Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Charlie Sheen και οι δύο γυναίκες του


Μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι









Ο Charlie Sheen έκανε πραγματικότητα το όνειρο πολλών ανδρών (όταν δε συνυπολογίζουν τη μουρμούρα, γιατί διαφορετικά στο όνειρο θα συμπεριλαμβάνονταν μόνο δύο άτομα και όχι τρία!).

Μένει μαζί με την πορνοσταρ Bree Olson - Rachel Oberlin- και την πρώην νταντά Natalie Kenly στην πολυτελή έπαυλή του στο Λος Άντζελες.

Ο Charlie αποκαλεί αυτό που ζει ως «ιστορία πολυγαμίας» ενώ οι δύο σύντροφοί του μιλώντας στη New York Post αποκάλυψαν ότι κάνουν ό,τι τους ζητήσει ο Charlie. «Αυτή είναι η ζωή που ήθελα πάντα να έχω και είμαι κατενθουσιασμένη» είπε η Olson.

«Αν ο Charlie θελήσει να βγει από τη φωλιά μας για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες, είναι ελεύθερος να το κάνει. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό» συμπλήρωσε.







Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Αδειάζουν οι σχολικές αίθουσες… λόγω γρίπης

    Αδειάζουν οι σχολικές αίθουσες… λόγω γρίπης


    Αναμένεται να αυξηθεί το όριο των δικαιολογημένων απουσιών

    Το υπουργείο Παιδείας μελετά την έκδοση εγκυκλίου για την αύξηση του ορίου των δικαιολογημένων απουσιών των μαθητών, καθώς οι σχολικές αίθουσες «αδειάζουν» λόγω… γρίπης και αναπνευστικών λοιμώξεων.

    Γονείς και μαθητές αναμένουν τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα πρέπει να βρει τρόπο ώστε να είναι βέβαιον πως οι απουσίες των μαθητών έγιναν γιατί πράγματι ασθένησαν ή ασθενούν και τα δικαιολογητικά που ενδεχομένως προσκομίζουν οι μαθητές, σε καμία περίπτωση δε θα είναι πλασματικά.
    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Τους κλείδωσαν στο νεκροθάλαμο!

    Τους κλείδωσαν στο νεκροθάλαμο!


    Λαχτάρησε ιδιοκτήτης γραφείου τελετών

    Σε μία απίστευτη πράξη προέβη μία ιατροδικαστής στη Λαμία, όταν κλείδωσε μέσα στο νεκροθάλαμο τον ιδιοκτήτη ενός γραφείου τελετών και έναν υπάλληλο, οι οποίοι κατέφθασαν στο νοσοκομείο της πόλης για να παραλάβουν ένα νεκρό.

    Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, πάρκαραν το επαγγελματικό τους αυτοκίνητο στο χώρο του νεκροτομείου προκειμένου να πάρουν το νεκρό. Όμως αυτό εξόργισε την ιατροδικαστή, η οποία φώναζε έξαλλη ότι της κόβουν τη θέα του γραφείου της.

    Στη συνέχεια, έδωσε εντολή να τους κλειδώσουν εντός του νεκροθαλάμου όπως και έγινε, παρεμπόδισε την παραλαβή του νεκρού, ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία ήρθε και τους συνέλαβε, οδηγώντας τους στο Α.Τ Λαμίας.

    Πηγή: lamiareport.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Ήρωες για την κοινωνία οι δύο νέοι αστυνομικοί - Απομάκρυνε από τις κηδείες τους κάθετι που θα μπορούσε να αμαυρώσει τη μνήμη τ



    Μέγεθος κειμένου

















































    - Χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί αποδοκίμασαν τους υψηλόβαθμους στο Περιστέρι
    - Οι συγγενείς έδιωξαν τον Κ. Μητσοτάκη μέσα από την εκκλησία και απομάκρυναν κι άλλους πολιτικούς
    - Χιλιάδες κόσμου σε Περιστέρι και Τρίκαλα - Λαϊκό προσκήνυμα στον τόπο της τραγωδίας
    - Σε ποιό σημείο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αδίστακτων κακοποιών





















    Με δύο συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με τις λέξεις "Μας εγκαταλείψατε" οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίας αλλά και συνάδελφοί τους αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους δύο αδικοχαμένους συναδέλφους τους, στους οποίους κάποιοι αδίστακτοι έκοψαν τόσο γρήγορα το νήμα της ζωής τους.



    Για πρώτη φορά οι αστυνομικοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήρθαν τόσο κοντά με απλούς πολίτες που έσπευσαν στο πλευρό τους σε αυτή την σιωπηρή διαμαρτυρία και αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι η ομάδα Δίας για τον απλό πολίτη ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας κοντά στους οποίους οι πολίτες για πρώτη φορά είχαν αρχίσει να νιώθουν περισσότερο ασφαλείας.

    Η δολοφονία αυτών των δύο νεαρών παιδιών της Ομάδας Δίας συγκλόνισε το πανελλήνιο με χιλιάδες κόσμου καθημερινά να αφήνει ένα λουλούδι στον τόπο της τραγωδίας, γεγονός που δείχνει ότι η ομάδα αυτή είναι ότι πιο αξιόλογο έχει να επιδείξει η Ελληνική Αστυνομία και ουδέποτε ο κόσμος τους αντιμετώπισε, όπως κάποιοι θά έλεγαν ως "μπάτσους", αλλά αντίθετα. Όλοι τους αντιμετώπιζαν ως τους δικούς τους ανθρώπους που βρίσκονταν πάντα κοντά τους να τους προστατεύουν από τους κακοποιούς.

    Αυτό φάνηκε περίτρανα από τις κηδείες των δύο νεαρών αστυνομικών. Ο κόσμος, η οικογένεια, οι συγγενείς τους έχουν τοποθετήσει τόσο υψηλά που δεν θέλησαν κανέναν να παραβρεθεί στις κηδείες τους είτε από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας είτε απο πολιτικούς.

    Πέρα όμως από τον πόνο, υπήρξαν και αποδοκιμασίες από συγγενείς και φίλους κατά των πολιτικών που έφθασαν στην κηδεία, καθώς η οικογένεια είχε ζητήσει να μην παρεβρεθεί ουδείς πολιτικός και εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

    Μάλιστα, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφθασε στο νεκροταφείο και πριν καν πλησιάσει την οικογένεια, απωθήθηκε από φίλους και συγγενείς, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που τον αποδοκίμασαν. Παρόμοια συμπεριφορά είχαν και οι δύο πολιτικοί του ΛΑΟΣ, κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης, στους οποίους δεν επετράπη να πλησιάσουν και παρακολούθησαν την τελετή από ένα μακρινό σημείο έξω από το νεκροταφείο.

    Αυτό που άκουγε κανείς στις δυο κηδείες των νεαρών αστυνομικών που έπεσαν νεκροί από πυρά αδίστακτων κακοποιών ήταν ένας βουβός πόνος και οργή για όλα όσα οδήγησαν στον χαμό των δυο μελών της ομάδας ΔΙΑΣ.

    Στα Τρίκαλα, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, άνθρωποι που ούτε καν γνώριζαν τον 23χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη.

    Στο Περιστέρι ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που είχε πλημμυρίσει τους δρόμους γύρω από το νεκροταφείο. Ιδιαίτερα αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι συνάδελφοι του 22χρονου αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη. Μάλιστα, η οργή ήταν τόσο μεγάλη που πολλοί από τους χαμηλόβαθμους αξιωματικούς αποδοκίμασαν έντονα τους υψηλόβαθμους. 'Ηταν τόσο μεγάλη η συναισθηματική φόρτιση που ακόμα και όταν κάποιοι από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς κοίταξαν με έντονο ύφος τους υφιστάμενούς τους η απάντηση που πήραν ήταν ο αριθμός μητρώου τους.

    Ποιοί ήταν οι δυο αστυνομικοί


    Ο Γιώργος Σκυλογιάννης γεννήθηκε στο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Ηταν το μεγαλύτερο από τα πέντε παιδιά του Χρήστου Σκυλογιάννη, υπαλλήλου καθαριότητας στον πρώην δήμο Φαλώριας, νυν δήμο Τρικκαίων. Η μητέρα του Λεμονιά μπήκε πριν από μερικούς μήνες με 8μηνη σύμβαση επίσης στον τομέα καθαριότητας του δήμου Τρικκαίων και τον Μάιο θα αποχωρούσε, ενώ από χρόνια η οικογένεια είχε μετακομίσει στα Τρίκαλα.

    Ενα φιλότιμο και ευαίσθητο παιδί που είχε αναλάβει από νωρίς την υποχρέωση να συντηρεί την οικογένειά του ήταν και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης ο οποίος ζούσε στη συνοικία της Κηπούπολης στο Περιστέρι.
    Ο πρόωρος θάνατος του πατέρα του, πριν από μερικά χρόνια, τον υποχρέωσε να αναζητήσει δουλειά αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο για να βοηθήσει τη μητέρα και τις δύο μικρότερες αδελφές του. Ο Γιάννης δεν εργάστηκε, ωστόσο, στην επιχείρηση ξυλείας που διατηρούσαν ο πατέρας και ο θείος του στο Περιστέρι, αλλά επέλεξε να μπει στην αστυνομία.

    Πηγή newsit.gr

    \
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Απειλούνται με εξαφάνιση τρία στα τέσσερα είδη στη Γη

    Απειλούνται με εξαφάνιση τρία στα τέσσερα είδη στη Γη


    Ο πλανήτης στα πρόθυρα της 6ης μαζικής εξαφάνισης

    Συναγερμό σημαίνουν οι επιστήμονες εκτιμώντας πως η Γη βρίσκεται στα πρόθυρα- αν όχι στο μέσο- της έκτης μαζικής εξαφάνισης ειδών στην ιστορία της, ανάλογης με αυτή που έβαλε οριστικά στο παρελθόν τους δεινοσαύρους!

    Νέα επιστημονική μελέτη υπολογίζει ότι τα τρία τέταρτα των σημερινών ζώντων οργανισμών μπορεί να έχουν εξαφανιστεί μέσα στα επόμενα 300 χρόνια και σε κάθε περίπτωση μέσα στους επόμενους 22 αιώνες - αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν μαζικά τις συνήθειές τους.

    Σύμφωνα με τη δαρβινική θεωρία της φυσικής επιλογής και της εξέλιξης, είναι αναμενόμενο ότι τα είδη θα εμφανίζονται και θα εξαφανίζονται στο πέρασμα του χρόνου. Όμως όταν τα τρία τέταρτα των συνολικών ειδών εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα (όπως συνέβη πέντε φορές μέχρι σήμερα), τότε αυτό συνιστά μαζική εξαφάνιση και σε αυτήν ακριβώς την πορεία φαίνεται να βρίσκεται ήδη ξανά ο πλανήτης μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

    Η Γη έχει ήδη γνωρίσει πέντε τέτοιες μαζικές εξαφανίσεις κατά τα τελευταία 540 εκατ. χρόνια (από τότε που υπάρχουν πολύπλοκοι οργανισμοί), με πιο γνωστή αυτή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους περίπου πριν από 65 εκατ. χρόνια, έπειτα από την πρόσκρουση αστεροειδούς στον πλανήτη μας. Η νέα εξελισσόμενη έκτη μαζική εξαφάνιση δεν έχει φυσικά αίτια, αλλά οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις συνέπειες τους, όπως την κλιματική αλλαγή, λένε οι ερευνητές. 

    Οι Αμερικανοί επιστήμονες, μελετώντας τα υπάρχοντα απολιθώματα ζώων, υπολόγισαν ότι ο ρυθμός με τον οποίο πέθαιναν τα θηλαστικά κατά τα τελευταία 65 εκατ. χρόνια, είναι μικρότερος από δύο είδη ανά ένα εκατομμύριο χρόνια. Όμως κατά τα τελευταία 500 χρόνια, το λιγότερο 80 από τα αρχικά περίπου 5.570 είδη θηλαστικών έχουν εξαφανιστεί, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις των βιολόγων, ένας ρυθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που καταγράφηκε στις προηγούμενες μαζικές εξαφανίσεις. Για αυτό το λόγο, οι ερευνητές εκτιμούν ότι ήδη ξεκίνησε μια νέα μαζική καταστροφή των ειδών που μπορεί να διαρκέσει πολλές χιλιάδες χρόνια.

    Αν όλα τα θηλαστικά που σήμερα θεωρούνται ότι απειλούνται με εξαφάνιση, όντως εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 100 χρόνια, τότε σε περίπου 300 χρόνια από τώρα, το 75% όλων θηλαστικών δεν θα υπάρχει πια. «Κοιτάξτε έξω από το παράθυρό σας και φανταστείτε αν θα θέλατε να ζείτε σε έναν κόσμο, όπου τα τρία τέταρτα των ζωντανών οργανισμών δεν θα υπήρχαν πια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας.

    Οι ερευνητές επέκτειναν πέρα από τα θηλαστικά τις εκτιμήσεις τους και υπολόγισαν ότι από τα αμφίβια ως τα πουλιά, τα ερπετά, τα φυτά και τις άλλες μορφές ζωής, περίπου το 1% έως 2% του συνόλου των ειδών έχει ήδη εξαφανιστεί και το 20% έως 50% απειλείται.

    Πάντως, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι συγκρίσεις με το παρελθόν δεν είναι καθόλου εύκολες, καθώς το αρχείο των απολιθωμάτων έχει πολλά κενά, καθιστώντας αδύνατη την καταγραφή κάθε είδους που εξελίχτηκε στη Γη και κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. Τα «χαμένα» αυτά είδη, σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις, μπορεί να αποτελούν ακόμα και το 99% όλων των ειδών που κάποτε υπήρξαν.

    Επιπλέον, η χρονολόγηση των απολιθωμάτων δεν είναι πάντα εύκολη, με συνέπεια, όταν ανακαλύπτεται μια προηγούμενη μαζική καταστροφή, να μην είναι εύκολο να προσδιοριστεί αν αυτή κράτησε ένα «σαββατοκύριακο», μια δεκαετία ή 10.000 χρόνια. Η έρευνα εστιάστηκε στα θηλαστικά, ακριβώς επειδή σε αυτά το αρχείο των απολιθωμάτων είναι πιο πλήρες και πιο ακριβές.
    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

    Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.


    Αποδοκιμάστηκε στην κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρου

    Την παραίτησή του υπέβαλε το απόγευμα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας, λίγο μετά την κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού, Γιάννη Ευαγγελινέλη, στο νεκροταφείο του Περιστερίου.

    Η παραίτηση του υπαρχηγού δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό, παρά το γεγονός ότι ο αντιστράτηγος προέβαλε λόγους ευθιξίας για τον θάνατο των δύο αστυνομικών και συμπαράστασης στις οικογένειές τους.

    Στην κηδεία του 23χρονου ειδικού φρουρού το κλίμα ήταν εκρηκτικό από οργή και οδύνη και μάλιστα, κατώτεροι αστυνομικοί και πολίτες αποδοκίμασαν έντονα τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς, καθώς και παριστάμενους πολιτικούς. 

    Στο κοιμητήριο συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που συνόδευσε στην τελευταία του κατοικία το νεαρό ειδικό φρουρό, ενώ πολίτες στράφηκαν ιδιαίτερα εναντίον του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., που εκπροσωπούσε την ηγεσία, και του διοικητή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., κατηγορώντας τους για τις ελλείψεις, που θέτουν σε κίνδυνο της ασφάλεια των αστυνομικών, που υπηρετούν σ΄αυτήν.

    Την ίδια αντίδραση είχαν οι παριστάμενοι στην κηδεία και απέναντι στους πολιτικούς, τους οποίους απώθησαν για να μη μπουν στο νεκροταφείο.
    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    «Ναι» από Καντάφι στην πρόταση Τσάβες για τη Λιβύη

    «Ναι» από Καντάφι στην πρόταση Τσάβες για τη Λιβύη


    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera

    Αποδέχεται, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera , ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ ΚΑτνάφι την πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες για την ειρήνευση στη χώρα και τον τερματισμό της κρίσης.

    Ο Τσάβες μίλησε τηλεφωνικά με τον Καντάφι και σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο δεν ήταν γνωστό πώς αντέδρασε ο Λίβυος ηγέτης στην πρότασή του. Σύμφωνα ωστόσο με το Al Jazeera, ο Καντάφι αποδέχτηκε το σχέδιο που προβλέπει επιτροπή από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή να διαμεσολαβήσει μεταξύ του ιδίου και των εξεγερμένων. 

    Με το σχέδιο αυτό φέρεται να συμφωνεί και ο γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, και πάλι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. 
    Την ίδια στιγμή , Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο-Οκάμπο ανακοίνωσε  ότι αρχίζει έρευνα σε βάρος του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, των γιων του και πολλών υψηλόβαθμων Λίβυων αξιωματούχων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη.
    Έρευνα για τον Καντάφι στη Χάγη

    «Επιθυμούμε να σας ανακοινώσουμε πως στις 3 Μαρτίου 2011 το γραφείο του εισαγγελέα αποφάσισε να αρχίσει έρευνα για εγκλήματα που φέρεται ότι διαπράχθηκαν κατά της ανθρωπότητας από τις 15 Φεβρουαρίου στη Λιβύη», δήλωσε ο Μορένο-Οκάμπο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Χάγη.

    «Εντοπίσαμε ορισμένα άτομα που έχουν ντε φάκτο εξουσία», ανακοίνωσε ο Μορένο-Οκάμπο και ανέφερε «τον Καντάφι και το στενό κύκλο του, περιλαμβανομένων των γιών του».

    Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε επίσης «στον υπουργό Εξωτερικών, τον επικεφαλής της ασφάλειας του καθεστώτος και των στρατιωτικών πληροφοριών, τον επικεφαλής του προσωπικού ασφαλείας του κ. Καντάφι και τον επικεφαλής του οργανισμού της εσωτερικής ασφάλειας», χωρίς να τους κατονομάσει.

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε ζητήσει με απόφασή του το Σάββατο να επιληφθεί της κατάστασης στη Λιβύη ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, εκτιμώντας ότι «οι συστηματικές επιθέσεις» εναντίον του άμαχου πληθυσμού αυτής της χώρας «μπορεί να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

    Σύμφωνα με το λιβυκό Σύνδεσμο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η καταστολή είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 6.000 ανθρώπων, από τους οποίους 3.000 σκοτώθηκαν στην Τρίπολη και 2.000 στη Βεγγάζη.



    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή

    Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για ανθρωπιστική καταστροφή


    Οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη ανέρχονται σε 180.000

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανακοίνωσε σήμερα ότι οι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη είναι τουλάχιστον 180.000. Για το λόγο αυτό κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει επειγόντως στο μαζικό επαναπατρισμό των δεκάδων χιλιάδων ξένων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα με την Τυνησία.

    Οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες από την Αίγυπτο και την Τυνησία αλλά υπάρχουν και πολλοί εργάτες άλλων εθνικοτήτων.

    Η Ύπατη Αρμοστεία έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο «τεράστιας ανθρωπιστικής καταστροφής» αν δε ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα σύνορα της Τυνησίας. Η εκπρόσωπός της Μελίσα Φλέμινγκ τόνισε ότι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τη χώρα φοβούνται και ανησυχούν για το μέλλον.

    Παράλληλα η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι προβλέπει να διπλασιαστούν οι χώροι υποδοχής προσφύγων στον καταυλισμό στην Τυνησία στα σύνορα με τη Λιβύη.

    Περίπου 8.000 με 10.000 άνθρωποι από το Μπανγκλαντές πέρασαν τα σύνορα της Τυνησίας χθες, είπε ο εκπρόσωπος 'Αντριαν 'Εντουαρντς.

    «Προσπαθούμε να αυξήσουμε τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να υποδεχθεί ο καταυλισμός που έχουμε εγκαταστήσει στην Τυνησία. Σε αυτόν σήμερα μπορούμε να υποδεχθούμε 10.000, το επόμενο στάδιο θα είναι 20.000», πρόσθεσε.

    Μόλις οι άνθρωποι αυτοί διασχίσουν τα σύνορα, πρέπει να βρουν ένα μέσο μεταφοράς για να φθάσουν στη χώρα τους. «Ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δεχόμαστε σε ευνοϊκές συνθήκες όσους φθάνουν. Είμαστε σε μια κατάσταση κρίσης. Η αποσυμφόρηση των συνόρων είναι προτεραιότητα», επανέλαβε.

    Η πρέσβειρα καλής θέλησης Αντζελίνα Τζολί έχει απευθύνει έκκληση για την προστασία των αμάχων. «Είναι καθοριστικής σημασίας όλες οι πλευρές να σεβαστούν το θεμελιώδες δικαίωμα των ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο και φεύγουν για την ασφάλειά τους, είτε είναι άμαχοι που εγκλωβίστηκαν στη σύγκρουση στη χώρα τους είτε είναι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που εγκλωβίστηκαν σε νέες συγκρούσεις», δήλωσε η Τζολί.

    Από την πλευρά του ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΟΙΜ) ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τη μεταφορά 1.700 ανθρώπων από την Τυνησία στην Αίγυπτο.

    Τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι έχουν φθάσει στο συνοριακό σταθμό Ρας Τζεντίρ από τις 20 Φεβρουαρίου, μεταξύ τους 31.000 Αιγύπτιοι, ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του αρχηγείου των τυνήσιων πυροσβεστών στο σημείο αυτό ενώ τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι περιμένουν στη λιβυκή πλευρά των συνόρων.
    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    «Πληρώνουμε με το μισθό μας τον εξοπλισμό μας»

    «Πληρώνουμε με το μισθό μας τον εξοπλισμό μας»

    Πόσο κοστίζουν τα αλεξίσφαιρα, όπλα και κράνη που αγοράζουν οι αστυνομικοί

    «Αγοράζουμε αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Θέλετε να μάθετε πόσο μας κοστίζει να τα αγοράσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας; Περίπου 3.000 ευρώ αφού κάποια προϊόντα χρειάζονται αντικατάσταση μετά από κάποιο διάστημα» λένε στο newsbeast.gr αστυνομικοί. 

    «Και δεν είναι ότι η Υπηρεσία δεν μας παρέχει τον εξοπλισμό, μας τα δίνουν. Κανείς δεν είπε ότι δεν μας τα δίνουν. Το θέμα είναι όμως, τι μας δίνουν», ξεκαθαρίζουν. 

    Μία έρευνα αγοράς στα μαγαζιά από τα οποία οι ένστολοι αγοράζουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να νιώθουν ασφαλείς καταδεικνύει το κόστος που επισημαίνουν. Για παράδειγμα, για την αγορά ενός καλού αλεξίσφαιρου γιλέκου, το κόστος κυμαίνεται από 500 – 700 ευρώ. «Το θέμα είναι να ξέρουμε ότι θα γυρίσουμε σπίτι μας ασφαλείς. Δεν θα έχουμε πάθει τίποτα και δεν θα κινδυνεύουμε». 



    Οι αστυνομικοί, συνήθως, όπως αναφέρουν κάποιοι από αυτούς, προμηθεύονται τα αλεξίσφαιρα με ομαδικές παραγγελίες. Αυτό συμβαίνει κυρίως, όπως λένε, για να γλιτώσουν κάποια χρήματα. «Ένα αλεξίσφαιρο με τιμή (φυσικά με έκπτωση) στοιχίζει περίπου 650 ευρώ. Σε προστατεύει από όλα εκτός από το Καλάσνικοφ», λένε. 

    Και τονίζουν: «τα αλεξίσφαιρα που προσφέρει σε πολλές περιπτώσεις η Υπηρεσία είναι πολύ βαριά. Δεν είναι αδιάβροχα με αποτέλεσμα μετά από κάποιες χρήσεις και αφού φυσικά βρέχει να είναι άχρηστα και δεν συντηρούνται καλά». Πάντως ξεκαθαρίζουν ότι σε κάποιες Υπηρεσίες τα αλεξίσφαιρα που δίνονται στους συναδέλφους τους έχουν αντικατασταθεί αλλά οι αστυνομικοί με δική τους απόφαση πηγαίνουν και αγοράζουν άλλα. «Για την ασφάλειά μας τα κάνουμε όλα» σημειώνουν.



    Εκτός όμως από τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι αστυνομικοί με δική τους πρωτοβουλία πάλι, αγοράζουν και πιστόλια. Το φθηνότερο, όπως αναφέρουν, στοιχίζει το λιγότερο 500 ευρώ και η τιμή του ανεβαίνει κατά πολύ ανάλογα με την ποιότητα του όπλου. «Δεν είναι δυνατόν να είσαι αριστερόχειρας και να σου λένε ότι δεν έχουν όπλο να σου δώσουν. Το αποτέλεσμα είναι να πρέπει να αγοράσεις όπλο με δικά σου χρήματα για να κάνεις την Υπηρεσία σου». 



    Οι αστυνομικοί πάντως στην πλειοψηφία τους αναγκάζονται να αγοράζουν και στολές. «Στην Υπηρεσία μας δίνουν δύο στολές για να κάνουμε τη δουλειά μας. Αλλά το θέμα είναι ότι στους περισσότερους συναδέλφους, οι στολές δεν έχουν καλή εφαρμογή. Είναι μεγάλες, πέφτουν κ.ά. Γι’ αυτό παίρνουμε από το μισθό μας στολές που η τιμή μίας τουλάχιστον ξεκινά από 40 ευρώ. Και καταλαβαίνετε ότι δεν αγοράζουμε μόνο μία, αλλά πολύ περισσότερες για να έχουμε να αλλάζουμε κάθε μέρα», λένε χαρακτηριστικά. 

    Και εκτός από τις στολές, στην πλειοψηφία τους οι ένστολοι αγοράζουν με το μισθό τους τις αρβύλες που χρησιμοποιούν. Γιατί πολύ απλά, σύμφωνα πάντα με εκείνους, οι αρβύλες που τους δίνονται από την Υπηρεσία είναι πολύ σκληρές με αποτέλεσμα να τους δημιουργούν τραυματισμούς στα πόδια. «Η τιμή για ένα καλό ζευγάρι αρβύλες αρχίζει από τα 60 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 200 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα», επισημαίνουν οι αστυνομικοί. 



    Εκτός όμως από όλα αυτά, οι ένστολοι αγοράζουν χειροπέδες με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 15 με 20 ευρώ. Αγοράζουν γάντια για τις μηχανές τους με την τιμή τους να είναι στα περίπου 30 ευρώ και επιγονατίδες με την τιμή τους να είναι κι αυτή στα 30 ευρώ. Αγοράζουν όμως και προστατευτικά κράνη τύπου full-face με την τιμή τους να ξεκινά από τα 150 ευρώ και να φτάνει τα 200 με 220 ευρώ, ανάλογα το μαγαζί και την ποιότητα του κράνους που θα επιλέξουν. 

    Και φυσικά, όπως λένε οι αστυνομικοί, ο εξοπλισμός που αγοράζουν με δικά τους χρήματα, αφού αυτά που τους διαθέτει η Υπηρεσία δεν τους εξυπηρετούν, χρειάζεται και αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Και γι’ αυτό διαμαρτύρονται έντονα μετά το μακελειό που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία δύο νεαρών αστυνομικών στου Ρέντη. 



    Πηγή newsbeast.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Ξέχασε τη σύζυγο στο... καπό!




    Αν φανταστεί κάνεις την εικόνα, μοιάζει λίγο με σκηνή ταινίας: ένα αυτοκίνητο να τρέχει με 160 χλμ την ώρα και μια γυναίκα να βρίσκεται στο καπό, προσπαθώντας να σωθεί. Μόνο που είναι πέρα για πέρα πραγματικότητα! 













    Ένας άνδρας ο οποίος είχε κάνει χρήση μεθαμφεταμίνης, οδήγησε για περισσότερα από 40 μίλια το μίνι φορτηγάκι του, έχοντας πάνω στο καπό του αυτοκινήτου... τη σύζυγό του.

    Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η γυναίκα ανέβηκε πάνω στο καπό έξω από το σπίτι του ζευγαριού στην Μαντέκα της Καλιφόρνιας σε μία προσπάθεια να αποτρέψει το σύζυγό της από το να φύγει, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης, Ρεξ Όσμπορν.

    Όμως αντί να σταματήσει, ο 36χρονος Κρίστοφερ Κάρολ ανέπτυξε ταχύτητα με τη σύζυγό του πάνω στο καπό.

    Τα στοιχεία της συζύγου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία επειδή είναι θύμα οικογενειακής βίας, αλλά ο Όσμπορν είπε ότι η γυναίκα είναι περίπου 30 ετών και μητέρα.

    Στην πόλη Πλίζαντον, η γυναίκα κατέβηκε από το καπό όταν ο Κάρολ έκοψε ταχύτητα, είπε η αστυνομία προσθέτοντας ότι ο σύζυγος συνελήφθη και εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οικογενειακή βία.



    Πηγή newsit.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Στις 26 Μαρτίου η Ελλάδα σβήνει τα φώτα




     «Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ξεπερνάμε τη μία ώρα! Ξεπερνάμε τον ίδιο μας τον εαυτό!»









    Με το μήνυμα αυτό το WWF Ελλάς καλεί τους συμμετέχοντες, μέσα από την ιστοσελίδα wwf.gr/earthhour, να δεσμευτούν για μία δράση εξοικονόμησης ενέργειας που θα ακολουθήσουν πιστά μετά την Ώρα της Γης, και να διαδώσουν τις ιδέες τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες τους.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην Ώρα της Γης και θα σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, πρωταγωνιστώντας εκ νέου στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

    Τον εαυτό τους όμως καλούνται να ξεπεράσουν και οι φορείς, η τοπική αυτοδιοίκηση και ο επιχειρηματικός κόσμος. Σε αυτούς έγκειται να διαλέξουν τη δική τους δέσμευση και να ακολουθήσουν έναν πιο πράσινο δρόμο.

    Πέραν αυτού όμως, μέσα από το wwf.gr/earthhour, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και τη «δική» τους Ώρα της Γης: μια υποσελίδα με τη δική τους σφραγίδα, μέσα από την οποία θα συγκεντρώνουν συμμετοχές και θα στέλνουν το μήνυμά τους για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν ζωντανό πλανήτη».

    Πηγή newsit.gr
    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Η Fitch απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα

    Η Fitch απειλεί με νέα υποβάθμιση την Ελλάδα

    Νέες απειλές για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, οι αναλυτές του οποίου προειδοποιούν για νέες προς τα κάτω αναθεωρήσεις της βαθμολογίας της χώρας, σε περίπτωση που το δημόσιο δεν καταφέρει να βγει στις αγορές.

    Συγκεκριμένα, οικονομολόγοι του οίκου τονίζουν ότι το 2011 θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ελλάδα, καθώς αν έως και το τέλος του έτους δε διαφανεί μία προοπτική για επιστροφή στις αγορές κεφαλαίου, θα υπάρξει νέα υποβάθμιση.

    Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, θεωρείται απαραίτητη μία ξεκάθαρη και έγκαιρη στήριξη από τους επίσημους πιστωτές του δημοσίου.

    Ο κ. David Riley, επικεφαλής του τμήματος Global Sovereign Ratings της Fitch σημειώνει ότι η φετινή χρονιά θα είναι καθοριστική και για το σύνολο της ευρωζώνης.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι στόχοι των αρχών και οι προσδοκίες της αγοράς δεν επιτευχθούν, θα υπάρξει διεύρυνση και εντατικοποίηση των μέτρων για τη δημοσιονομική εξυγίανση των περιφερειακών χωρών – μελών της ευρωζώνης.

    «Ο συνδυασμός μιας ενισχυμένης ανταπόκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δημοσιονομικής λιτότητας και δομικών μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο, καθώς και σταδιακά μιας πιο ευρείας και ασφαλής οικονομικής ανάκαμψης, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του τέλους στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη», υπογράμμισε ο κ. Riley.

    Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι εάν μία ή περισσότερες από τις προσδοκίες αυτές δεν υλοποιηθούν, τότε η κρίση μπορεί να διευρυνθεί και να εντατικοποιηθεί.

    Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ


    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »

    Ξεσηκωμός στο Facebook για τους αδικοχαμένους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ

    Ξεσηκωμός στο Facebook για τους αδικοχαμένους άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ



    Διαβάστε τα μηνύματα φίλων, συναδέλφων αλλά και «αντιπάλων»

    Αυτή η χώρα σκοτώνει τα παιδιά της! Δύο παιδιά 23 χρονών σκοτωθήκανε! Μπορούσε να ήταν ο γιος σας, ο σύντροφός σας, οι φίλοι σας, ο συνάδελφός σας. Καλό παράδεισο, παιδιά…

    Ξεχειλίζει η οργή (και) στο Facebook για τους δύο νεαρούς αστυνομικούς που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από αδίστακτους κακοποιούς, στην περιοχή του Ρέντη.

    Συνάδελφοι, γνωστοί, αλλά και εκατοντάδες άγνωστοι δηλώνουν τη λύπη τους (και την οργή τους) στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τον άδικο χαμό των δύο αστυνομικών. Τον 22χρονο Γιώργο Σκυλογιάννη και τον 23χρονο φίλο του, Γιάννη Ευαγγελινέλη.

    Εκατοντάδες μέλη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, εκφράζουν την οργή τους για το μακελειό, τη συμπαράστασή τους στις μανάδες των παιδιών.



    Συνάδελφοι των θυμάτων ξεσπούν. Καταγγέλλουν. Θυμώνουν… «Κανείς δεν ενδιαφέρεται! Κανένας! Δεν μας υπολογίζουν καν, μας θεωρούν αναλώσιμους και μη αναντικατάστατους. Βγαίνουν έξω και γαζώνουν με τα πιο δυνατά πολεμικά όπλα που υπάρχουν. Και εμείς βρισκόμαστε σε αυτή τη μάχη εκτεθειμένοι. Ποιος θα τον κλάψει; Ποιος θα νοιαστεί;», αναφέρει ένα από εκατοντάδες σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο group «Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.».

    Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί από τους φίλους των δύο αστυνομικών έχουν αντικαταστήσει τη φωτογραφία τους στο Facebook με μία μαύρη κορδέλα και το μήνυμα «Αντίο, Γιώργο», «Αντίο, Γιάννη».



    Μια πένθιμη μαύρη κορδέλα «σκεπάζει» και το έμβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας στο group της στο Facebook. Τα μηνύματα είναι αναρίθμητα: «Οι λέξεις μού έχουν τελειώσει. Κλάμα, λύπη, οργή και θυμός γίνονται ένα αυτές τις ώρες. Και ο δεύτερος συνάδελφός μας είναι νεκρός. Δεν υπάρχουν λόγια. Τίποτα. Καλή σας νύχτα… Θοδωρής. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.». «Καλό ταξίδι, Γιάννη. Καλό ταξίδι, Γιώργο».

    Κάποιοι καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 22.00 στο Σύνταγμα. Κάποιοι άλλοι, που σε διαδηλώσεις ήταν απέναντι από τους αστυνομικούς, γράφουν: «Όσο και αντίθεση να έχουμε μαζί σας, ειδικά στις2 διαδηλώσεις, είναι άδικο νέοι άνθρωποι να φεύγουν με αυτόν τον τρόπο. Η λύπη μου είναι δεδομένη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα τους. Μα και για κάθε δικό σας που φεύγει άδικα πονάω. Καλό κουράγιο παιδιά».
    •  (0)

    Πηγή Newsbeast.gr

    Read more » Διαβάστε περισσότερα...
    Read more »
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...