Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ληστεία με τραυματία στα γραφεία του Δ.Σ.Α

Ενέδρα ληστείας σε χρηματαποστολή στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60) έστησαν το μεσημέρι της Μ. Τρίτης δύο άγνωστοι.
Στις 14:50, ένας εκ των δραστών ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και ο δεύτερος κατευθύνθηκε στο ταμείο που βρίσκεται στο 2ο όροφο υπάλληλο της χρηματαποστολής και με την απειλή όπλου, απέσπασε πέντε σάκους που περιείχαν συνολικά 400.000 ευρώ. Νωρίτερα, οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής πρόλαβαν και κατέβασαν μία τσάντα με 100.000 ευρώ.
Κατά τη φυγή τους, ο θυρωρός του κτιρίου, αποπειράθηκε να τους εμποδίσει, ωστόσο οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι με το κοντάκι του όπλου και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. O άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Οι δράστες διέφυγαν με ένα Ι.Χ σκούρου χρώματος, μάρκας BMW. Ωστόσο, τους έχει καταγράψει το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και το οποίο αναλύει η Αστυνομία. Όπως φάνηκε ο ένας φορούσε σκουφάκι.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. (Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών) κ. Γιάννης Αδαμόπουλος εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του για την ένοπλη ληστεία, το χαρακτήρισε θλιβερό γεγονός και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον άτυχο εργαζόμενο.

zougla.gr

 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τέλος εποχής Φιντέλ στην Κούβα

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν είναι πλέον μέλος της νέας Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος. Έγινε δεκτός όμως με επευφημίες σήμερα, κατά την εμφάνισή του την τελευταία μέρα του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Ο 84χρονος Κάστρο ήταν ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος από την ίδρυσή του, το 1965, ως το 2006, όταν παρέδωσε τη θέση αυτή και την προεδρία στον αδελφό του, τον Ραούλ Κάστρο, για λόγους υγείας.
Το 6ο συνέδριο του Κουβανικού Κομμουνιστικού Κόμματος ενέκρινε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανοίγματος που προτάθηκε από τον Ραούλ Κάστρο για να «διορθωθεί» το σοσιαλιστικό μοντέλο που βρίσκεται σε ισχύ εδώ και μισό αιώνα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες.

Η ολομέλεια των 1.000 συνέδρων ψήφισε το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 300 μέτρα που αφορούν το άνοιγμα του ιδιωτικού τομέα, μειώσεις των θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα, μειώσεις των κρατικών επιδοτήσεων, μορφές αυτοδιαχείρισης στις επιχειρήσεις, τους φόρους και την αποκέντρωση του κρατικού μηχανισμού.

«Στον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου, ο σχεδιασμός θα έχει το προβάδισμα, αλλά θα λαμβάνει υπόψη τις τάσεις της αγοράς» αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο Cubadebate.cu.

Υπογραμμίζεται πάντως ότι «μόνον ο σοσιαλισμός είναι ικανός να νικήσει τις δυσκολίες και να διαφυλάξει τις κατακτήσεις της επανάστασης».

Η έγκριση του προγράμματος από το συνέδριο αναμενόταν ευρέως επειδή μερικές από τις μεταρρυθμίσεις, όπως η αύξηση της αυτοαπασχόλησης και η μίσθωση κρατικής γης σε ιδιώτες αγρότες, εφαρμόζονται ήδη.

Το συνέδριο επέλεξε επίσης νέο Πρώτο Γραμματέα τον Ραούλ Κάστρο,  Δεύτερο Γραμματέα τον 80χρονο Χοσέ Ραμόν Βεντούρα, ενώ στην τρίτη θέση αναδεικνύεται ο 78χρονος Ραμίρο Βαλντες. Αρκετά άτομα, μικρότερης ηλικίας εντάχθηκαν στην 15μελή ηγετική επιτροπή, όμως σε θέσεις μικρότερης σημασίας.
tanea.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Μαύρη τρύπα»... 500.000 ευρώ στη Γαύδο

Το ταμείο είναι...μείον στον ακριτικό δήμο Γαύδου και μάλιστα κατά 500.000 ευρώ ποσό τεράστιο εάν αναλογιστεί κανένας τα ισχνά οικονομικά του δήμου και τον χαμηλό προϋπολογισμό του...

Μάλιστα οι αρχικές έρευνες έδειξαν ότι έλειπε ένα ποσό της τάξης των 25.000 ευρώ και μόνο όταν έγινε ενδελεχής έλεγχος και στα προηγούμενα χρόνια αποδείχθηκε ότι έλειπαν πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ, συγκεκριμένα 530.000 ευρώ!

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί ήδη ο υπουργός Εσωτερικών κ.Ραγκούσης, ο γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ.Καπελέρης και η Οικονομική Επιθεώρηση που αναμένεται να έρθει άμεσα στην Κρήτη για να κάνει έλεγχο στο δήμο. Παράλληλα αύριο αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Γαύδου...

Πηγή:cretalive
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποκάλυψη ΣΔΟΕ: Και τα πολυτελή καταστήματα πωλούν προϊόντα "μαϊμού"

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού.

Την … συγκλονιστική αποκάλυψη ότι, εκτός από τον πεζόδρομο της Ερμού, πωλούν προϊόντα-"μαϊμούδες" και στα καταστήματα, με τις πολυτελείς βιτρίνες, τα πανάκριβα ενοίκια και τις υψηλές τιμές, κάνει το ΣΔΟΕ –"δικαιώνοντας" έτσι τους καταστηματάρχες που τόσα χρόνια διαμαρτύρονταν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό από πλανόδιους που απλώνουν την πραμάτεια τους μπροστά από την πόρτα τους.

Ενώ στην αγορά αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν τηρούνται εδώ και χρόνια όροι και κανόνες, το Σώμα Διώξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε πως "στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων, διενήργησε έρευνες σε καταστήματα στην οδό Ερμού, με σκοπό τον εντοπισμό παραποιημένων προϊόντων.

Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε η ύπαρξη εργαστηρίου κατασκευής δερματίνων ειδών (τσάντες, ζώνες κλπ), τα οποία είναι προϊόντα απομίμησης γνωστών μεγάλων οίκων του εξωτερικού, τα οποία διατίθενταν σε καταστήματα λιανικής πώλησης έναντι εκατοντάδων ευρώ ανά τεμάχιο".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, κατασχέθηκαν 250 τεμάχια δερματίνων ειδών, τόσο από το εργαστήριο όσο και από το κατάστημα λιανικής και διαπιστώθηκε πλήθος σοβαρών φορολογικών παραβάσεων.
Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενήργησε έλεγχο σε υπόγειο και ισόγειο χώρο πολυτελούς οικίας (!) στον Άλιμο. Εκεί βρέθηκε να λειτουργεί βιοτεχνία παραγωγής ενδυμάτων, στα οποία τοποθετούνταν σήματα επώνυμων οίκων και στη συνεχεία διατίθενταν ως δήθεν αυθεντικά.

Δύο εκ των καταστημάτων λιανικής πώλησης που εφοδίαζαν με τα ενδύματα, ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη. Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας αναζητείται. Παράλληλα ελέγχονται τα περιουσιακά στοιχεία του.

Το ΣΔΟΕ διενήργησε έρευνα και στο κέντρο των Αθηνών, σε αποθηκευτικούς χώρους στην οδό Ευριπίδου (αλλιώς γνωστή και ως China-Town της Αθήνας), όπου και βρέθηκαν 4.000 ζεύγη προϊόντων απομίμησης γνωστής αθλητικής εταιρείας, ενώ βρέθηκε και το τελωνειακό παραστατικό εισαγωγής τους, σύμφωνα με το οποίο εισήχθησαν σε εμπορευματοκιβώτιο συνολικής ποσότητα 10.000 ζευγών.

Τα προϊόντα κατασχέθηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες τόσο για τον εντοπισμό της υπόλοιπης ποσότητας, όσο και των άμεσα εμπλεκομένων στην υπόθεση.

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Απολύσεις κορυφής στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" Έλενα Ρογδάκη και ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής.
Αιτία, το ζήτημα που προέκυψε με τη διακοπή εφημεριών στο νοσοκομείο.
Μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το πόρισμα μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου, πιθανότατα για "δικούς" τους ασθενείς.
Νέος διοικητής του "Αλεξάνδρα" αναλαμβάνει ο διοικητής του νοσοκομείου "Έλενα", ο οποίος στο εξής θα συνδιοικεί και τα δυο νοσοκομεία.
Στο πόρισμα προτείνεται η  η άσκηση πειθαρχικής δίωξης στη διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και σε μια διοικητική υπάλληλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την αρχή είχε καταγγείλει τεχνητές ελλείψεις, με στόχο την υπονόμευση του ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα. Μάλιστα διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των γιατρών.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 19 Απριλίου

Γεγονoτα


1882: Τίθεται σε λειτουργία η σιδηροδρομική γραμμή Πελοποννήσου, δημιούργημα του Χαρίλαου Τρικούπη.
1961: Αποτυγχάνει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», που ως σκοπό είχε την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.
1906: Τελετή λήξης της Μεσολυμπιάδας στην Αθήνα.
1980: 25ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στην Ολλανδία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Ιρλανδίας ο Τζόνι Λόγκαν, με τη σύνθεση «What's another year». Η χώρα μας συμμετέχει με το τραγούδι των Νακασιάν/Σοφού «Ωτοστόπ», το οποίο ερμηνεύει η Άννα Βίσση και καταλαμβάνει τη 13η θέση.
1987: Η οικογένεια Σίμσον κάνει την πρώτη εμφάνισή της στη μικρή οθόνη, ως ένθετο στο εβδομαδιαίο βαριετέ «The Tracey Ullman Show» του δικτύου Fox.
2005: Ο 78χρονος γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ εκλέγεται νέος πάπας, με το όνομα Βενέδικτος 16ος, διαδεχόμενος τον αποθανόντα Ιωάννη Παύλο ΙΙ.
  • Γεννησεις
1877: Όλε Εβινρούντε, νορβηγός μηχανικός, που επινόησε και κατασκεύασε την εξωλέμβιο μηχανή. [θαν. 12/7/1934]
1903: Έλιοτ Νες, πράκτορας του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών. Η προσωπικότητά του ενέπνευσε τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς «Οι Αδιάφθοροι», που πέρασε στη συνέχεια και στη μεγάλη οθόνη. [θαν. 16/5/1957]
1987: Μαρία Σαράποβα, ρωσίδα καλλονή του τένις.
  • Θανατοι
1882: Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, βρετανός φυσιοδίφης, «πατέρας» της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. [γεν. 12/2/1809]
1906: Πιερ Κιουρί, γάλλος φυσικός. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1903. [γεν. 15/5/1859]
1998: Οκτάβιο Παζ, μεξικανός διπλωμάτης και συγγραφέας. Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1990. [γεν. 31/3/1914]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γαλλικό ενδιαφέρον για τον ιππόδρομο

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύμβουλοι για όλα τα project των αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Πριν καν προσληφθούν όμως, έχουν αρχίσει να καταφτάνουν …από μόνοι τους και οι υποψήφιοι επενδυτές!

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη, η γαλλική PMU (γαλλικός ιππόδρομος με τζίρο 9,5 δισ. ευρώ) έκανε ήδη  την πρώτη επαφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΔΙΕ.

Στην άτυπη διυπουργική σύσκεψη για τις αποκρατικοποιήσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, επιβεβαιώθηκε ότι προχωράει μελέτη για τη ΔΕΠΑ, για το εάν θα πρέπει να αποσχιστεί ο ΔΕΣΦΑ, καθώς και τι θα γίνει αργότερα με την option της ΔΕΗ.

Η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη μετά από το Πάσχα και η προκήρυξη για τον διαγωνισμό της πώλησης έως 31% της ΔΕΠΑ θα γίνει εντός του 2011.

Στην ΔΕΠΑ, προχωράει η μελέτη για το εάν είναι βέλτιστο να αποσχιστεί η ΔΕΣΦΑ και τι θα γίνει με το option της ΔΕΗ αργότερα.

Η μελέτη θα είναι έτοιμη μετά από το Πάσχα και η προκήρυξη μέσα στο 2011.

Τονίζεται πως θα πρέπει να αποκοπούν οι εμπορικές σχέσεις της ΔΕΠΑ με την ΔΕΗ που είναι ο βασικός της πελάτης.

Μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν προσληφθεί όλοι οι σύμβουλοι για όλες τις ενέργειες που έχουν τεθεί επί τάπητος, γιατί άλλα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να πωληθούν άμεσα και αλλού να ωριμάσουν οι συνθήκες για την αποκρατικοποίησή τους.

Στον ΟΤΕ διυεκρινίζεται από πηγές του υπουργείου, ότι το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να υποχρεώσει την DT να αγοράσει και όχι οι γερμανοί να πάρουν ότι πωληθεί.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει και συνάντηση με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας για τις εξελίξεις στις τράπεζες.

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Αγοράστε Ελλάδα”, οι Γερμανοί, “πουλήστε”, Ρώσοι και Ιάπωνες

Long θέσεις στα ελληνικά ομόλογα λήξης Μαρτίου 2012  προτιμά η Γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank, η οποία σε έκθεση της εκτιμά ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα, τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης.

Ωστόσο, το δικό της μοντέλο ανάλυσης υποδεικνύει ότι για να είναι διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα το χρέος θα χρειαστεί ένα κούρεμα κατά 50% ( προφανώς εννοεί για όλο το χρέος των 340 δισ ευρώ ).

Η γερμανική τράπεζα έχει υπολογίσει ότι για να επιτευχθεί το κούρεμα 50% θα χρειαστεί ένας συνδυασμός επιμήκυνσης, «κούρεμα» στα υφιστάμενα ομόλογα και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεδομένου του συστημικού ρίσκου που θα προκαλούσε μια σκληρή αναδιάρθρωση ( λ. χ μόνο με κούρεμα ομολόγων ) δεν είναι πιθανή  βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, μια «απαλή» προσέγγιση αναδιάρθρωσης θα ήταν για την Γερμανική Τράπεζα ένα εθελοντικό roll over στο χρέος ή μια επαναγορά ομολόγων η οποία θα έχει χορηγό την Ε. Ε και το IMF.

Mια τέτοια πιθανότητα θα ήταν πιο πιθανή στο επόμενο διάστημα.        
Αντίθετα, αυξάνει τις short θέσεις της στην Ελλάδα και την Πορτογαλία η Nomura, ενώ και ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα σταματήσει να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1175241
και στο http://www.capital.gr/news.asp?id=1175273

protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο κόκκινο η εγκληματικότητα, απροσπέλαστο το κέντρο το βράδυ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, το μεγαλύτερο ποσοστό αφορά ληστείες με μικροποσά και κινητά τηλέφωνα ενώ οι διαρρήξεις το δεύτερο εξάμηνο του 2010 σημείωσαν πτωτική πορεία στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.
Μολαταύτα οι διαρρήξεις στην περιφέρεια αυξήθηκαν γεγονός που δείχνει πως η εγκληματικότητα μετατοπίζεται από τις πόλεις στην επαρχία. Αυτή τη μετατόπιση σχετίζεται με τη βαριά εγκληµατικότητα, µε εσωτερική µετανάστευση συµµοριών στην περιφέρεια και κυρίως σε περιοχές κοντά στην Αττική, όπου τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ορµητήρια κακοποιών για επιθέσεις.
Ωστόσο, η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση αφού η διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες, επιθέσεις και πορνεία εκτυλίσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή.
"Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας όχι µόνο δεν έχει βελτιωθεί, αλλά χειροτερεύει µέρα µε τη µέρα. Καταστήµατα κλείνουν και δρόµοι σε ορισµένα σηµεία ερηµώνουν µετά το απόγευµα", δήλωσε στην εφημερίδα ο Νικολακόπουλος από την Κίνηση Πολιτών.
Ανησυχητικό είναι επίσης ότι αρκετές επιθέσεις συμβαίνουν σε τουρίστες ιδίως κοντά σε σταθµούς του Μετρό.
Ο τουρισμός της Αθήνας δέχεται πλήγμα από την αυξανόµενη εγκληµατικότητα, µε επίκεντρο τις περιοχές Οµόνοια - Πλατεία Κάνιγγος - Πλατεία Καραϊσκάκη - Πλατεία Κουµουνδούρου.
Αρκετά ξενοδοχεία με ιστορία έβαλαν λουκέτο λόγω της έλλειψης πελατών, ενώ άλλες µονάδες βλέπουν τις πληρότητές τους να βαίνουν συνεχώς µειούµενες. Στα θύµατα των δραστών συγκαταλέγονται πελάτες µεγάλων πολυτελών ξενοδοχειακών µονάδων της Πλατείας Συντάγµατος και της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.
"Μόλις προχθές ένας Αμερικανός πελάτης... έχασε το πορτοφόλι του στον πεζόδροµο της Ερµού, δέκα λεπτά αφότου βγήκε από το ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει εβδοµάδα που να µην καταγγελθεί κάποιο κρούσµα στο αρµόδιο τµήµα του ξενοδοχείου µας.
Πρόκειται  για µια κατάσταση που πλήττει άµεσα την τουριστική εικόνα της Αθήνας,µόλις εφτά χρόνια µετά τη διοργάνωση των Ολυµπιακών Αγώνων", είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος µεγάλης ξενοδοχειακής µονάδας στο Σύνταγµα.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών- Αττικής (ΕΞΑ-Α) Γ. Ρέτσος "Η αύξηση της εγκληµατικότητας, η οικονοµική κρίση και η καθοδική πορεία του τουρισµού της Αττικής έχουν ήδη οδηγήσει σε κλείσιµο αρκετά µικρά καταλύµατα.
Ωστόσο, η δυσπραγία αγγίζει ακόµα και πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, των οποίων οι ιδιοκτήτες είχαν προχωρήσει σε σηµαντικές επενδύσεις για τη φιλοξενία των επισκεπτών των Ολυµπιακών Αγώνων".
Ακόμη, οι ξενοδόχοι προτείνουν τη λήψη σειράς µέτρων για την αναβάθµιση του ιστορικού κέντρο όπως η συστηµατική και αδιάλειπτη αστυνόµευση, η πάταξη του παρεµπορίου και η ίδρυση κέντρων φιλοξενίας µεταναστών στην Αττική.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Άννα έσβησε πρόστιμο 700.000 ευρώ

Με στόχο να έχουν έναν τόπο λατρείας οι κάτοικοι στην Ξάνθη και το χωριό Σμίνθη, η υπουργός Παιδείας έσβησε πρόστιμο στο τζαμί της περιοχής, ύψους 700.000 ευρώ. Η επιβολή προστίμου ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς τελούνταν έργα κατασκευής, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Πράσινο φως δόθηκε και πάλι στις εργασίες
Μετά την κριτική του τοπικού τύπου για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε σχέση με το τζαμί της Σμίνθης στην περιοχή της Ξάνθης που έφτασε τα 700.000 ευρώ, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου δικαίωσε τον κόσμο του χωριού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού "Αζινλίκτσα", η Άννα Διαμαντοπούλου έλαβε την ευνοϊκή αυτή απόφαση για τους Σμινθιώτες, παραγράφοντας το πρόστιμο για το τζαμί.
Η Άννα Διαμαντοπούλου αξιολογώντας τα παράπονα του τοπικού Τύπου σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, η κατασκευή του οποίου έχει σταματήσει από το 2007, λόγω έλλειψης άδειας κατασκευής, αποφάσισε να ταχθεί με το μέρος των ντόπιων κατοίκων.
Έτσι, προκεκιμένου να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.
Όπως είναι γνωστό την περασμένη εβδομάδα κοινοποιήθηκε στον τύπο το πρόστιμο των 700.000 ευρώ και αναζητήθηκε πολιτική λύση.
Το μόνο που εύχονται οι κάτοικοι είναι ότι περιμένουν ανάλογη μεταχείριση και για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της μονής Βατοπεδίου στο Πόρτο Λάγος. Εκεί η πολεοδομία Ξάνθης επέβαλλε πρόστιμο 140.000 ευρώ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ποινική δίωξη εις βάρος του εφοριακού με τα 2,2 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ψευδείς βεβαιώσεις και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε βάρος του εφοριακού Νίκου Ανδριόπουλου, που την περασμένη εβδομάδα φέρεται να άρπαξε ποσό 2,2 εκατ. ευρώ από την ΚΓ' ΔΟΥ Αθηνών.
Οι εισαγγελικές αρχές έδωσαν εντολή δημοσιοποίησης του ονόματος του εφοριακού, ενώ παραμένει άγνωστο αν βρίσκεται στη χώρα ή διέφυγε στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας που διεξάγεται, φέρεται να καταχράστηκε 500.000 ευρώ μόνο φέτος, ενώ το ΣΔΟΕ εκτιμά ότι έχει υπεξαιρέσει συνολικά περί τα 8 εκατ. ευρώ.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...