Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ποιο θα είναι το μέλλον της Αλ Κάιντα;





Ο θάνατος του Μπιν Λάντεν σημαίνει το τέλος της αλ Κάιντα ή όχι; Η δολοφονία του ηγέτη της οργάνωσης σημαίνει το τέλος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας ή το εν λόγω σενάριο απέχει πολύ από τη πραγματικότητα;

Σε αυτά τα πολύ «καυτά» ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν ειδικοί σε θέματα της τρομοκρατίας αλλά και η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση, λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση του θανάτου του Μπιν Λάντεν. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν εδώ και χρόνια πως η ικανότητα του Μπιν Λάντεν να διοικεί την οργάνωσή του έχει περιοριστεί όταν αναγκάστηκε να κρύβεται και να μην μπορεί να επικοινωνεί με τους συνεργάτες του, παρά μόνο μέσω σπάνιων ηχητικών μηνυμάτων.

Από την πλευρά του, ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Πίτερ Μπέργκεν, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη από τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, δήλωσε στο CNN πως η οργάνωση δεν διαθέτει άλλη συμβολική και χαρισματική φυσιογνωμία για να τον αναπληρώσει και να προσελκύσει νέα μέλη ή να εμπνεύσει καινούργιες επιθέσεις. Μάλιστα ο Μπέργκεν έφτασε στο σημείο να πει ότι ο θάνατος του μπιν Λάντεν είναι το τέλος του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

"Δεν υπάρχει κανείς να τον αντικαταστήσει", υπογράμμισε.

Πάντως, στο θέμα αυτό, η αμερικανική κυβέρνηση εμφανίζεται λιγότερο σίγουρη. Πρεσβείες και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο εξωτερικό βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού σε περίπτωση που η αλ Κάιντα προχωρήσει σε αντίποινα. Ο πρόεδρος Ομπάμα χαρακτήρισε τον θάνατο του μπιν Λάντεν ως το σημαντικότερο επίτευγμα στο αγώνα κατά της αλ Κάιντα, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο πόλεμος αυτός δεν έχει τελειώσει.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και το FBI δεν έχουν εκδώσει προειδοποίηση ότι υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για ενδεχόμενα αντίποινα, όμως τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν ενισχυμένα.

"Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η αλ Κάιντα θα συνεχίσει να επιδιώκει επιθέσεις εναντίον μας. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την επαγρύπνηση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό", υπογράμμισε ο Ομπάμα, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση άρχισε να σχεδιάζεται τον Αύγουστο και πως την Κυριακή έδωσε το πράσινο φως για την πραγματοποίησή της από ειδικές δυνάμεις του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

 Καθώς το κυνήγι του Μπιν Λάντεν συνεχιζόταν για χρόνια, πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτιόνταν για πόσο καιρό ακόμα η μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου θα ζούσε με την ταπεινωτική προοπτική ότι δεν έχει συλλάβει τον μπιν Λάντεν. Τα στοιχεία χάνονταν ή δεν επαρκούσαν, ενώ η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών επέμενε ότι κρυβόταν κάπου στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απογοητεύτηκαν όταν λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, στη μάχη της Τόρα Μπόρα, ο μπιν Λάντεν δεν βρέθηκε, αν και αξιόπιστες πληροφορίες τον ήθελαν να κρύβεται σε σύμπλεγμα σπηλιών στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σήμερα, δέκα χρόνια μετά και έχοντας ζήσει δύο αιματηρούς πολέμους, οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν πλέον να έχουν λόγο να είναι ικανοποιημένες, γιατί οι επίμονες προσπάθειες τους είχαν αποτέλεσμα: τον θάνατο του μπιν Λάντεν. 
 Πηγή   PROTO THEMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πλαφόν στα καύσιμα σε 13 νομούς της χώρας εισηγείται η ΡΑΕ




 Πραγματικότητα η επιβολή πλαφόν τιμών πώλησης πετρελαιοειδών σε ορισμένους νομούς της χώρας.


Σύμφωνα με την απόφαση 568/2011 της, η ΡΑΕ γνωμοδοτεί θετικά για την επιβολή ανώτατων τιμών πώλησης πετρελαιοειδών στους νομούς Δωδεκανήσου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Γρεβενών, Έβρου, Ευρυτανίας, Κερκύρας, Καφαλλονιάς, Κυκλάδων, Λέσβου, Φωκίδος, Σάμου και Χίου. Πρόκειται για τις περιοχές εκείνες της χώρας, όπου η τιμή της αμόλυβδης έχει κυμανθεί σε πάνω από 1,7 ευρώ/ λίτρο και όπου παρουσιάστηκαν φαινόμενα τιμών ακόμα και κοντά στο 1,9 ευρώ/ λίτρο.

Η απόφαση, αυτή όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο, επιβάλλεται λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας της αυξητικής πορείας των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου ή εξαιτίας της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών εντός του εγχώριου ανταγωνισμού. Η απόφαση αυτή, θα διαρκέσει –μόλις βεβαίως γίνει δεκτή από την κυβέρνηση – για τουλάχιστον δύο μήνες ενώ κατόπιν θα επανεξεταστεί.

Παράλληλα θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο αδικαιολόγητης αύξησης των περιθωρίων κερδών στη λιανική ενώ στην απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε και η μεγάλη απόκλιση που διαπιστώθηκε από τους μέσους όρους μεταξύ των επίμαχων νομών και της Αττικής – Θεσσαλονίκης.

Σημαντικό στοιχείο της εισήγησης της ΡΑΕ είναι και η ταυτόχρονη παραπομπή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού των σχετικών στοιχείων ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν υπάρξει περιπτώσεις εναρμονισμένων ανά περιοχή πρακτικών ή στρέβλωσης του ανταγωνισμού. Εκτός απροόπτου πάντως, αύριο το πρωί ο υφυπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας μαζί με τον υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη θα προχωρήσουν στις συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Οι τιμές των καυσίμων την Δευτέρα

Μ.Ο ΧΩΡΑΣ 1,72 ευρώ/ λίτρο

Νομός         Μ.Ο    Ανώτατη τιμή
Γρεβενών    1,745    1,832
Δωδεκανήσου    1,746    1,86
Έβρου        1,74    1,876
Ευρυτανίας    1,753    1,790
Κερκύρας    1,789    1,860
Κεφαλληνίας    1,845    1,892
Κυκλάδων    1,782    1,893
Λασιθίου    1,811    1,869
Λέσβου    1,742    1,850
Ρεθύμνης    1,800    1,859
Σάμου        1,792    1,870
Φωκίδας    1,736    1,785
Χίου        1,793    1,850
Πηγή PROTO THEMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπακωνσταντίνου: "Καταργούνται 200 εφορίες, στα μανταλάκια οι φοροφυγάδες, μέσα Ιουνίου η Κάρτα Αποδείξεων




Έσοδα 11,8 δις.€ φιλοδοξεί να βάλει στα κρατικά ταμεία η Κυβέρνηση από το κυνήγι της φοροδιαφυγής έως και το 2013, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την παρουσίαση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής για την περίοδο 211-2013, στην οποία μετείχαν και οι υπουργοί Χ, Παπουτσής, Μ. Χρυσοχοϊδης, Χ. Καστανίδης, τέθηκαν στόχοι για την είσπραξη 1,5 δις.€ φέτος, 4,4δις.€ το 2012 και 5,9δις.€ το 2013, έσοδα όμως που δεν προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο που καταρτίζεται με την τρόϊκα.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, μέσα στους επόμενους 3 μήνες θα ανέβουν στα μανταλάκια του διαδικτύου τα ονόματα εκείνων που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη ενός έτους και πάνω από 150.000 ευρώ, αλλά και οι φοροφυγάδες στο βαθμό που το επιτρέπει το νομοθετικό πλαίσιο.

Όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο δεν θα έχουν φοροαπαλλαγές.

Οι αρμόδιες αρχές διαθέτουν λίστες Ελλήνων που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό. Τις αξιοποιούν για να διαπιστωθεί εάν έχουν πληρωθεί οι φόροι. Σε ερώτηση εάν υπάρχουν και ονόματα πολιτικών. Είπε ‘Δεν ξέρουμε. Μην περιμένετε Δράκους‘.

Θα σταλεί mail σε όσους δεν έχουν αποδώσει ΦΠΑ, ενώ η παραοικονομία υπολογίζεται στο 25-35%. Δηλαδή φοροδιαφυγή 10-15δις.€/χρόνο.

Η Κάρτα Αποδείξεων θα είναι έτοιμη σε 1,5 μήνα και ετοιμάζονται οι προδιαγραφές για νέα γενιά Ταμειακών Μηχανών οι οποίες θα συνδέονται απευθείας με το Υπουργείο Οικονομικών.

Καταργούνται περί τις 200 εφορίες. Μία σε κάθε νομό πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Περί τους 2.500 εφοριακούς και 500 διοικητικούς θα απελευθερωθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Για την αναδιάρθρωση τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αναδιάρθρωση και δεν πρόκειται να υπάρξει κούρεμα του χρέους.

“Σε ένα μεταγενέστερο διάστημα να δούμε την καλύτερη διευθέτηση” των 110δις.€, τόνισε ο υπουργός.

Νέος ΓΓ ΣΔΟΕ ο τέως Αντιεισαγγελέας Ιωάννης Διώτης. Ο κ. Διώτης, που ήταν αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας (γνωστός και από τη δράση του για τη σύλληψη των μελών της 17Ν), αντικαθιστά στο ΣΔΟΕ τον νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.

Επίσης ανακοινώθηκε οτι συστήνεται στο ΣΔΟΕ μονάδα πλωτών μέσων.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε την φοροδιαφυγή έγκλημα κατά της χώρας.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 2 Μαϊου

Γεγονoτα


1885: Εκδίδεται στις ΗΠΑ το γυναικείο περιοδικό «Good Housekeeping», που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα.
1893: Διοργανώνεται στην Αθήνα το πρώτο συλλαλητήριο των Ελλήνων σοσιαλιστών στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Στο πλήθος απευθύνεται ο ιδρυτής του κινήματος στην Ελλάδα Πλάτων Δρακούλης.
1919: Η 1η μεραρχία του ελληνικού στρατού αποβιβάζεται στη Σμύρνη με εντολή του συμμαχικού συμβουλίου και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της πόλης. Αρχή της Μικρασιατικής Εκστρατείας.
1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.
1949: Ο Άρθουρ Μίλερ τιμάται με το βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό έργο του «Ο Θάνατος του Εμποράκου».
1995: O πάπας Ιωάννης Παύλος Β', με επιστολή του προς τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αναφέρει ότι το σχίσμα είναι λάθος και καλεί τους πιστούς σε συναδέλφωση.
  • Γεννησεις
1860: Τέοντορ Χερτζλ, ουγγροεβραίος δημοσιογράφος, ιδρυτής του σιωνιστικού κινήματος. [θαν. 3/7/1904]
1881: Αλεξάντρ Κερένσκι, σοσιαλδημοκράτης πολιτικός και τελευταίος πρωθυπουργός των Ρωσίας πριν από την άνοδο των μπολσεβίκων στην εξουσία. [θαν. 11/6/1970]
1892: Μάνφρεντ φον Ριχτχόφεν, πιλότος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας. Ο επονομασθείς και «Κόκκινος Βαρόνος» κατέχει το ρεκόρ κατάρριψης αεροπλάνων. [θαν. 21/4/1918]
  • Θανατοι
1519: Λεονάρντο ντα Βίντσι, ιταλός ζωγράφος, γλύπτης, επιστήμονας, εφευρέτης, οραματιστής, η προσωποποίηση δηλαδή του αναγεννησιακού ανθρώπου. [γεν. 15/4/1452]
1854: Σοφία ντε Μαρμπουά - Λεμπρέν, γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας. [γεν. 1785]
1972: Έντγκαρ Χούβερ, ο μακροβιότερος διευθυντής του FBI. [γεν. 1/1/1895]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο στη Δυτική Ελλάδα



Μέσα στο πρώτο 15μερο του Μαΐου η χώρα μας ξεκινά τη διαδικασία για έρευνες περιοχών προς εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογανανθράκων (πετρέλαιο – φυσικό αέριο) στις οποίες θα δραστηριοποιηθούν ξένες, ειδικευόμενες στον χώρο εταιρείες.

Στη σχετική γνωστοποίηση προέβη τις προηγούμενες ημέρες στο Όσλο και στο Stavanger ο αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο επαφών που με τον Υφυπουργό Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας  κ. Per Rune Henriksen, με ανώτατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού της χώρας καθώς και με εταιρείες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (Statoil) και εταιρείες διεξαγωγής σεισμικών διασκοπήσεων (TGS και PGS), ηγήτορες στην αντίστοιχη παγκόσμια αγορά.

Τις δε επόμενες ημέρες αναμένεται στην Ελλάδα η έλευση εκπροσώπων ισραηλινών εταιρειών, οι οποίες επιδεικνύουν ενδιαφέρον για την χώρα μας. Σύμφωνα, δε, με τη σχετική πληροφόρηση, στο επίκεντρο σε πρώτη φάση βρίσκονται περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και, συγκεκριμένα, των Επτανήσων και του Πατραϊκού Κόλπου.

Ο ίδιος ο κ. Μανιάτης έχει αναφερθεί στην ύπαρξη τουλάχιστον “τριών Πρίνων” στον ελλαδικό χώρο, από τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να προσδοκά σε έσοδα της τάξης των 10 έως 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος χρόνου.

Η χώρα μας μέσα στο επόμενο 15μερο θα προχωρήσει στη ανάθεση δραστηριοτήτων αναζήτησης με την εκτέλεση σεισμικών ερευνών «μη αποκλειστικών δεδομένων» (Non-exclusive seismic surveys), μια αναγνωρισμένη διεθνή πρακτική  που εφαρμόζεται με επιτυχία από όλες σχεδόν τις πετρελαιοπαραγωγούς χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Η διαδικασία θέλει εξειδικευμένες εταιρίες του κλάδου επενδύουν σε έρευνες και τα δεδομένα που προκύπτουν πωλούνται  ως πακέτα πληροφοριών – προγραμμάτων  Έρευνας και Παραγωγής (Ε-Π) στις περιοχές αυτές. Η δαπάνη επιμερίζεται σε περισσότερους πελάτες (multi-client surveys).

Η παραπάνω διαδικασία επιτρέπει  στο ελληνικό Δημόσιο να εξερευνήσει ευρείες περιοχές του θαλάσσιου χώρου ανέξοδα αλλά και ταυτόχρονα προσποριζόμενο όφελος από τη συμμετοχή του στα κέρδη από τα έσοδα διανομής των ερευνητικών δεδομένων από τον αδειούχο.

“Τη διαδικασία αυτή πρόκειται να θέσουμε σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια διεθνή πρόσκληση, αξιοποιώντας και τη Νορβηγική εμπειρία  αλλά και το ενδιαφέρον που έχει επίσημα εκφραστεί από σοβαρές εταιρίες του κλάδου για τη λεκάνη του Ιονίου πελάγους και νότια της Κρήτης”, ανέφερε σε επίσημη δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σημειώνεται ότι, σχετικά, έχει ολοκληρωθεί το Σχέδιο Νόμου για τη σύσταση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, των αποκλειστικών δικαιωμάτων του στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, με την επωνυμία «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ)». Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται και το ΠΔ με το οποίο καταρτίζεται το καταστατικό λειτουργίας της Εταιρίας.

Επίσης έχει ολοκληρωθεί ο εκσυγχρονισμός του ν.2289/1995 που διέπει την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, με κύριο χαρακτηριστικό το ότι υιοθετείται αυστηρή περιβαλλοντική πολιτική, σε συμμόρφωση και με τις νέες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το ατύχημα στον Κόλπο του Μεξικού, ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη αξιοποίηση του φυσικού πόρου και η αποτροπή κάθε περιβαλλοντικής ρύπανσης.
Ανάλογη έμφαση έχει δοθεί και στις νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων. 

Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τον χτύπησε 2 φορές κεραυνός και τη γλίτωσε!





Η πιθανότητα να σε χτυπήσει κεραυνός την ώρα που περπατάς αμέριμνος στο δρόμο είναι τουλάχιστον μια στο εκατομμύριο. Ένας άνδρας όμως είχε την ατυχία να τον χτυπήσει δυο φορές σε διάστημα λιγότερο από ένα λεπτό, και μάλιστα κατάφερε να φύγει ζωντανός!

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Απριλίου και κατεγράφη από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο βλέπουμε έναν δρόμο, πιθανότατα στη Κίνα, αν κρίνουμε από τα γράμματα πάνω δεξιά, στον οποίο ο άτυχος άνδρας, την ώρα που προσπαθεί να τον διασχίσει χτυπιέται από έναν κεραυνό και πέφτει αναίσθητος.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ο άνδρας επανακτά τις αισθήσεις και αφού καταφέρει να συνέλθει, σηκώνεται για να φύγει. Πριν προλάβει να απομακρυνθεί, ένας δεύτερος κεραυνός τον ρίχνει και πάλι αναίσθητο στη μέση του δρόμου. Ευτυχώς, καταφέρνει και πάλι να σηκωθεί και με δυσκολία φεύγει μακριά.

Το βίντεο, που ανέβηκε πριν λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι ψεύτικο, και άλλους να βροντοφωνάζουν ότι ούτε με photoshop δε γίνεται κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει το βίντεο είναι άκρως εντυπωσιακό!


Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν

Αλλη μια φωτο που κυκλοφορουν τα πακιστανικά ΜΜΕ και δεν ειναι σίγουρο οτι ανηκει στον Μπιν Λαντεν.


Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που είχαν μεταδώσει σήμερα μια φωτογραφία του εν μέρει παραμορφωμένου προσώπου ενός πτώματος που παρουσιάσθηκε ως αυτό του Οσάμα Μπιν Λάντεν, παραδέχθηκαν πως πρόκειται για πλαστή φωτογραφία και την απέσυραν.

Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της Αλ-Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύκτα στη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν. "Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε", κατέληξε ο Τζαουάντ.

Όλα τα άλλα δίκτυα εξαφάνισαν επίσης από τις οθόνες τους τη φωτογραφία, η οποία έδειχνε το ματωμένο και εν μέρει παραμορφωμένο πρόσωπο ενός άνδρα με πυκνά μαύρα γένια.


Πηγή: protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θρίλερ με το πτώμα του Μπιν Λάντεν



Αν κάποιο στοιχείο μπορεί να θεωρηθεί αδιάσειστο για το θάνατο του νούμερο ένα τρομοκράτη του πλανήτη αυτό δεν είναι άλλο από τη σορό του.

Κι όμως αυτό είναι το μόνο στοιχείο το οποίο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από του Αμερικανούς που με κάθε επισημότητα ανακοίνωσαν το θάνατό του μετά από επιχείρηση στο Πακιστάν.

Αντιθέτως έχουν κυκλοφορήσει μονάχα κάποιες αμφιβόλου προέλευσης φωτογραφίες οι οποίες αποδίδονται μάλιστα σε πακιστανικά μέσα και όλα τα διεθνή μέσα τις αναμεταδίδουν με κάθε επιφύλαξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό ένα καθ' όλα έγκυρο μέσο οι New York Times έγραψαν πως η σορός του Μπιν Λαντεν μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν και από κει... ρίχθηκε στη θάλασσα.

Κάπου εδώ ξεκινούν μερικά από τα δεκάδες ίσως ερωτήματα.
Γιατί μεταφέρθηκε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν;
Γιατί μεταφέρθηκε εκ νέου σε κάποιο άλλο κράτος για να ενταφιαστεί στη θάλασσα (δεδομένου ότι το Αφγανιστάν δεν έχει θάλασσα);
Ποιος ο λόγος της... περιφοράς;
Γιατί έγινε (αν έγινε) ενταφιασμός στη θάλασσα;
Γιατί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες ή video από την επιχείρηση;


Το μόνο που έσπευσαν άμεσα να πουν οι Αμερικανοί για να κατευνάσουν κάπως τους οπαδούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ότι η σορός του έτυχε της μεταχείρισης που προβλέπει το Κοράνι.
"Δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι το σώμα του έτυχε της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση. Είναι κάτι που αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα", είχε προηγουμένως δηλώσει Αμερικανός αξιωματούχος.
Το σώμα ενός μουσουλμάνου νεκρού πρέπει να πλυθεί από άνδρες μουσουλμάνους και να ταφεί το συντομότερο δυνατόν, συνήθως τις πρώτες 24 ώρες μετά τον θάνατο. Λευκό σάβανο καλύπτει το σώμα, το οποίο είτε ενταφιάζεται, είτε ποντίζεται.

Αυτό δικαιολογεί τη σπουδή;
Το γεγονός ότι προτιμήθηκε ο ενταφιασμός στη θάλασσα και μάλιστα σε σημείο που δεν ανακοινώθηκε ώστε να μην υπάρχει χώρος “λατρείας” για τους οπαδούς του;

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο! Το Υπ.Παιδείας υποχρεώνει 166 μαθητές ΑΜΕΑ απο την Κρήτη να δώσουν Πανελλαδικές στην Αθήνα με δικά τους έξοδα!




Το υπουργείο Παιδείας υποχρεώνει τους μαθητές να φύγον από την Κρήτη και  να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις στην Αθήνα γιατί καταργεί τα εξεταστικά κέντρα.











Σε απόγνωση βρίσκονται 166 υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων και οι οικογένειές τους από την Κρήτη, καθώς αν και πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μην λειτουργήσουν φέτος εξεταστικά κέντρα στο Ηράκλειο και στα Χανιάς  για τα παιδιά αυτά στο νησί, αλλά να ταξιδέψουν στην Αθήνα για να δώσουν τις εξετάσεις.

Όπως δήλωσε  η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Μαρία Παναγιωτάκη " η αντικοινωνική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει θύματα τα 166 παιδιά της περιφέρειας Κρήτης που έχουν αναπηρίες και καλούνται να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα για να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις. Εγείρεται θέμα άνισης μεταχείρισης των υποψηφίων οι οποίοι, εκτός των προβλημάτων αναπηρίας, θα επιβαρυνθούν ψυχικά και σωματικά και αφετέρου και ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα για τις οικογένειές τους, πολλές από τις οποίες δεν έχουν την δυνατότητα να επιβαρυνθούν τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να μην πάνε καν να δώσουν εξετάσεις. Εμείς προτείνουμε να λειτουργήσουν τα  εξεταστικά  κέντρα και προσφέρομαστε να μην πάρουμε την αμοιβή του επιτηρητή".



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν - Στους δρόμους οι αμερικανοί πανηγυρίζουν!

Timeline: Osama over the years


Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.








 "Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο.




 Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

 "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως δέκα χρόνια προσπαθειών δικαιώνονται, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.

Έδωσε εύσημα στον αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει.

 Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν νωρίτερα ότι έπειτα από χρόνια αναζήτησης για τον επικεφαλής της αλ Κάιντα από το τέλος του 2001 -- οπότε εξαφανίστηκε στο Αφγανιστάν -- ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός, ενώ έχει βρεθεί και η σορός του.

 Η Ουάσινγκτον έδωσε τη διαβεβαίωση ότι η σορός του ηγέτη της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση, δήλωσε στους δημοσιογράφους αμερικανός αξιωματούχος.

    Πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εικόνες του παραμορφωμένου προσώπου του Μπιν Λάντεν, χωρίς να είναι σε θέση να αποδείξουν την αυθεντικότητά τους.

Στους δρόμους οι Αμερικανοί

Χιλιάδες Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα μπροστά στο Λευκό Οίκο για να εκφράσουν τη χαρά τους φωνάζοντας "ΗΠΑ, ΗΠΑ" την ώρα που ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωνε το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Κάτοκοι της Ουάσινγκτον συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά στο Λευκό Οίκο κρατώντας αμερικανικές σημαίες για να γιορτάσουν την ανακοίνωση του θανάτου του επικεφαλής της αλ Κάιντα, που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου οι οποίες προκάλεσαν το θάνατο 3.000 ανθρώπων.

    "Δεν έχω αισθανθεί ποτέ έτσι", δήλωσε ο Τζον Κέλι, φοιτητής 19 ετών. "Είναι κάτι που περιμέναμε εδώ και καιρό".

    "Νιώθω ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη. Πήρε πολύ καιρό, όμως τα καταφέραμε. Δεν πρόκειται παρά για δικαιοσύνη για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς τους στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου", επεσήμανε από τη μεριά του ο Τζον Γκαρσία, ένας άλλος φοιτητής επίσης 19 ετών. "Δίνει ένα νόημα στην αποστολή μας στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε. Οπως επεσήμανε άλλωστε ήρθε μπροστά στο Λευκό Οίκο για να "πάρει μέρος σε μία ιστορική στιγμή".

    "Είναι καταπληκτικό, τι χαρά για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα την 11η Σεπτεμβρίου", δήλωσε η Άνα Χάουελ, καθηγήτρια 27 ετών.



REUTERS
REUTERS

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στο Σημείο Μηδέν καθώς οι Νεοϋορκέζοι έσπευσαν στο σημείο για να γιορτάσουν το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

  "Είναι μία γιορτή διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που μόλις κερδίσαμε", δήλωσε ένας συνταξιούχος πυροσβέστης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. "Σήμερα είναι μεγάλη ημέρα διότι γνωρίζουμε ότι όλοι οι αδερφοί μου που σκοτώθηκαν εδώ δεν σκοτώθηκαν μάταια".

    "Δεν πίστευα ότι θα έρθει ποτέ αυτή η ημέρα", επεσήμανε από τη μεριά του ο συνταξιούχος αστυνομικός Μπομπ Γκίμπσον καθώς το πλήθος γύρω του φώναζε "ΗΠΑ, ΗΠΑ". "Είμαστε ενθουσιασμένοι αλλά αισθανόμαστε συμπόνια για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένους τους".

    Μέλη των οικογενειών των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου εξέφρασαν ανάμεικτα συναισθήματα μόλις έμαθαν τα νέα. "Οταν αποδίδεται δικαιοσύνη νιώθεις ανακούφιση, όμως φέρνει στην επιφάνεια και τις αναμνήσεις", δήλωσε στην εφημερίδα Wall Street Journal η Τζέιν Πολιτσίνο , ο σύζυγος της οποίας σκοτώθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.  

Το πλήθος τραγούδησε μία άσεμνη εκδοχή του αμερικανικού εθνικού ύμνου, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.



Αξιωματούχος της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν.

Ενας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας "πολύ ευαίσθητης επιχείρησης", χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.

"Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της αλ Κάιντα.

Οταν ρωτήθηκε για το αν η πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε: "Ηταν μία επιχείρηση πολύ ευαίσθητης φύσης όσον αφορά τις πληροφορίες".

 Πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχαν επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

Τα ξένα ΜΜΕ για τον θάνατο Μπιν Λάντεν:

Το αμερικανικό δίκτυο ABC χρησιμοποιεί ως τίτλο του την δήλωση Ομπάμα "Αποδόθηκε δικαιοσύνη".
Το αμερικανικό δίκτυο ABC χρησιμοποιεί ως τίτλο του την δήλωση Ομπάμα "Αποδόθηκε δικαιοσύνη".












Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...