Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κι όμως το κράτος κάνει κουμάντο στην εκκλησία!



Παρότι η εκκλησία θεωρεί και διατυμπανίζει πως στους κόλπους της και στην περιουσία της , μόνο "εκείνη" κάνει κουμάντο, εμείς διαπιστώσαμε το αντίθετο.
Η ομάδα "τα λαμόγια" έπεσε τυχαία ομολογούμε, πάνω στην περίπτωση.
Μουσείο Ακρόπολης. Ένα από τα νέα "θαύματα" των Ελλήνων.
Εκκλησάκι Αγίου Γεωργίου στον προαύλιο χώρο του μουσείου. 
Οι πρωταγωνιστές.

Το εκκλησάκι του Αη Γιώργη, της παλιάς Χωροφυλακής, όπως είναι πιο γνωστό,  λειτουργεί εδώ και χρόνια κανονικότατα. Με σεμνότατο ιερέα και πολλούς ενορίτες που το αγαπούν και το στηρίζουν.

Δεν είχαμε δει ποτέ Γάμους ή Βαπτίσεις στο εκκλησάκι , αλλά ξέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια ένας εκκλησιαστικός νόμος απαγόρευε στα παρεκκλήσια  τέτοια μυστήρια  . Και ο Αη Γιώργης είναι παρεκκλήσι. 
 Ορθόδοξο Ελληνικό Παρεκκλήσι που στα κιτάπια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών , είναι καταχωρημένος ως ευθύνη μεγάλης  ενορίας της  Πλάκας.
Ρωτήσαμε  λοιπόν και  μάθαμε ότι το τελευταίο διάστημα ο εν λόγω νόμος έχει αρθεί.
Και μετά από επιθυμία δικού μας δημοσιογράφου, να παντρευτεί στο εκκλησάκι, ενεργήσαμε αναλόγως.
Τώρα έρχεται το "καλό"!!

Η Αρχιεπισκοπή  αρχικώς, έδωσε την άδειά της να τελεστεί  στον Αη Γιώργη το μυστήριο αν συμφωνούσε και ο ιερέας της ενορίας στην οποία φαινόταν να υπάγεται το εκκλησάκι..
ο οποίος  με τη σειρά του,ευχαρίστως ,  έφτιαξε τις άδειες του γάμου.

Όλα προγραμματίστηκαν,  και ξαφνικά, μαθαίνουμε ότι πρέπει να δώσει άδεια ΚΑΙ το μουσείο(;;).

Επικοινωνήσαμε λοιπόν με το τηλεφωνικό κέντρο της διοίκησης του,  και αρχικώς η υπάλληλος του Μουσείου συμφώνησε σε αυτό που και εμείς υποθέταμε...ότι η εκκλησία έχει τον πρώτο λόγο στους ναούς της όσο μικροί η μεγάλοι κι αν είναι αυτοί.
Όμως μετά από μερικές μέρες και αφού το θέμα μας είχε "συζητηθεί" , λάβαμε την οριστική απάντηση , ότι "απαγορεύονται μυστήρια στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη , γιατί ΑΝΗΚΕΙ στο Μουσείο"!!


Οπως μα είχε ζητηθεί λοιπόν, ενημερώσαμε  την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ,που επαναλαμβάνουμε , αρχικώς είχε δώσει την έγκρισή της,, μέσω του τμήματος γάμων, και εκπλαγήκαμε όταν αυτή τη φορά κι από εκεί μας  επιβεβαίωσαν την απάντηση του Μουσείου (μετά από και δική τους έρευνα, λέει.).  
"Είναι θέμα υπουργείου" μας είπαν ελαφρά τη καρδία.

Είναι θέμα Υπουργείου ρωτάμε  κι εμείς;;; 
Το κράτος κάνει κουμάντο στα της εκκλησίας; Αναρωτιόμαστε.

Τα Λαμόγια.
 



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάν'το όπως οι Έλληνες





Γυμναστήριο στην Ισπανία αποφάσισε να εφαρμόσει τη "γυμνή γυμναστική" με στόχο να αυξήσει την πελατεία του. Ο στόχος ήταν να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και όπως αναμενόταν επετεύχθη πολύ γρήγορα.
Ο λόγος για το Easy Gym στην Arrigorriaga  που δίνει τη δυνατότητα σε άνδρες και γυναίκες πελάτες να γυμνάζονται ολόγυμνοι.
Μιλώντας στο BBC, η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου Merche Laseca  τόνισε ότι " Η οικονομική κρίση μας έδωσε το κίνητρο να μετατρέψουμε το γυμναστήριο σε ένα χώρο που ο κόσμος θα απελευθερώνεται” και πρόσθεσε "Δεν είμαι γυμνίστρια, αν και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Η πρωτοβουλία μου γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους".
 
Η ιδέα προέκυψε όταν η Μerche  παρατήρησε πόσο δημοφιλείς είναι δυο πισίνες στην περιοχή της που προσφέρουν μηνιαίες συνεδρίες γυμνής κολύμβησης.
Αν και η ιδέα της "γυμνής" άσκησης δεν αρέσει σαν ιδέα σε όλον το κόσμο, ιστορικά  στοιχεία συνηγορούν ότι αυτή ήταν η προτίμηση μεταξύ των αθλητών στην αρχαία Ελλάδα, κάτι που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου.
Ο γυμνισμός είναι πολύ διάσημος στην Ισπανία αφού μόνο στην  περιοχή των Βάσκων υπάρχουν 12 παράλιες γυμνιστών.

Πηγη news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ήρθε ο Big Brother – Σύστημα Αναγνώρισης Πολιτών από το 2012





Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους.







Το γεγονός ότι η ζωή μας βρίσκεται σε φάση … διαρκούς ηλεκτρονικής διακυβέρνησης έχει πλέον καταστεί αδιαμφισβήτητο. Ωστόσο, η κυβερνητική πλευρά, οποιασδήποτε απόχρωσης και ιδεολογικής επίφασης, δεν παύει να μας αιφνιδιάζει και συνάμα να μας εκπλήσσει, καθώς εξελίσσει ολοένα περισσότερο τις «μηχανές αναζήτησης» κι εντοπισμού του πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται κι επίκειται η ένταξη στην αυξανόμενη οικογένεια του Μεγάλου Αδελφού ακόμα ενός διαστημικού σούπερ Hi Tech τεχνολογίας όπλου, το οποίο στην επιστημονική συντεχνιακή γλώσσα αποκαλείται Σύστημα Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ταυτοποίησης κι Αναγνώρισης Πολιτών (e-ΤΑΠ).

Θα πρόκειται για ένα αναγνώστη ταυτοτήτων, πανελλαδικής φυσικά εμβέλειας, που προορίζεται να εγκατασταθεί σε όλα τα σημεία εισόδου- εξόδου της χώρας, του διαβατηριακού ελέγχου, στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στις περιφερειακές της υπηρεσίες, στις διευθύνσεις Αλλοδαπών και στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό Project, «στόχος είναι η ταυτοποίηση κι επεξεργασία δακτυλικών αποτυπωμάτων για την ανάπτυξη μιας νέας σειράς υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τη βελτιστοποίηση της δραστηριότητας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και συνεργαζόμενων εθνικών και διεθνών οργανισμών στοχεύοντας στη διευκόλυνση της ελεύθερης κι απρόσκοπτης εισόδου, παραμονής και διακίνησης εντός κι εκτός Ελλάδος και την επιτάχυνση των διαδικασιών δακτυλοσκοπικής εξακρίβωσης και την εξερεύνηση εγκληματιών, πάντα σε συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και λειτουργίες για την καταπολέμηση του εγκλήματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ολοκληρωμένο σύστημα θα διασυνδεθεί με το Police On Line, με το εθνικό δίκτυο δημόσιας διοίκησης (ΣΥΖΕΥΞΙΣ) και το κυριότερο, με Interpol, την Eurodac, τα κεντρικά συστήματα- βάσεις δεδομένων της αστυνομίας, το Sirene και βεβαίως με το Europol.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.108.910 ευρώ και χρηματοδοτείται από τα σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ και από εθνικούς πόρους. Η σύμβαση της προμήθειας του αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο της ερχόμενης χρονιάς.

Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...