Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Παράνομες οι κλήσεις των εισπρακτικών χωρίς τη γραπτή συγκατάθεση των δανειοληπτών



Εφιάλτης έχουν γίνει οι εισπρακτικές εταιρείες στους δανειολήπτες λόγω των πρακτικών ψυχολογικής πίεσης που ασκούν καθημερινώς. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι υπάλληλοι των εισπρακτικών εμφανίζονται ως εντεταλμένοι των τραπεζών και απειλούν τους δανειολήπτες ακόμη και με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Γ.Γ. Καταναλωτή και στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή.

Υπάρχουν δανειολήπτες που μπορεί να δεχτούν και τρία τηλεφωνήματα μέσα στην ίδια ημέρα από διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες όμως συνεργάζονται με την ίδια τράπεζα ενώ οι κλήσεις δεν σταματούν μέχρι ο δανειλήπτης να απαντήσει στο τηλέφωνο, γεγονός που σημαίνει πως κάποιος μπορεί να δεχτεί δεκάδες κλήσεις μέσα σε μία ημέρα.

Η ψυχολογική πίεση που ασκούν είναι τέτοια που σύμφωνα με καταγγελίες δανειοληπτών γλίτωσαν παρά τρίχα το εγκεφαλικό ενώ παρανόμως βρίσκουν τηλέφωνα συγγενικών προσώπων και τηλεφωνούν ακόμη και σε αυτούς.

Μόνο με έγγραφη συγκατάθεση του δανειολήπτη στην τράπεζα επιτρέπεται η κάθε εισπρακτική να τηλεφωνεί


Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι παράνομη όποια ενόχληση δεχτούν από εισπρακτική εταιρεία αν προηγουμένως δεν ενημερωθούν από την τράπεζα που τους έχει δανειοδοτήσει ότι πράγματι συνεργάζεται με την α ή β εισπρακτική, και απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεσή τους για να ενημερώνονται από την εταιρεία αυτή.

Εξάλλου, από τα μέσα του 2012 η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει θεσπίσει το πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι εισπρακτικές εταιρείες ή εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών όπως μετονομάστηκαν.

Συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές:


Οφείλουν να καταγράφουν και να τηρούν για 1 χρόνο το περιεχόμενο της επικοινωνίας προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Ο οφειλέτης ενημερώνεται υποχρεωτικά για την καταγραφή και τον σκοπό της. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη.
Οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, ύστερα από καταγγελία του οφειλέτη στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός 10 ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης κατάσταση με τα συναφή δεδομένα κίνησης των τηλεφωνικών συνδέσεων, καθώς και τα αναγνωριστικά στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη, προκειμένου να ελεγχθεί καταγγελία για παραβίαση του νόμου.
Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρονικό αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενημέρωσης στις οποίες προβαίνουν προς τον οφειλέτη και να χορηγούν τα στοιχεία αυτά, εφόσον ζητηθούν, στον οφειλέτη ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Μόνο ενημέρωση και μόνο σπίτι


Οι εισπρακτικές εταιρείες θα πρέπει να καλούν μόνο στην οικία του δανειολήπτη τις εργάσιμες μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα. Τηλεφωνήματα στον χώρο εργασίας του οφειλέτη απαγορεύονται, εκτός και αν ο αριθμός τηλεφώνου της εργασίας είναι ο μοναδικός αριθμός επικοινωνίας που έχει δώσει ο οφειλέτης. Σύμφωνα με τον νόμο 3758/2009 που τις διέπει, οι εταιρείες αυτές έχουν αποκλειστικό σκοπό την εξώδικη ενημέρωση των οφειλετών για την ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. Πέραν τούτου ουδέν, ούτε απειλές για κατασχέσεις, ούτε νουθεσίες του τύπου «όταν παίρνατε το δάνειο δεν ξέρατε ότι έπρεπε να το πληρώσετε;». Ανάλογες παραβατικές συμπεριφορές οι πολίτες μπορούν να τις καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και στην τηλεφωνική γραμμή 1520.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ρώσοι κομάντο τραγουδούν με... περηφάνια Μπομπ Σφουγγαράκη [βίντεο]

 Ολοι όσοι έχουν παιδιά γνωρίζουν την δημοφιλή σειρά Μπομπ Σφουγγαράκης ή Sponge



Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα απίστευτο βίντεο που δείχνει Ρώσους στρατιώτες, όλων των σωμάτων, να τραγουδούν το τραγούδι της διάσημης παιδικής σειράς «Μπομπ Σφουγγαράκης» ή «Sponge Bob»!
Σύμφωνα με το English Russia, όπως γράφει το onalert.gr, οι Ρώσοι στρατιώτες που εμφανίζονται στο βίντεο δεν τραγουδούν Μπομπ Σφουγγαράκη στο πλαίσιο κάποιας... πλάκας. Το άκρως αντίθετο. Γίνεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, αφού το τραγούδι της διάσημης παιδικής σειράς διδάσκεται κανονικότατα στο ρωσικό στρατό.



Πηγή: | iefimerida.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ολάντ: «Εχετε φθάσει στα όριά σας - Δεν ζητώ άλλες θυσίες»

Ολάντ: «Εχετε φθάσει στα όριά σας - Δεν ζητώ άλλες θυσίες»


Αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όριά του από τον οποίο, όπως είπε, δεν ζητεί άλλες θυσίες, αντιφώνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Γάλλος Πρόεδρος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.00 το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδευόμενος καθ΄όλη τη διαδρομή από το Μέγαρο Μαξίμου έως και την πύλη του Προεδρικού από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τρόπο ακριβώς ανάλογο εκείνου που είχε ακολουθηθεί και στην επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ.
«Σας υποδέχομαι εγκάρδια ως αληθινό φίλο της Ελλάδας» σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας προς τον Φρανσουά Ολάντ στον σύντομο, πλην έμπλεο μηνυμάτων, διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων.
Και εξήγησε: «Μας σταθήκατε όλη αυτή την περίοδο και όπως λέει ο ελληνικός λαός ''οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται''.
Είπατε κάτι σωστό. Ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα βάρη. Σας διαβεβαιώ ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει τις αντοχές του.
Έχει δώσει πολλά...είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη αν πιέσουμε τον λαό να δώσει περισσότερα.
Η παρουσία σας σήμερα, πιστεύω ότι είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που κάνουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και κυρίως την ανεργία των νέων που φθάνει σχεδόν το 60%» κατέληξε ο Κάρολος Παπούλιας.
Στην αντιφώνησή του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε:
«Ευχαριστώ για την υποδοχή σας. Έχω έρθει σαν φίλος της Ελλάδας και επουδενί δεν ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που έχει ήδη κάνει αρκετές.
Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρω ότι έχετε φτάσει στα όριά σας, άλλά οι προσπάθειες δεν έγιναν άδικα.
Οι θυσίες έδειξαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, κάτι που επέτρεψε στην Ευρώπη και στην Γαλλία να δείξει αλληλεγγύη.
Ήταν καλύτερη για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική (όχι μόνο για την Ελλάδα) αλλά και για την Ευρώπη, για άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αυτή η υπόθεση πλέον είναι παρελθόν. Το μήνυμα για τους Έλληνες είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει τελειώσει...
Ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει βέβαια την (γενικότερη) οικονομική κρίση...Η Γαλλία θα κάνει ό, τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα...Αυτό που απειλεί σήμερα την Ευρώπη δεν είναι η οικονομική, αλλά η πολιτική κρίση», κατέληξε.

Πηγή εθνος

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φωτογραφίες από αρχαίο πολιτισμό στη Σελήνη δημοσίευσε πρώην στέλεχος της NASA [εικόνες]

Φωτογραφίες από αρχαίο πολιτισμό στη Σελήνη δημοσίευσε πρώην στέλεχος της NASA [εικόνες]



Ο πρώην διευθυντής του τμήματος ελέγχου δεδομένων και φωτογραφιών στο εργαστήριο επεξεργασίας σεληνιακών φωτογραφιών της ΝΑΣΑ, Κεν Τζόνστον, που ήταν υπεύθυνος στη διάρκεια του επανδρωμένου σεληνιακού προγράμματος Απόλλων, αποκάλυψε συγκλονιστικά ευρήματα.
Ο εξειδικευμένος αυτός επιστήμονας αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί αστροναύτες βρήκαν απαρχαιωμένα μηχανήματα άγνωστης προέλευσης στο έδαφος της Σελήνης.
Εντόπισαν ακόμη κάποιο μηχάνημα τεχνολογίας ελέγχου της βαρύτητας. Και δεν ήταν μόνον αυτά που βρήκαν όταν προσεληνώθηκαν.Οι αστροναύτες φωτογράφισαν τα αντικείμενα αλλά η ΝΑΣΑ διέταξε τον Τζόνστον να καταστρέψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο Τζόνστον όμως δεν ακολούθησε τις οδηγίες. Στα δημοσιεύματά του ο πρώην διευθυντής ανέφερε πως η αμερικανική κυβέρνηση κρατούσε τις πληροφορίες αυτές μυστικές για σαράντα χρόνια.
Οι αποκαλύψεις αυτές του Τζόνστον που αρχίζουν από την εποχή του προγράμματος Απόλλων, παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «Σκοτεινή Αποστολή: η μυστική ιστορία της ΝΑΣΑ», (Dark Mission: the Secret History of NASA). Το βιβλίο αυτό συνυπογράφεται και από τον πρώην σύμβουλο της ΝΑΣΑ Ρίτζαρντ Χώγκλαντ καθώς και τον Μάικ Μπάρα που είναι σύμβουλος αεροδιαστημικής εφαρμοσμένης μηχανικής. Οπως έγινε γνωστό ο διευθυντής του διαστημικού προγράμματος Κέι Φερράρι (JPL Director of the SSA Program) έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Τζόνστον, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε στο διαστημικό πρόγραμμα. Ο λόγος ήταν ότι επικρινόταν η ΝΑΣΑ.
Ο Τζόνστον αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε πως προστατεύεται από το νόμο για την ελευθερία του λόγου. Παρόλα αυτά ο Φερράρι τον έβγαλε, αυτήν την εβδομάδα, από το διαστημικό πρόγραμμα της ΝΑΣΑ, δίχως να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή. Πάντως, οι χαμηλής ανάλυσης φωτογραφίες που περιέχονται στο αναφερόμενο βιβλίο απεικονίζουν κατεστραμμένα κτίρια με τεράστιους θόλους κατασκευασμένα από ύαλο καθώς και λίθινοι πύργοι που φαίνονται να «κάθονται» στον αέρα. «Δεν έχω τίποτε πια να χάσω. Είμαι σε διένεξη με τη ΝΑΣΑ και βρίσκομαι εν θερμώ» είπε ο Κεν Τζόνστον.
Η ΝΑΣΑ πιστεύει πως ο αρχαίος πολιτισμός που βρέθηκε στη Σελήνη δεν είναι σοβαρός. Πάντως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος Τζον Φ. Κέννεντυ, που προώθησε τη διαστημική προσέγγιση με τη Σοβιετική Ενωση σκόπευε, πραγματικά, να μοιραστεί τις εξωγήινες τεχνολογίες με τη Μόσχα.
Μάλιστα σε μια ομιλία του στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Σεπτέμβριο του 1963, ο Κέννεντυ έκανε μια πρόταση στην ΕΣΣΔ να οργανώσουν κοινή αποστολή στο φεγγάρι.
Ο Ρίτσαρντ Χώγκλαντ δήλωσε ότι το ενδιαφέρον, τελευταία, της Ουάσιγκτον για την εξερεύνηση του φεγγαριού, είναι βασισμένο στα σεληνιακά συμπεράσματα που αξιολογούνται εδώ και σαράντα χρόνια. Εξάλλου, η Ρωσία, η Κίνα, η Ιαπωνία, ακόμη και η Ινδία έχουν δηλώσει δημόσια τα σχέδιά τους να εργαστούν για την εξερεύνηση της Σελήνης.


Πηγή: iefimerida
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...