Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ρουμπινί: Το 2013 η «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα»

Νουριέλ Ρουμπινί: Έρχεται μία τέλεια παγκόσμια καταιγίδα το 2013

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters, ο Ρουμπινί δήλωσε ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις… τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα».

Ο Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε το 2008, υπογράμμισε 5 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.


Όπως αναφέρει ο Ρουμπινί, οι παράγοντες είναι οι εξής:


1. Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη

2. Το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση
3. Η «ανώμαλη προσγείωση» της οικονομίας στην Κίνα
4. Η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών
5. Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν

Πηγή moneypost.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το ρομπότ καθαρίστρια

 

Η βιομηχανία ρομπότ θέλει να μας "λύσει" τα χέρια. Πλέον, το κομψό iRobot Roomba 790 βγαίνει στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών σπιτιού, με τιμή 600 δολάρια.
Εν προκειμένω μιλάμε για μια πανέξυπνη ηλεκτρική σκούπα με τηλεχειρισμό που επιτρέπει στη .. νοικοκυρά του σπιτιού να της δίνει από τον καναπέ της εντολές (είτε για συγκεκριμένη ένταση απορρόφησης είτε για επαναληπτικό σκούπισμα και έλεγχο καθαριότητας).









ΠΗΓΗ: geniusbeauty.com

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συνελλήφθη ο πιο καταζητούμενος εν ζωή Ναζί


Ο πιο καταζητούμενος εν ζωή Ναζί εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάσλο Τσατάρι, 97 ετών, συνελήφθη σήμερα στην Βουδαπέστη, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Ο Τσατάρι ήταν επικεφαλής της αστυνομίας της σλοβακικής πόλης Κόσιτσε (Κάσα στα ουγγρικά, Κασάου στα γερμανικά) όπου πολλοί από τους 15.700 εβραίους που ζούσαν εκεί δολοφονήθηκαν και οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους στάλθηκαν στο στρατόπεδο εξόντωσης Άουσβιτς στην Πολωνία στην διάρκεια της κατοχής της Τσεχοσλοβακίας από τη ναζιστική Γερμανία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αχαΐα: Σε έκτακτη ανάγκη κηρύσσονται οι περιοχές που μαίνεται η φωτιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσει τις περιοχές που μαίνεται η πυρκαγιά στην Αχαΐα ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Η φωτιά
αναπτύχθηκε σε ελάχιστο χρόνο, λόγω των ανέμων και του ανάγλυφου του εδάφους» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας. Για «ανεξέλεγκτη κατάσταση» έκανε λόγο ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.

Η φωιά έχει πλησιάσει τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι, ενώ στο Κάτω Καστρίτσι έχουν εκκενωθεί σπίτια. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο, ενώ λόγω των καπνών, η ατμόσφαιρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο είναι αποπνικτική, προκαλώντας προβλήματα σε νοσηλευτές και εκατοντάδες νοσηλευομένους.


Στην περιοχή επιχειρούν 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 44 άνδρες, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και την Αθήνα. Οι άνεμοι φτάνουν και τα 9 μποφόρ.


Η φωτιά ξέσπασε
σε κορυφογραμμή στα Σελλά τα ξημερώματα και κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο ΣΚΑΪ από τη Δευτέρα το μεσημέρι δεν υπήρχε νερό στο χωριό Σελλά, παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΠ.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε δασική έκταση στο χωριό Τζαιλο στην δυτική Αχαΐα. Επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 αεροσκάφη.


Κλειστός είναι δρόμος από το πλατάνι προς τα χωρία Σελλά και Αργυρά ώστε να διευκολύνεται τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο εκκένωσης των χωριών που απειλούνται.


Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της γγ. Πολιτικής Προστασίας:


 
Πηγή ΣΚΑΙ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Καίει" τον Τσοχατζόπουλο ο εξάδελφος του Νίκος Ζήγρας

 


"Καίει" τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην απολογία του ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας. Ο κ. Ζήγρας, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υποθεση, αποκάλυψε σημαντικές πληροφορίες που "δένουν" το ρόλο τον συγκατηγορούμενών του αλλά και τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαστικές αρχές.
Κατά τη μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, υποστήριξε ότι μέχρι το 2004 ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, ρόλο που στη συνέχεια ανέλαβε ο επίσης προφυλακισμένος επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης. Φέρεται να είπε πως γνώριζε ότι επρόκειτο για "μαύρο" χρήμα, χωρίς όμως να γνωρίζε την προέλευση του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ζήγρας έκανε αναφορά στο ρόλο άλλων προσώπων γνωστών στην ανάκριση για την υπόθεση των TOR M1 και των υποβρυχίων, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν και κάποιοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν κατηγορηθεί. Ο ίδιος αποκάλυψε το όνομα τουλάχιστον ενός κρατικού αξιωματούχου που δεν είναι κατηγορούμενος.
Ο Νίκος Ζήγρας, ζήτησε από μόνος του να απολογηθεί, καθώς αρχικά είχε κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.
Ερωτηθείς από τον ανακριτή γιατί δεν είχε μιλήσει από την αρχή, απάντησε ότι το έκανε "επειδή τον συμβούλεψαν λάθος". Αποφάσισε να μιλήσει για όλους και για όλα, όπως φέρεται να είπε, προσβλέποντας σε θετική έκβαση του αιτήματος αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.
Ο κ. Ζήγρας, που θεωρείται άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση, είπε ότι είναι στη διάθεση του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία αν το κρίνει εκείνος απαραίτητο.Όπως εκτιμούν δικαστικές πηγές, ο κ. Ζήγρας είπε όσα ήθελε να πει, γνωρίζει πολύ περισσότερα.
Θεωρείται πάντως εξαιρετικά σημαντικό ότι επιβεβαίωσε τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι δικαστικές αρχές και αυτό θα προσμετρηθεί υπέρ του.
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου για τη Βίκυ Σταμάτη, υποστήριξε ότι δεν είχε πολλές σχέσεις μαζί της. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στην απολογία του, η κυρία Σταμάτη γνώριζε τα πάντα καθώς ο Άκης Τσοχατζόπουλος της τα έλεγε όλα.  
Kαι ο Αστέριος Οικονομίδης, που είναι προφυλακισμένος για ξεπλύμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, αναμένεται να περάσει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon, είχε αναλάβει την ανακαίνιση του ακινήτου του πρώην υπουργού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ αγόρασε το  διαμέρισμα στο Κολωνάκι από την off shore Bluebell (που εμπλέκεται στην υπόθεση των TOR M1) και στη συνέχεια το πούλησε στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή. Επίσης είχε αναλάβει την ανακατασκευή του κτιρίου στην συμβολή των οδό Κόμνα Τράκα και Κεφαλληνίας (μεσοτοιχία με το γραφείο του πρώην υπουργού), το οποίο είχε αγοράσει η off shore Torcaso και στη συνέχεια πέρασε στην ιδιοκτησία της Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Τσοχατζόπουλος καταγγέλλει τον ανακριτή
Λίγο μετά το τέλος της απολογίας του Νίκου Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος σε γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει τον ανακριτή για συναλλαγή με όσους ενδίνουν στις προτάσεις του.
"Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε.
Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του", αναφέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δήλωσή του.

Τι λέει σε συνέντευξή του

«Δεν έχω καμία σχέση με τις όλες αυτές τις υπεράκτιες εταιρίες που επιχείρησαν να μου φορτώσουν», είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσα από την φυλακή.
Πηγή  enikos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Μαδρίτη πάλι στους δρόμους

Ισπανοί δημόσιοι υπάλληλοι : ''Ψηλά τα χέρια, ληστεία''  

 Με το πρωτότυπο σύνθημα «Ψηλά τα χέρια, ληστεία!», διαδήλωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ισπανία, ενάντια στην πολιτική περικοπών της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει, μεταξύ άλλων, κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων.  Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείμματος, οι δημόσιοι υπάλληλοι έκλεισαν τους δρόμους μπροστά από τα υπουργεία στη Μαδρίτη.

Τα συνδικάτα έχουν καλέσει τους δημόσιους υπάλληλους να διαδηλώνουν καθημερινά με τα χέρια ψηλά, από τις 11 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκαν τα μέτρα.

Η 44χρονη δημόσιος υπάλληλος Ινιές Κορνίδε δήλωσε: «Διαδηλώνουμε επειδή μας έχουν ήδη μειώσει και κατόπιν παγώσει τους μισθούς και τώρα, με το δώρο, ήρθε το τέλος. Τα μέτρα δεν θα δώσουν ώθηση στην κατανάλωση, δεν θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, χτυπούν εμάς που είμαστε σε κάπως πιο ασφαλή θέση και θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την κατανάλωση»

Μια συνάδελφός της προσθέτει: «Δεν πλήττονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι, το χειρότερο είναι για τους άνεργους. Και δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο σε βάρος των μεγάλων περιουσιών. Δεν θα ξαφνιαστώ αν σύντομα έρθει η σειρά των συνταξιούχων»

πηγή:tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απίστευτο αυστριακό δημοσίευμα: " Η Ικαρία επιθυμεί να ενωθεί με την Αυστρία "

Απίστευτο αυστριακό δημοσίευμα: " Η Ικαρία επιθυμεί να ενωθεί με την Αυστρία "Η Ικαρία επιθυμεί την «απόσχισή» της από την Ελλάδα και την «προσάρτησή» της στην Αυστρία. Αυτό υποστηρίζει με δημοσίευμα της η αυστριακή λαϊκή εφημερίδα «Χόιτε».

Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί.

Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα». Στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».

Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή e-magazino.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

National Geographic: Φωτογραφίες της Ελλάδας του 1920

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις… Και κάποιες φορές πολύ περισσότερες. Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο περιοδικό National Geographic αφού δημοσίευσαν φωτογραφίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας από το 1920.
Συμπτωματικό ή μη λόγω της δύσκολης εποχής που διανύει η χώρα μας, δεν έχει καμία σημασία.
Το μόνο αναμφίβολα σίγουρο είναι ότι ο φωτογραφικός φακός των Maynard Owen Williams και Wilhelm Tobiem απαθανάτισε διαφορετικές στιγμές Ελλήνων, γυναικών, ανδρών, ακόμη και μικρών παιδιών από κάθε γωνιά της χώρας.
Είτε πρόκειται για αγιογράφους είτε ακόμη και για γυναίκες που παίρνουν νερό από ένα ποτάμι, το αποτέλεσμα σίγουρα δικαιώνει τη δουλειά των φωτογράφων, όπως αναφέρει το otherside.gr
Η Ελλάδα το 1920 (1)
Η Ελλάδα το 1920 (2)
Η Ελλάδα το 1920 (3)
Η Ελλάδα το 1920 (4)
Η Ελλάδα το 1920 (5)
Η Ελλάδα το 1920 (6)
Η Ελλάδα το 1920 (7)
Η Ελλάδα το 1920 (8)
Η Ελλάδα το 1920 (9)
Η Ελλάδα το 1920 (10)
Η Ελλάδα το 1920 (11)
Η Ελλάδα το 1920 (12)
Η Ελλάδα το 1920 (13)
Η Ελλάδα το 1920 (14)
Η Ελλάδα το 1920 (15)
Η Ελλάδα το 1920 (16)

Πηγή: tsantiri
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...