Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

"Bάλτε πλάτη να σωθεί η Ελλάδα"


Πολιτικό και όχι οικονομικό πρόβλημα χαρακτήρισε την κρίση χρέους της Ευρώπης ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, καλώντας τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης να επιδείξουν ανδρεία και να "βάλουν πλάτη" σε χώρες, όπως η Ελλάδα, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση.
Μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο, ο Β.Πούτιν είπε ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό γιατί για να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα ποσά "οι κορυφαίες χώρες της Ευρώπης πρέπει να βάλουν πλάτη σε εκείνους, που βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση και αυτό απαιτεί ορισμένη πολιτική ανδρεία από τους ηγέτες των χωρών αυτών, διότι ο πληθυσμός τους φυσικά δεν είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων".
Λύση εδώ και τώρα ζητά ο Ρώσος ηγέτης
"Το πιο οξυμένο σήμερα πρόβλημα στην ευρωζώνη αφορά την Ελλάδα, αλλά εάν δεν με απατά η μνήμη μου, η Ελλάδα είναι μόλις το 2 % του ΑΕΠ όλης της Ευρώπης και φυσικά είναι δυνατό να κλείσει αυτό το πρόβλημα: κατά τη γνώμη διαφόρων ειδικών απαιτούνται περίπου 1 - 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, ποσό βέβαια όχι μικρό, σεβαστό, αλλά απολύτως δυνατό να το "σηκώσει" η ευρωζώνη" ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
"Σε τελική ανάλυση η διάσωση της Ελλάδας είναι ωφέλιμη για ολόκληρη την ενωμένη Ευρώπη", συμπλήρωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, "γιατί κάτι πρέπει να γίνει", αλλά και γιατί οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη "έχει αρνητικές συνέπειες σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία δυστυχώς".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι, κατά την άποψή του, οι χώρες των BRICS (σ.σ. Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Ν.Αφρική) δεν έχουν να παίξουν στην περίπτωση αυτή κάποιον ιδιαίτερο ρόλο, διότι "τα ευρωπαϊκά ταμεία έχουν επαρκείς πηγές, για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα".
"Καμία τραπεζική κρίση"
Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στο μέγεθος της κρίσης, τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι τραγική.
"Δόξα τω Θεώ προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά τραπεζική κρίση, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν προβλήματα με τα δημοσιονομικά, αλλά αυτά δεν έχουν ακόμη οδηγήσει σε οποιεσδήποτε τραγικές συνέπειες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πολύ περισσότερο, που "οι ηγέτες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, Γαλλίας και Γερμανίας, ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν τη δυνατότητα υποστήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων λόγω των κρίσεων χρέους σε μεμονωμένες χώρες της ευρωζώνης", σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας "πολύ θετικό σημάδι" την εξέλιξη αυτή.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος στον κόσμο είναι Έλληνας!


Την ώρα που οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνουν» για τα δεινά του κράτους, των τελευταίων 50 ετών, η Αμερικανική Εταιρεία Δημόσιας Διοίκησης βραβεύει έναν Έλληνα ως το καλύτερο στέλεχος δημοσίου τομέα στον κόσμο.

Είναι απίστευτο κι όμως αληθινό, ότι το κατασυκοφαντημένο ελληνικό Δημόσιο ανέδειξε έναν τέτοιο δημόσιο λειτουργό. Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο για τη Δημόσια Διοίκηση. Η εν λόγω διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο από την Αμερικανική Ένωση Δημόσιας Διοίκησης σε έναν διακεκριμένο, μη Αμερικανό, ακαδημαϊκό ή επαγγελματία για τη συμβολή του στη δημόσια διοίκηση.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 2 Μαρτίου 2012 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Ο «νούμερο 1» δημόσιος λειτουργός είναι βαθύς γνώστης του ελληνικού κράτους, αφού υπηρετεί περισσότερα από 20 χρόνια στο Δημόσιο και υπήρξε σύμβουλος πληθώρας υπουργών που πέρασαν από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πρωτοστεγάστηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

Αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την εφεδρεία, με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υποστηρίζει ότι μονιμότητα δεν σημαίνει τεμπελιά και θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει δραματική μείωση των 4.000 τμημάτων που υφίστανται σήμερα στο Δημόσιο.

Ο ίδιος δούλεψε για την Έκθεση του ΟΟΣΑ, μαζί με ένα επιτελείο 198 ατόμων από 16 επιτροπές, 15 υπουργείων, θεωρώντας ότι έχει έρθει η ώρα των μεταρρυθμίσεων που άργησαν πολύ για την Ελλάδα.



patrisnews.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αντιμέτωποι με ισόβια οι ληστές με τα “καλάσνικοφ” που λήστευαν και βίαζαν -Απίστευτες λεπτομέρειες αποκάλυψε η έρευνα




Δεν είναι μόνο η ανατριχιαστική τους δράση. Ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί σοκαρίστηκαν από κάποιες λεπτομέρειες που ήρθαν στο φως.

Τα ανθρωπόμορφα τέρατα που λήστευαν και χωρίς κανένα δισταγμό βίαζαν κατ' επανάληψη γυναίκες μπροστά στα παιδιά και τους συζύγους τους κρατούσαν ακόμη και... αρχείο.

Αλέξανδρος ΠΕΠΑ
Αλέξανδρος ΠΕΠΑ

Ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως το αρχείο, για την ακρίβεια εκτυπώσεις δημοσιευμάτων από sites που αναφέρονταν στη δράση τους, το διατηρούσε στο σπίτι της η 16χρονη Ελληνίδα που φαίνεται γνώριζε τα πάντα.

Ερμιρ ΜΕΤΑ
Ερμιρ ΜΕΤΑ

Οι έξι αδίστακτοι δράστες φαίνεται ότι αγαπούσαν τη... μεγάλη ζωή. Σκορπούσαν χρήματα. Πολλά από τα λεφτά από τις ληστείες αλλά και χρήματα που αποκόμιζαν από την πώληση των κλοπιμαίων φαίνεται όμως ότι κατέληγαν στους γονείς τους οι οποίοι όπως λένε οι αστυνομικοί μάλλον έκαναν τα στραβά μάτια και αν δεν ενθάρρυναν τουλάχιστον επέτρεπαν δια της σιωπής τους τη δράση των παιδιών τους.

Τους “έκαψε” το κινητό

Ερβιστ ΜΕΤΑ
Ερβιστ ΜΕΤΑ

Ευτυχώς για την κοινωνία οι δράστες έκαναν πολλά λάθη. Το πιο βασικό ήταν ότι δεν απαλλάσσονταν γρήγορα απ' τα κλοπιμαία.

Ένα από τα κινητά που είχαν αρπάξει το έδωσαν σε κάποιον γνωστό τους στη Λαμία. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν. Συνέλαβαν τον άνθρωπο αυτό και από κει έφτασαν στους πρώτους από τους δράστες.
Ταυτόχρονα γίνονταν έρευνες σε γνωστά καταστήματα του κέντρου όπου καταλήγουν κλοπιμαία και έτσι οι αστυνομικοί εντόπισαν και άλλους από τους δράστες.

Σιγά, σιγά και μετά από παρακολούθηση οι αστυνομικοί είχαν τα βασικά μέλη της συμμορίας.

“Έσπαγαν” σε ομάδας για να μπερδέψουν την αστυνομία.

Ενεα ΠΑΝΟ
Ενεα ΠΑΝΟ

Οι πληροφορίες λένε ότι οι ληστές για να μπερδέψουν τις έρευνες των αστυνομικών δεν είχαν τον ίδιο τρόπο δράσης. Φορούσαν κουκούλες ώστε να μην υπάρχει περιγραφή των προσώπων τους από τα θύματα, άλλαζαν όπλα, δεν χρησιμοποιούσαν πάντα καλάσνικοφ, ποτέ δεν πήγαιναν όλοι μαζί σε μια ληστεία, χωρίζονταν σε τριάδες και ίσως σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν δύο “χτυπήματα” την ίδια νύχτα.

Οι αστυνομικοί υποπτεύονται ότι η πεντάδα των νεαρών και η 16χρονη κοπέλα δεν είναι οι μόνοι που εμπλέκονται, υπάρχουν ακόμη δύο πρόσωπα.

Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ
Σωκράτης ΜΕΝΙΚΟ

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες. Η δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας, εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή προβλέπουν ως και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χανιά: Καταληψίες την κακοποίησαν μέχρι θανάτου για... πλάκα!




Μαθητές Λυκείου των Χανίων φαίνεται πως είναι αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές ενός εγκλήματος, που έγινε σε βάρος μιας γάτας...













Όπως έγινε γνωστό χθες το πρωί (11-10-2011) την ώρα της μαθητικής συνέλευσης στο Λύκειο Νέας Κυδωνίας την οποία παρακολούθησαν οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, και ενώ όλοι συζητούσαν τα προβλήματα του σχολείου και το θέμα της λήξης της κατάληψης στην οποία είχαν προχωρήσει για μια ημέρα, κάποια αγόρια της Γ’ Λυκείου κακοποίησαν με στυλό ή σουγιά μια γάτα μέσα στην σχολική τάξη.

Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους άλλους μαθητές  οι οποίοι είδαν νεκρό το αιμόφυρτο ζώο στο προαύλιο και μίλησαν γι’ αυτό στους γονείς τους!

Κάποιοι λένε ότι η πληγωμένη γάτα στην προσπάθεια της να ξεφύγει πήδηξε από το ανοιχτό παράθυρο της σχολικής αίθουσας και έπεσε από τον δεύτερο όροφο στο έδαφος, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι οι συμμαθητές τους την πέταξαν για να την αποτελειώσουν!

Το flashnews.gr επικοινώνησε με την διεύθυνση του σχολείου, απ'όπου ειπώθηκε πως το θέμα διερευνάται στο πλαίσιο των σχολικών κανονισμών, προκειμένου αφενός να αποδοθούν ευθύνες και αφετέρου για να υπάρξει και η σωστή παιδαγωγική αντιμετώπιση ενός συμβάντος που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην σχολική κοινότητα. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τη Δευτέρα 190.000 λογαριασμοί με χαράτσι – Θα κόβουν το ρεύμα αν δεν εξοφλείται σε 40 ημέρες



Το πολύ μέχρι το Δεκέμβρη 5,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν πάρει το λογαριασμό με το χαράτσι. Οι πρώτοι 190.000 λογαριασμοί αποστέλλονται την ερχόμενη Δευτέρα.

Η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” θα έχει τελικά την πιο σκληρή μορφή απ' αυτές που είχαν συζητηθεί καθώς προβλέπει:

- Την πληρωμή ολόκληρου του ποσού που θα αναγράφεται, δηλαδή και το ρεύμα και το χαράτσι μαζί.

-Ο καταναλωτής, ο ιδιοκτήτης ή ο ενοικιαστής, θα πρέπει να εξοφλίσει το ποσό μέσα σε διάστημα 40 ημερών στη ΔΕΗ.

-Αν δεν το κάνει τότε προβλέπεται η άμεση έκδοση διαταγής διακοπής του ρεύματος.

-Αν περάσουν οι 40 ημέρες η πληρωμή δεν γίνεται στη ΔΕΗ, αλλά στην εφορία. Ο καταναλωτής θα πρέπει να πάρει τη σχετική βεβαίωση από την ΔΟΥ και με αυτή τη βεβαίωση να πάει στη ΔΕΗ και να κάνει αίτηση επανασύνδεσης του ρεύματος.

-Στην περίπτωση που κάποιος θέλει να αλλάξει πάροχο ρεύματος , να φύγει δηλαδή από τη ΔΕΗ και να πάει σε άλλη εταιρία ρεύματος θα πρέπει πρώτα να έχει πληρώσει το χαράτσι

-Η μόνη υποχώρηση που κάνει το υπουργείο είναι ότι όσοι δικαιούνται απαλλαγή, μακροχρόνια άνεργοι, ανάπηροι πολύτεκνοι κλπ μπορούν να στέλνουν sms μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου (30/11) για να απαλλαγούν.

Θυμηθείτε ότι για να υπολογίσετε το χαράτσι θα πρέπει να κάνετε έναν απλό πολλαπλασιασμό των τετραγωνικών με την τιμή ζώνης και το συντελεστή του χαρατσιού. Καθώς με όλα τα χαράτσια έχουν γίνει τεράστια λάθη καλό είναι να κάνετε μια επιβεβαίωση.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...