Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Γλυκό νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων

Γλυκό νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων

Γλυκό νερό για την ψύξη των αντιδραστήρων 1, 2 και 3 της πυρηνικής μονάδας Φουκουσίμα, χρησιμοποιούν πλέον οι Ιάπωνες διασώστες, καθώς το θαλασσινό νερό που χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα επιτάχυνε τη διάβρωση και μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας. 

Η ΙΑΕΑ δικαιολογεί την αλλαγή αυτή, κυρίως λόγω της διάβρωσης που δημιουργείται επί των στοιχείων της μονάδας από το θαλασσινό νερό.

Δύο εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη μονάδα αυτή στη βορειοανατολική Ιαπωνία, τα ειδικά συνεργεία προσπαθούν ακόμη να αποτρέψουν ένα μεγάλο πυρηνικό δυστύχημα. 

Σημαντικά επίπεδα ραδιενέργειας εντοπίστηκαν στη θάλασσα, αυξάνοντας τους φόβους ότι ένας ή περισσότεροι αντιδραστήρες έχουν χάσει τη στεγανότητα τους.


Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Να δώσει χρήματα στους μετανάστες για να φύγουν εξετάζει η Ιταλία




Η ιταλική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς παροχή οικονομικής βοήθειας προς τους βορειοαφρικανούς παράνομους μετανάστες που θα δεχθούν να επαναπατρισθούν άμεσα.






Η ιστοσελίδα της εφημερίδας "Κορριέρε Ντέλλα Σέρα", τονίζει ότι "υπάρχει σχέδιο για παροχή χιλίων επτακοσίων ευρώ σε κάθε τυνήσιο μετανάστη που έφτασε, στην Νότιο Ιταλία, τις τελευταίες εβδομάδες και θα δεχθεί, άμεσα, να επιστρέψει στην πατρίδα του. Με την βοήθεια αυτή, θα μπορεί να ξεκινήσει επιχειρηματική δραστηριότητα".

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, εξήγησε, δε ότι "η Ιταλία έχει ήδη εφαρμόσει παρόμοια σχέδια με μετανάστες που προέρχονταν από την υποσαχάρια περιοχή. Τα σχετικά χρηματικά ποσά, αυτή την φορά, μπορεί να προκαταβληθούν από το ιταλικό κράτος, αλλά η τελική κάλυψη, θα πρέπει να φτάσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

Η πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης, θα πρέπει, πάντως, να συζητηθεί και να λάβει, ενδεχομένως, μορφή συγκεκριμένων δεσμεύσεων τις επόμενες ημέρες, σε υπουργικό συμβούλιο, στο μέγαρο Παλάτσο Κίτζι της Ρώμης.

Η παροχή βοήθειας προς τους τυνήσιους, κυρίως, λαθρομετανάστες, δεν βρίσκει σύμφωνη, πάντως, όλη την κεντροδεξιά κυβερνητική πλειοψηφία: ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά και υπουργός θεσμικών αλλαγών, Ουμπέρτο Μπόσσι, δήλωσε σχετικά: "να τους πληρώσουμε; Εγώ δεν θα ήθελα να τους δώσω τίποτα. Θα τους έβαζα σε πλοίο και θα τους έστελνα πίσω. Και αν επέστρεφαν, θα ξαναέκανα το ίδιο".

Στο μεταξύ, στο νησί της Λαμπεντούζα, οι αφιχθέντες από την Βόρειο Αφρική έχουν ξεπεράσει τις πέντε χιλιάδες. Οι συνθήκες υγιεινής παραμένουν ακραίες, ενώ το πόσιμο νερό και τα κρεβάτια που έχουν διαθέσει η πολιτική προστασία και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, δεν καλύπτουν, πλέον, τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σημερα 26 Μαρτιου

1881: Η Θεσσαλία προσαρτάται στην Ελλάδα.
1896: Ο Λεωνίδας Πύργος είναι ο πρώτος έλληνας ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στον τελικό του ξίφους ασκήσεως διδασκάλων νικά τον γάλλο Περονέ και κατακτά το χρυσό μετάλλιο.
1906: Πρώτη εμφάνιση στη Βουλή της εκσυγχρονιστικής «ομάδας των Ιαπώνων», που ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Θεοτόκη.
1937: Στο Τέξας, οι καλλιεργητές σπανακιού αναγείρουν το άγαλμα ενός μεγάλου ευεργέτη του κλάδου, του Ποπάι.
1969: Στο Χίλτον του Άμστερνταμ, ο Τζον Λένον και η Γιόκο Όνο κάνουν το πρώτο «μπέντ-ιν» για την ειρήνη, δηλαδή μία ξαπλωτή διαμαρτυρία, όπου το ζεύγος παραμένει στο κρεβάτι για μέρες, ζητώντας με αυτό τον τρόπο ειρήνη στο Βιετνάμ.
1995: Τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη Σένγκεν για την κατάργηση των ενδοσυνοριακών ελέγχων στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Γεννησεις
1849: Αρμάν Πεζό, ιδρυτής της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας. [θαν. 2/1/1915]
1881: Γκούτσιο Γκούτσι, ιταλός σχεδιαστής μόδας, ιδρυτής του ομώνυμου οίκου αξεσουάρ πολυτελείας. [θαν. 2/1/1953]
1904: Ξενοφών Ζολώτας, οικονομολόγος και ακαδημαϊκός. Διετέλεσε πρωθυπουργός επί οικουμενικής κυβέρνησης την περίοδο 1989 - 1990 και Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επί 19 χρόνια. [θαν. 11/6/2004]
  • Θανατοι
1814: Ζοζεφ Ινιάς Γκιγιοτέν, γάλλος γιατρός. Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης εισηγήθηκε την εισαγωγή της λαιμητόμου ως πιο «ανώδυνου» μέσου εκτέλεσης της θανατικής ποινής και αυτή πήρε το όνομά του (γκιλοτίνα). [γεν. 28/5/1738]
1827: Λούντβιχ φον Μπετόβεν, γερμανός συνθέτης. [γεν. 16/12/1770]
1940: Σπύρος Λούης, oλυμπιονίκης του μαραθωνίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896. [γεν. 12/1/1873]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λιβύη: Την άρπαξαν πριν προλάβει να μιλήσει στους δημοσιογράφους!




Η λίβυα Ιμάν – με εμφανή σημάδια κακοποίησης – προσπάθησε να μιλήσει στους ξένους δημοσιογράφους για το βιασμό της από στρατιώτες του Καντάφι. Ωστόσο την έσυραν κακήν κακώς από το ξενοδοχείο που βρισκόταν ο ξένος Τυπος.













Το περιστατικό έγινε το πρωί σε ξενοδοχείο της Τρίπολης. Η Ιμάν Αλ Ομπέιντι όρμησε στο ξενοδοχείο για να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλησε να τους δείξει τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα της και να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού αφού την συνέλαβαν σε μπλόκο λίβυοι στρατιώτες.

Πριν προλάβει να μιλήσει καλά καλά, σύμφωνα με το Associated Press, μία καμαριέρα έβγαλε μαχαίρι απειλώντας την και συμπατριώτες της – δεν είναι σαφές αν πρόκειται για πολίτες ή για μέλη των υπηρεσιών Πληροφοριών - την άρπαξαν βίαια απομακρύνοντάς την, ενώ εκείνη ούρλιαζε.

Σύμφωνα με το AP, τα πόδια της είχαν αίματα και το πρόσωπό της έφερε εκδορές και μελανιές. Η ίδια είπε ότι αφού συνελήφθη σε στρατιωτικό μπλόκο προφυλακίστηκε για δύο ημέρες και έπεσε θύμα βιασμού από πάνω από δέκα άντρες.

Στο επεισόδιο που ξέσπασε όταν επιχείρησε να μιλήσει, έσπασαν δύο κάμερες και τουλάχιστον ένας δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε και κλωτσήθηκε. Η Αλ-Ομπέιντι αργότερα μεταφέρθηκε με αυτοκίνηστο σε άγνωστη τοποθεσία. 








Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όταν ο γιος δεν τα πάει καλά με τον μπαμπά του...




.

Ποια είναι τα δυσάρεστα αποτελέσματα και τι πρέπει να κάνεις ο μπαμπάς για τα πάει καλά με τον γιο του...;





Ο γιός είναι συνήθως προσκολλημένος στη μαμά του. Η σχέση του με τον πατέρα όμως είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα. Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη συμβουλεύει...
 
Είναι σε όλους γνωστή η σημασία της σχέσης γονιών-παιδιών για την ομαλή και φυσιολογική εξέλιξή τους. Η σχέση της μητέρας με το γιο είναι πολύ στενή και πρώτος ο Φρόιντ ονόμασε το δέσιμό τους ‘’Οιδιπόδειο Σύμπλεγμα’’.
 
Η σχέση μεταξύ του πατέρα και του γιου, παρουσιάζεται ψυχαναλυτικά ανταγωνιστική. Ο γιος φοβάται τον πατέρα και ο πατέρας βλέπει το γιο σαν το μελλοντικό διάδοχο που θα του πάρει το ‘’θρόνο’’! Έτσι, το αγόρι στρέφεται προς τη μητέρα και αναπτύσσει με τον πατέρα μια δύσκολη σχέση που γίνεται δυσκολότερη αν δεν προσέξει τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα.
 
Προσοχή!
Η κακή ή φτωχή σχέση ενός αγοριού με τον πατέρα του μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα.
 
-Κατ' αρχήν στερεί και από τα δύο μέρη τη χαρά της επικοινωνίας και της συντροφιάς που θα μπορούσαν θαυμάσια να μοιραστούν αφού έχουν κοινές ανάγκες και ενδιαφέροντα.

-Έπειτα στρέφει το αγόρι ακόμη περισσότερο προς τη μητέρα, αυξάνοντας την εξάρτησή του από εκείνη και μειώνοντας την αυτενέργεια και την αυτονόμησή του.

-Τέλος, κατευθύνει το αγόρι προς δραστηριότητες και ασχολίες αντίθετες του επιθυμητού στην προσπάθεια αποστασιοποίησής του από έναν απορριπτικό, υπεραυστηρό και επικριτικό πατέρα.
 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

'Εγινε αυτό που όλοι φοβούνταν - Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - Οι μετρήσεις την δείχνουν 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό!





 'Εσπασαν τα κοντέρ οι τιμές του ιωδίου
- Οκτώ ραδιενεργές ουσίες σε στάσιμο νερό υπόγειου τμήματος στην Φουκουσίμα
- 17 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί
- Απέραντα νεκροταφεία οι επαρχίες που σάρωσε το τσουνάμι

Αυτό ανακοίνωσε η υπηρεσία βιομηχανικής και πυρηνικής ασφάλειας της χώρας. Την Τρίτη, η τιμή του ιωδίου-131 η οποία είχε ανιχνευθεί βρισκόταν σε επίπεδο 126 φορές υψηλότερο του νομίμως επιτρεπόμενου στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Οι δημόσιες υπηρεσίες ανακοίνωσαν ενίσχυση των ελέγχων για την μόλυνση λαχανικών, φρούτων, θαλασσινών και ψαριών κατά μήκος των ακτών.

Παράλληλα, μέσα στο εργοστάσιο οι αρχές εντόπισαν οκτώ ραδιενεργές ουσίες σε στάσιμο νερό σε υπόγειο. Τα υψηλότερα επίπεδα που βρέθηκαν στο νερό στο τμήμα 1 του εργοστασίου ήταν αυτά του καισίου 137, ενός ραδιενεργού ισοτόπου που είχε απελευθερωθεί στο περιβάλλον και μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ το 1986. Καταγράφηκε σε επίπεδο 1,8 εκατ. μπεκερέλ.

Το καίσιο 137, αντίθετα με το ραδιενεργό ιώδιο, έχει σχετικά μακρά ημιζωή, 30,2 ετών. Δημιουργείται στην διάρκεια της πυρηνικής σχάσης. Στο νερό περιέχονταν επίσης τα ισότοπα του καισίου 134 και 136 καθώς και ιώδιο-131.

Η εταιρία Tokyo Electric Power Co. (Tepco), η οποία λειτουργεί το εργοστάσιο, δεσμεύθηκε να απολυμάνει το νερό το συντομότερο δυνατό ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν την προσπάθεια να ψυχθούν οι αντιδραστήρες.

Τρεις εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις λειτουργίες ψύξης του αντιδραστήρα αριθμός 3 εκτέθηκαν σε επίπεδα ραδιενέργειας στο νερό που ήταν 10.000 φορές πάνω από το φυσιολογικό επίπεδο, ανέφερε η Tepco χθες.

Τα επίπεδα αυτά αφήνουν να διαφανεί ότι το κέλυφος του αντιδραστήρα ενδέχεται να έχει υποστεί ζημιά και να έχουν διαρρεύσει ραδιενεργές ουσίες, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρίας σε συνέντευξη Τύπου.

Δεκαεπτά εργαζόμενοι στο εργοστάσιο έχουν υποστεί μόλυνση από ραδιενέργεια μετά το σεισμό της 11ης Μαρτίου και το επακόλουθο τσουνάμι, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo σήμερα. Ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους έχουν εκτεθεί σε πάνω από 100 μιλισίβερτ ραδιενέργειας, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο έκθεσης για τους εργαζόμενους σε πυρηνικές εγκαταστάσεις κατ' έτος.



Την ίδια ώρα όλοι όσοι έχασαν τους δικούς τους τους αποχαιρετούν και σήμερα. Σε αυτό βοηθά και ο στρατός ο οποίος φτιάχνει συνεχώς σε υψώματα νεκροταφεία για να αναπαυθούν εκείνοι που χάθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι.

Ο πόνος είναι αβάσταχτος
Ο πόνος είναι αβάσταχτος

Μαζικές ταφές σε ύψωμα κοντά στην Μιναμισανρίκου
Μαζικές ταφές σε ύψωμα κοντά στην Μιναμισανρίκου

Θρήνος...
Θρήνος...
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Δεν ανέχομαι την υποτίμηση του 1821» Αντίδραση του Αρχιεπισκόπου για το ντοκιμαντέρ

«Δεν ανέχομαι την υποτίμηση του 1821»

Ξέσπασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εναντίον των όσων προβάλλονται για την Επανάσταση του 1821. Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτηρίζει «καθοδηγούμενο» το ντοκιμαντέρ που πρόβαλε πρόσφατα ο ΣΚΑΪ και δηλώνει: «Δεν μπορώ να ανεχθώ να υποτιμούν την Επανάσταση». Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του προς τις επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι πολιτικοί.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, o προκαθήμενος της ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ για το ’21 λέγοντας: 

«Τα όσα παρουσιάζονται δεν είναι τυχαία, είναι καθοδηγούμενα. Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων, τους οποίους δεν θα ήθελα να χαρακτηρίσω και οι οποίοι έχουν αυτά τα πιστεύω και θα ήθελαν αυτά τα ιδεώδη να τα σκορπίσουν στον κόσμο και ιδίως στη νέα γενιά. Εγώ ως ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, που έχω μια θέση, που\ έχω διαβάσει αρκετά για την ιστορία του γένους μας, δεν μπορώ να ανεχθώ αυτή την υποτίμηση της 25ης Μαρτίου και το κατάντημα, όπως την παρουσιάζουν». 
Όσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πολιτικών, ο Αρχιεπίσκοπος εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Δεν συμφωνώ με τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών προσώπων, είναι αδικία αυτό που γίνεται, είναι ένας είδος τρομοκρατίας».



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κωδικός: "Εξοχική Κατοικία" - Θα χτίσουν σε όλη την Ελλάδα 700.000 σπίτια και θα τα πουλήσουν στους ξένους!




Επιχείρηση «εξοχική κατοικία» ετοιμάζει η κυβέρνηση, με στόχο να τονώσει τα δημόσια έσοδα. Μέσα στα επόμενα 7 χρόνια προβλέπεται να κατασκευαστούν και να πωληθούν σε Ευρωπαίους 700 χιλιάδες κατοικίες.







Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, έχουν ήδη επιλεγεί οι περιοχές σε όλη την Ελλάδα ικανές να σηκώσουν τέτοια σχέδια οργανωμένης δόμησης κατοικιών.

Ενδεικτικά: τα Καμμένα Βούρλα, όπου βρίσκονται τα κάμπινγκ του ΕΟΤ, παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο, η Ρόδος, η Ηλεία, η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, περιοχές της νοτίου Κρήτης, της Χαλκιδικής, το Φανάρι της Κομοτηνής και η Ηρακλείτσα Καβάλας.

Αντίστοιχες χωροθετήσεις χειμερινών περιοχών προβλέπονται για ορεινές ζώνες, όπως του Παρνασσού, του Καϊμακτσαλάν κλπ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο υιοθετήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό.

Το σχέδιο στηρίζεται στη βαθιά πεποίθηση ότι η αυθαίρετη δόμηση συντηρεί την παραοικονομία, ενισχύει τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, ενώ αφαιρεί έσοδα από το κράτος.

Έχει υπολογιστεί ότι σε κάθε 100τμ νόμιμης οικοδόμησης αντιστοιχούν περίπου 30τμ παράνομης με απώλεια εσόδων κατά μέσο όρο 15.000 ευρώ σε φόρους, εισφορές και άλλα τέλη. 


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο

Γιατί αλλάζει η ώρα, πως και πού εφαρμόζεται το μέτρο

Η ημέρα που οι λάτρεις του ύπνου θα βρεθούν κατά μία ώρα λιγότερο στην… αγκαλιά του Μορφέα είναι προ των πυλών. Την Κυριακή, στις 3 τα ξημερώματα, οι δείκτες του ρολογιού θα προχωρήσουν μια ώρα μπροστά, καθώς είναι η στιγμή που λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας και ξεκινάει και επίσημα το… καλοκαιράκι!

Στην Ελλάδα, στόχος της αλλαγής της ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, μιας και συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι το φυσικό φως.

Γι αυτήν την αλλαγή μπορεί να «κατηγορηθεί» ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, όπως αναφέρει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.

Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι… συνεπείς στις δουλειές τους. 

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνουμε το δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών.

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στη χώρα μας, όπως και παγκοσμίως, το 1973, μετά την ενεργειακή κρίση. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση το 1997 διατύπωσε τη σκέψη να σταματήσει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, έτσι ώστε να μην έχουμε μεγάλη διαφορά ώρας από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν εγκρίθηκε, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι η Ελλάδα να είναι 3 ώρες και το χειμώνα 2 ώρες μπροστά από το Γκρίνουιτς. Στην πραγματικότητα, οι τοπικές ώρες κάθε περιοχής, όπως την Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους.

Αυτό το… πρόβλημα, όμως, δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταγμένων τους.

Έτσι, για να αντιμετωπιστούν και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο να έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από τη διπλανή άτρακτο κατά μία ώρα.

Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο, τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Η εναλλαγή της ώρας από «χειμερινή» σε «θερινή» και αντίστροφα εφαρμόστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μέτρο αυτό εφαρμόζουν σήμερα 70 χώρες παγκοσμίως.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Συναγερμός» στο ιταλικό λιμενικό. Ασταμάτητο το κύμα των μεταναστών από τη Β.Αφρική

«Συναγερμός» στο ιταλικό λιμενικό


Σε κατάσταση «ύψιστου συναγερμού» έχει τεθεί το λιμενικό της Ιταλίας, καθώς πλεούμενα με χιλιάδες μετανάστες από τη βόρεια Αφρική, κυρίως Τυνήσιους, συνεχίζουν να φθάνουν στις ιταλικές ακτές.

Μόνο τις τελευταίες 20 ημέρες 13.500 μετανάστες έχουν φθάσει στη νήσο Λαμπεντούζα, όπως είπε χθες ο επικεφαλής της ακτοφυλακής της χώρας, ναύαρχος Μάρκο Μπρούσκο. Χθες κατέφθασαν στη Λαμπεντούζα 261 μετανάστες.

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι επιταχύνει τις μεταγωγές μεταναστών σε άλλα κέντρα. Οι μισοί από τους 5.000 ανθρώπους που βρίσκονται στο μικρό νησί ζουν σε κέντρο υποδοχής που είχε σχεδιαστεί για 850 άτομα, ενώ οι υπόλοιποι ζουν υπό πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο λιμάνι.



Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανάβει απόψε στις 8.30, όλα τα φώτα η ΔΕΗ!




Αλλάζει ειδικά για την Ελλάδα η εκδήλωση "Η Ωρα της Γης" , με την οποία μας καλούσαν να σβήσουμε για μιά ώρα απόψε στις 20.30 το φως.







Η εκδήλωση μετετρέπεται σε " ώρα της ΔΕΗς" , η οποία θα ανάψει την ώρα αυτή όλα τα φώτα στην Ελλάδα, ακόμα και αυτά που είναι κομμένα γιατί είναι απλήρωτοι οι λογαριασμοί τους.

Οι διοργανωτές έκριναν ότι... η "Ωρα της Γης", γιορτάζεται κάθε μέρα στην Ελλάδα, αφού είναι χιλιάδες τα σπίτια που δεν έχουν ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών και θα ήταν πιο εντυπωσιακό το event, αν ειδικά στη χώρα μας, ανάψουν στις 8.30 όλα τα φώτα.

Γι αυτό καλούνται όλοι οι κάτοικοι στις 8.30 ακριβώς να πατήσουν το κουμπί και να ανάψουν το φως, για να στείλει η Ελλάδα, όσο πιο μακριά, το μεγάλο μήνυμα για την "Ώρα της ΔΕΗς"

Εντυπωσιακό ρεύμα πάντως η η κυβέρνηση και η ΔΕΗ .. Αυτό δεν προκύπτει από κάποια δημοσκόπηση , αλλά από τους λογαριασμούς ρεύματος, αφού κόβονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα, ενώ 400 εκατομμύρια ευρώ ήταν ι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος μόνο μέσα στο 2010

Παρουσιάζονται διάφορα πρωτοφανέρωτα φαινόμενα.

- Νοικοκυραίοι που βρίσκονται σε απόγνωση, αντί να πειράζουν τις γυναίκες του ή άλλες στους δρόμους, πειράζουν το ρολόι της ΔΕΗ . Λίγοι όμως καταφέρνουν κάτι, αφού η ΔΕΗ έχει πάρει τα μέτρα της και το ρολόι του ρεύματος δείχνει μόνο την ώρα κι αυτή λάθος.

- 'Άλλοι νοικοκυραίοι , συνδέονται με τους γείτονες και τους κλέβουν το ρεύμα με καλάσνικοφ.

Έχουμε και ένα καλό όμως. Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται απ' όλη την γκάμα οικιακών καταναλωτών, κάτι που αποδεικνύει πόσο ''αδυνατίζουν'' και τα μεσαία ''πορτοφόλια'' και αυτό είναι το μόνο καλό, αφού έχουμε δωρεάν αδυνάτισμα .


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Τουρκία πουλά "οικόπεδα" νότια του Καστελόριζου




-Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Καστελόριζο με την Τουρκία να το αμφισβητεί σε κάθε ευκαιρία
-Tώρα η Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για περιοχή που συγχέεται με την υφαλοκρηπίδα
-Νωπή ακόμη η πρόκληση με το ιταλικό ερευνητικό σκάφος που παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα κοντά στο Καστελόριζο



















Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου προκήρυξε διαγωνισμό για 11 “φιλέτα” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον κόλπο της Αττάλειας και νοτιότερα, σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του ελληνικού νησιού.
Συγκεκριμένα, η Turkish Petroleum Corporation ανακοίνωσε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στιοχείων στη Μεσόγειο. Η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την περιοχή την οποία αφορά ο διαγωνισμός που λήγει στις 15 Απριλίου.Ωστόσο έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για την απόκτηση του 50% έντεκα “οικοπέδων” που καλύπτουν θαλάσσια έκταση 20.000 τετραγωνικών χμ. στην περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αντιμετωπίσαμε άλλη μία πρόκληση, όταν τοιταλικό ερευνητικό Explora, ξεκινούσε από το Ισραήλ με κατεύθυνση την Ιταλία για την ολοκλήρωση της αποστολής του, δηλαδή την εναπόθεση καλωδίων οπτικών ινών.

Στις 12 Μαρτίου το πλοίο παρενοχλήθηκε από τουρκική κορβέτα, που το υποχρέωσε να αποχωρήσει υποστηρίζοντας ότι η άδεια που είχαν εκδόσει οι ελληνικές αρχές δεν έχει ισχύ γιατί η περιοχή αυτή ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως ενημέρωσαν τον καπετάνιο.

Οι Τούρκοι αντέδρασαν δηλαδή και πάλι ως εάν το Καστελόριζο δεν διαθέτει θαλάσσια ζώνη πέραν των χωρικών υδάτων του.

Την περασμένη Τρίτη και ενώ το πλοίο επρόκειτο να περάσει ξανά σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Τουρκία εξέδωσε Navtex – οδηγία προς ναυτιλλομένους – για τις έρευνες. Αμέσως μετά εκδόθηκε και η ελληνική οδηγία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η έκδοση της τουρκικής Navtex, σημαίνει ότι το ιταλικό σκάφος ενημέρωσε και τις τουρκικές αρχές για τις εργασίες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ώστε να αποφύγει νέα παρενόχληση από κορβέτα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών της ΤουρκίαςΑχμέντ Νταβούτογλου, λίγο πριν επισκεφθεί την Ελλάδα, είχε δηλώσει: “Το Καστελόριζο βρίσκεται στη Μεσόγειο. Σ΄ ότι αφορά το νησί του Καστελόριζου, η Τουρκία έχει βάσιμες νομικές και πολιτικές θέσεις,σε συμφωνία με το Διεθνές Δίκαιο και τη νομολογία των διεθνών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης και της Χάγης. Και γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία διαφωνούν σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...