Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Απαγορεύεται να αρρωστήσετε με τη νέα χρονιά!

Ποδαρικό με λουκέτα όχι μόνο στα φαρμακεία αλλά και στα ιδιωτικά ιατρεία θα κάνει το 2012. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, προκήρυξαν τετραήμερη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου.

«Για τον ιατρικό κόσμο αποτελεί κόκκινη γραμμή, ο αποκλεισμός της δυνατότητας συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας από τους μη συμβεβλημένους γιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.», αναφέρει ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, καθώς οι γιατροί αντιδρούν
«στην επιχειρούμενη πρόχειρη και επικίνδυνη εφαρμογή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ» και ζητούν αναστολή της λειτουργίας του για ένα τουλάχιστον τετράμηνο μέχρι να καθοριστούν οι κανόνες λειτουργίας του.

Οι γιατροί απαιτούν επίσης, «την άμεση εξόφληση των οφειλών του Ο.Π.Α.Δ, ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, στους συμβεβλημένους με το ταμείο γιατρούς που εκκρεμούν εδώ και δύο χρόνια, για τις οποίες ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ετοιμάζει μηνυτήριες αναφορές και αγωγές».

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου καθώς και την αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν «κλαδική Συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική καθώς και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρεται ότι: «Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων, δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων, ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο, συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον οι φαρμακοποιοί “τιμωρούνται” με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματα τους».

Τέλος οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι σε νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και θα ληφθούν νέες αποφάσεις.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ότι "είναι άλλο πράγμα οι κοινωνικές συγκρούσεις και άλλο οι υποδαυλιζόμενες" διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν εννοεί τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά.




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κοίτασμα - θησαυρός στην Κύπρο


Σε περισσότερα από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η αξία του κοιτάσματος φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12 στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πραξούλα Αντωνιάδου, ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ καλής ποιότητας φυσικό αέριο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σχεδόν καθαρό μεθάνιο.
Η ποσότητα του φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, όπως σημείωσε μιλώντας στο ΡΙΚ, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Κύπρου για τα επόμενα 210 χρόνια.
Η κυπριακή κυβέρνηση, σημείωσε, θα προχωρήσει αμέσως στη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής για την ολοκλήρωση της οποίας θα χρειαστούν τρία με τέσσερα χρόνια, ώστε να μπορεί να διοχετευτεί το φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά.
Διευκρίνισε επίσης ότι η υποδομή για την υγροποίηση του φυσικού αερίου θα πάρει περισσότερα χρόνια.
Η υπουργός Εμπορίου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει και πετρέλαιο στην περιοχή, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η συμφωνία με την Νoble αφορούσε μόνο έρευνες για φυσικό αέριο.
Δεν αποκλείεται, προσέθεσε, στις επόμενες συμφωνίες που θα γίνουν για τα άλλα οικόπεδα να περιληφθεί πρόνοια για έρευνες και για πετρέλαιο.
Η υπουργός σημείωσε ότι από τον εντοπισμό φυσικού αερίου η Κύπρος θα έχει άμεσα οφέλη, καθώς, όπως ανέφερε, θα δοθεί η ευκαιρία στους ξένους επενδυτές και τις βιομηχανίες να δραστηριοποιηθούν στο νέο περιβάλλον, που δημιουργείται.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας δήλωσε ότι είναι φυσικό, με τις θετικές ανακοινώσεις που έγιναν χθες, σε συνδυασμό με τις κινήσεις των τελευταίων μηνών, να αναθερμανθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για ενεργειακά, αλλά και άλλα θέματα.
Ανέφερε ακόμη ότι η Κύπρος δικαιούται να ελπίζει σε κάποια ανάκαμψη το 2012. Ωστόσο, τόνισε ότι πρωταρχικής σημασίας είναι η σωστή διαχείριση των θεμάτων, με κυριότερο την υλοποίηση των αποφάσεων, που έχουν ληφθεί για δημοσιονομική πειθαρχία.
"Είναι δικαιολογημένη η ευφορία, αλλά πρέπει προσγειωμένα να συνεχίσουμε το βηματισμό μας επί του εδάφους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

45.000 ευρώ εισιτήριο για κρουαζιέρα στην ρότα του Τιτανικού!




Στις 15 Απριλίου του 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού, του πιο ξακουστού και δραματικού ναυαγίου του κόσμου! 

Αν σας χάριζαν ένα εισιτήριο για μια κρουαζιέρα στην ρότα που ακολούθησε το πλοίο θα πηγαίνατε; Ακόμα και ναι αν πείτε χάσατε! Τα εισιτήρια για 2 κρουαζιέρες έχουν εξαντληθεί και το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που μπορεί να σχεδιάσουν και τρίτη!

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι για τις κρουαζιέρες έγινε και οντισιόν για να συμπληρωθούν οι θέσεις στο κουαρτέτο το οποίο συνέχιζε να παίζει μουσική ακόμα και την ώρα που ο Τιτανικός έγερνε.

Επίσης, επ’ ευκαιρία της επετείου, έχουν προγραμματιστεί μυριάδες εκδηλώσεις μνήμης. Στην ξηρά έχουν ήδη προγραμματιστεί θεματικά δείπνα όπου ακόμα κι οι χαρτοπετσέτες φέρουν τον θυρεό της πλοιοκτήτριας εταιρείας, της White Star Line.

Η Εταιρεία Ιστορίας «Τιτανικού» έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα διοργανώσει δεξίωση στην οποία οι προσκεκλημένοι θα μπορούν να έρθουν ντυμένοι ως επιβάτες, αξιωματικοί, ναυτικοί κ.ο.κ. του φημισμένου πλοίου. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί η ίδια χαρούμενη ατμόσφαιρα όπως στο παρθενικό και ταυτόχρονα τελευταίο ταξίδι του «Τιτανικού».

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η υπέρτατη θυσία: Δεν έκανε χημιοθεραπεία για να γεννήσει υγιές μωρό!




Είναι η ιστορία της Τζένι Λέϊκ η οποία είπε όχι στην χημιοθεραπεία για να γεννηθεί το μωράκι της υγιές και χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκείνη, άφησε την τελευταία της πνοή 12 ημέρες αργότερα...







Η Τζένι Λέϊκ έφυγε ένα μήνα πριν κλείσει τα 18 της χρόνια. Είχε χτυπηθεί από καρκίνο στον εγκέφαλο και την σπονδυλική της στήλη. Λίγο πριν γίνουν οι διαγνώσεις έμαθε ότι είναι έγκυος.

Όταν οι γιατροί της είπαν ότι η χημιοθεραπεία ήταν η μόνη λύση τους ρώτησε για τις παρενέργειες στο μωρό. Και εκείνοι της είπαν ότι θα είναι μεγάλες. Μπορεί και ανεπανόρθωτες.

Δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά. "Μπορεί εγώ να μην τα καταφέρω", είπε στους γονείς της, "αλλά θέλω το μωρό μου να γεννηθεί υγιές."

Προς το τέλος και ενώ η Τζένι έμπαινε στις μέρες της, έγινε η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Στις 09/11 γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

Οι δυνάμεις της πλέον την είχαν εγκαταλείψει. Ξαπλωμένη στο κρεβάτι ζήτησε από τη νοσοκόμα να σκύψει προς το μέρος της. Και της ψιθύρισε στ' αυτί:

"Εγώ το χρέος μου το έκανα. Νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Το παιδί μου θα έχει την καλύτερη τύχη", και ξεψύχησε.

Τώρα ο μικρός Τσάντ - Μαϊκλ μεγαλώνει στην αγκαλιά της γιαγιάς του, της μητέρας της Τζένι, η οποία έφερε 8 παιδιά στον κόσμο και έχασε το μικρότερό της. Κι όμως κάθε φορά που την ρωτούν για την δραματική αυτή ιστορία εκείνη επιμένει να λέει ότι δεν πρόκειται για δραματική ιστορία, αλλά για την υπέρτατη θυσία ενός ανθρώπου για το σπλάχνο του.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το 2012 κάνει ποδαρικό στην πλατεία Κοτζιά

Το 2012 κάνει ποδαρικό στην πλατεία Κοτζιά


Διακόσιοι μουσικοί επί σκηνής σε μια φαντασμαγορική βραδιά

Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί τους Αθηναίους να γιορτάσουν τον ερχομό του νέου χρόνου στην πλατεία Κοτζιά, μέσα σε ένα μουσικό καταιγισμό έκπληξη. 

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων στις 22:45 στην πλατεία Ομονοίας. Με ήχους που αρμόζουν στην περίσταση η συναυλία θα μετατραπεί σε πομπή με την εμφάνιση 6 εντυπωσιακών ξυλοπόδαρων και στις 23:15 όλη η παρέα θα κατηφορίσει παίζοντας προς στην πλατεία Κοτζιά.

Εκεί θα ενώσουν τις μελωδίες τους με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μεικτή Χορωδία, την Big Band και την Ελληνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Διακόσιοι μουσικοί επί σκηνής θα δώσουν φαντασμαγορική ώθηση στη βραδιά.

Η Συμφωνική Ορχήστρα με τα υπόλοιπα μουσικά σύνολα μαζί με τους παρουσιαστές της βραδιάς, Λεωνίδα Αντωνόπουλο  και Λαρίσσα Βέργου θα καλωσορίσουν τους διακεκριμένους ερμηνευτές Δώρο Δημοσθένους, Τζίνα Πούλου και Σταμάτη Μπερρή. 

Ακριβώς στις 23:30 σε ένα γεμάτο λυρισμό πρόγραμμα αλλά και με απρόβλεπτες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών θα υποδεχθούμε τον νέο χρόνο. Λίγο πριν οι δείκτες δείξουν μεσάνυχτα ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα δώσει το σύνθημα για την υποδοχή της αλλαγής του χρόνου και στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος. 

Πηγή newsbeast
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...