Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πήρε πίσω τους διαγραφέντες ο Βενιζέλος


Κάλεσμα σε όλους του βουλευτές που εξελέγησαν με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη συνεδρίαση το διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως οι βουλευτές οι οποίοι είχαν «τιμωρηθεί» από την προηγούμενη ηγεσία να μην συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, θα μπουν τελικά στα ψηφοδέλτια. Επίσης κάλεσε τους διαγραφέντες βουλευτές που συμφωνούν με το πλαίσιο που περιέγραψε πρωτύτερα να επανέλθουν στο ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε επίσης πως όφειλε να κάνει μια κίνηση ενότητας, αλλά  «δεν  μπορούμε να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες».


Ο κ. Βενιζέλος περιγράφοντας το σχέδιο ανασυγκρότησης, υπογράμισε τα παρακάτω σημεία – προυποθέσεις για την «περιβόητη ανάπτυξη»:

- Νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα

- Χρηματοοικονομική σταθερότητα και διοχέτευση ρευστότητας, οι τράπεζες είναι εντεταγμένες σε έναν εθνικό στόχο

- Πολιτική σταθερότητα και ισχυρή πολιτική διεύθυνση της χώρας

- Αποκατάσταση της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα

- Ασφάλεια δικαίου, να νιώθει και ο πολίτης και ο ξένος ότι υπάρχει ένα νομικό σύστημα που λειτουργεί με αρχή μέση και τέλος

- Σταθερό φορολογικό σύστημα που θα μείνει για δέκα χρόνια αμετάβλητο.

- Φιλοεπενδυτική δημόσια διοίκηση

- Ταχεία αξιόπιστη απονομή της δικαιοσύνης

- Στήριξη των τοπικών κοινωνιών

- Εθνικό παραγωγικό μοντέλο με καθαρές προτεραιότητες και στόχους

Επίσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση τόσο προς την Νέα Δημοκρατία, όσο και προς την Αριστερά. Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για μικρομεγαλισμό και ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, με αφορμή την απόφασή του να οδηγεί τη χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις.  Μιλώντας για την Αριστερά έκανε λόγο για αριστερές δυνάμεις του μέσα και του έξω στην Ευρώπη, ζητώντας τους να δώσουν σαφή απάντηση για το ζήτημα της χορήγησης των μισθών και συντάξεων. Πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένη θέση για το ζήτημα και υπογράμισε ότι  ηθική και αναπτυξιακή υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ είναι να αποφύγει τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Επιπλέον με έμφαση τόνισε πως στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να αναδειχθεί πρώτο κόμμα προκειμένου να έχει την ευθύνη των χειρισμών.Η κρίση είναι πόλεμος. Χρειάζεται και στρατηγός και επιτελείο, πρόσθεσε.

Ο κ. Βενιζέλος έθεσε επίσης το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών λέγοντας πως από την μια πλευρά τίθεται το ερώτημα  αν η Ελλάδα ακολουθήσει την πορεία στον ευρώ  ή αν ακολουθήσουμε μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού που κανείς δεν λέει ποια βήματα περιέχει.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...