Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σπατάλη ταλέντων: Η Ελλάδα της ανεργίας των νέων


Περισσότεροι από τους μισούς νέους στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Η ανεργία στη χώρα είναι η μεγαλύτερη από  οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης. Πολλοί αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι και απογοητευμένοι από το κράτος.
Ο Αιμίλιος Παπάς ανοίγει τη μεγάλη  σιδερένια πόρτα σε ένα κτήριο που τέλει υπό  κατάληψη κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας. Αποκαλύπτεται  ένα τεράστιο πενταώροφο κτίριο με ψηλά ταβάνια και μια μεγάλη σκάλα.
"Ήταν επικίνδυνα  για την υγεία  όλης της κοινότητας, γεμάτη από νεκρά πτηνά και  σκουλήκια" λέει στη δημοσιογράφο για το εγκαταλελειμμένο κτήριο, το οποίο αποκαλεί τώρα "το σπίτι".
Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ανέργων στην Ελλάδα έχει εκτοξευθεί.  Συνολικά το 51,1% των νέων είναι άνεργοι  και ο Αιμίλιος είναι ένας από αυτούς.
Αυτός και οι φίλοι του ζουν σε ένα πρώην γραφείο κοινωνικής ασφάλισης. Όλοι τους άνεργοι ηλικίας 18 έως 32 ετών.
Εκεί μένει και ο 60χρονός Γιώργος Κουτσελάς ο οποίος ήταν άστεγος. "Δούλεψα το  μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, αλλά κανένα από τα αφεντικά μου δεν κατέβαλε  ασφαλιστικές εισφορές, έτσι τώρα δεν παίρνω σύνταξη" και συμπληρώνει  "Όσον αφορά το ελληνικό κράτος,  γι' αυτό δεν υπάρχω".
Το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο μόνο σε άτομα που έχουν πληρώσει  τις εθνικές ασφαλιστικές εισφορές και δεδομένου ότι πολλοί νέοι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ μια δουλειά, δεν έχουν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια.
Ακόμη και  για εκείνους που το λαμβάνουν, 360 ευρώ το μήνα,  αυτό  σταματάει να δίνεται  μετά από ένα χρόνο.
Η 27χρονη Ελένη Κατσαρεά είναι και αυτή άνεργη. Αν και νέα ανησυχεί ότι δε θα βρει ποτέ δουλειά."Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι γιατί έχω πάρα πολύ άγχος", λέει.
Είναι η μοναδική στην  οικογένειά της που  πήγε  στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο  ποτέ δεν φαντάστηκε ότι θα μείνει άνεργη.
Σήμερα, όμως, ένας στους τρεις πτυχιούχους στην Ελλάδα είναι χωρίς εργασία  και η ανεργία μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών έχει διπλασιαστεί.
Όταν δεν ψάχνει για δουλειά η  Ελένη  πηγαίνει στο κέντρο της πόλης όπου γίνονται  διαδηλώσεις σχεδόν κάθε μέρα.
Η διαρροή εγκεφάλων
Η  γενική  γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη , παραδέχεται ότι το υπουργείο μάχεται για τη συνολική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.
"Οι νέοι πρέπει να δείξουμε αντοχή, θάρρος και αλληλεγγύη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο", λέει.
Αλλά η  αντοχή, το θάρρος και η αλληλεγγύη δεν μπορούν να πληρώσουν  το ενοίκιο και έτσι, πολλοί  μορφωμένοι νέοι  βλέπουν το μέλλον τους στο  εξωτερικό.
Μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 85% των Ελλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν.
Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο 25χρονός Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος ελέγχει τις αποσκευές του  λίγο πριν αποβιβαστεί στο αεροπλάνο για την Τεργέστη στην Ιταλία. Εκεί θα εργαστεί μηχανικός .
Καθώς φεύγει, ο  Γρηγόρης παίρνει μαζί του τις δεξιότητες και την εκπαίδευσή του. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι ότι  η διαρροή εγκεφάλων θα μπορούσε να αφήσει τη χώρα χωρίς να τους ίδιους τους ανθρώπους που απαιτούνται για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα παράσιτα που ξεραίνουν την Ελλάδα


Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε άφωνοι ένα κουβάρι που άκρες του ξετυλίγονται σε ολόκληρη την χώρα.

Χρήσεις γης, τετραγωνικά κρυμμένα, ασφαλιστικά ταμεία, επιδόματα, επιχορηγήσεις, φάρμακα, προμήθειες στα νοσοκομεία.
Κάθε μέρα δυο τρεις πόλεις και περιοχές, γειτονιές της Αθήνας και νησιά των μονοεδρικών φτιάχνουν την επικαιρότητα της ανομίας και των σκανδάλων.
Αυτή είναι η Ελλάδα;

Τώρα μαθαίνουμε γιατί στην Ελλάδα οι δαπάνες κοινωνικής μέριμνας ανέβαιναν παράλληλα με τη φτώχεια.
Μια αποκεντρωμένη, παρασιτική Ελλάδα μοιραζόταν επιδόματα, συντάξεις, παροχές. Κι όσοι τα χρειάζονταν δεν είχαν φωνή για να τα διεκδικήσουν.

Ένα απίθανο σύστημα νόμων με αστερίσκους, παράθυρα και εξαιρέσεις, ένας γραφειοκρατικός εφιάλτης που τρομοκρατεί τον πολίτη και σκοτεινιάζει κάθε κοινή λογική είναι η βάση, η υποδομή της πελατειακής δικτύωσης.

Ένα πειθαρχικό δίκαιο των υπαλλήλων κυριολεκτικά για γέλια με πλειοψηφία των συνδικαλιστών στις επιτροπές κρίσης, παρέα με ένα απολύτως απαρχαιωμένο σύστημα παρακολούθησης δαπανών ώστε ο έλεγχος να περιορίζεται σε ευτράπελα του δεινοσαυρικού ελεγκτικού συνεδρίου, συμπληρώνουν τα τυπικά προαπαιτούμενα. 
Κάθε τόσο για λόγους εκτόνωσης , όταν κάποιος ξεφύγει, αναδεικνύεται ως επίορκος υπάλληλος και στηλιτεύεται δημοσίως, δηλαδή τηλεοπτικώς.
Με στομφώδεις πομφόλυγες όπως ότι “το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο”, “λιγοστοί επίορκοι υπάλληλοι δεν αμαυρώνουν την υπηρεσία”...
Μόλις η τηλεοπτική μπόρα παρέλθει ενδέχεται ο υπαίτιος να τιμωρηθεί με 10ήμερη παύση.

Κι έτσι τελικά αντί για κοινωνική αναδιανομή του πλούτου έχουμε διανομή λαφύρων στα παρασιτικά δίκτυα. 
Όσοι επενδύουν δεν επιδοτούνται αλλά εάν μιζάρουν χρηματοδοτούνται.

Και η χώρα παραμένει χωρίς ηλεκτρονική καταγραφή περιουσίας, δηλαδή στη γη κτηματολόγιο και δασολόγιο, χωρίς οικονομικό απολογισμό στην Υγεία και τις υπηρεσίες, αφού νοσοκομεία και ιδρύματα δεν συντάσσουν ισολογισμούς, δεν μετρούν προμήθειες και αποθήκες.

Έτσι τα ίχνη αναζήτησης του εγκλήματος δεν χρειάζεται να σβηστούν γιατί ποτέ δεν χαράχτηκαν!

Ιταμοί πολιτικοί, κομματάρχες στην ιδιότητα, επιτροπεύουν των πελατών τους στο απέραντο παρασιτικό δίκτυο.
Η διαφθορά γεννιέται αυτονόητα, καθημερινά γιατί η συναλλαγή είναι οργανικό στοιχείο, οξυγόνο ζωής στο σύστημα.

Ποιο κόμμα αγανάκτησε ; Ποιο κατέβηκε στο Σύνταγμα να ζητήσει τα 11.5 δις που απ' όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρις σήμερα, χάνει σε ετήσια βάση ο εθνικός προϋπολογισμός;
Κάτι σκουριασμένες κραυγές για έχοντες και κατέχοντες μόνο ακούγονται.

Όχι μόνο δύο κόμματα, αλλά έξι και μια, ίδια πολιτική. Στη διοίκηση, στους δήμους στις ΔΕΚΟ, στα συνδικάτα. Μοιρασιά!
Το κομματικό σύστημα δεν έχει στο εσωτερικό του θεσμικό αντίβαρο. Πελατειακό σύστημα, παρασιτικό μεδούλι.

Μα τότε πως εξηγείται ότι άρχισαν οι αποκαλύψεις, Ζάκυνθος, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, αποθήκες νοσοκομείων και υλικών; Γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης ξηλώνει μια ολόκληρη υπηρεσία, το τμήμα επιχορηγήσεων;

Τα δανεικά λεφτά τελείωσαν και το παρασιτικό σύστημα έπνιξε σιγά σιγά κάθε παραγωγική δραστηριότητα.
Αγρότες επιδοτούμενοι, υπηρεσίες ανακύκλωσης κοινοτικών πόρων, μεταποίηση χρηματιστηριακής φούσκας και φτηνού τραπεζικού χρήματος.
Αυτή ήταν η Ελλάδα.
Τα παράσιτα έφαγαν το δέντρο.
Και αλύπητα, βρώμικα, σκουλήκια της συμφοράς, ψάχνουν τρόικες, ξένους, άλλους γενικώς για να φορτώσουν ευθύνες, για να ξαναπάρουν δανεικά.

Οι αποκαλύψεις άρχισαν, όχι από την απαίτηση κάποιων ξένων αλλά γιατί το σύστημα κατέρρευσε και οι πιο ορθολογιστές καταλαβαίνουν πως είναι πια επικίνδυνα αντιπαραγωγικό.
Μαζί τους και κάποιοι αμετανόητοι ρομαντικοί , σταθερή αισχρή μειοψηφία του 0,1% της ελληνικής κοινωνίας, που θα πεθάνουμε ελπίζοντας.
Αυτό το νέο ασύνταχτο μέτωπο, χωρίς χρώματα αλλά και χωρίς οικειότητα, ψάχνει να ψελλίσει έναν κουραστικό λόγο αυτογνωσίας στον άναυδο ελληνικό λαό. Πολίτες από παντού κατακλεμένους σε μισθούς και σε όνειρα, που δίνουν με σφιγμένα δόντια αγώνες επιβίωσης.
Όχι μόνο για λεφτά, μισθούς και συντάξεις. Αλλά και γιατί νοιώθουν βαθιά την προσβολή της κοροϊδίας, τους έχουν κλέψει την ελπίδα και το νόημα.
Όσοι άστοχα μιλάν για ανάλογα κατοχής, αντίστασης και Γερμανών ας συμπεριλάβουν στην αντιστοιχία τους το ότι τότε υπήρξε το εθνικό ισοδύναμο. Την ηθική την έλεγαν ΕΑΜ και την πατρίδα αριστερά.
Σήμερα η αριστερά είναι μέρος της παρασιτικής Ελλάδας, ένας πολτός κεκτημένων, ιμάντας μεταβίβασης επιδομάτων και εργολαβιών με τους δικούς της πελάτες και τα τοπικά της βιλαέτια. Χωρίς τεκμήριο αθωότητας, χωρίς ηθικό πλεονέκτημα. Στους ναυτεργάτες του ειδικού συμφέροντος που θέλουν καμποτάζ, στους φοιτητές της τριτοβάθμιας αθλιότητας που ανταλλάσσουν πτυχία με στήριξη διοικήσεων.

Είναι μια υποκριτική Ελλάδα.

Θα αλλάξουμε αργά κι επώδυνα.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παρέλαση... για λίγους και εκλεκτούς


Σε φρούριο μετατρέπεται το κέντρο της Αθήνας, με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει της 25ης Μαρτίου !


Φρούριο θα θυμίζει η Αθήνα το Σαββατοκύριακο, καθώς η Ελληνική Αστυνομία κινητοποιεί δύναμη 4.000 αστυνομικών, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ήδη από τα ξημερώματα έχει στηθεί μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η εξέδρα των επισήμων, ενώ μέχρι το απόγευμα αναμένεται να τοποθετηθούν και τα προστατευτικά κάγκελα μπροστά από την πλατεία Συντάγματος, στην λεωφόρο Αμαλίας.

Επίσης τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεργεία του Δήμου έκοψαν από τις νεραντζιές που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος όλα τα νεράντζια, με στόχο να μην τα κόψει κάποιος «ταραξίας» και τα πετάξει προς τους επισήμους κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Όλη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επί ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοίο, όπου χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος!

Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.

Ένστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων.

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.

Το ενδεχόμενο η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας να διεξαχθεί με ελεύθερους σκοπευτές που θα αναπτυχθούν σε κτίρια γύρω από το Σύνταγμα εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με πρόταση αξιωματικών της ΓΑΔΑ αστυνομικοί της ΕΜΑΚ αναμένεται να βρίσκονται ακροβολισμένοι στις ταράτσες των κτιρίων, σε θέση ετοιμότητας για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.


Κλειστοί δρόμοι

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω της μαθητικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, από τις 7 το πρωί θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση στη Λ.Αμαλίας από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

• Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
• Β. Σοφίας, στο τμήμα της από την συμβολή με την Β. Κωνσταντίνου έως τη Λ. Αμαλίας.
• Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.
• Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), σε όλο το μήκος της.
• Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αιόλου και της Πλ. Συντάγματος.
• Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
• Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από την οδό Αθ. Διάκου έως Διον. Αρεοπαγίτου.
• Όθωνος, σε όλο το μήκος της.
• Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των Δήμων της Αττικής που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Παρελάσεις χωρίς επισήμους

Χωρίς εξέδρα επισήμων θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση στις 25 Μαρτίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Μετά το δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, τη Σύρο, τον Βόλο και την Χερσόνησο στην Κρήτη, και ο δήμος Πύργου Ηλείας δεν θα έχει εξέδρα για τους επισήμους, στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι τοπικές αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν έκτροπα σαν αυτά που σημειώθηκαν σε άλλες περιοχές, τόσο την 28η Οκτωβρίου όσο και ανήμερα των Θεοφανείων.

Πάντως οι επίσημοι, θα παρακολουθήσουν την παρέλαση αλλά αυτή τη φορά ανάμεσα στους πολίτες.



newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μηνυτήρια αναφορά καθηγητών για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών γύρω από τη Νομική


Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων υπέβαλαν στην εισαγγελία Αθηνών 76 καθηγητές της Νομικής για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη σχολή σχετικά με τη χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Νομικής, Θ.Φορτσάκης, αυτή η μηνυτήρια αναφορά αποτελεί συνέχεια προηγούμενης των πρυτανικών αρχών.

«Έχουμε φτάσει σε απόγνωση» είπε ο Θ. Φορτσάκης. «Οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται έξω από τη Νομική, όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων ειδών. Συχνά, ορισμένα απ΄αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, γεγονός που μας οδήγησε στη μηνυτήρια αναφορά. Ταυτόχρονα, όμως, αναλάβαμε να καλέσουμε για τη Δευτέρα κοινωνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα τον ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να συσκεφθούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους είναι και άστεγοι».


in.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομπάμα: Είμαστε στο πλευρό των Ελλήνων


Τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας να ξεπεράσει την οικονομική κρίση εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στην καθιερωμένη ετήσια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Λευκό Οίκο για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Κατά τον χαιρετισμό του, τον οποίο ξεκίνησε λέγοντας «καλησπέρα» στα ελληνικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στους δεσμούς της χώρας του με την Ελλάδα, αλλά και στην τεράστια, όπως είπε, επίδραση των Ελλήνων στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών και στις ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο.

«Αν και οι δεσμοί μεταξύ του Ελληνικού και Αμερικανικού Έθνους είναι παλιοί, οι αξίες και τα ιδανικά που μοιραζόμαστε βαθαίνουν με τον χρόνο και γι' αυτό συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων συμμάχων και φίλων μας, καθώς αγωνίζονται να ανανήψουν από μια δύσκολη οικονομική περίοδο», ανέφερε ο κ. Ομπάμα.

Παράλληλα, καλωσόρισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί υπόδειγμα ευσέβειας και πίστεως», αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρη Δόλλη, ο οποίος εκπροσώπησε στην τελετή την ελληνική κυβέρνηση.

Το «παρών» στην τελετή, η οποία πραγματοποιείται για 26η συνεχή χρόνια, έδωσε και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με ομογενείς για την κατάσταση στην Ελλάδα. Ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα μας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ελληνικός λαός στο τέλος θα τα καταφέρει και η Ελλάδα θα ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε ότι «αν και η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες αντιξοότητες και πάντα τις υπερνίκησε λόγω του θάρρους που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της».


naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μέσα στο 2012 τα πρώτα γεωτρύπανα για έρευνες εξόρυξης


Σε μερικές εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης), ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στη διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο).
Αναφορικά με το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επισήμανε ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο, μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις, μειώνουν κατά πολύ τον χρόνο έκδοσης περιβαλλοντικών αδειών, μειώνουν τον αριθμό των αδειών που απαιτούνται, με αποτέλεσμα να διευκολύνονται οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας και ταυτόχρονα να προστατεύεται ουσιαστικά το περιβάλλον.
Για να έχουμε μια αίσθηση της διαφοράς, όπως τόνισε, τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε διπλασιάσει τον αριθμό έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν επενδύσεις, τουριστικές, εμπορικές, βιομηχανικές, που φέρνουν θέσεις εργασίας.
Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές "δοσοληψίες", ο υπουργός ανέφερε ότι "όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά".
"Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά", υπογράμμισε.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...