Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μεγαλύτερο από όσο είχε υπολογιστεί το Σινικό Τείχος

Αρκετά χιλιόμετρα μεγαλύτερο από όσο είχε εκτιμηθεί το 2009 φαίνεται ότι είναι το μήκος του Σινικού Τείχους στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση που ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κίνας και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Xinhua.

Οπως αναφέρει το BBC, τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής, καταδεικνύουν ότι το Τείχος είναι 21.196,18 χιλιόμετρα αντί για 8.850 χιλιόμετρα, μία μέτρηση που είχε δοθεί σε έκθεση του 2009.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους του Πεκίνου στο Xinhua ότι ανοίγουν δύο ακόμη τμήματα του Τείχους, καθώς τα τέσσερα που είναι ήδη ανοιχτά ασφυκτιούν από τουρίστες τα σαββατοκύριακα και στις αργίες.
Οπως έχει αναφερθεί, οι τουρίστες σκαρφάλωναν στα κλειστά τμήματα, προκαλώντας ζημιές στην κατασκευή του και έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τα τμήματα «Huanghuacheng» και «Hefangkou».
Μάλιστα, οι δημαρχία του Πεκίνου αναμένεται να επεκτείνει και τις περιοχές Mutianyu και Badaling στα βόρεια προάστια της πόλης.
Η Κίνα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έκθεσης που αναφέρεουν ότι το Σινικό Τείχος είναι μακρύτερο από ότι θεωρείτο. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το Τείχος είναι 21.196,18 χιλιόμετρα αντί για 8.850 που αναφερόταν σε έκθεση του 2009.
Το Σινικό Τείχος, ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, χτίστηκε το 500 π.Χ. προκειμένου να προστατέψει τα βόρεια σύνορα της Κίνας και παραμένει η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή στην υφήλιο.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρευνα για UFO στην Κύπρο

Αυξάνονται οι αναφορές πολιτών, για εμφάνιση αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από την Κύπρο.
Κάτοικοι από την Λάρνακα, τη Πάφος και τη Λεμεσό, έκαναν λόγο για ένα μεγάλο φως το οποίο είχε πίσω του ένα τεράστιο τόνο αερίου και καθώς προχωρούσε άρχισε να περιστρέφεται και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη ανησυχία σε κατοίκους πολλών περιοχών που δήλωσαν ότι, για αρκετή ώρα έβλεπαν της άγνωστης προέλευσης ιπτάμενο αντικείμενο στον ουρανό. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ξανά τέτοιας προέλευσης άγνωστα αντικείμενα στη Κύπρο.
Τα UFO πέταξαν επίσης και πάνω από γειτονικές χώρες. Όπως αναφέρεται στην Jerusalem Post, οι τηλεφωνικές γραμμές της αστυνομίας "πήραν φωτιά" από τα τηλεφωνήματα των πολιτών που μαρτυρούσαν ότι είδαν εκτυφλωτικό φως στον ουρανό με μια γραμμή από πίσω.
Οι αρμόδιες αρχές, ανέλαβαν να εξιχνιάσουν το θέμα και κατέληξαν στο ότι πρόκειται για φωτοβολίδα ναυτικού τύπου. Την ίδια στιγμή πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτοβολίδα βρισκόταν κάτω από τα όρια του ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας
Οι έρευνες για την εξακρίβωση του ιπτάμενου αντικειμένου συνεχίζονται...


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το πρώτο επιτραπέζιο λέιζερ ακτίνων-Χ

Το πρώτο λέιζερ ακτίνων-Χ, το οποίο παράγεται από μία επιτραπέζια συσκευή και όχι από μια τεράστια εγκατάσταση, κατασκεύασε διεθνής ομάδα επιστημόνων, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία απεικονιστικών συσκευών υπερ-υψηλής ανάλυσης.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστρία και την Ισπανία, οι οποίοι δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", δήλωσαν ότι, επειδή τα μήκη κύματος της ακτινοβολίας-Χ είναι 1.000 φορές πιο μικρά από αυτά του ορατού φωτός και επίσης μπορούν να διαπερνούν τα υλικά, οι νέες ακτίνες υπόσχονται μία σειρά από επαναστατικές δυνατότητες στην ιατρική και σε άλλα επιστημονικά πεδία.
Η ενέργεια για τις νέες ακτίνες-Χ παρέχεται από βραχείς υπέρυθρους παλμούς λέιζερ. Είναι αξιοσημείωτο εξάλλου ότι για πρώτη φορά η ακτίνα φωτός που παρήχθη με αυτό τον τρόπο, καλύπτει ένα ευρύ ενεργειακό φάσμα, καθώς περιλαμβάνει ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά μήκη κύματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (ακτίνες-Χ, υπεριώδεις και όλα τα ενδιάμεσα μήκη κύματος).
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες, πρόκειται για την ευρύτερου φάσματος πηγή φωτός που έχει ποτέ δημιουργηθεί.
Αυτό το είδος ακτινοβολίας έως τώρα ήταν εφικτό μόνο σε πανάκριβους και ογκώδεις επιταχυντές, στα λεγόμενα ''σύγχροτρα''.
Ένα μεγάλο σύγχροτρο εκπέμπει περισσότερα φωτόνια (σωματίδια του φωτός) ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με το νέο επιτραπέζιο λέιζερ ακτίνων-Χ, όμως το τελευταίο, επειδή είναι πιο φθηνό και εύχρηστο, αναμένεται να έχει περισσότερες πρακτικές εφαρμογές.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 10 πιο συνηθισμένα λάθη των φορολογικών δηλώσεων

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για τις φορολογικές δηλώσεις, εκτός φυσικά αν υπάρξει και πάλι παράταση και δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε.
Τα συνηθέστερα λάθη έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η αποφυγή τους θα γλιτώσει τους φορολογούμενους από απώλεια χρόνου, ταλαιπωρία και, πιθανόν, φόρο εισοδήματος.

Στον πίνακα 1 της φορολογικής δήλωσης δηλώνονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων τα στοιχεία και της συζύγου του. Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.

1. Σε περίπτωση έγγαμων φορολογούμενων πρέπει να συμπληρώνεται απαραίτητα το τετραγωνίδιο με την ένδειξη « ΑΦΜ συζύγου» και ΑΦΜ της συζύγου. Σε καμιά περίπτωση, όταν πρόκειται για έγγαμη φορολογούμενη, δεν θα αναγράφεται στο τετραγωνίδιο αυτό ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου του συζύγου της.

Σημειώνεται ότι σε 32.313 περυσινές φορολογικές δηλώσεις είχε συμπληρωθεί η ένδειξη έγγαμος και δεν είχε συμπληρωθεί ο ΑΦΜ της συζύγου.

Επίσης, σε 13.949 δηλώσεις είχαν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν τη σύζυγο και δεν είχε συμπληρωθεί ο ΑΦΜ της συζύγου.

Ο εν διαστάσει υπόχρεος (πρώην σύζυγος) πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα αυτόν τα στοιχεία και τον Α.Φ.Μ της πρώην συζύγου του.

Η εν διαστάσει σύζυγος στη δήλωσή της πρέπει να αναγράφει μόνο τα στοιχεία που την αφορούν.

Έχει παρατηρηθεί σε 9.870 δηλώσεις ενώ η δήλωση υποβάλλεται από υπόχρεη γυναίκα έχουν συμπληρωθεί κωδικοί που αφορούν τη σύζυγο.

Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της εφορίας

2. Στην ένδειξη Α.Φ.Μ εκπροσώπου συμπληρώνεται ο Α.ΦΜ. του εκπροσώπου (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κτλ.) εφόσον βέβαια αναγράφονται τα στοιχεία του εκπροσώπου στη δήλωση.

Όταν στη δήλωση είναι συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου (προαιρετικά ή υποχρεωτικά) πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της εφορίας δήλωση σχέσεων φορολογουμένου με τα στοιχεία του εκπροσώπου, Παρατηρήθηκε ότι σε 9.887 περυσινές δηλώσεις υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο τμήμα Μητρώου των εφοριών.

Επίσης σε 7.513 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων. O πίνακας αυτός παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης. Επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του.

3. Αν ο φορολογούμενος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 18 του πίνακα 2 «Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου» εκτός από τον πίνακα 4Α «ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ», πρέπει να έχει συμπληρωθεί το «ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των Ναυτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, το «Δελτίο» αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο τον φορολογούμενο, σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και από την αρμόδια εφορία σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε χειρόγραφη μορφή.

4. Αν ο φορολογούμενος έχει απαντήσει «ΝΑΙ» στην ερώτηση 6 του πίνακα 2 «Υποβάλλεται η δήλωση από κληρονόμο του φορολογουμένου που απεβίωσε, πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωση σχέσεων μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου.

Σε 13.619 δηλώσεις είχε καταχωρηθεί ημερομηνία θανάτου στο Μητρώο και η δήλωση υποβλήθηκε χωρίς την ένδειξη του αποβιώσαντα (κωδ. 331) ή αντίστροφα υπήρχε η ένδειξη αποβιώσαντα (κωδ. 331) χωρίς υποβολή δήλωσης σχέσης του κληρονόμου στο τμήμα Μητρώου.

Επίσης, σε 21.477 δηλώσεις είχε συμπληρωθεί η ένδειξη που αφορά συνταξιούχο ηλικίας άνω των 65 για τον υπόχρεο ή τη σύζυγο χωρίς όμως να έχει δηλωθεί εισόδημα από συντάξεις.

5. Στον πίνακα 4Γ δηλώνονται εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα. Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426. ‘Οταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.

6. Στον πίνακα 5 της φορολογικής δήλωσης δηλώνονται τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου. Στην περίπτωση 1 του πίνακα αυτού γράφονται οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Οι δαπάνες της περίπτωσης 1 προσδιορίζονται με βάση την κατοχή ή χρήση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων τους που συνοικούν και τους βαρύνουν.

Στην υποπερίπτωση (α) αναγράφονται στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες.

Στους κωδικούς 211-212, 218-219 και 225-226 συμπληρώνεται σε κάθε περίπτωση η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων της κατοικίας.

Σημειώνεται ότι σε 18.271 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2011 δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

Επίσης έχουν παρατηρήθηκαν τα εξής:

Σε 78.005 δηλώσεις είχαν συμπληρωθεί όλοι οι κωδικοί που αφορούν στην κύρια και στις δευτερεύουσες κατοικίες εκτός από τους κωδικούς των ποσοστών συνιδιοκτησίας. Όταν η κύρια ή η δευτερεύουσα κατοικία είναι μισθωμένη ή δωρεάν παραχωρημένη, ο φορολογούμενος θεωρεί ότι δεν πρέπει να συμπληρωθεί το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

Σε 74.570 δηλώσεις δεν μεταφέρονται τα στοιχεία της μισθωμένης κύριας κατοικίας στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης.

Σε 32.186 δηλώσεις δεν έχουν συμπληρωθεί οι μήνες ιδιοκατοίκησης της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών.

Σε 25.859 δηλώσεις δεν συμφωνούν τα τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας της μισθωμένης κύριας κατοικίας που συμπληρώνονται στον πίνακα της ιδιοκατοίκησης με τα τετραγωνικά μέτρα του πίνακα δαπάνης ενοικίου.

7. Στις υποπεριπτώσεις (γ και δ) σε 53.009 δηλώσεις είχαν συμπληρωθεί στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς να δηλωθούν οι αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης και σε 5.897 δηλώσεις είχαν συμπληρωθεί μέτρα μήκους σκάφους χωρίς να δηλωθεί η αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης.

Αν ο φορολογούμενος δεν προσθέσει μόνος του τους τόκους υπερημερίας, έχει υποχρέωση να τους προσθέσει η εφορία στους κωδικούς 323-324 της δήλωσης.

8. Παρατηρήθηκε ότι σε 40.152 δηλώσεις είχαν συμπληρωθεί τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας στον πίνακα δαπανών και δεν έχουν μεταφερθεί σωστά τα ποσά στους κωδικούς 727-728 του πίνακα προσδιορισμού ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης. Στους κωδικούς 727-728 συμπληρώνονται τα ποσά των τόκων και τα ποσά της αποπληρωμής του κεφαλαίου. Επίσης στους κωδικούς αυτούς πρέπει να γραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2011 για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε.

9. Στον πίνακα 7 δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο. Στην ένδειξη 8 αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για τις συμβάσεις στεγαστικών δανείων υπάρχει ανώτατο όριο δανείου 200.000 ευρώ. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συμπληρώνονται για τα δάνεια αυτά και οι κωδικοί 069-070 αντίστοιχα, για το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας τους.

Σε 7.227 δηλώσεις οικον. έτους 2011 ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.

10. Στον πίνακα 8 δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο όνομα του φορολογουμένου κατά τη διάρκεια του έτους 2011.

Ειδικά διευκρινίζεται ότι, αν έχει δηλωθεί από τον υπόχρεο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθοί, συντάξεις κτλ.) σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1,2,3 και 4 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, δηλαδή στους κωδικούς:

301-302, 303-304, 321-322, 317-318, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, το σχετικό σύνολο γράφεται στους κωδικούς 313-314. Μετά, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν στα ίδια εισοδήματα, το σύνολο που θα προκύψει γράφεται στους κωδικό 315-316. Η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%.

Ακόμα διευκρινίζεται ότι, οι κωδικοί 603-604, 605-606 συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα. Ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.

Σε 16.859 δηλώσεις του οικ. έτους 2011 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Τέλος, παρατηρήθηκε ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.




newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προ των πυλών του μηχανισμού στήριξης η Ισπανία

Η ώρα της αλήθειας για την Ισπανία φαίνεται πως πλησιάζει, καθώς έχει ξεκινήσει από τις 5 το απόγευμα η καθορισική τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, με τον ισπανικό τύπο να αναφέρει ότι, μετά το πέρας της, η Μαδρίτη θα αποφασίσει εάν θα προσφύγει ή όχι στον μηχανισμό στήριξης για τη διάσωση της οικονομίας της.

Με πιο ...απλά λόγια, για το εάν θα υπάρξει και ένα Μνημόνιο για την Ισπανία.

Η ισπανική κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρχει απόφαση για προσφυγή, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σαφώς διαχωρίζει την ισπανική περίπτωση από την ελληνική ωστόσο το κλίμα για προσφυγή φαίνεται ότι ήδη έχει στηθεί, με τη δημοσιοποίηση έκθεσης του ΔΝΤγια τις ανάγκες των ισπανικών τραπεζών.

Στην έκθεση χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι θα απαιτηθούν περί τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτές, ενώ εκτιμάται ότι, προκειμένου οι αγορές να πειστούν, ίσως το ποσό να πρέπει να είναι διπλάσιο!

Ωστόσο σύμφωνα με ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ εξετάζουν ένα σχέδιο διάσωσης για τις ισπανικές τράπεζες που μπορεί να φθάσει έως και 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το DJ Newswires, η ισπανική εφημερίδα ABC αναφέρει πως η Ισπανία έχει ήδη εξασφαλίσει δεσμεύσεις πως η διάσωση του τραπεζικού κλάδου δεν θα περιλαμβάνει μέτρα που οδηγούν σε απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας ή προϋποθέσεις για τη δημοσιονομική της πολιτική.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις έχουν επικεντρωθεί στο ρόλο του ΔΝΤ καθώς Μαδρίτη θέλει να το κρατήσει έξω από τη διαδικασία ώστε να ελαχιστοποιηθεί το πλήγμα στο κύρος της χώρας έναντι των πιστωτών της.

Όλα αυτά την ώρα που οι επιπτώσεις από την κρίση στην Ευρωζώνη πλήττουν τόσο την γερμανική όσο και την γαλλική οικονομία. Οι γερμανικές εξαγωγές υποχώρησαν τον Απρίλιο, ενώ η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας προέβλεψε ύφεση για την χώρα στη διάρκεια του β΄εξαμήνου.

Η δε Bundesbank, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας χαρακτηρίζει ως πηγές ανησυχίας τις ισπανικές και τις ελληνικές τράπεζες.
protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιούνκερ: Ίσως και να πιέσαμε την Ελλάδα

Έκκληση απηύθυνε ο επικεφαλής της Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση.
 
 
Επαναλαμβάνοντας την άποψη ότι η Ισπανία και η Ελλάδα είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανέφερε πως "ίσως και να πιέσαμε λίγο παραπάνω την Ελλάδα".
Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο DeutschlandradioKultur, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πως η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα.
"Η Ισπανία έχει πρόβλημα τραπεζών, η Ελλάδα ένα πολύ γενικότερο πρόβλημα. Ίσως να πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της", υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής του Eurogroup υπογράμμισε πως τώρα θα πρέπει να ανοίξουν σοβαρές αναπτυξιακές προοπτικές και ότι δεν είναι αντίθετος στην επανεξέταση των όρων του Μνημονίου. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, "η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...