Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σκότωσε τα χρυσόψαρα για να μην προδώσουν την ληστεία του!

Ένας 16χρονος ληστής εκτός από τη διάρρηξη που έκανε δηλητηρίασε και τα ψαράκια που βρίσκονταν μέσα στο ενυδρείο.

Το παράξενο συμβάν διαδραματίστηκε στο Σικάγο και πιο συγκεκριμένα στο Arlington Heights.

Ο 16χρονος μαζί με άλλους δύο ανήλικους μπήκαν σε ένα σπίτι που δεν κατοικείτο καθώς είχε ζημιές από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει μέσα σε αυτό. Οι ανήλικοι άρπαξαν μια κονσόλα παιχνιδιού, CD player, DVD, κοσμήματα, χρηματοκιβώτιο και ένα αεροβόλο.

«Δεν πρέπει να αφήσουμε μάρτυρες», ήταν τα λόγια του 16χρονου και στη συνέχεια έριξε μέσα στο ενυδρείο τσίλι και μπαχαρικά.
Η αστυνομία εντόπισε τους ανήλικους δράστες με τους δύο από αυτούς να κατηγορούνται για ληστεία ενώ ο 16χρονος ομολόγησε την ... πράξη του..


Πηγή stifora.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βάζει "πλάτη" για το Alter o Χατζηνικολάου και προειδοποιεί την κυβέρνηση για νέο κανάλι!


Μέσω του real fm και της εκπομπής του ο Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε σήμερα τη δική του απάντηση σε όσους ρωτούν για τις εξελίξεις στο Alter και για το μέλλον του καναλιού στο οποίο και ο ίδιος εργάζεται.
Ο γνωστός άνκορμαν παραδέχτηκε ότι το κανάλι του Μπουρναζίου αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου που τηρούν αδιάλλακτη στάση απέναντι στις οφειλές της επιχείρησης.
Μάλιστα, χρησιμοποίησε αρκετά σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση που δεν έκανε δεκτή τη λογική ρύθμιση που προέκρινε ο σταθμός και που θα εξασφάλιζε τόσο τη βιωσιμότητα τις επιχείρησης και τα δεδουλευμένα 700 και πλέον υπαλλήλων όσο και την εξόφληση με δόσεις των οφειλών προς το δημόσιο. Επιπλέον μίλησε για ντόμινο εξελίξεων σε περίπτωση παύσης της λειτουργίας του Alter με πολλaπλές αρνητικές επιπτώσεις σε διαφημιστικές εταιρίες και μέσα ενημέρωσης.
Στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ο Νίκος Χατζηνικολάου είπε ότι αν στόχος κάποιων είναι να κλείσει το κανάλι και να υπάρξει φίμωση της ενημέρωσης που ο ίδιος και συνάδελφοί του παρέχουν, τότε θα προβεί ο ίδιος και ο συνέταιρός του Ανδρέας Κουρής σε άλλου είδους ενέργειες αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για δημιουργία νέου καναλιού: "Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι έτσι θα πάψει να ακούγεται η φωνή μας. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα".
"Αν χρειαστεί", είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, "ο Real fm και η Real news θα αποκτήσουν και άλλα αδερφάκια, αν μας αναγκάσουν", κατέληξε, προμηνύοντας ουσιαστικά τη δημιουργία νέου ενημερωτικού σταθμού (Real tv πιθανότατα λέμε εμείς) σε περίπτωση που κλείσει το Alter...
Πηγή stifora.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η αρνητική σκέψη επηρεάζει το φάρμακο

Οι ερευνητές του Τμήματος Κλινικών Νευροεπιστημών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μετά από έρευνες πάνω σε εγκεφάλους εθελοντών, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η σκέψη επηρεάζει τη δράση του φαρμάκου

Όταν ένας άνθρωπος έχει πονοκέφαλο συνήθως παίρνει κάποιο παυσίπονο για να νοιώσει καλύτερα. Εάν όμως ο άνθρωπος αυτός ειναι του τύπου "έλα μωρε,τι να μου κάνει το παυσίπονο" τότε αυτή η σκέψη του, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα του αναλγητικού. Το παραπάνω είναι αποδεδειγμένο σύμφωνα με βρετανογερμανική έρευνα που λέει ότι οι αρνητικές σκέψεις επηρεάζουν σημαντικά τη θεραπεία του ασθενή.
Η καθηγήτρια Ιρέν Τρέϊσι, επικεφαλής του Τμήματος Κλινικών Νευροεπιστημών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σε συνεργασία με νευρολόγους των πανεπιστημίων του Αμβούργου και του Μονάχου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Science Translational Medicine", σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, χρησιμοποίησαν απεικονίσεις του εγκεφάλου εθελοντών, για να μελετήσουν την επίδραση που έχει ο νους πάνω στη δράση ενός αναλγητικού, με ποιο δηλαδή τρόπο τα συναισθήματα και οι σκέψεις του ανθρώπου εκείνη τη στιγμή εμποδίζουν δράση του φαρμάκου.
Τα πειράματα έγιναν σε 22 υγιείς εθελοντές που έπαιρναν ένα πολύ ισχυρό παυσίπονο που δρα άμεσα, το "remifentanil". Στους εθελοντές έκαιγαν το πόδι,ενώ τους έλεγαν να αξιολογήσουν το αίσθημα πόνου σε μια κλίμακα από το 1 έως το 100, ενώ σε τακτά διαστήματα τους έδιναν το φάρμακο με ενδοφλέβια ένεση.
Η επίδραση της σκέψης ήταν ότι αρχικά, πριν πάρουν φάρμακο, οι ασθενείς ανέφεραν μέσο επίπεδο πόνου 66. Όταν έλαβαν το παυσίπονο, το μέσο επίπεδο πόνου έπεσε στο 55. Όταν δε πληροφορήθηκαν ότι έχουν λάβει το φάρμακο, ο πόνος έπεσε στο 39. Αυτή είναι η θετική επίδραση. Όταν όμως, οι ερευνητές επίτηδες είπαν ψέματα ότι το φάρμακο έπαψε να χορηγείται και προειδοποίησαν τους εθελοντές ότι θα νιώσουν πόνο, οι τελευταίοι, παρ'όλο που το αναλγητικό συνέχιζε να κυλάει κανονικά στις φλέβες τους, ανέφεραν ότι ο πόνος αυξηθηκε στο 64 (περίπου δηλαδή το ίδιο με την αρχή. Αυτή είναι και η αρνητική επίδραση του νου.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όντως ακόμη και ένα ισχυρό παυσίπονο μπορεί να μην αποδειχτεί αποτελεσματικό, αν ο ασθενής είναι απαισιόδοξος, καχύποπτος και δεν πιστεύει ότι το φάρμακο μπορεί να του κάνει καλό. Αντίθετα, αν ο ασθενής κάνει θετικές σκέψεις, τότε το φάρμακο έχει διπλάσια φυσική ή βιοχημική αποτελεσματικότητα.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι είναι πλέον δυνατό, απεικονίζοντας τη νευρωνική δραστηριότητα στον εγκέφαλο κάθε ασθενούς, να μετρούν αντικειμενικά σε ποιο βαθμό το φάρμακο δρα αποτελεσματικά στην περίπτωσή του, ανάλογα με το ποιες περιοχές του εγκεφάλου ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται, πράγμα που, με τη σειρά του, εξαρτάται από τη νοητική στάση και την ψυχική κατάσταση (αρνητική ή θετική) του κάθε ατόμου.
Η καθηγήτρια Τρέισι δηλώνει ότι "Η επίδραση των προσδοκιών είναι αρκετά ισχυρή για να αυξάνει σημαντικά τα οφέλη από ένα φάρμακο, αλλά επίσης είναι δυστυχώς αρκετά ισχυρή για να αντισταθμίζει την αναλγητική δράση", και προσθέτει "είναι εντυπωσιακό. Είναι ένα από καλύτερα αναλγητικά (σ.σ. το remifentanil), παρόλα αυτά ο εγκέφαλος μπορεί είτε να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, είτε να την εξουδετερώσει εντελώς".
Τέλος, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η νέα έρευνα θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις τόσο στην ιατρική φροντίδα των ασθενών, όσο και στις κλινικές δοκιμές για νέα φάρμακα.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πεζοναύτες βίασαν Ελληνίδα

Περισσότερες από δώδεκα γυναίκες και δύο άντρες, έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Daily Mail", ανάμεσά τους βρίσκεται και  η 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη.
Μάλιστα, η κοπέλα  είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της που την αποκαλούσαν πόρνη όταν προέβη σε καταγγελία.
Τα θύματα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς, ενώ πολύ συχνά καλούνται να κάνουν υπερωρίες μαζί με τους βιαστές τους.
"Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός αντιμετωπίζει αυτό το θέμα" ανέφερε στη Daily Mail η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006.
Οι αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε, δεν εξέτασαν την καταγγελία της. Αντίθετα εξωθήθηκε να ζει στον ίδιο όροφο με το βιαστή της και να ανέχεται τους συναδέλφους τους που την αποκαλούσαν «ψεύτρα» και «πόρνη».
Μία άλλη γυναίκα υποστηρίζει ότι δύο άνδρες συνάδελφοί της τη βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν την πράξη τους σε βίντεο, το οποίο στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ολόκληρη τη βάση. Παρά το γεγονός ότι είχε σημάδια σε όλο της το σώμα, δήλωσε πως δεν υπήρξαν κυρώσεις επειδή ο διοικητής αποφάσισε ότι δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγωγή, εκτός από τα ονόματα των στρατιωτικών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας Robert Gates και Donald Rumsfeld, επειδή «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα».
Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Geoff Morrell, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα και πως ο Robert Gates εργάζεται ώστε να εξασφαλίσει ότι ο στρατός κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να αποτρέψει αυτό το φαινόμενο.
Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, ο υπουργός Άμυνας, Robert Gates, δήλωσε ότι έχει μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις, υπογραμμίζοντας ότι το Πεντάγωνο έχει λάβει υπόψη του το πρόβλημα, δαπανώντας δύο εκατομμύρια δολάρια για τη βελτίωση της αντιμετώπισης αυτών των υποθέσεων τα τελευταία δύο χρόνια.
Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, μόνο το 2009 καταγράφηκαν 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 10% των επιθέσεων που διαπράχθησαν στους κόλπους του αμερικανικού στρατού.
Πηγή news247.gr.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνδέουν φαλάκρα με καρκίνο


Οι άνδρες που αρχίζουν να γίνονται φαλακροί στην ηλικία των 20 ετών περίπου, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη αργότερα στη ζωή τους, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη της νόσου.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου "Ντεκάρτ" του Παρισιού, του Ινστιτούτου Κιουρί και του νοσοκομείου "Ζορζ Πομπιντού", υπό τον Φιλίπ Ζιρό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Ιατρικής Ογκολογίας “Annals of Oncology”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επί 28 μήνες σύγκριναν 388 άνδρες που έκαναν θεραπεία για καρκίνο του προστάτη, με 281 υγιείς άνδρες. Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν τη νόσο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες, σε σχέση με τους υγιείς, να έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους από τα 20 τους.
Αν οι άνδρες άρχισαν να είναι φαλακροί από τα 30 ή τα 40 τους, τότε δεν υπήρχε αύξηση στον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη. "Η φαλάκρα στην ηλικία των 20 ετών μπορεί να αποτελεί ένα από τους εύκολα προσδιορίσιμους παράγοντες κινδύνου, αλλά περισσότερες μελέτες πρέπει να γίνουν πλέον για να το επιβεβαιώσουν", τόσο σε μεγαλύτερο δείγμα ανδρών, όσο και σε μοριακό επίπεδο, δήλωσε ο Ζιρό.
Όπως είπε ο γάλλος ερευνητής, ο έγκαιρος εντοπισμός των ανδρών υψηλού κινδύνου θα επιτρέψει να αρχίσουν πρόωρα τους διαγνωστικούς ελέγχους και, αν χρειαστεί, την προληπτική χημειοθεραπεία, με χρήση φαρμάκων, όπως π.χ. η φιναστερίδη, που καταπολεμούν τόσο τη διόγκωση του προστάτη, όσο και την φαλάκρα, μπλοκάροντας την μετατροπή της τεστοστερόνης σε μια ανδρογόνο ορμόνη, τη διυδροτεστοστερόνη, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την απώλεια των μαλλιών.
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στους άνδρες μετά τον καρκίνο του πνεύμονα, σκοτώνοντας περίπου 255.000 άνδρες διεθνώς κάθε χρόνο. Από την άλλη, η φαλάκρα πλήττει, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, περίπου το 50% των ανδρών στη διάρκεια της ζωής τους.
Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στη δημιουργία φαλάκρας και στις ανδρογόνες ορμόνες, οι οποίες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση καρκίνου του προστάτη
Πηγή news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επίθεση στη Γη

Με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο "έτρεχε" η ηλιακή ακτινοβολία που εκτοξεύτηκε αιφνιδιαστικά με κατεύθυνση τη Γη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλιακή έκρηξη της τελευταίας τετραετίας 



Ο ήλιος έστειλε ξαφνικά προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας, με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, μια τρομερά ισχυρή έκλαμψη ακτινοβολίας, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τετραετίας, η οποία μπορεί να επηρεάσει τις επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ορισμένες περιοχές της Γης, καθώς συγκρούεται με το γήινο μαγνητικό πεδίο.
Η έκρηξη, που πήγασε από μια ηλιακή κηλίδα στο νότιο ημισφαίριο του ήλιου, η οποία συνεχώς μεγαλώνει έκτοτε, συνίστατο κυρίως σε υπεριώδη ακτινοβολία και καταγράφηκε από το διαστημικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η Βρετανική Γεωλογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιητικό σήμα για γεωμαγνητικές καταιγίδες, ενώ το φαινόμενο μπορεί να πυροδοτήσει έντονο σέλας πάνω από τον βόρειο πόλο. Η Κινεζική Μετεωρολογική Διοίκηση ανακοίνωσε ότι ήδη υπήρξαν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες στη Νότια Κίνα.
Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα "έριξε" το δίκτυο τηλεφώνων της πολιτείας του Ιλινόις, ενώ το 1989 ένα παρόμοιο φαινόμενο προκάλεσε ολικό "μπλακ-άουτ" στην επαρχία Κεμπέκ του Καναδά.
Αυτού του τύπου τα ηλιακά φαινόμενα προκαλούνται από την αιφνίδια απελευθέρωση μαγνητικής ενέργειας που βρίσκεται αποθηκευμένη στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Η NASA ταξινομεί αυτές τις μαγνητικές εκρήξεις στις κατηγορίες A, B, C, M και Χ, με κάθε μια κατηγορία να έχει δεκαπλάσια ισχύ από την προηγούμενη. Το νέο φαινόμενο ανήκει στην ανώτατη και πιο ισχυρή κατηγορία Χ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, πρόκειται για άλλη μια ένδειξη ότι ο ήλιος μας "ξυπνάει" για τα καλά και πάλι μετά από μια πολυετή περίοδο "ησυχίας". Η NASA εκτιμά ότι παρόμοιες εκρήξεις μπορεί να συμβούν και τις επόμενες δύο μέρες.
Τα πρώτα στοιχεία από τα διαστημικά σκάφη Stereo-B και Soho δείχνουν ότι η ενεργειακή έκρηξη συνοδεύτηκε από μια ταχεία και μέτριας λάμψης εκτίναξη στεμματικής μάζας (ροής φορτισμένων σωματιδίων) από τον ήλιο.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τραπέζι από τον άλλο κόσμο

Μία διαφορετική διαθήκη άφησε πίσω του ένας Πατρινός. Άφησε στην αδερφή του χρήματα για να βγουν, να φάνε και γλεντήσουν οι φίλοι του στην υγειά του. Ο εκλιπόντας έπασχε από αποφρακτική πνευμονοπάθεια. Όταν αντιλήφθηκε το τέλος του, συνέταξε την περίεργη διαθήκη

Το τραπέζι στους φίλους του από τον άλλο κόσμο έκανε ένας Πατρινός που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου ένα μήνα, με μια τελευταία επιθυμία που άφησε… εποχή στην περιοχή της Αγίας Σοφίας.
Όπως γράφει η εφημερίδα "Ρεπόρτερ" που κυκλοφορεί, το τσιμπούσι έγινε την περασμένη Κυριακή σε καφενείο της περιοχής και έκανε τους φίλους τού εκλιπόντος να τον θυμηθούν και να τραγουδήσουν για εκείνον, όπως ακριβώς είχε ζητήσει να γίνει μετά θάνατον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ρεπόρτερ", ο Τάκης Κυριακόπουλος έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο, καθώς είχε πρόβλημα χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.
Λίγο διάστημα πριν πεθάνει, έδωσε εντολή στα αδέλφια του, να διοργανώσουν ένα μεγάλο τσιμπούσι προς τιμήν του και να το γλεντήσουν…δεόντως πίνοντας στην υγειά του σε συγκεκριμένο καφενείο της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου είχε περάσει ατέλειωτες ώρες με τους φίλους του.
Μάλιστα, φρόντισε, όπως μας είπαν φίλοι του από την περιοχή, να δώσει αρκετά χρήματα στην αδελφή του για να γίνει ένα μεγάλο γλέντι αφού είχε αντιληφθεί πως ερχόταν το τέλος για εκείνον. Ήθελε, όπως έλεγαν οι φίλοι του, να γλεντήσουν μετά το θάνατό του, σαν να ήταν εκεί και εκείνος όπως έκαναν συχνά για πολλά χρόνια.
Τα αδέλφια του θανόντος υλοποίησαν την επιθυμία του και έτσι την περασμένη Κυριακή στήθηκε ένα τραπέζι διαφορετικό από τα άλλα στο συγκεκριμένο καφενείο.
 Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψυχικό και Περιστέρι δε σβήνουν το τσιγάρο


Στη δημοσιότητα δίνει το υπουργείο Υγείας τους δήμους που δεν λένε να συμμορφωθούν με τον αντικαπνιστικό νόμο.
Οι κάτοικοι των δήμων του Ψυχικού και του Περιστερίου δε λένε να σβήσουν το τσιγάρο αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου "δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για περιβάλλον ελεύθερου καπνού", δηλαδή κάνουν ελάχιστους ελέγχους, περιορίζονται σε συστάσεις και δεν επιβάλουν πρόστιμα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δημοτική αστυνομία περιορίστηκε σε ελέγχους και συστάσεις, ενώ τα μοναδικά πρόστιμα που δόθηκαν αυτή την εβδομάδα, δόθηκαν από τους επόπτες δημόσιας υγείας και ήταν πέντε τον αριθμό.
"Η συνδρομή στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, καθώς η δημοτική αστυνομία εξασφαλίζει στον απαιτούμενο βαθμό την εφαρμογή των μέτρων", αναφέρει το υπουργείο Υγείας, το οποίο επισημαίνει ότι έχουν ενταθεί οι έλεγχοι.
Σημειώνεται ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα, όταν δηλαδή θα δημοσιευθεί ο νόμος, ενεργοποιείται και η συμμετοχή του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας στην επιβολή προστίμων.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων συλλαμβάνονται και όσων χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ




Κλειδώνουν σήμερα τα οριστικά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά και τις επισημάνσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει καταλήξει σε μέτρα όπως η δημοσιοποίηση λίστας φοροφυγάδων, ο ορισμός οικονομικού εισαγγελέα και η εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής από ΦΠΑ. Επίσης θα δίνονται στη δημοσιότητα ονόματα οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ για πάνω από ένα έτος. Από την άλλη, αναμένεται να μη συμπεριληφθεί στο εν λόγω νομοσχέδιο διάταξη που θα ορίζει ότι ορισμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα κάτω από 25.000 ευρώ θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα. Αυτό, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να συμβεί και χωρίς νομοθετική ρύθμιση.

Χθες ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Αntenna δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα ελεγχθούν οι φορολογούμενοι που έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και κυρίως αν από τα εισοδήματά τους μπορούν να δικαιολογήσουν το ύψος αυτών των καταθέσεων.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θεωρείται σημαντική, καθώς επί του φορολογικού νομοσχεδίου στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις υπήρξαν σοβαρές τριβές για τρία ζητήματα:

1. Την πρόβλεψη της αυτόφωρης διαδικασίας δίωξης των φοροφυγάδων.

2. Τη θεσμοθέτηση του οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος θα αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο στη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.

3. Τη διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο (από πτωχούς κ.ά.) που θεωρούνται ανείσπρακτα.

Με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία δίωξης για όσους φορολογουμένους παρακρατούν ΦΠΑ ή Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες που εκδίδουν πλαστά τιμολόγια. Αγνωστο παραμένει αν με την ίδια διαδικασία θα διώκονται και όσοι δεν κόβουν αποδείξεις.

Ακόμη στη νομοθετική παρέμβαση θα περιλαμβάνονται και διατάξεις όπως η μείωση του συντελεστή των νομικών προσώπων από 24% σε 20% για τα κέρδη που δεν διανέμονται, καθώς και άλλες διορθωτικές και συμπληρωματικές διατάξεις που βελτιώνουν το ισχύον σύστημα.
ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ
* Πλαίσιο επίλυσης φορολογικών διαφορών. Ηδη προτάσεις για βελτίωση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

* Φορολογική διαιτησία. Νέος θεσμός ανεξάρτητης διαιτησίας για φορολογικές διαφορές που επιταχύνει την επίλυσή τους και αποσυμφορεί τα δικαστήρια.

* Προσαρμογή και αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών ενάντια στη φοροδιαφυγή.

* Αξιοποίηση πληροφοριών από το εξωτερικό και αντιμετώπιση της φορολογητέας ύλης που αποκαλύπτεται στο πλαίσιο συμβάσεων ανταλλαγής πληροφοριών.

* Αναδιοργάνωση του συστήματος (και της διοίκησης) ελέγχων, συμπεριλαμβανομένης και της διοικητικής αναδιάρθρωσης του ελεγκτικού μηχανισμού. * Σύνδεση με τον μόνιμο μηχανισμό και σταδιακή ενσωμάτωση του έργου της έκτακτης διοικητικής δομής με πέντε ομάδες δράσης που έχουν δημιουργηθεί (φορολογικής μεταρρύθμισης, φορολογουμένων με μεγάλα εισοδήματα και μεγάλη περιουσία, επώνυμη και μεγάλη φοροδιαφυγή, ληξιπρόθεσμων οφειλών, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων και φορολογικής συμμόρφωσης).

* Πλαίσιο για τη διαχείριση και την οργάνωση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

* Νέο σύστημα αξιολόγησης εφοριακών και ελεγκτών.

* Αντιμετώπιση της διαφθοράς στον φοροελεγκτικό μηχανισμό- αποτελεσματικό πλαίσιο άμεσης πειθαρχικής δίωξης και αποπομ

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κανίβαλοι οι αρχαίοι Βρετανοί


Οι αρχαίοι Βρετανοί έτρωγαν τους νεκρούς τους και έφτιαχναν κύπελλα από τα κρανία τους, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου ανακάλυψαν στη νότια Αγγλία ανθρώπινα οστά ηλικίας 14.700 ετών τα οποία έφεραν σημάδια κανιβαλισμού, καθώς και κρανία τα οποία είχαν μετατραπεί σε κύπελλα.
Ο μαλακός ιστός των κρανίων, που βρέθηκαν στη σπηλιά Γκόουφ στο Τσένταρ Γκορτζ της νοτιοδυτικής επαρχίας Σόμερσετ, είχε καθαριστεί προσεκτικά, είχε κοπεί για να απομακρυνθεί η βάση και τα κόκαλα του προσώπου, ενώ είχαν λειανθεί και οι γωνίες ώστε να δημιουργηθούν κύπελλα ή γαβάθες, όπως γράφει η παλαιοντολόγος Σίλβια Μπέλο σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Public Library of Science journal PLoS ONE.

«Επρόκειτο γενικά για μία δύσκολη διαδικασία με δεδομένα τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους», είπε η δρ. Μπέλο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα κύπελλα μπορεί να χρησιμοποιούνταν και απλώς ως δοχεία σε τελετές.

«Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν τα κύπελλα χρησιμοποιούνταν τότε, όμως πρόσφατα παραδείγματα μας δείχνουν ότι μπορεί να έβαζαν σε αυτά αίμα, κρασί ή τρόφιμα για τελετές», δήλωσε ο Κρις Στρίνγκερ, που το 1987 βρήκε ένα κρανίο-κύπελλο.
Ενα ακριβές εκμαγείο του κρανίου-κυπέλλου θα εκτεθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου από την 1η Μαρτίου και για τρεις μήνες.

Πηγή TO BHMA

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...