Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτές είναι οι ακριβότερες μεταγραφές όλων των εποχών

Οι εποχές αλλάζουν, το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανεβάζει... τιμές και οι καλύτεροι ντύνονται με «χρυσάφι» για να πουλήσουν την υπογραφή τους.

Απ' τον Κρόιφ μέχρι τον Μπέιλ, το «φράγμα» των μεταγραφών δεν σταματάει να «σπάει» και να αλλάζει συνεχώς η κορυφή της λίστας με τους ακριβότερους ποδοσφαιριστές.

Το sport-fm.gr σας πηγαίνει πίσω στο 1973, όταν ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής έβαζε κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο στην τσέπη και ανοίγει την «ψαλίδα» μέχρι τα 95 εκατομμύρια.

Γιόχαν Κρόιφ
inner

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πληρώθηκε αδρά για να μεταφέρει τα μυστικά του Τotal Football απ’ τον Άγιαξ στην Μπαρτσελόνα, καθώς κόστισε 1.085.321 ευρώ το 1973

Ρομπέρτο Μπάτζιο
inner

Δεν εγκατέλειψε την Ιταλία, αλλά η μετακίνησή του απ’ την Φιορεντίνα στην Γιουβέντους το 1990 κόστισε 9.417.108 ευρώ.

Τζιανλουίτζι Λεντίνι
inner

Δύο χρόνια αργότερα ήρθε η σειρά της Μίλαν να «αδειάσει» τα ταμία της, για να αγοράσει τον Τζιανλουίτζι Λεντίνι απ’ το Τορίνο έναντι 15.302.800 ευρώ το 1992.

Τζιανλούκα Βιάλι
inner

Την ίδια χρονιά η Γιουβέντους έδωσε 14.125.662 ευρώ για να… πείσει τον Τζιανλούκα Βιάλι να μετακομίσει απ’ την Σαμπντόρια στην Γιουβέντους.

Ζαν Πιέρ Παπέν
inner

H μεταγραφή του Ζαν Πιέρ Παπέν απ' την Μαρσέιγ στην Μίλαν άγγιξε τα 11.784.201 ευρώ, χρήματα που τον έκαναν το 1992 τον πιο γνωστό Γάλλο ποδοσφαιριστή που πάτησε Ιταλία, μετά τον Μισέλ Πλατινί!

Άλαν Σίρερ
inner

Η Νιούκαστλ δαπάνησε 17.676.301 ευρώ για να αποκτήσει τον Άλαν Σίρερ το 1996 και έγινε μια απ' τις πρώτες ομάδες της Αγγλίας που έσπασε το συγκεκριμένο ρεκόρ στην μεταγραφική περίοδο.

Ρονάλντο
inner

Η διαδρομή απ' το Καμπ Νόου στο Σαν Σίρο ή διαφορετικά απ' την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ κόστισε 22.954.201 ευρώ το 1997. 

Ντενίλσον
inner

Με ποσό που άφησε ιστορία πήρε μεταγραφή και ο Ντενίλσον, αφού η Ρεάλ Μπέτις δαπάνησε 25.308.478 ευρώ το 1998 για να τον πάει απ' τη Σάο Πάουλο. 

Κριστιάν Βιέρι
inner

H Ίντερ δαπάνησε 37.668.432 ευρώ το 1999 για να προσθέσει στην επιθετική της γραμμή τον Βιέρι απ' την Λάτσιο. 

Ερνάν Κρέσπο
inner

«Έσπασε» ταμεία με 41.788.417 ευρώ η Λάτσιο για να αγοράσει τον Κρέσπο απ' την Πάρμα. 

Λουίς Φίγκο
inner

Η μεταγραφή που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ισπανία, Κόστισε 43.554.125 ευρώ. Τόσα πήρε ο Λουίς Φίγκο για να «μετακομίσει» απ' την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης και να θεωρηθεί προδότης απ' τους Καταλανούς, καθώς πήγε στην «αιώνια» αντίπαλο. 

Ζιντεντίν Ζιντάν
inner

Πιο... βαθιά το χέρι στην τσέπη έβαλε η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ζινεντίν Ζιντάν, δαπανώντας 62.388.342 ευρώ για να τον πάρει απ' την Γιουβέντους. 

Κακά
inner

Ο Κακά ήταν ο ακριβότερος με 65.919.757 ευρώ, μέχρι τον... επόμενο. Ο Βραζιλιάνος κρατούσε τα ηνία της ακριβότερης μεταγραφής, για την μεταγραφή του απ' την Μίλαν στην Ρεάλ, μέχρι να έρθει ο Πορτογάλος. 

Κριστιάνο Ρονάλντο
inner

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με 94.171.082 ήταν απ' το 2009 στην κορυφή του σχετικού ρεκόρ, απ' όταν δηλαδή μετακόμισε απ' την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ρεάλ. 



sport-fm.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιατί το μπούμερανγκ γυρνάει πίσω ;

Μόλις φύγει από το χέρι, περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και προωθείται χάρη στην ωστική και περιστροφική ενέργεια που ασκεί πάνω του εκείνος που το ρίχνει. Σ' αυτό το σημείο, το επίπεδο περιστροφής είναι σχεδόν κάθετο.

Ο ένας λόγος είναι η άνωση. Ο αέρας που ασκείται στο ένα άκρο ασκεί την άνωση που είναι όμοια μ' εκείνη που κρατά σε πτήση τα αεροπλάνα, αλλά με μια διαφορά: καθώς τα πεπλατυσμένα άκρα του μπούμερανγκ είναι κάθετα στη δύναμη, η άνωση τείνει να τα κάνει να περιστραφούν προς τα αριστερά (εξαιτίας του σχήματος τους), και όχι προς τα πάνω.

Επίσης, καθώς τα άκρα περιστρέφονται, η ταχύτητα περιστροφής του άνω φτερού έχει φορά προς τα εμπρός, ενώ η φορά του κάτω φτερού είναι προς τα πίσω. Έτσι το φτερό που βρίσκεται πάνω κινείται ταχύτερα σε σχέση με τον αέρα, άρα ασκείται πάνω του μεγαλύτερη άνωση.

Κατά συνέπεια, μετατίθεται προς τα αριστερά (για τους δεξιόστροφους ρίπτες) το επίπεδο περιστροφής και το πάνω φτερό διαγράφει έναν κύκλο. Έτσι ως αποτέλεσμα της βαρύτητας, το μπούμερανγκ επανακτά ταχύτητα και περιστροφική δύναμη. Κάνοντας στροφή 180° επιστρέφει σ' εκείνον που το ρίχνει σε οριζόντια θέση.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...