Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Στις φλόγες ξανά η Αίγυπτος - Συγκρούσεις με νεκρούς και τραυματίες





Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε ένα κυβερνητικό κτίριο που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο Εσωτερικών στο κέντρο του Καΐρου, όπου χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν, ανακοίνωσε η δημόσια τηλεόραση.







Η αιτία της πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στον τελευταίο όροφο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή αλλά σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας άγνωστοι είχαν μπει στο κτίριο λίγο πριν.

Για δεύτερη μέρα οργισμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν το υπουργείο Εσωτερικών, στο κέντρο του Καΐρου, διαμαρτυρόμενοι κατά της στρατιωτικής εξουσίας, που έχει γίνει "στόχος" μετά τον θάνατο 74 ανθρώπων στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ.

Δύο διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους στο Κάιρο από ασφυξία εξαιτίας των δακρυγόνων, ανέφεραν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς ένα νέο κύμα βίας έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο έπειτα από την τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ.

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες.

Επίσης στο Κάιρο ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από σφαίρα ενώ δύο ακόμη σκοτώθηκαν στο Σουέζ, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε πραγματικά πυρά για να διαλύσει το πλήθος, το οποίο προσπαθούσε να εισβάλει σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές από τις υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών.

Στη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες διαδηλωτές πέταξαν πέτρες εναντίον του υπουργείου Εσωτερικών στο Κάιρο και οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα, όμως το πλήθος ανασυντασσόταν συνεχώς.

Μέχρι το πρωί οι διαδηλωτές είχαν καταφέρει να παραμερίσουν ένα οδόφραγμα που είχε τοποθετήσει η αστυνομία και έτσι να βρεθούν πιο κοντά στο υπουργείο.

Παράλληλα εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στην πλατεία Ταχρίρ, που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο, για την προσευχή της Παρασκευής κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.

Εκατοντάδες άνθρωποι που βγαίνουν από τα τζαμιά όλου του Καΐρου κατευθύνονται προς το κοινοβούλιο.

"Θα μείνουμε μέχρι να κερδίσουμε τα δικαιώματά μας. Είδατε τι συνέβη στο Πορτ Σάιντ;", δήλωσε ο Άμπου Χανάφι, ένας διαδηλωτής που έφτασε μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών χθες το απόγευμα και παραμένει εκεί.

Οργανώσεις της νεολαίας καλούν σήμερα σε διαδηλώσεις και έχουν ονομάσει τη σημερινή ημέρα "Παρασκευή της οργής".


Στο μεταξύ περίπου 1.482 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν αργά το βράδυ της Πέμπτης και συνεχίστηκαν την Παρασκευή. Πολλοί από αυτούς υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας των δακρυγόνων που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας οι οποίες προστάτευαν το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Στο Σουέζ συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. "Λάβαμε τις σορούς δύο διαδηλωτών που δέχθηκαν πυροβολισμούς από πραγματικά πυρά", δήλωσε ένας γιατρός.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες: "Οι διαδηλωτές προσπαθούν να εισβάλουν στο αστυνομικό τμήμα του Σουέζ και η αστυνομία τώρα χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά".



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται"


Την άποψη ότι "ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται" και πως το ελληνικό κράτος "θα πρέπει να προχωρήσει στην διεκδίκηση", εκφράζει ο καθηγητής Στέλιος Περράκης.
Ο κ. Περράκης εκπροσώπησε την Ελλάδα στην παρέμβαση που έκανε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε αντιδικία της Γερμανίας και της Ιταλίας για την κατάσχεση στη δεύτερη περιουσιακού στοιχείου της πρώτης, προκειμένου να αποζημιωθούν θύματα του ολοκαυτώματος του Διστόμου.
Ερωτηθείς, σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου, που αποδέχθηκε τις θέσεις της γερμανικής πλευράς, ο κ. Περράκης δήλωσε: "Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι σαφώς σε μία συντηρητική γραμμή με μία εξαιρετικά στενή ερμηνεία του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου, ιδίως του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, με την έννοια ότι δεν διαπίστωσε καμία μετακίνηση πρακτικής στο θέμα της ετεροδικίας των κρατών, όταν μάλιστα τίθεται ζήτημα από την πλευρά ιδιωτών οι οποίοι με αγωγές τους επικαλούμενοι παραβιάσεις σοβαρές, ανθρωπιστικού δικαίου και δικαιωμάτων του ανθρώπου, σε διάρκεια ένοπλων συρράξεων, κατοχής κ.λπ., ζητούν επανόρθωση. Είναι ένας δρόμος που ακολουθήσαμε και στην Ελλάδα, είναι ένας δρόμος που είναι η καινούργια, αν θέλετε, αντίληψη, πέρα από την κλασσική παραδοσιακή, της διακρατικής συνεννόησης προκειμένου να υπάρξουν επανορθώσεις".
Όλα ανοιχτά στο μέλλον
Σύμφωνα με τον κ. Περράκη, το δικαστήριο θεώρησε ότι η Ιταλία με τις δικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει, αποδεχόμενη τα αιτήματα ιδιωτών, παραβίασε τις διεθνείς υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων εκτέλεσης των δικών μας Δικαστηρίων, του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς και του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση σφαγής του Διστόμου, καθώς επίσης και για την κατάσχεση της βίλας Vigoni.
"Αυτή είναι η μία, πρώτη ανάγνωση που μπορεί να κάνει κανείς και σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πλειοψηφία του Δικαστηρίου, αφού υπάρχουν και τρεις Δικαστές οι οποίοι ακολουθούν άλλη κατεύθυνση, βλέπουν διαφορετικά τη θέση του ατόμου σήμερα στο διεθνές γίγνεσθαι και μάλιστα μπροστά στην κρατική κυριαρχία, η οποία προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματα τα φοβερά τα οποία κάνει το κράτος" τονίζει ο καθηγητής.
"Από την άλλη πλευρά το Δικαστήριο", σύμφωνα με τον κ. Περράκη", ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει η Ιταλία και η Γερμανία, άρα το επεκτείνουμε τώρα αυτό γιατί αυτό ενδιαφέρει κι εμάς, θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνομιλίες προκειμένου να διευκρινιστεί τί ακριβώς μέλλει γενέσθαι με τα ζητήματα των επανορθώσεων. Δηλαδή το Δικαστήριο θέλει να επαναφέρει σε διακρατικό επίπεδο συνεννόησης το θέμα των επανορθώσεων. Άρα λοιπόν η συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι έστω και αν είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Δικαστές δεν διαπιστώνουν εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου, το θεωρούν σαν να είναι κάτι παγωμένο, ενώ δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι σοφότεροι να ξέρουν αυτοί".
Η ώρα της Ελλάδας
Σύμφωνα με τον κ. Περράκη,  ο αγώνας για τη διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται και αυτό σημαίνει ότι το κράτος, δηλαδή και η Ελληνική Δημοκρατία θα πρέπει πια αυτή να προχωρήσει στην διεκδίκηση με τυπικό τρόπο.
Δηλαδή να ξαναπιάσει τη σκυτάλη από εκείνη την περίφημη ρηματική διακοίνωση του 1995, η οποία έμεινε αναπάντητη και επί πολλές δεκαετίες μετά.
"Αυτό είναι μία απόφαση πολιτική, δεν ανήκει σε μένα, λέω την προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις επανορθώσεις για όλα τα ολοκαυτώματα που γίνανε στην Ελλάδα, καθώς επίσης, αυτοτελές ζήτημα είναι αυτό, το θέμα του αναγκαστικού δανείου του 1942-1943. Ξέρετε, ο αγώνας για την δικαίωση είναι μακρύς και δυστυχώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν λέει ακόμα να κλείσει, πόσο μάλιστα όταν βγαίνουν και τέτοιες αποφάσεις" καταλήγει ο κ. Περράκης.
ΝΔ: Το ζήτημα δεν έχει λήξει
Ανοιχτό παραμένει για τη ΝΔ το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, παρά τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης.
Σε ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης τονίζει πως η απόφαση αυτή δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων και δεν συμβαδίζει ούτε με τις ευρωπαϊκές αξίες ούτε με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου.
Μάλιστα ο κ. Μιχελάκης κάνει σαφές πως "επ' ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει".
"Ξανακλαίμε τους νεκρούς μας"
  Με μια πικρή δήλωση σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βύρωνας Πολύδωρας, την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία αναγνωρίστηκε το δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, σε βάρος της προσφυγής των κατοίκων του Διστόμου στα ιταλικά δικαστήρια.
"Υποδέχομαι την απόφαση της Χάγης με αγανάκτηση και δάκρυα. Ξανακλαίμε τους νεκρούς μας και τα θύματα του Διστόμου. Καμία ετεροδικία δεν ακυρώνει και παραγράφει τα εγκλήματα πολέμου", δήλωσε ο κ. Πολύδωρας, στο περιθώριο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής.
"Κανείς, καμιά απόφαση κανενός δικαστηρίου, δεν μπορεί να παραγράψει την ιστορία", δήλωσε αργότερα από πλευράς του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης. "Δεν μπορεί να διαλύσει, να σβήσει από τη μνήμη των ανθρώπων, το αίμα που αδίκως έχει χυθεί. Δικαιολογημένα αγανακτήσατε, αγανακτεί όλος ο ελληνικός λαός, αλλά κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως έχον να κάνουν με ένα λαό με μνήμη και ιστορική συνείδηση, που μπορεί και αντέχει στις κακουχίες, γιατί έχει DNA μαχητή αυτός ο λαός", πρόσθεσε.
"Η δήλωση Πολύδωρα μας εκφράζει. Η ελληνική ιστορία συναρπάζει και μας παιδαγωγεί, και αποδεικνύει πως όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι, μπορούνε πολλά - και μπορεί να ξεπεράσουμε και την σημερινή οικονομική καταχνιά", ανέφερε τέλος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θα κόβουν το ρεύμα έξι μήνες μετά για το χαράτσι


Προθεσμία 6 μήνες, αντί για 80 μέρες, όπως ισχύει σήμερα, θα έχουν για να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες, προκειμένου να μην τους κόψει το ηλεκτρικό η ΔΕΗ ή ο ιδιωτικός πάροχος ρεύματος.

Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή ορίζεται μεταξύ άλλων ότι:

- Σε περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί το τέλος μετά την παρέλευση 4 μηνών από την λήξη πληρωμής της δόσης, οι πάροχοι στέλνουν τα στοιχεία του οφειλέτη στο υπουργείο για να τα εισπράξει και διαγράφουν την οφειλή αυτή από τα αρχεία τους.

- Από τη στιγμή που θα σταλούν τα στοιχεία αυτά στη ΔΟΥ, θα πρέπει να βγει απόφαση του εφόρου πως συντρέχουν λόγοι διακοπής του ρεύματος. Θα χρειαστεί όμως και πάλι χρόνος για να εκδώσει εντολή διακοπής  του ρεύματος η αρμόδια ΔΟΥ. Και αυτή όμως θα πρέπει και να κοινοποιηθεί στους υπόχρεους.

Μετά από αυτό, κάθε πολίτης έχει προθεσμία άλλους 2 μήνες για να κάνει ένσταση που εξετάζεται από τριμελή επιτροπή στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην του κοπεί το ρεύμα. Έτσι συνολικά θα περάσουν τουλάχιστον 6 μήνες για να εκτελεστεί η απόφαση.

Με άλλη διάταξη, εξαιρείται από το τέλος ακινήτων το 17% της επιφάνειας των ενοικιαζομένων δωματίων, εφόσον όμως έχουν δηλωθεί την χρονιά εκείνη ως τουριστικά καταλύματα στον ΕΟΤ.

Με άλλη ρύθμιση, εξειδικεύεται ο περιορισμός που τυπικά ίσχυε για τους πολύτεκνους, προκειμένου να πληρώσουν την χαμηλή «ταρίφα» του μισού ευρώ ανά τετραγωνικό, ως τέλος ακινήτων για τα σπίτια τους. Της έκπτωσης αυτής θα τύχουν οι πολύτεκνοι, αλλά μόνον εάν και εφόσον, κατά το προηγούμενο έτος από την επιβολή του τέλους:

Α) δήλωναν τα παιδιά τους ως προστατευόμενα μέλη στη φορολογική τους δήλωση επειδή τους "βαρύνουν" φορολογικά. Αν δηλαδή κάποιος έχει 6 παιδιά αλλά τα 3 εργάζονται, τότε δεν απολαμβάνει μειωμένο φόρο.

Β) το συνολικό οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Αν δηλαδή εργάζονται και οι δύο σύζυγοι ή βγάζουν και ένα ευρώ επιπλέον το χρόνο, φορολογούνται με την υψηλή κλίμακα υπολογισμού του τέλους ακινήτων.

Επίσης, ορίζεται ότι η βεβαίωση του Εκτάκτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών πραγματοποιείται στο όνομα του κυρίου ή επικαρπωτή με το μεγαλύτερο ποσοστό συνιδιοκτησίας ή άλλως στο όνομα ενός οποιουδήποτε εξ αυτών, ο οποίος δικαιούται να απαιτήσει από τους λοιπούς συνιδιοκτήτες την απόδοση σ’ αυτόν του ποσοστού που τους αναλογεί.


protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πώς "εξαφάνισαν" το ελληνικό χρέος λίγο πριν μπούμε στο ευρώ


"Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης αλλά μήπως αυτή η οικονομική κατάρρευση της χώρας οφείλεται σε ταχυδακτυλουργικά του παρελθόντος από τους Έλληνες στατιστικολόγους;", διερωτάται το ραδιόφωνο του BBC, σε ρεπορτάζ του.
Το BBC εξετάζει πως το ελληνικό χρέος αφέθηκε να γίνει τόσο μεγάλο ενώ φιλοξενεί την άποψη της οικονομολόγου Μιράντας Ξαφά η οποία αναφέρει ότι ως στέλεχος επενδυτικού οίκου στο Λονδίνο συνήθιζε να χαρακτηρίζει μαζί με τους συναδέλφους της τον επικεφαλής της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας "μάγο".
"Έκανε τον πληθωρισμό και το έλλειμμα να εξαφανίζονται", λέει χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα, και κάποιες άλλες χώρες, από την αρχή δε σεβάστηκαν τους όρους της Συνθήκης του Μάαστριχτ για το έλλειμμα και μαγείρεψε τα βιβλία για να μπει στην ευρωζώνη, σχολιάζει η Μ. Ξαφά, τονίζοντας πως η Ελλάδα από την αρχή δε σεβάστηκε τους όρους.
Μάλιστα η Μ. Ξαφά αναφέρει ως παράδειγμα τον ΟΣΕ, λέγοντας ότι ο οργανισμός προέβαινε στην έκδοση νέων μετοχών τις οποίες αγόραζε το κράτος περνώντας την πράξη στα βιβλία όχι ως δαπάνη, αλλά ως οικονομική συναλλαγή.
Μάλιστα, ο Στέφανος Μάνος τονίζει πως ο οργανισμός είχε περισσότερους υπαλλήλους από ότι επιβάτες!
Μεταξύ άλλων, στο ραδιόφωνο του BBC μιλά και ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας, ο οποίος τονίζει ότι όταν ανέλαβε διαπίστωσε πως το πραγματικό έλλειμμα ήταν περίπου 7% μεγαλύτερο από αυτό που παρουσίαζαν τα επίσημα στοιχεία, 8,3% του ΑΕΠ αντί για 1,5%.
Προσθέτει δε ότι στην υπόδειξή του πως πρέπει να αρχίσει η περικοπή δαπανών, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι δεν ήταν φρόνιμο να δυσαρεστηθεί ο λαός ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
"Αντί η χώρα να προβεί στη μεταρρύθμιση των δημόσιων οικονομικών της, η Ελλάδα δανείστηκε και δανείζεται συνεχώς για να καλύψει το έλλειμμα", σημειώνει το δημοσίευμα.
Τέλος, το BBC παραθέτει και σχόλιο του πρώην αντιπροσώπου της Γερμανίας στην ΕΕ, Ντίτριχ φον Κιαβ, ο οποίος σημειώνει ότι δεν είχε προβλεφθεί το γεγονός πως οι αγορές θα αντιμετώπιζαν όλες τις χώρες της ευρωζώνης ως το ίδιο αξιόπιστες με τη Γερμανία, δανείζοντάς τους αλόγιστα σε χαμηλό κόστος.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πω πω πω… Όνειρο ζει μην τον ξυπνάτε…




Έβλεπα και άκουγα τον Γιώργο Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και προσπαθούσα να καταλάβω αν έχει...
καθόλου αίσθηση της σημερινής, οδυνηρής πραγματικότητας. Δεν έφτασα καν στην επόμενη σκέψη, στο αν δηλαδή αντιλαμβάνεται την τεράστια προσωπική ευθύνη του για το κατάντημα του τόπου. Δε χρειάστηκε.
Σε όλη την ομιλία του δεν εκστόμισε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής.
Παντού έκανε τομές η κυβέρνησή του. Σε όλα τα πεδία συγκρούστηκε με τα οργανωμένα συμφέροντα. Καθημερινά έδινε μάχες για να σπάσουν οι αγκυλώσεις δεκαετιών. Δεν προσκύνησε. Δε συμβιβάστηκε.
Το μόνο λάθος -αν έκανε κάποιο λάθος- ήταν ότι δεν ολοκλήρωσε τις προσπάθειες ή άργησε να τις ξεκινήσει.
Όλες, όμως, ήταν σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Έδωσε αγώνα, στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, για τη διάσωση της χώρας. Και τα κατάφερε.
Πώς το λέει ο πρωταγωνιστής της σούπερ διαφήμισης;
«Πω πω πω… όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»…
Άλλος, λοιπόν, έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και στη συνέντευξη για τις 100 μέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στην εξουσία (στο Ζάππειο).
Άλλος έκανε μυστικές διαπραγματεύσεις με τον Στρος Καν για το ΔΝΤ, ενώ ταυτόχρονα δήλωνε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα ΔΝΤ».
Άλλος έλεγε ότι οι διοικητές των εφοριών, των νοσοκομείων και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων θα επιλεγούν απ’ το opengov, αφήνοντας επί μήνες παράλυτο το κράτος στην πιό δύσκολη στιγμή μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενδεικτικά μόνο αναφέρω ότι ο προϊστάμενος της εφορίας Πειραιά ορίστηκε μετά από 6 μήνες και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου μετά από 9 μήνες.
Άλλος μίλαγε για πράσινη ανάπτυξη (και πράσινα άλογα) στα υπουργικά συμβούλια, καλώντας δήθεν ειδικούς να κάνουν διαλέξεις γυμνασιακού επιπέδου, ενώ η χώρα είχε φτάσει ήδη στο παγόβουνο.
Άλλος δεν έπαιρνε κανένα μέτρο επί 6 μήνες, παρά τις πιέσεις υπουργών αλλά και ΜΜΕ, και ενώ οι αγορές έκλειναν για την Ελλάδα.
Άλλος διασύρθηκε στο Νταβός από Άγγλο δημοσιογράφο και άλλος πήγε ατάραχος, στη συνέχεια, να δει την ειδική προβολή του «Άβαταρ».
Άλλος κυβέρνησε με φίλους και υπαλλήλους, περιφρονώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας.
Άλλος δεν έκανε καμιά διαπραγμάτευση με την τρόικα (και τους πολιτικούς προϊσταμένους της) για τη σύνταξη του πρώτου Μνημονίου, τον Μάιο του 2010.
Άλλος άφησε την κυβέρνηση να βολοδέρνει επί 12 μήνες, χωρίς να παρακολουθεί το μηδενικό έργο πολλών υπουργών και χωρίς να παίρνει καμιά πρωτοβουλία για να αλλάξει τη φορά των πραγμάτων.
Άλλος θα κατέρρεε τον περασμένο Ιούνιο, όταν η τρόικα κατάλαβε ότι δεν έχουμε τηρήσει καμιά απ’ τις δεσμεύσεις και μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Άλλος εξήγγειλε Δημοψήφισμα, χωρίς καμιά προειδοποίηση των δανειστών, με συνέπεια να απειληθεί η Ελλάδα με άμεση αποβολή από την Ευρωζώνη;
Άλλος πρότεινε για πρωθυπουργό την πρώην νταντά του και τον αρχικηπουρό του, όταν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί.
Άλλου πρωθυπουργού ο υπεύθυνος Τύπου έλεγε ανενδοίαστα ψέματα (τη 12η ώρα) ότι δήθεν ο Παπαδήμος έθετε όρους για να αποδεχθεί την πρωθυπουργία.
Άλλος, προφανώς, θα ήταν. Διότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου διέσωζε την Ελλάδα επί 2 χρόνια, τότε πώς σήμερα παραμένει ένα βήμα πριν από την καταστροφή ή την πανάκριβη για τους Έλληνες  σωτηρία;
Άλλος τα έκανε όλα αυτά. Ο «κανονικός» Γιώργος, όχι ο άλλος, έχει να αναμετρηθεί πλέον μόνο με την ιστορία…

aixmi.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παπαδήμος: «Συμφωνείστε ή παραιτούμαι»






Το Μαξίμου διαμηνύει ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υποβάλλει την παραίτησή του αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συμφωνήσουν στο πακέτο μέτρων για τη νέα δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Λουκάς Παπαδήμος φέρεται έτοιμος να παραδώσει την εντολή, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Νωρίτερα σε συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψήςαρνήθηκε να διαψεύσει το σενάριο παραίτησης Παπαδήμου σε ενδεχόμενη μη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα βρίσκονται σε αδιέξοδο, με βασικό αγκάθι την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Εν τω μεταξύ, οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει στη διατήρησή τους, όπως ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κι έχουν αποστείλει κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή, στον αερά βρίσκεται το Eurogroup της Δευτέρας καθώς από την Κομισιόν αφήνεται να εννοηθεί ότι αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και έγγραφες δεσμεύσεις.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, στον Real FM αν και ρωτήθηκε ευθέως για το ενδεχόμενο παραίτησης του Λουκά Παπαδήμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Παντελής Καψής, απάντησε με ευχολόγια. Όταν ρωτήθηκε αν έχει βάσει το σενάριο ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, τη Δευτέρα θα καταθέσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απάντησε, «νομίζω ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν μαζί με τον πρωθυπουργό τις αποφάσεις, για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα». Όταν ρωτήθηκε ξανά αν η απάντησή του σημαίνει ότι το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, απάντησε: «Όλα τα ζητήματα θα τα αποφασίσουν από κοινού οι πολιτικοί αρχηγοί».

Η εξέλιξη αυτή αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα. Αγκάθι αποτελεί η απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού, και την κατάργηση 13ου και 14ου μισθού για τα οποία ΝΔ και ΛΑΟΣ, δηλώνουν αντίθετοι. Εν τω μεταξύ, οι κοινωνικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει στη διατήρηση του κατώτατου, 13ου και 14ου μισθού και έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου και στους θεσμικούς εκπροσώπους της ΕΕ.

Οι διαφωνίες μεταξύ των πολιτικών αρχηγών θα συζητηθούν στη συνάντηση  με τον πρωθυπουργό το απόγευμα της Παρασκευής ή το Σάββατο, καθώς η Αθήνα εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων από δανειστές και εταίρους, καλείται να αποφασίσει εάν θα δεχθεί τους επαχθείς όρους του νέου Μνημονίου, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την ανακοίνωση της συμφωνίας για το PSI.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, οι επικουρικές συντάξεις, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι απολύσεις στο Δημόσιο, οι περικοπές στις παροχές των ΔΕΚΟ, καθώς και οι έγγραφες δεσμεύσεις που ζητούνται. Στη σύσκεψη θα τεθούν οι διαφωνίες που εκφράζουν οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα ως την Κυριακή. Η ενδεχόμενη συμφωνία θα παρουσιαστεί στην έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. 
Ο Γ.Παπανδρέου και ο Αντ.Σαμαράς λένε «όχι» στο κόψιμο του 13ου και 14ου μισθού, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αρνείται κατηγορηματικά την περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Επιπλέον, ο Γ.Παπανδρέου εμμένει στη θέση του για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέσω κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου, παρά την αντίθετη θέση της τρόικας. Υπέρ των κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου τάσσεται και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, θέση που έχει τη στήριξη και του πρωθυπουργού.
Στον αέρα και το Eurogroup
Ωστόσο και το ίδιο το Eurogroup, φαίνεται ότι βρίσκεται στον αέρα, καθώς από μέρους της Κομισιόν αφήνεται να εννοηθεί ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, δεν θα συνεδριάσει. Η συμφωνία Αθήνας - τρόικας, που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup, θα πρέπει, σύμφωνα με τους εταίρους, να συνοδεύεται και από τις γραπτές δεσμεύσεις των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ίσως το απόγευμα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για τη σύγκληση ή όχι του συμβουλίου. Ο κ. Γιούνκερ δεν έχει αποφασίσει ακόμα, σημείωσε ο εκπρόσωπός του. Πάντως, η συνάντηση αναφέρεται στο πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 Πηγή tvxs
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκατοντάδες οι νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη

Εκατοντάδες οι νεκροί από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη


Ο αριθμός των νεκρών από το κύμα ψύχους στην Ευρώπη αυξάνεται . Εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες -από την Ουκρανία μέχρι την Ιταλία- έρχονται αντιμέτωπες με πτώση θερμοκρασίας-ρεκόρ και προβλέψεις για συνέχιση του χιονιά.
Ολόκληρα χωριά αποκλείστηκαν την Πέμπτη σε περιοχές της ανατολικής Ευρώπης, την ώρα που προβλήματα προκλήθηκαν στις μετακινήσεις, καθώς δρόμοι έμειναν κλειστοί και πτήσεις και δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν.
Στην Ουκρανία δεκάδες χιλιάδες άτομα μετέβησαν σε καταφύγια, προκειμένου να προστατευτούν από το κρύο.
Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, το πολικό ψύχος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 101 ανθρώπους.
Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άστεγοι και οι 64 βρέθηκαν παγωμένοι στους δρόμους, ενώ άλλοι πέθαναν σε νοσοκομεία από υποθερμία.
Τουλάχιστον 11.000 Σέρβοι έχουν αποκλειστεί σε χωριά σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων.
Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών της χώρας περιγράφουν την κατάσταση ως «πολύ σοβαρή». Δεκατέσσερις επαρχίες έχουν επηρεαστεί από τον χιονιά. Ελικόπτερα έχουν μεταφέρει κάποιους ανθρώπους σε καταφύγια, ενώ έχουν σταλεί τρόφιμα και φάρμακα σε αποκλεισμένες περιοχές.
Επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Σερβία, ενώ οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εκφράζουν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας των ηλικιωμένων και των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες.
Οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης.
Εννέα ακόμα άνθρωποι πέθαναν στην Πολωνία, καθώς η θερμοκρασία έπεσε στους -32 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει, έτσι, τους 29 από την έλευση του χιονιά.
Στη Ρουμανία, οκτώ άτομα πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 22, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σε αρκετές περιοχές της Ρουμανίας.
Στη Βουλγαρία τουλάχιστον 10 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, ενώ τα ATM σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας του κρύου.
Στη Λεττονία δέκα άτομα πέθαναν γύρω από την πρωτεύουσα Ρίγα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τους νεκρούς σε άλλες περιοχές της χώρας. Στην γειτονική Λιθουανία ένας 55χρονος άστεγος ήταν το ένατο θύμα της κακοκαιρίας.
Εκατοντάδες άτομα στην Ιταλία εγκλωβίστηκαν σε τρένα, καθώς οι πολικές θερμοκρασίες προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.
Από τον χιονιά -τον χειρότερο τα τελευταία 27 χρόνια στη χώρα- έχουν χάσει τη ζωή τους ένα βρέφος στη Σικελία, ένας 76χρονος άνδρας στην Πάρμα και ένας άστεγος στο Μιλάνο.
Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αυστρία, ενώ στη Γαλλία 41 από τις 101 περιοχές βρίσκονται σε συναγερμό για χιόνι ή «πολύ κρύο». Στο Παρίσι ο στρατός μετατρέψει 600 χώρους σε στρατιωτικά κτίρια σε καταφύγια, προκειμένου να προστατευθούν οι άστεγοι.
Στους -10 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία στο Βερολίνο, το οποίο θα ντυθεί στα λευκά. Χιονοπτώσεις προβλέπονται και για αρκετές περιοχές της Βρετανίας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην Τσεχία και δύο στη Σλοβακία.
Στο Βελιγράδι, οι άστεγοι που δεν κατάφεραν να αποσπάσουν μία από τις 140 θέσεις στο μοναδικό καταφύγιο της χώρας, έσπευσαν να προστατευθούν από το κρύο σε λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.
Το πολικό ψύχος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων στην περιοχή της ανατολικής Ανατολίας, στην Τουρκία.
Στους -35 βαθμούς Κελσίου έπεσε η θερμοκρασία στην περιοχή του Ερζουρούμ, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Διεύθυνση της χώρας.
Στο μεταξύ, σε 727 χωριά στην ανατολική Τουρκία η κυκλοφορία έχει «παραλύσει» εξαιτίας των έντονων χιονοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων.
Μάλιστα, για τη διακομηδή 20 ασθενών από ορισμένα από τα χωριά αυτά στο νοσοκομείο χρειάστηκε η συνδρομή των ομάδων αντιμετώπισης έκτακτων καταστροφών.
Στη Ρωσία, όπου οι θερμοκρασίες φτάνουν στη Μόσχα τους -25 βαθμούς και πλησιάζουν τους -50 βαθμούς στη Γιακουτία (ανατολική Σιβηρία), οι Αρχές ανακοίνωσαν πως από την 1η Ιανουαρίου, 64 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εξαιτίας του ψύχους.
«Αν και οι σκληροί χειμώνες είναι αναμενόμενοι σε αυτές τις περιοχές του κόσμου, αυτή η πρόσφατη παγωνιά ήρθε στο τέλος ενός σχετικά ήπιου χειμώνα» ανέφερε ο Ζλάτκο Κόβατς, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).
«Οι άστεγοι ήταν απροετοίμαστοι και δεν γνώριζαν τι θα συμβεί. Δεν παρακολουθούν τις μακροπρόθεσμες καιρικές προβλέψεις και είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι» ανέφερε.
Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες.
Πηγή tsantiri.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ώρα της Χάγης για τα ναζιστικά εγκλήματα στο Δίστομο



Οι μνήμες του Ιουνίου του 1944 ξυπνούν και πάλι. Οι οικογένειες των 228 Διστομιτών που έπεσαν νεκροί από τη βαρβαρότητα των γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής περιμένουν με αγωνία την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά με την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία αφορά την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο.

Η Γερμανία προσέφυγε στη Χάγη θεωρώντας ότι τα ιταλικά δικαστήρια, μη σεβόμενα την ετεροδικία της Γερμανίας, έχουν εγκρίνει κατασχέσεις γερμανικών περιουσιακών στοιχείων αναφορικά με θύματα του ναζισμού στην Ιταλία, έπειτα από απόφαση και του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, που επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο και επιδίκασε 28 εκατομμύρια ευρώ στα θύματα του Δίστομου.

Η «μάχη» του Διστόμου για τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι προσωπική υπόθεση της δικηγόρου Κέλλυς Σταμούλη, κόρης του αείμνηστου νομικού Ιωάννη Σταμούλη που κίνησε τις νομικές διαδικασίες. Μιλώντας στο protothema.gr αναφέρει πως «ελπίζουμε ότι η ετυμηγορία της Χάγης θα καταξιώσει τον πολυετή αγώνα που έχουν διανύσει οι Διστομίτες στην Ελλάδα και την Ιταλία».

Ο δικαστικός αγώνας ξεκίνησε το 1995 από τον νομικό και πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Σταμούλη, ο οποίος κατέθεσε αγωγή με την οποία οι κάτοικοι ζητούσαν αποζημιώσεις ύψους 60 εκατ. ευρώ για ηθική ικανοποίηση από τις θηριωδίες στο Δίστομο. Το 1997 εκδίδεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαιώνει τους Διστομίτες και επιδικάζει αποζημίωση για ψυχική οδύνη.

Το 2000 το γερμανικό δημόσιο ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται σε ξένη χώρα για τα εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν. Ο Άρειος Πάγος όμως απορρίπτει την αίτηση αναιρέσεως του γερμανικού δημοσίου.

Η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τα ποσά που οφείλει και έτσι ο Γιάννης Σταμούλης προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου στην Ελλάδα.

Το γερμανικό δημόσιο ασκεί αμέσως ανακοπή (το 2002). Η ανακοπή γίνεται δεκτή από το ελληνικό δικαστήριο και ως εκ τούτου οι Διστομίτες δεν μπορούν να εισπράξουν τα χρήματά τους.

Το 2004 ο δικηγόρος Σταμούλης επικαλείται τον Κανονισμό 44/2001 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δυνάμει του οποίου η ελληνική αμετάκλητη απόφαση του δικαστηρίου της Λιβαδειάς μπορεί να κηρυχτεί εκτελεστή σε άλλο κράτος - μέλος της Ε.Ε.

Επιλέγει την Ιταλία προκειμένου να κινήσει αυτή τη διαδικασία και το Νοέμβριο του 2008 (μετά από τετράχρονο αγώνα και στην Ιταλία) κηρύσσεται εκτελεστή η απόφαση της Λιβαδειάς στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα.

Η Γερμανία προσφεύγει στη Χάγη θέτοντας το ερώτημα κατά πόσον η Ιταλία έπραξε νόμιμα αναγνωρίζοντας στους κατοίκους του Διστόμου το δικαίωμα να αποζημιωθούν από τα περιουσιακά στοιχεία της Γερμανίας στην Ιταλία.


protothema.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η δικαιοσύνη ΈΡΧΕΤΑΙ» – Οι Anonymous «χτύπησαν» στην Ελλάδα! [βίντεο]

«Η δικαιοσύνη ΈΡΧΕΤΑΙ» – Οι Anonymous «χτύπησαν» στην Ελλάδα! [βίντεο]


Από τα ξημερώματα  βρίσκεται εκτός λειτουργίας, η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έπειτα από χτύπημα των «χακτιβιστών» Anonymous. «Η δικαιοσύνη έρχεται» έγραψαν στην πρώτη σελίδα του site, ενώ ανέβασαν και ηχογραφημένο μήνυμα στο οποίο ανέφεραν:
«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναιαπαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει ολοκληρωτικά. Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας καιεσείς τη σκοτώσατε.
Οι ίδιοι οι πολίτες σας σάς μισούν κι εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χωρίς την έγκριση του λαού σας.Επιβάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους και επιτρέψατε στους τραπεζίτες και τουςμονάρχες της ΕΕ να υποδουλώσουν τον λαό σας, οικονομικά και πολιτικά.
» Οι πολίτες σας πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησης και εσείς αφήνετε τους ξένους να τους μισούν για κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται. Τι κρίμα. Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές που ζητούν την απονομή της δικαιοσύνης. Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά εσείς δεν θέλετε να ακουστεί η φωνή τους. Τους στερείτε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν.
» Οι αυθαίρετες πράξεις σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συνθήκης ACTA(σ.σ. η οποία καλύπτει τη διαδικτυακή πειρατεία και πολλά ακόμα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας)στερείτε περαιτέρω την ελευθερία και οδηγείτε τους πολίτες σας στην καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο».
Και καταλήγει το μήνυμα: «Είμαστε οι Ανώνυμοι…. Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε… έπρεπε να μας περιμένετε. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους».
Οι Anonymous ανέφεραν ότι το χτύπημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης είναι «μόνο η αρχή» και έδωσαν διορία δύο εβδομάδων» στην Ελλάδα να εγκαταλείψει τη συνθήκη ΑCTA, προειδοποιώντας με νέες επιθέσεις ακόμα και σε μέσα ενημέρωσης.
Η επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γύρω στις 6 το πρωί, προκαλώντας συναγερμό στις διωκτικές αρχές. Στο υπουργείο βρίσκεται κλιμάκιο αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση.
Πηγή tsantiri.
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...