Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ξεκινά στην Ντοβίλ η απόπειρα ελέγχου του Ιντερνετ από τους 8 ισχυρούς




Σε απόρθητο φρούριο μετατρέπουν οι Γάλλοι το γραφικό θέρετρο της Ντοβίλ για τη σύνοδο του ομίλου των οκτώ πιο αναπτυγμένων κρατών του κόσμου (G8) που αρχίζει μεθαύριο, στέλνοντας τις διάφορες οργανώσεις οι οποίες προγραμματίζουν πάραυτα διαδηλώσεις, σε πόλεις όπως η Χάβρη, το Κεν, αλλά και το Παρίσι και το μακρινό Βερολίνο.
Ο Νικολά Σαρκοζί, που προεδρεύει της συνόδου του G8, αλλά και αργότερα εντός τους έτους εκείνης του G20, στις Κάνες, φιλοδοξεί να καταδείξει ότι η Γαλλία διατηρεί ακμαίες τις ικανότητες του ηγεμονεύειν, υπό την προεδρία του φυσικά, την οποία ελπίζει να κρατήσει και μετά τις επόμενες εκλογές.
Η σύνοδος της Ντοβίλ θα δώσει μια ευκαιρία για «ειλικρινή συζήτηση» -λένε επισήμως οι Γάλλοι- επί πολλών διεθνών θεμάτων, από τα πυρηνικά μέχρι την Αραβική Ανοιξη, τον πόλεμο στη Λιβύη και την αιματοχυσία στη Συρία, ένας διαφορετικός φάκελος όμως μπορεί να φέρει Γάλλους και Αμερικανούς σε αντιπαράθεση. Και δεν είναι η υπόθεση Ντομινίκ Στρος- Καν, αλλά η βούληση του Σαρκοζί να προωθήσει την ιδέα ενός «πολιτισμένου Ιντερνετ», όπως την έχει ο ίδιος αποκαλέσει, όρος που κατά τους επικριτές της υποκρύπτει πρόθεση ευθείας επίθεσης στην ελευθερία του Δικτύου.
Κατά τον Ζερεμί Ζίμερμαν, εκπρόσωπο οργάνωσης στη Γαλλία υπέρ της ελευθερίας του Δικτύου που μίλησε στη «Ντόιτσε Βέλε», αυτό που θέλει ο Σαρκοζί είναι να ελέγχεται το Ιντερνετ στην πηγή του. Δηλαδή «μέρος υλικού να απαγορεύεται να ανεβαίνει στο Δίκτυο και οι κυβερνήσεις να έχουν λόγο σε τι θα έχει πρόσβαση και σε τι όχι ένας χρήστης». Μια τέτοια εξέλιξη, εκτιμούν ειδικοί, θα βρει τοίχο στους Αμερικανούς που τάσσονται κατά οποιασδήποτε κανονιστικής ρύθμισης για το Δίκτυο.
Σήμερα και αύριο, υπό την προεδρία του Σαρκοζί, πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής e-G8, με θέμα τον ρόλο του Ιντερνετ στην επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης. Επικεφαλής γιγάντων της βιομηχανίας, όπως οι Google, Microsoft, Facebook, θα είναι παρόντες στο κέντρο του Παρισιού, καθώς και χιλιάδες άλλοι χρήστες, εταιρείες κ.λπ. Ομως όχι Μη Κυβερνητικές ακτιβιστικές Οργανώσεις, όπως καταγγέλλεται σε ψήφισμα «εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών». Το ψήφισμα υπογράφει μεταξύ άλλων η Attac. Ο Ζίμερμαν θεωρεί ότι η σύνοδος e-G8 «δεν είναι παρά προπέτασμα καπνού».
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σημίτη και Καραμανλή «καρφώνει» η Πελέκη


Τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Σημίτη και Κώστα Καραμανλή,  αλλά και τους καθ’ υλήν αρμόδιους υπουργούς των δυο Κυβερνήσεων «έδωσε» τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας της ενώπιον της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη.
Η σύζυγος του πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιώργου Βουλγαράκη, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 70.000 με υποθήκη, υποστήριξε ότι οι «ιερές» ανταλλαγές μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου πραγματοποιήθηκαν, αφού προηγήθηκαν «ειλημμένες πολιτικές αποφάσεις, διαχρονικά δύο Κυβερνήσεων, οι οποίες με τους αρμόδιους εκάστοτε Υπουργούς τους, φρόντισαν να υλοποιήσουν την πολιτική αυτή απόφαση.
Το μόνο που μου γεννά απορία, εκ των υστέρων, είναι το γιατί, όταν τελικά την υλοποίησαν, την πολιτική αυτή βούλησή τους, οι πολιτικώς προϊστάμενοι, δεν την υποστήριξαν κιόλας».
Μάλιστα, στην πολύωρη απολογία της η κατηγορουμένη για τρία βαρύτατα αδικήματα, επέμεινε ότι νομίμως έπραξε όσα έπραξε και επέρριψε ευθύνες στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία».
Για Κ. Καραμανλή
Επιπλέον, η Αικατερίνη Πελέκη, υποστήριξε ότι, «αν ο πρώην Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, είχε κάνει από την πρώτη μέρα, που ξέσπασε η ιστορία, το 2008, τη δήλωση που έκανε μεταγενέστερα εγγράφως τον Οκτώβριο του 2010 στην Προανακριτική Επιτροπή, (σ.σ περί μη ζημίας του Δημοσίου) δεν θα υπήρχε σήμερα «σκάνδαλο Βατοπεδίου».
Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε μία υπόθεση που τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, κατέληξε να είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης από λάθος πολιτικούς χειρισμούς».
Για Μονή Βατοπεδίου
Αντίθετα, η σύζυγος του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, απάλλαξε τη Μονή Βατοπαιδίου λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Δεν πιστεύω ότι πίεσε η Μονή κάποιον να αποδεχθεί τα αιτήματά της. Το Κράτος ήθελε να τα αποδεχθεί, κι έτσι έκανε. Ο τρόπος με τον οποίον προεβλήθη η υπόθεση Βατοπεδίου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δημιούργησε κατά τη γνώμη μου πανικό στους ανθρώπους που είχαν συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση των ανταλλαγών αυτών. Και στους πολιτικώς προϊστάμενους, απ´ ό, τι φάνηκε, και στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Έτσι είχαμε περιπτώσεις Υπουργών, όπως ο κ. Δούκας, και ο κ. Κοντός, η νομιμότητα των πράξεων των οποίων ουδέποτε αμφισβητήθηκε, οι οποίοι αρνήθηκαν την υπογραφή τους, με αποτέλεσμα αυτό να πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την ανθρωποφαγία από την πλευρά των Μέσων Ενημέρωσης».

Υπενθυμίζεται,  ότι μέχρι σήμερα από το γραφείο της κ. Καλού έχουν περάσει ως κατηγορούμενοι πολλά πρόσωπα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου καθώς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου.
Οι τελευταίοι που θα κληθούν σε απολογία για την υπόθεση είναι ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος.
 
newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο επικίνδυνος για τους Αμερικανούς Τούρκος κροίσος Καραμεχμέτ και τα πετρέλαια στο Αιγαίο


Toν Αύγουστο του 2005 γινόταν γνωστό ότι ο τουρκικός όμιλος Cukurova Holdings συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του ποσοστού της Aramco στη Motor Oil, έναντι του χρηματικού ποσού των 500 εκατ. δολαρίων.
Η Cukuroca Holdings είναι όμιλος συμφερόντων του επιχειρηματία Ερμίν Μεχμέτ Καραμεχμέτ, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Forbes με τους ισχυρότερους επιχειρηματίες στον κόσμο.
Σήμερα αποκαλύπτεται το περιεχόμενο αμερικανικού διπλωματικού τηλεγραφήματος με ημερομηνία 15 Ιανουαρίου 2005, το οποίο προειδοποιούσε τις αμερικανικές εταιρείες να μην προχωρήσουν σε συμφωνίες με τον Καραμεχμέτ εξαιτίας του γεγονότος ότι «Κλείνει δουλειές με απειλές θανάτου».
Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα, το περιεχόμενο του οποίου είχε εγκρίνει ο τότε Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα Έρικ Έντελμαν, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ο Καραμεχμέτ είναι γνωστός στην πρεσβεία μας ως ένας αναξιόπιστος και ανέντιμος εταίρος για δουλειά. Η πρεσβεία μας ξέρει ότι ο Καραμεχμέτ για να στρέψει υπέρ του μια ασυμφωνία στην δουλειά που είχε με μια αμερικανική εταιρία χρησιμοποίησε ανήθικες μεθόδους όπως απειλές θανάτου.Για αυτό η πρεσβεία μας συμβουλεύει τις αμερικανικές επιχειρήσεις να μην κάνουν δουλειές μαζί του».
Να σημειωθεί ότι ο Έντελμαν είναι εκείνος, ο οποίος είχε πληροφορήσει μέσω απόρρητου διπλωματικού τηλεγραφήματος με ημερομηνία 30 Δεκεμβρίου 2004 την Ουάσιγκτον, αναφορικά με τις υποψίες για την ύπαρξη οκτώ τραπεζικών λογαριασμών του Ταγίπ Ερντογάν σε ελβετικές τράπεζες, αλλά και για τον πλουτισμό του Τούρκου πρωθυπουργού από την ιδιωτικοποίηση διυλιστηρίου πετρελαίου.
Ποιος είναι ο Καραμεχμέτ
Ο Ερμίν Μεχμέτ Καραμεχμέτ καταλαμβάνει την 1η θέση στη λίστα του «Forbes» με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας και στην παγκόσμια σχετική κατάταξη καταλαμβάνει την 268η θέση.
Ο Καραμεχμέτ είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, της Turkcell, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ είναι επικεφαλής του ομίλου Cukurova Holdings και ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό Show TV, την εφημερίδα «Ακσάμ», όπως επίσης τις εταιρίες Digitürk, Superonline, Sky Türk, Lig TV, Alem FM, KVK, BMC, Baytur.
Πρόσφατα, δηλαδή το έτος 2009, στον τουρκικό Τύπο πραγματοποιήθηκε αναφορά στις σχέσεις του Καραμεχμέτ με το παρακρατικό δίκτυο της Εργκένεγκον. Που στηρίχθηκαν αυτές οι αναφορές; Σε όσα είπε ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στο παρακρατικό δίκτυο της «Εργκένεγκον», συνταγματάρχης και επικεφαλής του Τομέα Τεχνικών Παρακολουθήσεων των υπηρεσιών της Τουρκίας Λεβέντ Ερσόζ, ο οποίος είχε αναφέρει το 2009 ότι οι σχέσεις του με την Turkcell ήταν ιδιαίτερα καλές, ενώ δεν είχε παραλείψει να αναφερθεί και στις καλές σχέσεις που διατηρούσε με τον ίδιο τον Καραμεχμέτ.
Από την πλευρά του ο Καραμεχμέτ αποκαλούσε τον Ερσόζ «διοικητά μου». Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις με τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία ήταν υπεύθυνος των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στην Τουρκία.
Το περίεργο είναι ότι ο Καραμεχμέτ θεωρείται από κάποιους ως ένα από τα πρόσωπα που διάκεινται φιλικά προς το κυβερνητικό κόμμα AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) και στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αλλά πάντοτε επισημαίνεται ότι τηρεί τις αναγκαίες ισορροπίες με τον χώρο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα πετρέλαια στο Αιγαίο
Στις 16 Ιουνίου 2003, η εφημερίδα «Ακσάμ», την οποία ελέγχει ο όμιλος συμφερόντων Καραμεχμέτ, είχε ως πρωτοσέλιδο κύριο τίτλο τον εξής: «Μυστικές διαπραγματεύσεις για το πετρέλαιο».
Το περιεχόμενο του ρεπορτάζ εκείνης της έκδοσης της εφημερίδας «Ακσάμ» έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού οκτώ χρόνια πριν αναφερόταν ότι «Οι Αμερικανοί έχουν ετοιμάσει και ένα σχέδιο, με βάση το οποίο Ελλάδα και Τουρκία θα εισπράξουν μερίδιο από 30% και κάποια αμερικανική εταιρεία 40%».
Ο δημοσιογράφος, ο οποίος υπέγραφε το ρεπορτάζ είναι ο Τουντζάι Οζκάν, ο οποίος έχει συλληφθεί για την υπόθεση της Εργκένεγκον. Ο ίδιος επικαλούμενος αρμόδιους υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους σημείωνε ότι «υπό το φως των διαπιστώσεων αυτών, συνεχίζονται οι συνομιλίες μας με την Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο βρίσκονται κοντά και μέσα στα σύνορά μας.
Αμφότερες οι πλευρές προσεγγίζουν το θέμα με καλή πρόθεση και διανύουμε απόσταση. Οι συνομιλίες είναι μυστικές για να υπάρξει σύντομα αποτέλεσμα και συνεχίζονται υπό το συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών».
Σύμφωνα με εκείνο το ρεπορτάζ ο Τούρκος Κροίσος Μεχμέτ Ερμίν Καραμεχμέτ είχε μεταφέρει την πληροφορία ότι οι Αμερικανοί διαπίστωσαν την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα ανάμεσα στην Τουρκία και στην Ελλάδα.
Τον 2010 ο Καραμεχμέτ κυριάρχησε στον χώρο των συμβάσεων για τη διανομή ενέργειας, αλλά η συνεργασία που πραγματοποίησε με τον Μεχμέτ Καζαντσί, κατόπιν της οποίας ίδρυσαν την εταιρία ΜΜΕΚΑ, δεν πέτυχε. Η ΜΜΕΚΑ δεν κατέθεσε τα απαραίτητα ποσά, με αποτέλεσμα να χαθεί το χρηματικό ποσό των εγγυήσεων ύψους 92,5 εκατ. δολαρίων και οι τράπεζες να διακόψουν τις πιστώσεις προς την εν λόγω εταιρία.
Εκτός από το γεγονός ότι το 2005, οι Αμερικανοί θεωρούσαν αναξιόπιστο τον Καραμεχμέτ, εξαιτίας των μεθόδων, τις οποίες υποστήριζαν ότι χρησιμοποιούσε, το διπλωματικό έγγραφο ίσως εξηγεί για ποιους λόγους δεν προχώρησε η συμφωνία για τα πετρέλαια στο Αιγαίο, στην οποία πραγματοποιούσε ειδική αναφορά η εφημερίδα «Ακσάμ».
Εκείνο το δημοσίευμα επίσης είναι αποκαλυπτικό του γεγονότος ότι ο Καραμεχμέτ ήθελε να διεισδύσει στον τομέα της ενέργειας από το 2003, ενώ οι πληροφορίες τις οποίες μετέφερε και οι οποίες προέρχονταν από αμερικανικές πηγές, δεν απέχουν πολύ από τα σενάρια για συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, τα οποία αναπαράγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λογοκρίνουν τους ''Αγανακτισμένους Πολίτες'' απο το Facebook;




Δεκάδες χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι οι αναρτήσεις τους με τις οποίες γνωστοποιούσαν τη συμμετοχή τους στην αυριανή ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ''εξαφανίστηκαν'' μυστηριωδώς.








Πηγη  ΜΟΝΤΑΖ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νετανιάχου: «Εσαεί πρωτεύουσα του Ισραήλ» η Ιερουσαλήμ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέκλεισε την πιθανότητα το Ισραήλ να διαπραγματευτεί με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς, που είναι, κατ' αυτόν, "η παλαιστινιακή εκδοχή της Αλ Κάιντα" και "δεν είναι κατά κανένα τρόπο εταίρος για την ειρήνη".

Στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τόνισε ότι η ειρήνη "δεν μπορεί να τύχει διαπραγμάτευσης παρά με εταίρους που είναι αποφασισμένοι να την επιτύχουν. Και η Χαμάς δεν είναι ένας εταίρος για την ειρήνη" αλλά "παραμένει δεσμευμένη στη θέση της για την καταστροφή του Ισραήλ" .

Παράλληλα ο κ. Νετανιάχου υπενθύμισε ότι "ο επικεφαλής της Χαμάς καταδίκασε τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν".

"Το Ισραήλ είναι έτοιμο να καθίσει από σήμερα και να διαπραγματευτεί την ειρήνη με την Παλαιστινιακή Αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να προετοιμάσουμε ένα λαμπρό μέλλον για τα παιδιά μας. Αλλά το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί με την παλαιστινιακή εκδοχή της Αλ Κάιντα. Αυτό δεν θα το κάνουμε" είπε ο κ. Νετανιάχου.

Καταλήγοντας στο ζήτημα αυτό ο ισραηλινός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι είπε στον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς: "Διέκοψε την συμφωνία σου με την Χαμάς. Κάθισε και διαπραγματεύσου. Κάνε ειρήνη με το εβραϊκό κράτος".

Σε άλλο σημείο της ομιλία του ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι "αντιτίθεται σθεναρά" στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στον ΟΗΕ χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει συμφωνία με το Ισραήλ.

"Η παλαιστινιακή απόπειρα να επιβληθεί μια συμφωνία για τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους μέσω των Ηνωμένων Εθνών δεν πρόκειται να φέρει την ειρήνη. Θα πρέπει όλοι αυτοί που επιθυμούν να τερματιστεί αυτή η διαμάχη να αντιταχθούν σ' αυτό" τόνισε ο κ. Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα των εποίκων ανέφερε ότι αυτό θα τελειώσει μόνο μετά από τη συμφωνία ειρήνης που θα υπογραφεί με τους Παλαιστίνιους. Και μιλώντας για την Ιερουσαλήμ τόνισε κατηγορηματικά ότι η πόλη αυτή δεν θα χωριστεί ποτέ και θα παραμείνει εσαεί η πρωτεύουσα του Ισραήλ.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αγανακτισμένοι στους δρόμους μέσω Facebook





Ειρηνική διαδήλωση στα πρότυπα της Ισπανίας, διοργανώνεται για τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, μέσω Facebook στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Η διαμαρτυρία τιτλοφορείται "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" και σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook η λέξη "αγανακτισμένοι" δεν έχει στόχο να υποκινήσει σε πράξεις βίας.
Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων, απέναντι στην λαίλαπα των νέων μέτρων λιτότητας που υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων.
Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χρωματισμός, πλακάτ και σχέδιο, αλλά καθένας θα εκφράσει τον εαυτό του.
Η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι στιγμής είναι μεγάλη, με περίπου 7.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το "παρών" στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 9.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 2,500 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "έπεσε" για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προαναγγέλλει ξανά τη διαδήλωση.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν αυξάνεται διαρκώς και μένει να δούμε αν θα δούμε και στην Ελλάδα εικόνες αντίστοιχες της Ισπανίας.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μάχη με τις ακρίδες στη Ρόδο

Μάχη με τις ακρίδες στη Ρόδο


Γέμισε με έντομα το νησί!

Στη μάχη κατά της ακρίδας ρίχθηκαν Περιφέρεια και Δήμος Ρόδου καθώς τα έντομα έκαναν την εμφάνισή τους σε αρκετές περιοχές του νησιού αλλά, για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια, και στην πόλη της Ρόδου, αιφνιδιάζοντας ντόπιους αλλά και ξένους! 

Πριν από ένα μήνα, οι ακρίδες εμφανίστηκαν στον Αρχάγγελο και τη Μαλώνα και αμέσως επιλήφθηκαν τα συμβούλια των τοπικών και Δημοτικών κοινοτήτων, ο χωρικός Αντιδήμαρχος και η υπηρεσία πρασίνου, που πραγματοποίησαν ψευκασμούς στην ευρύτερη περιοχή προκειμένου να περιορίσουν την εμφάνισή τους αλλά και το καταστροφικό τους έργο στις καλλιέργειες. 

Το περασμένο Σάββατο, σμήνη ακρίδων εμφανίστηκαν στην Ψίνθο ενώ από την Κυριακή το μεσημέρι, εξεπλάγησαν οι κάτοικοι της πόλης της Ρόδου όταν το φαινόμενο μεταφέρθηκε και εκεί. Οι ακρίδες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην πόλη και καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και, μάλιστα, γύρω στο μεσημέρι σμήνη εμφανίστηκαν και την καρδιά της πόλης! 

Πηγή: Ροδιακή
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γραφεία εκμετάλλευσης απελπισμένων δανειοληπτών

Στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, προώθησε ο Συνήγορος του Καταναλωτή την αυτεπάγγελτη έρευνα που διεξήγαγε για τα «γραφεία διεκπεραίωσης και προώθησης δανειακών υποθέσεων», που υπόσχονται την άμεση χορήγηση μετρητών έως 150.000 ευρώ. Όπως διαπίστωσε, δεν στερούνται απλώς νομιμότητας, αλλά βυθίζουν και όσους καταφεύγουν σε αυτά ακόμη βαθύτερα στα χρέη.
Από την έρευνα προέκυψε ότι τα "γραφεία" ζητούν από τους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν με τις πιστωτικές τους κάρτες προϊόντα μεγάλης αξίας, κυρίως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Τα γραφεία κρατούν τα προϊόντα και δίνουν στους ενδιαφερόμενους μέτρητα που ανέρχονται περίπου στο μισό της αξίας των αγορών που έκαναν με τις κάρτες τους. Έτσι, παίρνουν μεν το ποσό που έχουν επείγουσα ανάγκη, αλλά βρίσκονται να χρωστάνε τα διπλάσια στις τράπεζες.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή υπογραμμίζει ότι αυτά τα γραφεία δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση νόμιμα αδειοδοτημένους φορείς παροχής πιστώσεων.
Η ανεξάρτητη αρχή διαπίστωσε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που δίνουν περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, που δεν είναι καταχωρημένα σε δημόσιους τηλεφωνικούς καταλόγους, ενώ δεν δίνουν σχεδόν ποτέ τη διεύθυνση της έδρας τους, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή συστήνει στους πολίτες-καταναλωτές που έχουν εμπλακεί σε παρόμοιες διαδικασίες εξωτραπεζικού δανεισμού να απευθύνονται σε αυτόν άμεσα και να καταγγέλλουν το γεγονός.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 24 Μαϊου

Γεγονότα
1626 - O Βαλλόνος άποικος Πίτερ Μινούιτ αγοράζει από τους Ινδιάνους το νησί του Μανχάταν.
1798 - Οι Ιρλανδοί εξεγείρονται ενάντια στη βρετανική κυριαρχία.
1883 - Στις ΗΠΑ, παραδίδεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Μπρούκλιν, αποκτώντας τον τίτλο της μεγαλύτερης κρεμαστής γέφυρας της εποχής της. Η ανέγερση της διήρκεσε 14 χρόνια.
1919 - Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας (ΣΕΚΕ).
1930 - O ένατος πλανήτης, που ανακαλύπτεται παίρνει το όνομα "Πλούτωνας".
1931 - Γίνονται τα εγκαίνια του νέου Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών στο μέγαρο της "Δουκίσσης Πλακεντίας".
1955 - Στην Κύπρο, γίνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του κυβερνήτη σερ Ρόμπερτ Αρμιτέιτζ με βόμβα που τοποθετούν άνδρες της ΕΟΚΑ κάτω από το κάθισμά του στον κινηματογράφο. Η βόμβα εξερράγη λίγο μετά την αναχώρησή του. Επικηρύχθηκαν οι Γρίβας Διγενής (10.000 λίρες) και Γρηγόρης Αυξεντίου (5.000 λίρες).
1956 - Πραγματοποιείται στο Λουγκάνο της Ελβετίας ο πρώτος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον.
1961 - Η Κύπρος γίνεται το 14ο μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης.
1969 - Τίθεται σε λειτουργία η πρώτη μονάδα του υδροηλεκτρικού έργου Καστρακίου, ισχύος 80.000 κιλοβάτ.
1970 - Δραματικά γεγονότα σημειώνονται στην Κύπρο, όταν 100 προσωπιδοφόροι λεηλατούν αποθήκη οπλισμού.
1980 - Η Κυβέρνηση Ράλλη παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
1981 - Τα αποτελέσματα των κυπριακών εκλογών είναι: ΑΚΕΛ 32,86%, ΔΗΣΥ 31,85%, ΔΗΚΟ 19,69%.
1989 - Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Μανόλης Γλέζος έξω από την ΕΡΤ, διαμαρτυρόμενος για την άνιση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, ενόψει των εκλογών.
1992 - O Ολυμπιακός μετά από 22 χρόνια νικάει τον ΠΑΟΚ με 2-1 μέσα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα.
1992 - Στην Αθήνα φτάνει ο ιδιοκτήτης του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του ηθοποιό Τζέιν Φόντα, για να παραλάβει το βραβείο "Αριστοτέλης" του Ιδρύματος Ωνάση.
1994 - Την παραπομπή του τέως πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, εισηγούνται βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ.
1996 - Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Λάρισας και το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο της πόλης, εγκαινιάζει ο υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος.
1998 - O ΠΑΟ ανακηρύσσεται πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ μετά από 14 χρόνια νικώντας τον ΠΑΟΚ με 68-58 στον 5ο τελικό των playoffs. Ο Predrag Stojakovic αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ και μετακομίζει στους Sacramento Kings αποκτώντας τον τίτλο του πρώτου "Έλληνα" που θα παίξει στο ΝΒΑ
Γεννήσεις
1743 - Ζαν Πολ Μαρά, Γάλλος επαναστάτης
1819 - Βικτωρία, βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου
1863 - Τζορτζ Γκρέι Μπάρναρντ, Αμερικανός γλύπτης
1905 - Μιχαήλ Σόλοχοφ. Σοβιετικός λογοτέχνης, "Ο Ήρεμος Ντον" αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά έργα του.
1924 - Αλέξης Πάρνης Έλληνας ποιητής , θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος
1940 - Τζόζεφ Μπρόντσκι, Ρώσος ποιητής βραβευμένος με Νόμπελ.
1941 - Μπομπ Ντίλαν, κατά κόσμον Μπομπ Ζίμερμαν, Αμερικανός ρόκερ.
1945 - Πρισίλα Πρίσλεϊ, Αμερικανίδα ηθοποιός η οποία το 1967 έγινε η σύζυγος του Έλβις Πρίσλεϊ.
1960 - Κριστίν Σκοτ Τόμας Βρετανίδα ηθοποιός.
1966 - Ερίκ Καντονά Γάλλος ποδοσφαιριστής.
Θάνατοι
1543 - Νικόλαος Κοπέρνικος, Πολωνός αστρονόμος
1883 - Αμπντ Ελ Κάντερ, Αλγερινός εμίρης, εθνικός ήρωας και θεμελιωτής του κράτους της Αλγερίας. Οργάνωσε πολιτικά και διοικητικά το κράτος του και ήταν ο γενικός αρχηγός στους πολέμους των Αλγερινών κατά των Γάλλων για την ανεξαρτησία τους.
1903 – Ο Μαρσέλ Ρενώ και ο συνοδηγός του Βολτιέ σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του αγώνα Παρίσι-Μαδρίτη.
1922 - Κοσμάς Δουμπιώτης, στρατηγός
1963 - Έλμορ Τζέιμς Αμερικανός μπλουζίστας.
1974 - Ντιουκ Έλιγκτον, μια από τις μεγάλες μορφές της μουσικής τζαζ.
1995 - Χάρολντ Ουίλσον, πρώην ηγέτης των Εργατικών, που κέρδισε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και ισάριθμες πρωθυπουργίες έως το 1976.
2001 – Μαργαρίτα Λυμπεράκη, Ελληνίδα συγγραφέας
2001 - Χαβιέ Ουρουτσικοϊτσέα, τερματοφύλακας της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Μπαρτσελόνα στη δεκαετία του '80, χάνει την ζωή του σε τροχαίο.
2010 - Πολ Γκρέι, Αμερικανός μπασίστας του Χέβι Μέταλ συγκροτήματος Slipknot.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκηνικό Ιμίων στήνουν οι Τούρκοι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές αρχές μετά από επίσημη δήλωση του προέδρου του δημοκρατικού κόμματος της Τουρκίας, Namik Kemal Zeybek, ότι την Τετάρτη 25 Μαΐου θα ξεκινήσει με οπαδούς του από τα Δίδυμα και θα επιχειρήσουν να υψώσουν τουρκικές σημαίες στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.
Ο θαλάσσιος χώρος γύρω από τα δύο νησιά πρόκειται να περιπολείται από το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό, ώστε να αποτραπεί από τη γέννησή της μία νέα κρίση όπως αυτή των Ιμίων.
Τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας παρακολουθούν με ψυχραιμία τις νέες προκλήσεις από τους Τούρκους, ενώ βρίσκονται και σε διαρκή επικοινωνία με το δήμαρχο του Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο.
Έχει μάλιστα δοθεί η ρητή εντολή στα ελληνικά πολεμικά πλοία και στις ακταιωρούς του λιμενικού να επέμβουν σε οποιαδήποτε ομαδική εμφάνιση Τούρκων σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.
Φαίνεται πως το βαθύ κράτος της Τουρκίας εκμεταλλεύονται τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ενώ επιχειρεί να προκαλέσει και πλήγμα στην κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου.
"Δέχεται την άποψη ότι τα δύο νησιά ανήκουν στις γκρίζες ζώνες ενώ είναι τούρκικα και πρέπει να καταληφθούν άμεσα από τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις", σημειώνει ο Namik Kemal Zeybek αναφορικά με τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι προκλήσεις των Τούρκων αναφορικά με το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι έχουν ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ απόρρητα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας το WikiLeaks εκθέτουν και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, που έθετε το ζήτημα της κυριαρχίας των δύο ελληνικών νησιών από το 2009.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Και δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τις αποδείξεις

Τη διεξαγωγή ελέγχων των αποδείξεων «σε στοχευμένο και τυχαίο δείγμα» φορολογικών δηλώσεων προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Οι έλεγχοι θα γίνουν ανεξαρτήτως αν το αποτέλεσμα της φορολογικής δήλωσης είναι πιστωτικό ή χρεωστικό. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, από κόσκινο θα περάσουν οι αποδείξεις όσων εχουν επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ.
"Για τις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί καταστρατήγηση του κινήτρου με δήλωση ανακριβών ποσών στις δηλώσεις εισοδήματος , είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν οι συνέπειες που ορίζονται από το νόμο", σημειώνει το υπουργείο.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαμαράς: "Καμία συναίνεση"







































Συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σήμερα Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου, με ζητούμενο τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το περιεχόμενό του και πώς τελικά αυτό θα εγκριθεί.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Αλέκα Παπαρήγα, που έχει απορρίψει την πρόταση του πρωθυπουργού), με ζητούμενο την πλήρη συμφωνία στα νέα οικονομικά μέτρα.
Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Αλεξη Τσίπρα, Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη.
Σαμαράς: "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω"
Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση διατύπωσε απερίφραστα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και άνοιξε τον κύκλο των πολιτικών συναντήσεων.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε:
"Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω", δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.
Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" είπε ο κ. Σαμαράς.
Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης. Με το Ζάππειο ΙΙ έδειξα το δρόμο της επανεκκίνησης. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος", τόνισε ο Α. Σαμαράς.
Η συνάντηση διήρκεσε 50 λεπτά.
Ο κ. Παπανδρέου υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 60 χρόνια).
Και απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μαξίμου, είπε "να κεράσουμε τον κ. Πρόεδρο, διότι χθες γιόρταζε, είχε τα γενέθλια του χτες".
Ο κ. Σαμαράς, μάλλον αιφνιδιασμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και δέχθηκε το κέρασμα.

Γ. Καρατζαφέρης: "Απαιτείται συνευθύνη"
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε:
"Άκουσα με προσοχή τον πρωθυπουργό, άκουσα όσα είχε να μου πει. Τον είδα αρκετά προετοιμασμένο. Μου εξήγησε προσωπικά τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ μου είπε ότι έχει μελετήσει τις προτάσεις του ΛΑΟΣ".
Ο ίδιος μου εξήγησε ποιες από τις προτάσεις του κόμματός μας μπορεί και είναι εφικτό να υλοποιήσει. Στη συνέχεια, τού έθεσα τις δικές μου προτάσεις. Και επεσήμανα ότι δεν απαιτείται αόριστη συναίνεση, αλλά απόλυτη και σαφής συνευθύνη. Και ο πρωθυπουργός δεν φάνηκε να απορρίπτει την πρότασή μου".

Α. Τσίπρας: "Να φύγει ο Παπανδρέου"
Μετά το τέλος της συνάντησης με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση στις επιλογές που επιβάλλει το Μνημόνιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
"Δεν θα συναινέσουμε στη λεηλασία του ελληνικού λαού και στο έγκλημα εις βάρος της χώρας. Η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική της έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Και μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχτεί την αποτυχία του. ΗΣτην εγκληματική αυτή πολιτική, δεν θα μάς βρει συνένοχους το ΠΑΣΟΚ".
Και κατέληξε: "Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει. Αν μας ζητούν να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, τότε το λόγο έχει ο ελληνικός λαός".
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί:
στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη
Ο στόχος της συνάντησης
Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το κλίμα επιβαρύνεται από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ειδικά για τη φορεπιδρομή και αναμένεται να τονίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λανθασμένη πολιτική.
Μερικά από τα πεδία που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ είναι:
*στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται θετική ακόμα και σε πώληση, υπό προϋποθέσεις
*στις περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις σειράς δημοσίων εταιρειών
*συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών και μαρίνων
*κατάργηση πόθεν έσχες στα ακίνητα
*κατάργηση "πόθεν έσχες" για επαναπατρισμό κεφαλαίων
*συμψηφισμός οφειλών δημοσίου έναντι οφειλών προς ιδιώτες
*απλοποίηση φορολογικού συστήματος
*αξιοποίηση Εγνατίας Οδού και άλλων αυτοκινητόδρομων

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ξαναμμένος εν πτήσει





Τα όσα διαδραματίστηκαν θύμιζαν σκηνές ταινίας πορνό με τον 25χρονο να έχει "ανάψει" με αποτέλεσμα να ξεκουμπώσει το παντελόνι του και να αρχίσει να αυνανίζεται στο κάθισμά του μπροστά στα έντρομα μάτια των επιβατών!
Ένα 18χρονο κορίτσι που καθόταν δίπλα του έπαθε σοκ.
"Άκουσα ένα θόρυβο και γύρισα να δω τι γινόταν..Είδα το πέος του να εκσπερματίζει ενώ μετά πήγε τρέχοντας στο μπάνιο όπου παρέμεινε για αρκετή ώρα", είπε χαρακτηριστικά.
Ένας άλλος συνεπιβάτης του ασυγκράτητου Κάιλ Πιρς, ανέφερε ότι τον σκούντηξε ο φίλος του να δει τον νεαρό και όταν είδε τι έκανε τον χτύπησε με ένα βιβλίο στο κεφάλι κάτι που τον...απέσπασε για λίγο.
Ο 25χρονος συνελήφθη από το FBI όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο για προσβολή της δημοσίας αιδούς.
Λες και από κάτι τέτοια περιστατικά βγήκε και η φράση η μ... πάει σύννεφο...

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρατούν κρυφά τα ονόματα των 821 βουλευτών

Επικαλούμενος τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.
Οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και Μαγνησίας του ΛΑ.Ο.Σ, Παύλος Μαρκάκης, είχαν καταθέσει αίτημα να διαβιβαστεί ο κατάλογος με τα ονόματα μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
"Περαιτέρω αναφορά σε ονόματα πρώην βουλευτών θα ήγειρε αμφισβητήσεις ως προς την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων", αναφέρει στο απαντητικό έγγραφο του ο Χάρης Καστανίδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές ότι "έχουν κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο συνολικά 821 εφέσεις - αγωγές συνταξιούχων βουλευτών, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι δημοσιευμένες αποφάσεις και αυτές που εκκρεμούν είτε στο ΙΙ Τμήμα, είτε στην Ολομέλεια".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει την κυβέρνηση να απαντήσει αν σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των πρώην βουλευτών που αναδρομικά διεκδικούν αυξήσεις στη σύνταξή τους και είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν υπάρχουν ανάμεσα στους προσφεύγοντες στη Δικαιοσύνη, κάποιοι στους οποίους έχουν ανατεθεί από την κυβέρνηση υψηλές κρατικές θέσεις.
Καλούσε επίσης τα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης να απαντήσουν με ποιο νομικό τρόπο σκοπεύει η κυβέρνηση να κάμψει τα νομικά ερείσματα, στα οποία στηρίζονται τα δικαιώματα των πρώην βουλευτών για εξίσωση των μισθών τους με τις αποδοχές των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων και αν η Κυβέρνηση θα αναλάβει πρωτοβουλία να μην εφαρμοστεί το Ζ΄ Ψήφισμα της Βουλής, ώστε να τερματιστεί ο αυτοματισμός σύνδεσης αποδοχών βουλευτών και ανωτάτων δικαστικών.
Να διαβιβαστεί στη Βουλή η λίστα των ονομάτων των συνταξιούχων βουλευτών οι οποίοι διεκδικούν αναδρομικά που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, είχε ζητήσει με ερώτηση του και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης.
"Μια μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία συνιστά η γνωστοποίηση ότι 850 συνταξιούχοι βουλευτές εγείρουν αξιώσεις καταβολής αναδρομικών, ανάλογων με αυτών που έλαβαν και οι δικαστικοί", είχε καταγγείλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισημαίνοντας ότι "έχει ξεκινήσει μια τεράστια σεναριολογία για το ποιοι μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι βουλευτές με αυτές τις αξιώσεις".
Αυτό, όπως επισήμανε, μπορεί να στοχοποιεί άδικα συνταξιούχους βουλευτές, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα εκείνων που διεκδικούν χρήματα αναδρομικά. Είχε επιπλέον αναφέρει ότι τα αναδρομικά, σύμφωνα με υπολογισμούς, αντιστοιχούν περίπου σε 250.000 ευρώ για τον καθένα από τους πρώην βουλευτές.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

VIDEO: Οι Ισπανοί χλευάζουν τους Έλληνες!





Η Ισπανία αντιδρά όχι μόνο για την ανεργία αλλά και για το πολιτικό σύστημα....
Tην στιγμή που οι διαδηλωτές φωνάζουν "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες" στη χώρα μας η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει και άλλα σκληρά μέτρα.
Ενώ το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλιστών μετρά τις πληγές του από τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία, το "Κίνημα 15Μ" συνεχίζει ακάθεκτο τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες της ισπανικής επικράτειας, με επίκεντρο την Puerta del Sol  στη Μαδρίτη.
Την ίδια στιγμή με το σύνθημα "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες", οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη χλευάζουν για την απάθειά μας παρά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.
 Στα μεγάφωνα της  Puerta del Sol  δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων: οι "Αγανακτισμένοι" αδιαφορούν για τις εκλογές με το ισχύον σύστημα, ενώ, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνημά τους να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Την ίδια στιγμή η εφημερίδα αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι ένα τσουνάμι που πνίγει τους κυβερνώντες σοσιαλιστές.





 Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 29 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν "Δεν αποχωρούμε" και "Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol".




Πηγή  24ωρο: 

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

FT: "Διαγραφή ελληνικού χρέους τώρα"




Αποφασιστική διαγραφή των χρεών της Ελλάδας προτείνουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους, την Τρίτη, στο οποίο χαρακτηρίζουν "δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη" την ελληνική κυβέρνηση.
Η γνωστή στήλη "LEX" της βρετανικής εφημερίδας επικρίνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αρνητική στάση που κρατά απέναντι ακόμη και στην πιο ήπια μορφή αναδιάρθρωσης και ειδικά τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος υποστηρίζει πως η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να πληρώσει τα χρέη της και πως όποιες άλλες εναλλακτικές αποτελούν επικίνδυνο αποπροσανατολισμό.
Οι Financial Times αποδίδουν την άρνηση του κ. Τρισέ στα προβλήματα ρευστότητας που θα δημιουργηθούν για την ΕΚΤ από ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η Κεντρική Τράπεζα θα κληθεί να αντιμετωπίσει διαγραφές 35%-70%  που υπολογίζονται στα 40-50 δισ. ευρώ.
Η εφημερίδα απορρίπτει την επιχειρηματολογία του κ. Τρισέ ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, τότε θα ακολουθήσουν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η προάσπιση της Ισπανίας.
Όπως τονίζει "υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα για την αντίθετη άποψη", όπως ότι οι "ανόητοι πιστωτές" θα πρέπει να πληρώσουν, όπως και ότι "υφίστανται σαφείς διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα, με την δημοσιονομικά αμφισβητήσιμη κυβέρνησή της και τον υποαναπτυγμένο κλάδο εξαγωγών και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ισπανία".
Ο αρθρογράφος των Financial Times καταλήγει σημειώνοντας πως μία αποφασιστική διαγραφή χρεών της Ελλάδας θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως "αντιπυρική ζώνη", εάν συνοδευτεί από ένα σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και από σαφείς επεξηγήσεις στις αγορές ότι η Ελλάδα είναι μία "ειδική περίπτωση".
"Μία τέτοια κίνηση πιθανότατα θα δημιουργούσε μικρότερο κίνδυνο μετάδοσης από ότι μια σειρά πακέτων στήριξης που αποτελούν προσωρινή λύση μετά από μία αδέξια κρατική κατάρρευση. Δεν είναι αργά για να συμφωνήσει η ΕΚΤ ότι την φωτιά την πολεμάς με φωτιά", σημειώνει η στήλη "LEX"

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...