποσοστό της έκπτωσης.
Το τίμημα εξαγοράς θα μειώνεται περαιτέρω κατά περίπου 10% εφόσον ο αυθαίρετος κάτοχος έχει ανεγείρει πρώτη κατοικία στη δημόσια έκταση και κατά επιπλέον 10% εφόσον είναι πολύτεκνος ή ανάπηρος. Για έναν ενδιαφερόμενο ο οποίος υπάγεται στις δύο ή και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις η συνολική πρόσθετη έκπτωση επί του τιμήματος μπορεί να φθάσει το 20% ή το 30%.

imerisia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μειώνεται ο πληθυσμός αλλά και η γονιμότητα των αγελάδων!




Ο πληθυσμός των αγελάδων μειώνεται συνεχώς ανά τον κόσμο και το γεγονός μπορεί να οδηγήσει παγκοσμίως ακόμη και σε έλλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων...











Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα, αντιστοιχούν 30,7 εκατομμύρια αγελάδες σ’ ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, ενώ πριν από 40 χρόνια η αναλογία αυτή ανερχόταν σε 400 εκατ. αγελάδες προς ένα δισ. ανθρώπων.

Ακόμη και τη χρονική περίοδο 2001-2003 αντιστοιχούσαν 110 εκατ. ζώα σε ένα δισ. ανθρώπους. Μάλιστα, οι ειδικοί εκτιμούσαν τότε πως, σήμερα, η αναλογία θα ήταν 20 εκατ. προς ένα δισ. Οι προβλέψεις αυτές διαψεύστηκαν, ωστόσο, όπως ανέφερε o καθηγητής του τμήματος Κλινικής Παραγωγικών Ζώων, της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Κώστας Μπόσκος, «εάν Έλληνες και Πολιτεία δεν κατανοήσουν άμεσα ότι ο πρωτογενής τομέας, μαζί με τον τουρισμό, είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, τότε δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον… ακόμα και να πεινάσουμε».

Τονίζοντας ότι τη δεκαετία του 1970 λειτουργούσαν στην Ελλάδα 150.000 εκτροφικές μονάδες αγελάδων παραγωγής, ο κ. Μπόσκος επεσήμανε ότι ο αριθμός τους σήμερα ανέρχεται μόλις σε 3.500, με τους κωδικούς να μην υπερβαίνουν τις 4.072.

Στο πλαίσιο αυτό, ο καθηγητής του ΑΠΘ υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη «να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τη διατροφή των Ελλήνων πολιτών». Επέρριψε δε ευθύνες και στην Πολιτεία, η οποία - όπως υποστήριξε - «πρέπει επιτέλους να χαράξει μια σταθερή, μακροχρόνια κτηνοτροφική πολιτική, δίνοντας κατεύθυνση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι παλεύουν μόνοι τους και εκσυγχρονίζουν τις μονάδες τους, βασιζόμενοι στον απόηχο των εξελίξεων που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του ΑΠΘ σημείωσε ότι σε φθίνουσα πορεία βρίσκεται και η γονιμότητα των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής στις επιχειρηματικές εκτροφές, γεγονός που ναι μεν συνάδει σε πρόβλημα, αποτελεί όμως και μια πρόκληση και ευκαιρία για τους αγροτικούς κτηνιάτρους, προκειμένου να ανακτήσουν το κύρος που απώλεσαν κατά την πορεία εξέλιξης της κτηνοτροφίας.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μνημόνιο για έναν ... αιώνα – Ετοιμάζουν παραχωρήσεις δρόμων και ακινήτων για 90 χρόνια !

Μέσα στο επόμενο 15ήμερο και μέχρι τα μέσα Απριλίου το υπουργείο θα έχει παρουσιάσει στην Τρόικα το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που θα βάλει στα ταμεία το περιβόητο ποσό των 50 δισ.

Τα νούμερα όμως δεν βγαίνουν και έτσι η Κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει πιο... δελεαστική την προσφορά με παραχωρήσεις εκμετάλλευσης που θα φτάσουν ως και τα 90 χρόνια.

Ακόμη χειρότερα, φαίνεται πως ό,τι έχει για ... πούλημα η Ελλάδα ως το 2015 δεν πρόκειται να φέρει πάνω από 30 δισ. και έτσι όλα δείχνουν ότι το κράτος θα υπογράψει συμβάσεις παραχώρησης δρόμων λιμανιών κλπ για δεκάδες χρόνια ώστε να προεισπράξει έσοδα αξίας άλλων 10 με 20 δισ.

Με λίγα λόγια και με παράδειγμα τους δρόμους θα πρέπει να πάψουμε να αναφερόμαστε σε “εθνικές” οδούς αφού για τα επόμενα 30 (ή και περισσότερα) χρόνια θα έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες και ακόμη χειρότερα θα πρέπει να περιμένουμε ραγδαία αύξηση σε τιμές διοδίων αφού οι εργολάβοι θα έχουν προπληρώσει το δημόσιο για όλα αυτά τα χρόνια και το δημόσιο δεν θα μπορεί παρά να δεχθεί τις τιμές που εκείνοι θα επιβάλλουν.

Παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν σε κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή της χώρας όπως σε ορυχεία και μεταλλεία, ακόμη και σε μονάδες παραγωγής ενέργειας.

Παράλληλα το υπουργείο ετοιμάζει μεγάλες αποκρατικοποιήσεις σε εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο με στόχο άλλα 8 με 10 δισ. ευρώ, εφόσον διατηρηθεί η σημερινή χρηματιστηριακή τους αξία.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...