Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

SOS για τη μικρή Ρίμσα

 

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Πακιστάν να προστατεύσει τη μικρή χριστιανή που κατηγορείται ότι έκαψε σελίδες, στις οποίες ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι, αλλά και να τροποποιήσει το νόμο που προβλέπει μέχρι και θανατική ποινή για το αδίκημα της βλασφημίας.

Η Ρίμσα, η οποία φέρεται να είναι από 10 έως 16 ετών και να πάσχει από τρισωμία (σύνδρομο Ντάουν) συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη σε μια φτωχογειτονιά της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ, όταν εξοργισμένοι μουσουλμάνοι ζήτησαν την τιμωρία του κοριτσιού.
Η υπόθεση αυτή δείχνει "την αποσάθρωση του κράτους δικαίου" στο Πακιστάν και τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν όποιον κατηγορηθεί για βλασφημία, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Πόλι Τράσκοτ, η διευθύντρια της οργάνωσης για την Ασία.
"Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί πολύ για την ασφάλεια της Ρίμσα", πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι "στο πρόσφατο παρελθόν εκτελέστηκαν άνθρωποι που κατηγορούνταν για βλασφημία".
Ο πακιστανικός νόμος για τη βλασφημία προβλέπει μέχρι και τη θανατική ποινή για τους παραβάτες. Ορισμένοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι συχνά κάποιοι τον χρησιμοποιούν για να ξεκαθαρίσουν προσωπικές διαφορές που έχουν με άλλα άτομα.
Την Δευτέρα ο πρόεδρος του Πακιστάν Άσιφ Άλι Ζαρντάρι ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών να του υποβάλει μια έκθεση για την περίπτωση του κοριτσιού και η Τράσκοτ χαιρέτισε την κίνηση αυτή καθώς φαίνεται ότι, έστω και προσωρινά, η Ρίμσα θα είναι ασφαλής.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελάχιστοι εξέτισαν την ποινή

 
Μικρός αριθμός όσων καταδικάστηκαν για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-90) στη Χιλή έχουν εκτίσει ουσιαστικά την ποινή τους, ανακοίνωσε από το Σαντιάγο η ομάδα εργασίας του ΟΗΕ για τις εξαναγκασμένες εξαφανίσεις.

«Ελάχιστοι μεταξύ των καταδικασθέντων βασανιστών σε άνευ αναστολής φυλάκιση έχουν εκτίσει ουσιαστικά την ποινή τους, λόγω του ότι οι ποινές τους δεν ήταν βαριές, ή των πλεονεκτημάτων που τους χορηγήθηκαν», κατήγγειλε σήμερα η ομάδα στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της αποστολής της, που ξεκίνησε στις 13 Αυγούστου.
Η ομάδα του ΟΗΕ χαρακτηρίζει επίσης ως «υπολανθάνοντα κίνδυνο, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί» τον νόμο περί αμνηστίας των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν το διάστημα 1973-78 (στη διάρκεια των πλέον ζοφερών ετών της δικτατορίας οπότε έχασαν τη ζωή τους, ή "εξαφανίσθηκαν" 3.225 άνθρωποι).
Οι ειδικοί του ΟΗΕ στηλίτευσαν στο σύνολό τους τις «τη βραδύτητα των δικαστικών διαδικασιών, την παραμονή (στην δικαιοδοσία) της στρατιωτικής δικαιοσύνης ακόμη και στην εκδίκαση τρεχουσών υποθέσεων που αφορούν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έλλειψη από τον ποινικό κώδικα του ίδιου του εγκλήματος των εξαφανίσεων και την απουσία ενός εθνικού σχεδίου αναζήτησης των εξαφανισθέντων».
Πάντως, οι ίδιοι ειδικοί χαιρετίζουν το γεγονός ότι «από την επιστροφή της δημοκρατίας στη Χιλή, έχουν πραγματοποιηθεί μεγάλα βήματα που εγγυώνται την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, τις αποζημιώσεις και την εξασφάλιση της μνήμης όσον αφορά τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από την στρατιωτική δικτατορία».
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Ντιέγο Πορτάλες, συνολικά 76 στελέχη της δικτατορίας καταδικάσθηκαν μέχρι τον περασμένο Μάιο για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και 67 εξ αυτών οδηγήθηκαν στη φυλακή.
Περίπου 350 μηνύσεις, που αφορούν 700 στελέχη της δικτατορίας, αναμένουν πάντοτε να λάβουν τον δρόμο προς την απονομή δικαιοσύνης.
Να σημειωθεί πως η αποστολή των ειδικών, καθοδηγούμενη από δύο μέλη της Ομάδας Εργασίας του ΟΗΕ, την Γιασμίνκα Ντζουμχούρ (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) και τον Άριελ Ντουλίτσκι (Αργεντινή), πρόκειται να καταθέσει την έκθεσή της στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μέσα στο 2013.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πραγματοποιήθηκε η επιθυμία του...

 

Η υπόθεσή του συγκινεί και συγκλονίζει τον πλανήτη: Ο Τόνι Νίκλινσον από τη Βρετανία, πέθανε σήμερα στο σπίτι του, σε ηλικία 58 ετών, μετά την άρνησή του να λάβει τροφή και εξασθενημένος από πνευμονία. Όπως ειπώθηκε από την οικογένειά του, ο Νίκλινσον πέθανε «πληγωμένος» από την άρνηση δικαστηρίου να του επιτρέψει την ευθανασία, πριν από έξι ημέρες.   
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκλινσον υπέστη ένα εγκεφαλικό επεισόδιο το 2005 και έκτοτε περιέγραφε τη ζωή του ως «ζωντανό εφιάλτη». Ο ίδιος επικοινωνούσε με τους οικείους του μόνο με... το να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρά του!
Η μεγαλύτερη επιθυμία του ήταν να τον αφήσουν να πεθάνει. Για το λόγο αυτό, είχε προσφύγει σε δικαστήριο ώστε να μην διωχθούν οι γιατροί (με τις κατηγορίες της υποκινούμενης αυτοκτονίας και δολοφονίας), οι οποίοι θα τον βοηθούσαν να πεθάνει και θα συνέβαλαν στην προσωπική του λύτρωση.
Ωστόσο, πριν από έξι ημέρες, ο Νίκλινσον έχασε τη δίκη και τον δρόμο προς την ευθανασία. Το γεγονός αυτό στεναχώρησε τον Νίκλινσον, με αποτέλεσμα να σταματήσει να τρέφεται, προκειμένου να θέσει ο ίδιος τέρμα στη δυσβάσταχτη ζωή του.
Λίγες ώρες πριν από το θάνατό του, αναρτήθηκε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter, που έλεγε: «Αντίο κόσμε, έφτασε η ώρα…».
ΠΗΓΗ: attikipress.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στα εκατό πρόστιμα για αποδείξεις εισπράττονται μόνο τα επτά


Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών αποδεικνύουν ότι ένα μόνο μικρό ποσοστό των προστίμων που επιβάλλονται σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις, της τάξης του 7%, εισπράττεται τελικά!

Τα υπόλοιπα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί χάνονται στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας και της αναποτελεσματικότητας του κράτους με αποτέλεσμα οι έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια του ΣΔΟΕ και η επιβολή ποινών στους παραβάτες να μένουν τελικά χωρίς αντίκρυσμα.

Ο νόμος προβλέπει ότι το ΣΔΟΕ εντοπίζει τις παραβάσεις και στη συνέχεια τις κοινοποιεί στον τοπικό έφορο, ο οποίος εκδίδει την απόφαση επιβολής προστίμου. Το πρόστιμο για κάθε απόδειξη που δεν εξέδωσε ένας επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας είναι 800 ευρώ αν τηρεί βιβλία Β' κατηγορίας και 1.200 ευρώ αν τηρεί βιβλία Γ' κατηγορίας. Ωστόσο υπάρχει πλαφόν που ορίζεται στο 15πλάσιο του ποσού αυτού. Ετσι, αν μια μικρή επιχείρηση εστίασης δεν εξέδωσε 200 αποδείξεις, θα πληρώσει 12.000 ευρώ και όχι 160.000 ευρώ, ενώ αν έλθει σε συμβιβασμό με την εφορία το ποσό αυτό θα πέσει στο μισό!

Στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού το ΣΔΟΕ ήλεγξε 50% περισσότερες επιχειρήσεις από πέρυσι και διαπίστωσε 31.237 φορολογικές παραβάσεις δηλαδή πάνω από μια στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν το διάστημα μεταξύ 6 Ιουλίου και 19 Αυγούστου εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν.

Το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο (84%), στο Ηράκλειο (77,8%) ενώ τρίτη στη σειρά ήταν η Κως (77,5%), Νάξος (73,(%), τα Χανιά (73,1%) κλπ.


iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαρωτικές μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των Ειδικών Δυνάμεων


Η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% που πάγωσε από την κυβέρνηση προεκλογικά και που επρόκειτο να ισχύσει από τον Ιούλιο, επανέρχεται και πάλι από το οικονομικό επιτελείο, για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που απαιτεί η τρόικα.
Ωστόσο, εξαιτίας των αντιδράσεων που αναμένονται, υπάρχει ακόμη το ενδεχόμενο, εφόσον συμφωνήσει και η τρόικα, το ποσοστό της μείωσης να είναι μικρότερο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η απόφαση του οικονομικού επιτελείου είναι οριστική, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις που προβάλλουν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ήδη αποφασιστεί από το υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μια μέση μείωση της τάξης του 12,4% σε όλα τα ειδικά μισθολόγια (προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί λειτουργοί, διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ και ΤΕΙ, αρχιερείς κλπ) μειώνοντας κι άλλο τις αποδοχές περίπου 200.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Παρά τις εισηγήσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη να εξαιρεθούν από την ρύθμιση αυτή οι μάχιμοι στρατιωτικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες, για να μην υποστούν μείωση αποδοχών όσοι δεν υπηρετούν σε γραφεία, η απόφαση της κυβέρνησης μέχρι σήμερα είναι ότι η μείωση θα είναι οριζόντια, για να υπάρξει μια σημαντική εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια των δύο υπουργείων.
Από το βράδυ της Δευτέρας, όμως, που ελήφθη η σχετική απόφαση, ασκούνται έντονες πιέσεις από υπουργούς και βουλευτές στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να είναι μικρότερη η μείωση στα ειδικά μισθολόγια.
Μάλιστα οι συναρμόδιοι υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας επισημαίνουν ότι η διατήρηση των ειδικών μισθολογίων στα σημερινά επίπεδα αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ, αλλά και βασική δέσμευση στην προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Βουλευτές εξάλλου που έχουν πληροφορηθεί την εξέλιξη αυτή σημειώνουν πως μια τέτοια μείωση "δύσκολα θα υπερψηφιστεί από την Βουλή".
Γι' αυτό και κυβερνητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι τελικώς το ποσοστό της μέσης μείωσης μάλλον θα είναι μικρότερο, αν και αυτό θα πρέπει προηγουμένως να συμφωνηθεί από τους κυβερνητικούς εταίρους, αλλά και από την τρόικα.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχονται πρόστιμα και ηλεκτρονικός έλεγχος κυκλοφορίας ανασφάλιστων οχημάτων


Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, θα γίνει ηλεκτρονικός έλεγχος της κυκλοφορίας των ανασφάλιστων οχημάτων κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών (Ολλανδία Γερμανία κ.λπ.).
Δηλαδή θα γίνει ηλεκτρονική ζεύξη των αρχείων των κυκλοφορούντων οχημάτων και ασφαλισμένων οχημάτων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών και μετά τη ζεύξη των αρχείων και τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, η ΓΓΠΣ θα απευθύνεται γραπτά στον παρανομούντα ιδιοκτήτη καλώντας τον να προβεί στην ασφάλιση του αυτοκινήτου του εντός συγκεκριμένου και σύντομου χρονικού διαστήματος και καταβάλλοντας επιπλέον ποσό ύψους 250 ευρώ, υπέρ του Δημοσίου.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η ΓΓΠΣ θα μεριμνά για την αποστολή των στοιχείων των ιδιοκτητών των ανασφάλιστων οχημάτων στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή για την επιβολή των προβλεπόμενων από το νόμο αυστηρότερων κυρώσεων (πρόστιμα, ποινές κ.λπ.).
Ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί έργο ομάδας εργασίας στο υπουργείο Οικονομικών που είχε συσταθεί το Φεβρουάριο του 2011 μετά από παροτρύνσεις της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
Στην επιτροπή εκτός από υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμμετείχαν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο κυνήγι των εμπρηστών


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν χθες να περιορίσουν την πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα του νησιού. Πάνω από 120.000 στρέμματα έχουν μετατραπεί σε στάχτη. Παρανάλωμα του πυρός τα μισά μαστιχόδεντρα και ελαιόδεντρα του νησιού. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ καταγράφει τις ζημιές, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων
Οι φλόγες άρχισαν να σβήνουν στη Χίο, αποκαλύπτοντας μια τεράστιας έκτασης περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή. Πάνω από 120.000 στρέμματα δασικής και αγροτικής έκτασης είχαν γίνει στάχτη μέχρι χθες το απόγευμα, καταστρέφοντας τους μαστιχοπαραγωγούς, τους μελισσουργούς και τους ελαιοπαραγωγούς του νησιού.

Παράλληλα, από τα πλέον επίσημα χείλη εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η πυρκαγιά ήταν έργο εμπρηστών, αφού αυτό υποστήριξαν τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, όσο και ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Μουσουρούλης.
Χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα του νησιού. Το πιο σημαντικό ενεργό μέτωπο ήταν από το χωριό Σιδηρούντα μέχρι το βουνό Γιαννάκι. Αν και η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη, οι επίγειες δυνάμεις είχαν για πρώτη φορά χθες ουσιαστική βοήθεια από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. Η εξασθένηση των ανέμων βοήθησε σημαντικά το έργο των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, που δεν αντιμετώπισαν τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών.

Το πρόβλημα

Το σημαντικότερο πρόβλημα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν χθες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν το πώς θα εμποδίσουν τη φωτιά να επεκταθεί από το Γιαννάκι προς τη βόρεια πλευρά του νησιού, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η καταστροφή του νησιού θα ήταν ολοκληρωτική. Αντίθετα, στη νότια Χίο έκαιγαν χθες μικρές εστίες στα χωριά Ολύμπι και Μεστά, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς.

«Τα πράγματα είναι καλύτερα σήμερα. Τα αεροπλάνα ρίχνουν νερό χωρίς προβλήματα και έχουν περιορίσει το μέτωπο της πυρκαγιάς. Αν συνεχίσουν έτσι, εκτιμώ ότι ο έλεγχος της φωτιάς είναι θέμα μερικών ωρών», είπε χθες το απόγευμα ο πρόεδρος της Κοινότητας Αυγωνύμων, Κώστας Δροσινός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετρήσεων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS), μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν καεί 127.400 στρέμματα αγροτικών και δασικών εκτάσεων. Συγκεκριμένα, το 30,49% των καμένων ήταν φυτικές περιοχές, το 27,12% αγροτικές εκτάσεις, το 20,26% θαμνώδεις εκτάσεις, το 17,58% βλάστηση σκληρόφυλλων και το 4,56% δάση πλατύφυλλων.
Στις καμένες εκτάσεις περιλαμβάνεται σχεδόν η μισή παραγωγή της φημισμένης σε ολόκληρο τον κόσμο μαστίχας Χίου, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδας.

Οι απώλειες

Η οικονομική ζημιά από τη μαστίχα υπολογίζεται σε 4-5 εκατομμύρια ευρώ μόνο για φέτος. Στάχτη έχουν γίνει και σχεδόν τα μισά ελαιόδεντρα του νησιού, ενώ οι απώλειες των μελισσοκόμων προσεγγίζουν το 60%. «Χάθηκαν και αρκετά αιγοπρόβατα, αλλά η ζημιά δεν είναι τόσο μεγάλη. Οι βοσκοί πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια από τα βοσκοτόπια πριν φτάσει η φωτιά», επεσήμανε ο κ. Δροσινός.
Στη Χίο βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να καταγράψει τις απώλειες σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, ώστε να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία των αποζημιώσεων. Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλες παράλληλες δράσεις, όπως η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης σε 400 δικαιούχους.

Δηλώσεις Δένδια

«Σοβαρές οι ενδείξεις ότι έδρασαν εμπρηστές»
Για εμπρησμό στη Χίο και τη Ζάκυνθο μίλησαν ανοιχτά χθες οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας τονίζοντας ότι θα ζητηθεί η βοήθεια ακόμα και της ΕΥΠ για να εντοπιστούν οι δράστες. Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για σοβαρές ενδείξεις εμπρησμού σε κάποια από τα πύρινα μέτωπα.
«Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στις πυρκαγιές της Χίου και της Ζακύνθου, έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμών. Εχω ζητήσει ήδη, πέρα από τη βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ. , τη βοήθεια της ΕΥΠ. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τη ζωή και την περιουσία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός. Ο υπ. Ναυτιλίας Κων. Μουσουρούλης, ο οποίος βρέθηκε στη Χίο, είπε ότι όλες οι ενδείξεις κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εμπρησμό. Οι δηλώσεις Δένδια προκάλεσαν πάντως την αντίδραση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Αποστόλου γίνεται λόγος για ανύπαρκτη πρόληψη, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα χαρακτηρίζει προκλητικές τις δηλώσεις του υπουργού και σημειώνει ότι αποκρύπτεται το γεγονός ότι στη Χίο οι υποδομές πυρασφάλειας ήταν ανύπαρκτες. Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Κ. Τσόγκας, τόνισε ότι μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν 86 ενάρξεις δασικών πυρκαγιών και συμπλήρωσε: «Μετά το μπαράζ των πυρκαγιών του προηγούμενου τριημέρου, μας προβληματίζουν οι 4 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Ζάκυνθο, καθώς και η ώρα έναρξης της πυρκαγιάς στη Χίο, στις 02:25 τα ξημερώματα του Σαββάτου».


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...