Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Δεν θέλουν πια να μπουν στο ευρώ !


Η κρίση χρέους που ταλανίζει την Ευρωζώνη εδώ και πάνω από δύο χρόνια, μια κρίση που αντί να περιορισθεί επιδεινώνεται και απειλεί πλέον να συμπαρασύρει ακόμα και κραταιές οικονομίες, έχει και ακόμα μια παράπλευρη απώλεια: την απροθυμία χωρών που βρίσκονται στον προθάλαμο της Ευρωζώνης να δείχνουν μιαν … απροθυμία να συνεχίσουν στο δρόμο αυτό!

Τελευταίο, χρονικά, παράδειγμα η Ουγγαρία. Πολύ περισσότερο η Ουγγαρία που το περασμένο διάστημα υποχρεώθηκε να περάσει από τη λεγόμενη διαδικασία του "υπερβολικού δημοσιονομικού ελλείμματος", να καταφύγει στη βοήθεια του ΔΝΤ και της ΕΕ για να ξεπεράσει τα δημοσιονομικά της προβλήματα, βίωσε μια πρωτοφανή πολιτική κρίση και ΑΦΟΥ ολοκλήρωσε αυτές τις επίπονες διαδικασίες τώρα ΔΕΝ θέλει να μετέχει στη ζώνη του ευρώ!!!

«Η Ουγγαρία ενδέχεται να επανεξετάσει τον στόχο να υιοθετήσει το ευρώ, εν μέσω της εξελισσόμενης κρίσης χρέους στην ευρωζώνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Συνέχισε λέγοντας: «Έχουν μεταβληθεί οι συνθήκες στην ευρωζώνη αφότου η Ουγγαρία εξέφρασε τη βούληση να υιοθετήσει μελλοντικά το ευρώ».

Και κατέληξε «φωτογραφίζοντας» τους λόγους για τους οποίους το ευρώ δεν είναι πια ελκυστικό: «Είναι ασαφείς, προς ώρας, οι εσωτερικοί κανονισμοί στην Ευρωζώνη που πρέπει να τροποποιηθούν, ώστε να αναχαιτιστεί η κρίση χρέους».

Την ίδια ώρα ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's έθεσε υπό «αρνητική επιτήρηση» την πιστοληπτική ικανότητα της Ουγγαρίας μόλις ένα 24ωρο μετά την υποβάθμιση των συστάσεων της Fitch για την ουγγρική οικονομία (σε «αρνητική» από «σταθερή»).

Η ενορχηστρωμένη «επίθεση» των οίκων αξιολόγησης κατά της Ουγγαρίας, καίτοι η κυβέρνηση υιοθέτησε το σύνολο των μέτρων που της υποδείχθηκαν από ΕΕ και «ειδικούς» του ΔΝΤ, αποδεικνύει πως οι αγορές … στοχεύουν στα ασθενέστερα μέλη της Ένωσης!

Στην αιτιολογική έκθεσή της η S&P τονίζει ότι θέτει την ουγγρική οικονομία υπό αρνητική επιτήρηση «λόγω της αύξησης των κινδύνων που επηρεάζουν τη χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της Ουγγαρίας, όπως η επιδείνωση του εξωτερικού οικονομικού και χρηματοπιστωτικού περιβάλλοντος, αλλά και αποφάσεων στο εσωτερικό, όπως η αποδυνάμωση των οργάνων εποπτείας, οι οποίες θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ουγγρικής οικονομίας και τα δημοσιονομικά της χώρας».






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από τον Παπανδρέου και τον Ζολώτα στον Λ. Παπαδήμο


Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα η κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι η 7η για τη χώρα μετά τονΒ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μάλιστα ο κ. Παπαδήμος είναι ο τρίτος πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, που ηγείται κυβέρνησης. Ο πρώτος, ο Αλέξανδρος Διομήδης, που ανέλαβε για έξι μήνες τα ηνία τηςκυβέρνησης Σοφούλη μετά τον θάνατο του τελευταίου τον Ιούνιο του 1949 και ακολούθησε οΞενοφών Ζολώτας το 1989.
Τραπεζίτες, αλλά στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν επίσης ο Δημήτριος Μάξιμος που έγινε πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς και ο Ιωάννης Παρασεκευόπουλος που ως υποδιοικητής, ανέλαβε την πρωθυπουργία στην υπηρεσιακή -προεκλογική- κυβέρνηση του 1964, καθώς και τη «μεταβατική» κυβέρνηση συνεργασίας που σχημάτισαν, το 1966, μετά την Αποστασία, οι ηγέτες της Ένωσης Κέντρου και της ΕΡΕ.
Ας κάνουμε λοιπόν ένα ταξίδι στο χρόνο για να θυμηθούμε ή να γνωρίσουμε τις κυβερνήσεις συνεργασίας στην Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. 
Κυβέρνησις Εθνικής Ενότητος Γεωργίου Παπανδρέου (18 Οκτωβρίου 1944 - 3 Ιανουαρίου 1945)
Ο παππούς του απερχόμενου πρωθυπουργού, Γεώργιος Παπανδρέου σχημάτισε μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική Γερμανία την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι Αλέξανδρος Σβώλος, Ηλίας Τσιριμώκος, Στέφανος Στεφανόπουλος και Θεμιστοκλής Τσάτσος. Περίπου δύο μήνες μετά την ορκωμοσία της ξεκίνησαν οι ένοπλες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα ανάμεσα στην κομμουνιστική αριστερά και τις βρετανικές και κυβερνητικές δυνάμεις, τα γνωστά «Δεκεμβριανά», τα οποία όπως αποδείχτηκε ήταν και η βασική αιτία της πτώσης της κυβέρνησης.
- Κυβέρνηση Δημητρίου Μαξίμου (24 Ιανουαρίου 1947 - 29 Αυγούστου 1947)
Ο πρώην διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Δημήτριος Μάξιμος (στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκε το «ομώνυμο» σημερινό κυβερνητικό Μέγαρο) ορίσθηκε εξωκοινουβελευτικός πρωθυπουργός κυβέρνησης συνασπισμού, που συγκροτήθηκε απ' όλα τα κόμματα της Βουλής με σκοπό τηναντιμετώπιση της «κομμουνιστικής απειλής».
Εξαιτίας της πολυκομματικής στήριξης, στην ιστορία έμεινε γνωστή ως «Επτακέφαλος Κυβέρνησις». Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Σοφοκλής Βενιζέλος, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γεώργιος Παπανδρέου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος και Ναπολέων Ζέρβας. Στη διάρκεια της επτάμηνης θητείας της, η Βρετανία ανακοίνωσε την αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ελλάδα και ο Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν το περίφημο δόγμα του, με το οποίο εγκαινιάστηκε η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου.
- Κυβέρνηση Ιωάννη Παρασκευόπουλου (22 Δεκεμβρίου 1966 - 3 Απριλίου 1967).
Κατόπιν συμφωνίας των ηγετών της Ένωσης Κέντρου Γεωργίου Παπανδρέου και της ΕΡΕ Παναγιώτη Κανελλόπουλου, τερματίσθηκε η περίοδο της Αποστασίας που είχε ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου 1965, και ο βασιλιάς ανέθεσε, στις 22 Δεκεμβρίου 1966, το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στον Ιωάννη Παρασκευόπουλο που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς στις 3 Απριλίου, η ΕΡΕ πήρε την εμπιστοσύνη της και ο βασιλιάς ανέθεσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, ο οποίος έμεινε 18 ημέρες στην εξουσία, από την οποία τον ανέτρεψαν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου.
- Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας Κωνσταντίνου Καραμανλή (24 Ιουλίου 1974 - 21 Νοεμβρίου 1974).
Σχηματίστηκε μετά την πτώση της δικτατορίας υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από στελέχη των προδιδακτορικών κομμάτων ΕΡΕ και Ένωση Κέντρου και μέλη του αντιδιδακτορικού αγώνα. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι Ξενοφών Ζολώτας, Γεώργιος Μαύρος, Ευάγγελος Αβέρωφ, Γεώργιος Ράλλης και Κωνσταντίνος Τσάτσος. Στο διάστημα της τετράμηνης θητείας της σημειώθηκε η δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Η θητεία εκείνης της κυβέρνησης έληξε το Νοέμβριο του 1974, οπότε τις εκλογές κέρδισε η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
- Κυβέρνηση ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς, υπό τον Τζανή Τζανετάκη (2 Ιουλίου 1989 11 Οκτωβρίου 1989)
Μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989 από τις οποίες δεν προέκυψε αυτοδύναμη κυβέρνηση, σχηματίστηκε από τον Τζανή Τζανετάκη κυβέρνηση Συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και του Συνασπισμού της Αριστεράς. Αρχιτέκτονες του κυβερνητικού συνασπισμού ήταν ο τότεπρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι ηγέτες της αριστεράς Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας Κύρκος. Η κυβέρνηση Τζανετάκη συγκροτήθηκε με σύνθημα την «κάθαρση» και κύριο σκοπό την ενδεχόμενη παραπομπή από τη Βουλή του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του στο ειδικό δικαστήριο για σειρά σκανδάλων.
- Οικουμενική κυβέρνηση Ξενοφώντα Ζολώτα (23 Νοεμβρίου 1989 - 11 Απριλίου 1990).
Προέκυψε από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989, κατά τις οποίες η ΝΔ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Στην οικουμενική κυβέρνηση συμμετείχαν όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δηλαδή η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο -τότε- ενιαίος Συνασπισμός. Παρά την ευρύτατη πλειοψηφία των 297 εδρών, που διέθετε στη Βουλή, η περίοδος της οικουμενικής κυβέρνησης Ζολώτα χαρακτηρίστηκε από ακυβερνησία, εξαιτίας της οποίας η χώρα απειλήθηκε από βαθιά οικονομική κρίση.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μας ταίριαξε ποτέ


"Και βέβαια θα συνεχίσω. Αυτό έλειπε, ένα ατύχημα, όσο σοβαρό κι αν ήταν, να αλλάξει μια αντίληψη και φιλοσοφία ζωής. Εμείς οι ποδηλάτες δεν το βάζουμε εύκολα κάτω", δήλωνε το 2008 ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο ατύχημά του με το ποδήλατο, το οποίο έγινε ανέκδοτο και αγαπημένο θέμα αρθρογράφων και σατιρικών εκπομπών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, υπήρξε από το ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας "ξένος" ως προς τη φιλοσοφία του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, του βαθέος ΠΑΣΟΚ, αλλά και της κοινωνίας.
 
Μπορεί να έγινε αποδεκτός ή για να ακριβολογούμε ανεκτός λόγω του βάρους του ονόματός του, αλλά ποτέ δεν ταίριαξε πραγματικά με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.
Ο ίδιος δεν φαινόταν να ενοχλείται από τα σχόλια που προκαλούσαν οι συνήθειές του, αλλά και οι απόψεις που κατά καιρούς εξέφραζε όχι μόνο ως πρωθυπουργός, αλλά και στη δεκαετία του 90' και του 80', είτε προτείνοντας το Εθνικό Απολυτήριο, είτε τασσόμενος υπέρ της ελεύθερης ραδιοφωνίας, είτε υποστηρίζοντας την αποποινικοποίηση για τους χρήστες μαλακών ναρκωτικών.
 
Η πρωτοβουλία του επί κυβερνήσεων Σημίτη για την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, λοιδορήθηκε αγρίως, ωστόσο ο ίδιος επέμενε καταφεύγοντας ακόμα και στο... ζεϊμπέκικο.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό του, παρά το γεγονός ότι είναι άνθρωπος ευγενής και ήπιων τόνων, να επιμένει στις απόψεις του ακόμα και όταν τους έχει όλους εναντίον του, πράγμα που αποδείχθηκε περίτρανα από το 2009 και μετά.
Τα ελληνικά και το iPad
Ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε πολλά τρωτά σημεία όσον αφορά την εικόνα του ως πρωθυπουργός. Το βασικό ήταν ότι κυρίως μέχρι να γίνει πρωθυπουργός (αλλά σε πολλές περιπτώσεις και αργότερα) έκανε πράγματα που δεν ταίριαζαν στη θέση του και κυρίως δεν προσπαθούσε να αλλάξει σε τίποτα.
Το γεγονός ότι όταν κατέκτησε τελικά την εξουσία, έκανε άλλα από αυτά που υποσχέθηκε, αλλά και το ότι πήρε τα πιο σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα στη μεταπολίτευση, πιστεύοντας ότι "σώζει" τους πολίτες, έκαναν ακόμα πιο ενοχλητικές τις συνήθειές του, ακόμα και σε όσους αρχικά τις αντιμετώπιζαν ως ένδειξη ειλικρίνειας.
 
Μίλαγε ελληνικά τόσο άσχημα, οσο μιλάει ο Βενιζέλος Αγγλικά, κάτι που έδινε λαβές σε όσους θεωρούσαν ως μειονέκτημα το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στο Σαιντ Πωλ της Μινεσότα και σπούδασε σε πανεπιστήμα των ΗΠΑ, της Στοκχόλμης και της Μεγάλης Βρετανίας.
Η λατρεία του για την τεχνολογία, επίσης προκαλούσε ειρωνικά σχόλια, καθώς ήταν ο πρώτος που προσήλθε με λάπτοπ σε υπουργικό συμβούλιο, ενώ ακόμα και ως πρωθυπουργός δεν εγκατέλειψε τις συνήθειές του, χρησιμοποιώντας το iPad και στη συνέχεια το iPad2.
Η συνήθειά του να μην κρατάει σημείωσεις με τον παραδοσιακό τρόπο, ξένιζε ακόμα και αρκετούς υπουργούς, ωστόσο ο ίδιος έδειχνε να μην πτοείται.
Το κανό, η αλυσίδα και ο Μαραθώνιος
To πάθος του για τη γυμναστική τον έβαλε σε περιπέτειες, όχι μόνο για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που φρόντιζε τόσο πολύ το σώμα του όσο για το ότι ανεξαρτήτως χρονικής συγκυρίας δεν  παρέλειπε ποτέ να ασκείται είτε με ποδήλατο, είτε με το "θρυλικό" κανό του.
Τον Απρίλιο του 2008, πριν γίνει πρωθυπουργός, είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο, το οποίο μνημονεύεται ακόμα, λόγω κυρίως της εξιστόρησής του από τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος υπέστη κάταγμα στο δάχτυλο και στον όγδοο θωρακικό σπόνδυλο, στο ύψος της πλάτης.
 
"Ένας έμπειρος ποδηλάτης με αγωνιστικό ποδήλατο, όπως το δικό μου, ξέρει ότι μπορείς να επιδιορθώσεις βλάβες στις ταχύτητες ή την αλυσίδα εν κινήσει. Πάντα όμως υπάρχει αυτό που λέμε "κακιά στιγμή". Μια τέτοια στιγμή ήταν και για μένα. Προσπάθησα να διορθώσω τη βλάβη που αντιλήφθηκα ότι υπήρχε στην αλυσίδα, μπλόκαρε ο μηχανισμός", είχε δηλώσει στον "Κόσμο του Επενδυτή", με την αλλαγή αλυσίδας εν κινήσει να γίνεται το ανέκδοτο της εποχής.
 
Στις 31 Οκτωβρίου 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου φορώντας μια εντυπωσιακή μαύρη φόρμα και μαύρα γυαλιά συμμετείχε στο αγώνισμα των δέκα χιλιομέτρων στο πλαίσιο του 28ου Μαραθώνιου της Αθήνας.
Η εικόνα ήταν πρωτόγνωρη και σίγουρα κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί κάποιον από τους προκατόχους του σε ανάλογη θέση.
 
Με τη χώρα να έχει μπει ήδη στο μνημόνιο, ξεκινούσε και η αντιστροφή της τάσης σχετικά με την αντιμετώπιση των συνηθειών του Γιώργου Παπανδρέου από την κοινή γνώμη.
Η εμφάνισή του ανάμεσα σε τόσο πλήθος θα ήταν η τελευταία. Τα μέτρα που ακολούθησαν καθιστούσαν απαγορευτικό κάθε παρόμοιο εγχείρημα.
 
Εποχή άφησαν επίσης οι ιστορίες για το κανό του. Τον Σεπτέμβριο του 2011 και ενώ η κρίση σάρωνε την Ελλάδα, εθεάθη να κάνει κωπηλασία στην παραλία του Σχινιά. Τα σχόλια ήταν δηλητηριώδη, καθώς θεωρήθηκε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου την ώρα που η χώρα κατέρρεε βρισκόταν στον.... "κόσμο" του.
Η μικρή αλλαγή στο δρόμο προς την πρωθυπουργία
Παρά το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να είναι ο εαυτός του, δεν κατάφερε να αποφύγει τον πειρασμό να υιοθετήσει αρκετά από τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού συστήματος, του οποίου εμφανίστηκε ως "πολέμιος".
 
 
Οι εξαγγελίες για τη διαφάνεια, τον σεβασμό στον πολίτη και το opengov, πήγαιναν χέρι χέρι με το "λεφτά υπάρχουν", τις υποσχέσεις (που εύκολα ξέχασε) για πιέσεις ώστε να αλλάξει το σύμφωνο σταθερότητας και πολιτικές ντρίμπλες που θύμιζαν Ανδρέα Παπανδρέου, χωρίς όμως να συνοδεύονται από τη γοητεία ή τη ρητορική δεινότητα του τελευταίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου  μετά από απανωτές ήττες και μια νικηφόρα εσωκομματική "μάχη" απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο, έγινε τελικά πρωθυπουργός και παρά το ότι εξακολουθούσε να διαφέρει από τους προηγούμενους άρχισε σιγά σιγά να προσέχει και να αλλάζει.
Στην εποχή του μνημονίου έκοψε τις πολλές εμφανίσεις και φρόντιζε οι επιδόσεις του στη... γυμναστική να μην γίνονται πλέον γνωστές.
Το αθώο ψέμα στον Καρατζαφέρη
Φτάνοντας στα γεγονότα των τελευταίων ημερών δυο στιγμιότυπα αποτυπώνουν την αλλαγή που συνετελέσθη σταδιακά στη συμπεριφορά του, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας και την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.
Το πρώτο, οι φωτογραφίες από τον Εθνικό Κήπο, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου έπινε τον καφέ του, αφού ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του. Ένας καλά σκηνοθετημένος τρόπος να μας πει ότι "απαλλάχθηκε" από εμάς, που δεν συνάδει στην εικόνα του αυθόρμητου Έλληνα της διασποράς.
Το δεύτερο η αμήχανη συζήτηση με τον Γιώργο Καρατζαφέρη στο Προεδρικό, στην τελευταία συνεδρίαση, όταν και "κλείδωσε" η επιλογή Παπαδήμου.
Ο Γ. Καρατζαφέρης παρατηρώντας το iPad, που είχε φέρει μαζί του τον ρώτησε για τη μάρκα και ο Γιώργος Παπανδρέου του απάντησε ότι είναι "το παλιό της Apple", ενώ είναι γνωστό ότι είχε αποκτήσει εδώ και καιρό το "καινούργιο της Apple" iPad2.
 
Αμηχανία λόγω της κρισιμότητας της στιγμής ή ανεξήγητη ντροπή για το ότι πάντα βρισκόταν μπροστά σε θέματα τεχνολογίας;
Ο πρωθυπουργός που δεν μας ταίριαξε ποτέ, πέρασε στην ιστορία και φυσικά αν είχε αφήσει κάτι καλό πίσω του κανένας δεν θα ενοχλούνταν ούτε από τα ελληνικά του, που δεν βελτιώθηκαν, ούτε από το κανό, ούτε από την αλλαγή της αλυσίδας εν κινήσει.
Με την ανακολουθία προεκλογικών υποσχέσεων και έργων, την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, το ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και την αδυναμία ελέγχου της ακρίβειας, δεν θα κέρδιζε τη συμπάθεια του κόσμου ακόμα και αν πέρναγε τον ελεύθερο χρόνο του μοιράζοντας καθημερινά το συσσίτιο στους άπορους.
Άλλωστε, την ημέρα που ανακοίνωσε ότι παραιτείται, η ΕΛΣΤΑΤ μετρούσε τους ανέργους του Αυγούστου στους 907.000.
Ένας πρωθυπουργός με τέτοιο έργο δεν θα μπορούσε να μας ταιριάζει, όποια και αν ήταν τα χόμπι και οι συνήθειές του.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βιβλίο με τίτλο "Όλοι μαζί τα φάγαμε" από τον Πάγκαλο


Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πολιτικής κρίσης, βρισκόταν στην Κίνα, ξαναχτύπησε μια μέρα μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στην οποία διατηρεί τη θέση του αντιπροέδρου.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, προανήγγειλε την κυκλοφορία βιβλίου με τίτλο τη φράση που προκάλεσε και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.
Το βιβλίο θα ονομάζεται "Όλοι μαζί τα φάγαμε" και σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο θα περιγράφει το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
"Και από κάτω έχει υπότιτλο, ποιοι, πώς, πού και πότε. Είναι η περιγραφή του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας. Δεν το ειχα στο μυαλό μου το βιβλίο όταν το είπα, αλλά αφού το είπα και είδα τις αντιδράσεις το σκέφτηκα".
Λάθος το δημοψήφισμα
Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, ο Θεόδωρος Πάγκαλος τόνισε ότι υπάρχει σύγχυση στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι είναι λογικό τα προβλήματα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν από ένα μόνο κόμμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άφησε αιχμές για υποκίνηση της βίας από κόμματα που βρίσκονται στο κοινοβούλιο και ευχήθηκε σκωπτικά να μπορεί κάποτε ένας πολιτικός να διασχίσει την πλατεία Συντάγματος, χωρίς να κινδυνεύει να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.
 
Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τη νέα κυβέρνηση και εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για ελαφρύνσεις προς τους πολίτες.
Ερωτηθείς για το ζήτημα του δημοψηφίσματος, αφού υπενθύμισε ότι το είχε προτείνει από την 21η Σεπτεμβρίου, το χαρακτήρισε λάθος, καθώς όπως υποστήριξε οι πολίτες θα έρχονταν αντιμέτωποι με ένα πολύ δύσκολο ερώτημα.
"Οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί"
Αναφερόμενος στη μάχη της διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ίδιος δεν θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη δήλωσή του ότι στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν αρκετοί εν δυνάμει πρόεδροι.
"Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχουν οκτώ εν δυνάμει αρχηγοί στο ΠΑΣΟΚ" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Δεν παρέλειψε πάντως να σημείωσει ότι η θητεία του έχει λήξει και είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει κάποια στιγμή να κινήσει τις διαδικασίες του.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο ...σωσίας του Ε.Βενιζέλου ! Υπάρχει και είναι...χεβυμεταλάς !


Το βίντεο είναι απίστευτο και δυσκολευτηκαμε πολύ να πιστέψουμε ότι δεν είναι προϊόν μοντάζ. Ο έξαλλος χεβυ-μεταλλάς τραγουδιστής είναι ΙΔΙΟΣ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και όταν "τα δίνει" όλα το θυμίζει ακόμη περισσότερο. Απολαύστε τον !

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

onalert.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Την Τετάρτη ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση


Την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα  θα ξεκινήσουν οι προκριματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Την πρώτη μέρα σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής θα μιλήσει ο νέος πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος έως τότε θα έχει λάβει από όλους τους υπουργούς τα σημειώματα με τις προτεραιότητες του υπουργικού τους έργου, ώστε με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει ποια είναι τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Η συνέχεια των δηλώσεων θα δοθεί την Τρίτη με δύο συνεδριάσεις καθώς και την Τετάρτη το πρωί, όταν και αναμένεται να τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες τόσο του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και του Α. Σαμαρά.

Το μεσημέρι προς απόγευμα της Τετάρτης με τη λήξη της συζήτησης θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία που θα δείξει αν η νέα κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου. Να σημειωθεί ότι εκτός από ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ και ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν.

Αν και κανονικά η ψηφοφορία γίνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας αυτή τη φορά έγινε μια αλλαγή έτσι ώστε να μη συμπέσει η λειτουργία της Βουλής με τυχόν επεισόδια εν όψει της επετείου της 17ης Νοεμβρίου.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...