Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Μεγαλύτερο από όσο είχε υπολογιστεί το Σινικό Τείχος

Αρκετά χιλιόμετρα μεγαλύτερο από όσο είχε εκτιμηθεί το 2009 φαίνεται ότι είναι το μήκος του Σινικού Τείχους στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση που ανακοίνωσαν οι Αρχές της Κίνας και δημοσιεύτηκε από το πρακτορείο Xinhua.

Οπως αναφέρει το BBC, τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής, καταδεικνύουν ότι το Τείχος είναι 21.196,18 χιλιόμετρα αντί για 8.850 χιλιόμετρα, μία μέτρηση που είχε δοθεί σε έκθεση του 2009.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους του Πεκίνου στο Xinhua ότι ανοίγουν δύο ακόμη τμήματα του Τείχους, καθώς τα τέσσερα που είναι ήδη ανοιχτά ασφυκτιούν από τουρίστες τα σαββατοκύριακα και στις αργίες.
Οπως έχει αναφερθεί, οι τουρίστες σκαρφάλωναν στα κλειστά τμήματα, προκαλώντας ζημιές στην κατασκευή του και έτσι οι Αρχές αποφάσισαν να ανοίξουν τα τμήματα «Huanghuacheng» και «Hefangkou».
Μάλιστα, οι δημαρχία του Πεκίνου αναμένεται να επεκτείνει και τις περιοχές Mutianyu και Badaling στα βόρεια προάστια της πόλης.
Η Κίνα ανακοίνωσε τα αποτελέσματα έκθεσης που αναφέρεουν ότι το Σινικό Τείχος είναι μακρύτερο από ότι θεωρείτο. Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το Τείχος είναι 21.196,18 χιλιόμετρα αντί για 8.850 που αναφερόταν σε έκθεση του 2009.
Το Σινικό Τείχος, ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, χτίστηκε το 500 π.Χ. προκειμένου να προστατέψει τα βόρεια σύνορα της Κίνας και παραμένει η μεγαλύτερη ανθρώπινη κατασκευή στην υφήλιο.


ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...