Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΕΛΣΤΑΤ: Εκρηξη της φτώχειας στην Ελλάδα τον πρώτο χρόνο του μνημονίου


Εκρηξη της φτώχειας μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο μνημόνιο (το 2010) δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ). Στην έκθεση με τίτλο «Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα» επισημαίνεται ότι το ποσοστό των πολιτών που αντιμετώπιζε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε από 16,3% το 2010 στο 22,9% του πληθυσμού το 2011.

Ο δείκτης της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνει τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το εκρηκτικό μείγμα φτώχιας και ανεργίας που άρχισε ήδη να διαμορφώνεται από το 2010 και μετά στη χώρα μας.

Εφιαλτικές είναι οι συγκρίσεις των ετών πριν και μετά την ελληνική κρίση και στον τομέα της ανεργίας. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε από το 7,6% το 2008, πριν το ξέσπασμα της κρίσης, στο 9,5% το 2009 και στη συνέχεια εκτινάχθηκε στο 12,5% το 2010 και στο 17,7% το 2011. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβριο του 2012 ανήλθε σε 26%.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο για την εκτιμώμενη πορεία της φτώχειας από το 2011 και μετά είναι ότι η μεθοδολογία της ΕΛΣΤΑΤ έχει προσμετρήσει και τις λεγόμενες «κοινωνικές μεταβιβάσεις», όπως τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα και βοηθήματα ανεργίας,  ασθένειας, αναπηρίας και ανικανότητας, το ΕΚΑΣ, τις ενισχύσεις σε νοικοκυριά μόνιμων κατοίκων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, το πλέγμα δηλαδή των κοινωνικών επιδομάτων που πλήττει το Μνημόνιο 3 από την 1.1.2013. Χωρίς αυτό το δίχτυ ασφαλείας τη χρονιά που διανύουμε τα ποσοστά της φτώχειας ενδέχεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν οι υλικές στερήσεις. Το ποσοστό ανήλθε από το 24.1% το 2010 στο 28.4% το 2011 και ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει μεταξύ άλλων όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στην πληρωμή ενοικίων, δόσεων δανείου, πάγιων  λογαριασμών (ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, αερίου  κλπ.) καθώς και στις δόσεις δανείου κατοικίας ή πιστωτικών καρτών, ενώ στερούνται κατά περίπτωση πρόσβαση σε σειρά άλλων αγαθών και υπηρεσιών.

Γυναίκες οι πιο ευάλωτες

Η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι το άλμα της φτώχειας είναι εντονότερο στις γυναίκες, καθώς ο σχετικός δείκτης ανήλθε από 16,8% το 2010 σε 23,5% του συνολικού πληθυσμού γυναικών το 2011.

Αντιστοίχως, στις οικογένειες με έναν ενήλικα και εξαρτώμενα παιδιά το ποσοστό φτώχειας αυξήθηκε από το 33.4% το 2010 στο 43,2% του συνόλου το 2010.


tovima.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι μισοί Έλληνες θέλουν να είναι αφεντικά παρά υπάλληλοι

Η τάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ.


Παρά την κρίση, το 50% των Ελλήνων και το 58% των Λιθουανών, επιθυμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση και να μην είναι υπάλληλοι σε κάποια εταιρεία ή δημόσιο οργανισμό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Η τάση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τα όσα παρατηρούνται σε γενικές γραμμές στην πλειονότητα των κρατών μελών της ΕΕ, όπου λόγω της οικονομικής κρίσης και των περιορισμένων επιχειρηματικών προοπτικών διαπιστώνεται μείωση, το 2012 σε σχέση με το 2009, του ποσοστού των πολιτών που επιθυμούν να έχουν δική τους επιχείρηση, από 45% σε 37%.

Στην ΕΕ, εκτός από τους Έλληνες και τους Λιθουανούς, υψηλό αίσθημα επιχειρηματικότητας έχουν ακόμη οι Πορτογάλοι, οι Ρουμάνοι, οι Λετονοί και οι Βούλγαροι, με ποσοστά που κυμαίνονται μεταξύ 48- 49%. Στον αντίποδα, η αυτοαπασχόληση είναι λιγότερο δημοφιλής στη Σουηδία (22%), τη Φιλανδία (24%), τη Δανία και τη Σλοβενία (από 28%), όπου οι περισσότεροι πολίτες, σε ποσοστά άνω του 70%, προτιμούν να είναι υπάλληλοι.

Γενικά στην ΕΕ, οι άνδρες και οι νέοι είναι αυτοί που προτιμούν να αυτοαπασχολούνται παρά να είναι υπάλληλοι, κάτι το οποίο επιθυμούν περισσότερο οι γυναίκες και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Σε ό,τι αφορά στα βασικά εμπόδια για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, η μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαίων αναφέρει τον κίνδυνο πτώχευσης της εταιρείας (παρόμοια άποψη διατυπώνει το 43% των ερωτηθέντων). Ειδικά οι Έλληνες, σε ποσοστό 96%, υπογραμμίζουν την έλλειψη πόρων, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι το 77% των συμπολιτών μας επισημαίνει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, όταν στην Ολλανδία για παράδειγμα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%.



epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γκάλης: από την άνοια στην παράνοια!

Oι Ελληνες το πήραμε προσωπικά και κυρίως πατριωτικά για τον Γκάλη και ο Βασίλης Σκουντής προσπαθεί να χωρέσει τον Νικ στο Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame...


Για να εξηγηθώ από την αρχή, εάν ήταν (στην κυριολεξία, ελέω ψήφου) στο χέρι μου να εισαχθεί ο Νίκος Γκάλης στο μουσείο του μπάσκετ, θα το έκανα όχι απλώς και με δυο άνω άκρα μου, αλλά και με τα πόδια! Αλλά, διάβολε, ούτε εγώ, ούτε κανείς από τους εκατοντάδες Ελληνες, οι οποίοι έχουν κάνει επιδρομή στην ιστοσελίδα του ESPN έχουμε δικαίωμα ψήφου...

Απλώς μπορούμε να ελπίζουμε ότι στις σαράντα μέρες που απομένουν έως την επίσημη ανακοίνωση του ενός εκλεκτού μεταξύ των 13 (μη Αμερικανών) υποψηφίων της κλάσης του 2013, κι όσο το απανταχού της Γης Ελληναριό θα συνεχίζει να ψηφίζει μονοκούκι, κάποιο από τα μέλη της Επιτροπής θα... συγκινηθεί και θα στηρίξει την προαγωγή του Γκάλη!

Αναφέρομαι σε προαγωγή, διότι ο Νικ είναι από το 2007 μέλος του Hall of Fame της FIBA σε μια λαμπρή τελετή, αυτόπτες μάρτυρες της οποίας υπήρξαν πλείστοι όσοι Ελληνες, συμπεριλαβανομένων και των "Πελαργών" που έδωσαν τον δικό τους τόνο, εκείνο το πρωί του Σεπτεμβρίου του 2007 στο Αλκομπέντας της Μαδρίτης. Το επίσημο "induction"της πρώτης κλάσης πραγματοποιήθηκε μεσούντος του Ευρωμπάσκετ του 2007, το ίδιο απόγευμα ο Γκάλης εμφανίστηκε στο γήπεδο και μάλιστα έδωσε συνέντευξη μαζί με το άλλοτε alter ego του, τον Παναγιώτη Γιαννάκη και εγένετο χαμός στο ίσωμα της μικτής ζώνης του "Palacio de los deportes"!

 Το 'χω βάλει λίγο το χεράκι μου σε αυτή την υπόθεση, ήρθε η ώρα να το αποκαλύψω! Δεν το κάνω για να κοκορευτώ ή να του πουλήσω εκδούλευση, παρά μόνο για να αποδείξω πόσο δύσκολο είναι όχι μονάχα να εισέλθει ο (κάθε) Γκάλης στο Hall of Fame, αλλά ακόμη και να συμπεριληφθεί στη λίστα των υποψηφίων!

Οσο κι αν φαίνεται περίεργο και πάντως υπερβολικό (σε ό,τι αφορά τη... χρονοκαθυστέρηση) αυτή η φάμπρικα άνοιξε πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. Βρέθηκα σε κάποια πόλη της Ιταλίας για αγώνα της Ευρωλίγκας και εκεί συνάντησα τον Νταν Πίτερσον, που συνεργαζόταν (και συνεργάζεται ακόμη) με το "Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame".Στην ουσία ο παλαίμαχος Αμερικανός προπονητής της Ολύμπια Μιλάνο λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του οργανισμού στην Ευρώπη και από καιρού εις καιρόν προτείνει διάφορες υποψηφιότητες...

Το συζητήσαμε πίνοντας έναν καφέ και προσφέρθηκα να τον βοηθήσω, παρέχοντας του πλήρη βιογραφικά σημειώματα των σημαντικότερων Ελλήνων παικτών, προπονητών, παραγόντων και διαιτητών. Ενθουσιάστηκε από την εθελοντική προσφορά μου και δύο μέρες αργότερα άρχισε κιόλας να λαμβάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του τα υπεσχημένα αρχεία...

Οσες φορές συναντηθήκαμε από τότε ή επικοινωνήσαμε, πάντοτε τον ρωτούσα "τι γίνεται με αυτή την υπόθεση; " και πάντοτε μου έδινε την ίδια στερεότυπη απάντηση: "Εγώ, φίλε μου, απλώς εισηγούμαι. Αλλοι εγκρίνουν, αποφασίζουν και εκλέγουν"...

Φαίνεται πως το πλήρωμα του χρόνου έφτασε, τουλάχιστον για τον Γκάλη, ο οποίος πέρασε τα πρώτα τρία στάδια, που είναι μεγάλα παλούκια: προτάθηκε, εγκρίθηκε και συμπεριλήφθηκε στη λίστα των υποψηφίων. Το αν θα εκλεγεί κιόλας θα το μάθουμε στις 15 με 17 Φεβρουαρίου στο Χιούστον, όπου θα ανακοινωθούν οι λεγόμενοι "inductees",στο περιθώριο του All Star Game του ΝΒΑ.

Γράφω συνεχώς περί εκλογής, διότι αυτή είναι η αλήθεια: τα μέλη του "Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame" δεν επιλέγονται δια βοής, αλλά εκλέγονται δια ψηφοφορίας και δυστυχώς από τον διεθνή χώρο ο κλήρος πέφτει μονάχα σε έναν!

Θεωρώ μάταιο να αναλύσω για ποιους λόγους δικαιούται της υψίστης τιμής ο καθένας από τους 13 υποψηφίους: εμείς... λιώνουμε για τον Γκάλη και το ίδιο παθαίνουν οι Σέρβοι για τον Βλάντε Ντίβατς και τον γκουρού (και αντίπαλον δέος του προφέσορ Ατσα Νίκολιτς) Ράνκο Ζεράβιτσα, οι Βραζιλιάνοι για τον Οσκάρ Σμιντ, τον Αμαουρί Πάσος και τον προπονητή Τόγκο Σοάρες, οι Λιθουανοί για τον Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, οι Ισραηλινοί για τον Μίκι Μπέρκοβιτς και τον Ταλ Μπρόντι, οι Αυστραλοί για τον (μπαμπά του Αντριου) Λίντσει Γκέιζ, οι Ρώσοι για τον (συχωρεμένο προπονητή της ομάδας που νίκησε τους Αμερικανούς το 1972 στο Μόναχο) Βλαντιμίρ Κοντράσιν, οι Ισπανοί για τον (σπουδαίο ως παίκτη και προπονητή) Λόλο Σάινθ και οι Γάλλοι για την Τζάκι Σαζαλόν: όλοι τους υπήρξαν και παραμένουν μύθοι στην ιστορία του μπάσκετ κι ό,τι δικαίως υποστηρίζουμε εμείς για τον Γκάλη, το ίδιο μπορούν να επικαλεσθούν για κάθε μια από τις υπόλοιπες δώδεκα υποψηφιότητες...

Πέρυσι από το λεγόμενο "international basketball" είχε εισαχθεί στο Hall Fame η Ρωσίδα προπονήτρια Λίντια Αλεξέγιεβα, το 2011 o Aρβιντας Σαμπόνις, το 2010 ο Βραζιλιάνος Ουμπιρατάν Περέιρα, ο Μίρκο Νόβοσελ και ο Πέδρο Φεράντιθ (2007), ο Σάντρο Γκάμπα (2006), η Βραζιλιάνα Ορτενσία Μακάρι (2005), ο Ντράζεν Νταλιπάγκιτς (2004), ο Ντίνο Μενεγκίν (2003), μετά θάνατον ο Ντράζεν Πέτροβιτς (2002), ο Ατσα Νίκολιτς (1998), ο Αντόνιο Ντιαθ Μιγκέλ (1997), ο Κρέζιμιρ Τσόσιτς (1996), ο Αλεξάντερ Γκομέλσκι (1995), ο Τσέζαρε Ρουμπίνι (1994), η Γιουλιάνα Σεμιόνοβα (1993), ο Σεργκέι Μπέλοφ (1992) και πρώτος απ' όλους ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς (1991).

Δεν μίλησα χθες ή σήμερα με τον "Little Big Dan"για να τον ρωτήσω εάν αισθάνεται ότι ευοδώθηκαν οι πολύχρονες προσπάθειες του για τον Γκάλη: του το όφειλε πάντως ο Πίτερσον του Νικ, όχι τόσο εις ανάμνησιν των αλησμόνητων νυκτών στο Μιλάνο και στο Αλεξάνδρειο, όσο ως αποκατάσταση του λάθους που (ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι) έκανε το 1979 εισηγούμενος στον Μπιλ Φιτς να μην ασχοληθεί με εκείνον τον βραχύσωμο τριχωτό πόιντ γκαρντ του Σίτον Χολ τον οποίο επέλεξαν οι Σέλτικς στο Νο 68 του ντραφτ!

Και κάτι ακόμη, που μας αφορά εσωτερικά, ως ελληνικό μπασκετικό έθνος: δέκα εννιά χρόνια μετά την αποχώρηση του, αυτός ο οποίος το 2007 εκλέχθηκε μέλος του Hall of Fame της FIBA, τώρα είναι υποψήφιος για το "Νaismith Memorial Basketball Hall of Fame" και θα παραστεί ως επίσημος προσκεκλημένος του προέδρου της UEFA Μισέλ Πλατινί στον τελικό του Champions League του 2013, ακόμη περιμένει ένα επίσημο αντίο και μια τιμητική διάκριση από τον Αρη και από τους "τα φαιά φορούντες" της ελληνικής μπασκετικής και αθλητικής πολιτείας...

ΥΓ: Και πολύ φοβούμαι πως θα περιμένει για πολύ και επί ματαίω, όπως ο Αναστόπουλος στη φάση (που περιέγραψε με παροιμιώδη τρόπο ο Μανώλης Μαυρομάτης) με τον Σέστιτς!

του Βασίλη Σκουντή


gazzetta.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αλλάζει η εικόνα της Αρχ. Ολυμπίας μετά από ανασκαφές στην περιοχή


Αλλάζει η μορφή του παγκόσμιου συμβόλου και ιερότερου χώρου της Αρχαίας Ελλάδας, της Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις γνωμοδοτήσεις που έλαβε ομόφωνα χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και αφορούν τις ανασκαφές στην περιοχή και την έγκριση προτάσεων για μελέτες, που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

«Θα υπάρξει αλλαγή της εικόνας της Αρχαίας Ολυμπίας» τόνισε μεταξύ άλλων η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ειδικότερα, το έργο που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του ΚΑΣ χωρίζεται σε τρία σκέλη:

* Αποκάλυψη - ανάδειξη της Ανατολικής Στοάς του Γυμνασίου (περιλαμβάνει τη χωροθέτηση νέας εισόδου και εγκατάστασεων εξυπηρέτησης κοινού).
* Στερέωση του αναλημματικού τοίχου των Θησαυρών.
* Στερέωση των πρανών της ανασκαφής στο Ιερό της Δήμητρας Χαμύνης και ανάδειξη του μνημείου.

«Οι τρεις αυτές προτάσεις μόνο καλό θα κάνουν στον χώρο και στην προσλαμβάνουσα εικόνα των επισκεπτών για αυτόν» τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Μενδώνη.

Στο βορειοδυτικό τμήμα του Ιερού και δίπλα στην κοίτη του ποταμού Κλαδέου βρίσκεται το Αρχαίο Γυμνάσιο της Ολυμπίας. Εκεί αποφασίστηκε να δημιουργηθεί δρόμος ήπιας κυκλοφορίας για πεζούς και ποδήλατα, ενώ με την αποχωμάτωση του ποταμού υπολογίζεται να αποκαλυφθούν πενήντα με εβδομήντα μέτρα του Γυμνασίου.

Σήμερα, ο επισκέπτης δεν έχει τη δυνατότητα να δει ολόκληρο το μνημείο, καθώς η δυτική πλευρά του έχει παρασυρθεί από τον ποταμό.

Το Αρχαίο Γυμνάσιο τοποθετείται στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα με την Παλαίστρα, που σύμφωνα με τους ιστορικούς αποτελούσε χώρο προπόνησης των αθλητών.

Το αρχικό κτίριο του Γυμνασίου διαμορφώθηκε στα ελληνιστικά χρόνια, ενώ το σημερινό κτίριο ανεγέρθηκε κατά τον 2ο αιώνα π.Χ.. Ήταν ένα μεγάλο μακρόστενο κτίσμα με ευρύχωρη αυλή στο κέντρο και μία σειρά από δωμάτια στη δυτική πλευρά που πιθανότατα χρησίμευαν ως καταλύματα των αθλητών.

Ο μεγάλος υπαίθριος χώρος της αυλής με μήκος 220 μέτρα και πλάτος 100 μέτρα χρησίμευε για προπόνηση των αθλητών στα αγωνίσματα του ακοντίου και του δίσκου.
Μια παλαιά χθόνια θεότητα είναι η Δήμητρα Χαμύνη (προσωνυμία που σημαίνει «καθιστή στο χώμα»), το ιερό της οποίας εντοπίστηκε το 2007 κατά μήκος του δρόμου, που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Τα κατάλοιπα του ιερού της εντοπίστηκαν στη διάρκεια σωστικής ανασκαφής που έγινε για την τοποθέτηση αγωγών ομβρίων υδάτων, 150 μέτρα από το οίκημα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Πήλινα και χάλκινα αγγεία και ειδώλια, ορισμένα με επιγραφές, έχουν έρθει, στο φως από την ανασκαφή του ιερού. Όπως φαίνεται όμως, το σημαντικότερο, αφού επέτρεψε την ταύτισή του με τη Δήμητρα Χαμύνη, ήταν ένα ειδώλιο με επιγραφή που αναφέρει τη Δήμητρα και Κόρη (δηλαδή, την Περσεφόνη) και τον βασιλιά του Κάτω Κόσμου, τον Άδη.

Μέρος της λατρείας της θεάς, άλλωστε, αποτελούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, γι αυτό και η ιέρειά της ήταν η μόνη γυναίκα που παρακολουθούσε τα αγωνίσματα, καθισμένη δίπλα στον πέτρινο βωμό της Δήμητρας Χαμύνης στην αριστερή πλευρά του σταδίου.

Η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, επίσης, αναμένεται να χωροθετηθεί ανατολικότερα από εκεί όπου βρίσκεται σήμερα. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται στο πλαίσιο των εργασιών αυτών αφενός να καταργηθεί το λυόμενο κυλικείο οι χρήσεις του οποίου θα μεταφερθούν και στο κτίριο, όπου σήμερα βρίσκεται πωλητήριο του ΟΠΕΠ, αφετέρου οι αποθήκες του γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

Απώτερος στόχος, όπως είπε η κ. Μενδώνη, είναι να ελαφρύνει ο χώρος από υπάρχοντα κτίσματα.

Το κόστος του έργου δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.



e-typos.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχεδιάζουν ενιαίο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη


Οι επικεφαλής των μεγαλύτερων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών της Ευρώπης συζητούν τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου που θα ενώσει τις κατακερματισμένες αγορές της ηπείρου, ακολουθώντας την παρότρυνση από τις Βρυξέλλες να εξετάσουν πιο ριζοσπαστικά μέτρα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Η ιδέα της ενοποίησης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών προέκυψε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε μία ανεπίσημη συνάντηση του Επιτρόπου της ΕΕ για τον ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ομίλων της Ευρώπης, περιλαμβανομένων της Deutsche Telekom, της France Telecom, της Telecom Italia και της Telefonica.

Σύμφωνα με πηγές που είναι κοντά στις συζητήσεις, οι εκπρόσωποι των εταιρειών έφυγαν από τη συνάντηση με την πρόθεση να διερευνήσουν την ιδέα, με δεδομένη την απογοήτευσή τους από το γεγονός ότι η ασυνεχής ευρωπαϊκή αγορά εμποδίζει τη δυνατότητά τους στον ανταγωνισμό. Οι επιχειρήσεις που κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά μέσω των εθνικών θυγατρικών τους έχουν πληγεί από τις ευρύτερες οικονομικές δυσκολίες στην Ευρώπη και αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις από ανταγωνιστικούς τεχνολογικούς ομίλους, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα δίκτυά τους.

Η σύναψη συμφωνίας για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού δικτύου θα αντιμετωπίσει οικονομικά και τεχνολογικά εμπόδια, με δεδομένες τις πολλές διαφορές στις υποδομές και τους εθνικούς κανονισμούς. Θα εναρμόνιζε, ωστόσο, περισσότερο την ευρωπαϊκή αγορά με τις αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, η κάθε μία από τις οποίες έχει μόνο τρεις ή τέσσερις μεγάλους ομίλους. Θα μπορούσε επίσης να φέρει οφέλη στους καταναλωτές, όπως την ενιαία τιμολόγηση για τις τηλεπικοινωνιακές και Διαδικτυακές υπηρεσίες στην Ευρώπη. Ο Αλμούνια έχει λάβει σκληρή θέση κατά των συγχωνεύσεων σε εθνικό επίπεδο που μειώνουν τον ανταγωνισμό, αλλά έδειξε να είναι ανοικτός σε διασυνοριακές συνενώσεις που θα βοηθούσαν στη δημιουργία μίας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.




ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πεθαίνοντας στην Αθήνα - ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες από τη Huffington Post

 


Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της Αθήνας. Στα στέκια των ναρκωτικών, εκεί όπου ναρκωμανείς "χτυπούν" τη δόση τους σε κοινή θέα. Εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης, που κατά τα ψέμματα, δεν είναι σημερινή ούτε των τελευταίων 2-3 χρόνων. Οι φωτογραφίες της Huffington Post είναι ΣΚΛΗΡΕΣ και σοκαριστικές.
Το ρεπορτάζ της Φραγκίσκα Μεγαλούδη έγινε για την Huffington Post σε συνεργασία με τον φωτορεπόρτερ Δημήτριο Μπούρα. Επί δυο χρόνια "περπάτησα" τους δρόμους της Αθήνας. Και είδαν πράγματα σκληρά, σχεδόν απάνθρωπα.
Είδαν μια 27χρονη γυναίκα, μια περιστασιακή εργάτρια του σεξ, να δείχνει πολύ μεγαλύτερη εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και της ζωής στους δρόμους. Μια κοπέλα που έχει χάσει τα δυο μπροστινά της δόντια και έχει πάθει σοβαρή ζημιά στο δέρμα της εξαιτίας χρήσης του ναρκωτικού Sisa, της κοκαϊνης των φτωχών, που κάνει θραύση στα στέκια των ναρκωμανών τα τελευταία δυο χρόνια. Κοστίζει μόλις 2-3 ευρώ η δόση.
Αναγκάζεται να πουλάει σεξ (έναντι 10-15€) για να ζήσει. Και για να πάρει τη δόση της. Είναι φορέας του AIDS αλλά αυτό δε νοιάζει του μεσήλικους και παντρεμένους πελάτες της, που την πιέζουν για επαφή χωρίς προφυλακτικό.
Σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, ένας 35χρονος κάθεται επάνω σε μια βρώμικη κουβέρτα. Δίπλα του, ένας 40χρονος ετοιμάζει ένα μείγμα φθηνής ηρωίνης και ηρεμιστικών, γνωστό στους δρόμους ως "ταϊλανδέζικο". Αυτό κοστίζει 5-7 ευρώ η δόση. Με τρεμάμενα χέρια ο 35χρονος "χτυπάει" το "ταϊλανδέζικο" στο εσωτερικό του μπράτσου του. Οικογένειες με παιδιά, νεαρά ζευγάρια και μετανάστες περνούν, αλλά κανείς δεν νοιάζεται για το τι βλέπουν.
Είναι μόνο δυο από τις σπαρακτικές ιστορίες που περιγράφει το συγκλονιστικό ρεπορτάζ της Huffington Post.
Ακόμα πιο συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες. ΠΡΟΣΟΧΗ, είναι ΣΚΛΗΡΕΣ!
















Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...