Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Αποκάλυψη ΔΝΤ: Το δημόσιο χρέος που παρέλαβε ο Αναστασιάδης από τον Χριστόφια


Δημόσιο χρέος 2,5 δισ. ευρώ παρέλαβε ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από έγκυρη κυβερνητική πηγή, ανέφερε στον Κύπριο πρόεδρο η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, πριν από την δραματική συνεδρίαση του Eurogroup, που πήρε την απόφαση για "κούρεμα" των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Έτσι εξηγείται και η στάση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, του προέδρου Αναστασιάδη να δεχθεί κατ΄αρχήν την συμφωνία, η οποία, όπως τόνισε στο Εurogroup, θα ήταν υπό την αίρεση της κυπριακής Βουλής.

Αύξηση χρέους κατά ένα δισ. ευρώ την περίοδο που ανέλαβε ο Αναστασιάδης

Σύμφωνα με στοιχεία του κυπριακού υπουργείου Οικονομικών το τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του ο κ. Αναστασιάδης, υπήρξε αύξηση κατά 1 δισ. ευρώ.

Στη συνεδρίαση του Εurogroup ο πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε σε έντονο ύφος προς τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η σκληρή στάση Γερμανίας και ΔΝΤ είχαν ως αποτέλεσμα να στραφεί υπέρ του "κουρέματος" και η Κομισιόν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι μικρές χώρες εξέφρασαν την συμπάθεια τους προς την Κύπρο, αλλά παράλληλα και "τον φόβο τους για τους μεγάλους".

Η Λευκωσία είχε ουσιαστικά ενώπιον της δύο επιλογές, με πρώτη να αναληφθεί εξ' ολοκλήρου η στήριξη της Κύπρου από τη Ρωσία και με δεύτερη να στραφεί στο Eurogroup και την ΕΕ. Υπήρχε και μια τρίτη επιλογή για επιμήκυνση του δανείου της Μόσχας των 2,5 δισ. και ενίσχυση υπό τη μορφή επενδύσεων. Ωστόσο, φάνηκε ότι η Μόσχα είναι απρόθυμη να βοηθήσει, αν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί από τον Μηχανισμό Στήριξης η κυπριακή οικονομία.

Για τη Λευκωσία είναι σαφές ότι η τρόικα, της οποίας κλιμάκιο βρίσκεται στην Κύπρο, τηρεί άτεγκτη στάση, με γραμμή από τον κ. Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Για την εμμονή της στο κούρεμα, η Γερμανία επικαλείται το επιχείρημα ότι δεν θα πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την κατάσταση στη Κύπρο και για να σωθούν οι καταθέσεις των Ρώσων, πολλές από τις οποίες, όπως υποστηρίζει, είναι αμφιβόλου προέλευσης.
Το Εurogroup και η τρόικα επιμένουν σε λύση μέχρι αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα, ωστόσο η Κυπριακή Βουλή συζητούσε μέχρι το μεσημέρι σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών τα κυβερνητικά νομοσχέδια για την διάσωση της κυπριακής οικονομίας .

Εξυγίανση και κούρεμα

Οι πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από έγκυρες κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση
επικεντρώνεται σε μία συνδυασμένη λύση για εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας με δημιουργία "καλής" και "κακής" τράπεζας και "κουρέματος", με στόχο να εξέλθει από την κρίση, μετά την καταψήφιση από την Βουλή της απόφασης του Eurogroup για "κούρεμα" των καταθέσεων και την αρνητική απάντηση της Μόσχας στις προτάσεις για εξαγορά τραπεζών και επένδυση στα ενεργειακά αποθέματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές :

-Η πρόταση για εξυγίανση της Λαϊκής διασφαλίζει για την ώρα, τουλάχιστον, τις θέσεις εργασίας και αποτρέπει το κλείσιμο -και πάλι μέχρι στιγμής- των καταστημάτων, καθώς ο κύκλος εργασιών δεν θα τερματιστεί με τη δημιουργία της "καλής" και "κακής" τράπεζας.

-Η κυβέρνηση ελπίζει να κλείσει την νέα συμφωνία με το Eurogroup σήμερα ή αύριο, γιατί, όπως τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, "αυτή είναι η μόνη σωτηρία για τον τόπο".

-Η λύση που αφορά τη Λαϊκή είναι, όπως υποστηρίζεται,η μοναδική αυτή τη στιγμή, καθώς πρέπει να προχωρήσει πάση θυσία προκειμένου να σωθεί η άλλη μεγάλη τράπεζα, η Τράπεζα Κύπρου, η οποία, επίσης, αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα ανέρχονται γύρω στα 7 δισ. και αυτή τη στιγμή η Τράπεζα έχει περίπου 200 εκατ. ευρώ για διασφαλίσεις. Οι καταθέτες κάτω των 100.000 ευρώ υπολογίζονται γύρω στις 304.000, ενώ άνω των 100.000 ευρώ γύρω στις 11.000.

Για το Εθνικό Ταμείο Αλληλεγγύης (ΕΤΑ), η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει για την εθελοντική συνεισφορά και θα αγωνιστεί, ώστε αυτό να συμπεριληφθεί στο πακέτο διάσωσης της Κύπρου.

Προτεραιότητα οι Κύπριοι και όχι οι ξένοι καταθέτες

Επίσης, προτεραιότητα της κυπριακής κυβέρνησης είναι σωθούν οι πολίτες της Κύπρου σε αυτές τις κρίσιμες ώρες και όχι οι ξένοι καταθέτες. Εξ άλλου, φαίνεται ότι η Λευκωσία γνωρίζει ότι πολλά από τα κεφάλαια Ρώσων πολιτών δεν θα φύγουν ακριβώς, γιατί αποτελούν αντικείμενο φορολογικών ερευνών από τις ρωσικές αρχές.

Όπως αναφέρεται, η Λευκωσία δεν επιθυμεί διατάραξη των σχέσεών της με τη Μόσχα και την ίδια ώρα το Κρεμλίνο δεν θέλει να διακινδυνεύσει διατάραξη των σχέσεων με την ΕΕ και τις ΗΠΑ, ενώ λαμβάνει και σοβαρά υπόψη τα συμφέροντα του στην Τουρκία. Αυτός, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, ήταν και ο κύριος λόγος που επέβαλε την οδό της σιωπής, ειδικότερα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Ρώσο ομόλογο Σεργκέϊ Λαβρόφ, ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Νέα προσπάθεια συμφωνίας με Ρωσία

Οι προσπάθειες δεν εγκαταλείφθηκαν και αναμένεται τηλεφωνική συνομιλία του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών με τον Ρώσο ομόλογό του εντός της βδομάδας, καθώς η Μόσχα φαίνεται να μην έχει κλείσει οριστικά την πόρτα στην πρόταση της Λευκωσίας για επιμήκυνση του δανείου, ενώ ενδιαφέρον επιδεικνύεται και για τη δημιουργία του τερματικού σταθμού επεξεργασίας φυσικού αερίου, καθώς η Ρωσία ενδιαφέρεται πρωτίστως να είναι διαρκώς παρούσα στο παιγνίδι διαμόρφωσης των τιμών των παραγώγων υδρογονανθράκων. Εξ άλλου και η Κύπρος κάνει το παν για να διασώσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας με την Ρωσία.

Επαφές έκανε η Λευκωσία και προς την κατεύθυνση της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου με συνομιλίες του κ. Κασουλίδη με τους Υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.



news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στην Πειραιώς Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου


Στην Τράπεζα Πειραιώς καταλήγουν τα ελληνικά υποκαταστήματα των τραπεζών Κύπρου και Λαϊκής (CPB).

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλεγεί για την εξαγορά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα που είναι προς πώληση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η συμφωνία- οι όροι της οποίας δεν αναλύονται- θα πρέπει να εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα Πειραιώς επελέγη για να αγοράσει τις δραστηριότητες της Τράπεζας Κύπρου και της Cyprus Popular Bank (Λαϊκής) στην Ελλάδα.
Το Χρηματιστήριο προεξόφλησε νωρίτερα μια τέτοια εξέλιξη καθώς η άνοδος στη Μετοχή της Πειραιάς είχε φθάσει το 22%.

Πλέον στόχος των αρχών είναι η απρόσκοπτη επανέναρξη των τραπεζικών λειτουργιών των εν Ελλάδι υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών. Ετσι την Τρίτη αναμένεται να ανοίξουν κανονικά οι τραπεζικές εργασίες και να καταβληθούν οι μισθοδοσίες και οι συντάξεις όσων είχαν λογαριασμούς συνδεδεμένους με την Κύπρου και την Λαϊκή.

Νωρίτερα, και μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής και κυπριακής πλευράς, ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ στην οποία αναφέρεται.

«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της».

Το ρόλο της Ελλάδας στην απορρόφηση των δύο κυπριακών τραπεζών εξήρε ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης:

«Σε σημερινή επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώθηκε η ρύθμιση του ζητήματος της αποξένωσης των ελλαδικών παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών, με τους ευνοϊκότερους υπό τις συνθήκες όρους, με σημαντικό όφελος για την κυπριακή πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του Κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Κύπρος και επιθυμεί να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου μέχρι την οριστική διευθέτηση των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Τα πραγματικά γεγονότα απαντούν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις διάφορες φήμες και πληροφορίες που καλλιεργούνταν τις τελευταίες ημέρες, περί δήθεν ουδετερότητας ή και αδιαφορίας της Eλληνικής Kυβέρνησης έναντι της Κύπρου. Σε όλο αυτό το διάστημα η συμπαράσταση της Ελλάδας ήταν δεδομένη και γι' αυτό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις ευχαριστίες του».
Κεδίκογλου: Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της Κύπρου

Στη δήλωση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Η δήλωση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, επιβεβαιώνει δύο πράγματα:

Πρώτον ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Κύπρου σε όλα τα βήματα αυτής της δοκιμασίας.

Στάθηκε και θα στέκεται πάντα! Χωρίς καμία ταλάντευση, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Στάθηκε στα μεγάλα, αλλά και στα μικρά, στις λεπτομέρειες. Και στήριξε όπου μπορούσε και με ό,τι μπορούσε… Στηρίξαμε απόλυτα, αλλά δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε στον Ελληνισμό της Κύπρου τι θα κάνει… Δεύτερον, ότι η αληθινή στήριξη δεν εκφράζεται με καταγγελίες και λόγια του αέρα. Εκφράζεται ουσιαστικά και διακριτικά. Δεν το κάναμε για μικροκομματικούς λόγους μέσα στην Ελλάδα. Το κάναμε γιατί αυτό επιβάλλει το εθνικό καθήκον. Για να βοηθήσουμε πραγματικά τα αδέλφια μας στην Κύπρο… Στηρίξαμε την Κύπρο. Δεν παίξαμε θέατρο στην πλάτη της, όπως έκαναν άλλοι», δήλωσε ο κ.Κεδίκογλου



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λίστα Λαγκάρντ: Όλα τα ονόματα και τα ποσά


Πίνακα με ολα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στην λίστα Λαγκάρντ και το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στους λογαριασμούς τους  έστειλε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής προκειμένου να σχηματιστεί εικόνα για γιο προφίλ των καταθετών. Στην ουσία το ΣΔΟΕ επεξεργάστηκε όλα τα αρχεία (τραπεζικές καρτέλες) που περιέχει το αρχείο και απομόνωσε ονόματα και ποσα.

Συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ έχει καταρτίσει τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ ανάλογα με το ύψος του χρηματικού ποσού. Πρώτο στον κατάλογο, εμφανίζεται το όνομα «PANTELI MARIA» με ποσό ύψους 562.896.546 δολάρια. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι όπως έχει δηλώσει η κυρία Παντελή, ο λογαριασμός δεν της ανήκει καθώς ήταν διαχειρίστρια (internet user). Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στο hedge fund του κ. Σάμπυ Μιώνη.
Ακολουθεί το όνομα «Levis Solomon» με ποσό 557.938.829 δολάρια και το «Sapountzi (Sapountsis) Pinelopi (Penelope) με 108.586.482 δολάρια ενώ η πρώτη τετράδα κλείνει με τον «Mionis Sampy (Sabby) (Saby) με 80.619.625 δολάρια.

Να σημειωθεί ότι τα πρωτα 79 ονόματα εμφανίζουν ποσά άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ 451 εμφανίζουν ποσά άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Συνολικά, 918 φυσικά πρόσωπα εμφανίζουν ποσά .
Μεταξύ των ονομάτων είναι των συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Συγκεκριμένα, στην θέση 391 εμφανίζεται ο κ. Συμεών Σικιαρίδης με ποσό 1.226.899 δολάρια, αμέσως μετά η σύζυγός του Ελένη Παπακωνσταντίνου με το ίδιο ποσό  ενώ στην 919η ο κ. Ανδρέας Ρωσσώνης με μηδενικό ποσό.







 



ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δίκη-πιλότος για το «κούρεμα» των ομολόγων


Στο «μικροσκόπιο» της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επρόκειτο να μπουν σήμερα οι αιτήσεις ακύρωσης κατά του περσινού «κουρέματος» των κρατικών ομολόγων (PSI) που έχουν προσβάλει ως αντισυνταγματικό και αντίθετο σε διεθνείς συμβάσεις εκατοντάδες μικροομολογιούχοι, επενδυτές (Ελληνες και ξένοι), ασφαλιστικά ταμεία, ΑΕΙ, προμηθευτές φαρμάκων, συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων σε τράπεζες και άλλες επιχειρήσεις, καθώς και εκπρόσωποι πολλών κρατικών φορέων, σωματείων, οργανώσεων.

Η δίκη-πιλότος θα κρίνει την τύχη χιλιάδων παρόμοιων αγωγών που έχουν υποβληθεί σε διάφορα δικαστήρια της χώρας και επρόκειτο να διεξαχθεί μέσα σε δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμενόταν να προσέλθουν πολλοί πολίτες που εθίγησαν από το «κούρεμα» της περιουσίας τους κατά 53,5% αλλά και εκπρόσωποι όλων των φορέων και επιχειρήσεων που έχουν προσβάλει τις σχετικές κυβερνητικές πράξεις, υποστηρίζοντας ότι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Οι εισηγήσεις

Στις εισηγήσεις τους οι Σύμβουλοι της Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου και Κ. Πισπιρίγος επισημαίνουν ότι ο βασικός ισχυρισμός όλων των αιτήσεων είναι ότι η αναδιάρθρωση του χρέους που έγινε με το «κούρεμα», θίγοντας περιουσιακά δικαιώματα με την αντικατάσταση νέων τίτλων ομολόγων που θα αποπληρωθούν μέχρι το 2042, ανεβάζοντας -κατά τους αιτούντες- τις απώλειές τους στο 75%, παραβιάζουν τις διατάξεις του Συντάγματος και διεθνών συνθηκών που προστατεύουν την οικονομική ελευθερία, την ελευθερία των συμβάσεων, την ισότητα, την ασφάλεια δικαίου και την εμπιστοσύνη στο κράτος, την ιδιοκτησία, την κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος λόγω της μεγάλης μείωσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων κ.λπ.

Σύμφωνα με τις δικαστικές εισηγήσεις, στις προσφυγές τονίζεται ότι παραβιάστηκαν η προστατευόμενη από το Σύνταγμα εμπιστοσύνη στο κράτος και η εύλογη πεποίθηση ότι δεν θα τροποποιηθούν εκ των υστέρων συμβατικοί όροι, πεποίθηση που καλλιεργήθηκε από το ίδιο το Δημόσιο, αφού την περίοδο 2002-2010 απέκρυπτε τα αληθινά δημοσιονομικά στοιχεία και προπαγάνδιζε διαρκώς την ασφάλεια των κρατικών ομολόγων ως επένδυση απαλλαγμένη από κινδύνους για το επενδυόμενο κεφάλαιο και την απόδοσή του.



ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερευνα από ΟΗΕ για βασανιστήρια, εξαφανίσεις, απαγωγές στη Β. Κορέα


Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα ερευνήσει τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα.

Τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου αποδέχθηκαν με συναίνεση τη σχετική απόφαση, η οποία προτάθηκε από την Ιαπωνία και την Ευρωπαϊκή Ενωση και η οποία ζητεί από την Βόρεια Κορέα "να συνεργασθεί άνευ όρων" με την επιτροπή και "να επιτρέψει ελεύθερες επισκέψεις" στη χώρα, πράγμα που η Πιονγκγιάνγκ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί στον Ειδικό Εισηγητή για τη Βόρεια Κορέα.

Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι αν ερευνήσει "τις σοβαρές, συστηματικές και γενικευμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" στη Βόρεια Κορέα όπως είναι "η παραβίαση του δικαιώματος στην τροφή, οι παραβιάσεις στα στρατόπεδα κράτησης, τα βασανιστήρια και η απάνθρωπη μεταχείριση, η αυθαίρετη κράτηση, η εφαρμογή διακρίσεων, οι παραβιάσεις της ελευθερίας έκφρασης, του δικαιώματος στη ζωή, της ελευθερίας μετακίνησης, οι εξαφανίσεις προσώπων, οι απαγωγές ξένων υπηκόων".

Στόχος της έρευνας είναι η απόδοση ευθυνών, κυρίως όταν οι παραβιάσεις αυτές είναι πιθανόν να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

"Εκφράζουμε τη βαθειά μας ανησυχία για τις κατάφωρες και διαρκείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εδώ και πάρα πολύ καιρό, ο πληθυσμός είναι θύμα παραβιάσεων και καταχρήσεων", δήλωσε ο ιρλανδός πρεσβευτής στον ΟΗΕ εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση Τζέραρντ Κορ.

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ , ο Πιονγκ Σε Σο, απέρριψε τις κατηγορίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του και δήλωσε ότι ο πληθυσμό της χώρας του "είναι ευτυχής που διαθέτει το καλύτερο σύστημα στον κόσμο".

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαιρέτισαν την πρώτη στα χρονικά σύσταση επιτροπής που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

"Η τόσο αναμενόμενη έρευνα αυτή θα βοηθήσει στην αποκάλυψη καταχρήσεων δεκαετιών εκ μέρους της βορειοκορεατικής κυβέρνησης. Η σύσταση αυτής της επιτροπής στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Πιονγκγιάνγκ: ο κόσμος σας παρακολουθεί και οι παραβιάσεις πρέπει να τελειώσουν", δήλωσε η διευθύντρια της οργάνωσης Human Rights Watch Τζούλι ντε Ριβέρο.

Η επιτροπή έρευνας θα παρουσιάσει προφορική έκθεση για τα αποτελέσματα των εργασιών της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ τον προσεχή Σεπτέμβριο και γραπτή έκθεση στο Συμβούλιο κατά την 25η σύνοδό του τον Φεβρουάριο/Μάρτιο 2014.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...