Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η Ελλάδα ξεκινά παραγωγή... αυτοκινήτων!


Δεν είναι ανέκδοτο. Η Ελλάδα ξεκινά ξανά να παράγει αυτοκίνητα με πρωταγωνιστή την Βόρεια Ελλάδα. Στη Ραιδεστό μπαίνει ξανά μπροστά η παραγωγή των θρυλικών Pony ενώ στην Κατερίνη η Replicar θα παράγει Porsche.

Το Pony είναι ένα αυτοκίνητο που μεσορανούσε τη δεκαετία του 70 και του 80. Τώρα η οικογένεια Κοντογούρη που έχει την εταιρεία NAMCO ξεκινά την παραγωγή στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Θα έχει νέο σχεδιασμό αλλά χαμηλή τιμή και τεράστια αντοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντογούρη η εταιρεία αναμένεται να δώσει δουλειά σε πολλή κόσμο στην περιοχή.

Έγκριση τύπου πήρε - σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ - και η "REPLICAR HELLAS" που φτιάχνει PORSCHE στην Κατερίνη. 

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Αξίζει να σημειωθεί ότι - επίσης κατόπιν εντολών του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Κ. Αϊβαλιώτη - το 2010 ετέθη προς τους κ. κ. Ρέππα και Τσιόκα (τότε Υπουργό και Γ.Γ. Μεταφορών, αντίστοιχα) το ζήτημα της έγκρισης τύπου και για άλλη μια 100% Ελληνική επιχείρηση κατασκευής αυτοκινήτων που εδρεύει στη Μακεδονία, την «REPLICAR HELLAS», η οποία φτιάχνει - κατόπιν αδείας της PORSCHE - ρέπλικες αυτών των φημισμένων Γερμανικών αυτοκινήτων στην Πιερία και κάνει εξαγωγές στην Ελβετία αλλά και στην ίδια την Γερμανία (!). Και γι’ αυτό το ζήτημα υπήρξε αίσια έκβαση και πλέον όποιος Έλληνας θέλει να δημιουργήσει μια Ελληνική επιχείρηση παραγωγής ή συναρμολογήσεως οχημάτων μπορεί να ενημερωθεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί".



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο Αρσένιος, ο Εφραίμ και τα μυστήρια χρυσόβουλα…


Στα περισσότερα πλάνα της τηλεόρασης και στις φωτογραφίες, ο μοναχός Αρσένιοςαπαθανατίζεται πίσω και δεξιά από τον ηγούμενο Εφραίμ.
Ίσως όχι τυχαία, αφού είναι το δεξί χέρι του ρασοφόρου, που έδωσε νέα έννοια στον όρο «μοναχός».
Εκτός από το Ευαγγέλιο και τους ψαλμούς που πρέπει να γνωρίζει απ’ έξω και ανακατωτά, ο Εφραίμ έπαιζε στα δάχτυλα και τα οικονομικά, διεκδικώντας με αξιώσεις το βραβείο του «επιχειρηματία της χρονιάς».
Εξάλλου, δεν είναι και λίγο να ανταλλάξεις μία λίμνη με εκατοντάδες ακίνητα-φιλέτα.
Ο Αρσένιος, κατά κόσμο Αντώνιος Φίλος, υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πανσπουδαστική της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου, όπως θυμάται συμφοιτητής του.
Από νωρίς είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του όντας μια δραστήρια προσωπικότητα που ξεπερνούσε τα σύνορα του Αγίου Όρους.
Ο Αρσένιος «επισημοποιήθηκε» το 2000 με τις ευλογίες του Εφραίμ.
Φέρεται να ήταν το πρόσωπο που είχε αναλάβει όλες τις επαφές με τους πολιτικούς.
Προσέγγιζε δημάρχους περιοχών, οι οποίοι αντιδρούσαν στην παραχώρηση εκτάσεων από το Δημόσιο και τους οποίους δελέαζε με ευρωπαϊκά προγράμματα.
Όπως είχε γράψει το δίκτυο Bloomberg τον Ιανουάριο του 2005 «η Μονή Βατοπεδίου μπορεί να συγκριθεί με το Νταβός της Ελβετίας. Μόνο στα δύο αυτά μέρη μπορείτε να συναντήσετε τόσους γνωστούς μάνατζερ».
Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο ιερομόναχος Αρσένιος είχε χαρακτηρίσει το Βατοπέδι «υπόθεση» και όχι σκάνδαλο.
Τόνισε, ότι δεν ζητήθηκε ποτέ πολιτική παρέμβαση και δεν συζήτησαν το θέμα των ανταλλαγών με την τότε κυβέρνηση.
Μάλιστα, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά, ότι τηλεφώνησε σε γνωστό παράγοντα της πολιτικής ζωής, προσφωνώντας τον με το μικρό του όνομα, κάτι που θα αποδείκνυε οικειότητα.
Επί τρεις ημέρες ο μοναχός Αρσένιος κατέθετε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών».
Για πολλοστή φορά αντέκρουσε τις σοβαρές κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει προσωπική περιουσία, ούτε καν διατηρεί λογαριασμό σε κάποια τράπεζα.
Παρ’ όλα αυτά, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ…


newsbomb.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν πληρώνονται ένα στα τέσσερα δάνεια!

Την αυξανόμενη δυσπραγία των ιδιωτών και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, καταγράφει η ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με την οποία, η εξέλιξη στην ποιότητα των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών, επιδεινώνεται μήνα με το μήνα.

Ένα στα τέσσερα καταναλωτικά δάνεια, συμπεριλαμβανομένων και των πιστωτικών καρτών, δεν πληρώνονται. Οι καθυστερήσεις στις αποπληρωμές αυξάνονται και οι προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες και για την επόμενη χρονιά.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011 οι επισφάλειες αυξήθηκαν κατά 6 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά, σε όλες τι κατηγορίες δανείων. Αθροιστικά, οι επισφαλείς απαιτήσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου ξεπέρασαν τα 32 δισεκατομμύρια ευρώ αν και οι τράπεζες σχημάτισαν πρόσθετες προβλέψεις ύψους 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα δάνεια σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριών μηνών, δηλαδή το χρονικό διάστημα που τα κατατάσσει στις επισφάλειες, αντιστοιχούν στο 13% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ποσοστό αυξημένο κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες, από 10,5% το Δεκέμβριο του 2010.
 
Στην κορυφή των προβληματικών δανείων εξακολουθούν να παραμένουν τα καταναλωτικά δάνεια, το 24% των οποίων βρίσκεται σε καθυστέρηση.
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η αύξηση των καθυστερήσεων στα στεγαστικά δάνεια, το 12% των οποίων δηλαδή δάνεια ύψους περίπου 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δεν πληρώνονται στην ώρα τους.  
 
Το 2011 είναι επίσης η πρώτη χρονιά κατά την οποία καταγράφεται δραματική επιδείνωση στον επιχειρηματικό τομέα, όπου νέα δάνεια ύψους σχεδόν 3 δις ευρώ άλλαξαν κατηγορία από εξυπηρετούμενα σε καθυστερούμενα, αυξάνοντας το ποσό των επισφαλών επιχειρηματικών δανείων στα 13,6 δις ευρώ στο τέλος Ιουνίου.






protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο σκαμνί η Μέρκελ από τον ευρωπαϊκό Νότο


Πρωτεργάτες στο κίνημα για μη συμμετοχή των ιδιωτών στο "κούρεμα" είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, χώρες που είδαν τα spreads δανεισμού τους να εκτοξεύονται στα ύψη τις τελευταίες δύο εβδομάδες
"Στοπ" στη συμμετοχή ιδιωτών στο "κούρεμα" του δημόσιου χρέους επιχειρούν να επιβάλουν χώρες του Νότου της Ευρωζώνης. Η άποψη αυτή κερδίζει διαρκώς έδαφος τις τελευταίες μέρες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters.
Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, ενδέχεται να μην προχωρήσει το "κούρεμα" και στην Ελλάδα, σε περίπτωση αλλαγής της συνθήκης, γεγονός ωστόσο που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο.
Πρωτεργάτες στο κίνημα για μη συμμετοχή των ιδιωτών στο "κούρεμα" είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, χώρες που είδαν τα spreads δανεισμού τους να εκτοξεύονται στα ύψη τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλες χώρες της Ευρωζώνης τάσσονται υπέρ αυτού του "κινήματος".
Το "κίνημα" εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο των ευρύτερων διαπραγματεύσεων για την αλλαγή των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προκειμένου να εφαρμοστούν αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κανόνες, όπως επιθυμεί η Γερμανία.
"Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και όλη η περιφέρεια τάσσονται υπέρ της απόσυρσης των μέτρων για συμμετοχή των ιδιωτών", ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters. "Ενάντια θέση εκφράζουν η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία", συμπλήρωσε.
Οπως είναι γνωστό, η γραμμή του Βερολίνου, ότι δηλαδή οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν μέρος των ζημιών για τη διάσωση της Ελλάδας, "πέρασε" από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και αποτυπώθηκε στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η οποία προέβλεπε εθελοντικό "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50%.
Ομως, τώρα, έναν μήνα μετά τη συμφωνία, οι περισσότερες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ζητούν να ακυρωθεί αυτό το σκέλος της συμφωνίας. Κίνηση που ουσιαστικά δυναμιτίζει τις όποιες διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τις τράπεζες για το εθελοντικό "κούρεμα" στο χρέος τους.
Ο λόγος που οι χώρες της περιφέρειας άλλαξαν γραμμή πλεύσης δεν έχει γίνει επίσημα γνωστός. Ωστόσο, εικάζεται πως είναι η αυξημένη δυσαρέσκεια απέναντι στη γερμανική αδιαλλαξία στο θέμα της έκδοσης ευρωομολόγου και της στήριξης των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ουσιαστικά, δηλαδή, λένε στην καγκελάριο Μέρκελ: "Αφού αρνείσαι να τυπώσεις χρήμα και μας καταδικάζεις σε δυσβάσταχτα επιτόκια δανεισμού, οδηγώντας τις τράπεζες σε κατάρρευση, αντιμετώπισε μόνη σου τις ανεξέλεγκτες χρεοκοπίες στην Ευρωζώνη".
Ας σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να βρουν κεφάλαια ύψους 14-16 δισ. ευρώ για να υλοποιηθεί το PSI+ και οι τραπεζίτες βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την εξεύρεση των κεφαλαίων, προκειμένου να παραμείνουν ιδιωτικές και να αποφύγουν την κρατικοποίηση μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αρθρο - επίθεση
Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των "Financial Times" αναφέρει ότι: "Η Γερμανία θα έπρεπε να αποζημιώσει τις χώρες του Νότου".
Στο άρθρο ασκείται έντονη κριτική στην αδιαλλαξία της Γερμανίας και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά πως "αντί να καταδικάζουν τους νωθρούς νότιους, οι Γερμανοί θα έπρεπε να μοιραστούν τα λάφυρά τους... Θα έπρεπε να τους αποζημιώσουν".
Η εφημερίδα αναφέρεται στις πολιτικές που "επέβαλε" το Βερολίνο στους εταίρους του, τις οποίες χαρακτηρίζει "τρικ", και επισημαίνει ότι "απέτυχαν ολοσχερώς και η ήπειρος πλησιάζει στο χείλος της αβύσσου".
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, οι γερμανικές εξαγωγές σημείωσαν ιλιγγιώδη άνοδο εξαιτίας του κοινού νομίσματος, η οποία αγγίζει το 18%. Παράλληλα σημειώνεται ότι αν η Γερμανία δεν ήταν στο ευρώ, η αύξηση αυτή δεν θα άγγιζε ούτε το 10%.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χαράτσι για μια μέρα εργασίας


Το σκληρό και ανάλγητό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το κράτος, καθώς χιλιάδες πολίτες που είναι άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν έκτακτη εισφορά, ακόμα και αν έχουν εργαστεί για... μία μέρα μέσα στο 2011.
Όπως και με το χαράτσι, έτσι και με την έκτακτη εισφορά, το οικονομικό επιτελείο δεν θεώρησε αναγκαίο να προστατέψει τις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα πολίτες να οδηγούνται στην απόγνωση και η Πολιτεία να γελοιοποιείται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία",  πολλοί άνεργοι, που έχουν καταθέσει αίτηση εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά, θα δουν την αίτησή τους να απορρίπτεται, αν κάποια στιγμή μέσα στο 2011 είχαν εργαστεί.
Σύμφωνα με τον νόμο, για να εξαιρεθούν από την έκτακτη εισφορά, πρέπει μέσα στη χρονιά να μην είχαν πραγματικά εισοδήματα από άλλη πηγή.
Μάλιστα, προβλέπεται και... τιμωρία, καθώς για το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν, υπολογίζεται και προσαύξηση 1% ανά μήνα για το διάστημα που θα περάσει από την υποβολή της αίτησης, μέχρι την έκδοση της απάντησης, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση απόρριψης, ο άνεργος θα καταβάλει τον φόρο με καπέλο!
Όπως προβλέπει ο νόμος, οι άνεργοι για να εξαιρεθεί ένας άνεργος από την έκτακτη εισφορά, θα έπρεπε να είχε υποβάλει τη σχετική αίτηση, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2011 στην Εφορία, ζητώντας διαγραφή της εισφοράς που είχε βεβαιωθεί, μετά την έκδοση της απόφασης επιδότησης της ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κι εφόσον προκύπτει ότι η επιδότηση αυτή είχε αρχίσει τουλάχιστον από 31-08-2011.
Η εξαίρεση αφορά μόνο τους εγγεγραμμένους στο μητρώο των μακροχρόνια ανέργων του ΟΑΕΔ ή όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον συγκεκριμένο οργανισμό και όχι άλλα ταμεία.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...