Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ολάντ: «Εχετε φθάσει στα όριά σας - Δεν ζητώ άλλες θυσίες»

Ολάντ: «Εχετε φθάσει στα όριά σας - Δεν ζητώ άλλες θυσίες»


Αναγνωρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όριά του από τον οποίο, όπως είπε, δεν ζητεί άλλες θυσίες, αντιφώνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Φρανσουά Ολάντ.
Ο Γάλλος Πρόεδρος έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο στις 3.00 το μεσημέρι της Τρίτης, συνοδευόμενος καθ΄όλη τη διαδρομή από το Μέγαρο Μαξίμου έως και την πύλη του Προεδρικού από τον Αντώνη Σαμαρά, κατά τρόπο ακριβώς ανάλογο εκείνου που είχε ακολουθηθεί και στην επίσκεψη της Αγκελας Μέρκελ.
«Σας υποδέχομαι εγκάρδια ως αληθινό φίλο της Ελλάδας» σημείωσε ο Κάρολος Παπούλιας προς τον Φρανσουά Ολάντ στον σύντομο, πλην έμπλεο μηνυμάτων, διάλογο που είχαν ενώπιον των δημοσιογράφων.
Και εξήγησε: «Μας σταθήκατε όλη αυτή την περίοδο και όπως λέει ο ελληνικός λαός ''οι καλοί φίλοι στα δύσκολα φαίνονται''.
Είπατε κάτι σωστό. Ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλα βάρη. Σας διαβεβαιώ ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει τις αντοχές του.
Έχει δώσει πολλά...είμαστε μπροστά σε κοινωνική έκρηξη αν πιέσουμε τον λαό να δώσει περισσότερα.
Η παρουσία σας σήμερα, πιστεύω ότι είναι μια ανάσα στην προσπάθεια που κάνουμε να βγούμε από αυτή την κρίση, να αντιμετωπίσουμε την ύφεση και κυρίως την ανεργία των νέων που φθάνει σχεδόν το 60%» κατέληξε ο Κάρολος Παπούλιας.
Στην αντιφώνησή του ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε:
«Ευχαριστώ για την υποδοχή σας. Έχω έρθει σαν φίλος της Ελλάδας και επουδενί δεν ζητώ επιπλέον προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που έχει ήδη κάνει αρκετές.
Παρακολουθώ εδώ και χρόνια τι γίνεται στην Ελλάδα. Ξέρω ότι έχετε φτάσει στα όριά σας, άλλά οι προσπάθειες δεν έγιναν άδικα.
Οι θυσίες έδειξαν ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της, κάτι που επέτρεψε στην Ευρώπη και στην Γαλλία να δείξει αλληλεγγύη.
Ήταν καλύτερη για την Ελλάδα η παραμονή στο ευρώ. Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική (όχι μόνο για την Ελλάδα) αλλά και για την Ευρώπη, για άλλες χώρες της ευρωζώνης.
Αυτή η υπόθεση πλέον είναι παρελθόν. Το μήνυμα για τους Έλληνες είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης έχει τελειώσει...
Ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει βέβαια την (γενικότερη) οικονομική κρίση...Η Γαλλία θα κάνει ό, τι μπορεί για να στηρίξει την Ελλάδα...Αυτό που απειλεί σήμερα την Ευρώπη δεν είναι η οικονομική, αλλά η πολιτική κρίση», κατέληξε.

Πηγή εθνος

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...