Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ομιλία... λάθος χώρας διάβασε ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών

Την ομιλία του... Πορτογάλου ομολόγου του ανέγνωσε ο 78χρονος υπουργός Εξωτερικών Σ.Μ. Κρίσνα σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη!

Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του αφού ανέγνωσε επί τρία λεπτά κατά λάθος το λάθος κείμενο πριν ένας από τους συνεργάτες του αντιληφθεί την γκάφα, μετέδωσε το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

«Σε πιο προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την ευτυχή συγκυρία να έχουμε σήμερα εδώ δύο πορτογαλόφωνες χώρες, τη Βραζιλία και την Πορτογαλία», είπε ο Κρίσνα την Παρασκευή μιλώντας στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το PTI.

Ο υπουργός υποβάθμισε αργότερα την γκάφα, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Υπήρχαν τόσα χαρτιά μπροστά μου που πήρα από σφάλμα τη λάθος ομιλία», συνέχισε. «Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν».
Η εφημερίδα Hindustan Times κάνει χιούμορ σε βάρος του υπουργού γράφοντας πως το μπέρδεμά του επέτρεψε στην Ινδία να αναγνωρίσει επιτέλους το χρέος της έναντι της Πορτογαλίας, πρώην αποικιακής δύναμης που ήταν εγκατεστημένη κυρίως στην Γκόα (νότια).

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους Πορτογάλους», διαβεβαιώνει με χιούμορ η εφημερίδα και επισημαίνει ιδιαίτερα τη νόστιμη κουζίνα της Γκόα. «Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε πότε - πότε τις ομιλίες τους», προσθέτει.

Η αντιπολίτευση φάνηκε πάντως αυστηρότερη απέναντι στον υπουργό Οικονομικών της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ασίας: για την εκπρόσωπο του συντηρητικού κόμματος BJP, την Νιρμάλα Σιταραμάν, η γκάφα αυτή αποδεικνύει ότι «το επίπεδο ανικανότητας της κυβέρνησης έφτασε στο ζενίθ». 

Πηγή skai.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αρχιτεκτονική..."άποψη"...


...Κατασκευαστικά...λαθάκια























Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα πάθη του παθητικού καπνιστή


Έξι φορές τη ρύπανση μιας εθνικής οδού με μεγάλη ροή αυτοκινήτων παράγει το παθητικό κάπνισμα, όταν υπάρχει συσσωρευμένος καπνός σε ένα γεμάτο εστιατόριο. Αυτός ο καπνός περιέχει περισσότερα δηλητήρια απ’ ότι ο καπνός που εισπνέεται από το τσιγάρο. 

Σε έρευνα που παρουσιάζει η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, σημειώνεται ότι στα συστατικά του αναμμένου τσιγάρου που καίγεται, περιέχονται περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες, 200 δηλητήρια και περισσότερα από 60 καρκινογόνα.

Δυστυχώς ακόμη το 85% των πολιτών δεν πιστεύει ότι το παθητικό κάπνισμα μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για την υγεία ή ότι μπορεί να επιβαρύνει την καρδιά, αν και κατατάσσεται ως τρίτη – μετά το ενεργητικό κάπνισμα και το αλκοόλ- κατά σειρά αιτία θανάτου, η οποία μπορεί να αποφευχθεί.

Στην Ελλάδα, 45% των ανδρών και 37% των γυναικών εκτίθενται στον καπνό των άλλων, και όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ένα στα έξι άτομα που εκτίθενται στον καπνό, θα παρουσιάσει στεφανιαία νόσο σε κάποια στιγμή της ζωής του.

Τα πάθη του παθητικού καπνιστή
Μικρή έκθεση (λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα) σε καπνό τσιγάρου σχετίζεται με στατιστικά σημαντική αύξηση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακού επεισοδίου.
-Μισή ώρα παθητικού καπνίσματος αρκεί για να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου
-Ένα τσιγάρο την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες στεφανιαίας νόσου, για τους άντρες μέχρι 47% ενώ για τις γυναίκες μέχρι 56%. 
-Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου στο χώρο εργασίας είναι πιθανότερο να προκαλέσει προβλήματα στην καρδιά σε σχέση με το χώρο του σπιτιού.
-Το παθητικό κάπνισμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιπτώσεις των παιδιών των οποίων οι γονείς καπνίζουν.
-Ο παθητικός καπνιστής όταν βρίσκεται σε χώρο όπου καπνίζουν πολλοί, εισπνέει τόσο καπνό όσο και αν κάπνιζε ο ίδιος 15 τσιγάρα χωρίς φίλτρο, ή 35 με φίλτρο.

Αναμφισβήτητα χρειάζεται αρχικά πρόληψη της καπνιστικής συνήθειας με προγράμματα απευθυνόμενα σε παιδιά και εφήβους ώστε να μην αρχίσουν το κάπνισμα.

Η διακοπή καπνίσματος στους ενήλικες είναι η καλύτερη πρόληψη για την έναρξη του καπνίσματος στα παιδιά. 

Η εξάρτηση από τη νικοτίνη θεωρείται πλέον επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας χρόνια νόσος, η οποία χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζεται συστηματικά και με ιατρική βοήθεια παρέμβασης και φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάθος για ζωή


Η ομογενής Κατερίνα Τζίκα από τη Μελβούρνη πάλεψε με τρεις μορφές καρκίνου, τα τελευταία επτά χρόνια, έφτασε μέχρι το κατώφλι του θανάτου και γύρισε πίσω. Τώρα δηλώνει με θάρρος ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να μάχεται.
Την περίπτωσή της παρουσίασε η εφημερίδα Herald Sun που γράφει πως πριν από τρία χρόνια, οι γιατροί τη βεβαίωσαν ότι έχει λιγότερο από δώδεκα μήνες ζωής.
Την μετέφεραν στο θάλαμο των ετοιμοθάνατων, χωρίς να υπολογίσουν ότι ''δεν είχε έλθει η ώρα της''.
Ένα νέο φάρμακο ανακαλύφθηκε και με χαρά δέχθηκε να γίνουν οι πρώτες δοκιμές σ' εκείνη.
"Ο καρκίνος είχε απλωθεί παντού και είχε προσβάλει όλα σχεδόν τα ζωτικά μου όργανα. Μετά όμως από δύο κύκλους θεραπείας με το νέο φάρμακο, ο καρκίνος είχε εντελώς φύγει από πάνω μου. Δεν μπορούσαν να βρουν οι γιατροί ούτε έναν μικρό κόκκο. Ήταν υπέροχο. Ήταν ένα πραγματικό θαύμα".
Αναγκάστηκε όμως να σταματήσει τη θεραπεία γιατί οι παρενέργειες ήταν φοβερές. Σε τρεις μήνες ο καρκίνος επέστρεψε. Αυτή τη φορά στο λαιμό της. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε προχωρήσει και στα οστά της. Ξανάρχισε τη θεραπεία και ο καρκίνος φάνηκε να υποχωρεί.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα όμως - τραγική ειρωνεία - ο καρκίνος επέστρεψε και αυτή τη φορά, απειλητικότερος όσο ποτέ. Προσέβαλε τη συκώτι της. Σύντομα θα πρέπει να αρχίσει πάλι τη χημειοθεραπεία.
Πώς το αντιμετωπίζει; Mε χαμόγελο, λέγοντας ότι "πρόκειται για ακόμη ένα σκουντούφλημα σ' έναν ανώμαλο δρόμο".
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αφροδισιακές τροφές - Ποιές είναι;


Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι με τα συμπόσια τους, αλλά και οι αρχαίοι κινέζοι, χρησιμοποιούσαν όλες τις αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον προκειμένου να διεγείρουν την ερωτική διάθεση των καλεσμένων.









 Έδιναν σημασία στο χρώμα και στη σειρά των γευμάτων, στη μυρωδιά και στο σχήμα της τροφής, στη γεύση και το άγγιγμα αυτής με τα χέρια.

Όλα αυτά, συνεργούσαν στην αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα και ταυτόχρονα παρέπεμπαν σε μια ερωτική ατμόσφαιρα, αυξάνοντας την ερωτική διάθεση και τη σεξουαλική δραστηριότητα των καλεσμένων. Αλήθεια μήπως ήξεραν κάτι παραπάνω;

Μόλις σήμερα καταλάβαμε πως όλα αυτά σχετίζονται με την έντονη δραστηριότητα των νευροδιαβιβαστών. Οι νευροδιαβιβαστές είναι αυτοί που μεταφέρουν τα μηνύματα από τα διάφορα όργανα και μέλη του ανθρώπινου σώματος στον εγκέφαλο και αυξάνουν την καλή διάθεση και ευφορία, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούν τη σεξουαλική διάθεση.

Οι νευροδιαβιβαστές λοιπόν, είναι χημικές ουσίες που αποτελούνται κυρίως από αμινοξέα, η λειτουργία των οποίων καθορίζεται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ η Βιταμίνη C, το σελήνιο και το μαγνήσιο ασκούν προστατευτική και επιδιορθωτική δράση πάνω τους.

Συνεπώς οι διαιτητικές πηγές τους είναι:

1. Αμινοξέα: τρόφιμα ζωικής προελεύσεως.
2. Βιταμίνη Β1: φασόλια, αρακάς, φακές, καρύδια, μαύρο ρύζι, αλεύρι ολικής αλέσεως, γιαούρτι, χοιρινό κρέας.
3. Βιταμίνη Β3: παντζάρι, μαγιά μπύρας, φιστίκια, ξιφίας, σολομός, γαρίδες, τόνος.
4. Βιταμίνη Β6: μπανάνες καρότο, αβοκάντο, αυγά, φιστίκια, γαρίδες, τόνος, σολομός.
5. Φυλικό οξύ: πράσινα λαχανικά, ρεβίθια, φιστίκια, τυρί, τόνος, σολομός.
6. Βιταμίνη C: πορτοκάλια, ντομάτες, πιπεριές, πράσινα λαχανικά
7. Β –καροτένιο: κίτρινα και κόκκινα λαχανικά, φρούτα
8. Μαγνήσιο: ψωμί και δημητριακά ολικής άλεσης, κακάο, ξηροί καρποί, καλαμπόκι, σπανάκι.
9. Σελήνιο: μαγιά, σπόροι ολικής αλέσεως.

Αλήθεια ή ψέματα, στο μέλλον η επιστήμη θα δείξει, όμως βασισμένοι στα μέχρι τώρα δεδομένα, θα μπορούσε να πει κανείς πως αφροδισιακές τροφές είναι οι εξής:

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

Τη συνδέουν κυρίως με το ρομάντζο και το πάθος, αλλά σαν τρόφιμο περιέχει πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες (π.χ. καφεΐνη - που διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα και δίνει στην καρδία ενέργεια), ιχνοστοιχεία και μια χημική ουσία την φενυλεθυλαμίνη , γνωστή για τις ψυχοτρόπες ιδιότητες της. Η κατανάλωσης της λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα, την αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ορμόνης που δίνει το αίσθημα τις ικανοποίησης και που αυξάνει την επιθυμία και τη διάθεση για σεξουαλικά παιχνίδια. Για το λόγο αυτό η αυξημένη κατανάλωση σοκολάτας, θεωρείται από πολλούς, υποκατάστατο του σεξ.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ & ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ (π.χ. μύδια, στρείδια, γαρίδες, κ.τ.λ.):

Είναι πηγή αμινοξέων και ψευδαργύρου, τα οποία συμβάλουν στην παραγωγή ορμονών, όπως των ανδρογόνων και της τεστοστερόνης επίσης είναι καλές πηγές νιασίνης (Β3), η οποία δρα στα άκρα του αγγειακού συστήματος , προκαλώντας διαστολή και καλύτερη αιμάτωση των γενετικών οργάνων. Άρα και αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.


ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ (κυρίως καρύδια και αμύγδαλα)

Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος χάρη στις αντιοξειδωτικές ουσίες, τον ψευδάργυρο και τις φυτικές ίνες που περιέχουν. Ενώ το διακριτικό και ιδιαίτερο άρωμά τους, ασκεί ερεθιστικές ιδιότητες στο γυναικείο φύλλο.

ΜΕΛΙ:

Τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, που συμβάλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος και την καλή κατάσταση του οργανισμού και δίνουν ενέργεια στο σώμα. Παράλληλα η γλυκιά γεύση και οσμή του αυξάνουν την ερωτική επιθυμία και διάθεση.

ΦΡΟΥΤΑ (κυρίως σταφύλια, μπανάνα, αβοκάντο)

Τα φρούτα αυτά μόνο από το σχήμα τους, παραπέμπουν σε παραλληλισμούς διάφορων ερωτικών οργάνων και εξάπτουν την φαντασία. Από την άλλη λόγο των βιταμινών, του καλίου (μπανάνα), της αυξημένης ποσότητας Β6 και βιταμίνης Ε (αβοκάντο), των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών. Συμβάλουν στην καλή κατάσταση του μυϊκού ιστού, αυξάνουν την παραγωγή ορμονών, στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στον καθαρισμό των αγγείων του κεντρικού συστήματος και στη δημιουργία νευροδιαβιβαστών, και όλα αυτά σαν αποτέλεσμα έχουν την καλυτέρευση της διάθεσης και την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας.

ΚΡΑΣΙ / ΑΛΚΟΟΛ

Το κόκκινο κρασί σε μικρές ποσότητες, λόγο των αντιοξειδωτικών ουσιών (π.χ. φαλαινοειδή) που περιέχει αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, αλλά κυρίως μειώνει τις αναστολές (γενικά το αλκοόλ) και κάνει το άτομο πιο διαχυτικό, πιο ποθητό, αλλάζοντας την αντίληψη για τα πράγματα γύρω του και φυσικά προωθεί την ερωτική διάθεση.

ΜΥΡΩΔΙΚΑ/ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ/ ΚΑΥΤΕΡΑ

(π.χ. μουστάρδα, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα, πιπέρι, τσίλι, κάρι, βανίλια, κ.τ.λ). Είναι τροφές που όταν καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος , εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος και οδηγούν σε υπεραιμία. Ταυτόχρονα με τη μυρωδιά που αναδύουν, κεντρίζουν την φαντασία και αυξάνουν την ερωτική επιθυμία.

Είναι αρκετές;
Όχι δεν είναι αρκετές από μόνες τους να οδηγήσουν στην αύξηση της ερωτικής επιθυμίας και στην καλή σεξουαλική ζωή. Μόνο μια ισορροπημένη διατροφή (που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες τροφίμων) σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυτικές ίνες, αλλά και καθημερινή άσκηση που θα μας απαλλάσσει από το άγχος της καθημερινότητας είναι το μυστικό για την καλή σεξουαλική ζωή. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

5.000 ευρώ για κάθε κατεστραμμένη ψυχή

Αποζημίωση ύψους ευρώ σε κάθε θύμα σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης προτείνει το Αβαείο των Βενεδικτίνων του Ετάλ της Βαυαρίας. Με αυτό τον τρόπο η γερμανική εκκλησία επιχειρεί να κλείσει το σκάνδαλο παιδεραστίας που ελάμβανε χώρα από το 1940 ως και το 1990 και αφορά περίπου 70 ανθρώπους.   «Το Αβαείο των Βενεδικτίνων του Ετάλ της Βαυαρίας προτίθεται να καταβάλει 5.000 ευρώ τουλάχιστον σε κάθε ένα από τα περίπου 70 θύματα σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης που διέπραξαν ιερείς του στο οικοτροφείο του, έγινε σήμερα γνωστό από το Αβαείο. Το Ετάλ θα ιδρύσει ένα ταμείο αποζημίωσης ύψους σχεδόν 500.000 ευρώ από τα ταμεία της μονής και την πώληση ακινήτων που της ανήκουν», έγραφε η ανακοίνωση.   Από το 1940 και έως το 1990, 60 έως 70 μαθητές ηλικίας 10 έως 18 ετών που ζούσαν στο οικοτροφείο αυτού του περίφημου μπαρόκ Αβαείου, είχαν υποστεί σωματική και σεξουαλική κακοποίηση από 14 κληρικούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

patrisnews.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Βρήκε το αγοράκι του μέσω Ίντερνετ τρία χρόνια μετά την απαγωγή!


Χαράς ευαγγέλια για κινέζους γονείς που είχαν χάσει το γιο τους πριν από τρία χρόνια.





Ο Πενγκ Γκάοφενγκ, έζησε την τραγωδία να χάσει το παιδί του ξαφνικά. Ο γιος του εξαφανίστηκε μυστυριωδώς έξω από το κατάστημα του στη νότια Κίνα.

Μέσα στην απελπισία του να βρει το παιδί του ο Πενγκ μετέτρεψε το μαγαζί σε κέντρο αναζήτησης, αναρτώντας ακόμη και προσφορά αμοιβής σε όποιον μπορούσε να τον βοηθήσει. Σκέφτηκε επίσης και το Ίντερνετ. Δημιούργησε blog και δημοσίευσε φωτογραφίες του παιδιού και πληροφορίες.

Οι προσπάθειές του απέδωσαν καρπούς, όταν ένας φοιτητής επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι είδε το παιδί. Ο Πενγκ ειδοποίησε την αστυνομία και ταξίδεψε στην πόλη όπου είχαν δει τον μικρό, 570 μίλια μακριά από το σπίτι του.

Πράγματι, μετά από τρία χρόνια αναζήτησης κατάφερε να ενωθεί ξανά με το παιδί του. “Όσα χρόνια και αν περνούσαν, εγώ ήμουν αποφασισμένος να τον βρω. Χωρίς το Ίντερνετ αυτό θα ήταν αδύνατο”, λέει ο πατέρας που δεν αφήνει από τα μάτια του πια τον μικρό.

Ρεπορτάζ του CNN

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανθρωποι και δελφίνια άνοιξαν «κουβεντούλα»


ΛΟΝΔΙΝΟ Τα δελφίνια αποδεικνύουν περίτρανα για άλλη μια φορά την ευφυΐα τους- και μάλιστα την κοινωνική ευφυΐα τους- μέσα από ένα πείραμα επιστημόνων του Wild Dolphin Ρroject στη Φλόριδα, στο πλαίσιο του οποίου άνθρωποι και δελφίνια «συνομίλησαν» σε μια κοινή πρωτόγονη γλώσσα.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη του είδους η οποία διεξάγεται σε δελφίνια τα οποία ζουν στο φυσικό περιβάλλον τους και όχι υπό συνθήκες αιχμαλωσίας. Επιστήμονες και δελφίνια δημιούργησαν μια δική τους γλώσσα η οποία αποτελούνταν από διαφορετικούς ήχους και σύμβολα. «Πολλές και διαφορετικές μελέτες ως σήμερα αφορούσαν επικοινωνίατου ανθρώπου με δελφίνια,κυρίως με δελφίνια που βρίσκονταν υπό αιχμαλωσία, στις οποίες το “βραβείο” κάθε φορά που το δελφίνι επικοινωνούσε επιτυχώς με τους ανθρώπους ήταν ένα ψάρι» ανέφερε η επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Ντενίζ Χέρζινγκ μιλώντας στο Wired. com, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είναι πολύ σπάνιο να ζητήσει κάποιος από τα δελφίνια που βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον τους να επικοινωνήσουν μαζί μας».
Το νέο πείραμα επικεντρώθηκε σε μια «συζήτηση» μεταξύ δελφινιών και ανθρώπων, στην οποία το ένα είδος ζητούσε από το άλλο αντικείμενα όπως μια μπάλα. Επιστήμονες και δελφίνια συνεννοούνταν μέσω ενός ειδικού υποβρύχιου πληκτρολογίου στο οποίο το κάθε πλήκτρο έφερε ένα διαφορετικό σύμβολο και έβγαζε έναν συγκεκριμένο ήχο.

Οταν ένα δελφίνι πατούσε κάποιο πλήκτρο με τη μύτη του, οι ερευνητές τού πετούσαν το αντικείμενο που αντιστοιχούσε σε αυτό το πλήκτρο μέσα στο νερό. Αντιστοίχως το δελφίνι μπορούσε να «σφυρίξει» τον ήχο ενός πλήκτρου και τότε οι επιστήμονες του έριχναν και πάλι μέσα στο νερό το αντικείμενο που αφορούσε το συγκεκριμένο πλήκτρο.

Σε διάστημα τριών ετών, άνθρωποι και δελφίνια επικοινώνησαν με αυτόν τον τρόπο σε 40 διαφορετικές «συνεδρίες» διάρκειας μισής ώρας η καθεμία, όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό «Αcta Αstronautica».

Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως προέκυψε από το πείραμα τα νεαρά αρσενικά ήταν λίγο πιο αδιάφορα στην επικοινωνία ενώ τα νεαρά θηλυκά φαινόταν ότι απολάμβαναν την... κουβεντούλα. Σύμφωνα με τη δρα Χέρζινγκ «τα θηλυκά αγαπούν την επικοινωνία σε νεαρή ηλικία προτού αρχίσουν να έχουν αυξημένα καθήκοντα λόγω της μητρότητας».


Πηγή TO BHMA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι περισσότερες προτιμούν το αδυνάτισμα από το σεξ

Περισσότερες από τις μισές γυναίκες εμφανίζονται να προτιμούν να είναι αδύνατες από το να κάνουν σεξ, σύμφωνα με έρευνα βρετανικού περιοδικού.

Το περιοδικό «Fitness» ρώτησε τις αναγνώστριές του αν θα έμεναν έναν χρόνο χωρίς να κάνουν έρωτα, με «αντάλλαγμα» να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους και το 51% απάντησε θετικά.

Οι υπόλοιπες γυναίκες -από τις 2.400 που ρωτήθηκαν- απάντησαν ότι θα προτιμούσαν να ήταν 15 κιλά παραπάνω από το κανονικό, με την προϋπόθεση να απολαμβάνουν καλό σεξ.

Το 43% των γυναικών παραδέχθηκε ότι παραλείπει γεύματα τακτικά σε μια προσπάθεια να αδυνατίσει και το 39% ότι έχει κάνει «δίαιτες πείνας».

Σύμφωνα με την έρευνα, 3 στις δέκα γυναίκες έχουν δοκιμάσει -αλλά δεν θα επαναλάμβαναν ποτέ- κάποια από τις δίαιτες των διασήμων, όπως η δίαιτα με βρεφικές τροφές της Τζένιφερ Άνιστον ή η δίαιτα αποτοξίνωσης με χυμούς της Γκουίνεθ Πάλτροου. Όπως δήλωσαν, οι δίαιτες αυτές τις άφηναν υπερβολικά πεινασμένες για να μπορούν να τις συνεχίσουν.

«Οι γυναίκες γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να χάσουν βάρος και να μην το ξαναπάρουν, γι’ αυτό είναι πρόθυμες να δοκιμάσουν δίαιτες που έχουν γρήγορα αποτελέσματα. Είναι η ιδέα του μαγικού χαπιού», δήλωσε η διευθύντρια του περιοδικού «Fitness», Παμ Ο’ Μπράιεν.

«Αν ακολουθήσετε μια υγιεινή δίαιτα, γύρω στις 1.500 θερμίδες την ημέρα, θα χάνετε μισό κιλό την εβδομάδα. Η άσκηση είναι σημαντικός παράγοντας. Προσπαθήστε να βρείτε κάτι που σας αρέσει, τρέξιμο ή σπίνινγκ. Απελευθερώνει ενδορφίνες και ενισχύει τον μεταβολισμό», πρόσθεσε.

Η μία στις πέντε γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι ασκείται τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα και η μια στις τέσσερις δήλωσε ότι έχει αφαιρέσει φωτογραφίες από το προφίλ της στο Facebook, επειδή πίστευε ότι φαινόταν χοντρή.

Το 27% απάντησε ότι έχει κάνει τόσες δίαιτες που… έχει χάσει τον λογαριασμό, ενώ το 44% δήλωσε ότι βρισκόταν σε δίαιτα την στιγμή της δημοσκόπησης.

Πηγή TA NEA
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σέρρες: ''Γνωρίζω τι κάνει η γυναίκα σου και ξέρω που συναντάς την ερωμένη σου''!


Απίστευτη αναστάτωση στη μικρή κοινωνία της Αγίας Ελένης, προκαλεί άγνωστος επιστολογράφος που το τελευταίο διάστημα "βομβαρδίζει" με ανώνυμες επιστολές κατοίκους του χωριού...




στις οποίες αφήνει υπονοούμενα, και όχι μόνο, για προσωπικές ή επαγγελματικές πτυχές κάθε παραλήπτη. «Γνωρίζω τι κάνει η γυναίκα σου», «Έμαθα που συναντάς την ερωμένη σου», «Έχω μάθει πόσα κλέβεις από τον συνέταιρό σου», «Θα έρθω να σε βρω εκεί που χαρτοπαίζετε στην παράνομη λέσχη» είναι μερικές από τις προειδοποιήσεις του θρασύτατου επιστολογράφου, που σύμφωνα με το infoserres.gr, έχει γίνει «φόβος και τρόμος» των κατοίκων του μικρού χωριού, με αποτέλεσμα πολλές οικογένεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τα όσα διαδίδει.

Έρευνα πραγματοποιούν ήδη η εισαγγελία και η αστυνoμική διεύθυνση Σερρών πόλης και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο που με αυτόν τον τρόπο, θέλει να εκδικηθεί την πρώην συζυγό του και τη διάλυση της οικογενειάς του.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Καντάφι πνίγει στο αίμα τις διαδηλώσεις – Κομμένο το Ίντερνετ στη Λιβύη


Σκληρή καταστολή από το καθεστώς Καντάφι των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Τουλάχιστον 84 οι νεκροί. Το Σάββατο κόπηκε το Ίντερνετ, καθώς πολλοί διαδηλωτές συντονίζονται μέσω των sites κοινωνικής δικτύωσης.

Με λουτρό αίματος απαντά ο Καντάφι στις διαδηλώσεις. Τουλάχιστον 84 διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας τις τρεις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με ανθρωπιστιικές οργανώσεις, που κάνουν τον απολογισμό από μαρτυρίες νοσοκομειακών πηγών.

Την Παρασκευή δυνάμεις ασφαλείας άνοξαν πυρ κατά πολιτών στην Βεγκάζη. Περίπου 35 άνθρωποι έπεσαν νεκροί ενώ το νοσοκομείο της πόλης γέμισε τραυματίες. Ωστόσο ανταποκριτές, είδαν στρατιώτες να εγκαταλείπουν τη θέση τους και να διαδηλώνουν μαζί με τον κόσμο.

Περίπου 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Αλ Μπάιντα στα ανατολικά σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία. Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και στην πόλη Ντάρνα σύμφωνα με ΜΜΕ, ενώ επίσημος απολογισμός των νεκρών δεν υπάρχει ακόμη.

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο διακόπηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής νύχτας (Παρασκευή προς Σάββατο) στην Λιβύη, όπου το καθεστώς προσπαθεί να εμποδίσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να οργανωθούν και να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μεγάλες διαδηλώσεις κατά του Μοάμαρ Καντάφι έχουν οργανωθεί μέσω Facebook.

Εν μέσω αναβρασμού πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Καντάφι – ο ηγέτης με τα περισσότερα χρόνια εξουσίας πίσω του καθώς κυβερνά από το 1969 – θα προβεί σε ανασχηματισμό, με το φόβο μήπως έχει την ίδια μοίρα με τον τυνήσιο Μπεν Άλι και τον αιγύπτιο Μουμπάρακ.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα


- Πολλές περιοχές βρέθηκαν "απροετοίμαστες" μπροστά στο κύμα κακοκαιρίας
- Προβλήματα σε Χαλκίδα, Βόλο, Ναύπλιο, Κρήτη και βόρειες Σποράδες όπως έγινε γνωστό μέχρι στιγμής
- Πλημμύρισε και η Αθήνα από τις καταιγίδες και προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος











Σοβαρά προβλήματα έφερε το κύμα κακοκαιρίας σε όλη την Ελλάδα, καθώς πολλές περιοχές βρέθηκαν “απροετοίμαστες”.

Δεκάδες τηλεφωνήματα δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδαςγια πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα. Δέντρα έπεσαν με αποτέλεσμα να υποστούν υλικές ζημιές αυτοκίνητα. Προβλήματα και στοΒόλο από τις έντονες βροχοπτώσεις. Σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε Πήλιο και βόρειες Σποράδες. 


Προβλήματα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive, μετ' εμποδίων γινόταν η κίνηση από και προς το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, λόγω των ισχυρών ανέμων με πολλές πτήσεις να έχουν ακυρωθεί. Σε πολλές περιοχές της Κρήτης, ο άνεμος παρέσυρε πινακίδες ενώ η βροχή παρέσυρε υλικά μπλοκάροντας τους δρόμους.

Πλημμύρισε το Ναύπλιο, με την πυροσβεστική να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και μαγαζιά. Πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το “Άκουα Τζούελ” που έκανε το δρομολόγιο Λαύριο – Κέα – Ίο – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το λιμάνι τη Φολεγάνδρου, καθώς οι άνεμοι έπνεαν μέχρι εννιά μποφόρ. Επίσης, το “Δωδεκάνησος Εξπρές” που έκανε το δρομολόγιο, Πάτμος – Λειψοί– Λέρος – Κάλυμνος – Κως – Σύμη – Ρόδος, δεν μπόρεσε να πιάσει στο λιμάνι της Σύμης.

Για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ προβλέπει ύφεση της κακοκαιριάς σε δυτικά και βόρεια, ωστόσο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στα ανατολικά και νότια ενώ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη.

Την Κυριακή θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Επίσης θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

 Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρατούν αιχμάλωτο τον γιο του Μοαμάρ Καντάφι στη Βεγγάζη;







Ραδιοφωνικός σταθμός στη Βεγγάζη μεταδίδει πως διαδηλωτές κρατούν αιχμάλωτο τον γιο του Μοαμάρ Καντάφι, Saabi.


Την ίδια στιγμή , η κατάσταση στην Λιβύη θυμίζει ολοένα και περισσότερο την Αίγυπτο των προηγούμενων εβδομάδων.



Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν στην ανατολική Λιβύη, μετά την αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας που φρόντιζαν για την ασφάλεια του κτιρίου, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες και μια επίσημη πηγή.

«Η έδρα του ραδιοσταθμού καίγεται», δήλωσε μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η επίθεση εκδηλώθηκε αφού αποχώρησαν από το κτίριο οι δυνάμεις ασφαλείας.

Επίσημη πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την πληροφορία, καταγγέλλοντας «έγκλημα κατά της ασφάλειας και της σταθερότητας στη χώρα».

Εκρηκτική η κατάσταση και στην πόλη Αλ Μπάιντα, την οποία οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει μετά τις πληροφορίες πως διαδηλωτές την έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους.

«Πολλοί άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν πάρει θέση γύρω από την πόλη, ελέγχουν τις εισόδους και τις εξόδους, καθώς και το αεροδρόμιο της Αλ Μπάιντα», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση.

«Οι αστυνομικοί πήραν εντολή να φύγουν από το κέντρο της πόλης προκειμένου να αποφευχθούν οι συγκρούσεις με τους διαδηλωτές και να μην σκοτωθούν και άλλοι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν μέσω του Ίντερνετ ανέφεραν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κυνήγησαν και έδιωξαν τους αστυνομικούς από την πόλη μετά από βίαιες συγκρούσεις.

Μόνο στην πόλη αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι από την Τρίτη, όταν ξεκίνησε το αντικυβερνητικό κίνημα. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται οι δυο αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν από διαδηλωτές! Οι δύο άτυχοι αστυνομικοί προσπαθούσαν να διαλύσουν μια διαδήλωση αλλά οι διαδηλωτές τους έπιασαν και τους κρέμασαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Oea.

Εξεγέρση και αποδράσεις από τις φυλακές με 4 νεκρούς

Την Παρασκευή, 1000 κρατούμενοι στασίασαν και δραπέτευσαν από φυλακή της Βεγγάζης, πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Η εξέγερση έγινε στη φυλακή αλ Κουϊφίγια σύμφωνα με τον διευθυντή σύνταξη της τοπικής εφημερίδας Quryna Ραμαντάν Μπρίκι. Οι κρατούμενοι πυρπόλησαν στη συνέχεια το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, μια τράπεζα και αστυνομικό τμήμα της Βεγγάζης. Οι 150 από αυτούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Να αποδράσουν επιχείρησαν και κρατούμενοι στη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, κοντά στην Τρίπολη. Η προσπάθειά τους όμως βάφτηκε με αίμα, αφού τέσσερις κρατούμενοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις της τάξης καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν. Πήγες ασφαλείας δήλωσαν ότι πλέον η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και οι δυνάμεις της τάξης περικυκλώνουν τη φυλακή.

Στη Βεγγάζη, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και πολλοί φοβούνται έξαρση της βίας μετά την απόδραση των κρατούμενων, όπως συνέβη και στην Αίγυπτο.

Τις τελευταίες 24 ώρες από τις συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των αντικαθεστωτικών διαδηλωτών έχουν χάσει τη ζωή τους 14 άνθρωποι μόνο στη Βεγγάζη, ενώ ο αριθμός των θυμάτων, σε όλη τη χώρα, από την έναρξη των διαδηλώσεων κατά του Μοαμάρ Καντάφι ανέρχεται στους 41, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Ο προηγούμενος έκανε λόγο για 24 νεκρούς

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε όπλα σε Αφρικανούς μετανάστες στο βόρειο τμήμα της χώρας για να πυροβολούν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, ενέργεια που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο έως και 30 ανθρώπων.

Η λιβυκή ιστοσελίδα της αντιπολίτευσης Al-Youm αποκαλύπτει ότι ελικόπτερα προσγειώθηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα για να προμηθεύσουν με όπλα τους μετανάστες στις πόλεις Αλ Μπάιντα και Σάχατ, που βρίσκονται και οι δύο στη βόρεια ακτή της Λιβύης. Προσθέτει επίσης ότι στις συμπλοκές σκοτώθηκαν και τρεις από τους μετανάστες που είχαν προμηθευτεί με όπλα.

Παράλληλα δύο διαφορετικές λιβυκές οργανώσεις στο εξωτερικό ανακοίνωσαν ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν πάρει τον έλεγχο της πόλης Αλ Μπάιντα στην ανατολική Λιβύη μετά τη συσπείρωση στους κόλπους τους και ορισμένων ντόπιων αστυνομικών.

«Η Αλ Μπάιντα βρίσκεται στα χέρια του λαού», δήλωσε ο Τζιούμα αλ Ομάμι της οργάνωσης Αλληλεγγύη για τα Λιβυκά Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Η πόλη έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του καθεστώτος του Καντάφι», δήλωσε επίσης ο Φάθι αλ Ουαρφάλι, της Λιβυκής Επιτροπής για Αλήθεια και Δικαιοσύνη.

Οι πληροφορίες αυτές, οι οποίες σύμφωνα με τις δύο οργανώσεις στηρίζονται σε τηλεφωνικές επαφές που είχαν με ανθρώπους στην πόλη αυτή των περίπου 250.000 κατοίκων, δεν έχει καταστεί δυνατό να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητη πηγή. 

Πηγές libyafeb17.com - newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάντε σήμερα έρωτα αν θέλετε παιδί στις 11/11/11


Αλλιώς... μετά από 100 χρόνια! Η επόμενη ευκαιρία να γεννηθεί ένα παιδί την ίδια ημερομηνία θα είναι στις 11 Νοεμβρίου του 2111.









Ετσι, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί στις 11 Νοεμβρίου του 2011 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η σύλληψη πρέπει να γίνει σήμερα, με βάση τον έμμηνο κύκλο των 28 ημερών, που ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν είναι βέβαιο πως ένα ζευγάρι που θα έχει σήμερα ερωτική επαφή θα αποκτήσει μωρό στις 11-11-11.

"Δεν υπάρχει καμία εγγύηση", λέει η Ρόντα Γκάνον, νοσοκόμα στην Boston IVF, κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Γουόλθαμ.

Όμως η Γκάνον είπε ότι οι γυναίκες των οποίων η έμμηνος ρύση ολοκληρώνεται σήμερα έχουν πολλές πιθανότητες να συλλάβουν και έτσι να γεννήσουν περί τα μέσα Νοεμβρίου.



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάνει απεργία πείνας γιατί θέλει πρόσκληση για τον γάμου του Γουίλιαμ


Μία νεαρή Μεξικανή 19 ετών κάνει απεργία πείνας εδώ και περισσότερο μία εβδομάδα μπροστά στη βρετανική πρεσβεία στο Μεξικό ζητώντας να της δώσουν μία πρόσκληση για το βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

"Είμαι οπαδός της Λαίδης Νταϊάνας από τότε που ήμουν μικρή, όπως και η μαμά μου (...) έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα πάω στον βασιλικό γάμο", δήλωσε χθες Πέμπτη, ένατη ημέρα της απεργίας πείνας, στο Γαλλικό Πρακτορείο η Εστιμπάλις Τσάβες.

Η νεαρή, που έχει εγκατασταθεί σε μία μικρή σκηνή μπροστά από την βρετανική πρεσβεία, ζητά μία πρόσκληση στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον που θα τελεστεί στις 29 Απριλίου στο αβαείο του Γουέστμινστερ, όμως οι υπάλληλοι της πρεσβείας της είπαν ότι αυτό είναι αδύνατο.

"Σκοπεύω να παλέψω μέχρι το τέλος. Αποφάσισα να κάνω απεργία πείνας. Δεν υπάρχει πλέον γυρισμός", πρόσθεσε η Εστιμπάλις, που δήλωνει ότι έχει ήδη χάσει 7 κιλά.


Η νεαρή, που περνά την ώρα της ζωγραφίζοντας το πορτέτο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ, έχει τοποθετήσει και πανό γύρω από την πρεσβεία. 
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...