Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ιερέας με καταθέσεις μαμούθ


Μετά από ελέγχους που διενήργησε το ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε κληρικός με καταθέσεις μισού εκατομμυρίου ευρώ που ήταν αδύνατο να δικαιολογηθούν, με τους άντρες της υπηρεσίας να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως "έβαζε χέρι" στο παγκάρι της εκκλησίας.
Το άνοιγμα των λογαριασμών του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Δημοκρατία", έφερε στο φως καταθέσεις συνολικού ύψους 512.000 ευρώ.
Το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έλεγχο για τον ιερέα τους τελευταίους δύο μήνες και βάσει στοιχείων από τις καταθέσεις του βρέθηκε ότι το 2005 μπήκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό 57000 ευρώ, την επόμενη χρονιά τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά 63.131 ευρώ, το 2007 οι καταθέσεις τους έφτασαν τις 136.001 ευρώ και το 2009 προστέθηκαν στον λογαριασμό του ακόμα 60.384 ευρώ.
Συνολικά βρέθηκαν 316.517 ευρώ και τα οποία παρουσίασε στην εφορία Αχαρνών. Με την κίνηση του αυτή κατάφερε να γλιτώσει την παραπομπή του στην επιτροπή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, το ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι υπάρχουν άλλα 200 χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του κληρικού, από τη "δράση" του τα έτη 2008 και 2010, τα οποία βρίσκονται σε άλλου είδους επενδύσεις όπως μετοχές και ομόλογα.
Το συγκεκριμένο ποσό πρόκειται να κατασχεθεί από το ΣΔΟΕ το αμέσως ερχόμενο διάστημα, με τα κλιμάκια του Σώματος να επιβεβαιώνουν ότι ο ιερέας είναι απόλυτα συνεργάσιμος και δέχτηκε χωρίς αντίρρηση να επιστρέψει αυτό το υπέρογκο ποσό.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Xρέη 20,5 δισ. ευρώ προς το Κράτος από τους δημόσιους οργανισμούς


Στα 20,5 δισ. ευρώ ανέρχονταν στο τέλος του 2011 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Από αυτά, περίπου 15 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο και περίπου 5 δισ. ευρώ αφορούν εγγυήσεις οι οποίες έχουν δοθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Βάσει των στοιχείων, το μεγαλύτερο ανεξόφλητο υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου 2011 είχε ο ΟΣΕ με περίπου 8 δισ. ευρώ, ενώ το Αττικό Μετρό χρωστά 1,8 δισ. ευρώ και η ΔΕΗ 1,7 δισ. ευρώ.


tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ούτε βήμα πίσω για μείωση μισθών και απολύσεις


Ανυποχώρητοι παραμένουν οι επικεφαλής της τρόικας στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα με μείωση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του 13ου- 14ου μισθού.
Πλέον έγκειται στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση, το ύψος των αλλαγών που θα γίνουν αποδεκτές.
Έτσι, οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση στη συσκεψη με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την Κυριακή (επρόκειτο να γίνει Σάββατο, αλλά αναβλήθηκε), θα κληθούν να πούν το μεγάλο "ναι" ή το μεγάλο "όχι" στο νέο εκβιαστικό δίλημμα της τρόικας.
Από τις 14:30 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ενημερώνει για τις έως τώρα εξελίξεις, τους ομολόγους του υπουργούς στην ευρωζώνη, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι απαιτήσεις της τρόικας
Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε ευρεία διυπουργική σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, και με τη συμμετοχή των υπουργών Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, Εσωτερικών, Τάσου Γιαννίτση, και 'Αμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Οι υπουργοί μετά τη λήξη της σύσκεψης έδειχναν ιδιαίτερα προβληματισμένοι.
Όπως αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη σύσκεψη, στον τομέα της Υγείας δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού, αλλά θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές δαπανών, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με το 1 δισ. να αφορά περικοπές τη φαρμακευτική δαπάνη.
Περικοπές, ύψους 400 εκατ. ευρώ, θα γίνουν την επόμενη διετία και στον τομέα της Άμυνας.
Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εμμένει να μην ενταχθούν οι στρατιωτικοί στο ενιαίο μισθολόγιο, καθώς και να μη γίνουν απολύσεις ένστολων.
Η τρόικα απαιτεί περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Άμυνα, καθώς και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Περίπου 200 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στον Πατραϊκό


Ιδιαίτερα ευοίωνες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποθέματα πετρελαίου στα κοιτάσματα της χώρας στον Πατραϊκό και το Κατάκολο.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 200 εκατ. βαρέλια από το κοίτασμα στον Πατραϊκό και από 3 μέχρι 6 εκατ. βαρέλια στο Κατάκολο, ωστόσο διευκρίνισε ότι η αξιοπιστία των εκτιμήσεων ελέγχεται.

Από την Πάτρα, όπου και βρέθηκε ο κ. Μανιάτης εξήγγειλε ότι το 5% των προσδοκόμενων εσόδων από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στον Πατραϊκό και το Κατάκολο, θα πηγαίνει στις τοπικές κοινωνίες μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ως ανταποδοτικό τέλος.

Επίσης, το 20% των προσδοκώμενων εσόδων του Δημοσίου θα επιστρέφουν στην περιοχή για δράσεις και προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος υπενθύμισε ότι στις 2 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για σεισμικές έρευνες σε Πατραϊκό, Κατάκολο και την περιοχή Ιωαννίνων, ενώ στις 2 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την κατάθεση προσφορών για την παραχώρηση.

«Ενδιαφέρον από παγκόσμιους παίκτες»

Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, για τις τρεις περιοχές υπάρχει ενδιαφέρον από «παγκόσμιους παίκτες» της αγοράς πετρελαίου. Ωστόσο, παρέπεμψε στις 2 Μαρτίου, οπότε και η κατάθεση των προσφορών θα δείξει τις διαθέσεις τους.

Ανάγκη για μέριμνα του περιβάλλοντος

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας εκτίμησε ότι η ύπαρξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα αλλάξει το γεωπολιτικό στάτους της περιφέρειας και θα αναβαθμίσει το οικονομικό και παραγωγικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδος.

Ωστόσο, έδωσε έμφαση σε τρία θέματα. Πρώτον, την υψηλή σεισμικότητα της περιοχής, κάτι που σημαίνει ότι το σχέδιο θα πρέπει να εμπεριέχει εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Δεύτερον, τον τουριστικό χαρακτήρα του Κατακόλου, που δεν θα πρέπει να θιγεί και τρίτον, στην ανάγκη προστασίας των ιχθυοκαλλιεργειών, μια σημαντική δραστηριότητα με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...