Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πουλάνε την Ελλάδα στο Ebay


Οι προκλήσεις και οι υπερβολές δεν έχουν τέλος για τη χώρα μας. Αυτή τη φορά η ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγορών Ebay, πουλάει τη χώρα μας με τιμή εκκίνησης τα 1.525 δολάρια.


Η αγγελία περιλαμβάνει το χάρτη της Ελλάδας με την προθεσμία των προσφορών να λήγει στις 11 Απριλίου. Η συγκεκριμένη αγγελία βέβαια δεν έμεινε για πολύ ώρα, καθώς οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας τη διέγραψαν, μόλις έπεσε στην αντίληψή τους.

Για τις λίγες ώρες που κράτησε η δημοπρασία, οι προσφορές ξεπέρασαν τις 30, ενώ η μεγαλύτερη έφτασε τις 77.000 δολάρια.

Η αγγελία ανέφερε:

«Προσφέρω τη χώρα μου για πώληση. Ότι έχει απομείνει από αυτή. Χαμηλές συντάξεις, χαμηλοί μισθοί, αλλά πολύς ήλιος διαθέσιμος.
Πολλές φυσικές πηγές και ορυκτά ακόμη ανεκμετάλλευτα. Η γραφειοκρατία στα καλύτερα της. Υπακοή στην Τρόικα και τους τραπεζίτες εγγυημένη. Ο αγοραστής θα αποκτήσει 300 πολιτικούς, εκπαιδευμένους στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών των Σκανδάλων. Και ελληνικά ομόλογα μεγάλης αξίας για κονφετί.».


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πήρε πίσω τους διαγραφέντες ο Βενιζέλος


Κάλεσμα σε όλους του βουλευτές που εξελέγησαν με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη συνεδρίαση το διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως οι βουλευτές οι οποίοι είχαν «τιμωρηθεί» από την προηγούμενη ηγεσία να μην συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, θα μπουν τελικά στα ψηφοδέλτια. Επίσης κάλεσε τους διαγραφέντες βουλευτές που συμφωνούν με το πλαίσιο που περιέγραψε πρωτύτερα να επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε επίσης πως όφειλε να κάνει μια κίνηση ενότητας, αλλά  «δεν  μπορούμε να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες».


Ο κ. Βενιζέλος περιγράφοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης, υπογράμισε τα παρακάτω σημεία – προυποθέσεις για την «περιβόητη ανάπτυξη»:

- Νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα

- Χρηματοοικονομική σταθερότητα και διοχέτευση ρευστότητας, οι τράπεζες είναι εντεταγμένες σε έναν εθνικό στόχο

- Πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση της χώρας

- Αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

- Ασφάλεια δικαίου, να νιώθει και ο πολίτης και ο ξένος ότι υπάρχει ένα νομικό σύστημα που λειτουργεί με αρχή μέση και τέλος

- Σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μείνει για δέκα χρόνια αμετάβλητο.

- Φιλοεπενδυτική δημόσια διοίκηση

- Ταχεία αξιόπιστη απονομή της δικαιοσύνης

- Στήριξη των τοπικών κοινωνιών

- Εθνικό παραγωγικό μοντέλο με καθαρές προτεραιότητες και στόχους

Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση τόσο προς την Νέα Δημοκρατία, όσο και προς την Αριστερά. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για μικρομεγαλισμό και ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, με αφορμή την απόφασή του να οδηγεί τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.  Μιλώντας για την Αριστερά έκανε λόγο για αριστερές δυνάμεις του μέσα και του έξω στην Ευρώπη, ζητώντας τους να δώσουν σαφή απάντηση για το ζήτημα της χορήγησης των μισθών και συντάξεων. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη θέση για το ζήτημα και υπογράμισε ότι  ηθική και αναπτυξιακή υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να αποφύγει τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Επιπλέον με έμφαση τόνισε πως στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα προκειμένου να έχει την ευθύνη των χειρισμών.Η κρίση είναι πόλεμος. Χρειάζεται και στρατηγός και επιτελείο, πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε επίσης το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών λέγοντας πως από την μια πλευρά τίθεται το ερώτημα  αν η Ελλάδα ακολουθήσει την πορεία στον ευρώ  ή αν ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού που κανείς δεν λέει ποια βήματα περιέχει.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα μπλοκάρουν τις αποδείξεις με τη φοροκάρτα για να μην τις ξαναχρησιμοποιήσουμε !


Όλα φαίνεται πως τα σκέφτηκαν για να μην...χάσει χρήματα το υπουργείο Οικονομικών

Οι αποδείξεις λιανικής πώλησης τα δεδομένα των οποίων καταγράφουν οι φορολογούμενοι στη "φοροκάρτα" τους θα πρέπει να είναι σφραγισμένες με την ένδειξη "κάρτα αποδείξεων".

    Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Παντελή Οικονόμου προβλέπει τη διαδικασία σφράγισης των αποδείξεων αυτών προκειμένου να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους φορολογούμενους.

    Στην απόφαση του κ. Οικονόμου αναφέρεται ότι:

    1. Στις αποδείξεις λιανικής πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών καθώς και στα στοιχεία που υπέχουν θέση αποδείξεων λιανικής, τα δεδομένα των οποίων καταγράφονται στην Κάρτα Αποδείξεων τίθεται με την έκδοσή τους, σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο τους, η ένδειξη «Κάρτα Αποδείξεων», ανεξάρτητα από τον τρόπο έκδοσής τους.

    2. Σε κάθε περίπτωση έκδοσης αποδείξεων η ως άνω ένδειξη τίθεται με σφραγίδα, ενώ ειδικά στις αποδείξεις που εκδίδονται με τη χρήση φορολογικών μηχανισμών μπορεί να τίθεται εντύπως, ύστερα από κατάλληλο προγραμματισμό, σε όσους τύπους εξ αυτών είναι τεχνικά δυνατόν.

    Σημειώνεται, ότι ο θεσμός της "φοροκάρτας" ισχύει ήδη και ότι οι καταναλωτές- φορολογούμενοι μπορούν να την προμηθευτούν από τις τράπεζες.


newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών - Το πολύ να μετατεθούν μια εβδομάδα πίσω




Μέχρι τώρα είχε “δέσει” η 6η Μαϊου, όμως η κυβέρνηση επέμενε να απαντά ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Αυτό έγινε με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ενώ και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος δήλωνε στο δημόσιο ραδιόφωνο ότι ΔΕΝ τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών.

Τα σενάρια φούντωσαν μετά τις δηλώσεις Παπαδήμου από την Κύπρο ότι ότι η ολοκλήρωση του σχεδίου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος θα έχει γίνει έως τις 20 Απριλίου. 

Ένα θέμα από το οποίο εξαρτώνται πολλά, αφού πρέπει να κλείσει πριν τη διάλυση αυτής της Βουλής.

Έτσι πολλοί συμπέραναν ότι η δήλωση Παπαδήμου επι της ουσίας ΔΕΝ αναβάλλει σε καμία περίπτωση τις εκλογές αλλά τις πηγαίνει αν βάλει κάποιος κάτω τις ημερομηνίες μια εβδομάδα παραπέρα. Δηλαδή στις 13 Μαϊου.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι η Βουλή θα κλείσει τη Μεγάλη Τρίτη, όμως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανακοίνωση πριν τη σχετική επίσημη ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή όμως ο Λ. Παπαδήμος δεν θέλει να λήξει η Βουλή τις εργασίες της πριν ψηφιστούν δύο κρίσιμα νομοσχέδια.  Ένα του υπουργείου Εσωτερικών για τις ρυθμίσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση και ένα του υπουργείου Εργασίας για τον Κανονισμό Ασφάλισης.

Φωνές για αναβολή 
Αρκετοί είναι εκείνοι πάντως που δημόσια τάσσονται υπέρ της αναβολής των εκλογών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Tο πρωί με δηλώσεις του στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο Νίκος Σηφουνάκης μίλησε για εκλογές "την καταληκτική ημερομηνία", ενώ και ο Σήφης Βαλυράκης χθες εξέφρασε την ίδια άποψη, όπως και ο Μανώλης Μπεντενιώτης. 
Μάλιστα εκείνοι που τάσσονται υπερ της αναβολής των εκλογών λένε ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές στο κοινοβούλιο που έχουν την ίδια άποψη.

Στην εκλογολογία και οι δανειστές
Από τη μια το ΔΝΤ, το οποίο μέσω του εκπροσώπου του ο οποίος με σχετικά κομψό τρόπο είπε ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ενώ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δεν έκρυψαν τη προτίμηση τους στη παράταση του βίου της σημερινής κυβέρνησης αφού προειδοποίησαν με διακοπή της χρηματοδότησης στη περίπτωση που ο μετεκλογικός συσχετισμός δυνάμεων δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου. 
Αυτή ακριβώς την ανησυχία εξέφρασε εκ μέρους της Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τ. Ράις, δηλώνοντας ότι οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα δημιουργούν αβεβαιότητες.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ηλικία του πατέρα, είναι σημαντική για το αν το παιδί θα γεννηθεί αυτιστικό





Ο κίνδυνος να γεννηθεί ένα παιδί με αυτισμό έχει άμεση σχέση με την ηλικία των γονέων. Ο κίνδυνος αυτός δε, αυξάνεται δραματικά όταν ο πατέρας είναι άνω των 35. Τρεις ανεξάρτητες επιστημονικές ομάδες ανακοίνωσαν νέα ευρήματα για το γενετικό υπόβαθρο του αυτισμού κι εντόπισαν αρκετές ακόμα μεταλλάξεις γονιδίων που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες ενός παιδιού να εμφανίσει τη συγκεκριμένη διαταραχή. Οι πατέρες έχουν τετραπλάσια πιθανότητα σε σχέση με τις μητέρες να “περάσουν” στα παιδιά τους ένα τέτοιο γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού πέντε έως είκοσι φορές.  

Οι συγκεκριμένες γονιδιακές ποικιλομορφίες, πάντως, είναι εξαιρετικά σπάνιες και, από κοινού, εξηγούν ένα μικρό μόνο μέρος των περιπτώσεων αυτισμού. Όμως, η ανακάλυψή τους βοηθά τους επιστήμονες να ρίξουν νέο φως στη βιολογική βάση της εν λόγω διαταραχής στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Εδώ και χρόνια, υπάρχει επιστημονική διαμάχη σε ποιο βαθμό ο αυτισμός οφείλεται σε περιβαλλοντικά ή σε γενετικά αίτια και, σήμερα πια, λίγοι αμφιβάλλουν ότι η διαταραχή έχει και γονιδιακή αιτιολογία, αλλά υπεύθυνα είναι πολλά γονίδια και όχι ένα.
Οι νέες έρευνες, δείχνουν ότι, κατά πιθανότητα, υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες (μάλλον μεταξύ των 600 και 1.200), παραλλαγές και μεταλλάξεις γονιδίων που μπορούν να διαταράξουν την αναπτυξιακή λειτουργία του εγκεφάλου και να προκαλέσουν αυτισμό. Σύμφωνα με μία εκτίμηση, όμως, αυτά τα γενετικά αίτια μπορεί να εξηγούν όχι πάνω από το 15% - 20% των περιπτώσεων του αυτισμού. Έως σήμερα έχουν ανακαλυφθεί το πολύ το 10% αυτών των γονιδίων που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στον αυτισμό.
Και οι τρεις νέες έρευνες ακολούθησαν παρόμοια μεθοδολογία, αναλύοντας γενετικό υλικό από δείγματα αίματος, που ελήφθησαν από οικογένειες, στις οποίες γονείς χωρίς σημάδια αυτισμού γέννησαν αυτιστικά παιδιά. Έτσι, οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τις νέες (de novo) μεταλλάξεις που δεν κληρονομούνται, αλλά έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στα γονίδια των γονιών και προκάλεσαν τη διαταραχή στα παιδιά τους.
Οι τρεις μελέτες συνέκλιναν στη διαπίστωση ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία των γονιών, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να υπάρξουν νέες μεταλλάξεις και να γεννηθεί αυτιστικό παιδί. Ο κίνδυνος που σχετίζεται με την ηλικία, είναι τετραπλάσιος για τον πατέρα (ιδίως μετά τα 35) από ότι για την μητέρα, πιθανώς επειδή το σπέρμα των μεγαλύτερων ανδρών, πολύ περισσότερο σε σχέση με το ωάριο των γυναικών, είναι πιο ευάλωτο σε μεταλλάξεις. Αυτό κυρίως οφείλεται στο ότι οι άνδρες παράγουν σπέρμα κάθε μέρα, κάτι που δεν συμβαίνει με τα γυναικεία ωάρια.
Οι νέες ανακαλύψεις πάντως δεν έχουν να προσφέρουν κάτι άμεσο για την θεραπεία του αυτισμού, που έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση. “Προς το παρόν έχουμε εντοπίσει μόνο την κορυφή του παγόβουνου, αλλά τουλάχιστον τώρα όλοι συμφωνούμε από πού να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε”, δήλωσε ο καθηγητής Άϊσλερ, επικεφαλής της έρευνας.
Περίπου το 1% των παιδιών πάσχουν από κάποια μορφή του φάσματος διαταραχών που ανήκουν στον αυτισμό. Η σοβαρότητα των συμπτωμάτων μπορεί να διαφέρει σημαντικά από παιδί σε παιδί.
Πηγή iatropedia
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σε γκέτο μετατρέπονται πέντε πλατείες της Αθήνας


Σύμφωνα με έρευνα επιστημονικής ομάδας του Παντείου, η οποία διεξήχθη στις πλατείες Θεάτρου, Κοτζιά Βάθη, Αγίου Κωνσταντίνου και Βικτωρίας ,το προηγούμενο καλοκαίρι, πέντε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας μετατρέπονται σταδιακά σε γκέτο.

Τα πορίσματα της έρευνας είναι αποκαλυπτικά... Ενώ οι συγκεκριμένες περιοχές δεν μπορούν ακόμη να χαρακτηριστούν ως γκέτο, πολλά είναι τα στοιχεία εκείνα που δείχνουν ότι θα μετατραπούν εάν δεν υπάρξει οργανωμένη παρέμβαση της πολιτείας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 90% με 95% των ερωτηθέντων αναφέρουν κλοπές στονδρόμο και χρήση ναρκωτικών ως τα συχνότερα συμβάντα.

Σε υψηλά επίπεδα (65% με 75%) αναφέρονται οι διαρρήξεις σπιτιών, καταστημάτων και αυτοκινήτων. Όλοι οι έλληνες ερωτηθέντες (100%) εκτιμούν ότι υπάρχει υψηλή συγκέντρωση αλλοδαπών, ενώ το 70% με 85% αυτών θεωρούν ότι οι ίδιοι αποτελούν τη μειονότητα στις περιοχές τους.

Στο μεταξύ, φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που μισθώνουν την εγκατάστασή τους στις περιοχές Γεράνη και Μεταξουργείο προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Σύμφωνα με την απόφαση δικαιούνται έκπτωση από το φόρο εισοδήματος που αντιστοιχεί στο διπλάσιο του καταβαλλόμενου μισθώματος.


epikaira.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παγκόσμιο ρεκόρ με το «καλημέρα» για τον Cern


Σε λειτουργία τέθηκε και πάλι σήμερα ο μεγάλος υπόγειος επιταχυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα, σημειώνοντας αμέσως παγκόσμιο ρεκόρ.


Ο Cern πραγματοποίησε συγκρούσεις δύο αντιτιθέμενων δεσμών πρωτονίων με συνολική ενέργεια οκτώ τρισεκατομμυρίων ηλεκτρονιοβόλτ (4 TeV από κάθε κατεύθυνση), μεγαλύτερη από οποιαδήποτε ενέργεια έχει ποτέ επιτευχθεί από επιταχυντή στη Γη.

Η αυξημένη ενεργειακή ισχύς των συγκρούσεων αυξάνει τις προσδοκίες των επιστημόνων να κάνουν φέτος νέες ανακαλύψεις στο πεδίο της Φυσικής. Ο πρώτος στόχος είναι η επιβεβαίωση ή η οριστική διάψευση της ύπαρξης του μποζονίου του Χιγκς, του λεγόμενου και «σωματιδίου του Θεού». Στο τέλος του 2011, οι ερευνητές του CERN ανακοίνωσαν ότι έχουν ενδείξεις πλέον για την ύπαρξή του, αλλά απομένει η επιβεβαίωση εντός του 2012.

«Η διετής εμπειρία λειτουργίας του επιταχυντή στα 3,5 TeV ανά ακτίνα μάς έδωσε την αυτοπεποίθηση να αυξήσουμε την ενέργεια φέτος, χωρίς σημαντικό ρίσκο για το μηχάνημα», δήλωσε ο διευθυντής επιταχυντών και τεχνολογίας του CERN, Στιβ Μάγιερς, σύμφωνα με το BBC.

Ένα ηλεκτρονιοβόλτ (eV) είναι η ενέργεια που αποκτά ένα ηλεκτρόνιο καθώς επιταχύνει μέσω ηλεκτρικού δυναμικού ενός βολτ, ενώ ένα TeV είναι η αντίστοιχη ενέργεια που είναι κατά ένα εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη.

Οι δέσμες ακτίνων του CERN περιέχουν η καθεμία τρισεκατομμύρια υποατομικά σωματίδια, το καθένα από τα οποία επιταχύνεται μέχρι σχεδόν την ταχύτητα του φωτός (συγκεκριμένα το 99,99999%).

Από τότε που άρχισε τη λειτουργία του, ο μήκους 27 χλμ. επιταχυντής ανεβάζει σταδιακά «ταχύτητα» στις συγκρούσεις του. Στόχος είναι η ενεργειακή ισχύς του να φθάσει τα 14 TeV το 2014, οπότε από το 2015 θα ξεκινήσει με νέες δυνατότητες το «κυνήγι» των μυστηρίων της ύλης και του σύμπαντος.


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...