Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

"Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα"


Με την τρόικα γίνεται εκτίμηση των μακροοικονομικών δεδομένων λόγω και της ύφεσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να μην υπάρξουν προβλήματα για τυχόν μικρές αποκλίσεις, αν και συμπλήρωσε πως συζητούνται μέτρα ανάσχεσης της ύφεσης και όχι "παράταση του Μεσοπρόθεσμου".

Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι προτεραιότητα και για την κυβέρνηση και για τους δανειστές είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, το μισθολόγιο, οι ΔΕΚΟ, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα κλειστά επαγγέλματα, οι συγχωνεύσεις, η αγορά εργασίας και προανήγγειλε σύντομα εξαγγελίες, ενώ σε ότι αφορά στο φορολογικό υπογράμμισε ότι στόχος είναι η μείωση των συντελεστών και του ΦΠΑ.
Ανέφερε δε πως από τα 100 δισ. ευρώ εισοδήματος που δηλώνονται, λόγω των φοροαπαλλαγών φορολογούνται τα 30 δισ. ευρώ, με μέσο συντελεστή 30%, ενώ είπε ότι αν φθάσουμε στη φορολόγηση 130 δισ. ευρώ με συντελεστή 15% θα έχει λυθεί το πρόβλημα των εσόδων.
Ειδικά για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα εξεταστεί η μείωση των συντελεστών μόνον αν συμφωνηθεί το πλαίσιο απόδοσης των παρακρατούμενων φόρων. Ανέφερε ως παράδειγμα την σύνδεση μέσω κινητού τηλεφώνου των ταμειακών μηχανών με το ΚΕΠΥΟ.
Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών ή συγκυβέρνησης
Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ, ούτε πρόωρων εκλογών, διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ανοίγουν θέματα που δημιουργούν ασάφεια. "Δεν προσφέρει τίποτα στη χώρα μια συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά", είπε αναφορικά με τα περί συγκυβέρνησης, ενώ για τις εκλογές είπε πως "είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα". Επανέλαβε πάντως ότι χρειάζεται συστράτευση και συναίνεση στα μείζονα και κυρίως στην εικόνα που δίνει στο εξωτερικό.
Χρηματοοικονομικές θα είναι οι εγγυήσεις
Πράλληλα, υπογράμμισε ότι "πρέπει να σταματήσει η αστειότητα που ξεκίνησε από τη ΝΔ" για τις εγγυήσεις με τη Φινλανδία, σημειώνοντας ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. είναι εναντίον των απαιτήσεων της σκανδιναβικής χώρας και εκτίμησε ότι τελικώς θα υπάρξει ένα σχήμα χρηματοοικονομικών εγγυήσεων μερικών εκατομμυρίων και δεν αφορά εμπράγματες εγγυήσεις.
Υπενθύμισε δε ότι πρόκειται για ρητή εντολή της ευρωζώνης με βάση τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου και "αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όσοι δεν έχουν αίσθηση τι λένε" .
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι εβδομάδες έως τις 15 Οκτωβρίου είναι κρισιμότατες καθώς θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ανταλλαγή ομολόγων όπου εμπλέκονται 300 τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες και ταμεία, από 57 χώρες, ενώ θα κυρωθεί και από 17 κοινοβούλια της ευρωζώνης η απόφαση για το νέο ελληνικό δάνειο. Τόνισε πως οι αποφάσεις είναι σημαντικές καθώς αφορούν το επίπεδο ρευστότητας της οικονομίας για να δοθεί ανακούφιση στις τράπεζες και να έχει το κράτος τα αναγκαία ταμειακά διαθέσιμα.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

12: Γεννήθηκε ο Γάιος Καίσαρ, ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία με το παιδικό του προσωνύμιο Καλιγούλας (Μποτούλες στα λατινικά) και για την εξαιρετική αγριότητα και φαυλότητά του.

1056: Πέθανε η Θεοδώρα, αυτοκράτειρα του Βυζαντίου, τελευταία εκπρόσωπος της Μακεδονικής Δυναστείας.

1923: Οι Ιταλοί βομβαρδίζουν και καταλαμβάνουν την Κέρκυρα.

1932: Με υπουργική απόφαση, εγκαταλείπεται στην Ελλάδα η θερινή ώρα.

1934: Γεννήθηκε ο Νίκος Ξανθόπουλος, ηθοποιός και τραγουδιστής.

1949: Γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, αμερικανός ηθοποιός.

1976: Ο Τζορτζ Χάρισον καταδικάζεται για λογοκλοπή. Δικαστήριο αποφαίνεται ότι τμήμα της μεγάλης του επιτυχίας «My Sweet Lord» είναι αντιγραφή του τραγουδιού των Chiffon, «He's so fine». Η υπόθεση κοστίζει στο πρώην «σκαθάρι» πάνω από 500.000 δολάρια.

1980: Ιδρύεται το πολωνικό συνδικάτο «Αλληλεγγύη», το οποίο υπό την ηγεσία του ηλεκτρολόγου Λεχ Βαλέσα συνέβαλε καθοριστικά στην πτώση του κομμουνισμού στη χώρα.

1984: Αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Μίμη Δομάζου με τον Παναθηναϊκό, εναντίον της Μπόκα Τζούνιορς. Ο αγώνας διεξάγεται στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 50.000 θεατών και η ομάδα της Αργεντινής νικά με 3-2.

1997: Πέθανε η Λαίδη Ναϊάνα Σπένσερ, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου. Σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι, με τον φίλο της Ντόντι Αλ Φαγιεντ.



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θέλει Έλληνες μηχανικούς και οικοδόμους η Αυστραλία

Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η χώρα απαντά στα αιτήματα που είχαν διατυπώσει πολλές ομογενειακές οργανώσεις που έβλεπαν τον αριθμό των Ελλήνων που ήθελε να πάει στη χώρα συνεχώς να αυξάνεται. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των επαγγελματιών Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. Ετσι πλέον η Αυστραλία κένει ένα βήμα μπροστά, το οποίο όμως κατά πολλούς θα οδηγήσει σε εικόνες περασμένων δεκαετιών, καθώς υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που θα θλήσουν να ψάξουν εκεί την τύχη τους.

Οπως και να έχει, επειτα από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Μετανάστευσης θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.

Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα. Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν» είπε.

Το γραφείο της Κοινότητας που συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης συνεργάζεται με τις αυστραλιανές αρχές. Σύμφωνα με την ισχύουσα μεταναστευτική νομοθεσία της Αυστραλίας, μπορεί κάποιος να ταξιδέψει για διακοπές, σπουδές ή για εργασία στην Αυστραλία με:

1. Τουριστική βίζα


Εκδίδεται για χρονικό διάστημα τριών μηνών από ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες κατά την έκδοση του εισιτηρίου με το σύστημα ηλεκτρονικής άδειας ταξιδιού (ΕTA), καθώς και από την ιστοσελίδα www.eta.immi.gov.au . Κατά την παραμονή στην Αυστραλία μπορεί να ζητηθεί παράταση της άδειας για επί πλέον μήνες με ειδική αίτηση στο υπουργείο Μετανάστευσης και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για τους ταξιδιώτες που παίρνουν τη βίζα με το σύστημα ΕΤΑ δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση για τουριστική βίζα. Πληροφορίες για την έκδοση βίζας με το σύστημα αυτό παρέχονται στη διεύθυνση: www.eta.immi.gov.au

Τονίζεται ότι όσοι επισκέπτονται την Αυστραλία με τουριστική βίζα δεν έχουν το δικαίωμα να εργασθούν. Επομένως, όσοι αποφασίζουν να επισκεφθούν την Αυστραλία θα πρέπει να έχουν μεριμνήσει και για την κάλυψη των εξόδων τους, έτσι ώστε να μην διακινδυνεύσουν την ακύρωση της τουριστικής τους άδειας εργαζόμενοι παράνομα ή πέφτοντας θύματα εκμετάλλευσης από διάφορους επιτήδειους.

2. Φοιτητική βίζα

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από το χρόνο των σπουδών και η έκδοσή της μπορεί να γίνει σε διάστημα λιγότερο του μηνός για τους Ελληνες (Level 1). Επίσης δεν τίθεται όριο ηλικίας και ο κάτοχος τέτοιας βίζας έχει το δικαίωμα να εργάζεται ως 20 ώρες την εβδομάδα, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών του και κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών μπορεί να εργάζεται περισσότερες ώρες. Επίσης, η σχολή που θα φοιτήσει ο κάτοχος φοιτητικής βίζας θα πρέπει να είναι αναγνωρισμένη από το υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ για τα προσφερόμενα μαθήματα υπάρχει και συγκεκριμένο κόστος, για το οποίο οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν από την σχολή που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν. Η φοίτηση σε ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αυστραλίας, δεν είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των σπουδών ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να προσκαλέσει και τα μέλη της άμεσης οικογένειάς του.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίαςhttp://www.immi.gov.au/about/charters/client-services-charter/visas/2.0.htm



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οστεοθήκη 2.000 ετών από την εποχή της Σταύρωσης;


Ένα κουτί (πιθανότατα οστεοθήκη) από ασβεστόλιθο ηλικίας 2.000 ετών, που κατέσχεσαν οι ισραηλινές αρχαιολογικές αρχές από αρχαιοκάπηλους, ίσως αποτελεί ένα στοιχείο για τηΣταύρωση του Ιησού, σύμφωνα με Ισραηλινούς επιστήμονες.
Το αρχαίο αυτό εύρημα πιστεύεται ότι αποκαλύπτει το σπίτι της οικογένειας του Καϊάφα, ενός από τους δικαστές του Ιησού.
Το αρχαίο εύρημα παραδόθηκε σε ειδικούς του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, οι οποίοι πιστεύουν πως είναι γνήσιο.
Η σκαλιστή επιγραφή αποκαλύπτει σύμφωνα με τους επιστήμονες κι άλλα ονόματα, τουλάχιστον τριών γενεών και μία πιθανή τοποθεσία της οικογένειας Καϊάφα.
Η πλήρης επιγραφή αναφέρει: «Η Μίριαμ, κόρη του Γέσουα, γιου του Καϊάφα, ιερέα της Mααζιάχ από τη Μπέιτ ‘Ιμρι», το τελευταίο θα μπορούσε να αποτελεί πιθανώς μια γεωγραφική θέση της οικογένειας Καϊάφα, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Η οστεοθήκη πιθανότατα προέρχεται από μια τοποθεσία ταφής στην Κοιλάδα του Ιλά, νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, εκεί όπου πιστεύεται ότι έγινε η θρυλική μάχη μεταξύ του Δαβίδ και του Γολιάθ.
Η Κοιλάδα του Ιλά, όπου πιστεύεται ότι έγινε η αναμέτρηση Δαβίδ - Γολιάθ

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κουραμπιέδες με κοκαΐνη σε κηδεία


Ένα απίστευτο λάθος, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί σε σενάριο κωμωδίας, είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 60 κιλών κοκαΐνης.
Συμμορία Βουλγάρων εμπόρων ναρκωτικών, επιχείρησε να την διακινήσει μεταφέροντάς την ως ζάχαρη άχνη πάνω σε παραδοσιακούς κουραμπιέδες, γνωστής εταιρίας ζαχαροπλαστικής.
Η σπείρα εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ένα από τα μέλη της εργαζόταν στην εταιρία και κατέστρωσε ένα σατανικό σχέδιο που όμως έμελλε να οδηγήσει σε παταγώδη αποτυχία.
Η κοκαΐνη τοποθετήθηκε στους κουραμπιέδες, ωστόσο στη συνέχεια όλα πήγαν στραβά.
Γραφείο τελετών στα Βόρεια Προάστια, που είχε αναλάβει την κηδεία ηλικιωμένου, εκτός από κόλλυβα και ελιές, παρήγγειλε από το γνωστό ζαχαροπλαστείο μια παρτίδα κουραμπιέδες.
Όπως όλα δείχνουν, το μέλος της συμμορίας που εργάζεται και στο ζαχαροπλαστείο, έστειλε από λάθος τους κουραμπιέδες με την κοκαΐνη στο γραφείο τελετών, με αποτέλεσμα να τους... απολαύσουν οι συγγενείς και οι φίλοι του νεκρού!
Μετά την κατανάλωση, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, παρουσίασαν αλλόκοτη συμπεριφορά, με τον υπεύθυνο του γραφείου να καταγγέλλει στη ΓΑΔΑ το περιστατικό.
Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου βρέθηκαν υπόλοιπα της ποσότητας.
Ο δράστης μετά από ανάκριση ομολόγησε οδηγώντας και στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ το σύνολο του φορτίου κατασχέθηκε.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...