Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Ο Ερντογάν επιδοτεί...το "Κισμέτ"!




H τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα στηρίξει οικονομικά τον τομέα των υπηρεσιών, όπως κάνει στις εξαγωγές, για να αυξηθούν οι εισπράξεις απο τον τομέα αυτών. 






Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού που τόνισε οτι τα επόμενα χρόνια μόνο απο τις τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που θα πωληθούν στο εξωτερικο κάθε χρόνο η Τουρκία θα κερδίζει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια! Δηλαδή σειρές όπως το "Κισμέτ" που προβάλλεται στη χώρα μας , γίνονται ενας σημαντικός τομέας που η Τουρκία ελπίζει να κερδίζει τεράστια ποσά.

Ο τούρκος υπουργός Επικρατειας αρμόδιος για τις εξαγωγές Ζαφέρ Τσαγαγιάν ανακοίνωσε πως τα επόμενα 5 χρόνια το κράτος θα επιδοτεί με 100 εκατομμύδια δολάρια τους τομείς υπηρεσιών, υγείας και λειτουργικών συστημάτων και δήλωσε " μετά απο τη βοήθεια αυτή απ' αυτούς τους τομείς ελπίζουμε να κερδίζουμε 10 δισ. δολάρια το χρόνο".

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ένοπλος σκορπά το θάνατο σε σχολείο της Βραζιλίας - Σκότωσε 13 παιδιά και έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας




Λουτρό αίματος σε σχολείο του Ρίο ντε Τζάνειρο συγκλονίζει τη Βραζιλία. 13 παιδιά ο τραγικός απολογισμός, τους 18 φτάνουν οι τραυματίες.







Το πρωινό της Πέμπτης στο Τάσο Ντα Σιλβέιρα Ρεαλένγκο, στο δυτικό Ρίο ντε Τζάνειρο ήταν διαφορετικό από όλα τα άλλα. Περίπου στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε σχολείο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. 
Αγωνία για τους γονείς των παιδιών που πήγαιναν στο συγκεκριμένο σχολείο - ΦΩΤΟ REUTERSΑγωνία για τους γονείς των παιδιών που πήγαιναν στο συγκεκριμένο σχολείο - ΦΩΤΟ REUTERS
Από τα πυρά του σκοτώθηκαν εννέα κορίτσια και ένα αγόρι, ενώ τραυματίστηκαν 12 αγόρια και έξι κορίτσια ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Υγείας. Τα διεθνή ΜΜΕ όμως μιλούν για τουλάχιστον 13 νεκρούς. Ο δράστης, αν και αρχικά είχε μεταδωθεί ότι αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, υπέκυψε στα τραύματά του μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο φέρεται να ήταν παλιός μαθητής του σχολείου, ο 24χρονος Ουέλινγκτον Μένεζες ντε Ολιβέιρα. Φέρεται να άφησε πίσω του ένα γράμμα, στο οποίο αναφέρει ότι ήταν φορέας του AIDS.
Υπεράνθρωπες προσπάθειες από την αστυνομία να κρατήσει μακριά τους συγγενείς - ΦΩΤΟ REUTERSΥπεράνθρωπες προσπάθειες από την αστυνομία να κρατήσει μακριά τους συγγενείς - ΦΩΤΟ REUTERS
Εισέβαλε στο σχολείο οπλισμένος με δυο πιστόλια και άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών και του προσωπικού. 
Το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της GloboNews
Το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης της GloboNews
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του μακελειού - ΦΩΤΟ REUTERS
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο του μακελειού - ΦΩΤΟ REUTERS
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταδικάστηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Τίθεται σε διαθεσιμότητα, μέχρι την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου.
Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Ο κ. Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 και είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Ο κ. Ψωμιάδης είχε παραπεμφθεί σε δίκη μετά από καταγγελία υψηλόβαθμου υπαλλήλου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης ότι αποπέμφθηκε όταν αντέδρασε σε υπερβολική μείωση προστίμων σε πρατηριούχο.
Σύμφωνα με την αγόρευση του εισαγγελέα (ζήτησε την ενοχή του),  "προκύπτουν και αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια για την παράβαση καθήκοντος του περιφερειάρχη επειδή είχε μειώσει τα προστιμα σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων που είχε κατηγορηθεί για νοθεία κατ΄ επανάληψη. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην απολογία του υποστήριξε ότι έδρασε νόμιμα.
Σε διαθεσιμότητα ο Περιφερειάρχης
Σύμφωνα με τον νόμο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, μέχρι να αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.
Μέχρι να παραλάβει την απόφαση ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιος Σώκος, από το δικαστήριο, τον θέτει σε προσωρινή αργία.
Μέχρι να ανακοινωθεί η οριστική παύση ή αργία του από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση θα τον αντικαθιστά ο αδερφός του Δ. Ψωμιάδης, τον οποίο ο ίδιος έχει ορίσει ως αναπληρωτή.
Μετά την οριστική παύση ή την αργία (6μηνη ή ενός έτους), θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων ο νέος Περιφερειάρχης.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία. Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Έγιναν εκκλήσεις για εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών. Tepco: "Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Φουκουσίμα".
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στην Ιαπωνία στις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα, 17:30 ώρα Ελλάδας).
Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία ήρθη λίγες ώρες αργότερα. Ο σεισμός ήταν αρκετά ισχυρός ώστε να  ταρακουνήσει τα κτίρια ακόμα και στην πρωτεύουσα το  Τόκιο, ενώ ξύπνησαν μνήμες από τον μεγάλο σεισμό της 11ης Μαρτίου.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.
Οι σειρήνες χτυπούσαν αδιάκοπα ενώ έγινε έκκληση από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις παραθαλάσσιες περιοχές οι κάτοικοι.
Με ανακοίνωσή της η TEPCO αναφέρει ότι ελέγχει τη κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Φουκουσίμα μετά τον νέο σεισμό.
Δεν εντοπίστηκαν έως τώρα  ζημίες στο εργοστάσιο δήλωσαν εργαζόμενοι που εκκένωσαν τον χώρο μετά το σεισμό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές σε άλλα μέρη της χώρας .
Η νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην επαρχία Μιγιάγκι, όπου βρίσκεται και η πόλη Σεντάι, επίκεντρο του καταστροφικού σεισμού και του γιγαντιαίου τσουνάμι της 11ης Μαρτίου. Το επίκεντρο τοποθετείται 110 χιλιόμετρα από τη Φουκουσίμα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επικήρυξε οπαδό η Ανόρθωση !

Σε μια κίνηση χωρίς προηγούμενο, τουλάχιστον στο κυπριακό ποδόσφαιρο, προχώρησε η διοίκηση της Ανόρθωσης. Επικήρυξε για 10.000 ευρώ έναν οπαδό της, ο οποίος είχε ρίξει κροτίδα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια!

Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας γνωστοποιείται πως η αμοιβή αυτή θα δοθεί σε οποιονδήποτε δώσει κάποια πληροφορία «που να οδηγεί στον εντοπισμό και στη σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου για προσαγωγή του ενώπιον δικαστηρίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η Ανόρθωση ηττήθηκε σε αυτό το ματς με σκορ 1-0, μένοντας 20 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Ομόνοια, όμως στο συγκεκριμένο ματς μια κροτίδα που έπεσε από την πλευρά των οπαδών της γηπεδούχου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» και της εθνικής Κύπρου, Αντώνη Γεωργαλλίδη.

sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο δημόσιο το σπίτι του Βοσκόπουλου




Το ελληνικό δημόσιο γίνεται ιδιοκτήτης του σπιτιού, αφού βγήκε στον πλειστηριασμό με πρώτη προσφορά τα 664.000 ευρώ. Ουδείς όμως αγοραστής εμφανίστηκε για να χτυπήσει το ακίνητο στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας. Έτσι, η απουσία ενδιαφέροντος οδήγησε στην κατοχύρωση του ακινήτου στο δημόσιο, που έχει ένα μήνα για να το αποδεχτεί.
Το φύλλο πλειστηριασμού περιγράφει το οικόπεδο που εκτείνεται σε 690 τ.μ στη διασταύρωση των οδών Εκτορος και Διογένους στον Κορυδαλλό.
Εντός του οικοπέδου υπάρχουν παλαιά κτίσματα συνολικού εμβαδού 267,8 τ.μ, αντικειμενικής αξίας 365.960 ευρώ και εμπορικής 839.000 ευρώ. Ο τραγουδιστής πάντως θα κάνει κι άλλες νομικές ενέργειες.
Όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του Γρηγόρης Μεντής, δεν έχει τελεσιδικήσει καμία υπόθεση του κ. Βοσκόπουλου. Ωστόσο, το ελληνικό δημόσιο έχει κατασχέσει ήδη πέραν του ακινήτου στον Κορυδαλλό άλλα πέντε ακίνητα του τραγουδιστή, καθώς επίσης και όλα τα πνευματικά του δικαιώματα για τις μεγάλες επιτυχίες που ερμήνευσε.

Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φθιώτιδα: Τι φαντάζεστε ότι είπε μεθυσμένος οδηγός όταν του ξήλωναν τις πινακίδες;




Ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν τόσο "λιώμα", που δεν κατάλαβε ότι έπεσε πάνω σε ένα ταξί...





...στη πιάτσα της Δροσοπούλου. Ο ταξιτζής, σύμφωνα με το lamiareport.gr κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει εκεί το μεθυσμένο οδηγό μέχρι να έρθει η τροχαία, αφού ο ίδιος δεν καταλάβαινε τι είχε γίνει, όπως και ο συνοδηγός τους ο οποίος ήταν επίσης πιωμένος...

Στο σημείο έφτασαν και άνδρες της ομάδας για συνδρομή.

Αυτό που δεν πρόκειται να ξεχάσουν οι αυτόπτες μάρτυρες ήταν ο διάλογος του μεθυσμένου και ευδιάθετου οδηγού με τον αστυνομικό την ώρα που του ξήλωνε τις πινακίδες: 

Οδηγος:  -Φιλαράκι αυτές δεν βγαίνουν...
Αστυνομικός: Γιατί;
Οδηγός: Γιατί είναι Λαμιώτικες! (είπε γελώντας...)



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Φρίκη στο Μεξικό: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 59 πτώματα – «Όχι άλλο αίμα» ζητούν αγανακτισμένοι πολίτες




Αντιμέτωπες με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν οι μεξικανικές αρχές στην πολιτεία της Ταμαουλίπας όταν εντόπισαν σειρά από λάκκους με 59 σορούς!









Ο μαζικός τάφος βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου τον περασμένο Αύγουστο μέλη του καρτέλ ναρκωτικών σφαγίασαν 72 μετανάστες, αναφέρει το Aλ Τζαζίρα.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο τα 59 πτώματα που βρέθηκαν στην Ταμαουλίπας να ανήκουν σε επιβάτες λεωφορείου, οι οποίοι απήχθησαν στις 25 Μαρτίου. Οι λάκκοι με τις 59 σορούς εντοπίστηκαν σε αγρόκτημα στη Λα Χόγια, στην κοινότητα του Σαν Φερνάντο. 

Εκατοντάδες πολίτες στην πόλη του Μεξικού ζητούν το τέλος της παράλογης αιματοχυσίας - ΦΩΤΟ REUTERSΕκατοντάδες πολίτες στην πόλη του Μεξικού ζητούν το τέλος της παράλογης αιματοχυσίας - ΦΩΤΟ REUTERS
Πρόκειται για την ίδια περιοχή όπου στις 24 Αυγούστου, σε αγρόκτημα, είχαν βρεθεί τα πτώματα των 72 μεταναστών από την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, τη Γουατεμάλα, το Εκουαδόρ και τη Βραζιλία. Όλοι τους έφεραν τραύματα από πυροβολισμό. Οι αρχές κατηγόρησαν τη συμμορία Ζέτας για τη σφαγή. 
«Όχι άλλο αίμα" ζήτησαν οι πολίτες της Γκουερναβάκα - ΦΩΤΟ REUTERS«Όχι άλλο αίμα" ζήτησαν οι πολίτες της Γκουερναβάκα - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα καρτέλ ναρκωτικών στρατολογούν μετανάστες, κοινούς εγκληματίες και νεαρά άτομα, όπως υποστηρίζουν οι μεξικανικές αρχές. Μέλη των καρτέλ, στήνουν σημεία ελέγχου στους αυτοκινητόδρομους της Ταμαουλίπας και άλλων περιοχών του βόρειου Μεξικού, αρπάζουν τα αυτοκίνητα και πολλές φορές δολοφονούν τους οδηγούς. 
"Καλντερόν σταμάτα τον δολοφονικό σου πόλεμο. Καλύτερα να φύγεις" το μήνυμα από το Κανκούν - ΦΩΤΟ REUTERS"Καλντερόν σταμάτα τον δολοφονικό σου πόλεμο. Καλύτερα να φύγεις" το μήνυμα από το Κανκούν - ΦΩΤΟ REUTERS
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από την ημέρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει πιο επιθετική πολιτική και ξεκίνησαν τις εκκαθαριστές επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 34.000 άνθρωποι.

Το «αιματηρό κύμα» που πόλεμου κυβέρνησης-καρτέλ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε εκατοντάδες πολίτες στους δρόμους, σε πορείες διαμαρτυρίας κατά της βίας, τόσο στην πόλη του Μεξικού, στην Γκουερναβάκα και άλλες πόλεις. 
"Θάνατοι που μετράνε"... Η Γκουανταλαχάρα θρηνεί τους δικούς της νεκρούς - ΦΩΤΟ REUTERS"Θάνατοι που μετράνε"... Η Γκουανταλαχάρα θρηνεί τους δικούς της νεκρούς - ΦΩΤΟ REUTERS
«Όχι άλλο αίμα», «Όχι άλλη βία» ήταν μερικά από τα συνθήματα, με τον κόσμο να κατηγορεί την κυβέρνηση Καλδερόν πως ξεκίνησε έναν παράλογο πόλεμο με τις συμμορίες ναρκωτικών. 



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η γάτα που έχει ρημάξει μια ολόκληρη γειτονιά! - Εχει κλέψει πάνω από 600 αντικείμενα!





Είναι ένας πανέμορφος και καλοθρεμμένος σιαμέζος. Ομως έχει ένα ελάττωμα. Τις νύχτες ο Ντάστι βγαίνει παγανιά και κλέβει από μαγιό μέχρι παιχνίδια από τους γείτονες. Δείτε το βίντεο.






Κανείς όμως από τη γειτονιά δεν του κρατάει κακία. Ούτε όταν ένα βράδυ γύρισε σπίτι με 11 "κομμάτια"! Το εντυπωσιακό είναι για παράδειγμα οτι αν βρει ένα ζευγάρι παπούτσια θα κάνει 2 δρόμους για να τα πάρει και τα δυο! Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του έχει ήδη κλέψει πάνω από 600 αντικείμενα και κανείς δεν γνωρίζει πως να τον σταματήσει. Το δορυφορικό Animal Planet του έκανε μάλιστα και αφιέρωμα! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έρχονται τα χειρότερα – Πάμε για 1.200.000 ανέργους τη νέα χρονιά




Εφιαλτική πρόβλεψη για αύξηση της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης από το βήμα μάλιστα της Βουλής.
 
Στην Ειδική Επιτροπή της Βουλής ο κύριος Ρομπόλης ανέφερε ότι η επίσημη ανεργία έφτασε το 2010 στο 15%, που αντιστοιχεί περίπου σε 730.000 άνεργους και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί το 2012 στο 20-22%, δηλαδή θα ξεπεράσει το 1.200.000 άνεργους.
 
''Θα περάσει το 2020 για να φτάσουμε στα επίπεδα ανεργίας του 2008'' ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του επιστημονικού διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
 
Όμως δραματικά αυξάνονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, και ιδίως της εκ περιτροπής απασχόλησης, το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 όπως διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.
 
Εως και 199,15% είναι οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν το 2011 σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης όμως αυτό που σοκάρει είναι η αύξηση των συμβάσεων εκ περιτροπής απασχόλησης.
 
Κατά 1.121,45% αυξήθηκαν, τους πρώτους 2 μήνες του 2011 σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς, οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής μετά από συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη ενώ, για το ίδιο διάστημα, η αύξηση φτάνει στο 2.725% για τις συμβάσεις που άλλαξαν με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαρδέλα «σκοτώνει» 14 ανθρώπους στη Μαδαγασκάρη

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πεθαναν ύστερα από την κατανάλωση τοξικής σαρδέλας στη Μαδαγασκάρη.
Ακόμη, περισσότεροι από 120 άνθρωποι παραμένουν σοβαρά άρρωστοι αφού τράφηκαν με το ψάρι. Η κυβέρνηση εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και δεσμεύθηκε να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα όσων νοσηλεύονται.
Δείγματα της σαρδέλας έχουν αποσταλεί για ανάλυση. Σε προηγούμενα περιστατικά, οι ερευνητές είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σαρδέλες είχαν τραφεί με δηλητηριώδη φύκια.
Σύμφωνα με τους ίδιους, τα φύκια έχουν πολλαπλασιαστεί στους κοραλλιογενείς υφάλους της Μαδαγασκάρη λόγω της κλιματικής αλλαγής.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 7 Απριλίου

Γεγονoτα


529: Ο αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον «Ιουστινιάνειο Κώδικα» (Corpus Juris Civilis).
1805: Πρεμιέρα της 3ης Συμφωνίας του Μπετόβεν, της επονομαζόμενης και «Ηρωικής», στο «Τεάτερ αν ντερ Βίνεν» της Βιέννης.
1885: Εκλογές στην Ελλάδα με επικράτηση του Θεόδωρου Δηλιγιάννη.
1923: Ιδρύεται το Κομμουνιστικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ως μετεξέλιξη του Κόμματος Εργατών της Αμερικής.
1943: Ο ερευνητής Άλμπερτ Χόφμαν κατασκευάζει στα εργαστήρια της φαρμακευτικής εταιρίας Sandoz στην Ελβετία το πρώτο συνθετικό ναρκωτικό LSD.
1948: Ιδρύεται στο πλαίσιο του ΟΗΕ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
  • Γεννησεις
1915: Μπίλι Χόλιντεϊ, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ελεονόρα Φάγκαν, αμερικανίδα τραγουδίστρια των μπλουζ. [θαν. 17/7/1959]
1920: Ραβί Σανκάρ, ινδός συνθέτης και βιρτουόζος του σιτάρ.
1939: Φράνσις Φορντ Κόπολα, αμερικανός σκηνοθέτης. («Ο Νονός», «Αποκάλυψης Τώρα»)
  • Θανατοι
1614: Δομίνικος Θεοτοκόπουλος, γνωστότερος ως Ελ Γκρέκο, ζωγράφος. [γεν. 1541]
1824: Λόρδος Βύρων, φιλέλληνας άγγλος ποιητής. [γεν. 22/1/1798]
2005: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης. [γεν. 11/12/1922]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Debtocracy: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση είναι γεγονός. Πρόκειται για το "Debtocracy", το οποίο πραγματεύεται το θέμα της κρίσης, το χρέος και αναζητά εναλλακτικές λύσεις που δεν παρουσιάζονται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.
Το Dailymotion Greece σε συνεργασία με το debtocracy.gr   εξασφάλισε το Debtocracy//Χρεοκρατία, ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση.
Από το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου στο debtocracy.gr, είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης.
Οι συντελεστές του Debtocracy συνομιλούν με ορισμένους από τους σημαντικότερους οικονομολόγους, πολιτικούς και δημοσιογράφους που παρουσιάζουν εναλλακτικές ερμηνείες αλλά και προτάσεις για την κρίση δημοσίου χρέους της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
Οι δημοσιογράφοι Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη που υπογράφουν το σενάριο και τη σκηνοθεσία, παρακολουθούν την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.
Έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσα από κινούμενα σχέδια και animation, το Debtocracy παρακολουθεί την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας από τη δεκαετία του '70 και εξηγεί τις έννοιες του απεχθούς και του παράνομου χρέους που βαραίνουν και την Ελλάδα.
Στο Debtocracy μιλούν μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take / Η κατάληψη), ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation) κ.α.
Τη μουσική υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκας και το μοντάζ ο Άρης Τριανταφύλλου ενώ την παραγωγή είναι της  BitsnBytes.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...