Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου εισέπρατταν συντάξεις πεθαμένων


Δυο γυναίκες, υπαλλήλοι της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, φαίνεται να υπεξαίρεσαν ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ταμεία του δημοσίου, δίνοντας εντολή για την καταβολή συντάξεων σε πεθαμένους, ώστε να καρπώνονται οι ίδιες τα χρήματα.
Όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η απάτη είχε ξεκινήσει το 2010 με βασικές «πρωταγωνίστριες» τις δύο γυναίκες υπαλλήλους της υπηρεσίας συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι οποίες εντόπιζαν συνταξιούχους που είχαν φύγει από την ζωή.

Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων φαίνεται ότι πιστώνονταν αναδρομικά από την καταβολή συντάξεων, καθώς και άλλα ποσά, τα οποία στην πραγματικότητα κατέληγαν στους λογαριασμούς των υπαλλήλων.
Μάλιστα, η μία από τις δύο υπαλλήλους, παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί από τα τέλη του 2011, είχε ζητήσει να πηγαίνει αμισθί στο γραφείο για να διεκπεραιώνει υποθέσεις και άλλες εκκρεμότητες. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ελληνική Αστυνομία και την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εθνική Ελλάδας: Πάμε σαν άλλοτε…


Ώρα Euro. Ώρα πρεμιέρας. Ώρα Εθνικής! Η μεγάλη ώρα για την Εθνική ομάδα έφτασε. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Πολωνία και θέλοντας και μη, ξυπνάνε μνήμες Πορτογαλίας όταν και το 2004 είχε νικήσει τους διοργανωτές στο πρώτο ματς του τουρνουά.

Βασικός σκοπός της Εθνικής είναι ένας! Άμυνα! Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει πως το δυνατό σημείο αυτής της ομάδας είναι η αμυντική της γραμμή και η νοοτροπία δεν μπορεί να είναι άλλη από το «να μη φάμε γκολ». Στην επίθεση ταλέντο υπάρχει, σχέδιο όχι αλλά ένα γκολ αυτή η Εθνική μπορεί να πετύχει και να πάρει τη νίκη μαζί με τους πολύτιμους βαθμούς της.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής κρατά κλειστά τα χαρτιά του αλλά μπορούμε να κάνουμε μια ασφαλή πρόβλεψη. Με το αγαπημένο σύστημα 4-3-3, η Εθνική αναμένεται να ξεκινήσει με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο (από δεξιά προς αριστερά) στην άμυνα, τους Μανιάτη, Κατσουράνη και Καραγκούνη στα χαφ και στην επίθεση Νίνη δεξιά, Σαμαρά αριστερά και Γκέκα στην κορυφή.

Αντίπαλος αυτής της Εθνικής, η οικοδέσποινα Πολωνία. Οι Πολωνοί μεγάλη εμπειρία από Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα δεν έχουν αφού μοναδική τους παρουσία ήταν στο πρόσφατο 2008. Καλή ομάδα έχουν αλλά η ιστορία τους στον θεσμό δεν τους επιτρέπει και πολλά όνειρα.

Οι Πολωνοί έκαναν το πρώτο μπαμ στο παγκόσμιο στερέωμα την δεκαετία του ‘70 όταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο, για να έρθει το μεγάλο μπαμ δύο χρόνια αργότερα ξανά στην Γερμανία όταν και η ομάδα με πρωτεργάτη τον μεγάλο Γκρέγκορζ Λάτο τερμάτισαν στην τρίτη θέση. Αντίθετα στο Euro δεν άφησε ποτέ το στίγμα της, αφού αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά-και μάλιστα σαν διοργανώτρια-που συμμετέχει σε τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Προπονητής των «άσπρων αετών» είναι ο Φράντσισεκ Σμούντα ο οποίος ανέλαβε το 2009 με στόχο μία καλή πορεία στην διοργάνωση. Οι οικοδεσπότες Πολωνοί στηρίζουν πολλά στην τριάδα της Ντόρτμουντ (Πίστσεκ-Μπλαζικόφσκι-Λεβαντόφσκι) η οποία ήταν τρομερή την φετινή περίοδο στην Bundesliga. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Σέζνι, τερματοφύλακας της Άρσεναλ. Περκίς, Βασιλέφσκι λογικά θα βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας και στο αριστερό άκρο ο Καμίνσκι. Μουράφσκι και Πολάνσκι θα είναι στα χαφ ενώ μπροστά τους εκτός από τον Μπλαζικόφσκι θα είναι οι Ομπράνιακ και Ρίμπουκ. Φουνταριστός θα είναι ο Λεβαντόφσκι.

Μικρά, μικρά και ενδιαφέροντα…

Πάμε όμως να δούμε τους αριθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που πάντα έχουν το ενδιαφέρον τους.

-Πολυνίκης του θεσμού είναι η Γερμανία που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τριών τροπαίων (1972, 1980, 1996).

-Και οι εννέα ομάδες που έχουν πάρει το τρόπαιο, θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Εκπρόσωπος της Τσεχοσλοβακίας είναι η Τσεχία και της Σοβιετικής Ένωσης η Ρωσία.

-Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών είναι ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος είχε πετύχει 9 γκολ. Ο μόνος που μπορεί να τον απειλήσει είναι ο Μίλαν Μπάρος, που έχει σκοράρει 5 γκολ με την εθνική Τσεχίας, η οποία βρίσκεται στον όμιλο μας! Και τα 5 τέρματα τα έχει βάλει σε ένα τουρνουά, σε αυτό του 2004.

-Ο… δικός μας Όλοφ Μέλμπεργκ, μαζί με τον Ίκερ Κασίγιας είναι δύο παίκτες που μπαίνουν σε ένα σπέσιαλ γκρουπ! Σε αυτό που έχουν συμμετέχει σε 4 Euro! Ματέους, Σμάιχελ, Βίντερ, Ντελ Πιέρο, Φαν ντε Σαρ και Τιράμ είναι οι υπόλοιποι που έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο.

-Λιλιάν Τιράμ και Έντουιν Φαν ντε Σαρ είναι οι δύο παίκτες με τα περισσότερα ματς στα πόδια τους σε Euro. Το σύνολο 16.

- Η Ιταλία, η Ρωσία και η Ιρλανδία έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 28 χρόνια και κατέχουν την πρώτη θέση.

-Η νεαρότερη ομάδα που συμμετέχει στο Euro είναι η Γερμανία του Γιόακιμ Λεβ με τους παίκτες του να έχουν μέσο όρο τα 24 χρόνια.

- Ο Κώστας Χαλκιάς είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη ηλικία σε όλη τη διοργάνωση. Αντίθετα, ο πιο μικρός ποδοσφαιριστής είναι ο Γέτρο Βίλεμς της Ολλανδίας με 18 χρόνια ζωής.    


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Deutsche Bank Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή


Δεν είναι αναπόφευκτη η αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα  Deutsche Bank.


Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα η χώρας μας μπορεί να βρεθεί εκτός ευρωζώνης είτε εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές και οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, είτε εάν δημιουργηθεί «αδύναμη» κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς, είτε, ακόμα, εάν υπάρξει «αδύναμη» κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.

Ο οίκος στις δύο πρώτες περιπτώσεις βλέπει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το καλοκαίρι, ενώ στην τελευταία περίπτωση την τοποθετεί στα τέλη του έτους - αρχές του 2013.

Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι:

1. Η Ελλάδα μένει από κεφάλαια. Αυτό μπορεί να συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και κάτι τέτοιο θα καταστήσει ανέφικτο για τη χώρα να χρηματοδοτήσει το δημόσιο έλλειμμά της.

2. Συγκαλείται το κοινοβούλιο για να νομοθετήσει εντός Σαββατοκύριακου. Η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος θα απαιτήσει τη δημιουργία και την ψήφιση νέων νόμων ευρείας κλίμακας.

3. Η κίνηση κεφαλαίων τίθεται υπό αυστηρό έλεγχο, τόσο εκτός της Ελλάδας, όσο και στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις.

4. Πιθανή η χρήση εγγράφων «σου χρωστάω» (IOUs) ως μέσου πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους σε μισθούς, συντάξεις κ.λπ. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία θα δίνει το κράτος σε εργαζομένους και συνταξιούχους και με τα οποία θα δεσμεύεται να τους πληρώσει όταν θα έχει τη δυνατότητα.

5. Η Ελλάδα θα επιλέξει να χρεοκοπήσει στο χρέος της που δεν υπάγεται σε ελληνικό δίκαιο. Δηλαδή, να μην πληρώσει τα ομόλογα και τα δάνεια που βρίσκονται σε ξένο δίκαιο, όπως είναι αυτά από τον μηχανισμό στήριξης, αν και κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.

6. Ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Η D.B. θεωρεί ότι απαιτείται να λάβουν παρατεταμένη άδεια οι τράπεζες τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο. Κρίσιμης σημασίας είναι το εάν η Ε.Ε. και η ΕΚΤ θα αποφασίσουν να στηρίξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες.

7. Αποκατάσταση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) όπως ήταν στην προ της ΕΚΤ εποχή. Η ΤτΕ λειτουργεί πλήρως και αυτήν τη στιγμή, αλλά πλέον θα πρέπει να τυπώνει νόμισμα, να χαράσσει νομισματική πολιτική, να διαχειρίζεται τα αποθέματα, να χαράσσει τη συναλλαγματική πολιτική κ.λπ.

8. Εκτύπωση εθνικού νομίσματος (δραχμής) και μετατροπή των τοπικών περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων του κράτους.

9. Απότομη υποτίμηση της αξίας της νέας δραχμής. Η D.B. θεωρεί ότι θα φθάσει στο 50%-75%, με απώλειες παντού.

10. Απόσυρση όλων των παλαιών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων από την οικονομία για να μην έχουν αξία.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρίσεις πανικού: η μάστιγα του σύγχρονου τρόπου ζωής


Όλοι μας νιώθουμε μερικές φορές έντονη ανησυχία. Είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε για κάποιες σημαντικές εξετάσεις που πρέπει να... δώσουμε, τα πρώτα ραντεβού ή όταν βιώνουμε ένταση.

Στην πραγματικότητα υπάρχουν και θετικές επιδράσεις του άγχους συμπεριλαμβάνοντας τη κινητοποίηση για να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, αλλά η έντονη ανησυχία μπορεί να φέρει και αρνητικά αποτελέσματα, όπως το να είναι συνεχής και δυσάρεστη. Μπορεί να πάρει και τη μορφή τρομακτικών, ξαφνικών κρίσεων, τις λεγόμενες κρίσεις πανικού.

Παλαιότερα πιστευόταν πως οι κρίσεις πανικού συνέβαιναν λόγω περίπλοκων συναισθημάτων ενός ατόμου, τα οποία δεν μπορεί να τα διαχειριστεί. Ωστόσο, τώρα οι ειδικοί συμφωνούν πως οι κρίσεις προέρχονται από ένα συνδυασμό περιβαλλοντολογικών και νευρολογικών παραγόντων.

Επιπλέον, οι κρίσεις μπορούν να συσχετιστούν με ένα ατομικό πρόβλημα. Για παράδειγμα, τα εφηβικά χρόνια είναι πολύ αγχώδη, γεμάτα με νέες εμπειρίες, οι έφηβοι πιέζονται για να τα πάνε καλά στα μαθήματα τους, ένας χωρισμός μπορεί επίσης να είναι δύσκολος, συναισθήματα απόρριψης, φόβου και μοναξιάς μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση κρίσης πανικού.

Μια κρίση πανικού συμβαίνει όταν το μυαλό και το σώμα φαίνεται να ανταποκρίνεται σε διάφορες μορφές κινδύνου όταν ο κίνδυνος δεν υπάρχει.
Μερικά από τα συμπτώματα είναι:

- Αίσθημα ζέστης ή κρύου συνοδεύομενο από ιδρώτα
- Ταχυκαρδία
- Φόβος απώλειας ελέγχου
- Επιθυμία φυγής
- Δυσκολία στην αναπνοή
- Μυϊκός τρόμος

Επίσης, ένα σημαντικό σύμπτωμα είναι ο μόνιμος φόβος εμφάνισης κρίσεων πανικού στο μέλλον. Ο φόβος αυτών των πανικών μπορεί να προκαλέσει σε ένα άτομο να αποφεύγει τα μέρη και τις καταστάσεις όπου η κρίση συνέβη ή πως πιστεύει πως συνέβη.

Να θυμάστε πως η έντονη ανησυχία και ο πανικός μπορούν να αντιμετωπιστούν!
Η κατάλληλη θεραπεία, η φαρμακευτική αγωγή, και κάποιες τεχνικές μπορούν να δώσουν ελπίδα για αυτούς που υποφέρουν και παλεύουν με την έντονη ανησυχία σε καθημερινή βάση.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η γνωστικό - συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT) είναι αποτελεσματική για τις κρίσεις πανικού και την έντονη ανησυχία. Η θεραπεία αυτή αναπτύσσεται σε 12-15 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι θετικά και πάνω από 80% των ασθενών δείχνουν σημαντική βελτίωση με τις κατάλληλες θεραπευτικές μεθόδους.
Ο στόχος είναι να ανακαλυφθούν και να αλλάξουν οι παράλογες σκέψεις και πρότυπα που αποτελούν τη βάση και διαιωνίζουν τις κρίσεις πανικού σε ένα άτομο. Η γνωστικό – συμπεριφοριστική θεραπεία προσφέρει στρατηγικές μείωσης των κύριων φόβων και τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης. Ο ασθενής θα μάθει ειδικούς τρόπους αντιμετώπισης (π.χ. μέθοδος έκθεσης) του άγχους και έτσι θα απαλλαγεί από τα συμπτώματα.

Μικρές και εύκολες συμβολές για την αντιμετώπιση των κρίσεων!
- Μάθετε για τον πανικό
- Αποφύγετε το κάπνισμα και τον καφέ
- Μάθετε να ελέγχετε την αναπνοή σας



iatropedia.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...