Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Σαν σήμερα 9 Μαϊου

Γεγονoτα


1908: Φρικιαστικό έγκλημα στον Πειραιά. Η Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει το νόθο παιδί της κόρης της, ενώ αυτή βρίσκεται στο κρεβάτι του τοκετού, το βάζει στο τσουκάλι, το βράζει κι έπειτα το πετά.
1927: Πραγματοποιούνται οι πρώτες Δελφικές Γιορτές, με πρωτοβουλία του ποιητή Άγγελου Σικελιανού.
1936: Η Χωροφυλακή διαλύει βίαια συγκέντρωση απεργών καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη. 12 νεκροί και 32 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των φονικών συγκρούσεων. Την ίδια εποχή, ο Γιάννης Ρίτσος γράφει το ποίημά του «Επιτάφιος», εμπνευσμένο από τους νεκρούς καπνεργάτες, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.
1950: Ο Ρομπέρ Σουμάν παρουσιάζει την πρότασή του για τη δημιουργία της ενωμένης Ευρώπης. Η πρότασή του αυτή, που έμεινε στην ιστορία ως «Διακήρυξη Σουμάν» θεωρείται ότι συνεισέφερε στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1956: Μαχητικό συλλαλητήριο υπέρ της Κύπρου στην Αθήνα, καταλήγει σε αιματηρές συγκρούσεις με την αστυνομία.
2000: Ο Κώστας Καραμανλής διαγράφει από τη ΝΔ τον βουλευτή Γιώργο Καρατζαφέρη. Αφορμή, οι σκληρές δηλώσεις του τόσο για τον πρόεδρο της ΝΔ, όσο και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Άρη Σπηλιωτόπουλο.
  • Γεννησεις
1837: Άνταμ Όπελ, γερμανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της φερώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. [θαν. 1895]
1860: Τζέιμς Μπάρι, ο δημιουργός του Πίτερ Παν. [θαν. 19/6/1937]
1921: Σόφι Σολ, γερμανίδα ηρωίδα της αντίστασης κατά των γερμανών («Λευκό Ρόδο»). [θαν. 22/2/1943]
  • Θανατοι
1805: Φρίντριχ Σίλερ, ποιητής και θεατρικός συγγραφέας. («Ωδή της Χαράς») [γεν. 10/11/1759]
1850: Γκέι Λουσάκ, γάλλος χημικός, που διακρίθηκε για τις μελέτες του στα αέρια. Το 1805 ανακάλυψε τη σχέση 2 προς 1 του υδρογόνου με το οξυγόνο που αποτελούν το νερό. [γεν. 6/12/1778]
1978: Άλντο Μόρο, ιταλός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, που διετέλεσε και πρωθυπουργός. Δολοφονήθηκε από τις «Ερυθρές Ταξιαρχίες», μετά την απαγωγή του στις 16 Μαρτίου. [γεν. 23/9/1916]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης;



Perierga.gr - Colmar Γαλλία!


Το Colmar είναι μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, με πληθυσμό περίπου 65.000 κατοίκους. Είναι γνωστή για τα μουσεία της αλλά και για τα πολλά αρχιτεκτονικά της μνημεία.
Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το Colmar είναι η πιο όμορφη πόλη στην Ευρώπη. Και βλέποντας κανείς τις φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι δύσκολο να διαφωνήσει με αυτό!




Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Perierga.gr - Colmar Γαλλία!
Πηγή   flickriver.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χρωστάς στο Δημόσιο; Δεν έχει αφορολόγητο!




Τέλος στο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ σκέφτεται να βάλει το οικονομικό επιτελείο για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο











ή έχουν καταδίκη για φοροδιαφυγή. Βέβαια αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει από φέτος, μιλάμε για τον επόμενο χρόνο, όμως όλα δείχνουν ότι θα είναι ένα ακόμη μέτρο εναντίον της φοροδιαφυγής.
Σημειώνεται πως το αφορολόγητο δεν ισχύει και σήμερα για ορισμένες κατηγορίες φορολογούμενων, οι οποίο πληρώνουν φόρο 10% για το ποσό του αφορολόγητου μέχρι τις 12.000 ευρώ.
Σε αυτούς περιλαμβάνονται όσοι έχουν εντοπιστεί να μην εκδίδουν αποδείξεις και δεν έχουν συμπληρώσει τα πρόσθετα βιβλία για κάποια φορολογικά στοιχεία που έκοψαν και όσοι έχουν κρύψει συναλλαγές πάνω από 1.200 ευρώ, έχουν εκδώσει πλαστά και εικονικά στοιχεία ή έχουν λάβει εικονικά στοιχεία.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Καλύτερα να βγει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα''




''Βομβαρδισμός'' δημοσιευμάτων στο γερμανικό τύπο όπου άλλοι γράφουν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και άλλοι περιγράφουν αυτό το δρόμο ως ''αυτοκτονία'' που θα φέρει ντόμινο χρεοκοπίας στην Ευρώπη.
 







Στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo μας συστήνει να βγούμε εκτός ευρωζώνης ώστε με υποτίμηση να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας.
 
Αντίθετη άποψη καταθέτουν άλλοι Γερμανοί οικονομικοί παράγοντες στην Die Welt, όπως ο Joerg Kraemer, επικεφαλής ανάλυσης της Commerzbank, που χαρακτηρίζει ως ''οικονομική αυτοκτονία'' τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Thomas Mayer, επικεφαλής ανάλυσης της Deutsche Bank εκτιμά ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργήσει κρίση στην Ευρώπη και στις τράπεζες της.
 
Ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου HWWI , δηλώνει πως ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία και θα δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπτώσεις σαν της Lehman.
 
Την ίδια ώρα Γερμανοί βουλευτές στηρίζουν με δηλώσεις τους την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ο Carsten Schneider, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, ο οποίος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απολύσεις στο Δημόσιο με εντολή τρόικας




Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της απόλυσης ενδέχεται να βρεθούν 45.000 δημόσιοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, καθώς η τρόικα απαιτεί περαιτέρω μείωση των λειτουργικών και μισθολογικών δαπανών.
Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ τρόικας, σύμφωνα με το "Έθνος", ζήτησαν μεγαλύτερο περιορισμό στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και απολύσεις του 1/3 των υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου που απασχολούνται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι 45.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας, προκειμένου να μειωθούν αποτελεσματικά και μόνιμα οι μισθολογικές δαπάνες των φορέων της κεντρικής κυβέρνησης, κυρίως στις ΔΕΚΟ, σε τράπεζες που έχει συμμετοχή το κράτος και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπως είναι δημοτικές επιχειρήσεις, καζίνο, φορείς διαχείρισης λιμανιών, αεροδρομίων κ.τ.λ.
Με το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 130.000 εργαζομένους, σε περίπτωση που δουν την πόρτα της εξόδου 45.000 υπάλληλοι θα μειωθεί το μισθολογικό κόστος κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποκλείεται από τους κύκλους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ επιμένουν ότι το πλεονάζον προσωπικό από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, μετά την αναδιοργάνωση των φορέων, θα μετατάσσεται σε κενές οργανικές θέσεις του "στενού" δημόσιου τομέα.
Εκτιμούν επίσης ότι τα μέτρα που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σχέδιο αναδιοργάνωσης του κράτους που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών συνεισφέρουν ουσιαστικά στη μείωση του κράτους, προσφέροντας εξοικονομήσεις μεγαλύτερες από 3 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2013, χωρίς να προβλέπει απολύσεις προσωπικού.
Από την πλευρά της τρόικας, εκτιμάται ότι η προσέγγιση των μετατάξεων δεν αποδίδει εξοικονομήσεις και γι' αυτόν τον λόγο "έριξε" στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και το "χαρτί" των απολύσεων.
Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο, απειλείται με απόλυση τμήμα των υπαλλήλων με σύμβαση αορίστου χρόνου στο στενό δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, σε 2.000 δημοτικές επιχειρήσεις, στις τράπεζες που έχει συμμετοχή το Δημόσιο (Αγροτική, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και κυρίως σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και σε οργανισμούς που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τον ευνούχισε ο κολλητός του κατά λάθος





Ο Zaprian Lozanov, ένας Βούλγαρος άνδρας ο οποίος ευνουχίστηκε με πολύ βίαιο τρόπο από τον καλύτερό του φίλο Lyubomir Todorov τώρα επιθυμεί να τον βοηθήσει να βγει από την φυλακή.
Όλα άρχισαν στο διαμέρισμα του 61χρονου Lozanov λίγο έξω από την πόλη Plovdiv, όταν ο 43χρονος φίλος του αποφάσισε να κάνει επίδειξη των πολεμικών τεχνών που ήξερε έτσι για να περάσει η ώρα και να κάνουν πλάκα.
 
Πήρε λοιπόν στα χέρια του ένα διακοσμητικό σπαθί που βρισκόταν στο σπίτι το οποίο ωστόσο ήταν αληθινό και άκρως κοφτερό και άρχισε να επιδεικνύει την μαεστρία του κάνοντας απότομες κινήσεις και κουνώντας το στον αέρα αλά Karate Kid.
"Μου είπε ότι ήταν επαγγελματίας στις πολεμικές τέχνες και άρχισε να περνάει το σπαθί γύρω από το κεφάλι του κάνοντας κινήσεις", είπε ο δυστυχής Lozanov.
Μάλιστα φοβήθηκε και προσπάθησε να του το πάρει μη τυχόν και πάθει τίποτε ο φίλος του με αποτέλεσμα με μια αδέξια κίνηση ο φίλος του να του κόψει το πέος.
"Νόμιζα ότι αστόχησε αλλά ένιωσα ευθύς αμέσως ένα έντονο κάψιμο στα γεννητικά μου όργανα", είπε συνειδητοποιώντας ότι το σπαθί έσκισε το παντελόνι του και του έκοψε το ανδρικό του μόριο.
Αν και η ιστορία είναι θλιβερή είναι ταυτόχρονα και συγκινητική καθώς ο Lozanov κάνει έκκληση να αποφυλακιστεί ο φίλος του ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια για το εν λόγω περιστατικό.
Ο Lozanov θέλει ο φίλος του να βρει δουλειά ώστε να τον βοηθήσει και μετέπειτα και εκείνος με τη σειρά του να κάνει το ίδιο αποκαθιστώντας τον ανδρισμό του, τονίζει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι δεν τον καταλαβαίνει και τόσο ο κόσμος ο οποίος ωστόσο θαυμάζει το πόσο ταπεινός και μεγαλόψυχος είναι.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόταση να µπουν ενέχυρο περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου. Έχει ήδη πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Πρόταση να µπουν ενέχυρο περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου

Ενέχυρο περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού ∆ηµοσίου ή έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις µπορεί να χρειαστεί να βάλει η Ελλάδα για να εξασφαλίσει περαιτέρω οικονοµική βοήθεια από την Ευρώπη.

Πρόκειται για πρόταση που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι των διαπραγµατεύσεων µε την τρόικα, όπως µετέδωσε χθες το Bloomberg επικαλούµενο πρόσωπο που συµµετείχε στις διαπραγµατεύσεις, χωρίς ωστόσο να το κατονοµάζει. Στα περιουσιακά στοιχεία που θα µπορούσαν να µπουν ως ενέχυρα θα µπορούσαν να περιλαµβάνονται για παράδειγµα ακίνητα ή έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση ότι θα πραγµατοποιηθούν µέχρι το2015.

Οι Ευρωπαίοι, όπως αναφέρουν Τα Νέα, µπορεί να ζητήσουν τα ενέχυρα αυτά για να χορηγήσουν έξτρα οικονοµική βοήθεια στη χώρα µας – πλέον των 110 δισεκατοµµυρίων ευρώ – προκειµένου να κάµψουν την αντίδραση στο εσωτερικό άλλων χωρών από στελέχη της αντιπολίτευσης και φορολογουµένους που αντιτίθενται στη χορήγηση νέων δανείων σωτηρίας µε δικά τους κεφάλαια. Σηµειώνεται ότι στο παρελθόν κι άλλες χώρες έχουν λάβει «αντισυµβατικά» µέτρα για να µειώσουν το δηµόσιο χρέος τους.

Το 2007 η Ιταλία αποφάσισε να πουλήσει µέρος από τα αποθέµατά της σε χρυσό για να µειώσει το χρέος που τότε ανερχόταν σε 107% του ΑΕΠ.

Χαμηλότερα επιτόκια
Σύµφωνα επίσης µε το Bloomberg, οι υπουργοί Οικονοµικών της Ε.Ε. και στελέχη της Κοµισιόν πουέλαβαν µέρος στη µυστική συνάντηση στο Λουξεµβούργο την Παρασκευή, ετοιµάζουν σχέδιο για τη ελάφρυνση του βάρους από τα χρέη της Ελλάδας. Αλλα µέτρα προς την κατεύθυνση αυτή µπορεί να είναι χαµηλότερα επιτόκια ή αύξηση του χρόνου αποπληρωµής των δανείων σωτηρίας, σύµφωνα µε την εκπρόσωπο της Ανγκελα Μέρκελ για θέµατα προϋπολογισµού Νόρµπερτ Μπάρθλε.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα µπορεί να χρειαστεί περισσότερη βοήθεια για να βγει από την κρίση παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Οικονοµικών της Βρετανίας Τζορτζ ΟΣµπορν, επισηµαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα του δεν θα ήθελε να δώσει άλλα χρήµατα σε βοήθεια στα πλαίσια τυχόν νέου πακέτου βοήθειας.

«Η αγορά ανησυχεί για όσα συµβαίνουν και υποψιάζοµαι ότι θα περάσω πολύχρόνο τις επόµενες εβδοµάδες µε ευρωπαίους υπουργούς Οικονοµικών για το πώς θα προσπαθήσουµε να βοηθήσουµε τους Ελληνες να ξεπεράσουν αυτή την κατάσταση», είπε ο ΟΣµπορν. «Σίγουρα δεν θέλουµε να λάβουµε µέρος σε άλλη βοήθεια της Ελλάδας, µια δεύτερη βοήθεια», πρόσθεσε.

Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι µε µεγάλη προσοχή παρακολουθεί τις νέες διαπραγµατεύσεις της Ελλάδας και η Ιρλανδία, η οποία σύµφωνα µε τον υπουργό Ενέργειας Πατ Ραµπάιτ µπορείκι αυτή να επαναδιαπραγµατευτεί τους όρους της χορήγησης της βοήθειας από την τρόικα.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αντιδρούν οι Τούρκοι στο νέο νόμο για το ίντερνετ. Απαγορεύονται 138 λέξεις!

Αντιδρούν οι Τούρκοι στο νέο νόμο για το ίντερνετ

«Γελοίους» χαρακτηρίζουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας τους νέους όρους που επέβαλλε στη χρήση του ίντερνετ το Συμβούλιο Πληροφορικής και νέων Τεχνολογιών που υπάγεται στον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι πάροχοι των υπηρεσιών ίντερνετ έλαβαν μια λίστα 138 «όρων-κλειδιά» που θα πρέπει να απαγορευτούν στη χρήση του ίντερνετ, όπως «χοντρό», «ελεύθερο», «έγκυος» κ.ά. Τα νέα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν στις 22 Αυγούστου, κατά την τουρκική κυβέρνηση αποσκοπούν στην περιφρούρηση των ανηλίκων από την πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες.

Η αντίδραση, όμως, στην κυβερνητική πρωτοβουλία είναι ευρύτατη και πολύπλευρη. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δημοσιογραφικές ενώσεις, νομικοί, ακαδημαϊκοί και ακτιβιστές του ίντερνετ διαμαρτύρονται και θυμίζουν, ότι ήδη η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη λειτουργία σε 5.000 ιστοσελίδες από το 2001.

«Θέλουν να κάνουν το ίντερνετ ασφαλές ή είναι ένας τρόπος λογοκρισίας;» διερωτώνται οι αντίπαλοι της κυβερνητικής πρωτοβουλίας και υποστηρίζουν, όπως σημείωσε ο νομικός Γ.Ακντενίζ στη «Χουριέτ», πως το «ελεύθερο από φίλτρα ίντερνετ είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Η απόφαση του Συμβουλίου είναι νομικά αβάσιμη, γιατί το Συμβούλιο δεν διαθέτει την εξουσία θέσπισης ανάλογων περιορισμών, ενώ είναι ασύμβατη με το σύνταγμα της χώρας». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τούρκων δημοσιογράφων Ο.Ερίντς τόνισε επίσης πως «οι αρχές θεσπίζουν κανονισμούς που αποσκοπούν στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης στο ίντερνετ, αντί στην προώθηση αυτής της ελευθερίας». Ο Κ.Αλτινπαρμακ, νομικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θέτει το ερώτημα «αν μια οικογένεια έχει πέντε μέλη ηλικίας 8-60 ετών και έναν υπολογιστή, ποιό πακέτο πρέπει να επιλέξει;» για να υπογραμμίσει ότι με τη ρύθμιση αυτή τελικά «οι ενήλικοι αντιμετωπίζονται ως ανήλικοι».

Σύμφωνα με τη «Χουρριέτ» ορισμένοι ακτιβιστές του ίντερνετ σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν εξαντλήσουν τα τουρκικά ένδικα μέσα χωρίς αποτέλεσμα. 

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δωρεάν διάθεση εκπτωτικών καρτών σε νέους







Στη δωρεάν διάθεση 10.000 εκπτωτικών καρτών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους από 13 έως 30 ετών, προχωρεί η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Οι κάρτες εξασφαλίζουν στους κατόχους τους εκπτώσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών (εκπαίδευση, αγορές, ψυχαγωγία, ταξίδια κ.ά.)


Σημειώνεται πως η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων έχει ισχύ όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες 37 χώρες της Ευρώπης. Προσφέρει στους κατόχους της εκπτώσεις, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, αθλητικές δραστηριότητες κ.ά.

Οι κάρτες θα διανέμονται με προτεραιότητα στους άνεργους νέους που είναι κάτοχοι της κάρτας του ΟΑΕΔ.

Μετά το πέρας της διάθεσης των δωρεάν καρτών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την αποκτήσουν με ετήσια συνδρομή 10 ευρώ.

Οι νέοι θα μπορούν να την  λαμβάνουν δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα www.europeanyouthcard.gr.

Από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ινστιτούτου Νεολαίας (Αχαρνών 417, Αθήνα)

Από τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία εξυπηρέτησης που θα βρίσκονται στις στάσεις Μετρό Αγ.Αντώνιος (12:00 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα) και Κεραμεικός (4 το μεσημέρι με 10 το βράδυ).

Πηγή protothema
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και δωρητές οργάνων μέσω της απογραφής




Τη δυνατότητα να επιλέξουν εάν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων θα έχουν από αύριο οι Έλληνες (και) μέσω της διαδικασίας της απογραφής που θα ξεκινήσει στη χώρα μας από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΛΣΤΑΤ).

Η απογραφή θα ολοκληρωθεί  την Τρίτη 24 Μαϊου. Καθόλη τη διάρκειά της οι απογραφείς θα διανείμουν σε όλα τα νοικοκυριά  ειδικά δελτία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) τα οποία θα έχουν ενημερωτικό περιεχόμενο αλλά παράλληλα θα περιλαμβάνουν και τη φόρμα δωρητή οργάνων. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να την συμπληρώσουν και την αποστείλουν στον ΕΟΜ, μέσω ΕΛΤΑ, δωρεάν, χωρίς γραμματόσημο. Έπειτα από την αποστολή της δήλωσής τους θα λάβουν  ταχυδρομικά από τον ΕΟΜ την Κάρτα Δωρητή Οργάνων.

Η ίδια διαδικασία είχε ακολουθηθεί το 2001 μέσω της  τότε Απογραφής Πληθυσμού.

Η συνεργασία ΕΟΜ  και ΕΛΣΤΑΤ θεσμοθετήθηκε με τον  νόμο περί «Μεταμοσχεύσεων ανθρωπίνων ιστών και οργάνων» (ν. 2737/1999), ο  οποίος ορίζει  ότι «σε κάθε γενική απογραφή πληθυσμού, κάθε ενήλικος απογραφόμενος  ατομικά καλείται να δηλώσει εγγράφως σε ειδικό έντυπο διαβιβαζόμενο στον ΕΟΜ, αν συναινεί στην αφαίρεση ιστών και οργάνων του σώματός του για μεταμόσχευση μετά θάνατον».

«Εφέτος, 10 χρόνια μετά, οι πολίτες που δεν έχουν δηλώσει Δωρητές Οργάνων, καλούνται και πάλι, αφού ενημερωθούν, να ευαισθητοποιηθούν και να πάρουν θέση σε ένα κρίσιμο ζήτημα ζωής, αυτό της διαθεσιμότητας οργάνων προς μεταμόσχευση», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΜ. 

Κατά την απογραφή του 2001 είχαν τυπωθεί περισσότερα  από έξι εκατ. δελτάρια του ΕΟΜ τα οποία θα διανέμονταν σε όλες τις νομαρχίες όπως και τα απογραφικά δελτία.

Ωστόσο, στην πράξη  ο σχεδιασμός δεν υλοποιήθηκε  έτσι ακριβώς. Από την ολοκλήρωση της απογραφής προέκυψε ότι τελικώς  είχε διανεμηθεί μόλις το 30% των πολύτιμων δελτίων, άλλως περίπου 200.000, σε όλη τη χώρα.

Ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, η αναζήτηση δωρητών και μέσω της απογραφής είχε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΜ,, πριν από την απογραφή του 2001 ήταν καταγεγραμμένοι 52.000 δωρητές οργάνων ενώ μετά την απογραφή είχαν προστεθεί άλλοι 47.000. Μάλιστα, η περαιτέρω ανάγνωση των δωρητών της απογραφής αποκάλυψε ότι οι περισσότεροι νέοι δωρητές ήταν ηλικίας 20 έως 45 ετών, κάτοικοι αστικών κέντρων και στην πλειονότητά τους γυναίκες.  
 Πηγή   PROTO THEMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιτότητα με σφραγίδα Τρόικας έως το 2017...





Φουντώνει το παζάρι για τα ανταλλάγματα υπό τα οποία η Τρόικα ενδεχομένως να δώσει στην Ελλάδα τις διευκολύνσεις που ζητά, για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ. Μετά τα μυστικοσυμβούλια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στο Λουξεμβούργο για την Ελλάδα , που άναψαν φωτιές στη χώρα μας σε ολόκληρη την ευρωζώνη, οι διεργασίες «τρέχουν» πλέον ταυτόχρονα σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη σύνοδο Εurogroup, στις 16 Μαϊου, όπου πιθανότατα να ληφθούν και οι αποφάσεις που αναμένει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η Τρόικα συστήνει παράταση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής μέχρι το 2017, επειδή δεν «βγαίνουν» νωρίτερα  τα νούμερα.

Την πρόταση για πρόγραμμα λιτότητας εξαετούς διάρκειας (2012-2117) θα συζητήσει η κυβέρνηση με τους αξιωματούχους της Τρόικας, που καταφθάνουν αύριο στην Αθήνα. Ανοίγει έτσι «παράθυρο» και για νέες πιέσεις, ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το τελικό πακέτο μέτρων ενδέχεται να ξεπεράσει τα 26 δισ. ευρώ.

Την πρόταση για επιμήκυνση της ισχύος του Μνημονίου, πέραν του 2015 εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, κυβέρνηση και Τρόικα με στόχο να επιμεριστούν τα βάρη, από την αναθεώρηση του ελλείμματος και του ΑΕΠ, με την προσδοκία να έχει επιστρέψει ως τότε και η ελληνική οικονομία σε ρυθμούς ανάπτυξης, ώστε να διευκολυνθεί και η προσπάθεια που καταβάλει με θυσίες η χώρα.

Δεν βγαίνουν τα νούμερα

Όπως ειπώθηκε στα παζάρια του Σαββατοκύριακου με τους εταίρους, η παράταση του μνημονίου κατά 2 (ίσως όμως και 4 χρόνια) , αν και μικρότερη από εκείνη της Ιρλανδίας,  θα μεταφέρει πολλά από τα επώδυνα μέτρα σε περίοδο όπου η ελληνική οικονομία θα μπορεί να απορροφήσει, με μεγαλύτερη αντοχή τους κραδασμούς της προσαρμογής, σε σχέση με σήμερα, όπου η πραγματική οικονομία ασφυκτιά και ο εισπρακτικός μηχανισμός αδυνατεί να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Την επέκταση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος λιτότητας κατά δύο ακόμη χρόνια, έως το 2017, πρότεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η τεχνική αντιπροσωπεία της Τρόικας στην ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η σοβαρή ύφεση.

Οι άνθρωποι της Τρόικας εκτιμούν ότι η Ελλάδα θέλει τουλάχιστον μία εξαετία για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1% το 2017, αντί του 2015, που θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα.

Από τους ελέγχους που έκαναν στα δημόσια οικονομικά οι ελεγκτές της Τρόικας, συμπέραναν ότι οι Έλληνες δύσκολα θα καταφέρουν φέτος να ξεπεράσουν το σκόπελο του ελλείμματος και να μειώσουν το έλλειμμα στα 17 δισ. ευρώ, από 24,1 δισ. που έφτασε το 2010. Από τις προβολές σε έσοδα και δαπάνες που έκαναν οι τεχνοκράτες της τρόικας το έλλειμμα του 2011 κλείνει στο 9,4% έναντι στόχου 7,4%, που προβλέπει ο προϋπολογισμός της Αθήνας.

Ως εκ τούτου απαιτείται μια επιπλέον προσαρμογή φέτος, λόγω της αναθεώρησης των σχεδιασμών, κατά 2,2 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι, εάν χρειαστεί  θα λάβει φέτος πρόσθετα μέτρα 3 δισ. ευρώ. Εάν όμως ληφθεί υπ όψιν ο «κανόνας ασφαλείας» που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δηλ. μέτρα 3 δισ. ευρώ για προσαρμογή 1 δισ. ευρώ, τότε γίνεται ορατό το ενδεχόμενο να απαιτηθούν, συνολικά, επιπρόσθετα πρόσθετα μέτρα 6,6 δισ. ευρώ, μόνο  για φέτος!

Εάν μάλιστα συνυπολογιστούν και οι εκτιμήσεις της τρόικας ότι οι φετινές αστοχίες του προϋπολογισμού δεν θα επιτρέψουν την μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ και επαληθευτούν οι πρώτες εκτιμήσεις της για έλλειμμα της τάξης 9,5% - 10% του ΑΕΠ το 2011 τότε το δημοσιονομικό βάρος θα αυξηθεί κατά 4,5 δισ ευρώ επιπλέον για τη φετινή χρονιά

Οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα θα σημάνουν αναδιανομή των μέτρων στο πακέτο των 26 δισ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση για την περίοδο 2012-2015.

Ορισμένες παρεμβάσεις, που είχε προγραμματιστεί να γίνουν φέτος ή το 2012, ενδεχομένως να πάνε προς τα πίσω, από τη στιγμή που η κατάσταση στην αγορά με την ύφεση που πλήττει την οικονομία, δεν επιτρέπει περαιτέρω μέτρα.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες οι εκπρόσωποι των διεθνών οργανισμών προτείνουν να αξιολογηθεί εκ νέου το πακέτο λιτότητας, προκειμένου να συνυπολογιστούν και τα δύο επιπλέον έτη προσαρμογής που θα δοθούν στην Ελλάδα.

Τι είδαν οι ελεγκτές

Στην επικαιροποίηση του Μνημονίου που θα ακολουθήσει, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. και του ΔΝΤ θα λάβουν σοβαρά υπόψη τις επιστολές των τεχνικών κλιμακίων, όπου παρουσιάζονται η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η πρόοδος των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Κατά πληροφορίες, «μελανά» είναι τα ευρήματα των ελεγκτών της τρόικας για την υστέρηση εσόδων: ήδη έχει ανοίξει «τρύπα» περί τα 2,3 δισ. ευρώ. Ακόμα και η αύξηση κατά 3,5% που σημείωσαν οι εισπράξεις τον Απρίλιο, δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις ανησυχίες της τρόικας, η οποία εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός θα κλείσει με μεγάλες αποκλίσεις στα έσοδα φέτος: το τεχνικό κλιμάκιο διαπίστωσε αδυναμίες στην είσπραξη των εσόδων από το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων (εξαιτίας των αλλεπάλληλων παρατάσεων και των προβλημάτων στο Tαxisnet) αλλά και στους φόρους από τα ακίνητα (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ) που έχει υπολογίσει για φέτος το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, το τεχνικό κλιμάκιο βρήκε ότι δύο ασφαλιστικά ταμεία έχουν παραβιάσει τον κανόνα των δαπανών που δικαιούνταν να εγκρίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ που όπως κατέδειξαν τα στοιχεία είχαν 1,1 δισ. ευρώ περισσότερες δαπάνες.

Εφόσον δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με την υποσημείωση  στην  έκθεση του τεχνικού κλιμακίου ότι «αν δεν υπάρξει έκτακτο πακέτο, το έλλειμμα του 2011 κλείνει στο 9,4%»!

Ιδιαίτερο βάρος θα δώσουν οι ξένοι και  στο  πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων για την είσπραξη των  50 δισ. ευρώ που προβλέπονται  έως το 2015.

Αναμένεται να ζητηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και σιασφαλίσεις, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και σχέδια για την προώθηση των κινήσεων στον τομέα αυτό. Η Τρόικα θεωρεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις, αλλά το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να τονίσει ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και μέχρι τον Ιούνιο το πρόγραμμα θα έχει δρομολογηθεί πλήρως.

Μεταξύ άλλων, η Τρόικα ενδιαφέρεται για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, με καθιέρωση ελαστικού ωραρίου και πλήρη εφαρμογή του νόμου για τις επιχειρησιακές συμβάσεις, εξορθολογισμό δαπανών στα νοσοκομεία, περικοπή αποδοχών στις ΔΕΚΟ και ταχύτερη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, επιτάχυνση του προγράμματος μετατάξεων από επιχειρήσεις που συγχωνεύονται ή ιδιωτικοποιούνται.

Ο έλεγχος ολοκληρώνεται την Τετάρτη 18 Μαΐου. Δεν είναι γνωστό εάν θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η προηγούμενη συνέντευξη  (σ.σ. τον Φεβρουάριο) και τη δυσφορία που προκάλεσαν στην κυβέρνηση οι αποκαλύψεις των ξέων σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. ευρώ.
 Πηγή PROTO THEMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία στο εξωτερικό


Με τρία σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργούνται επτά Γενικά Προξενεία της χώρας στο εξωτερικό και δύο Προξενεία, όπως επίσης καταργείται και η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, καταργούνται τα Γενικά Προξενεία Βρυξελλών, Λονδίνου, Παρισίων, Ανοβέρου, Κολωνίας , Λειψίας και Νάπολης. Επίσης, καταργούνται τα προξενεία Νις και Ντέρμπαν.
Παράλληλα, συνιστώνται προξενικά γραφεία σε τρεις Πρεσβείες μας. Συγκεκριμένα, συνιστάται: α) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία των Βρυξελλών με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη της επικράτεια του Βελγίου, β) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Λονδίνου με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου, γ) Προξενικό Γραφείο στην Πρεσβεία Παρισίων με περιφέρεια αρμοδιότητας όλη την επικράτεια της Γαλλίας, με εξαίρεση τις περιοχές που υπάγονται στην περιφέρεια αρμοδιότητας του Γενικού Προξενείου Μασσαλίας.
Επίσης, γίνεται μεταφορά του προσωπικού μερικών εκ των καταργούμενων Γενικών Προξενείων. Αναλυτικότερα, μεταφέρονται:
1) δύο θέσεις πτυχιούχων διοικητικών από το Γενικό Προξενείο Ανοβέρου στο Γενικό Προξενείο του Αμβούργου,
2) τρεις θέσεις πτυχιούχων διοικητικών και μία κλητήρα από το Γενικό Προξενείο Κολωνίας στο Γενικό Προξενείο του Ντύσελντορφ,
3) μία θέση πτυχιούχου διοικητικού από το Γενικό Προξενείο Λειψίας στο Γενικό Προξενείο του Αγίου Παύλου,
4) μία θέση ιδιαίτερου γραμματέα από το Γενικό Προξενείο Νάπολης στην Πρεσβεία της Ρώμης,
5) μία θέση πτυχιούχου διοικητικού και μία φύλακα θυρωρού από το Προξενείο Ντέρμπαν στο Γενικό Προξενείο του Γιοχάνεσμπουργκ.
Την ίδια στιγμή καταργούνται και θέσεις, και ειδικότερα:
1) μία θέση ιδιαίτερου γραμματέα στην Πρεσβεία Ρώμης,
2) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Αγίου Παύλου,
3) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Αμβούργου,
4) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Γιοχάνεσμπουργκ,
5) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία πτυχιούχου διοικητικού και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Μονάχου,
6) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Ντύσελντορφ,
7) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία κλητήρα και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Στουτγάρδης και
8) μία θέση γραμματέα Πρεσβείας Α' ή Β' και μία οικιακού βοηθού στο Γενικό Προξενείο Φραγκφούρτης.
Επίσης, ανακατανέμονται οι περιφέρειες αρμοδιότητας των προξενικών αρχών της Ελλάδας στη Βραζιλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Νότια Αφρική και τη Σερβία.
Εξάλλου, ανακαθορίζεται η σύνθεση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Βρυξέλλες) ως εξής:
1) Πρέσβης,
2) δύο Πρεσβευτές-Σύμβουλοι,
3) έξι σύμβουλοι Πρεσβείας Α' ή Β',
4) οκτώ γραμματείς Πρεσβείας Α', Β' ή Γ',
5) έξι εμπειρογνώμονες,
6) δύο σύμβουλοι οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α' ή Β',
7) δύο γραμματείς οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων Α', Β' ή Γ,
8) αναπληρωτής νομικός σύμβουλος της ειδικής νομικής υπηρεσίας,
9) εισηγητής της ειδικής νομικής υπηρεσίας,
10) δεκαπέντε πτυχιούχοι διοικητικοί ή διοικητικοί γραμματείς,
11) τέσσερις υπάλληλοι κλάδου επικοινωνιών και πληροφορικής,
12) τέσσερις ιδιαίτεροι γραμματείς,
13) δύο τηλεφωνητές,
14) τέσσερις κλητήρες,
15) πέντε οδηγοί και
16) δύο φύλακες-θυρωροί.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...